olen kümme aastat metsaveotraktoritel koogutanud,aga nüüd tahan teha nendega lõpparve.olen 28 ja C,E on olemas,kuid suuremad kogemused puuduvad.sõita meeldib meeletult.andke nõu?
Tõesti, kaevureid on Eesti teed täis. Paar päeva tagasi tulin pealinna poolt mööda Piitari mnt. ja terve tee minu taga olev kaevur (oli juba pime) iga vastutuleva rekka puhul lõugas lällarisse: "Fedja,(või siis Jura, Sjoma jne. tuttavaid ikka tundus olema)tõ na vstertšu jezdil?" Kuna aga terve tee ühtegi sjomat vastu ei tulnud ja suhtlemissvaeguses vennike oli Viitnale jõudes juba suhteliselt närviline. Mina tema ees julgesin veel parema suuna sisse lükata ja maha pöörates hoogu pidurdada. No ja kui siis tõmmati törts peale... Tundsin huvi, et mis törtsutad? Ja kui siis hakkas tulema...Kõigepealt sain teada, et olen ********T!!!???jne. Vene kroonus õpitu kulus nüüd marjaks ära ja avaldasin tema kohta väga üheselt arvamust. Siis lubati kohe tagasi keerata( kuigi ütlesin et ootan teda samas parklas, ei olnud tüüpi kuskil, ju kartis kannikasse saada), ema lubati läbi n...da ja mida kõike veel niikaua kuniks kuuldavust oli. ***, isegi Kappelskäri jõudes kuuleb ainult "joppe" ja "matte" ja bljääde, nii et terve tee on libe...
To operaator- ise olin täpselt samas seisus mõned aastad tagasi, hüppasin ka metsaka pealt rekka rooli, mul tegi muidugi asja lihtsamaks see, et räägin inglise keelt ja ka saksat, aga see selleks. Kui hakkamist ja tahtmist on, siis miks mitte- häid juhte on alati vaja...
tahtmine-olemas
E kat.load-olemas
ametiõpe-kui vaja, veebruari lõpuks
ingise keel-keskkool
praktiline kogemus E kategooriaga puudub
seoses praeguse tööga ja tuttavate autojuhtidega olen selle
eluga(ka sitema poolega)kursis
vanus-30
joomine-pole probleem
siit siis küsimus-kas on lootust leida tööd autojuhina kuskil ilma tutvusteta,sest ei taha teisi asjasse enne pühendada(lihtsalt ei viitsi enam seda halamist raskest ametist kuulata)kui asi kindel.
analoogsetes teemades on ka konkreetseid pakkumisi olnud-olen ka nendest huvitatud.
kogemusi võiks jagada ka need kes värskelt tööle hakanud-et kuda ja kui kaua jne.
Tahaks ka alustada lähiajal selle ametiga. Vanust 22. Praegu taotlen E-kati. Väike küsimus tekkis ametikoolitusega, nimelt pole täpselt aru saanud,et kui see läbitud on,siis enam rahvusvahelist koolitust pole vaja? Aga ADR on ikka eraldi?
Ja kas on lootust kohe alguses kuhugi välisliinile saada? C-katiga on mõnda aega üle vabariigi töristatud ja üldine süsteem nagu selles suhtes selge. Keeleprobleemi pole ja võõraid teid ei karda.
autojuhi ametikoolitus, rahvusvaheline kursus ja ADR kõik eri asjad, Sinul kahte esimest kindlasti vaja.
Välisliinile võid kohe saada, on Eestis hulle firmajuhte kes verivärskele juhile rattad alla annavad ja lääne poole üksinda minema kupatavad. Ja uskumatu, enamus tulevad ka tervelt tagasi. Ainult lisakulutusi ja km tuleb väga palju.
Tavaliselt antakse ikka kogenud juhiga kaasa, kes vähemalt Poola läbimise põhitõed ja Saksa sõidukeelud ära selgitavad. Teed niimoodi paar tiiru kaasa ja juht valmis. Tagurpidi liiklemise ja muidu täppissõidu põhitõed tulevad kuu-paariga.
