Kurb, aga tõsi on info. Ei tea, kust selle raha palgatõusuks leiab. Üks on selge, et põtra jooksnud rekkajuhte enam tagsi võtma ei hakka. Las jätkavad seal 10 EUR/tunnise palga peal, kui kohaliku mehed hakkavad üle 20 EUR/tunnis saama.
uued lepingut käes ja palk uuest aastast 23 EUR/tund. komandeering pidi 80 peale tõusma ja see on alles algus. boss ütles, et iga aasta on palgatõus kindlustatud. kõik see Eesti kolhoosis ja tänu ametiühingule.
23 euri tunnist teeb ju keskmiseks päevapalgaks siis u.250 eurot + 80 eurot komandeeringut. Unistage edasi. Keskmine sisetöö tegia saab hetkel 50 eurot päevas kätte. Ja keskmine Eestist käia saab 0.1-0,15 eurot kilomeetrist. Magage kaineks ja nii avalikult ei maksa oma utoopilisi unistusi netti toppida.
keskmine sisetöö tegiJa ei saa enam ammu 50 euri päevas kätte, kui kõne all pole just umbkeelne ida-virust kim johansenis töölkäiJa. Õpi natuke õigekirja ja harrasta vähem vingumist, nii siin, kui mujal.
Millest sa välja lugesid, et mina vingun? Ja kus on siin ja mujal? Pealegi oled sina sammal siinse foorumi kõige suurem vinguja ja samas ka tühja mulli puhuja. Niiet võta natuke vabalt.
Minul ei ole põhjust vinguda. Ma konstanteerisin lihtsalt fakti, et nii sina sammal kui ka kõik teised autojuhid kes siin foorumis sõnavõtavad, ei näe 23 eurot tunnis palka lähima 20 aasta jooksul. Niiet ikka ei saa aru kust kohast sa minu esimeses postituses mingitki vingumist väljalugesid. Et siis sinuga jutu lõpetuseks, minul ei ole põhjust vinguda ja seda ma ka ei tee.
Aga ikka vingud ju! Keegi tegi kuskil lolli nalja ja sina kukud siin kõiki joodikuks sõimama. Loogiline, et järgmisest aastast ei hakka autojuht Eestis 23 euri tunnis saama.
selline lasteaed on koos, et anna aga minna !!!
keegi pole kedagi joodikuks sõimanud, aga ometi on kusagilt see sõna leitud.
sellist jama, mida viimasel ajal siit leiab on raske isegi väga suure laksu all olles kommenteerida.
üks kirjutab oma arvamuse, teine sõimab ta läbi, esimene üritab midagi siluda, juba kaks sõimavad ta läbi jne-jne.
mina ei tea, on see rahvuse iseärasus või teab mis, aga juba ammu on jäänud mulje, et see eestlus on ikka üks hirmus asi küll. enne kui maarjamaa mann või jann võtab sõna teiste inimeste/rahvuste kohta, siis esmalt võiks ta peeglisse vaadata ja mõelda, mida ja kuidas öelda, nii et see teist inimest ei solvaks, mõnitaks või põhjendamatult ebamugavasse olukorda ei paneks.
hoidkem endeid, meid on ju järel vaid vähem kui mill.
ron sul on nagu ma kuulnud olen, see väike probleem, et keegi sinuga kodu mängida ei taha ja sestap ka pidev halin kõige ja kõigi pihta.
pole ma ülalmainitud ulmepalgast rääkinud aga kehvavõitu üldistusvõime on järjekordne verstapost demagoogia võidumarsis madalama arengutaseme, kuid kõrge kujutlusvõimega pööbli ajusagarate vahele.
