Veoautod ja rasketehnika

kallurivennale üle kurgi

zetu
16:09 21.10.2004
sõitis oma kamaziga suur munakivi tagumise rattapaari vahel, ma ei taha mõelda mis juhtub kui see sealt tiheda liiklusega lendu pääseb.
rekkamehed,kallurimehed ja üldse kõik kellel tagasillaküljes paarisrattad, vaadake ja kobage enne sõitu läbi!
Amster
16:34 21.10.2004
Kui nati mõelda viitsid.. siis kõige targem on samas mitte sõita.
ma ei tia
16:40 21.10.2004
ma ei kujuta hästi ette koguaeg kobamist peale kruusateid.
Kas sina teeksid seda zetu.
uudo
16:46 21.10.2004
vaata et ise montirofkaga vastu pead ei saa kurgitaja
jarts
17:40 21.10.2004
kui sõidad siis vaata ka kus üle kändude ja kivide sõidad, siis ei jää autole rataste vahele midagi.
vali parem trajektoor ja kui ei siis tõesti mine koba!!
guits112
00:22 22.10.2004
kunagi kuskil kutsemeisterlikkuse vöistlustel tuli kontrollida auto yle ja , esinevad vead körvaldada, nendehulgas oli ka rataste vahele pndud kivi!
kallurivend
09:01 22.10.2004
kutsemeisterlikkuse võistlusel sai rekkavend yle kurgi niiet moosi lehvis.
kallur
20:09 22.10.2004
hakkan kive siis rataste vahelt ära võtma kui rekkemehed oma haagete pealt jääd hakkavad enne sõitu maha lükkama !
ed
21:50 22.10.2004
ise sellise lataka jääd tendilt esiklaasi saanud, et LIIMITUD esiklaas oli poolest saati esiistmetel. kõrvalistuja pea oli lõhki, kut pajapöhi ja pilt pikalt taskus. Oleks ise roolis litaka saanud, siis oleks vist koos autoga kraavis olnd, kiirust oli pealt 100.
Kindlustus laiutas käsi ja ütles et ise süüdi, mis sõidad seal, kus jää madalalt lendab.
telliskivi rataste vahel, annab tunda. muidugi kui omal vibra sees ei ole.
nii
02:14 23.10.2004
minuarust vähekegi koolis käinud inimene veoautojuhiks ei hakka(saa). Eks te mingid natuke poolearulised olete kõik(väikesepalgalised, tahmaste ninadega).
rene to nii
09:06 23.10.2004
palu emmet,et ta su tatise nina puhtaks pühiks ning ära konda foorumites,mis sinusugustele pole mõeldud.vaata paljaste tädide pilte edasi nagu varemalt ja ära trügi suurte poiste mängumaale. parem oleks kui sa kohe magama lähed, unejutt tuli raadiost ujba oi kui ammu
jarts TO nii
12:39 23.10.2004
sa junn ära ülba siin. roni ema kaissu
RR VV
23:48 23.10.2004
to jarts soovitus sulle : Ära selles forumis enam sõna võta kui sa asjast midagi ei tea ja targutad niisama. Liivakastis on omad reeglid tegegelikus elus käivad asjad hoopis teisiti ja see foorum on mõeldud palju asjalikumaks aruteluks.
jarts
09:27 24.10.2004
TO RR W tohohh, mida ma siis valesti ytlesin, ja sina mind kamandama ei tule- tahad mingit suurt isat mängida we.

mine mängi mudelitega edasi
niisama
16:21 24.10.2004
Lugesin natukese seda teemat ja neid kommentaare, mõned ajasid ikka südame nii pahaks ja otsustasin ka sõna võtta, kui mõni kallurimees nii teeb, ega siis ei tasu kõiki rekkamehi maha mustata ja sõiduka juhtidele ütlen, et enne kui teise silmast pinda otsid vaata, et endal palki pole ( see oli metafoor kui siin mõned "kõvad mehed" aru ei saanud) st. et ega te sõiduka juhid tekitate rekkameestele palju suuremat migreeni kui nemad teile. Olen isa rekkaroolist näinud seda sõidukate ******smi ja see tõesti on nõme, saage inimesteks.....
Ennu
23:16 24.10.2004
olen tolle niisamaga täitsa kursis , eestis on need sõiduka vennad niisama laiavennad rullnokad oma teibituuninguga . sai leedus käidud , seal on puhta hull , sõida kui rallit "wrc" no risti põiki , nüüd et kallurivennale üle küüru , no andke andeks , terve elu kalluri meestega kaasas olnud , eestlane saab kusjuures isegi aru et kivi ratta vahel , venelasel ****** , pole tema maa ainult venelane koos oma veneimega , tõsiselt enda eluloo jooksul olen venelasi näinud lohakatena , rattad kaheksa , ja nii seda suuremad kivid rataste vahel , loodan et pikka viha ei pea
andrus
23:25 24.10.2004
zetu---:) teema on jube hästi sõnastatud. Iga kord, kui näen seda uuesti, lihtsalt ajab naeru peale :) Kallurivennale üle kurgi mega irw
jarts TO:ennu
09:57 25.10.2004
jajah nii ta on et venelastel rattad nii kaheksas kui olla võib.
kohe näha et lohakad.