Mina olen nüüd aru saanud nii, et rahvusvaheline kursus ja ametikoolitus on saama asi, lihtsalt nüüd nimetakse - ametikoolitus. Või ei ole nii? Äkki keegi, kes asjaga kursis, seletab?
On ja kuulda,et lõuna Eestis ei julge traktoristid päeval põllul tööd teha,püütakse kohe kinni ja topitakse rekka rooli ning jalamaid piiri taha ekslema.
Kuule operaator aga mix sa sa tahad metsatraktorite pealt ära tulla,
kas seal makstakse vähe või?Minu teada on seal ikka üle 15 kilo palgad või kuidas?
ma söidan hetkel kalluriga a puudub e-kat,olen käinud paar korda poolas vahetus juhiks kaasas kahe kettaga lasknud siiamaani joppanud varsti plaanis minna ka e-kati tegema ja rahvusvahelist söitma vanust 21,tee varssavini peas,a kardan lääne euroopat,teemaksud autobahnid jne.Tahax sisetööle minna a ei tea kas tasuks a vb on kellelgil pakkuda kodust-euroopasse koju suunal tööd
eh...kodust-euroopasse-koju suunal on rohkem praegu tööd kui sisetööd. (tähendab paljud firmad just seda tööd pakuvadki)
Ise mulle sisetöö ei istu...kuigi palk on tegelt selline millega võib vaikselt rahule jääda.
Aga kalluri pealt tule küll ära ning tule ikka normaalset tööd tegema...mitte kahe kettaga laskma.
see rohkem enda otsustada kas kasulik kui näiteks pere on? ( naine teeb kõrvalt näiteks, või mis iganes) elad nagu koer, lased vastu ratast ja sööd kausist. mul kolm onu sõidab EUR vahet ja pajatavad nii yhtkoma teist mis toimub. kui pakutakse head palka siis anna minna. parklates tehtud ka selliseid tempe et magama jäädes lastakse gaasi sisse ja ärgates oled paljaks tehtud( see muidugi pole just tavaline nähe aga siiski)
Kamza vennale.
Pole hullu midagi ainult, et...
Mõni mees kuuleb alles peale poole aastast sõitmist, et Saksas puhkepäevadel sõidukeelud on. Spets laksutas sinnamaani esmaspäeva hommikuks kliendi ukse ette.
Teine tõmbas joonlauaga juti kaardil üle Poola ja pani ajama, üksi kusjuures. Oleks taibanud piiris mõne "vana kala" tuuldegi hoida, aga ei. Poola forsseerimiseks kulus 2 täis tööpäeva.
Üks paremaid juhuseid, kui Berliini ringil tuli ehe Lõuna Eesti moamees minuga samas suunas ja kaebas rasket elu. Ta olevat nimelt esimest korda rajal ja samas kohas juba teist korda, aga ei oska kuidagi õigele teeotsale pihta saada. pärast kui pikemalt rääkisime, selgus, et mees juba teisel ringil. Berliini ringi kokku miskised paarsada km...
Mina tegin oma esimese EU ringi koos "õpetajaga", ei kahetse, oli asja eest.
Tean ka ühte meest kes tuli metsatraktori pealt rekkamehe töö peale üle.Aasta oli siis 2003 kui ei eksi,ja mees sai esimeseks sõiduks Ungari otsa,kaasas oli ka sõber( julgusutseks vist=,mees siis sai kuidagi teiste abiga ungarisse ja sinna ta tükiks ajaks jäi kuna küte oli otsas ning rahad raisatud,saa siis nüüd aru,ise olime samal ajal teel saksa ,sai kuni poolani koos mindud,ja saksas oh imet kui saime kõne mis teise autoga saanud oli.Ega kui endal tahtmist ja korrektsust pole siis ei saagi kuhugi jõuda.See mees metsast tuli ja metsa ta tagasi ka saadeti.
Jõudu ja edu uutele tegijatele!
Pole küll päris teemas, aga kuidas on lood rekkameestel kellatundmisega? Kas on kindlasti vaja oma rekkaga hommikusel tipptunnil Tallinna ringteel tuterdada? Mõtlen just kellaaega 7.30-8.00 kui inimesed kiirustavad tööle. Paldiski-Narva suunal tuleb teha Viljandi maanteel vasakpööre ja igal hommikul on seal mitu rekkat vasakpööret ootamas. Kuna aga Rapla poolt tulevas autodevoolus nii suurt auku, et ka rekka jõuaks vasakpöörde sooritada, annab ikka oodata, siis koguneb see ootajate saba vahel mitmesaja meetri pikkuseks.
