Olen ise 25 aastat vana noormees ja oman CE-kategooriat. Praeguseks hetkeks olen sattunud tõsiselt raskustesse kuna ei suuda langetada valikut. Üks osa nagu tahaks rekka rooli keerata ja maanteid mõõta, aga teine osa minust ütleb " KUHU SA **** RONID OMAL POLE ÕIGEID KOGEMUSIGI, TULE MAA PEALE".
Seega tahaks teada targemate ja elukogenumate juhtide käest millised peaks teie arvates olema inimese iseloomu omadused ja mis eeldustel võiks temast saada professionaalne juht (rekkajuht).
Igal juhul tänan vastajaid juba ette. Ehk suudan teie abil oma valikutes selgusele jõuda.
Minu arvamus on j2rgmine
rekkajuht ei ole lihtsalt amet.....see on lifestyle
olen neid ennegi n2ind kes on kohaliku auto peale l2ind aga kaugs6itu tagasi tuld kuna miski on ikka puudu.............isegi olin pool aastat kodu ligidal t6stukijuht aga ei suut kuna t6mbas veoauto ligi ikka......nyyd uuesti suure peal tagasi ja ei kahetse kuid vahel viskab koppa ette kyll.....kuid mis amet ei viska????:)
nii et arvan et anna aga minna....ja sllegi nael kummi....:)
ise olen praegu saksas autohofis netis ja ei ytle et see nii koera elu on kuid ega kabiin kodu ei asenda......
Et see imelik tunne korra proovile panna, tasub ju kellegiga ära rääkida ja kaasa minna, näed mis elu seal on. Igal asjal siiski omad head ja vead.Hetkel käib firmade vahel tõsine rebimine palganumbrite järgi. Nii, et tasub ettevaatlik olla kus ja kuhu minna.
arvan, et proovi see rekkajuhi amet ära. ega sa muidu ei saagi teada, kas see sobib sulle või ei.
mõnel võib eemalt vaadates tunduda, et vinge amet - saab reisida ja vinged autod ja bla-bla-bla. tegelt on see TÖÖ. ja sel ajal kui normaalne inimene kodus põõnab, oled sina kuskil pärape...ses ja ootad mingit koormat või kurat teab mida või sõidad ja mõtled naistele. kui mu jutt sind ära ei hirmutanud, siis tere tulemast suurtele teedele!
Lisaks sellele , et põdema nüüd küll ei pea, et kas kaasa saab, eesti- punkti B otsadel võetakse meeledi kaasa, kui asjast huvitatud ja vahest tõrts juttugi ajab. Meeldivast seltskonnast ei õelda ju ära :)! Näed ilma ise närve pingutamata kuidas õhkkond on, parklas saad kokku kõikidega pea samasuguste probleemidega kolleegidega jne. See on tõesti elustiil, kus oled päevast päeva kuudis, suhtled erinevate inimestega, oled kord siin riigis ja seal, seikled koorma mahapanekutega linnas, kus kitsamad tänavad kus laiemad. Koorma paigutamine, suhtlemine võõrkeeles käte ja jalgadega et allkirja alla kirjutab vms :D. osades riikides saab veel piiri jamamist ka teha, kus tuleb võtta vana hea raamatupidamis oskused. Kui naine igapäev on kodus õhtul paja soojaks teinud, tuleb sellel ametil oma koka võlud hakkama panna :) kui nuudlid pistavad juba kõri kinni, siis tuleb midagi vürtsikamat leiutada, suve ilmadega on seda küll hea teha õues jne. Ning lõpuks saad koju, ja siis avastad kui kaunis siin on, ja kohe mitte ei taha ära minna, siit ja sealt tahaks midagi teha, kalal käia jne :)
Kui mingi kontakti saadad võin sind eestisiseselt kaasa võtta välja minevat koormat laadima.Näeksid oma silmaga millest reisid pihta hakkavad ja üht koma teist oskan sellest ametist pajatada ka.Omal kogemus aastast 1993 alates,tänapäevaks küll enam väljas ei käi,aga see on muude asjadega seotud kahjuks.Masin on aga täisvarustuses pikamaa relv,kus jalanõudega sees ei käida ja olemas on kõik eluks vajalik.Ise alustasin ka umbes sama vanalt ainult vahe oli siis see,et polnd õieti kellegi käest küsida kui midagi teada tahtsid,sest suurem osa olid ise ka alles alustanud.Praegu,aga julgen soovitada soojalt,sest elu on ju selle töö juures tegelikult lahe ja ega palga numbrid pole ka enam laita.
Suured tänud vastamast!
Oli tõesti plaan puhkuse ajal mõni reis kaasa teha, aga võta näpust. Puhkus kadus nagu mutiauku. Kord ei saanud mina minna, kord ei saanud kaasa, kuna sõber oli kusagil kaugel ja nii see aeg otsa saigi. Nüüd tuleb juba uuesti tööle minna. Ehk õnnestu siiski millalgi ära käia.
Teie aga jätkake samas vaimus. JÕUDU!
PS! ärge unustage siis selle teema edasi arendust!
Pikkalainel jah et vead punkti B tavaliselt. Eestisisestel on see jonks, et siin on oma süsteem tean, nagu näiteks õllevedajad, toiduvedajad vms. kus enamus aeg veoautoga sõitmiseks kulub hoopis roclaga kauba laadimine, seal veel sahker mahker allkirjade küsimine. Samuti ka tänavate otsimine jne. Kaubad tuleb osada ära jaotada furgooni, et ei tule segadusi. Sest vaat kus võtab palju aega ikka see kui pead mingi aluse forgooni otsast võtma, endal kõik ees. On olnud selliseid olukordi, et ülemus ütleb, et alusta ringi teisepoolt, st et esimesed poed tahavad oma alused saada need mis oled laadinud kõige esimesen sinna otsa( seda lollust teevad tavaliselt tellijad).