Ennu
13:58 25.10.2004
isegi siin saaremaal oli trassi tööd , venelased oma tehnikaga kohal , nii see selleks , nende tegevustest saaks juba terve raamatu kirjutada , aga silma jäi see et venelaste kalluri vendadel ei tea sellist asja et luuk peaks kinni olema see ****rida tuli minu koduni välja :@ just nimelt minu kodu juurde , kuhu nad selle **** kõik tõid , öösel ka veavad , no andke andeks , tehku kamazid korda kui veavad , magada ültse ei saanud , hommikul läksin kooli oh näe imet tuntud Valeri oli öösel ühe suure piraka teele lasknud kuus suure kiviga , terve päev oli vihane , krt pärast need ajavad meite süüks
heh
17:48 26.10.2004
näikse kõikse lahedam teema arendus olevat, kallurivennale yle kurgi,heheheeee. aga nyyd massin käima ja vrmmmmmmm...... kodu poole. sauhh
to jarts
14:41 10.07.2006
ühes teises teemas rääkisid sa et oled 16 aastane ja tead ka rohkem niiet mine mängi ise mudelitega
x
21:05 10.07.2006
Siin yx kobises midagi lume rookimisest. Sa targutaja mine roni kylma- ja libedaga sinna tendi/kardina selga pyhkima. Kui sealt möne korra maoli maha käid, kas siis veel öhku täis ja paukumas?
Hoia pikivahet ja ära jölgu siis ninapidi *****s, eriti talvel.
Lihtsalt autojuht
22:26 10.07.2006
sõiduka juhid on lihtsalt ...,neil ju puudub mõtte tegevus,ainult et saaks mööda pressida aga kas ka sel mõtet on.Kõige igapäevasem näide tipptund Tallinna ringteel:neli-viis veokat-rekkat sõidavad rivis mingi 80-ga ja siis leidub tibiilik sõiduautoga kes otsustab hakata mööda sõitma.Hea kui ühest mööda saab,sööstab ilma suunata ette ja jääb sinna tõmblema,sest enam rohkem mööda ei saa.Viha tekitab see et mingi seljakoti pärast peab järsku pidurdama kuna ta sööstis vahele oma läbimõtlemata mõõdasõidu pärast.Sellised ****d tuleks natukeseks ajaks koormaga veoka rooli panna,siis ehk saaks asjast aru,et see ei ole normaalne,mis toimub ja ehk saavad aru mis võib juhtuda kui veokas neist kogemata üle sõidab.Võtke asja ajudega ja kõigil on mõnusam!!!
Ei ole rekkajuht (käisin kooli
22:51 10.07.2006
No mille kuradi pärast on teil vaja viiekesti reas sõita 80nega ,kui üldine liiklusvoog tahaks 110 sõita (räägin praegu lihtsalt maanteest) Kas ongi teie eesmärk mitte mingil juhul ühtegi sõiduautot mööda lasta ???
126
22:57 10.07.2006
No ma ei tea....Igatahes kogenud rekka või bussijuht tunneb sõiduajal kohe ära kui rataste vahel midagi on.Häälest,vibratsioonist,juhitavusest + kuues meel,mis vähemalt minu korral alati õigel ajal märku annab.Siia kuuluvad ka peatselt tekkivate rikete sümptomid.Noored muidugi naeravad kuid kes on oma 25 a veoka roolis istunud mõistavad mind.Se kivi jutt kui nii oli-siis selle kamza roolis tundetu ******st või algaja.
Ennu - to ei ole rekkajuht..
00:43 11.07.2006
Aga tead miks ei sõideta 110? Te muidugi võite kihutada pea ammuli otsas, aga meite mehed ei tohi siin kiirustada midagi, 80, hmm tegu siis vanemate veoautodega. aga 110 ei saa mitte ükski normaalne veoautojuht sõita, sest kui tuleb ketaste näitamine, ja vaatab et on lastud ühe jutiga 110 siis on kuri karjas. ja ega sul ka nii kiiret pole, küll mööda saad
markko
01:44 11.07.2006
ei ole rekkajuht´le-sinusuguseid ajukääbikuid on liikluses liiga palju-tahaks 110-ga sõita-ma tahan teinekord 220-ga lasta, aga näed ei saa, sest esiteks on trahv liiga suur, teiseks milleks riskida ja kolmandaks piirab kaine mõistus seda tegevust kahh.kusjuures just viimasel paaril kuul olen tähele pannud, kuidas rekkamehed kolonnis sõidavad-nii 25-35m vahedega, kuhu ilusasti mööduv sõiduauto vahele mahub.minuarust väga tänuväärt tegu.samamoodi ei ole loogiline ka see et sõita 110-ga tallinna ringteel-no mida veel...see ei ole üldse nii, et üldine liiklusvoog liigub 110-ga, jah vb seal kus on vastav piirang suviti, aga reeglina on sinusuguseid idioote liiga palju kes süstivad 110-130-ga teiste vahele.ise igatahes püüan olla mõistev rekkameeste suhtes ja ootan ka neilt mõistmist, mida viimasel ajal järjest rohkem ka täheldanud olen.RESPECT mehed!
