Täna hommikul sai taas närve karastatud ühe mainitud koorma taga.
Seal rahulikult kulgedes tekkis küsimus, et miks Pärnu maanteel Tallinna poole kulgevad Fibo plokkidega koormad alati liiguvad kiirusega 60-80 km/h.
Masinad pole nagu nii vanad...mootorid kah tõusudel ei suitse...ülekoormust ei paista...Fibo kerge kah.
Kas tõesti kütuse kokkuhoid? Ehk mõni selle tööga leiba teeniv või seda tööd lähemalt tundev isik valgustab mind veidi.
Ma ei heida seda mitte ette veomeestele, vaid lihtsalt küsin:)
Infoks: kiirusel 75 km/h kaotab 48 sekundit Kernust Ääsmäele sõites, võrreldes kiirusega 95 km/h samal lõigul:) Minule pole see möödasõidukiirendust vääriv ajakadu...
sellepärast et ots otsaga välja tuleks, kasumi maksad fibo bossidele et üldse midagi vedada oleks ,sest nemad määravad km.hinna .mingi aeg maksti päris norm hinda aga nüüd vead kas ületonnazi või sured välja.kes lahtist kergkruusa veavad neil kaal ka..... on nagu on.
60-80 km/h ongi õige kiirus laaditud veoautole.
Oleks vähem neid veoauto- ja bussiõnnetusi kui
ei kihutataks. 90 km/h veoautole ja 100 km/h bussile
on selgelt liiast. Mõnikord ajab närvi kui tahad ise
rahulikult 95-100-ga Tallinn-Tartu maanteel sõita ja buss
tuleb sulle taha, sõidab sul nii lähedal, et kogu
tagapeegel on teda täis.
90km/h on paras kiirus 70km/h segab liiklust
asi on tasakaalus tänu jokutajatele tekib liiklus õnnetusi ja ka kiirusületajatele , niiet sõitke oma võimete piires- ärge yletage oma võimust
Kui palju sihuke Fibokoorem kaalub? Kuna plokk on üsna kerge, siis on koorem vist kusagil 20 t? Või eksin? Palun parandage:)
Ega see kiirus 60-70 ei häirigi. Sellest saan isegi oma Mossega mööda:) Häirib selline 85 km/h. Kuna eelpool juba mainisin, et kaotan Fibo taga sõites 48 sekundit, siis mina vägisi mööda ei pressi, vaid sõidan ~150 m kaugusel koormast kuni Ääsmäeni. Seal kaherealisel on ruumi oma sõitu sõita.
Pikemna vahe korral ei ***** eessõitja klaasi täis ja kiirustajad mahuvad vahele. Aga just need kiirustajad, kes ei tunne olusid, tekitavad pidevalt ohtlikke olukordi... Kernu ja Ääsmäe vahel on kolm "lõksu", kust künka taga olevat vastutulevat autot ei näe. Täna hommikul oli taas üks "sportlik tuunitud Golf" kindel, et näeb künka taha ning lendab mööda korraga kahest veokist. Ega ei näinud küll ja maandus kahe masina vahele. Au lätlasele, kes seda talle võimaldas, reeglina kipuvad selle märgiga masinad ise "mõõteriistade järgi" sõitma.
Siit veel üks küsimus: kui palju see kiiruse lisamine mäest alla tulles kütust säästa aitab? Mäkke (kui neid kolme küngast üldse saab mägedeks nimetada:) minnes ilmselt suurem algkiirus võimaldab teatavat kütusekokkuhoidu. Aga teisest küljest sunnib selline "hoo korjamine" möödasõitjat liikluseeskirja rikkuma - kiirust ületama. Ma saan aru, et möödasõit pole kohustuslik manööver ja eespool juba mainisin seda tühist ajakadu möödasõidust loobumise tõttu. Siiski tekib mul lihtsalt küsimus, et kas stabiilselt näiteks 70 km/h kulgev Fibokoorem või tegelikult mistahes täiskoorem kulutab kütust rohkem, kui pidevalt 65-85 km/h kõikuva kiirusega masin?
Mingil juhul ei taha ma vedajate pihta muda loopida. Olen lihtsalt uudishimulik;)
to aarne. sa mötle ,kui rekkad hakkavad 60 -70km/h liikuma mis ,siis teedel juhtuks?mööda ei pääse ju meie teedel ja siis kulged selle liikuri taga ja kirud ,et mida see haige siin pidurdab. ja rekadega önnetusi on minumeelest hulga hulga vähem,kui söidukate pauke.ja enamus uuemad rekkad ei söida kiiremini kui 90. seegi juba hästi. piirajad 89 ja köik.