Samuti teeb nendel meestel peavalu graafika, iga minut on neil siiski arvel, sest töö ja laadimine peab toimuma kella 8- 5-6. ja kuskil hilljaks jääd ja näed et pood kinni siis oh aamen.
Peaks seda ka mainima sm kuldo, et tööpuudust ei ole, hetkel on autojuhtide puudus igal pool. mina ja tule ja sõida. iga firma oma moodi. tuleb leida see sobiv, mis võtab ka oma aja.
Mul sama raske valik ees mis Kuldulgi. Ühest küljest nagu hirmsasti tahaks, teisest otsast kas see raha ikka on piisav et seda tööd teha?
Korra olen kõrvalistujana kaasas käinud. Oli päris huvitav elamus. Nüüd kui load olemas, plaanin lähiajal minna juba proovima ka roolikeeramist.
Hirmutavad natukene mõtted talvest ja pikast kuudi elust. Aga eks paistab. Kui saab proovida ise rooli keerata siis saab ka õige maitse suhu.
minu autojuhtide palga nr jääb sinna 14-15 kanti. mõni kuu rohkem mõni vähem. öö enamasti eestis,vahest harva ka läti-leedu. talvepoole leedut rohkem.praegu ei taha autosid sinna tee remontidele lõhkuma saata. ega see autojuhilegi mokka mööda ole.
töö on siiski raske ja päevadki kipu sinna 15 h kanti olema. pidevat sõiduaega siiski nii palju pole. laadimised võtavad suuresti aega ära. öösel tuleb vähemalt 9 vahele teha, soovitavalt 11,aga seda õnnestub suht harva. enamus nädalavahetusi on vabad. töö raskust tean seepärast hästi,et olen ka ise koguaeg sangas, +logistika,+ rem.organseerimine,+ raamatupidamine,+ kõik muud ettenägematud asjad. mul ei ole autojuhile kahju rohkem maksta,aga meie eesti veohindadega ei ole see lihtsalt võimalik. töötajatega olen ise väga rahul, masinatest nad hoolivad,teevad pisi remondid ise ära, pole vaja iga pisiasja pärast autot teenindusse saata. kui vaja magavad ka autos. rekkamehe töö pöle lihtsalt töö vaid elustiil ja mulle see meeldib,aga probleem on öise parkimisega ja pesemisvõimalustega. halli sa tead kus tanklas võõras linnas pesta saab ning suurte marketite parkla sissepääsude ees on tavaliselt veoauto kelu märgid, ag need mind üldiselt ei morjenda. kuskil valge kohapeal on ju vaja magada. pidevalt mööda eesti maanteid mõõtes saab ikka liikluses sellist elu näha,et anna aga olla, vahest kahju,et pole videokaamerat mis 24h töötaks. metsloomi näed jänesest karuni,hunti pole veel näind.
nii,et alati on oodatud korralikud töötahtelised noored mehed oodatud rekkameeste ellu. elu ei saa olema üksluine,kui just ei pane kindlat liini pidi. siis võib ikka igavaks kiskuda.
jõudu ja jaksu selle ameti valimisel.
Mis te räägite siin et peab 3 aastat Eestis sõitma? Mina 2,11 aastat tagasi istusin rekka rooli ja esimesel reisil kohe Belgiasse. Aga ikka proovi, siis tead, kuidas meeldib...
Öö enamasti Eestis,töö raskust tean et olen ka ise koguaeg sangas logistika+rem.org.+raamatup.+kõik muu. Ära aja jama ****,autojuhid ei ole tööandjad,nad on töövõttjad. Kes Sa (LOODER) siis ikkagi oled,tööandja või tõesti looder?
Otsingust selgub et oled ikka AUTOJUHT aga võib-olla koristaja nemad teavad ka kõike ja kõigest.
Kellel huvi : otsing LOODER ja asi selge.
Parem on kasutada oma sulgi kui kasutada võõraid.
ütleme siis nii,et olen 40-tonnisega ringi sõitev firmajuht. logistika ja rem,org käib telefoni teel roolittaga istudes(kui sa tead sellist asja nagu mobiiltelefon @pole oluline).raamatupidamist teen omast vabast ajast. seega olen ka oma firmas ka tavaline autojuht.peale minu on palgal veel kaks alalist autojuhti+ asendusautojuht,kes annab puhkusi ja asendab haiguste ajal ,kes on niinimetatud töövõtjad. seega kuna ise teen samat tööd,mida nemadgi,siis olen eluga väga hästi kursis. jäi veel miskit arusaamatuks? seff ei istu alati kontorilaua taga ja ei aja seat lolli juttu.
ja looder pole ainuke selline inimene kes seda tööd teeb sellises olekus, Fie'd kellel on enam kui 1 auto teevad täpselt samamoodi neid etappe rooli taga.
miks te arvate,et rekkajuhi töö nii hullult mingeid eeldusi ja kogemusi vajab?Miks välismaal on raskem sõita?Ise nagu kõik läbi teinud,kätte võtmise asi.Mis siin rasket on?Kurat võtaks keevitajal on rohkem oskusi vaja.Vaidlete?Palun,mis on siin nii rasket,et peab a la 5 aastat tartu otsi tegema?Ise läksin lambist ja ei mingeid probleeme(rooli keeramine ei ole just kõige keerulisem töö)Ärge tähtsustage ennast üle,iga inimene saab tänapäeval juhtimisega hakkama!
