Tundub,et eesti firmadel on jälle uued strateegiad!Nüüd ei taheta enam maksta ei millegi eest.Eile käisin ühe tööpakkujaga juttu puhumas.Väitis,et 10 tk kuus ei sa kuidagi teenida.Näit.lihtsamalt.Läti otsa eest 900.- Kipsi ja küproki vedu.S.t kaks päeva.Teed tööd ainult päevarahde eest.Pluss min. palk.
Minu mäletamiste ja teadmiste järgi peaks iga piiks olema tasustatud.Nii allates tendi avamisest,kui koorma maha andmine,kui peale võtmine.
Tundub ,et käib täielik eesti autojuhtide kägistamine.Kus on ametiühingu silmad.Peaks ikka mingid hinnapiirid paika panema.Kavatsen ise kevadel soome puhkusi andma minna.Seal saaks aprillist kuni sept. täitsa tasuvat tööd.mis palgas teeks al´la 30-35 000 eeku.talvel võib siin sisetööd nokutada 5-6 tuhhi eest.Saada nagu pensionit.Pensionärid saavad ka juba varsti rohkem raha kui autojuhid.Tulge mõistusele autoettevõtjad.Ma pole ka harimatu inimene ja naine on raamatupidaja.Ega te ikka päris sandikopikate eest seda veost ei tarnspordi!!!Asja ajamine asjaajamiseks ,aga mustatöö tegijale tuleks ikka ka maksta.Saadame teid muidu ikka väga pikalt.
läti otsa st Riia eest peaks nii 1200 saama.Esimene laadimine tasuta ja ülejäänud kohad 300,nii soovitas 1 vanem vedaja. Aga mehed me ei tohi ennast odavalt müüa! Las vead siis ise.
Ma arvan,et see on mingi täielik kägistamine?Kus see alguse on saanud - kas keegi oskab komenteerida?Nüüd on juba see muutunud mingiks massipsühhoosiks autofirmades.Lasku aga edasi,varsti hakkavad ise vedama.Iga asjaga on neil pirisemised ja kõik asjad on neile nii kallid.Ei suuda vist endale villa rahasid kokku ajada?Mina aga ei suuda lastki koolitada selle palgaga.POMM ALLA!
ja jäävadki otsima,kui asi ei parane.Ma olen nõus sõitma ka vana saaniga,kui see korras ja raha taga oleks.kuid paraku ennest odavalt ei müü.Olen kõik koolitused ja jamad oma rahade ja aja kuludega teinud.Firmadel ****** - keegi ei küsi kas sa tuled majanduslikult välja või mitte.Mina tiskresse maja ei ehita ja isegi oma autot pole veel.Kahju kohe kui see raha voolab eestist minema ja pole keegi saanud.Ei juht ega ettevõyjad!!!!
see eesti autojuhi töö on ikka alla poole arvestust. Soomes saab pesionär ka rohkem kui eestis hea autojuht kes koguaeg kodust eemal.
Ise saan nii 40 kilo kuus kätte (soome firma Uusitalo), läksin sinna rääkisin inglise keeles asjad ära ja olengi sees....ja kõik antakse firma poolt....müts, kombekas, jope, rätikud...ja kõik vajalik mis sõidu ajal vaja läheb.
Ise ma soome keelt ei räägi peaaegu üldse...kui siis paar sõna. Ja kuna iga kahe nädala tagant on soome ringid, siis saan ka kontoris ära käia kui vaja. Kõik on väga hea seal...peale igat sõitu võid saada raha (kannavad üle eesti kontole ja kroonides). Kuid võid ka kord kuus kõik raha ära küsida, ise otsustad :D
Innustan kõiki kellel vähegi tahtmist rohkem raha teenida, üle lahe vaadata. Saan rohkem kodus olla kui eesti firmas sõites ja ülemused on ka väga mõistvad kui ütlen et tahan nädala aega näiteks puhata.