Miks peaks keiss kinni minema?Kas tõesti keegi jagas ära et sammalhabe taas veits tögas tölplust mida paraku siin üha enam esineb?Et normaalseid postitusi pole enam ollagi,sisu hullem kui õhtulehes ja kirjutavad vaid võsa petsi fännid?Ohu märk on ju isegi sm.hundu repliikide puudumine.Ja ühel päeval avastate et tegu sama saastaga kui prohvid.rü,kus käputäis kribab omavahel ja teemat polegi.Siis kolite v8-sse üle vä?
kui hundu hakkab 20 euro per tund teenima, siis jõuab ta lisaks kettidele uue arvuti osta ja on tagasi.
aga sammalhabe on üks asjalikumaid siin, kuid ülejäänud töllid ei saa aru, kuidas neile peenega ära pannakse.
Toreda nädalavahetust Teile kõigile! Kes teel, kes platsil, kes kodus, kes ei tea veel kus paremas kohas. Pole küll mõnda aega siin lugemas isegi enam käinud, aga täna tulles tabasin, et siin huumorinurgakeses jätkub kõik ilusti samas vaimus kui varem. Seega saate ilma minuta ilusti hakkama ja selle üle on mul ainult hea meel.
Roolikeerajatele meeldivaid matku, nael kummi ja ketid rippu!
Lugupidamisega hundipoeg.
Ma ei saa aru, miks paganama pärast siin kõigile kohe turja karatakse- kõik veokamehed on nagu maakera vanlased olevat! Krt mida te jaurate- kõik teeme üht tood ja ei ole päris nii, et kes siin kirjutab, on foorumi "rekkamehed"-enamusel on oma läpakas kaasas, pole enamus MAZimehed" Enamus tunduvad kontoris istuvad "rotid" olema- pole see töö nii lihtne ühti nagu arvatak???se olevat. Rohkem sallivust ja vähem hukkamõistvust äkki, kallid kaasmaalased?
Kes teeb tööd seda tööd- kas pole äkki iga inimese valik, mida ta teeb- määrib paberit või keerab rooli- kas pole nii, et siiski inime teeb seda, mis meeldib? Mida te nokite, rohkem sallivust, vähem nokkimist! Peace!
Ma saan Eesti-Soome töö peal 45 euri päev pluss päevarahad.Aga,et teistega solidaarne olla helistan homme päev peavõllile ja lasen hinde alla tõmmata.Oma kalli Mersu müün maha ja oma kolmekorruseliselt eramult lasen ühe korruse maha lammutada.Olen siiski Eesti rekkamees ja vean teiega ühte atra.
Mees metsast-asjalikke küsimusi sel juhul vaja.Selle teksti peale pole ju midagi öelda.Üks päev või öö sõidad põhja,paus vahele ja sõidad taas Helsinki.Nüüdsel ajal loll kes pakkumisest ära ütleb.
täna juhtusin ühe logistikuga rääkima ja tema väitel teevad hakkepuidu firmad ülikõva raha sellega. sealt tekib küsimus kohe et miks siis vedajale (autojuht) sandikopikaid vaid visatakse????? kas leidub mõni kompetentne siin vastama?
PS:karvutu kubemega kodanikud siin pudrumulgud kinni hoidma! :))
kloun oled sa nähtavasti ikkagi ise, selline kes ei taha töö eest palka maksta :)) pole hullu, kõik see sitt tuleb sulle endale ringiga tagasi. oled sellest ka aru "vist" saand kui ütled et ettevõtja elu pole lill :))
ettevõtjat ei tapaks kui kildi hinda veidigi tõsta. töötaja oleks rohkem rahul. kaader ei voolaks. ja maine oleks parem. millal eesti "ettevõtja" hakkab aru saama et tema firma mainekujundaja on ju ta ise kõigepealt! mõelge, ja eriti veel sina "kloun"
töötaja ei jää kunagi rahule ja kaader voolab alati. ettevõttele on 40-50% kaadrivoolavus hea, sest see puhastab ettevõtet loodritest.
mainet ei riku mõne äpu arvamus.
head juhid on igal pool hinnas ja saavad alati head tasu.
sul isegi mõnes mõttest õigus, mõnes aga mitte.
pidev 40-50 % voolavus kindlasti kasu ei too.
mainet ei riku töesti mõne äpu arvamus, mainet siiski kujundatakse pikemas perspektiivis.
ja ka see on õige et hea juht saab suht head tasu ka ja vastupidi.
a ja on ka muidugi firmasi kus kaader kindel ja ei mingit voolavust. ülemuse-töötaja suhted on hästi paigas ja tööd tehakse efektiivselt.