ma arvan sama et praegu saab veel peale lubade saamist kohe pika otsa peale sõitma ilma et oleks kutsetunnistus olemaski, pole veel küsitud seda kuigi 2,5 aastat taskus see juba, näpunäiteid alguseks saab kolleegide käest piisavalt, vaevalt keegi keeldub aitamast
laevades on pull vaadata kuidas lätlased ei saa veokiga hakkama eriti tagurdamisega ja siis nopitakse eestlasi välja kui kuskile manööverdada vaja on, eks iga inimene õpib aga mõni tõesti ei saagi selgeks seda
see kutsetunnistus üks mõttetu asi, seal koolitusel n.ö. munad õpetavad kana ja tundub nagu kohustuslik programm mida autojuhid ammu teavad juba ja tõesti riigil üks raha pumpamise süsteem, mujal pole seda ju veel, alles aretavad seda süsteemi
tere, tegin ka just CE ära, aga töökogemust ei ole, kas keegi teab eestis mõnda sellist firmat tallinna lähedal kes võtab ka kogemuseta juhi tööle, ja võimaldab näiteks nädal aega kogenud juhi kõrval kasvõi koormasidumistki ja muud sellist õppida???. pikemat aega juba otsin, aga mind huvitab ainult E-kat. firmade suhtumine on et helista siis uuesti kui juba mingi kogemus on. poolteist aastat tagasi sõitsin betooniautoga, siis helistati firmadest pidevalt et tee E kat ära ja tule tööle, nüüd huvitav pole seda tööd eriti kuskilt võtta, kas majandus langus on nii suur siis?
Mida oskate soovitada? Väga tolgus juht ma ka ei ole, 32 tonnise betooni pütiga on igasusustes **** aukudes püherdatud - edukalt. Aga koorma sidumisest ei tea ma küll mitte s-ttagi.
Viimasel ajal on selle sidumisega kuidagi nuttuseks läinud võib täheldada rohkem seina ärde üles rivistumist ja jõude molutamist, sest pole eriti midagi vedada.
kas euro sisetöö kah ei toida, mõtlen siin mehi kellel oma ninad, seisavad kodus ilma tööta. Mõni aeg tagasi otsiti saksa sadamatesse ninasi tiku-tulega taga. Kas ka sisetööl, on olukord muutunud nutuseks.
Suhteliselt kehv pidi jah seis sial saksa ümbruses olema... tööd nagu peaks olema ,aga poolakad löövad aga hindu alla ( ilmselt ka eestlased...)
ilusad pildid sul, sain täna esimese sõiduga hakkama, nüüd on juba julgem homsele vastu minna. ja loodan mitte üle nippli keerata, ehk saab siis minust ka kunagi proff rekkamees, tänaste testisõitudega jäi ilmselt firma rahule ja homme teenin oma esimese profilepingu. Enne sõitsin aasta aega madalamas liigas betoonipütiga. aga jah, koorma sidumist küll täna keegi mulle ei näidanud. kurat, autokoolides ei õpetata ju enam midagi, mis töötegemist puudutab, antakse raamat kätte ja loe läbi, see ei tee veel kellestki rekkameest, no ei ole normaalne.
tead, selle koorma sidumisega on nii, et seda pead ise tunnetama. eelkõige tuleb ikkagi lähtuda seadustest, et koormat tuleb siduda. siis veel üks, nõks, et teepeal sõites tundub, nagu koorem ok ja kinnitatud olema, siis laevasõidul võib sellest väheks jääda. eriti kui tormi merel teeb. kuldreegel on see, et parem ikka rihmasid rohkem kui vähem. kui sirgelt sõites on tunne selline,et ei juhtu selle koormaga midagi ja peaks seisma, siis mõtle, mis saab siis, kui sa peaksid tegema äkkpidurduse või ükk manöövri, kas se koorem ka siis paigal püsib.
alles hiljuti oli pärnus tallinna mnt. linnapiiris pilt, kus 12m torude koorem oli ära vajunud. koorem tõsteti paika kahe kraanaga. ma muidugi ei näinud palju tal ennem neid rihmasid peal oli, aga pärast tundus neid rihmasid õige tihedalt olema. kui arvad, et on kiire ja pole niipalju aega, et vajalik arv rihmasid panna, siis tea, et alati on aega asja uuesti teha. ja siis juba oma kulu ja kirjadega, sest vaevalt firma seda ümberlaadimist enda kanda võtab.
jõudu ja jaksu sulle raskeveokijuhtide meeskonnas maanteede vallutamisel.
no aitähh, siis eks ma proovin vanemate meestega aru pidada ja vaadata, millal ja mida siduda, olen tähele pannud et ega vist väga üle ka selle sidumistega ei pingutata.....
Tegin eile isikluku rekordi umbes 42 tonni oli seljas. Peab veel hrajuma selliste raskustega, pidurdamistel ja kurvides.
Aga mis teie isiklikud rekordid on?
mehed vabandame, Rekkamees on ju see kes Soome-Rootsi vahet käib ja on väga õhku täis laeva peal. Tallinnas lällarist kuuldes nõuavad ülemuselt palka juurde kuna sõidetud 2 nädala jooksul 700km. Töö neil raske, laevas pestud-kustud-kammitud! Aga mida siis meie,kaugsõiduautojuhid tegema peame? Pan kepib, leedukas ****ib, lätlane kuseb varbale ja koppel tõmbab kõigele sellele vee peale.
Ants Kaugsõiduautojuht jutt jumala õige.mina keeran tallinnas lällari kinni.lihtsalt ei jõua kuulata kui palju killustiku keegi vedas ja kuhu,kes mis laevast tuli ja miöllisele läheb jne.
kui sa sõidad tallinn-helsingi liini ja kõige kaugem ots on kuni kuku raadio levi lõppemiseni, siis ei saagi tulla rohkem kui 700km kahe nädala jooksul. raskeveokite töö iseloome on ka mitmeid. kes sõidavad kilomeetreid, kes tiksub linnavahel tunnitööd teha jne.
Küsimus: Kes on rekkajuht?
Vastus: See kes sõidab 2x kuus raadio Kuku levist välja.
teised on kaugsõiduautojuhid ja kes Kuku levist välja ei sõida on raskeveokijuhid.
Olen alati arvanud,et kallurimeestel võiks oma kanal olla.See ei tohiks ju raske olla,normaalses lällaris on ju 40 kanalit.Miks krt. pärast peab seda killustiku juttu rahvusvahelise kanali peal ajama.
