Nii mehed. Tahaks teada, kuidas on firmas, kus te töötate, lood kiirusepiirajatega. firmas, kus mina töötan, hakkab kiirusepiiraja tööle kiirusel 90 km/h. Pole küll midagi 90 km/h sõitmise vastu aga probleemiks osutuvad hoopis teised liiklejad, kes põhjendamatult maanteedel 80 ees sõidavad ja nii liiklust takistavad. Pekkaga pole just kerge sõita mööda 80 km/h sõitvast masinast kui sa saad kiirust vaid 10 km võrra tõsta. Lühemate otsade puhul hullu kui mõni tegelane ees töllerdab 80 km/h, aga ühest Eesti otsast teise sõites on ajakulu siiski märgatav. Pole küll ülemuselt küsinud, miks kiirusepiirajad peal on, aga arvan, et kardetakse trahve maksta.
Niisiis, rääkige oma kogemustest.
siinkohal pean veel tänama kamazi mehi, kes viisakalt teekõrvale võtavad, kui näevad rekkat tulemas.
mul kah nupp peal. vaja kellestki mööda minna, pole probleemi. räägi oma klubides isadega ja nemad kindlasti teavad kus nuppu saab vahele panna. mina panin tartus ja kahjuks ei saa öelda kus pandi. aga uuri oma klubi isadelt.
Ülemused ei pane piiranguid peale mitte ainult trahvide pärast,vaid,et nad arvavad,et nii säästab kütust.Mägedes aga piirajaga kulub kütust hoopis rohkem.Mägedes aga saab sõita 110-120.
Kui Euroopas avastatakse nupp vms. vahetatakse kogu juhtmestik välja,see ei ole odav lõbu.Lihtsam ikkagi kui hakatakse aru saama,et ees sõitev korraks hoo maha võtaks!Teen ise alati nii- nii kui möödujal nina vastassuunas pedaal(üldjuhul piloodi)maha ja kui teisel käru viimased rattad kõrval,hakkan minagi "hobustele piitsa andma"!Manööver kestab mõni sekund.
Kuule teemaalgataja (ja mõni tarkur veel siin)! Kui Sa natukenegi asjadega kursis oleksid, teaksid, et piirajaid ei topi autole peale mitte ülemused vaid need on seal juba tehasest saadik! Ja seda nõuavad seadused.
Rekkat ei lasta ülevaatuselt läbigi, kui tal ei ole kehtivat kleebist kiirusepiiraja kontrollimisest. Muidugi ei kehti see teatud väljalaskeaastast vanemate autode kohta.
P.S. Sul on piiraja isegi väga hästi reguleeritud (90 km/h)- üldiselt peab see olema 85 km/h.
Mul teh.passis kiirusepiiraja kohal kaks iksi ja piiraja puudub.keegi pole huvi kah tundnud et miks nii,ega ma siis sellepärast koguaeg hullult ei kihuta.
pole hullu,mul piiraja 98 peal.oli juba ostes ja muutma ei hakka.mnt.-l kulgen siiski 86 km/h. kiiremat sõitu kasutan möödasõitudeks või kui on tõesti hirmus kiire.
kiiruspiirik pole kütusekulu ja muidu kiusu pärast vaid alates 1988a. valmistatud üle 12t täismassiga veokil peab olema kiiruspiirik mis piirab kiiruse 85+/-4km/h, bussidel üle 10t ja 100km/h, möödasõit võib küll olla pikaldane ja piinarikas ning milleks see seadus(põhimõtteliselt saab kiiruseületusi ka tahhograafilt välja lugeda) hea on ma ei tea.
minumeelest tuiavad jalus just poolakad, om 80km h, tana sain libatses yhe katte, kui marjamaa sirgel lopuks yritasi mooda soita akkas rsk kiirendama, siukest vaenulikkust eesti sohvrte hulgas pole kohand, ka piiraja u 90 peal! kuivaj;e post naitas 89
Ma ei saa aru nendest Kamazi juhtidest. Tuiavad keset teed ja grammigi ei taha teekõrvale võtta. Ja probleem ei ole ainult ühes Kamazis, vaid pidevalt tuigerdavad erinevad Kamazi-mehed teepeal ees. Hakkab juba väike viha nende meeste vastu tekkima.