Raks
02:14 11.07.2006
Ketaste järgi enam kiiruse eest trahvi ei tehta.
Ja kui rekkad sõidavad viiekesi reas 80-ga 90 alas, siis oleks suht loogiline et hoitakse sellist pikivahet, et kui mõni sõidukas hakkab mööda sõitma siis saaks vahele reastuda. Kõigis viiest ju korraga ilmselt mööda sõita suht võimatu.
süüdimatutele rekkameestele
04:28 11.07.2006
05.07 kella 9,00 paiku jäin ringteel Lagedi kohal autode rongi taha(see oli nii pikk, et üheski kurvis ei näinud kogu pikkust) ja olin sunnitud loksuma 40-50 km/h kuni Kiili teeotsani, siis sain mööda(st möödasaamise järjekord jõudis minuni) Kamaz kallurist, mis teist samasugust pukseeris. Selle aja jooksul ei tehtud ühtegi peatust, et taganttulijaid mööda lasta. "Tänu" sellele hilinesin tähtsale kohtumisele 18 min ja jäin ilma päris soodsast (ca 280 000.- kasumit)lepingust.
Arvake, kas teeb viha, kui oled sunnitud mingi tölla taga loksuma, sest tema ei saa või viitsi sõita või kiirendada normaalselt.
Muide ma pole eriline kihutaja, 100 maanteel, 120 kiirmatel lõikudel on täiesti piisav. Aga kümneid kilomeetreid loksuda mingi veoka taga(vihmase ilmaga poripilves) sellepärast et tema on ******st, on lihtsalt nõme.
Olen hoolimata sellest, et ka ise kunagi kutselisena 5 aastat sõitnud, ikkagi seda meelt, et kui inimene mujale ei kõlba, siis autojuhiks ikka ja kui siiski ka sinna ei kõlba, siis voorimeheks(taksojuhiks) kõlbab iga ****.
viimasele
04:54 11.07.2006
ütle palun kust kohast pidi see kamsamees teadma et sinul on nii kiire jne. kui sulle ei ole veel kohale jõudnud, siis rekkade pukseerimise korral on nagu suht raske sõita üle 50km / h ja ohtlik ka kusjuures...sa ei saa selles kamazi juhti süüdistada, enne saad sa süüdistada neid sõiduautojuhte, kes selle rivi põhjustasid ja ei möödunud kamazist...samamoodi ei saa sa nõuda hirmvanalt kallurilt porschelikku kiirendust et ta jalgu ei jääks...kusjuures eriti loll väljend on sul nende peatuste kohta-oled sa kunagi elus proovinud pukseerida teist rekkat ja siis teha teel peatus ning uuesti startida? tead ka kui palju ohtlikum on see peatumine ja uus start kui pidevalt sõit???ja see et sina jäid rahast ilma-tead mis öeldakse-shit happens in life ja teinekord tee endale ja teistele teene-hakka varem kodust liikuma.
reikin
07:30 11.07.2006
mida seal rataste vahel kobada. mis auto juht peab kontrollimiseks autost iga paarikymne sentimeetri tagant väljas käima ve et selgusele jõuda kas rataste vahel on kivi või mitte. ja seda kusagilt karjäärist välja sõites. rekkamehel veab kui rataste vahele kivi pole jäänud sest kui see kivi va kaabakas jääb sinna ratta vahele mõneks sajaks või tuhendeks kilomeetriks tähendab kindlat yhe või kahe rehvi välja vahetamist. kivi lihtsalt ei tule rataste vahelt ära ja ajapikku hõõrub rehvi katki.
08:36 11.07.2006
to: viimasele.
Selle kamsapaari taga venis vähemalt 50 autot(niipalju suutsin kurvis nii eest kui ka tagant kokku lugeda). See järts oli kilomeetrites mõõdetav ja Sina veel õigustad ka! Muide, selle aja jooksul nägin möödakihutajate(1 sõidu-, 1 paki- ja kaks furgoonautot, nendel oli ilmselt veel kiirem, kui mul) poolt tekitatud nelja avariiohtlikku olukorda, kus vastutulijad olid sunnitud paremale kruusale sõitma, et mitte kokku põrgata sellest rongist möödujatega.
Sul tundub mingi kompleks olevat vist! Sõiduautojuhid süüdi ka veel!