Olek aeg hakkata neid "leivaisasid" avalikuse ette tooma,kes ei suuda või ei taha maksta korraliku palka.Või-polla hakkavd nende firmade vastu huvi tundma ka riigi ametid,näit. maksu-,töökaitseamet jne.
Kelle hammas peale hakkab?Nad suudavad sinust " soku " teha - teevad ka ametkonnad.Meie ametiühing on ju ka veel jõuetu.Käi ja palu aga mis tolku?See rohkem almuse palumine ,kui ametiühinguga või töökaitsega neid hirmutada.
Äkki on miskit head siis pakkuda,kus perele leiba teenida ja mitte siin tuult tallata.?Igasugu hää inf on teretulnud.Ei jõua kõiki firmasid ka läbi näha ja nuhkida.Ühest teise tilbendamine pole ka mõtekas.
Õues on juba pikemat aega turumajandus!Kas kolleegid pole tähele pannud?Mil moel on võimalik ükskõik kellele mingit hinda PEALE SURUDA või nõuda!?Palk tuleb igal mehel ISE välja võidelda ja ka välja teenida.Utoopilised palganumbrid on ilmselt värskete olijate soovunelm,kahjuks tuleb seda tööd tehes maapeal olla.Muide-ka välismaal ja sisetööl.Ma pole kohanud kedagi,kel oleks raha liiga palju,parema palga poole püüe on kõikide juhtide õigus ja lausa kohustus-aga ilma roosade prillideta!
siis miks peaks mind huvitama veohinnad. jätke need oma saladuseks. mind huvitab palk. ja aint see. kui ma olen autoettevõtja siis jah, vaatan veohindu. teeme siis nii et, ärge ajage siin p...ka suust välja. ja soovitan soojalt soome minna tööle. et,eesti haledad ettevõtjad kaoks siit orbiidilt. ise olen põhja soomes, bussijuht. ja ei kurda mitte üks gramm.ja juba 3.a.
Ei ole vaja oma tööandjat kiruda-parem ostke endale liikur ( praegu on rasketehnika hinnad niivörd alla löödud et lausa lust ) ja makske endale palju kulub-hakkate elama kui kõrgklass Toompeal.
Jõudu kõigile ja ,et raha oleks kirujatel kui muda!!
humoristid:D pole midagi, bulgarid ja rumeenlased on juba liinil, poolakatest rääkimata..aga rekkamehed laske siin foorumis aga edasi..keegi peab ju tsirkust ka tegema:D
OLEN JAH HÄRRA SOOMES,eestis peavad sind tööpakkujad ORJAKS. ja väga vähe on hoolivaid ülemusi meil. kuigi jah ka eestis, on paratamatult töökultuur paranenud. edu kõigile.................
Välismaale ei maksa minna.Asi selles ,et kui eesti jääme siis saab asju palkade suhtes arendada .Eks see teinord keeruline ole sobivat kohta äkki leida aga nii püüdke mitte tööd teha kui tingimused ei vasta kuidagi teie nõuetele.Need käivad närvi just kes mujale maailma lähevad ja ootavad millal siis asjad normi aetakse ja siis tulevad ytagasi.sellistele rändajatel peaks eritingimused olema.Ja ütleks veel seda ,et olukordi on loomulikult erinevaid kuid võimalik hästi elada .Elu kallineb ikka tohutult mis tähendab ilma palga tõusuta ikka suurt langust meie kahjuks ja nii tulebki ikka eluga kaasa minna niikaua kui see võimalik kellegil töökohas.Kui näete et kaotada pole midagi siis tuleb arukalt peale käia palga küsimustes.Suuremalt jaolt kõrgemad tegelased põhjustavad igasugu jama ,sest kui kõik sujvalt areneks poleks brobleeme.VÄLISMAALE OTSESELT HEAD ELU OTSIMA MINEJATESSE SUHTUN KUI HEIDIKUTESSE KES SIIN ELLU EI JÄÄKS MIS ON KOMÖÖDIA JA EI VASTA ABSOLUUTSELT SUUREMALT JAOLE TÕELE.Ühiskond peab asja muutma mitte alla andma ja mida iganes tegema.