Olen 14 aastat rahvusvahelist sõitnud.Minu esimene reis oli Ungarisse.Mul
ei olnud mingisugust kogemust piiri taga.Esimesest korrast sai teine ja siis kolmas jne.Igast reisist panid midagi kõrvataha.Tähtis on iseendaks jääda ja mitte põnnama lüüa.Praeguseks vist polegi kohta kus eestlasi poleks,keera lällar lahti ja hüüa korraks.On ka igasugu rekkamehi, ennast väga täis,kes ei vaevu sinuga isegi mitte rääkima.Reeglina sõidavad sellised oma kindlat liini ja ei tea muust maailmast suurt midagi.Olen ka selliseid näinud.Oma rajalt kõrvale keerates on püksid paksu täis,pabistavad seal kus see üldse oluline ei ole.
Kuid jõudu ja edu noored rekkamehed.Pole see elu nii hull midagi,kõik on ainult tahtmises kinni.
PS. Vanad kalad, ärge noori oma juttutega ära hirmutage, ise kurdate,et noori mehi ei tule enam rekka peale.
Kui mina veel kalluriga sõitsin, siis oli kallurimeeste kanal 10 ja toimis see süsteem siin 4-5 aastat tagasi täitsa hästi, aga kui hakkasid majandustõusuga tõusma ka palgad selle töö peal, siis tuli mingi ports "kaugsõiduautojuhte" kodumaale tööle ja ka muidu kaevureid, kes arvasid siis, et peaks hakkama ka 8 kanali peal lällama. Meie oma firmaga oleme siiani 10 peal ja hea rahulik on. Võiks olla küll, et igasugu objektivennikesed ja kopajuhid arutaksid omi asju mõnel teisel kanalil.
ja eriti veel see väo karjääri jutt, siiber on sellest juba, kas neid ennast ei sega teiste jutt, võtku oma kanal kus oma asju arutada, oleks ühtedel ja teistel hea aga mõnedele pole niipalju ajuehitust antud
viimasele,kui sa nii tõsine ja kõva töötegija oled siis peaks eeldatavasti ka midagi seal kõrvade vahel olema aga tundub et oled ainult üks mulli puhuja.Nagu keegi juba siin foorumis mainis on lällaril kanaleid küll kus oma spetsiifilist maakera teisaldamise juttu päev otsa ajada,las kaheksas kanal jääb ikka üldiseks info kanaliks.
to ise oled-sinusuguse molkusega ei soovi suhelda ei siin ega Euroopas,lihtsalt mats oled. Mul on üleskutse asjalikele kallurimeestele-vahetage kanal aasta lõpus,arutage asja levitage infi,suhtlete ju iga päev,kindlasti on teie seas omad tuntud juhid,kes võiksid eestvedajad olla.parim vahetuspäev oleks aasta lõpp,kindel ja arusaadav kõigile,nii et 1. jaanuaril uuel kokkulepitud kanalil.Tehke ära! Mis aga puutub sellistesse "ise oled" juhtidesse,siis vastus lihtne-euroveod kasutasid 8. kanalit juba siis,kui Eestis polnud ei kallureid ega lällareid olemaski ja solvuda pole siin kellelgi,lihtsalt nii ta on.Edu kõigile,sõltumata auto margist,tööst,rahvusest,usutunnistusest ja riista pikkusest!
Noh, eks need kallurimehed ajavad siin eestis ikka miljardeid kokku ju, kõik sõidavad lux bemmide ja audidega, kell 16.00 lõpetavad töö,nädalavahetused vabad, pappi nii palju et ajab irvitama.
töötan tallinnas,elan tallinnas. ja palka saan 17000.-kätte. ega teie jutumehed kah suurt rohkem ei saa. ainuke vahe on meie töös see et, mina olen kindlasti köik ööd kodus. aga teie HÄRRASED.....magate kuudis.
Ma siin lugesin ja lugesin ja mõtlesin et võtan kah natuke sõna.
Eelmisele: Ega ikka naljalt enam kallajaga ei teeni nii palju. Mul on tuttavaid palju, nt. isa kalluri peal. Need head ajad on ammu möödas, kus kallaja mehed teenisid 20 ja üle. Nüüd hea, kui 15gi kätte saavad. Aga kalluri tööd tehes rabad ennast lolliks, kettad lõhki, riided mustad, koju kohe iga õhtu küll ei saa. Ainult unistajad on sellised, kes nii mõtlevad.
Ja oma autot ma kuudiks ka ei nimeta. Ruumi on piisavalt, jääb ülegi. Kui sa kamaziga oled kunagi euroopas käind, siis võibolla oli jah kuudiga mingit seost. Kuid tänapäeva masinad on juba suured ja elamiseks mugavad piisavalt.
Euroopa töö eelis on veel see, et tööpäevad on rahulikud. sõidad oma tunnid päeval ära, siis magad ennast välja ja jätkub sama. Vahest kui laadimised on, siis on rohkem siblimist, kuid üle 9-10 tunni ma päevas ei sõida.
Kuid mis me siin ikka vaidleme. Igaüks teeb seda tööd, mis omale meeldib. Kuid kallaja mehed võiks küll oma jutte mujal kanalil ajada.
Edukaid kilomeetreid.