Rivi põhjustasid rekkad, kes ei suutnud neist venivatest kalluritest mööda kiirendada, sest pidevalt tulid vastu samasugused rongid, mis tekkisid aeglaselt sõitvate rekkade taha. Ja "Hirmvanade kalluritega" ei tohiks üldse pukseerida, eriti tipptunnil kaherealisel teel.
Liikluseeskirju peaksid uuesti lugema, siis ei ajaks nii lolli juttu.
Aeglase sõiduki taha kogunenud sõidukid tuleb mööda lasta. Selleks tuleb võtta paremale, vajadusel peatuda.
Pukseerimiseks tuleks tellida pukseerimisveoki. Siis on tagatud ka korralik liiklemine.
Rataste ülevaatamist võiks ju teostada peale maastikult või karjäärist teele pööramist. See vähendaks ka igasugu muu savi ja saasta teedele kandmist. Sõdukite altpesu seadmeid meie ühiskonaas ilmselt veel niipea kasutusele ei võeta. Kuigi Väo Paasi tee otsas võiks küll selline olla, siis ei tolmaks seal pidevalt.
markko
08:43 11.07.2006
mõnes mõttes on õige kah see viimase mehe jutt siin...et peaks olema spets puksiir...aga samas ei saa ma sust aru ka-sa kirjutad et lugesid kokku 50 autot-küsimus: millal sa siis teed jälgisid? äkki mõnel sellisel hetkel kui sina veetsid aega rekkade loendamisega, oli võimalus mõnest rekkast sul mööduda.
samuti olen nõus selle ideega et kui maastikult v kruusateelt maanteele tulla, siis enne võiks rattad üle vaadata.aga nalja teeb selle "viimasele" teksti lõpp-shit happens in life-eks ta nii on jah :)) elu ei ole täiuslik ja see on ka õige et kindluse mõttes ei teeks ju paha u 15-20 mintsa varem startida, sest kunagi ei tea, mis ette võib tulla.
09:02 11.07.2006
Markole
Tegelt täitsa õigus selle hilinemisega. Kunagi isa õpetas: poiss, aega saab müüa, aga mitte kunagi osta. Selle olin ära unustanud.;-))
Lugeda saime kurvis, me olime kahekesti. Kõikvõimalikke autosi oli seal rongis segamini.
Vana rekkamees
09:31 11.07.2006
5-aastat kutselisena sõitnu-pukseerimisel lubatud suurim kiirus?
markko
09:37 11.07.2006
selge siis kui kahekesti :) sel juhul olen suga 100% nõus
Ennu
18:25 11.07.2006
""Hirmvanade kalluritega" ei tohiks üldse pukseerida, eriti tipptunnil kaherealisel teel.
Liikluseeskirju peaksid uuesti lugema, siis ei ajaks nii lolli juttu.
Aeglase sõiduki taha kogunenud sõidukid tuleb mööda lasta. Selleks tuleb võtta paremale, vajadusel peatuda."

Vahest ei võimalda see mööda sõitmist nii edukalt. Teiseks, 50 km/h on pukseerimis kiirus, kolmandaks on asi paratamatu et nii palju sinna taha jõlkuma jäid. Kokkusattumus. Kusjuures, oleks puksiir olnud, mis teadupärast ka veoautod slepis veab, või jäik ühenduses, sõidab pea sama kiirusega.
Ennu
18:26 11.07.2006
ahjaa, kui järgmine kord tuleb traktor või teehöövel teepeale ette, tuleb uus teema et traktoristidel üle kurgi? :)
Lihtsalt autojuht
21:23 11.07.2006
see,et rataste vahelt kive otsida ja veokat alt pesta ei kujuta lihtsalt ette aga selle idee autor tundub selli vennike kes läheb teise tuppa kah saabastega,rääkimata nende puhastamisest.Aga kivi rattaste vahel on vägagi tuntav,õigemini võimatu sõita ja kättesaamine suur jama.Aga süüdimatutel jääb kõikjal alati õigust üle!Aga hilinemise oht on seal kõigil igapäevane probleem,mis teha.
no kes selle kirjutas?????
22:35 21.07.2006
Ei ole rekkajuht (käisin kooli (registreerimata) 22:51 10.07.06
Re: kallurivennale üle kurgi

No mille kuradi pärast on teil vaja viiekesti reas sõita 80nega ,kui üldine liiklusvoog tahaks 110 sõita (räägin praegu lihtsalt maanteest) Kas ongi teie eesmärk mitte mingil juhul ühtegi sõiduautot mööda lasta

Sellest jutust aint lausrumalus kumab,sest . . .