Enamus soiuvad ja seda suuremaks soigumine läheb , kui mingi piiritagune mehike siin oma palganumbriga kelgib. Firmanime enamus ei avalikusta ,sest on oht ,et seda loevad ka logistikud või firmajuhid, mis võib lõppeda tööturuameti uksel seismisega.
Samas võib alati endale mõne muu töö otsida ,kui praegune ei sobi. Minge näiteks bussijuhiks või taksojuhiks -kaup tuleb ise peale ja läheb ise maha või kui ei suuda roolist loobuda siis tõstukijuht on ka amet.
Eestlane on soomes nagu tsurka eestis,makse ei maksa tööd ei viitsi teha ainult iniseb et palk on väike.Hetkel jääb kindlasti kõvasti autojuhte üle kes buumi aeg said ülemakstud,seega laske toon alla ja üle kümne tonni kätte on teiesugustele siin kirjutajatele ka liiga palju maksta.
Need kes teevad end kõrgemaks kas olles siis välismaal tööl ,et elus püsida ja siin siis teistest üle on naeruväärsed.Põhiline on see ,et sellised poleks ellujäänud lihtsalt ja see viga ainult nendes ,sest kes ikka mõtleb ja tegutseb suudab siin ka hästi elada ja alati eiu peagi selleks pingutama .Igatahes need RÄNDURID onmõtetud .Ja kui arvestda seda ,et oled välismaal 24 h põhimõtteliselt tööl kui muu elu ikka eestis siis kokkuvõttes tehakse tööd miinustes mis suurt ka norm töökoormuse juures enam suurt erine eestist vaat ,et siin asjad isegi pareemad.Tuleb minna sinna tööle kus on sinule vastavad tingimused või kui ülemused ei suuda vastu tulla töölistele .Siis ei jää lihtsalt ülemustel muud üle kuid võib öelda ,et olukord ikka paraneb.Koguaeg kui elu kallineb igas valdkonnas siis tuleb pöörduda ülemuste poole ega muidu saa juu
Ega minagi nendest head ei arva, kes lähevad välismaale tööle. Pole siin Eesti firmades häda miskit. Kui oled mees ja suudad tööd teha, saad ka väärilist palka. Kuigi välismaal teenib kordi rohkem, ma jään oma arvamuse juurde et pole siin Eestis ka häda mitte midagi. Ja ilkujad(Ma olen kindel et peale mu postitust hakkavad jälle mingid tattninad ilukma vms), see on kõigest MINU arvamus välismaa tööst !
uus kuum teema on Eesti transpordifirmade seas võlausaldajatele ehk hankijatele ja riigile koti pähe tõmbamine. näiteks müüa firma koos võlgadega likvideerijale, kes paneb juhatusse sellised tegelased nagu Andriy Manovskyy (elukoht Arhangelsk) ja Berezichenko Hlib (elukoht Kreeka). tarnijad võivad edaspidi ainult unistada oma rahast.
üks selline transpordifirma on nüüdne Kromeriz, endise nimega Reserval. AEL andmebaasi järgi on veel neil 11 siseriiklikku sõidukikaarti ja postiaadressiks Rahumäe tee 7B Tallinnas. samal aadressil asub veel teisi nn A ja AA transpordifirmasid.
Mul oleks üks küsimus. Kunagi mingist teemast siin jäi silma Su vanus ja aeg kui kaua Sa oled veoautoga sõitnud, kuid palun ole hea ja tuleta see mulle uuesti meelde. Ette tänades, Meeme Mee.
