kasutatud scania kummi eest, osta siis iveco kumm, see turvalisem. Mõõdud on tähtsad, laius, kärgums prott või mitte, mis esimest korda näed veoka ratast või.........
tõsijutt.kasutatud kummiga võid väga puusse panna.kui ei saa rõhukontrolli teha,äkki armatuuri iga või miski kuskilt punnitama hakkab.kuid eks sa ise tead,kas kokkuhoid ja närvikulu,või kindlalt teel ja ei pea peeglist kiikama,kas läheb või ei lähe lõhki...
tore vaadata kummiremondis neid kokkuhoidjaid vendasid. kui sul ikka nina all kumm tükkideks lendab ( surve alles 5 peal) siis enam midagi imelikku enam veljele keerama ei kutsu. õnneks pika otsa mehed enam teemat kasutatud või prott ei arenda. millegipärast ei otsi keegi muid kasutatud kumme, idee järgi peaks saama ka kantossi mitu korda kasutada, lisaks veel M&S jne...
hiinakad praegusel ajal odavamad kui protid niiet milleks yldse enam protti osta? ja kasutatud rehve saab poolast väga hea hinnaga kui alusteks osta. 150zl saab 8mm originaalmustriga ballooni kätte kui kontakte sealmaal on.
miks ei kannata hiinakas sõita. ise ostsin 2-teljelisele vedruvanker poolhaakele (topeltratastega) hiinakad alla. olid austoned. 160000 km sõitsin läbi ja mustrit oli veel ****ks peal kui haake maha müüsin. ennem ostan alla hiinaka kui proti. juhtsillale ei ostaks isegi hiinakat alla. seal peab miskit kvaliteetsemat olema. äärmisel juhul vast julgen prottida oma karkassile kui olen selle rehvi ise uuena ostnud ja siledaks sõitnud. olen lasknud ka prottida, aga nende mustri kulumisele vastupidamine ei kannata mitte mingisugust kriitikat. teine asi on kui kasutad autot millega ei ole vaja pikki maid raskelt koormatuna sõita (mikserid, kraanad, tõstukiga jaotusveokid, jaotusveokid jne).
eestis on 7 veoautorehvide prottimisega tegelevat firmat, kes kõik kasutavad erinevate tootjate linte(mõned teevad linte ise, need tõepoolest ei kesta), aga üldistada ei maksa - on ka vägagi vastupidavaid protte....tõsi hind on neil reeglina kõrgem, kui sinu poolt kriitikat mitte kannatavatel...
tead, ma ei taha hakata oma rahakotiga katsetama ja kontrollima nende vastupidavust ja otsima hinna-kvaliteedi suhet. üks mees ka kiitis ja sõitis seni, kuni prott tegi paugu, lõhkus õhkpadjad + äkk raskusega teiselt poolt padja + poritiib + tuli. paak jäi õnneks terveks. ei, aitäh, aga mul ei ole vaja sellist jama. samas teine mees kasutab ka haagistel protitud rehve. sai kahe nädala jooksul kolm korda teeääres vahetada. sülitas ja vandus, et aastaid pole olnud sellist jama.
tegelik lõhkemise põhjus peitub ikka karkassis-kui see on 10a.vana ja 3korda protitud siis ei ole midagi imestada...teema oli ikka kulumiskindluses...ei usu et ükski proti müüja sulle tänapäeval saasta kaela määrib-iga klient arvel-pigem usun et see sõbra lõhkenud rehv oli ta enda põhja peale mitu korda taastatud...See selleks aga paljud suuremad edukad klubid kasutavad protte ja juba aastaid.Pigem arvan et prott on mõistlik asi -eeldusel et rehvi vanusel ikka silm peal hoitakse ja mööda äärekivisid ei nühita...EDU TEILE!