a. üks sajakymnega kimav rullnokk pole yldine liiklusvoog
b. viis teineteisele järgnevas kolonnis sõitvat veokat on yldine liiklusvoog
c. iga veokajuhi eesmärk on kaubakoorem optimaalselt, kadudeta ja võimalikult väheste kuludega resssurssidele kliendini toimetada.
keks
22:37 21.07.2006
me majas käis yks kallurivend naabripiigat moosimas, enam pole venda ega kallurit pikka aega näinud. potensiaalne äi vist yle kurgi andis ja vennike enam tulla ei julge
kallutaja
06:21 30.07.2006
Scania puhul aitab hästi kabiini heebel. Otsapidi rataste vahele velje peale kandma ja teine ots vastu maad, käik sisse ja tasakesi veerema ja ongi kivi käes. Ainult süüdimatu jätab kivid rataste vahele ja läheb siis linnapeale kimama. Lendab see sealt tagasõitjale silme vahele ja ongi surma põhjustamine ettevaatamatuse tõttu käes.
Pets
12:15 03.08.2006
Isiklikult pole rekkajuht, aga respect neile meestele:)

Minu arust ongi meie teedel sõitvad rekkamehed ainuksed proffid:) ja need kes kiruvad ei tea asjast mitte midagi:S
Ennu
19:49 04.08.2006
Hea tähele panek kabiini heebliga. ning kamza meestel või kellel iganes on see heebel niisamagi olemas.
heh
20:12 04.08.2006
gabiini eebliga kalluri vennale yle gurgi
kallu
17:43 05.08.2006
Üldjuhul saad ikka ise selle samuse heebliga üle kurgi kui palju nokid. On ta ju ikkagi universaaltööriist sellel masinal ja parajalt pikk ka, et hoida igasugu nokad ohutus kauguses.
Ennu
23:18 06.08.2006
koormarihm on teine mürgine asi selle jaoks :D
loom
23:52 06.08.2006
On veel üks väga häiriv tõsiasi. Nimelt sõidan ka ise 50-60 th kilomeetrit aastas ja oman staaši 23 aastat. Paraku jääb selline mulje, et veokajuhid tuleb saata uuesti kooli, kus õpetatakse kuidas teele ära mahtuda ja gabariidi tunnetusest aru saada.
Pidevalt kaldutakse teepeenrale ja keerutatakse tagasõitjale vastu vahtimist nii tolmu ja kive. No mis jama siis mehed on. Kas tõesti peab niimoodi ujuma.
Vanasti oli nii, et kui pea ei lõiganud ja kätega midagi teha ei mõistnud, oli kaks varianti : autojuhiks või miilitsaks. No nüüd saab veel turvameheks.
Ei muutu siin maailmas miskit.
Kokkuvõteks : Lõpetage see tuigerdamine ja teepenra kasutamine normaalsete teeolude puhul.

einohh
18:03 07.08.2006
ilus jutt 23 aastat staazhi,aga palju sa veokaga sõitnud oled,et niimoodi targutame.ps need ajad on jäädavalt möödas kui autojuhiks sai igaüks, sellised mehed enam hakkama ei saa,praegu on autjuhtide järele suur nõudlus
totu
19:42 07.08.2006
Sa loom proovi ise kordki elus veoautoga sõita ja siis vaata kuidas nendes kartulivagudes ujuda on. Lisaboonuseks rullnokad, kes üritavad kaherealist teed pidevalt kolmerealiseks teha.
loom
23:28 07.08.2006
Selle 23 aastaga ja 50-60 th aastas ei rõhu ma sellele, et ma olen maailma parim juht vaid sellele, et olen üht koma teist näinud nende aastate ja läbitud kilomeetritega.
Nimelt sõidan tööle ja koju 120 kilomeetrit päevas sama teed, pluss veel lisatoimetamised.
Ja selle igapäevase maršuudi puhul on mõnel veokajuhil tõesti vaod maas ja tolmutab-vingerdab-kivirahe lendab, teine laseb kenasti nagu miilenki.
n
22:27 09.08.2006
Kurat vaadake mis poolas toimub,selge,et sõidukate juhid närvis on.Pidevalt venib kümneid veokaid 70 jorus ja *** keegi mööda saab.Rekkajuhid väänavad sulle ka saksa kiirteel ette, sekund peale suuna näitamist,tal ****** kas tagant tuleb 100 või 200 km/h.Pidevalt üritavad mind ära tappa.Ja ärge öelge ,et eesti juhid paremad on,kõiki näinud.Eestis õnneks rekka liiklus hõre.(vinguvad sõiduka vennad võiks poola minna).sama suhtumisega sõidavad rekkad ka eestis.Miks rekka peaks parem olema?Suurem?rasekem?Kui te kõvad mehed poolas sõidetud saate,ei tohiks ju eestis väikestega mingeid probleeme olla.Pole ju liiklust ollagi,mida vingute siis väikeste kallal?!
hm....