ühe äpu saamatus, ülbus, või mis iganes käitumine võib tõmmata firma aastatepikkusele maine ehitusele hetkega vee peale. kui teie arvate, et ettevõtjal käib kilomeetrihinna tõstmine nipsuga siis olete te asjast ikka väga valesti aru saanud.
kauplesin ka hinda juurde, sain, aga nüüd veavad lätlased ja mina ei suuda nende hindadega mitte kuidagi konkureerida. lätlane tõmbab sadulaga tööd teha 55 senti km. katsu sa selle hinna eest juhile inimväärset palka maksta. lätlane pidi sõitma 400 taala kuus. ca 280euri. kahjuks mina ei suuda sellise hinnaga sõita, inimväärset palka maksta ega autot hooldada. rääkimata uue auto jaoks raha kõrvale panemisest, sest kunagi tuleb ka vana auto välja vahetada.
ka kunagi tegi üks eesti firma nii, et läks kuskile firmasse, ütles, et vean teile x hinnaga koormaid. firma ütles teistele vedajatale, et vot, hind on nüüd selline, sest kuidas tema suudab, ja teie ei suuda. möödus kuus kuud. hinna allalööja sõitis rehvid siledaks, uute jaoks raha ei olnud, müüs auto maha, sest mõttetu hinnaga pole mõtet vedada, aga teistele tõmbas vee peale. sama on vist nende lätlastega. raibe ajab raibet taga ja sõidavad. koormaga on need autod tõelised taparelvad.
üldiselt õige jutt. tegelikult on eestis liiga palju vedajaid ja turu solkijaid kah. paljudel makstakse muu sissetuleku kõrvalt ka kulud kinni peaasi et midagigi tuleb. kardan et kauaks seda pidu ei jätku ja need alla omahinna sõitjad kaovad varsti ära. täna on mõtetu tegeleda näiteks sisevedudega. esiteks logistikud ei taha maksta norm hinda ja kärbivad sedagi, kui päevad on ebastabiilsed ja tühisõite tekkib siis seda ei taheta maksta nagu oleks vedaja selles süüdi et näiteks tagasikormat logistik ei suuda orgunnida. aga eks tulevik nätiab kes ellu jääb ja kes ei.igatahes on plaan eesti tööd lõpetada ja soome minna. tuttavad juba ammu läinud ja on rahul . ainult kes tule ära kustutab, et lätlased ja ledukad sõita saaks .
Meil koinivad ajusid nyyd päris hoolega Me lõunanaabrid ja meie hakkama üha rohkem endi Põhjanaabrite hindasid alandama...kas sommid siis tõmbavad norrakate ja rootslaste hindasid alla...
kes on jälginud geograafiliselt seda pilti siis tuleb välja et venemaa ja endised tema osariigid on praegu sellise **** sees. põhjamaad ja skandinaavia aga mitte. tähendab juhtimises on ikkagi asi. kui firmat juhib tüüp kes on cccp-i poolt pehmeks n¤¤¤¤tud siis mida te tahate? samamoodi muuseas need lätid leedud vened, autojuhi nässakad on ise nii lollid ja nõus kopika eest sõitma ja selle pärast need kuradi hinnad ka nii all ongi. uskuge. kui kunagi need tiblaaegsed on ära kadunud kõik siis hakkab ka baltikumis natuke parem, enne vast mitte!
eks nende kütuse lepingulised(hulgi) hinnad on ka ikka tükimaad teisest puust kui meie omad. ka tänu nendele ei suuda me nendega konkureerida. pärast 100000 euro tagatisraha kehtestamist pole enam meil ka selliseid soodukaid, kui varem.
link oli pandud keegile, kes tahtis egesteni numbreid. eeldasin, et telefoninumbreid, valisin google otsingust suvalise lingi panin siia üles. seal üld number olemas, las ´helistab ja küsib endale vajalikke numbreid. kui sa sellest mõttest aru ei saanud, siis sorry, pole minu probleem.