Mõned bussijuhid on ka puuga pähe saanud. Kurat sõidavad 60-ga sirgel teel. Aga mööda ma rekkaga ei saa, kuna masinad tulevad kogu aeg vastu. Tühjal veel ponnistad kuidagi mööda aga koormaga ei saa nii naljalt hoogu üles.
Ausõna, Kamazi- ja Bussijuhid, minge õppige kuskil sõitma.
see kamsade ja vänderdavate mazide jura om ig pävane, eriti tallinna ringteel om seda näha, olen tähele pannu et suurem osa köikidest soolo kalluritest töllerdavad u 70km h!! teine kord jääb tunne ,et söidaks nagu raudteel, kus kohtuvad kax rongi!!
Mul joppas oma junni Master Makxiga. Tutt uus ja kätte saades avastasin, et piiraja peal. Anekdoot, keegi sellist ei tellinud ja eesti seadused ei nõua nii väikse täismassiga veokale mingit piirajat , kuid Reunaulti ajuhiiglased panid külge. Peale suuremat kisa pusisid selle kallal ja teatasid tähtsalt, et seda maha ei ole võimalik võtta, sest arvutiprogramm ei lase. Pidid tehasesse järelpärimise tegema ja nii see jäi. Maxi-il on kannet küll 3 tonni kuid siiski rohkem kaubiku sarnane tegelane ja nüüd ma siis töllan kamsade ja masside sabas kes 80 põksuvad. Tõsine piin on Peterburi maantee see osa kus veel sõita saaks (st. kus remont ei käi) siis on russid kapsaussid jalus. Need keeravad meelega ja annavad gaasi juurde. Ühe peeglit üritasin kraana nurgaga tõugata kui olime kilomeetri kõrvuti põksunud, kurat ei saanud pihta. Kuid mõjus, vend võttis hoo maha. Pärast oli näha, et rabas lällarit vist üritas kättemaksu eespool kulgevate tolkamite kaudu korraldada.
Kõigile lisaks jään veel korralikele rekkadele ka jalgu. Meerik (sahtliga digitaalne) küll näitab piirajaga 88km/h kuid 80 prossu suurtest tulevad tasa tuulde ja pean veel need ka mööda laskma. See eespool maha hõigatud 85+/-4km/h ei paista paika pidavat, sest enamus rekkasid jõuavad järgi ja silmaga hinnates on piiraja kiiruseks kuskil 95 km/h.
Ma täna kohtasin maanteel eriti imelikku rekkajuhti Iveco või DAF-iga (pärast ütlen, miks kindlalt ei tea). Ristmikust hakkasime koos liikuma (mina sõiduautoga). Kiirendus oli rekkamehel eriti vaevaline, musta tossu ajas ka summutist hirmsalt välja kiirendamise ajal. Enda säästmiseks hoidsin pikivahet, sest hais oli jube kiirendamise hetkel. Rekka sõitis rahulikult 90-ga ning kui saba juurde jõudsin, vajutas mees paremat pedaali ja liikus 100 km/h. Müstika, kiirusepiirajast polnud see mees küll midagi kuulnud (võib-olla kuulnud oli aga igatahes tema masinal see ei funktsioneerinud). Mööda ka ei saanud kohe sõita sest vastu tuli autosid iga vähemagi aja tagant. Ja siis kui korraga nägin, et sirge tee ja ühtegi autot vastu ei tule, näitasin suunda ja vajutasin gaasi, et tüütust ja nähtavust piiravast rekkamehest mööduda. Seepeale vajutas rekkamees gaasi ning vastu tuli ka üks sõiduauto. No ega muud teha ei olnudki kui gaasipedaal põhja ja jääda lootma enda masina kiirenduse peale. Spidomeetrit polnud aega isegi jälgida, vaatasin teed, et vastutuleva autoga samal ajal ühes punktis kokku ei saaks. Enda sõiduratta keerates näita spidokas 140 km/h. Täitsa müstiline käitumine rekkamehe poolt. Ma olen suht kindel, et rekkamehe kiirus minu mööasõidu ajal oli umbes 110 km/h - aga mul pole õrna aimugi, miks ta seda tegi.