20:17 12.08.2006
Need 110 mehed tuleks kõik puuriidale panna ja tuli otsa.Enamasti esimeses kurvis kõik nad otsivad piduri pedaali, või on kraavis kummuli.
n
21:32 12.08.2006
n
21:34 12.08.2006
vabandan,sain aru.
zz
23:42 21.08.2006
Nüüd edasi teeme nii kes rekka meeste kallal norivad jäävad kõigest ilma mille tootmisel, ehitamisel või vedamisel on vaja veokite abi. Kõik mida need rekkad veavad on vajalik teile. Isegi teie uut bemmi ei oleks kui rekkamehi ei oleks. Nii et tänage rekkamehi
martin
19:25 22.08.2006
kurat rekkamehed on ka ikkagi inimesed väikeste autode juhid ei mõtle üldse suurte juhtide peale:S
nipitiri
12:35 23.08.2006
ega rekkameestel kerge pole talvel libe ja suvel remondid ja ega see raha ka kergelt tule nii et hoidke mokad maas ja vaadake mis moodi te ise need vingujad rekka roolis toime tuleks
juht
14:29 23.08.2006
Kõige hullem on see, et kivi ratta vahel keerab kummid tuksi.
maja
14:56 23.08.2006
ma hääletasin ka korra rekka peale
Taksojuht
14:59 23.08.2006
Kuule LOOM, sind ennast tuleks kooli saata.
Koperdate oma sõiduautogamul kogu aeg 80-ga jalus, ja kui ma üritan teist mööda sõitma hakata, siis vajutate gaasi juurde. No andke andeks mehed, aga mul ei lähe üle 90 ja ma ei saa teist mööda, kui te otsustate minu möödasõidu ajal väheke gaasi juurde vajutada. Kõige hullem on siis, kui sõiduka omad sõidavad rongis, st, et ma ei saa oma poolhaagisega rekkaga teie vahele keerata või pean julmalt keerama, nii et minust tagapool sõitev juht peab pidurdama, sest te ei oska pikivahet hoida. Ja kitsastel ristmikel on just sõiduautode juhid need, kes EI OSKA ARVESTADA REKKA GARABIITIDEGA ja siis blokeerivad rekkameestel tee ära. Sellised sõiduautojuhte näeb linnades kogu aeg.
LOOM; sul soovitan minna kuskile autobaasi, ja palun vaata, kuidas poolhaagisega rekka pöörderaadius on, ning alles siis tule siia kobisema oma gabariitidest. Sa üldse ei mõista, mis vahe on sinu 4.60 meetri pikkusel sõidukal ja 15 meetrisel rekkal.
kallutaja
20:08 23.08.2006
Jep, lõhub uue kummi ja siis helistad ülemusele, et kurat näe kivi raisk oli kummi vahel ja ma ei viitsind vaatama ka minna ja näe raisk reo näris läbi ennast kummist. Eks see kamsa meeste rida ole, sest neil ****** ju mis rataste vahel toimub, nagunii on mõni kumm kõikseaeg tühi ja ülejäänud ikka veerevad ju.
no tere maja
21:33 23.08.2006
yks päev tulin Paldiskist sõiduautoga ja terve rida maju, nii 5-6 tk oli end rekkate pääle hääletand, ju läksid kuskile väljamaale kampas.ei tea, ehk olid su sugulased? kas läksid iirimaale kalkuneid kikkuma? olid ehk isegi puntis?
to kallutaja
00:12 24.08.2006
kuidas ta peaks nägema, et ratta vahel on kivi ?
naljahambad olete ju.
kallutaja
09:48 26.08.2006
Endal mul küll silmad on töökorras ja rataste vahele ilusti näitavad. Ega kabiinis pihku tagudes seda ei näe jah. Tuleb ikka masinal taga piiluda kõhuli maas.
realist
12:14 26.08.2006
Võibolla kallutaja risul pole porilaudu ja on terve ratta vahe näha aga normaalsetel autodel paistab vaevalt veerand ringi porilaua alt ja niisama karjääris autost väljas pori sees ei käi.
suur
13:45 26.08.2006
ma teen eesti vahel igapäev raskeveoseid ja vaadata kuidas väikseautojuhid sõidavad tõusevad ihukarvad püsti. panakse lausa paremalt poolt mööda.kui laks käib on emal kodus silmad vett täisja rekkamees on paha mees...väikseautjuhid olge mõistlikud te nutate kamazi mehe kivi pärast.
treilamees
13:49 26.08.2006
tegelikult on nii,et kui ikka kivi on rataste vahel,siis JUHT tunnetab seda ilma poris püherdamata.
suur
13:53 26.08.2006
mina tean et liikluseeskiri ei luba üle 60km pukseerida ära virise
jakrun
22:24 26.08.2006
loen komme ja nutt tuleb peale olen ise 17 aastat kutseline autojuht ja pool euroopat läbi ajanut, kuid sellist liikluskultuuri nagu baltikumis kohtab ainult idabloki maades, eestis on küll selline tunne et kui ostis auto ja mida kallima või uhkema siis jäi nagu osa ajust sinna müüa juurde maha,elan ja töötan ise nüüd üle kahe aasta soomes ja kui eestisse tulen, siis on juba sadamast välja söites närvid läbi.praegune amet on sammuti auto juhtimine ning ei ole kunagi tekkinud olukorda kus ei saaks suurega teha mingit pööret või manöövrit sest teised juhid arvestavad sellega,kus juures soome teedel liigub eriti praegusel ajal väga palju traktoreid ning ei ole mingit jama kõik sujub . hoitke külma närvi ,kabelisse jõuab alati.
