Veoautod ja rasketehnika

rekka koormate laadimine

madis
15:10 07.09.2005
Tahaks teada,kui paljud ise laadivad koormaid peale ja maha.Ja kui paljud keeravad ainult rooli ja tegelevad vaid sõiduga?
looder
15:23 07.09.2005
üldiselt on ainult luukide avamise mure,aga vahest maksab ikka oma aeg ka midagi ja siis panen käed külge.
iff
08:57 08.09.2005
aga mina haagin haake järgi ja siis keeran rooli kliendi juure ja siis avan kraani ja ootan kui koorem maas ja siis keeran rooli jälle pessa tagasi et uus haage vahetada!
logistik
21:20 09.09.2005
enamusel sisevedudel peab autojuht ise kauba autos roclaga ära paigutama ja see kuulub veoautojuhi kohustuste hulka.Välismaal teevad seda kas laotöölised või siis autojuhil on kaasas spetsiaalne tööline kes laeb autole kauba ja võtab selle ka maha .Majanduslikut ei tasu selline asi eestis ära ja seepärast peavadki autojuhid pooled koormad ise laadima ja suurtes ladudes teevad selle ära siiski laotöölised.
oskar
21:47 09.09.2005
Jõle rõve siis.Hakata koormat paigutama.See pole naljaasi,et midagi puru,ega ümber ei läheks.Siis on mõtekas mingi tsisterni peal töötada,ühendad vaid voolikuid ja ei pea närve mingi ****se koorma pärast pingutama.
heh
08:47 10.09.2005
sa oss,mine pussi juhiks.seal ei pea midast ühendama ega voolikuid vedama.kargo jalutab ise peale-maha ja ja ei pea ****se koorma pärast pingu tama
Allex
02:03 13.09.2005
Kui mulle antaks valida, kas laadida roclaga (eriti kui too elektriga käib) peale 33 alust, või võtta räigete vahepostidega seljakotil lihtsalt küljed lahti ja pärast kinni panna, siis mina valin kindlalt esimese variandi.
marko
18:27 13.09.2005
vean suhkrut ,jahu ja muud sellist värki ja higistan roklaga nii mis kole sest ise pean ju need alused kuudis ära paigutama.Need kes puitu veavad nendel on selles osas muidugi lihtsam ja seal tõesti pole vaja kaubaalustega jõudu katsuda .Samas on enamus sisevedude autod kinnised furgoonid,millel saab kaubaaluse tõsta ainult tagumise luugi peale ja sealt tuleb juba ise roklaga see paika panna.to puiduvedaja kes sa siin sõimad meid siin idiootideks tule ise ja proovi jõudu suhkru alustega -arvan et pärast seda sa enam ei aja sellist lolli mula suust välja.
hulgus
20:34 13.09.2005
ei ole see euroopas ka teistmoodi, on ikka palju palju selliseid kohti, kus ise rocla või käe pead külge panema
hulgus
40 tonnise kaubikuga.
arn
21:50 13.09.2005
minu töö on ainuld autot juhtida
.aga need saksad on T**a pead käsevad mööblit ise maha laadida
ARUMAEISAA
22:02 13.09.2005

mis neil vendadel viga kes kotti veavad ! kott lops lops lahti-lauajupid peale-kott lops lops kinni ja minek! aga vaata meil sahvriga võib ikka lips uste vahele jääda vot nii
magnum
22:04 13.09.2005
ei viitsi need rootsi m**nterjerid kah oma tagumikke liigutada, muudkui vehi selle kuramuse kahvliga, üldiselt panen vajadusel( et sillakaal lõhki ei läheks9 ise peale
trucktorist
22:41 13.09.2005
kollegile, kes tutvustab ennast "ei noh traktoristid olete siin"
Kuigi Sul on seda võib- olla raske ette kujutada, võib siiski juhtuda, et peale lauapakkide ka muid kaupu tuleb vedada. Mul on näiteks viimase 6 kuu jooksul ainult üks kord tulnud laudu vedada. Ja need kaubad on üpris sageli laotud alustele. Ja neid aluseid on näiteks roclaga mugavam liigutada, kui neid süles tassida või siis kraana või helikopteriga laadida.
TEADJA.
16:33 21.09.2005
Tutvu pisut:https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=23080
niisama
13:12 01.10.2005
Osaliselt ise koorma laadimine on targem, sest ise paned ja tead, et koorem ei liigu sõites kuhugile, kui mõni roheline laomees laeb ja paneb koormarihmad ka suht ****sti, siis tõenäosus, et koorem võib laiali vajuda on suur.
treilamees
20:19 01.10.2005
kindlasti peaks juht olema koormalaadimise juures ja selle ise kinnitama,sest juht otseselt vastutab koorma eest.laomehele ei tee keegi trahvi,kui tema laetud koorem teel(või veel hullem-laevas)laiali pudeneb.kahjuks on meil levinud suhtumine,mul savi pean selle ainult sadamasse viima.mõelge sellele,et ükskord äkki saate ise laevast samasuguse ja see teil kuskil pan-ide maal laiali pudeneb?avaldasin lihtsalt omi mõtteid.edu ja jõudu!
Tahan Teada
02:12 03.11.2005
Kuidas külmik poolhaagises koorem kinnitatakse, kui pole rihmadejaoks aasasid? mingite teleskoop torudega? aga kas siis alusele tuleb rihmaga kinnitõmmata pakid?
THNX
mastermees
17:39 03.11.2005
kylmadel on yldiselt kaks toikat taha otsa ja köik ykskord läksin hispaaniast hollandisse ilme nendeta koorem oli ok hollandlane imestas mismoodi korras ilma toikadeta surus kätt ja suhtumine hoopis teine kui ennem oli
aleks
17:43 04.11.2005
olen ise laadimise juures ja panen üldjuhul rihmasid kinni.
maha laadimisel teen tendi lahti ja koristan paelad ära,siis lähen ja istun kuuti.teinekord seal 1 või 2 inimest on siis aitan maha ka,või siis kui mingid "rohelised"tööl on.muidu ainult laomehe töö,tema saab ju selle eest palka mitte mina
Chaos
18:53 04.11.2005
ainult rihmad võtan ise/panen peale