ühtlast tempot hoides võtab loomulikult auto vähem kütet,kui kogu aeg kiirendades ja siis jälle pidurdades.
Fibo koorem kaalub olenevalt margist 20 ja rohkem tonni.lisa sinna sillused ja tuleb rohkem.ise ma üldiselt üle 26tonni koormat peale ei pane.selle 26 tonniga jääb minu auto alla 40 tonni ja kaal lõhki ei lähe.Fibo ploki kaal sõltub mitmetest asjaoludest.kui kaua on plokid platsil seisnud,kui palju on segusse liiva sisse uhatud,et tugevus vastaks normidele ja mitmest muust tegurist.tavaliselt saab ikka 24 tonni piires vedada.aastaid tagasi sai ikka hirmsaid koormaid vedada,aga nüüd on see kaalumiste värk tihenenud ja ikka ei pane üle koormust,sest trahvi maksan ju mina mitte fibo tehas.
varem sõitsin ma kiirusega 85 km/h ja kütuse kulu oli 38-39 L/100-leseda talve tingimustes.suvel 34-36L.nüüd kui hakkasin sõitma 75km/h langes kütuse kulu 35-36L-ni ja seda talve tingimustes.kuna talvel on nende tagasikoormatega nii nagu on,siis kuskilt peab ju kokku hoidma,et vee peal püsida.ise tahaks palka ja firma tahab ka elada ning riik vajab samuti raha mida me käibemaksu näol tasume.kus juures olen iseenda peremees.ja ei ole mulle seljataha veel sellist saba tekkinud,et peeglist lõppu näha pole.kõik on mööda saanud.tuleb ka suundadega märku anda.nüüd kevad-suvi tulekul,eks hakkan taas 85-ga sõitma.
piiraja on autol sätitud 98km/h(oli juba ostes) ja kui vaja siis ka vajutan.
seda veel,et vaadake mis teevad kütuse hinnad,muudkui tõusevad.vähem kui kuuga tõusis kütuse hind 1 kroon,aga veohindadele ei pane keegi otsa.transpordifirmad vaadaku ise kuidas hakkama saavad.
marko,kui teema ei meeldi,ära loe,aga ära mõttetult kiunu.
minu arust on auto töö tegemiseks, mitte tee peal teiste segamiseks. kui söidad 85-90km/h ja sujuvalt ei töuse see kulu kusagile. kui autu vötab 85ga söites 39l/100le on sellel autul suured probleemid. aga see enamus era tegijate probleem,et autusse ei raatsita investeerida.ma usun et sellel fibo koormal pole häda midagist. jöudu
Loodrile tänud. Postis oli asja;) Loodetavasti tuleb veel mõni selline.
Gapolt tahaks küsida, et palju siis 40tonnise täismassiga masin peaks võtma kiirusel 85 km/h meie kehvapoolset kütust Tallinn-Pärnu maanteel? Mulle see kulu 39 l/100 km küll nii kohutav ei tundu. Oled ikka ise sõitnud täiskoormaga pool- või täishaaget? Tühja masina või väiksema kuudi kulu pole siin teemaks...
Omapoolse kommentaarina meeldiks mulle rohkem kiirusega 75 km/h sõitev veomasin. Sellisel juhul tekib möödasõidul suurem kiiruste vahe ja möödasõit on lühem, heal juhul ei peagi kiirust ületama. Kiirusel 85 km/h pean ma mööda sõitmiseks varuma kas >300 m või ületama tunduvalt lubatud kiirust. Veomasinale järele jõudes olen niikuinii sunnitud kiirust vähendama, siin pole enam olumine, kas 5 või 15 km/h võrra... Seetõttu on mul hea meel lugeda Aarne arvamust, et koormatud veoki normaalne kiirus meil on 60-80 km/h;)
Jätame praegu, palun, kõrvale need meeletud kiirendused ja teadlikult kiirust ületavad juhid ja räägime nendest, kes kulgevad +5 km/h. Ma võin tõesti olla ainus, kelle arvates meie üldist liikluskultuuri(tust) arvestades on praegused lubatud kiirused täiesti piisavad. Alati on keegi, kelle jaoks on vähe. Aga meil on lennuvälju küll ja rahvarallid ka toimuvad - minge sinna! Mina tahan elusalt ja tervelt koju naise juurde jõuda...