Ei, ma ei hakka seda rekkajuhti kiruma aga kui ta minu möödasõidu ajal järsult gaasi pidi vajutama, ju siis tal selleks mõjuv põhjus oli.
Rohkem respekti inimesed!
Kui ei saa piirajat maha võtta , saab esinduses arvuti abil teda vähe juurde kruvida ,seda tingimusel ,et garantii on läbi.Üle 90-ne nad reeglina ei pane.
sõitke ja laske teistel ka sõita- kle Jarts mõtle oma peaga kah midagi välja mitte ära copy teistelt klassikutelt.Ps. millega sa ise üldse sõidad,sul pole ju õiget liikigi käes?
on teil siis vaja hullult kihutada,ega ikka saa seda esinduse arvutiga maha võtta võin kinnitada kuna olen päris hästi kursis nii scanni kui ka mersuga.Möödasõit see on iseasi selleks oleks rohkem vaja aga no.... kui se sulle tuleb peale 110 km/h ei ole just parim.Olen natuke palju näinud rekkaid mis on kole kõverad. Aga see on minu subjektiivne arvamus.
naha v8id aga teine asi on ise s8ita,kui ikka teine rekka sind m88da ei lase ja vastutulija esiklaasist hakkad juba enda n8gu n8gema siis on k8ll lugu hapu.
Värdjaid rekkajuhte on igal pool Eestis. Sõidavad hästi telgjoone lähedal ja varjavad nii nähtavust ja teevad möödasõitmise raskemaks. Ainult siis, kui mõni teine rekka vastu tuleb, tõmmavad natuke tee kõrvale, aga muidu sõitavad nagu tuppes-emmid. Lisaks arvavad, et nende suurtele masinatelel liiklusreeglid ei kehti.
milles probleem eestis ju 90km/h ja palju neid teelõike kus sajaga sõita saab. ma saan aru kui poolas võib suurega sõita 70km/h ja siis teeb küll meele kurvaks kui 20km jooksul mööda ei saa.
Teid on tore lugeda. Sõidan MS külmikuga mööda vabariiki , piirang 85 km/h suureemosa sadulautosid jõuab järgi, püian möödalasta.Oleme üksteise vastu VIISAKAD .
Piiraja kui selline on vajalik EURO2-3 serdi saamiseks.EI OLE kohustuslik siseriiklikule transpordile.St. võid tellida tehasest ilma piirajatta ja tõmmata Tallinn-Maardu 300ga.
Piiraja kui selline on vajalik EURO2-3 serdi saamiseks.EI OLE kohustuslik siseriiklikule transpordile.St. võid tellida tehasest ilma piirajatta ja tõmmata Tallinn-Maardu 300ga.
Üle 7,5 tonnise täismassiga masinatel on piiraja kohustuslik eesti seaduste järgi. On ta siis Maz või Kamaz või vabsee fantoom-as. Info on netis lihtsalt saadaval ja mõni targutaja võiks pisut vaeva näha enne kui erinevaid eurosid välja käib.
ok RP ei ole ma nii targutaja midagi kui sa loodad.Seadused kipuvad muutuma ja ilmselt oli mul kodutöö tegematta.Proovisin siis tagantjärgi targaks saada,ei õnnestunud.Vast aitad veitsa ja paned kirja mõned lk-d netis,kus seda kõike oleks võimalik asjast huvitatutel tudeerida.
to onu endel:
Pole mõtet vanduda,kui seadusi ei tunne,aga kamsade kohta kehtivad minu teada samad liikluseeskirjad. Kui masin on toodetud 1988 või hiljem ei saa piirajata legaalselt üv teha.
to onu endel:
Pole mõtet vanduda,kui seadusi ei tunne,aga kamsade kohta kehtivad minu teada samad liikluseeskirjad. Kui masin on toodetud 1988 või hiljem ei saa piirajata legaalselt üv teha.
eur 2 serti omav auto võib liigelda kiirusega kuni 85 km/h.Eestis aga veokate lubatud tippkiirus 90 km/h. kui nüüd mõni pedandist politseinik heasti tahaks,oleks tal küllalt alust suur hulk veokaid kordusülevaatusele kupatada või sert kehtetuks kuulutada.
to arx :
nupp pannakse vahele vaid 3 seeria scannidele ja ka vanematele volvodele !!
bii ,et tahaks näha kuidas sa paned r seeria scannile nupu vahele ( garantiid see ei riku ) !!!!