minu soovitus Eesti tublidele juhtidele:
-"kainet" joont hoida (joomatsüklid ei sobi selle tööga kokku)
- julgelt palka juurde küsida (mõistlikkuse piirides)
- kui vaja ,siis ka töökohta vahetada (just,et palganumbrit natuke suurendada)
heale ja kohusetundikule juhile leidub "hea palga" eest tööda alati!
väga hea artikkel, aga eriti soovitan tegijatel lugeda kommentaare. saate teada tegeliku palgataseme ja töötingimused soomes. eks siia tuleb kohe komentaare, et kes teenib 2000 või kes 3000 eurot. irw
Läti üks suuremaid raskeveokifirma millel on about 480 autot ja pöhimoteliselt hispaaniast veab puuvilja ja juurvilja skandinaviasse ja venemaale keskmine töötasu 1280€ kuus. ûhes soome transportajakirjas oli intervjuu töökoda juhatajast ja rääkis nii..
Lõpetasin just töösuhte soome firma all kuna omanik läks pensionile.
Kolme aasta jooksul toimis siis järgmine tasustamine:
1. neto km hind oli 0,20 euro senti km.
2. alates teisest laadimisest 8 euri laadimine, netos
3. Soome päevaraha lisana kõigele muule juurde oli 25 euri päev.
4. Välismaa päevaraha 55 euri päev.
5. Tulumaksu tagastus on soomes aasta lõpus päris kopsakas.
Kurb on tõdeda seda, et enne tegin sama tööd eesti firma all ja logistikuks oli sama logistikafirma. Palk laekus kaootiliselt ja oli 900 krooni päev, raha tuli kerjata.
Soome firmas, sama logistiku all, laekus palk kellapealt. Auto oli korras, kõik toimis.
Lööge palk kokku eesti firmas ja soome firmas. Km tuli 10 kilo ringis.
Mõistatan, et kas eesti vedajate km hind on niipalju odavam soome firmadele makstavast, või on asi hoopis selles et meite mehed on harjunud ettevõtluses saama lihtsalt priskemaid kasumeid?
asi selles ongi, et eesti vedajale ei maksta kunagi sellist hinda mida oma riigi vedajale. see on nii ja jääbki nii, kui just logistika firma pomo ei ole alltöövõtja sugulane või hea sõber. võõramaalasele maksta sama hinda mida omadele. naiivitarid. muidu tõusevad ju eestlastest autojuhtide palgad ka, siis pole ju enam võimalik neegreid üle meelitada.
transpoint maksab täna ida-euroopa töö eest 68 senti km. skandinaavia oma saab vast sutsu rohkem. ferroline, nina 68 senti, oma haakega 73 senti. löö nüüd enda neto töötasu kokku, lisa maksud ja vaata, kas sellest hinnast jääb järgi vedajale isegi kütteostuks. ise olen juba ammu arvutanud nii ja naapidi, aga minu arvutuste järgi peaks veohind olema vähemalt võrdne kütuse hinnaga, kui töö on oma auto ja haakega. ainult nina puhul 90% kütuse hinnast. selle hinna juures hakkab juba looma, juhi palk, auto korrashoid, võimalus osta uus veduk. mitte ei pea mõtlema, et kui maksan juhi palga, jääb riigile maksmata. maksan riigile, jääb juhile maksmata. maksan liisingu, jääb kütte eest maksmata, maksan kütte, jään liisingule võlgu. ja kogu aeg mõtle ja skeemita. kui vaja veel autole ootamatu väljaminek teha, siis jään kõigile võlgu. kui keegi laseb üle ja arveid ei maksa, jään jälle kõigile võlgu. ja lätlane veab 55 senti km.
to lätid, see keskmine töötasu lätlastel võis vast olla koos päevarahadega.
to aadu77777: see eestlase 900 päev oli ju samuti koos päevarahadega. see ei olnud su palk. palk oli vast 400 päev.
seda ka veel, et meie kütusefirmad teevad ju ka "mega" alesid.
neste, ostad tanklast ühes kuus 6000l saad 1,6 senti alet iga järgneva liitri pealt. pangu põlema end.
imo on nendest hindadest kurvem asjaolu, et säästulogistikute haaked mitte seina ääres ei seisa, vaid teed mööda veerevad.
see suur läti külmavedaja peaks siis vast kreiss olema, kahe juhiga sisetööd tehes ei tundu see 1280 eriti ulmesumma, isegi, kui päevarahad juurde tuleks panna.