Vabandan ette..vähe teemast mööda, arvan ka, et näiteks 10. või mis iganes teine v.a.8. kanal, võiks olla teede ehitajate ja muude selliste maakera liigutajate jutupaik. Olles ise ka näiteks see aasta Vaida tee ehitusel, siis vahest ajab sta keema kui mõnele kallaja juhile on vaja lällarist midagi öelda läbi teiste rekameeste möla...kõik nagu pudru ja kapsad..lõpuks veel tüli ka lahti kui mõni rekkamees kommenteerib kui ****lt on kõik ehitatud(sry materjalid on ****d ja ülemuste rahakotid on kõhnad)..et nuinahhui..olen selle poolt, et võiks näiteks 10. kanali kasutusele võtta..oleks palju mõistlikum, kuigi vahete vahel on huvitav vaikimisi rännumeeste jutte kuulata.
n-n. rekkamehed on ju kövad autojuhid. ega, need mehad kes eestis töötavad, pole ju keegi. ja veel 15---17. kalluril teenida pole ningi küsimus ja seda 9.h. päevas tehes. vöiks siia kirjutada oma tööandja nime,kuid see vast poleks sobilik. edu MEESTELE,mitte poisikestele,kes siin kövatavad.............
kallaja meestel tuleks ültse lällarid ära keelata..kaua see ületonnaasi vedamine ja teede lõhkumine käib, koormad on üle portede nagu veaks Praagalt heina!
to viimane. see ju parim kild. aga kui kopamehed aknset röögivad, kas sa ei arva et,,,,REKKAMEHED ei saa aknad lahti söita,kuna kisa öues liiga palju. jälle häda, NOORED HELLIKUD, on jälle häiritud. pakuge siis optimaalne variant........meie kallurimehed ootame.
sul päris öige ettepanek. niipalju kui mina olen teid ehitanud oleme alati kopameestega ühel lainel. kuna töö spetsiifika on selline. ma ei jaga teemat kuda möned kallutajad on roninud teisele kanalile. see vast sellepärast et, saaks kuulata mingeid muid jutte, mida räägitakse. see on ainus seletus,sellele kammajjaale............................
eelmine teema on ilmselt sellega ammendatud, a mul on selline küsimus, et kas te oskate öelda Eestis suurlinnades bensiinijaamu, ja muid autojuhtide puhkekohti, kus on duss, ja kus ennast normaalselt pesta saab???, hetkel sõidan ainult Eestis, lähialal hakkan ilmselt sõitma ka Läti, Leedu ja Soomet, ja aegajalt on vaja ka ööbida, aga kui päev otsa sõidad ja öö ära magad siis ei tahaks küll järgmine päev sea moodi sõitma minna.
Saksas saab pesu ka pesta, aga rääkige mis kohti te Eestis teate??? või on see siin konnatiik?
Ei olegi Eestis eriti ööbinud. Kuid Ikla poolt tulles tean nn. Valge Tanklat, Uulu vist ka on pesemisvõimalustega. Siis Pärnus Lukoilis(seal selle suure poe(vist oli Rimi) ligidal. Tallinna kandis mul ei ole tanklaid vaja läinud, kuna kui ma juba seal kandis olen, siis ma ööbin ja pesen kodus ja auto seisab firma pesas. Valga poolt tulles oli Tartu ligidal ka üks koht, kuid ei tule see kohanimi ette. Tihti sinna ei sattu.
Edukaid kilomeetreid!
tartus olen olerexi tanklat kasutanud, ringtee ja aardla tn nurgal, päris norm koht. hind odav, aga ööbima sinna ei mahu. valga olerexis saab ka pesta. tallinnas pet. tee lukoili tankla(vist piimaka juures). jälle ööbima ei mahu.
siin on kaks erinevat varianti, milline on siis õige. või mõlemad valed. R480 sa ju noor juht peaksid kindlasti teadma. no ikka tahaks selgemat vastust oma küsimusele..............................
www.autokoolhaja.ee
seal on kõik kirjas, väga hea kool, tegin kõik seal.
C , D , ja E
saab õppida nii eesti kui vene keeles.
C -kat i õpetajaks on tavaliselt seal Arvi nimeline mees, kõve sooda, lärmab ja lõugab, täiesti debiilselt närvihaige, endal tal on veel süda haige, see mees ei tohiks seal üldse pedagoogina töötada, nii mõnigi teist teda kindlasti teab teda, ta seal juba aastaid, siis teate ka millest ja kellest ma räägin. Kui see vend ära unustada, ja autoga sõita oskad siis c-kat saada pole eriti raske, ARK-is on natuke suurema ajupotensiaaliga eksamineerijad kui see konkreetne sõiduõpetaja.
OK, see selleks, kui edasi tahad teha CE-d, siis on seal juba ok õpetajad vastas, ARK eksam on muidugi raskem aga igasugused ****d ei peakski lube kätte ka saama. soovitan midugi CE ära teha, töö on tunduvalt puhtam, rahulikum, palk suurem, koorma laadimisega ja maha laadimisega tegeleb reeglina tõstuki juht, ja oma selga venitama ei pea.
tänan selle info eest pesemisvõimaluste kohta eestis, vajadusel tahan kindlasti edaspidi seda võimalust kasutada.
aga see et sa nii täpselt tead et ööbimis kohti ei ole, kas sa pead seda silmas ei parkimiskohti ei ole, või seda et ööbimiskohad on pidevalt täis?
Leidsin siin foorumis omale meelepärase teema ja lugesin selle algusest lõpuni läbi. Heh, muigama ajas kohati.
Olen uuest aastast ka Auto rooli tuleja. Kirjutasin nimelt just suure algustähega Auto sest see rool on minu sõber ja väiksed autod jäävad minu jaoks väikseks. Pealegi veoauto pakub rohkem väljakutset minu jaoks. C-kat. on olemas ja CE-kat. saab novembris tehtud. Lisaks juba praegu käin autojuhi ametikoolitusel.
Tahan siinkohal sellega öelda, et ülalpool oli juttu nagu uusi ei tule peale. Tuleb ikka kuid jah mitte massiliselt. Aga ega see pole ka igaühele mõeldud amet. Pole siin tähtis kas ta on "maakera teisaldaja" (muig@väljendus) või "kuudis elaja". Ja veel ühest asjast! Kuna ka ise olen algaja pole ma vanade tegijate seas keegi, seega ärge pahandage kui miskit viltu ütlen.