Mis puudutab Fibot, siis on mulle üllatuseks selle "õhulise" koorma küllalt suur mass. 40 t lubatud - veos 24 t = masina kaaluks 16 t. See ma pole küll asjatundja, kuid sinnakanti vist sadul ja pikk poolhaage ka kaaluvad?
sinna need kaalud rekkatel on jah.mul kergem haage ja komplekt kaalub koos täispaak küttega 13,5-13,8 tonni.sõltub sellest kui palju liiva ja sodi seal raami peal lebotamas on.aga käru raam vajub mul ebaõige koormapaigutuse korral looka ka.kui käru on jäigem siis on ta ka raskem ja sinna 16 kanti nad kisuvad ka.39L/100-le talve tingimustes polegi nii hull.auto ka aastast 92. kütuse pumbal sai vana aasta lõpus vahetatud plunzerid ja klapid,aga ikka võtab palju.seda teeb ta kolmandat aastat järjest.kevadel soojaks läheb kukub ka kütusekulu kolinal.
jah olen juba aastaid söitnud ja tean täpselt kuda ja mida. söidukaga arvan ,et et ei tohiks kyll olla probleeme veokast möödumisega.aga jah palju on sihukesi vendasi, kes venitavad spetsiaalselt kummi ,et omale niinimetatud kytet teevad.aga mis teha. jöudu.
ma arvan et peaks nagu veo hinda juurde kauplema,mitte hoogu maha laskma.mis siis teete kui küte veel tõseb?paned hobused ette?nb uus korralik masin ei võta 36 100le isegi 20t-ga.meie siledal maal küll mitte,kassely mägesid uhada siis ei vaidle vastu.lõuna-eesti metsavedja koos miljon tihu puiduga võtab ka palju,aga pärnu mnt ja kernu küngaste vahel ,ei usu.jõudu jelezid.
sass,sa sa hakka transpordiga tegelema ja mine küsi hinda juurde.kolme päeva pärast istud mokk töllakil ja nurud,et sind taas kampa võetakse endiste hindadega vedama.kas sa arvad,et lähed kliendi juurde ja ütled,et nüüd paneme kildile kroon otsa või muidu ma sulle rohkem vedusid ei tee.sellise suhtumisega näed oma silmaga,kuidas su number tõmmatakse märkmikust maha või kustutatakse telefoni mälust.klienti pead hoidma.talle tuleb hakata ääri veeri selgeks tegema,et sellise hinnaga enam ei kannata sõita.tuleb seletada,et ka autojuht tahaks nagu kõrgemat palka jne.eesti turg on vedajaid täis ja kui sa seal paukuma ja kärkima hakkad võetakse uus vedaja ja asi vask.sest ka klient peab hakkama oma kulude eelarvet ümber tegema,sest kes see oskab ikka arvestada sellega,et küte tõuseb kroon või rohkem liitrilt kuu ajaga.eks kõigil tuleb vahepeal püksirihma pingutada.
kahjuks ei ole ka tagant taskust lõdva randmega seda raha võtta,et osta uus ja korralik masin.ikka tuleb tasapisi koguda ja teenida.vaatad kust saad säästa ja kokku hoida.ise ma auto tehnilise poole pealt küll kokku ei hoia.see on mulle raudne reegel;AUTO PEAB KORRAS OLEMA!olen näinud selliseid rappeid,et jube.kuda krt nad julgevad üldse sõita?
mul üks tuttav ka ostis suure hurraaga rekka ja lubas,et kuue kuuga on auto tasa,ja siis ostab veel ühe ja nii iga poole aasta tagant rekka lisaks.ta ei suutnud autot 9 kuuga sõitmagi panna,ja kui nüüd auto sõidab,siis rikkust nagu ikka ei paista.elab tasapisi,auto liigub,kuid mis liigub see ka kulub.ise selle tegevusega alustasin oli sama moodi,et nüüd hakkab pappi tulema.ei tule ta nii ühti.siis tuleks kui teeks sellise variandi,et TH1 on traadipingutus ja TH2 traadi vahetus.
sul oli selline lause et : olen näinud selliseid rappeid,et jube.kuda krt nad julgevad üldse sõita?
kui töötad kuskil firmas siis on selliseid firma juhte kes ei muretse yldse auto pärast aga endal on hea masin pe all, ja kui suur pere taga siis sõidavadki selliste romudega :)
aga kui oma auto siis ei vaidle vastu.
lihtsalt räägin :)
eks neid koormaid ole igasuguseid.
