Huvitaks kutselistelt juhtidelt kuulda,miks suur osa busside ja suurte veoautode juhtidest rikuvad süüdimatult likkluseeskirja.Täis-ja pooltulede ning lisatulede kasutamine,kiirusepiirangutest kinnipidamine,möödasõidud keelatud ja ohtlikes kohtades,sõitmine keset teed,kaasliiklejate surumine jne.Kas põhjus on klaasistunud pilk ja kivistunud aju suurest väsimusest või on tegemist hoopis intel... puudumisega-VIST.VÕI MATSLUS.
ei ole ise Rekkamees,aga võiks poetada mõne euroopas töötava sõbra arvamuse eestis toimuva üle.esiteks on eestis võimatu viisakalt liigelda st. et kui käitud meil liikluses nii nagu euroopas siis vaadatakse sind nagu lolli.enamus juhte ütlevadki,et eestis pukuse ajal sõita ei taha.loll jutt ka tulede poolest-rekkameeste tulede kasutus enamasti eeskujulik.kiirustega asjad nii,et euroopas sõites peavad olema autode maksimum kiirused eletrooniliselt piiratud 80-85km.h.ja nii see tegelikult ka on.nüüd aga need autod,mis eestist välja ei pääse-on hoopis teine teema.siin ei aita kirumine -lihtsalt on koostöö tööandjate,politsei ja ka töötajate vahel,sest kuidas seda teisiti nimetada.need masinad ei ole ükski tehniliselt korras -ülevaatused ostetud jne.mõelge ,vaadake enda ümber ja te saate aru,milles asi.ilusat kevadet kõigile .
Olen eelmise kodanikuga päri, ainult enda kohta ei saa ma puhta südamega väita, et ma rekkamees poleks. Ma ei ütleks, et mulle see Soomest tulnud "rekka" mõiste mugandus meele järgi oleks aga sellele vastu vaielda tundub vastu tuult kusemisena. Teeks siis kõigepealt terminid selgeks, nagu mitmed klassikud on öelnud. Minu ja suurema osa asjaga seotud inimeste jaoks Eestis on rekka mitte igasugune veokas vaid siiski ainult selline, mis teatud regulaarsusega Maarjamaa äärest üle käib. Igat sorti kokku ja laiali vedajad, haokubude ja liivahunnikute liigutajad, nobedad naftavedajad, nätsu ja muu nänni putkasse viijad minu teada selle mõiste sisse ei mahu. Kui ma lähen näiteks haket vedama ja teavitan sellest sõnaga rekkamees tuttavaid sohvreid, siis nad ilmselt ei taipa, millest jutt. Ja see on küll sulatõsi, et peale juba nädalast äraolekut on kodusesse liiklusse siseneda veits õõvastav. Õnneks jäävad enamasti teele Poola ja meie armsad Balti naabrid, kes aitavad meie oludega adapteeruda. Lolle liiklejaid leiab muidugi igalt maalt aga erinevalt meist ei ole nad enamasti nii tigedad ja hästi varustatud. See, kes kellele liiga teeb, oleneb tihti siiski vaatepunktist. Mul üks tuttav roikavedaja just rääkis loo, kuidas metsavahitaat, kes nagu peaks veidi laksu jagama, sundis oma lolli liigutusega väikse roolis, teda kolm kilomeetrit täiskoormaga ja käruga tagurdama talvisel Võrumaa kuppelmaastikul. Ja vana ei saanud arugi, et ta miskit valesti oleks teinud. Ma ei arva sugugi, et kuna sõidan suurega, siis peavad väiksed mulle teed andma aga lihtsalt alalhoiuinstint võiks mõnel väikse auto juhil arenenum olla ja rohkem võimet ennast teise olukorda panna kuluks igale roolikeerajale ära.
