Pakuti pidevat venemaa otsa sõita,kuid olen kuulnud venemaal varitsevatest teeröövlitest ja nagu polegi tahtmist sinna minna oma elu ja autoga riskima.Kas keegi on venemaal sõitnud ja on kokku juhtunud röövlitega .Kui ohutu seal üldse sõita on.
olen venemaal paarkümmend korda käinud ja röövleid pole kohanud,küll aga vene miilitsat.See kurilooma peatab autosid lausa olematute rikkumiste eest,ja teeb trahvi ära ka .Ainus hea asi on see et trahvi suuruse üle saab miilitsaga kaubelda .soovitan juba rahakoti valmis panna miilitsale andami maksmiseks ja vene keel olgu sul selge.
Maffia pole venemaalt kadunud ja väärtuslikke koormaid koos autodega kaob sageli .To rait sa vead vist mingit rauakolu vöi puitu ja need asjad tõesti maffiat ei huvita.Riski suurus sõltub sinu koormast.
venelased on nahaalsed , üks haaval tuleks neid maha võtta
nimelt üks ukraina vend rääkis , et sõitis tühjalt venemaale, ja siis pidas miilits kinni , ja küsisid mis koormaks , vastas et tühjalt olen , moskvas koorem peale , no mis seal ikka , õeldi et ära enam tühjalt tagasi tule !
pole küll ammu seal käind aga praegu pidi ikka normaalne olema võrreldes 90-ndate algusega. Aga mina pidasin kinni sellisest asjast,et ära topi oma nina sinna kuhu pole vaja ja miilitsale püüa alati selgitada et raha praktiliselt pole aga kui ta ka natuke maha võtab,siis saame hakkama,muidugi tuleb juttu muule teemale ajada,lolle küsimusi esitada jne.see aga eeldab vene kommete tundmist ja head keeleoskust.Paljud tuttavad sõidavad tänapäevalgi ja elus ja terved kõik, veavad ka kalleid asju.
kui ise seiklusi ei otsi,siis ei lea nad ka sind. miilitsaga kohtudes püüa loll mis loll olla.
minu käest kord kysis-relvi ,narkotikume veame? mina vastu-nikak,tovaarits komandir. tema kysima - aga balloon gaasiga on? mina- on kyll,aga kahjuks tyhi... vana ajas silmad suureks,arvas,et nyyd ongi kurjategija kätte saanud. seepeale,et ma talle viieliitrist propaaniballooni pakkusin,puuris taat nimetissõrmega otsaesist ja palus lahkelt minema kimada.
maanteeröövlid pole kadunud. ühel oktoobrikuu ööl tulles Smolenskist Eesti poole oli üksildases metsavahes korralik teetõke ette pandud. aitasid hea reaktsioon ja kõva teeperv.
Uurima ei jäänud ja auto peatasin alles 1,5 tunni pärast suures bensukas. tundub et taga ei aetud.
unustasin lisamast, et see on esimene tõsisem juhus viimase 5 aasta jooksul ja sama kanti olen peale seda veel kolm korda käinud.
Niiet tõenäosus umbes sama mis baltikumis või poolas keskmiselt.
Kui Sul on reis Moskvast alla Rostovi tee kaudu jäta paraku minemata,mehed istusid seal viis ööpäeva tee peal,tuiskas teed kinni,puhtaks lüksta muidugu ei jõutud ja lumevangis oli üle 3500 masina-sõiduautod bussid jne.Eile õhtuks said liikuma aga kiirus on mitte üle 20 ne. ja ummikud on tohutu suured,ainult üks rida liigub,kas sinna või tagasi.Peaaegu sama lugu on Piiter-Murmanski maanteel,sain sealt ise üleeile alles tulema, kaks päeva ootasime Montsegorskis,enne liikuma sai,kui seda liikumiseks sai nimetada.
no ega sellepärast nüüd lusikat nurka saa visata,et lund vahel rohkem kui tavaliselt,meil siin oli ka ikla kinni tormi ajal ja itaalias oli 200km kiirteed kaks päeva suletud,soomeski seistud.
hiiumaa mees läin yhekorra naabri õue,vaatand seal ringi ja lausunud- Teie õues on palju rohkem lund kui meite õues. Kuda kuda nii? kysinud naaber. teitel ju palju suurem õue,kui meil, ytlend mees.