Ega vanematel tegijatel pole jah vaja väga palga üle nuriseda. Eluase ju juba nõkaajast olemas ja pole mingeid pangalaene. Kui aga oled noor isa, kellel peres kaks last kellele vaja riiet selga ja igast muid lisasid, keegi eluaset ei päranda, see tuleb kaa pangalt saadud raha eest soetada. Auto nõuab kah kütust ja vel miljon asja mis lähevad iga päevaga kallimaks. Ei kujuta ette kuidas 10000 krooniga normaalselt eleda. Oleksin väga huvitatud kodus töötamisest, aga kuna selle ametikohal on palgad ikka suht alla arvestust olen sunnitud töötama Rootsis.
Kohe näha, et elupõline rekkamees! Väga asjalik postitus, teeb vanadele rekkameestele au. Said TurboDieseliga ühele poole ja tuli kah tahtmine kirjutamist proovida?
R480 ja veel mõned "tattninad" paistavad olema vähesed kellel midagi asjalikku ütelda on...
mina laksus.... ei jaga teemat miks käib sellina jõhker tati pritsimine. siis r480. arvel. kui mul võimalus loen alati kõiki teie postitusi. ja mina olen ikka väga pikalt sõitnud. ja ma oleks väga rõõmus kui ma loeks mingit asjaliku selgitust miks te nii verised olete ta peale. selline suhtumine ühte meist, on siiski meeletult ebanormaalne. mul siis teile palve, las kõigil olla oma õigus arvamusele. oleme ikka sallivad, elu pole selleks meile antudet, rikkuda oma ja teiste närve. soovin siiralt edu kõigile.
EELMISELE:
Ilus jutt Sul, aga kasutu, sest kui Sa oled lugenud kasutaja R480 postitusi, siis oled ehk tähele pannud ka seda, et härra kasutab teiste arvamuste kohta (nagu ütlesid olgu siis kõigil õigus oma arvamusele ja foorum ongi selle avaldamiseks õige koht) väljendit "tattnokkade ilkumine". Ma leian, et olenemata vanusest ja positsioonist ühiskonnas või kogukonnas (autojuhid) ei tohiks kasutada selliseid väljendeid (eriti arvestades Mr. R480 enda välja öeldud vanust). Saan aru, et ei peaks kõike kuigi südamesse võtma jms. kuid ma arvan, et kui kasutada selliseid sõnu ning püüdes ületähtsustada oma tegemisi ja eksistentsi naeruväärsele tasemele, siis ei saagi oodata mingisugust muud vastukaja, kui seda on naeruvääristamine. Olgu see öeldud kaitseks õelatele tattidest ilkujatele (sõna/arvamusvabadus siiski).
Meeme mee, sa mõistsid vist mind valesti. Ma ei mõelnud sind selle ilkuva tattnina all. Ma mõtlesin selliseid, kes iga postituse peale hakkavad "tarka" panema ja ilkuma. Ja selge see, et enamus neist on alaealised. Vabanda, kui sõnastasin end valesti! Rõõmsaid kilomeetreid!
mina laksus. aga võiks ju siis juhtida r480. tähelepanu tema vigadele. ikkagi vast arvestame sellega et, tegemist on väga noore inimesega, kellel veri vemmeldab pidevalt. ja ütlemisi ju tuleb ette. või arvad et, ta on parandamatu............aga ikkagi siis, ütlen ka r480.le. vast sa peaks kah oma käitumist korrigeerima. ja siis ei tule tühjast tüli. ikka edu kõigile.
Lambakari siin vaidleb omavahel, häbi lausa lugeda. Tankers kirjutab elu puust ette, ja need 10 tonni mehed ei jõua ära kiita, kui hästi ikka 10 t eest eestis ära elab. Tahad hästi elada, tööta mujal, tahad kodus olla, lepi 10 tonniga ja ära esita siin lolle õigustusi nende ees, kes mujal töötavad. Lambiantsud
40000.- kuus kätte aga ketas on Sul must,viskad minem uus sisse ja edasi??hea kui ühe päeva puhata saad.Eestis on firmasid küll kes normilt maksavad ise peab ka mees olema mitte nii,et kui vaja midagi ise möelda siis on nutt lahti.hetkel ise soomet ja baltikumi 17000 eeki iga jumala kuu 10 ndal pangas,kui vaja saab ka varem.laupäev pühapäev kodus.Siin käivad nutmas need kes kätega ei oska midagi teha aga suuga teevad suure linna,jõudu.
