elan lõuna eesti väikelinnas.Töötan päästeteenistuses 1. autojuhina ja vabadel päevadel teen muid c kat töid.Olen kuulnud väga paljudelt et meie linna autokool ei vasta mingitele nõuetele ja eksamisõitu tuleb teha Võru vanalinnas 40 min.,mida mina ei tunne üldse ja võõra 9 käigulise zil ga .Seal pidi asi tõesti hull olema. Kas peaksin minema hoopis tartusse kooli,kus pidi asi hoopis midagi muud olema ja linn on tuttav.Tartu autokoolidest ja ARKist olen kuulnud ainult kiitvaid sõnu.Tuttaval olevat läinud väikelinnas juba 8550kr ja lubasid ei pidavat ikka veel olema.
Ise ka olen lõuna eestist. Nädal aega tagasi ise käisin Võrus ja tegin sama Ziliga C kat. Ja ei ole see asi nii hull, nagu räägitakse. Enne eksami proovisin 20 minutit platsil sõita, siis läksin linna eksami tegema ja sooritasin eksami esimese katsega. Nüüd ees ootab E kat. :-)
Kui oled päästeteenistuse autojuht siis sa küll ei peaks seda Võru linna ja võõrast Zili kartma,sest mis vahet seal on mis linnas sõidad märgid ju igal pool ühesugused ja kui oled prof autojuht siis saad iga masinaga hakkama
Võru linnas on 3 tänavat rist ja samapalju põiki :)
Mis siin hullu saab olla ?
Ettevaatlik tasuks olla ainult kui viiakse kuhugi eramajade piirkonda.
Seal on enamasti "parema käe reegel" kasutusel ja kui kohe ära ei jaga võidakse lihtsalt läbi kukutada.
Igatahes on siin tunduvalt lihtsam sõita kui Tartus suure liiklusega tänavatel trügida.
Olen ise sama asja läbi elanud.Kool oli tõesti 0.Koolis ei puudutatud E kat teemasid üldse ja sõit toimus ka omal käel ja ainult platsil.Exam toimus Võrus.Examineerija ei osanud ka ise selgex teha käikude asetust.Ta ju ikkagi teoreetik ja mitte........Olex ka saanud 20 min. harjutada,olex asi parem olnud.Kavatsen kuskile pöörduda,sest tunnen,et mulle on liiga tehtud.Ei loe,kas oled proff või mitte,examineeriad on ju ikka teoreetikud ja mitte praktikud,nagu sina.Soovitan pöörduda autokooli,kus toimub exam.EI loe,et kool asub 120km.kaugusel.Ise ka endine pritsu(16 aastat).Mine eluga edasi.
Teooria osas võid julgelt arvestada sellega, et ükski kool reaalses elus ei paku spets e-kati materjale, heal juhul visatakse sulle samad materjalid kätte kui b tegijatele, kokkuvõttes suht mõttetu. Soovitaks omal käel (arki lehel ntx) teooriat lihvida.
Mis sõitmisesse puutub, siis pole selles kärus midagi jubedat, eeldades, et sa ikka C-kati ikka nuusutanud oled. Kui Tartu linn tuttav on, siis soovitaks ikka Tartus teha, saad vähemalt normaalse(ma) masinaga sõita kui laialikukkuv zil.
Mina läksin Pärnu E kat. tegema. Olen väga rahul, odavam ja palju targemat inimesed seal tõõtavad + auto normaalne, mitte Zil.(võreldes lõuna eesti väikest linna autokooli)