Need kes samuti tahavad minna selle ameti peale kuid julgusest napib, ütlen ise omaltpoolt - Enne kui lähete seda tööd tegema, tehke selgeks mida see töö endast kujutab. Kui kõhkled siis pole kindel, et on ametist selge ettekujutus. Seega omalt poolt soovitan käia kasvõi paar reisi kellegagi kaasas kuskil sügaval Euroopas (näiteks Holland, Prantsusmaa) ja julgelt ninapidi asjal juures olla. Ka dokumentide vormistamisel. Mina tegin nii ja mul on arusaam olemas sellest tööst. Ja teate - mulle see kammajaa meeldis! Ma tundsin, et vot see kogu reisi vältel autojuhiga kaasaelatud asjaajamised ja ei-tea-mille-ootamised ning olemised sobivad mulle! Vanad autojuhid muidugi siinkohal raputavad pead ja mõtlevad, et no on ****! Jah eks igaüks on omamoodi kiiksuga. Kuid see kiiks peab olema selle ameti juures, teisel juhul ei pea seda ametit kaua ja püüab Eestisse tööd leida mis ei ole ka muidugi paha. Olen ise 35 vana ning load on olnud aastast 1992 ja erinevate sõiduautode kogemusi on piisavalt. Selle kohapealt on lagi kätte jõudnud kuid edasi tahaks veel õppida. Läksingi veoautojuhi pabereid tegema ja pealegi tunnen, et see on ka minu jaoks.
Olen ka ise omal käel väikestega (ka kaubikutega) sõitnud Ida-Euroopa ning pool Saksat läbi seega ei hirmuta see liiklus mind. Ainuke asi on mul see, et väike aukartus on ikkagi veokite ees. Kuid see peab olema. See paneb rohkem mõtlema roolis kui seda on vaja sõiduauto või kaubikuga.
Kaugsõidu autojuhid on sõbralik rahvas. Mulle see meeldib kuna ise olen sama iseloomuga. Loodan ka ise üsna varsti nende ridadesse asuda. Eks elu näitab.
Kerget teed Teile kes praegu teel olete!
Tere ka teile kõikidele veoka meestele,et hea ja asjalik jutt üle pika aja,ise ka lugesin siin foorumis kõik võimalikud teemad ja kommentaarid läbi ja võib öelda küll,et selliste jutumeeste jutte on ikka väga palju.
Endalgi sama plaan minna veoka peale tööle ise 31,C olemas,E see nädal valmis ja ametikoolitus ka kohe läbi.
Vaikselt olen siin töö jaoks juba pinda ka sondeerinud ja võib öelda küll,et töökohti on ka täna võtta,et kuna mind huvitab EU sisetöö siis sinna vist vähe lihtsam leida kui edasi-tagasi liini peale.
Aga ikkagi igasugused põnevad ja head jutud-soovitused on alati tere tulnud.
Et siis kõikidele põnevaid kilomeetreid ja head vastupidavust.
to tu looder23
ööbimiskohti ei ole. parklad väikesed. tallinnas, pet.tee lukoilis on vist parkimine lubatud ainult 30 min. ja need kes seda eiravad, need võtavad ka need 2-3 kohta ära. tartu olerex on ka väikese parklaga, aga samas ehitusservise parklast (seal ma olen tavaliselt ööbinud) ei ole väga pikk maa jalutada. osad mehed magavad rautakesko parklas ja sealt õle heinamaa jalutada pole miski kunst.
tere!tore on lugeda teie jutte,kui aega on.tegijad teavad kus peldikus ja pesemas käia,millisest seened sai ja kus rotid mootriruumi sooja ronivad,kus tenti lõigatakse ja öö läbi libud uksi löhuvad,kus seista ja kui kaua lubatud(millisel maal,E F P I GR GB B NL),enamus kohtades on veokaga seismine võimatu, sest kohti ei jätku enam.see,et tasuline enesest mõistetav-kes koristab?aga häda ei anna häbeneda.see kehtib.kehtivad ka piirangud sellistes kohtades,kus mõned "murumütsid" end täismeestena tahavad tunda.kui need teemad ok,siis vaadake tõsiselt peeglisse ja küsige emalt ja naiselt luba.JUHILOAD vastava ametikoolituse ja ADR tunnistusega ei tee teist veokamehi.lugupigamisega tegijatelt
Tere mehed(aga miks mitte ka väga vähesed NAISED Eestis,kes ka nö rekka rooli keeravad)!Olen ex rekkamees ja sattusin alles täna seda hingelähedast teemat lugema.Kahju,et siin lööb kohati välja tüüpiline eestlaslik kadedus-jõmmlus ja ülbitsemine,aga on ka asjalikku juttu.