miks nii sapine jutt, mina puhkan raudselt laup.ja pühapäev. ja palk on neto 35.000.- meie raha siis soome firmas ja tööpäeva pikkus ainult lubatu piirides. ei tea mis jama sina siin ajad. ja 17000.- mina ja minu koleegid küll tööle ei hakka. edu sulle selle kopika eest tööd vihtudes....................
tore lugeda. istun hetkel kodus, sest polnud nõus sellise palga eest edasisõitma mida firma pakkus. kui siin foorumis mingi teema all mainisin, et sõidaks ehk veel,, aga mitte alla 1000.- eek päevas, siis sain teada et mul hea fantaasia. hea seegi, aga ausalt leian, et alla selle pole sellele tööle ennast küll müüa. kogemusi on üle kümne aast. enamus euroopast läbisõidetud. avariisid pole olnud. viimased aastad sõidetud digiga ja tavalist ketast küll enam ei soovi. kui nüüd kellegil on mõni tõesti asine pakkumine, siis kaaluks taas sõitma hakkamist. muidu on minu sõitmised vast sõidetud. soovin aga kõigile roolikeerajatele jõudu ja ärge end odavalt müüge teete karuteene ka ametivendadele.
Ah või niii . ja kodus ilma rahata on ikka parem istuda jah?
No muidugi , sa oled tegija, 10aastat kogemusi ja puha, lux värk suisa.
No aga sa parem tee oma firma, saad omale 1000eeku päevas maksta kui jätad paar kuud liisingud maksmata aga lõbu kauaks pole kuna varsti võtab pank sul püksid ka jalast.
aga sa vist seda matsu ka praegu ei jaga et MAJANDUSSURUTIS on, firmaomanikel pole lihtsalt võimalusi maksta praegu hiigelpalku!!!!
1000- päev nüüd küll mingi hiigelpalk pole. isegi sõidan ja saan hetkel üle 1000- päevas. ja ei oleks nõus ka sõitma madalama palgaga kui 1000- päevas. see on iga mehe asi mis palgaga ta on nõus sõitma, aga ikkagi oled kodust ära magad autos jne jne. sellist tööd keegi poolmuidu ei teeks.
3500.- eure saan stabiilselt kätte ja maksud makstud, töötan norras ja norra firmas juba palju aastaid. tasuta pole mõtet hommikul üles tõusta ja tööle minna...............ilma hea norrakeele oskuseta pole siia mõtet tulla.
Aga lugedes siin juttu, et palk 1000.- kätte on minimaalne, siis hakkan ka kohe lube tegema. Hetkel saan max 500.- kätte ja ei nuta et nii vähe teenin. Olen ka oskustööline ja amet on mitte just kõige tubasem ja kunagi võib isegi tervisele hakata. Hetkel arvan et kui autojut teenib 10k kuus kätte siis on seda isegi palju. Elamine on ju tasuta olemas.
Sa "ei ole autojuht" oled ikka päris soe peast! Minu meelest ei tohiks praegu teenida mitte ühegi ameti peal alla 10 000 kätte. Autojuhil võib "elamine" ju tasuta olla ,aga ka temal on kodus pere, kes tahab ka elada. Ka kõige minimaalsemate maksudega jääb kümme tuhat väheks.
Alla kümne tuhabde kuus võib elada inimene, kellel kolhoosi poolt ehitatud maja ja küte omast metsast, siis saab vähesega läbo ajades ka hakkama.
vot siin hakkab juba lubama.kõik kodutud autorooli,eluaseme eest teevad tööd,päevarahadest pole nad midagi kuulnud.ainuke takistus:supikööki on keeruline kaasa vedada.
edu
oot kuidas see autojuhi elamine tasuta on?? jah sellega olen nõus, et 10000.- selle alla hinnatud ameti eest ikka paganama vähe. kui ei kinnita rohkem maksta, siis tuleks tõsta veohind, mis niigi meenutab juba heategevust.