Miskipärast lõunaeestis enamus rekkaid näib küll tavaliselt 95-100 hooga edasi astuma ja kui mööda sõit ühte või teistpidi siis tiksuvad nad vabalt ka ca 110-a.
Olen nõus siin ühe eelpoolsega, et palju on rekkaid, mis mõnuga autode ****i enda taha koguvad.
ei tasu vana massi solvata mul endal vanatüübi maz 84 taga veduri sild ja 97 pole mingi probleem [kallur] v8 mootor peale aretatud turbo ja läheb nagu loom, vajutad lapaka põhja siis läheb üle saja ja pole probleem ainult ajub
Tuli ka aeg taadelda,olin ka kaval poiss-läksin vanade kummidega ja kasu pole!Asi selles,et elekt. pööretepiiraja piirab ka max. kiiruse.Mis puutuvad siia kummid!? To massimees-kui kõik nii kõvad Märtinid olete,mida *****t siis Tallinna ringil jalutate?
killer on kõva euromeez ja võtab Tallina kohta sõna.Kui sa oled ise kõva euro hunt,mida *****t sa eesti taatlemas käid.Kas välisamaale tööle ei võeta või jääb keelest vajaka?nb see on järgi proovitud asi et masin liigub kuskil 6 km kiiremini,aga ega see sul tahos ei kajastu vaid reaal ajas.
To nu-ei mõistnud sinu mürgipritsi!Mis puutub siia euro? Rääkisin oma lootuse purunemisest-taatlemisel efekti ei tulnud!P.S.Välismaale ei igatse ja võõrkeeltes sa mulle vastu ei saaks.
to killer
Kõik õige, taatlema lähed vanade rehvidega (kui joppab, siis ka täiskoormaga) et maksimaalselt vähendada rehvi läbimõõtu, pärast seda samas mõõdus uued alla, koorem maha ja saad 1-mitu% kiirust juurde, mis tahho kettal ja kiirusepiirajas ei kajastu. Proovitud, 3km/h sai juurde (GPS näit)
PS. tegelik kiirus kasvab (radarisse lendad oled ise süüdi), läbisõidu km väheneb (palk kah) kütusekulu kasvab (km ju vähem!)
Tänan hulgus,vähemalt asjalik jutt ja ilmselt ka asjalik juht! Sain 2 aastat tagasi uue auto ja siis kiirus u.93 oligi,nüüd tuli aeg taadelda kui ka kumme vahetada,aga vana efekti pole!Sõidan enamuses Itaalia vahet-kiirust ja mootoripöördeid eriti mägedes vaja-mul pole!Paljudel kohalikel ja ka D,NL,DK ja muudel matsidel on ja kimavad ka uute autodega.Mida *****t nad siis elekt.süsteemiga teha saavad-neil ju ka garantii alla käivad autod?Küsisin puukingalt-vaikis raibe!
piiraja hea asi ei ole hirmu et ületad kiirust.mis puutub maz siis neid ka kiire retuktoriga ja vabalt üle 100 siis 2000 põõret.kõik algab sildadest ja käigu kastist
Need 80-ga "parkijad" on suuremalt jaolt firmadest kus igat kütuseliitrit taga nutetakse ja kõva ülemus on asja paika pannud,et kui sõidad üle 80-e,maksad kütte ülekulu omast miinimumpalgast kinni!siis on veel sort juhte kellele kodus naine ****i ei anna ja siis tulebki tee peale teisi *******!Mis puutub piirajatesse siis INIMENE on need välja mõtelnud ja INIMENE leiab selle asja vastu ka rohtu.Mul keerati kunagi 97 a. Volvol service`s piiraja 115 peale ja sõitsin nagu härrasmees.MAN autoga käisin tahhokat taatlemas just nimelt vanade rehvidega ja pärast panin uued rehvid alla ja niipalju aitas,et Saksas baani peal sain hansudest ikka jagu(hispaanlaste peale ainult hammas ei hakanud).Praegusel scania autol põlegi piirajat ja kui tee vaba siis kulgen sajaga vähemalt(mul normaalne ülemus!) ja möödasõit ei tekita üldse miskit probleemi!