Kõige hullemad on imho mingid majavedajad, kellel treila peal majaplokk e. kuubik, laiusega ca 4 meetrit.
Liiguvad nad Trt-Tln maanteel ja tavaliselt vähemalt kahekaupa korraga. Eriveose vilkuritega saateautod on muidugi ees ja taga ja kiirus 60-70, aga kui neid on koos saateautodega 6 tk. järjest, siis on ikka tükk tegemist, et mööda saada.
Ma pole küll ühtegi fibo koormat näinud sõitmas alla 90 või 100 km/h. Ja üldiselt oleks ma vist väga õnnelik kui nad sõidaksid 60 km/h - vähemalt senikaua kuni nad suudavad korralikult oma koormad kinni panna... sest mina näiteks olen üks neist õnnelikest, kes Tln-Pärnu maanteel sõitis tervele hunnikule fibo blokkidele otsa nii, et terve auto põhi oli üles pressitud ja istmed viltu sees. Ja loomulikult ei suutnud Eesti Politsei seda autot kätte saada ja remont läks kõik oma taskust!
to ice:
kas see laks toimus sul kuskil libatse kandis?olen kuulnud,et seal toimus miskit.autot ei tea, kellel see laiali pudenes.aga autojuhtide vahel jutt liikus,et miskit oli juhtunud.need olid poola plokid ja kehvasti pakitud.se tõmbasin küll viimased alused kinni,sest arvasin kohe, et lagunevad laiali.sõida esmaspäeva hommikul,ca alates kella kuuest pärnust tallinna poole ja näed vähemalt ühte autot,mis liigub 76 km/h.ja tean veel mitut kes sõidavad kuni 80km/h,kuid ei tea kuhu kanti nad esmaspäeval suunduvad.
Ei paista olevat... Eile hommikul oli üks koorem Oaasi juures, silma järgi nii ~80 km/h. Kuna ise lubatud 110+ oli, siis vilksas kuidagi kiiresti mööda.
Aga koormate kinnitamine on küll paremaks läinud, enam ikka lipendavaid kilesid ja turritavaid aluseid ei näe:)
Endiselt olen seisukohal, et aeglane veok pole probleem Tallinn-Pärnu maanteel. Sellel teel on möödasõiduvõimalusi piisavalt.
Kusagil Tartu maanteel võib küll olla... seal möödasõiduvõimalusi napimalt.
kusagil talve lõpukanti, õrn lumi oli maas veel ja tuli mingit lörtsi. Sõidan rahulikult 100km/h pärnust tallinna poole ja kaugelt nägin et mingi suurem masin tuleb hea hooga ja natukese aja pärast oligi mul seljas uus mercedese rekka. Natuke aega kükitas mul seljas ja siis põrutas mööda. Ma lisasin ka natuke kiirust et vaadata kui kiiresti ta sõidab ja vahepeal näitas kiiruseks 110km/h. Jõudes suurele autorivile järgi läks see rekka kuskil 5 väikeautost mööda ja samuti läksin ka mina, kuna ei hakanud vahele pressima siis sõitsin ka sellest rekkast mööda. Peaaegu juba tallinnas sõitis see rekka jälle minust mööda (kiirus oli ikka kuskil saja kandis ), ja mis kõige hämmastavam oli see et enne ääsmäed on ju suhteliselt pimedad kurivad ja küllalti suured tõusud ja enne üht tõusu kus järgnes pime kurv sõitis ta mitmest autost mööda. Mul jäi lihtsalt suu lahti, õnneks et ühtki autot vastu ei tulnud sest tal poleks olnud võimalik oma sõidusuunda naasta kuna autod olid tihedalt koos.
Millega põhjendatakse sellist kiiruse ületamist, ohtliku sõitu rekka poolt?
Vahepeal mõtlesin et helistan juba politseisse, kuid ei hakanud siiski helistama.