Ja jah, veoauto ja muidu juhtidel on tõesti tasuta elamine.
Jagame selle 10k kuus ära.
Oletame, et Euroopa reis, alkot ja suitsu ei tarbi.
Nädalane söögikraam, vahet pole, kas siit, või Saksast, ca 20-30€, kui väljas söömas käia, siis alla 10€ päevas kuidagi ei saa.
korra pesemas käia, 2€. Kaudsed maksud, korravalvuritele, muud kulutused. ja ongi kuuga 2-4k eesti rahas kadunud. Tahad õlut ja muud meelelahutust, tuleb juba naine tööle saata.
Siis tuled koju, maksad korra kuus veel arved ära ja 10k palgaga oled juba miinuses.
asi lihtsalt selle, et kui mina tõstan oma toodete hinda, et saaksin rohkem palka küsida, siis hakatakse seda sama kaupa tooma sisse hiinast ja mina jään täitsa töötuks, sest inimesed otsivad ikka odavamat võimalust. Sama on autojuhtidega kas teete seda 10k eest kuus või tulevad kõrval riigist odavamad mehed seda tööd tegema. Näiteks venemaalt. Ja kuna venemaal ei viitsi keegi tööd teha näiteks 6k eest tulevad näiteks 5k eest seda tööd tegema armeenlsed jne jne. Ega siis autojuhi amet pole raketiteadlse amet, eriti tänapäevastel autodel. Tasuta elamise all mõtlesin seda, et saate ju autos elada vajadusel, ja ei pea korterile kulutama. Saates Vuntsi mu veokat on ju näha et elamine kabiinis on suurem kui osadel inimestel 10m2 korteris. Lisaks käite koguaeg reisidel. Viimane on muidugi naljaga öeldud.
ei noh andekas on see "ei ole autojuht". sa vist oled mandrid segamini ajanud. need suurte elamistega rekkad on eurounionis kahjuks keelatud. kui juht elab autos, siis kuidas see tasuta on. tal loodetavasti veel on pere kui see pole nii niruse palgajuures mõne pastaka närija juurde üle jooksnud. raketiteadus see rekkajuhi amet vast tõesti ei ole, aga miski pärast paljud seda teha ei suuda. eks muidugi on tööandjatel võimalus võtta võõrast rahvast. pannid pidid eriti head olema. neil pidi igast kaubast mis koormas ka näidis kabiinis olema. eks need väikse palgalised juhid teenivad rahuunekite tegemise ja paagist söögiraha tegemisega hoiavad küttenormi ilusasti üleval ka. ega siis nälga saa surra. ja noh eks kriim ja mõlk autol kuulu värskema disaini juurde.
Kerime aega 2 aastat tagasi.
Õpetaja , kõrgkooli lõpetanu, 8000 kätte.
Lasteaiakasvataja , mitte väiksem spetsialist kui autojuht, 5000 kätte.
Arst, kõrgkooli lõpetanu ,9 aastat kõrgkoolis , 12000 kätte.
Residendid, arstid 2 aastat peale kooli, 7000 kätte.
Riigikogu liige , ka tähtis tegelane, 35000 kätte.
Müügimees firmas kellest tulu firmale oli kümneid kuni sadu tuhandeid kuus, 10-20000 kätte.
Ja Sina autojuht said 30000-40000 kätte.(selle juures polnud Sa veel rahul vaid küsisid ikka juurde ja juurde) Sina kelle ainsaks oskuseks on rooli keerata.Ka kirjutamisoskus ei olnud Sulle vajalik.