Arvan, et rekkameestel oleks oma tööd võimalik ka nii planeerida, et ei peaks tipptunnil nii enda kui teiste elu raskeks tegema. Kui samast kohast sõita läbi näiteks pool tundi varem pole vasakpöördega mingit probleemi.
Jah läheks hea meelega mingil muul ajal tööle, kuid paraku kestab paiksetel töökohtadel tööpäev enamasti 8.00-17.00. Rekkamehed saavad oma aega ise planeerida. Vaevalt, et keegi töölkäimise autona rekkat kasutab, et just tipptunni ajal peab sõitma.
Kogu see jutt pole sugugi norimisena mõeldud. Pigem ettepanek kuidas liiklust sujuvamaks muuta. Aga võibolla on sellel, et nad just tipptunnil seal peavad sõitma ka mingi põhjus? Oleks veel, et välismaalased tulevad näiteks Paldiskist laeva pealt, aga seal on just eesti omad reas.
huvitav,kas eesti rekkad ei sõidagi laevaga?kui rekkamees saaks ise oma aega planeerida,siis oleks me lausa või sees.kod.Tallinna ringtee-lt tee endale selgeks veoautojuhtide töö-ja puhkeaja seadus,siis saad äkki asjadest aru.(ei ole üldse kuri,sest sa ei tea veoautojuhtide elust mitte muhvigi)
Ütlen ausalt, et rekkameeste elu üksikasjadest ei tea just palju. Mind paneb ainult imestama, miks nad just selsamal 7.30-8.00 ajal teid ummistavad kui teised tööle tõttavad. Justkui peaksid ka nemad kella 8-ks tööle jõudma, kuid nad ju ongi tööl kui sõidavad. Olen proovinud ka nati varem tööle minna, siis on tee tühi, pole ei sõidukaid(mis on arusaadav) ning pole ka rekkaid.
Töö ja puhkeaja seadus ei ütle ju mis kell tohib sõita vaid mitu tundi ööpäevas võib sõita. Või ma eksin?
Mõtle ka natuke!!!
Kui ei suuda oodata, siis käi jala ja hoiad oma närve.
Rekkamees ei hakka ühe sinusuguse tola pärast küll oma sõitu ümber planeerima.
ei sa ei eksi aga see on pikk jutt ja seda siin selgeks ei räägi.vaata nagu sina kiirustad tööle kella 8-ks,samamoodi tahavad oma kauba saada hommikul lugematul hulgal kauplusi,tööstusettevõtteid jne.samal ajal hakkavad teised oma kaupa väljastama ning tulemus ongi se millepärast sa muretsed.ma heameelega jõudes Tallinna näit. 23.30 annaks koorma maha,aga võta näpust-tehased ja terminalid kahjuks ei tööta 24h.linna piires pole ka kuskil parkida(ainuke erand ülemiste keskus,kes lubab oma parklasse rekkaid)seepärast tehakse aeg parajaks umbes 40-80 km kaugusel linnast ja siis hommikul kõik korraga linna vallutama.
to->19:32 täna
pole mõtet kohe vahutama hakata. Looomulikult ei pea ainuüksi minu pärast sõitu planeerima, aga hädas on seal rohkem need rekkamehed ise kui mina. Sõidukaga saab ikka peale kui juhi reaktsioon korras s.t. et ei uinu seal niisma. Aga katsu Sa rekkaga hommikusel tipptunnil leida momenti vasakpöördeks. Muidugi kui on ikka vaja just sel ajal sõita siis pole teha miskit. Tuleb lihtsalt oodata, ehk teevad sinna silla kunagi.
teead rekkad liiguvad ka omal tööajal .neid kondrollitajkse rohkem kui teid. Teiseks alati tahetakse kusagil firms ,et sa oleks punkt 8 kohal ja siis need masinad vuravadki kehval ajal tallinna.