telliskivi
08:11 27.08.2006
Eks kui rattavahele muidu ei näe, küll siis ülemus õpetab vaatama kui mitu paari rehve juba puru aetud on.
käki
11:06 27.08.2006
õige pea pidavat paarisratta asemele üks lai tulema.siis saate teema lukku panna ning kallurivennal kah julgem liikuda
igapäevane liikleja
17:17 06.09.2006
Sõidan ka palju ringi ainult sõiduautoga, lällar mul alati peal (peaaegu) ja kui vaja saab infi igasugust isegi abi siis kui rekkad üksteise tagumikus kinni sõidavad, teevad ikka ruumi et mööda sõita. Eesti rekkajuhid on normaalsed, aga vaata Poola Läti Leedu omi siis nu mine metsa kus on alles tolvanid, möödasõidu ajal tõmbavad veel tihedamini kokku et mitte mööda lasta. Suunatulele mis viita möödasõidu loale vastan alati. Respect mehed kes mõistavad ja aitavad ja sõidavad nii nagu peab.
a üx jobu..
00:20 07.09.2006
..prnu tln maanteel kernu-ääsmäe lõigul 30 piirang ees, sõitsin cruise-ga niigi +30 ehk siis 60-ga, arvas mingi eesti nr-ga rekka et jube mõnus oleks mööda tõmmata niiet kivirahe taga, kusjuures ei lasknud, tehke või tina rekkamehed a LE kehtib kah teile, ****** vaja mööda sõita?
kallutaja
13:33 08.09.2006
Samal lõigul kolonnis rahulikult sõites tegi sama lükke ka üks poolakas oma rekkaga. Kahjuks nägin liialt hilja, et ette tõmmata. Jõudsin vaid sõrme näidata ja paremal äärde keerata, et mitte kividega klaasi ja kapotti saada.
pimenoff
20:16 09.09.2006
sealsamas üks **** oma audi 80-ga, tahtis vist märtinit mängida.
karpaak
21:19 05.01.2008
Tahaksin selle vana teema väljatoomisega teie, rekkameeste südametunnistusele koputada. Sõitsin täna rohkem Eestit mööda ringi, sealhulgas ka Tallinna ringteed mööda ja oma hämmastuseks nägin, et teeääred on suht tihedalt jääkamakatega kaetud. Narva trassil, Viitna kandi kurvides ja aukulistes lõikudes - sama lugu. Olge ometi meheks, tehke seda, mida peate tegema - lükake enne sõitu tendi pealt jää maha! Paarikilone jääkamakas esiklaasi võib tuua kaasa halvima! Te ei taha ju saada kellegi surma põhjustajaks, mis?
Ma tean, et ega ainult eesti mehed trassi sõida ja kõik ei loe loomulikult seda siin ka, kuid kui näete, et mõni kolleegidest (ükskõik mis riigi omadest) ei ole seda teinud, siis tuletage talle seda meelde!
Tänan.
!!!
21:44 05.01.2008
Reedel sai päev läbi ringteel sõidetud ja nende kamakate eest põigeldud. Need ikka päris palju kurja teevad kui peaks läbi klaasi tulema, mul tuttaval üks aasta viis skannil peegli koos raamiga ukse küljest, oleks see tükk läbi akna tulnud oleks vist pea läinud.
ase
08:50 06.01.2008
Ma saan väga hästi aru,et tuleks katus puhtaks lükata aga anna soovitus kuidas seda teha?! Käru on tavaliselt kaupa täis(seestpoolt kopsides saaks maha lükata).Väljapoolt 4m kõrgusele ei ulatu ju ja redeliga libedal ajal kõrgustesse ronida ka ei saa.
akustik
20:56 06.01.2008
No vähemalt kotimeestel on redelid olemas.kasutage neid. - p.s. politseil on õigus selle eest trahvida.
ase
08:48 07.01.2008
Ok,oletame,et sul on 4-5m redel.Kuna on talv siis maastik libe/jäine.Paned redeli auto najale ronid 4m kõrgusele ühe käega hoiad redelist kinni(kui ta veel seisab üleval) teises käes hoiad harja ja hakkad jääd maha lükkama.Ja niimoodi 13m.Kui selline asi tehtud siis võid julgelt tsirkusesse akrobaadiks minna!