Minu 4 juhti teenivad keskmiselt 1300-1400 kätte kuus . Tend ivedu - enamjaolt laevaga Saksa ( vahel Benelux ka ) , tagasi korjame , kilomeetreid tuleb kuus umbes 8000-10000. ja oma logistikaga. Mitte ei ole võimalik 3000-eurist palka maksts.
Looder23 räägib õiget juttu. Hetke küstuse aled vedajale on suht olematud võrreldes aastate tagustega. Neste ale hulgikliendile on kehvem kui eraisikule. Teinekord on sooduskaardiga suvalisest tanklast odavam osta kui hulgikliendi aledega. See kehtib enamuse Eestis majandavate tanklate kohta. Kilomeetri hinna jutt on ka täiesti õige. Maksaks heameelega suurema palga ka juhile,aga hinda ei kannata tõsta,sest eskpediitorid torgivad kõikjal vahel ja suudavad lätlastele ikka odavalt maha parseldada koormad. Kuigi on ka perioode kui Euroopast koju tulla Läti kaudu on targem ,sest hind sama mis Eesti otsa hind. Hetkel on üleüldine koormate kriis, seega hinda ei suuda kuskilepoole kõigutada. Pigem tuleb masinapark seisma panna,et mitte miinust taas tegema hakata. Hakkame alles nüüd masuaegsest miinusest plussi tagasi saama. Siiani hoidis enamus firmasid remondi ja rehvide pealt kokku, nüüd on näha et juba taas autosid remonditakse jms.
mis maht see 6000 liitrit on, et sellelt mega alet tahad? irw
viimaen kommenteerija on aru saanud, et uus masu koputab uksele. varsti on jälle juhtide järjekorrad vedajate uste taga ja panga platsid odavaid autosid täis.
sulle ei ole jah see suur kogus, aga ühe autoga vedajale on see arvestatav kogus. kus juures küsisin ettemaksu kaarti, mitte krediiti. seega kaob temal igasugune risk pärast raha saada. raha makstakse ette. konkurent pakub kuni 2500 liitrit 2,5 senti alla, 2500,01 - 4000 liitrit 4 senti ning alates 4000,01 liitrist 4,5 senti.
ja järgmine konkurent pakub kokkuleppelist fiks. hinda ning tänase seisuga seda umbes täpselt 7 senti liitrilt.
lihtsalt neste ja statoil on end räigelt täissöönud ja siis kui jumalaarmust lasevad postiotsas pool senti hinda alla, siis peavad kõik neid kummardama ja nende tanklatele tormi jooksma. nagu oleks ulme heateoga hakkama saanud.
tuttava firma ostab omale tünni kütet ikka üüratutes kogustes ja saab ka postihinnast alet ainult paar senti. talle antakse küll krediiti.
tuttav sõitis nii aastake tagasi ühes firmas, kel oli neste kütuse kaart. soomes tankides neste automaadist, oli tankuril posti hind ees. nii kui enda kaardi sisestas, lõi kohe uue hinna ette ja see hind oli ca 10 senti odavam postihinnast. 2 korda võid arvata, kas eestist minnes tangiti siin auto täis või mitte. sealne hind oli ikka jumekalt odavam kui eestis tankides. eesti kütuseärikate ahnus on piiritu. valus oli kuulata, kui lolli juttu kunagi statoili esindaja teles ja raadios ajas. nad tulevad vaevu ots otsaga kokku. kütuse kate oli ainult 1,35 eeku. kas siis kui ma teisest tanklast ostsin kütust ja sain 3 eeku liitrilt alla, kas see tankla maksis siis 1,65 eeku igale liitrile peale? statoil teenib oma administratiiv kulud tasa juba ainuüksi kohvi ja kabanossi müügist. ja ikka ulub, et vaevu vaevu oleme hinges.