Veokiks oli punase sadulaga, ja kollase tendiga haagis, sadulal eesti numbrid ja haagisel läti numbrid. Firma nimi sadulal oli kollast värvi ja lühem
Kui uus Merts kimus sajakümnega siis on see juba puhtalt ostetud ülevaatus või ostetud taatlus. Vastavalt seadusele peab Eesti ARK-s arvel oleval veokil tehnilise ülevaatuse läbimiseks olema paigaldatud piirik mis on seatud kiirusele 85 km/h. Loomulikult on siin nüansse ja erandeid. Kui kõik käiks õigusriigi moodi siis piisaks ainult ühest kõnest 110 ja reg numbri ütlemisest- koheselt on võimalik tuvastada nii piiriku kontrollija-paigaldaja kui ka ülevaatuse punkt kes pidi veenduma muuhulgas ka piiriku kleepsu kehtivuses. Isegi kui sõidukit ei ole võimalik koheselt tabada on võimalik seda ka ketta järgi tagant kontrollida, ka siin on omad nüansid. Ja mis on lihtsam kui üks kõne Maxitisse Häädemeestele ja kohe on teada kuhu kivid lähevad, mine vastu võta ketas ja aidaa erakorralisele ülevaatusele ja/või AETR-i rikkumise trahv kah otsa. Kui on tuvastatav ettevõtte poolne tahtlus siis saab tulla ka tegevusloa ja veosekorraldaja kallale. Ma ise veo eest vastutava isikuna olen korduvalt samuti olnud hämmeldunud miks ei võeta midagi ette nende ostetavate ülevaatustega- nii veokid kui bussid- mis kihutavad suisa 120 km/h.
to kah liikleja: Vat see on juba graafiku või selle koostaja probleem. Kas tahad väita et graafik on ülimuslik võrreldes LS, LE ja AETR-iga?
See on sama jura nagu poliitikuil on ülimuslik seadus koalitsioonilepe, kõik muu on jama aga vata koalitsioonilepet ei tohi rikkuda...
to mida sa hämmeldud.. Jutt käib siin suurtest ettevõtetest nagu bussides Taisto, isegi siis kui iga nädal mingi bussiga graafikute tõttu mingi pauk oli ei suvatsenud keegi nii lihtsat asja ajada, bussid panid ikka 120 Tallinn- Tartu vahet. kus on järelvalve silmad?
ükski ÜV punkt ei kontrolli, kus maale on sul sätitud piiraja ja taatleja kleepsule võib ka kirjutada ükskõik millise nr. piirajat saab sättida ainult arvutitega,uuematel autodel, ja need arvutid on ainult teenindustes, neid ei ole üheski ÜV punktis ja maanteele proovisõitu ei lähe sul ka keegi tegema.siin pole mingit seost ostetava ülevaatusega. kõik on kinni selles kuda sa saad teeninduses mehhaanikuga läbi. tema on see piiraja sättija.
Ma ütlen veelkord et 85 km/h on seadusesse sisse kirjutatud ja sina looder peaksid ka ise seda samahästi teadma kui mina. Jah tõesti võib taatleja sulle kirjutada sinna birka peale selle 85 km/h, see ongi sinu suhe temaga aga kui sa nüüd kukud 120-ga pedaali andma ja poliis su maha korjab ja teeb samas ka esildise taatleja pädevuse määramiseks siis oledki vahel, järgmine kord kui trehvad siis vaatab ta sind kalanäoga- amet jäeti aga ära temalt vastutulekut enam looda... ÜV punkt kontrollib taatluse lipiku kehtivust ja andmete vastavust-olemasolu sellel. Nad lihtsalt usaldavad piiriku seadistajat kuigi vastavalt tegevusjuhendile peaksid nad selles ise veenduma nagu paljudes muudeski asjades (kas tead looder et metsakal levinud 57-ne silm ei ole enam "legaalne"- seaduse järgi on uues redaktsioonis lubatud silma diameeter 40 ja 50- ja kui nonsensi arendada siis peaksid need ringi lööma kui sul mõnel masinal see juhtumisi küljes on.
Vahet pole kas sul on piiraja kompuutris või mitte aga erakorralise võid ikka saada kui nahaalselt kiirust ületad ja mõnele teisele võid ebameeldivusi põhjustada.
Aga nüüd konkreetselt- kuidas Sa seletad näiteks Taisto busside ülevaatuse vastavust nõuetele kui need 120-ga mööda pressivad, kas tõesti usud Sa, et sinna pandi käsi alla lihtsalt niisama aitähi eest? Ja mitte ühele vaid enamusele ja mitte ainult Taistole. Kuuldavasti pidavat Taisto bussid tegem kõik ülevaatust ühes ja samas kohas Tapal (selle info 100% õigsuse eest ei vastuta).
Tõenäoliselt on need graafikud üles ehitatudki sellele et piirajat kui elementi polegi arvestatud- anna kuidas jalg ja pea julgevad.
Ja ütlen veelkord- õigusriigis lahendataks sellised probleemid lihtsalt, üks kõne ja sellist kihutamist lihtsalt rohkem pole.