keenjus
09:46 07.01.2008
ma ei saa ikkagi aru? kas see on mingi rekkameeste koodeksiga paika pandud, et kolonnis liikudes pikivahe hoida võimalikult väike? minuarust on see ju elementaarne. ise pole küll rekkamees aga kui näen mõnda kuskil ukerdamas siis annan alati teed või peatan liikluse, et vennike saaks oma manöövri tehtud(linnas tavaliselt). aga pidevalt maanteed sõites näen ka piisavalt selliseid veoautojuhte kes käituvad lausa maniakaalselt: alustad möödasõitu-tema kiirendab jne. Aga neid on võrreldes normaalsete vendadega väga vähe. See kõvaks ajamine proffidele ei sobi. Siis nad ju tavaliste rullnoksidega sama pulga peal.
keenjus
09:56 07.01.2008
ja selle jää lükkamise koha pealt: loll on see kes vabandust ei leia. küll on maa külmand - küll kärss kärnas... kui kellegi ära tapad siis läheb tuju paremaks ju. ise tegelen ehitusega ja seal ronivad 100-120 kg vennad mööda tellinguid ja müüre/katuseid nagu oravad - mulle tundub see rekkameeste jutt ikka täieliku halamisena(redel-4m-appi-appi)... vahest tuleb objektile ka rekkaga mõni koorem ja tihti on selliseid juhte kelle jaoks on ka tendi külje avamine ÜLETAMATULT RASKE! Saadan sellised kohe konkreetselt p..sse - laisad raisad nagu porikärbsed. Normaalsele juhile aga üritan alati vastu tulla ja koorma kiirelt maha saada. Tahaks lihtsalt sellega öelda, et ega rekkajuhi töö pole ainult rooli keerata. Head uut ja olge siis mõistlikud ikka. ****d leiavad oma otsa ise, pole mõtet neile kaasa aidata.
Kati.!
20:41 22.01.2008
Ole kena mõtle ka enne, kui suu lahti teed! Sul vist pole aimugi, millised nõuded on ühele rekkajuhile (alustades kasvõi autokooli koormusest ja siis ametikoolitus jms). Tahmaste ninadega?? Ega nad mingid söekaevurid ole siis. Ja ega see palk nüüd siis nii madal ka ole. Ja pealegi, mõtle sellele, et kui poleks rekkajuhte, siis poleks sinusugusel mõtet ka poodi minna, sest kaup lihtsalt ei jõuaks kohale ja eriti kurb lugu juhtuks ehitustel, pole materjali tarnet, pole ka maja. Ja kui sa oma pisikese autoga ringi vurad, siis tea, et ka selle auto Eestisse kohale toimetamiseks on olnud vaja mõnd rekkajuhti!
Kati.!
20:43 22.01.2008
Eelnev kommentaar oli mõeldud postitaja nii-le!
pohu
12:48 25.01.2008
hea on laimata siin aga tegelikult on ohtlik minna paaris rataste vahelt midagi kangutama on ka nii mõni mees oma elu andnud et läks tema eebliga kivi kangutama lõhkus rehvi küljelt ja sai õhu survega nii rasked sisemised vigastused et meie hulgas teda enam ei ole !!!
haistagäng
19:16 26.01.2008
Soovitajatel-ehitajatel soovitan ise korra 4m kõrgusel libeda pinna peal ja libeda tendi vastas alumiiniumredeliga turnimist proovida.Kas nii kõrgel juba julgestusvööd ei peaks kasutama?Kuhu panna redel,kui pidev rendihaagiste vahetus?
Lume ja jää katuselt koristamise eest peaks hea seisma transpordifirma,kust haagis järele antakse.Põhjamaades on sellised estakaadid väravast väljasõidul olemas.Eesti suured logistikud PEAKSID oma territooriumidele samuti sellised tegema.Kui saad ikka plommitud käru peale nädalavahetust kätte,peaks ka logistika mure olema,et esimeses kurvis teisi tapma ei lähe.Või kuidas?
jejee
20:52 26.01.2008
Autojuht vastutab koorma ja haagise eest, mitte anonüümne logistik. Ära siis võta haagist vast....
jää ja lumi katusel
21:23 28.01.2008
Äpud! kutsuge Päästeamet. telefon 112, jaksu ning päälehakkamist
qw
19:23 16.02.2008
Kui oled platsil siis sõidad kaheksaid ja jää kadunud.
ähhähhää
19:49 16.02.2008
tapp jah kuraditele, muudkui sigatsevad liikluses.
aastate tagant
22:13 19.02.2008
http://www.automoto.ee/galerii/view_photo.php?set_albumName=
album05&id=nissan_ja_kamakas

üks pilt 10 aasta tagant. kiirustel 2x80km/h jääkamakas vastutuleva tendi katuselt. Kõrvalistujal pea lõhki, nägu klaasi täis, õnneks olid päikeseprillid ees. autos oli klaasi, jääd ja juukseid pakiruumi taha otsa. Parempoolne aknapiit sai sellise laksu, et uks ei käinud.
Ise ka "kotiga" sõitnud ja peale seda olen ka tõstuki tellinud, kui endal vaja katust lükata.