Selline lugu, et kohe saan 18 ja samas saan BC1 load, suveks firma ka leitud, aga küsimus seisneb selles, et kui vaja üle piiri minna siis arvatavasti peab mul olema see Rahvusvaheliste vedude tunnistus, aga nende tegemisel mingit vanuse piirangut ei ole, või kuidas täpselt see värk käib?
No mina saan sinna firmasse tutvuse kaudu ja pealik ise on ka näinud mind suure sangas, aga üld juhul suhtutakse umbusklikult, et jah peab andma endast kõik ja mis kõige tähtsam ei tohi mingeid jamasi endale korvata.
ise tahan sõitma hakata läti ja eesi vahet ja öeldi, et neid rahvusvahelisi lubasi võivad kontrollida ainult eesti piir ja siiamaani pole vist kellegilt seda küsitud.
teadupärast peab raskeveoki juhi vanus olema kaksendyks.arvata,et see on kah yheks põhjuseks,miks noored veoka peale ei tule.enne kui vanus käes, on ammet teine leitud. ERAA kuuldavasti lähitulevikus valitsusele ettepaneku teeb,et vanusepiir alalpoole tuua.Kas aga seaduseandja kaasa ka tuleb????
26.10.2004 toimunud ERAA nõukogu istungil otsustati teha taotlus EW Valitsusele Liiklusseaduse paragrahvi 29 lõige 3 muutmiseks,võimaldamaks anda CE kategiooria autorongide juhtimise õigus vähemalt 18-aastasele isikule,kes on läbinud vastava koolituse.
ei tea, kas see just on kõige parem mõte? 40 tonnise veoki ohjeldamisega ei saa just iga mees hakkama, saati siis mingid koolipoisid. kas kuskil riigis üldse saabki alla 21-aasta vanuselt ce-kati?
Kas keegi teab ka millal tehakse taotlus EV-s autorongi juhtimis õiguse vanusepiirangu langetamise kohta. Osaliselt on see hea aga samas halb, sest igasugused hakkavad siis rekkarooli trygima, kui seda ka jõustatakse siis võiks olla sellel mingi nüans, et ta ikka vääriks CE lubasi.
ei no jahh, tere talv! 18 aastaselt ce kätte ja tuld, las ikka harjutavad enne c katiga! minu arust peaks ikka enne e katti paar aastat c ga söitma siis e kursustele!! vaasti ei saanud yldse ennem käru kursadele , kui sul polnud autujuhi staasi näidata kuskil firmas! see ei lugenud et omasid bc ktti!! kogemused omast käest! ei vöetud seepärast jutule!!
Kardan küll,et 18 on sellist aparaati vara juhtida.Kui meenutada,milline ise olin,kui vanuseks 18,siis..... Kui see läbi läheb,siis vist ei julgeks koduntki´välja tulla.
Mul ei olegi vaja kusagile jutule minna, mul see koht olemas juba, ainult vaja kevadel saada C1 kätte ja käpikuga ringi..
Ja teiseks ma olen nendega ikka ka sõitnud üks jagu.
seda jah, aga kes rääkisgi CE-le mineksut, lihtsalt varjant on selline, et oleks võimalik, kuigi ma ise eriti ei poolda seda, sest siis hakkavad igasugused rullnokad rekka rooli ronima, isegi vähekese kahtlen endas, rääkimata mingist bmariga sõitvast ****st, sellel on juba käru alla sõitmisega probleeme rääkimata siis esimestest kilomeetritest.
Kellel on ikka C käes ja sõitnud ka neil ei tohiks auto käru alla ajamisega küll raskusi olla aga panna rekkamehed täishaaget tagurpidi ajama siis panevad enamus jooksu.
Kahju et enam kolhoose,sovhoose pole!!!Värsked C cat-i juhid saaksid head praktikat heina koormate laudalakka ajamisel,kus vaid puuprussidest kaldtee ülesse viib!Ja seal sees on pilkane pimedus ning "lennata"tuleb tunde järgi!
Teine näide;heinapressi järel trossijupi otsas tagurpidi koormat peale korjata :-))See on nagu virtuaalne arvutimäng tänapäevast!Igal juhul kolm korda keerulisem kui Translandiale 19m tagurdada!
Ise olen 26-s aasta rooli taga ja ei soovita noortel C;E meestel kohe rekkale igatseda!Tekitate ainult kaose teedel!Kõik me noorelt oleme huljad ja tunneme väge täis,kuid tunnetus tuleb aastatega!Tore on kuulda küll,et huvi noorte seas ikka on!Jõudu tööle ja ajage paberid korda!Ootame teid ajapikku ka oma tiimi!
Pole hullu!Pikk elu ees veel sul ju.Eks siin peab ka keegi seda odavamat leiba sööma ja ega se rekka töö nüüd ka mingi lust ja lillepidu pole!Paras k... ja käpikud!Võta teadmiseks!Siin saad ikka iga õhtu kodu sooja teki alla magama!Üritan ise ka mõne aja kodu lähemalt miskit leida!Ehk kohtume kunagi.....
to miitjolberg: see 18 a. rekka värki loe ülevalt poolt, täpselt ERAA-s otsustatud taotluse kohta, aga Tom44 selles suhtes on õigus jah, et kohe väga noorelt ei tasu euroopat vallutada, algul tuleks ikka kodus käpikutega kätt harjutada.
mul pole juba mingeid lubasi mingi 3 aastat ma mõtlen juhilube ja teisi töötan taures mul jumala savi.pollar kinni peab laheb trahv tauresse.veel pole vahele jäänud.