eelmine ütles õieti: laomees saab selle eest palka, et oma tõstukiga sinkserdab.
njah
20:11 10.11.2005
Puutun üsna sageli kokku autojuhtidega ja paneb ikka päris imestama kui palju on nende seas nõnda nimetatud ******ste kel on sisuliselt savi mis seal taga toimub kuudis koormaga aga millegi juhtumise korral on varmad kisama et transad on kõiges süüdi.Kuigi noh tolasi on mõlema poole peal.
onu
18:16 13.11.2005
Muidugi õige oleks,et autojuht on autojuht, logistikud on ikka oma tööl,remondimehed,transad jne. oma tööl.Mitte autojuht ei remondi jne,jne.
popo
23:54 27.11.2005
ükskrd belgias jõudsin kohale haarsin pabeid ja autost väljaja vaatan et mehed juba laevad maha....on ka erandeid
laomees
07:33 19.03.2006
Asi lihtne , need rekkajuhid kes aitavad ise koorma maha võtta on igati teretulnud ükskõik mis kell. Koorem võetakse igaljuhul maha , aidatakse võõras koorem ka maha ja uuesti peale või teise auto peale, nii kuidas vaja.
Need salongis istujad mehed võivadki sinna istuma jääda , kell saab 5 ja meie kõnnime ka külma kõhuga minema.
to laomees
08:20 19.03.2006
ja vaata et sa hommikul õigel ajal tagasi oled ja oma poolelijäänud töö ilusasti ära lõpetad. muidu kutsun peeter oja.
Oma Õigus
03:04 29.10.2006

Kui sa üle raudtee sõidad ja iial rongi ei otsi, lähtud rohelisest tulest, siis soovitan ruttu notari juurde minna. Sama on ka kõige sellega, mis pole meie kohustus. Silmad on targem lahti hoida, ja ega käe mustaks tegemisel on ka oma eelis. Kes käe külge lööb, on teretulnud, kes oma õigusi loeb, ... see jääbki neid lugema...
somm
10:19 29.10.2006
imelik kui mina umbes 10 aastat tagasi sõitma hakkasin siis käis ka peale autojuhtimise töökohustuste hulka koorma kohaletoimetamise vastutus,ja oma huvides laadisin alusekauba ikke ise pääle,olen sellisid koormaid küll näinud mis visati peale paberid pihku ja minek pärast laena rihmasid ja nikerda,nüüd on muidugi vist kergem kui vahemere äärest võid tallinna välja ajada nii ,et tollipiire vahele ei jää või kudas sellega on,omal jäi viimane garne sõit kuskile mitme aasta taha
logistik
10:50 29.10.2006
Eesti vedajatega pole viimase 10a. jooksul erilisi probleme olnud, v.a. mõned sisevedusid tegevad muulastest traktoristid, kes näevad esimest korda koormarihma.Tavaliselt on just lätlaste ja poolakatega tegemist, et neile selgeks teha kui tähtis on koorma korralik kinnitamine. Mõni artist on üritanud ka sae- või höövelmaterjali pakke ilma rihmadeta kohale vedada:) Tavaliselt jääb nende reis üsna lühikeseks. Pärast jääb neil veel õigust ülegi, et näed kui ****d pakid teil.
Ints
09:39 31.10.2006
"Pärast jääb neil veel õigust ülegi, et näed kui ****d pakid teil. "

