njah....lagunematut masinat pole võimalik leida. Ilmselt peab inimene ikka oma maitse järgi valima....ja arvetama ka rahakoti paksusega!!
Igaljuhul võib väita et Scania ja Volvo on mõlemad parem valik ülejäänust muust pakutavast.
Uued Dafid on ka julmalt mugavad, suured ja vaga tublide mootoritega!
ja minul isiklikult pole kas vastupidavuse kohta midagi kehva oelda.
olen soitnud ennem ka mitmete volvode ja skannidega. aga uur r'i pole veel kyll proovida pikemat aega saanud. algul oli kyll plaan R liisingusse votta, aga millegiparast sai otsustatud Dafi kasuks.
aga UUS masin on ikka uus masin, remoni vajavad nad vahetevahel koik !
vana on tööloom ja uus on eputamiseks..sama nagu sõiduautodega..mida uuem seda sitem..rohkem elektroonikat ja tooraine kokkuhoid iga nurga peal..sellest ka kiire lagunemine ja keeruline remont
arvan et uus on ikkagi parem esiteks kÜttekulu väiksem norm sÕidu juures sain ikkagi 29-33 liitrini saja km kohta muidugi kui norras ja raske koorem siis rohkem aga siledal tÕmbas jälle normi.iseenesest hästi erksa mootoriga sÕitsin 13 liitrise 440 hj isendiga automaadiga aga asi ei ole niivÕrd autos kui teenenduses sest nad ei ole vÕimelised kÕrvaldama vigu mida annab auto enda diagnostika välja,mul näiteks oli kliima,ootori jpm.vigu ÜhesÕnaga 12 vÕimalikust veapunktist oli 2 ikma vigadetta Üks neist displei ja teine immo mida peal ei olnud ning käisin mitu korda teenenduses kus nad ei saanudki hakkama nende kÕrvaldamisega ainult kustutamisega.ise vÕtaks ikkagi uue vana kÜll kindlam kuid ostes ei tea keegi palju sÕitnud jpm.ning vigadest saab garantiiajal ka rootsi teenenduses jagu ma arvan kuigi mul seda vÕimalust polnud.
Loomulikult uus ikka parem kui vana. Sõidumugavus ikka oopis midagi muud. Pealegi enamus neil siis kasvõi kasutatud ikka kliimaseadmega, mis meil siin Eestis väga oluline.
vat kyttekulu asi on suhteline..endal on ka kasutuses nii vanu 96-98fh-sid ja on ka 2002a alates...vanemad sõidavad idaeuros ja kui on korras mootor siis on 15tonnise koormaga 32sajale ja 24sega 36 sajale...seda nii ca võttes...uuemad käivad lääneeuris ja nendel on jah saksa bahnide peal 30sajale tõesti..aga kui kojutulles görlitsis ära nullida siis on ikkagi kodus 36sajale..pole kyll vana 380sega saanud kiirtee peal mõõta..aga arvan siiski et kui just ei ole norra mägesid või alpe võtavad nii vana 380nen kui ka uus 500ne yhesugustes oludes ka yhepalju kytust..lihtsalt korras peavad mõlemad olema...ja sõidumugavuse kohta tõesti see i-shift on yks väga hea asi volvol..aga muud asjad on nagu suht samad
Uus FH (fh13) on väga töökindel auto, uus mootor tundub olema 12 liitrisest parem, tüüpvead puuduvad. Hea meel et on saadud üle probleemidest mis esinesid aastatel 2002-2004.
Mul ***** tunneb,et kommija "firma juht" pole see,kellena esineb,lihtsalt keegi provob,et näha,kuidas mehed tagaratastele tõusevad.Raske uskuda aastal 2006 sellist suhtumist! Või olen siiani naiivne poisike? Firma juht-ütle palun,et tegid nalja! Või ei teinud?!?
sulle kontori laua taha kah selline tool nagu algklassi poistel koolis ***** all ja autoks sulle niva,siis vaata peeglisse kas suunurgad lähevad kõrvuni või ei.
ma ei ole kuulnud et aastal 2006 peaksin olema teistsugune :D
äkki targad ütlete milline ma 2007 veel olema peaks?
üldiselt teema on hapuks läinud aga jahuge edasi kui soovite...minu alluvad sõidavad edasi suht peldikutega ja minu und see ei sega. Kusjuures kui teil oleks veitsa mõistust siis teaksite ka midagi investeeringu effektiivsusest jne - kohe kindlasti mitte ei ole see suurim uue veduri puhul. Tundub et siin on kari tatte koos kelle suhtumine veokisse on sama mis koolijuntsid vahivad Lambo pilte, teil on ärimeheks saamiseni veel arenguruumi ja ärimehelt ärge oodake oma autojuht-sibi-garaazikolla maailmavaadet
õnneks karmistuvad euronormid ja kaotavad varsti ülbete firmajuhtide nöolt irve ja nad kas laostuvad või pevad investeerima korralikesse autodesse
ja see juhtub varem kui keegi julgeb arvatagi.
Nii, uuemad Volvod mis on, on ainult FH, mitte enam FH12. Uuel Volvol on mootor 13 liitrine, sellest mõned tõmbavad nime, FH13. Ja see FH14, see on mingi väljamõeltud värk..On ikkagi vale räägida FH13 nimega sest seda pole põhimõtteliselt olemas ju..
asi selles et isal tahetakse osta uus fh firmas ja ylemus ytles et fh13 on k6ige m6tekam ikka et see k6ige s22stlikum....sry mul pole tapitahti.....
igatahes sellep2rast olen ma kindel et selline t2his on olemas.....eks see myygimees ise v6is ka eksida vms.
kuid jap...kuidas kellelegi...igalyhel oma arvamus
öeldakse et mida rohkem maksab seda parem on ja mida uuem on seda parem on.ehk siis ikkagi uuem fh12.no kui raha rohkem võib ju ka fh16 ga asja ära ajada kuid eks tegelt uuem olegi parem sest selle uuema autoga on ikkagi ju tehnika kaasas käind ja areneb vanadel ikka samad asjad ju peal
üks asi jäi ütlemata et vanad jätavad teepeale.mitmed korrad mööda sõitnud nendest seisavad avariituled plõksivad ja kabiin üleval.eks kahju ka tegelt.läheks hea meelega appi aga aeg pitsutab tagant nagu enamustel