jäägu sulle su arvamus, aga minu näol on tal üks klient vähem ja isegi mitte tavakasutaja näol, mida ma pole ka kunagi olnud. samas ma tean, et konkurendi automaattanklast saan ma soodustusega täpselt sama kütuse kätte soodsamalt kasutades seal konkurendi tavalist kliendikaarti.
sa ikka ei saa aru, et sinu 6000 liitrit kuus on mõtetu kogus. sinuga tegelemine oleks suures kütusefirmas raha raiskamine.
see, et sa ettevõtjana teed ettemaksu, näitab ainult seda ,et oled ettevõtjana läbikukkunud.
Krt mis te plõksite - mees püüab peret toita aga teie karjas sääres kinni.Kütusega on aga nii ,et kuni makstakse palju on küsitud ei siis odavamaks lähe.Võime ju näiteks kokku leppida ,et kaks kuud järjest tangime autosid välismaal kui hinda odavamaks ei saa.
oled jälle keegi, kes kujutab omale asju ette. sina ei lepi midagi kokku, vaid sinu ülemus võib sellele mõelda (rõhutan, et ainult mõelda).
ühtegi kütusemüüjat ei liiguta see kui mõni olematut kogust ostev klient välismaale tankima läheb.
oih, vabandust kütuseärikas, et Teie raha raiskan. enam ei osta tanklast tilkagi kütet. isegi mitte sõidukale. ma selline juhm, et ei taha inimesi tüüdata ja tema raha raisata. lähen tülitan kohalikke naftašeike, nemad ilusti toimetavad-asjatavad oma kankudega. ja väga rahul. pole raha raiskamist kuskil.
igavesti Sinu ******kukunud ärimees, looder23.
hüvasti
sayonara
goodbye
lehva-lehva
jne.
Käes aasta 2012.
Mis siis rekkamehed kallurimehed hetkel palka saavad Eestis töötades?
Ma olen kalluri peal ja saan 4,5 EUR h kätte. Elan hotellides ja motellides, olenevalt töö asukohast. Masin on korralik. Palk ei ole hea, aga no mis sa teed, midagi paremat võtta ei ole, pere vajab toitmist ja kodus mune sügada ei ole mõtet.
Aasta on hästi alanud , käisin karjusin kontoris ja ütlesin ,et siin foorumis makstakse kõigile palju rohkem kui mulle . Boss vangutasd pead ja pani palka juurde .. (saan nüüd 0.30 eur/senti km pluss päevarahad ) Veok on mul Volvo ja võtmest läheb enamasti käima -see on lausa supper lux . Kindlasti olete mind näinud sõitmas est-de vahel või siis laevas. (Autoks on ilus läikiv punane volvo )
KOhtumiseni maanteel ja et möla lällaris ei vaibuks ....
siinsed foorumi autojuhid käivad tööd küsimas ja on 1000 euri eest kuus valmis kasvõi pool aastat euroopas sõitma. millest need suured käärid tulevad. kas internetis on juhid professionaalsemad kui auto roolis. pole veel tihanud kedagi proovida, sest liiga kahtlane kontingent on see.
, et tööandja ja töövõtja võiksid sõbrad olla.Palka makstakse just nii vähe
millega veel tööle minnakse. Sohvrihärrad ei hakka ju heast peast rohkem tööd tegema.Ikka nii palju või vähe , et oma kohalolekut palgapäeval õigustada. Ehk pigem vähem kui rohkem.
Miks peaks palgaarvestus kuidagi teist moodi käima.