Paraku lauapakke vedades on endalgi ette tulnud nö "****d pakid". Ja eks sa siis ürita nii kinnitada, et kogu aeg roolis värisema ei peaks, et äkki vajub koorem laiali.
Ühe eriti ****s seisus koorma olen ära vedanud, aga enam nii ei tee - kui ikka lauapakke korralikult teha ei osata, siis tuleb töömehed välja kutsuda, et nad paki uuesti ja korralikult ära pakiksid.
logistik
23:23 31.10.2006
Muidugi võib vahel ka pakkimise viga olla, kuid tagantjärele seda suht raske kindlaks teha. Kui ikka rihmasid üldse ei pane või paned nt. Hispaaniasse minekuks ainult mingi 2-4tk. siis läheb koorem ikka laiali, vahet pole kui trimmis need pakid on. Püsivedajad on juba asjaga kursis ja juba oma südame rahustuseks tõmbavad veel ülemised ja alumised pakid omavahel kinni.
viigardi
23:24 03.11.2006
jah mis üldjuhul ****sti paigutatud läheb laiali
mina
13:24 04.11.2006
seda arvan mina et õige rekkamees vahib ise ja mõtleb kuda koorma paigutab või kuda hea on, ja kinnitab ka ise- siis on vähemalt asi kindel et koorem jooksu ei pane

aga muidugi mõnes firmas on tõstuki juhtidel kindel kuidas koorma peale panevad- ja oskavad panna- NT. soome firmad !!
mees
13:00 05.11.2006
soomes saab firma trahvi kui rekka koorem teepeal ära laguneb või on ületonaas vot nii laomehed. rekkamees ei lae ise koormat peale. ja eesti transamehed,kui ma oskan autoga sõita võin ise ka tõstukiga koorma peale panna mul ei ole vaja lapsehoidjat mnngida. minge soome ja õpige kuidas tuleb rekkale koormat teha. lao ja tõstukijuhid...
rene to mees
15:01 05.11.2006
no tere mees.
hakatuseks palun mine õpeta neid Soome lao- ja laadijaid mehi,kes nt. Euroopasse minevaid treilereid laadivad. julgen väita, iga teine on valesti laaditud. Tallinna sadamast võtab juht haake, nt 22 t paberit, treileri tagaosas 3ldm tyhja või 20 kemikaalikonteinerit paarikaupa 13,6 treilerisse laaditud, 12ldm koormat ja 1,6 tühja. need on paar viimase aja näidet.võibolla on need treilerid Soomes laaditud Eesti õpipoiste poolt,keda Sina sinna lähetad,aga sel juhul on Soome järelvaatajad ning õpetajad kehvad tegijad.Kui ikka omal oidu, tollipulka ja nö "*****tunnetust" pole, ei päästa ka see Soome saatmine.
arr
16:04 06.11.2006
To Rene:Ära kohe nii kuri ole.Kõik on ju siin ilmas suhteline.Soomes enamus sadulveokeid 3-sillalised,neil ülekaaluga probleeme pole,küll aga libedaga kui koorem liig kerge esiotsas.Lisaks nad harjunud täislastiga.Kui tuleb kamanda laadida 22 t paberit,siis võib ju veel 2 t lisa tulla-sellepärast laetaksegi järjest.Ja kemikaalikontide päras olev 1,6 m on ju paratamatus-ette vahet jätta ei ole otstarbekas juba ohutuse pärast,2 konti üksikult panna ei lase üldpikkus.Igal pool on omad lisapõhjused.Ja muidugi ka ükskõikseid vendi,kellel savi,kuidas laadida.Pole see põder kõige parem,aga ka mitte päris loll.
rene
08:48 07.11.2006
pole ma kuri, aga kuskohast peab see Saaremaa autojuht,kel käsk lauba hommikul sadamast treiler võtta, TIR avada ja reedel Bukarestist plaanitud tagasikoorem laadida, leidma ümberlaadimisvõimaluse? Tee peale jääv madjar veel irvitab oma kümnetonnise lubatud veosillakaaluga. Muidugi on ka Ungaris lubat 11 tonni,aga see on juba omaette teema, mismoodi tõestad oma vedukil kummirataste, õhkvedrustuse ja paarisrataste olemasolu veoteljel.
rene to arr
09:51 07.11.2006
minu "kirjatyki" eesmärk polegi mitte soomlast rumalaks pidada vaid hämmatama paneb eelkirjutaja soovitus Soome minna ja "õpige" kuidas rekkale koormat teha.
nii mehele kui teistele
13:31 07.11.2006
esiteks iga autojuht vastutab koorma kohale veo eest,teiseks kui sadamast võtad haagise millel on koorem peal siis on alati võimalus tollimehe juuresolekul korra koormasse ronida ning koorem üle vaadata, soome sisevedudel reeglina rekkamehed paigutavad ise oma koorma või annavad laomehele juhised,ning soovitan eesti rekkameestel ka lõpuks nn. "rocla"käsitsemise ära õppida,teie veate koormaid mitte laomehed
mina
13:40 07.11.2006
tema
13:06 08.11.2006
lauri123456
12:24 17.02.2012
Küsimus kogenenud autojuhtidele,et kui peate vedama tendiga pudeleid kastides või lihtsalt alusepeal ja kilega ümber tõmmatud, siis kuidas te neid kinnitate?
kapsel0
23:33 17.02.2012
ei kinnitagi, kui rahulikult sõidad ei juhtu midagi sest need alused ei ole kõrged aga kui soov kinnitada siis pane äärtesse küljelauad ja rihmad üle ja kergelt pinguta nii et puru ei tõmba, et vähem kõiguksid need pudelid, muud võimalust vist pole