Kas Sa oma pühas lihtsameelsuses arvasid , et see jääbki nii.
ma ei te mis ameti mees ja kui tegija oled, aga autojuhi ametist on sul ähmane ettekujutus. Ainult roolikeeramise oskusega selles ametis hakkama ei saa. Selles ametis peab olema laialdaste teadmiste ja oskustega. Aastaid tagasi, kui oli veel TIR vihikutega sõitmine, siis pidi rekkajuht teadma ja oskama 18 ameti ega palju vähemaga need mehed tänapäevalgi hakkama saa. Kahju, et sellest ametist kaugel olijatel arvamus, et see töö on lust ja lillepidu.
viimased aastad näitasid, et saavad selle roolikeeramisega hakkama nii kaevurid kui ehitajad. järgnevad aastad aitavad paremad roolikeerajad välja sõeluda. ja nii mõnigi endine kaevur tõukab troonilt "laialdaste teadmiste ja oskustega" AUTOJUHI.
kogemused näitavad, et mida vähem autojuht tööl olles mõtleb ja mida konkreetsemalt ta etteantud ülesande täidab, seda parem on tulemus.
eelmisele:
Kas kogemusi said ise roolis olles või lolle juhte palgates?Tööandja suust sellist juttu kuulda oleks küll loogiline aga jabur.See ju loll-Ivani stiilis:netševo dumat,prõõgat naada.Mis tulemus muutub paremaks,kui juht teel ise ei mõtle?Kas meie logistikud on nii kõvad,et annavad juhile täpse laadimisjärjestuse,kauba suuruse-raskuse jms et juht paneb nagu robot järjest kasti täis,liigseid kilte ei aja,teljekoormused korras,õigel ajal kohal ja kettad puhtad?
Ei noh tore, kui kogemustega autojuhte pole vaja. Eks mõtlev autojuht ole kindlasti tööandja nuhtlus. Ei istu 24/7 roolis silmad punnis. Tahab palka ja ei ole nõus ka ainult autos elamisega. Aga asjatundjad tööandjad võtavad sõnakuulelikumad, mitte mõtlevad rooli robotid. Nii saavad juhtide palga kärpimise arvelt oma sissetuleku ka raskel ajal säilitad. Kas on siis oluline, kui juht seaduse rikkumisega vahele jääb, siis tööandja õige arvamus, et trahvi peaks ikka mega palka teeniv autojuht ise maksma ja kui ei soovi, siis astu minema ja maksa omad trahvid hiljem, tööandja hea ja õilis annab võimalusele järgmisele õnne katsuda. Küll on hea, et on ikka võtta ja nagu foorumist lugeda võib, siis lausa järjekordade viisi.
martmaelt kipub siin kõvasti sotsialismisõnumit levitama, vägagi ühekülgseks kipub see jutt, a la mul on seda vaja ja toda vaja ja seda ma ei tee jne. Ja siis on palgapäeval vingumist sajaga, et miks nii vähe? Mõtlev autojuht on tore asi, aga mõtlemine ei piirdu oma õiguste ja vajaduste taganõudmisega, vaid ka üldise majandusolukorra arvessevõtmisega näiteks ja üldse, ära nuta siin oma ohvrihala, mitte keegi ei keela oma firmat teha ja neid "hiigelkasumeid" oma taskusse ajada. Ja jätame ka jutu, et ainult eesti firmajuhid käsivad lõhki sõita, sõida öösel E4 peal ja pea arvet, kui mitu puukinga sust sajaga mööda sõidavad, abiks magnet.
kas sa moemart ikka oled autojuht või üritad mängida autojuhti?
nii lolli juttu ei ole ammu keegi kirjutanud. mis ajast pole kettad firmajuhi rida? firma võib saada sinu rikkumiste eest kordi rohkem trahvi. sina sõidad kettad lõhki, keegi ei kontrollinud ja mõtled, et ohh.. läks õnneks. firma peab säilitama neid sinu lõhkisõidetud kettaid aasta otsa säilitama ja kartma, kas tuleb kontroll sisse või mitte. hetkel ei ole see järelkontroll kuigi tugev veel, aga on kuulda, et tegutsevad juba.