Et siis neile kes tahavad selle tööga alustada-proovida.Julgust-pealehakkamist,sest autojuhtide puudus on praegu nii Eestis kui mujal ja tihti on nii,et noori peale ei tule ja teatud kontinget lihtsalt liigub firmast-firmasse.Mis on siis eeldusesks,et seda tööd teha.Minu arust on üheks eelduseks nt hea kohataju??Nt kui lähete metsa ja on kohe tunne,et kuram ma ei saa aru kus olen või kuhu minema pean....nii on ka nt võõras linnas,eriti veel võõral maal,et aadresse leida.Kui aga sõites kuskil nt teist korda ja avastad,et oi näe...tuttav maja,torn,aa siit pidi ära keerama jne...siis on eeldused juba head,et seda tööd proovida.Muidugi on praegu gps mis aitab(kui ise alustasin siis seda polnud ning ma pole kunagi olnud...ka praegu mitte hea kaartide lugeja,mis mulle küllalt probleeme valmistas).Teiseks,keeled...on ikka väga jama kui pead vaid kätele-jalgadele lootma.Samas praegustel noortel ei tohiks olla ingliskeelega probleemi...kuid ära ei tohiks unustada ka nt üllatus-üllatus vene keelt!Siis mehed kui olete juba koolis ning teete E-d,siis võtke tõsisemalt tagurdamise õpet,seda läheb väga ja väga vaja.Muide super tagurdajad on soomlased aga kui õieti tean...on neil 200km tagurdamist õppeprotsessis sees,kus-juures 24m autorong.Koormate sidumine:seda peate õppima kas kogenumatelt või õpetab elu ise,sest need autokoolide nn kontori õpetajad on kõvad teoreetikud.Pigem kasutage rihmu rohkem(kui vähem),uued rihmad venivad...seega pole paha kui neid nt pausi ajal üle tõmmata(sama kehtib ka märgade rihmade kohta).Nüüd autod:jah,usun,et need suured pullid võivad tekitada aukartust,samas on nad igati mugavad,kaasaegsed(muidugi on veel ka vanemaid masinaid...kuid kui nad on teh-korras,pole ka neil häda midagi)ruumi on piisavalt.Pea-asi on see,et kui olete harjunud sõitma sõidukaga...siis tuleb oma harjumusi ning vahest ka mõttemaailma muuta,sest kabariidid on suuremad ja kõik,nii pidurdusmaa,kurvidesse mineku kiirus ja teravad tänava nurgad...seda kõike tuleb nüüd võtta nö varuga.
Ah,sai tark jutt ning mõnele kindlasti ei meeldi(selle vastu on hea vahend....ära loe).
Ise küll rekka rooli praegu ei keera kuid roolis olen ikkagi päev-päevast(kiirabi+päästeteenistus) kuid seda tööd alustasin 18a maz,i roolis ning lõpetasin Iirimaal,nii seal sees kui üle euroopa.Töö ja ka hing on selle ameti juures....aga tunnistan ausalt,et mul pole see rekkamehe töö väga lihtsalt läinud,sest just see mida ennist kirjutasin e aadresside otsimine jne....pole nii kerge.Eriti kui on teed,millel sõidad, nii kitsad,et ainult see rekka,mille roolis oled sinna vaevalt ära mahub.
EDU KÕIGILE,kes seda tööd teevad!Vaatan Teid kui mööda tuhisete ja IGATSEN!!!!
Tere Guits112!No kuidas siis sulle vastata...mul on tunne,et ka sina selles päästesüsteemis tegutsed ja selle plusse/miinuseid tead.Otsest vastust,et miks ma töötan päästes ja mitte rekka sangas on ühe lausega võimatu öelda.Ma olen tegelikult päästesüsteemis töötand juba 16a ning üks 4a sõitsin rekkat, selle töö kõrvalt.Vastus on vist,et päästetöö on mu kutsumus...rekka töö meeldib.Mul on kodus praegu ka 1a põnn ja väga tahaks näha seda,et kuidas ta areneb,rääkima hakkab,kasvab jne....rekkamehed tihti tulles reisidelt koju,peavad hakkama end ja ennast jälle harjutama teadmisega,et neil on ka laps,sest laps võõrastab.Samas,ega mul see rekkatöö väga kergesti ei sujunud,sest olin tihti hädas aadresside leidmisega,seda eriti euroopas(samas leidmata pole jäänud ükski),pole suurem asi remondimees kunagi olnud,st,et mootorit ma ikka teel olles ei suuda remontida jne.Samas minu arvel pole mitte ühtegi paukku ja kuna olen täiskarsklane,siis ka need probleemid(mis on üsna tavalised mujal)pole mu tööandjat kummitanud.Keeled inglise-vene-soome on ka enam-vähem suhtlustasemel,suus.Nii,et ma ei välista,et kungi jälle sanga keeran,sest mul on õe mees Iirimaal suht suure rekkafirma omanik(33 autot,vist).
Aga muudaks teemat.Minu arust on Eestis puudu just rekkameestele mõeldud ajakiri,kus võiks tutvustada erinevaid firmasi,valida eesti ilusaim rekka,olla mina küsin-spets vastab vorm,olla tööpakkumised ja firmade koormate pakkumise võimalus,tutvustada uusi automudeleid-kärusi,olla ost-müük jne.
Mingisuguse ajakirja suhtes on sul täitsa õigus:) Ise küll unistan millal esimene rekka näitus tulla võib Eestis,vb jääbki unistuseks vb. mitte.
millistes firmades hetkel on puudu veoautojuhtidest, kuhu helistada , kuhu ennast pakkuda? Hetkel on töö küll endal olemas, aga palk ei kannata kriitikat, samas ei tahaks ka tööandjatest midagi täpsemat lisada. Raskel ajal on ikka abiks seegi kui mingisugune töögi on.
kui veel aasta tagasi oli õhtulehes umbes 20 - 30 töökuulutust, millest pooled olid veoautojuhid. siis viimastel nädalatel on 2-5 kuulutust, ja veokijuhtidele mitte midagi. töökuulutustest tühi on ka cvkeskus.ee , cv.ee jne... tahaks siis teada kus siis otsitakse neid rekkamehi, sõidaksin heameelega , ka kodust eemal võin viibida ka eestist eemal, aga palka tahaks ka siis saada.
Ajakirjadest niipalju, et hiljajaegu (oktoobris vast) tegi Autoleht erinumbris juttu uuest Volvo FH16-st ja MAN TGX-st.
Nõus olen küll sellega, et pole tõesti eraldi veoauto ajakirja Eestis. Ma küll täpselt nüüd ei tea kuid omast tarkusest oletan, et pole lihtsalt nii suurt nõudlust selle järgi ja teema on nii spetsiifiline, et ajakirja mõõdus odavalt välja antavat partiid pole siin võimalik teha. Samas võiks siis ju kajastada püsiva rubriigina mingis tehnika ajakirjas. Siin on jälle häda selles, et veoauto maailmas asjad ei muutu nii kiiresti kui sõiduautodel. Hea küll, võib ka sellega leppida. Kurioosne on aga see, et isegi seda vähest kajastatakse vähem kui võimalik. Olen seda tähele pannud nii Autolehe, Autobildi kui ka Tehnikamaailma tellijana. Autolehe erinumbris hämmastas aga mind see, et seda lugejat peeti nagu mingiks amatööriks ja neile pole nagu vaja niipalju kajastada seda teemat. Neid uudiskirju pidi mujal maailmas firmadele perioodiliselt toodama postkasti.