Poola asulates,mis järgnevad üksteisele nagu seened,on kiirus üldjuhul piiratud 70-kilomeetriga tunnis.Politsei passib põõsas-nagu meil kodus.Proovi seal sõita nõutud piirkiirusega.Momentaalselt hakkavad sind pressima suured veokid,kiirusega ligi 90-kilomeetrit tunnis.Lisaks sellele lülitavad taga sõites kogu tulede pargi sisse jne.Tee proovi-saad elamuse.Muide need ei ole ainult poolakad,lätlased,leedukad-ka eesti juhid on nende hulgas.Jutt ei ole kellegile liigategemises vaid endale jõuga suuremate õiguste võtmises kellegi teise arvel(kas siis turvalisuse,närvikulu või millegi sellise).
aru ma ei saa miks arvavad,sõiduka juhid,et eestis sõitvad veokid on kõik risud.olen näind autosid,mis käivad üle piiri,selliseid risusid,et karju appi.õhu susin on kuulda 100 m kaugusele.tulesid pole,pidureid pole.ausalt öeldes ei kujuta ette kuidas autojuhid sellistega sõita julgevad.mul endal ja mu tutvus ringkonnas on siiski enamikel veokid väga heas korras.muidugi nipet-näpet leiab alati.ise käisin mõni nädal tagasi ülevaatusel.viimane remont oli umbes 2 kuud tagasi.ülevaatusel leiti ainult,et tagumised stabikapuksid tuleks vahetada.need ka nüüd ostetud ja lähi ajal vahetam ära.ülevaatajad pole ei tuttavad ega pakkunud ka pistist. auto tuleb lihtsalt korras hoida.
Mu kogemus on ikkagi sõidukaga sõites ülikõva, iga õhtu istun peale kontoritööd rooli ja sõidan koju, seda ei anna ju kutseliste juhtide igapäevakogemusega ju võrrelda, see ületab ikkagi teie kogemused ju. Ja siis tilbendate jalus suurtega, ei lase kiirematel sõita. Linnast väljas, siis kui mul kiire, olete ka jalus, mööda ei lase, pean siis kogu aeg pikkadest kolonnidest 140kmh mööda kihutama, te peaksite ikkagi tee äärde seisma jääma, kui ma väiksega tagant hooga tulen. Niikuinii olen ma väiksem ja kiirem, jõuan linna vahel teie ette nii ruttu ära reastuda, ei ole mul seda suunda selleks kiireks manöövriks vaja kasutada. Ja siis kui sajab mingit märga asja, siis ka sopatate mu esiklaasi täis, kui teil järel sõidan, suured peaksid pikivahet hoidma, mitte väiksed, ja pärast jälle pean ma minema pessu, et mu kallis auto puhtaks saada. Ja parkida tohin ma ka üldiselt, kus ikkagi tahan, minu väike auto ei sega ju teisi nii palju, kui linnas liikuv suur auto. Üldiselt on ikkagi veoautod segavamad liikluses, teie auto pole nii kallis kui meie omad, ja meil on alati kiirem kui teil, teil on ju aega küll ja küll.
Sõidukajuht on tõesti teemas omadega.
Ma sõidan pea iga 2 päeva tagant Pärnu ja Tallinna vahet ja ma ei ole tükk-tükk aega ühtegi Eesti rekkameest näinud, kes kuidagi näkku paneks! Tihti antakse märku, et võid mööda sõita jne.
Eelnevas kommentaaris see "te peaksite ikkagi tee äärde seisma jääma kui ma mööda sõita tahan":D
Naeruväärne lihtsalt!
Sõida ise ja lase teistel ka sõita:)
loen ja vihastan.rekka teed andma sõdukale,või et pidevalt ollakse jalus.no tule ise appi!kui rekkaga linnas sõita ja see väike keerab sulle kõrvalreast järsku ette,oma ülikalli pilliga(omaarust)ja siis järsult pidurdab,et ilma suunda näitamata vasakpööre äsada,siis ikka 40 tonnise mill maksva rekka juhil võtab püks sõeluma kõrgeima sordi jahu.