Vähemalt mina sain just nii sellest aru.
Eesti kodakondsusega kutselisi autojuhte on päris palju meie maal ja ka mujal mis võiks muidugi selle teema kuskile perioodikasse sisse kanda.
Aga kõige lihtsam on siiski vinguda, et keegi võiks minu eest selle asja ära teha :)
Kel huvi see leiab ametialast juttu internetis küllaga! Kutseline veoautojuht peab ju ka mingit võõrkeelt oskama. Üldiselt suurem osa ikka valdab kas inglise või saksa keelt natukenegi kasvõi üldtasemel. Või teeks asja nii, et teeks maakeelse interneti lehe kus oleks uudised olemas. Minul seda aega ei ole. Äkki mõni noormees/neiu kel aega rohkem, huvi tunneb asja vastu, keelt valdab piisavalt tõlkeks ja seda va aega on tegelda arvutiga, võiks ju sellele omamoodi "kommuunile" seda heameelt teha? Kui kedagi pole ettevõtjat, võin ka ise teha kuid siis võib uudistepool aeglane olla ehk tegelen siis kui aega on.
Mina küll näen cv keskuses rekkajuhtidele tööpakkumist, siis omecar..........aga millegipärast on selle firma töökuulutus AASTAID JÄRJEST ÜLEVAL. kas keegi oskab pajatada midagi omecarist.
kui ettevõttel on ca 15 autot ja pidevalt juhte vaja, siis on vist tööjõuvoolavus väga suur.
kõige lihtsam on sinna helistada ja küsida, mida see brutopalk 30...34 tuhat krooni tähendab, siis saab teada selle, miks neil pidevalt autojuhte vaja on.
siin on varem ka omecari paar korda mainitud.
kui on suur kaadri voolavus, siis kaldun arvama et, on tösiseid probleeme kas palga maksmisega, vöi tömmatakse autojuhil nahk üle körvade. ja palga nr lubamine on pelgalt sönakölks siis omaniku suust, kelleks on mees nimega rein.
Teadjamad mehed kes teavad ja oskavad rääkida Allando firmast, siis nüüd sooviks kommentaare sellel teemal, kes teab halba pajatada? kes head?, seal tundub ka üsna suur voolavus olema, kas pole?
kaadri voolavuse kohta võiks öelda et viimasel ajal pigem on äravoolu tunda kuna julmalt tõmmatakse nahk üle kõrvade ja kellele see meeldib, tööd ikka on aga osa tööd tuleb tasuta ka teha tundub, lubatakse pudrumägesid aga öeldakse nii et tee ikka see ära ja ära virise, kaua võib nii. Kui äraminejad on ikka mitme aasta mehed ja normaalset kaadrit juurde ei tule siis on ikka midagi väga valesti
ühesõnaga vesi peale allandole ja omecarile vist kah? kas on veel firmasid mida musta nimekirja panna? prooviks siia teha nimekirja firmadest kus juhtidel on olnud probleeme. ja tooge põhjus ka ära.
vahepeal aga sõbrad nautige USA rekkatest pilte...
tere .Pole turu solkija autojuhtide pool ega firma juhtide poolt.Aga tööd pakutakse ja euroopa suunal aga ei oska otsustada kuna endal kogemus euroopaga puudub.Kas kogenud tüübid annaksid nõu.
Mu heal (no ikka väga heal ) sõbrannal on teine mees rekkajuht. Esimene mees oli kaugsõidukapten. Eks rekkamees on põhimõtteliselt sama. Mees pikalt ära, raha toob koju palju. Eks saan minagi selle sõbrannaga koos olles hästi ära elatud. Nüüd on muidugi suht jama, pekk passib rohkem kodus kui rooli taga. Sõbrannal närvid läbi. Aga muidu jah, rekkamehed on toredad ja et neil ikka tööd jätkuks (mida pikemalt seda parem)!
tere siis siisetele..tegelikult mul selline mure et kuidas siin suhtlejatega ühendust saada,mitte küll kõigiga,aga kes tegelevad eestist väljaspool...(nt soome,rootsi,saksa,hispaania)
tahaks ka "rekkameestega"suhelda
eriti sellistega,kes ei ole võimelised ilusa päikesepaistelise ilma ja kuiva teega üle 70-75km/h sõitma
kui teile meeldib peeglist vaadata,millise suurepärase rongi te olete enda taha koondanud,peaks äkki elukutset vahetama ja jaamakorraldajaks hakkama
täna kohtasin kahte sellist järjest esimene tallinna ringteel,KMV nimeks ja teine tartu maanteel,MIIL .
ütle kurat ja sirguvad õlad ja tuju on korraga hää...
edu veoautojuhtidele
hea mees-70ga sõitvast autost ei julge mööda sõita.organiseerite rongkäigu ise taha,siis veoautojuht süüdi.
äkki meil ka probleeme palju.proovige ise tln ringteel poolakast mööda ajada kui pan uimab 85ga ees ja enda auto ka üle 88-89 ei lähe.
kas rkj1 tundis ennast kuidagi puudutatuna?
ma ei saa aru,mis rogkäigu orgunnimises sa mind süüdistad? ma tahtsin lihtsalt öelda,et täislastis VEOAUTOGA on raske sellistest REKKAdest mööda sõita.ja kui sa uuesti loed,siis saad aru,et ma sain nendest mööda,sest kuidas ma muidu tean,et üks oli kmv ja teine miil
ja "sõbralikkuse" eest:sau per*e!