Palka saab maksta väljateenitud tulu pealt. Tariifid määrab turg. Veohindade kujundamisel on kõige määravama tähtsusega veomahu suhtearv kaubahulgale. Ei küttehind ega sohvrite palgasoov pole määrav veohinna kujundamisel. Seega võib õelda , et suht konstantne suurus.Kõigub veidi sessoonselt.
Aga võlusõna on kulupool.
Ja seal , kallid sohvrihärrad, on küll võti Teie käes.
Auto käibest palgakulu 20%, teemaks 8-10% , remont 4-6 %.Kütusehinda pole firmade võimuses eriti mõjutada võimalik.
Aga kolme eelpool loetud kuluartikli vähendamine võimaldab paremaid tulemusi mis võib kajastuda ka palganumbris.
enamik maksab palka töö ja puhkeaja seadusega vastuolus... km palk,isegi,, protsent,, veo hinnast. miinus hooldamata veoki suur küttekulu jne seda loetelu võiks jätkata. viimast postitust lugedes võib öelda et sõitke mööda maksuvabasid kõrvalteid ja sellest tulenev suurem küttekulu peetakse palgast kinni... edu
to suletud ring, eesti juhile ei saagi ju maksta ei tunni-, ei päeva- ega kuupalka. koormad ei hakka kohale jõudma. kui vedajafirma siis selle eest trahvi saab ja siis selle juhi tegemata jäetud tööst maha arvab, siis on hüpersupermegajuht kohe töökaitses krokodillipisaraid valamas, et firma juht kole, rikas, paha ja miljokas ei taha talle töö mitte tegemise eest palka maksta. kahjuks olen näinud selliseid juhte sittakantimoodi. ja jääb õigust ülegi. ühe sõidu päevaga jõutakse pärnust kaunase mäele. see ka ringi kõige suurem saavutus. kui teised käivad idaeuroopa reisi ära 7-e päevaga siis "õige mees" käib 10-11 päevaga. pohhui ju, päeva(tunni)palk jookseb. niikaua kui eestlane ei hakka aru saama, kust tuleb tema palk siis tuleb talle maksta ka konkreetselt tulemuse eest. see paneb teda liigutama.
täpselt sama on riigitöötajate puhul. kui sa küsid ta käest, et kes sulle palka, siis vastus 99 juhul 100-st on, et riik. ja siis ülbitsetakse, jooksutatakse ja ei tea mida veel tehakse tavakodanikuga. tegelikult maksab talle palka seesama tavakodanik ja temaga peaks käituma viisakalt ja igati abistama.
mina teen 4 euri eest tööd tunnis.
ei ole rahul väga, aga turg on siuke.
vähemalt magan kodus ja näen lapsi
naine käib ka tööl ja saame ilusti hakkama.
palk on väike aga laekub alati, kui läheb firmal paremini pidi mul ka paremini minema hakkama.
Olen loodriga nõus ,et maksta tuleb selle eest ,kui inimene teeb tööd .
Kuigi millises seaduases on kirjas ,et km eest maksta ei tohi ? Autojuhil on ju konkreetne ööpäevane puhkeaeg paika pandud (iganädalane puhkeperiood ,2nädala tunnid jne) ja autoettevõte peab korraldama autojuhtide töö nii,et nad saaksid seadust täita.Sammuti peab ettevõte andmeid säilitama ja autojuhi digikaarti alla laadima ,seda analüüsima jne ... Vastutus seda seadust täita on nii ettevõttel, kui ka autojuhil ,kes on käinud oma teadmisi täiendamas koolis ja saanud autojuhi kutsetunnistuse.
1. Veoettevõtjatel on keelatud töölepingu alusel töötavatele või veoettevõtja käsutusse antud juhtidele makstava tasu, ka lisatasu ja preemiate kujul makstavate summade sidumine läbisõidetud vahemaa pikkusega ja/või edasitoimetatud kauba kogusega, kui makstavad summad võivad oma laadi poolest ohustada liiklusohutust ja/või soodustada käesoleva määruse rikkumist.
NB! Aga seadus ju ei keela ka maksta km eest. LIhtsalt on öeldud ,kui summad VÕIVAD oma laadi poolest ohustada liiklusohutust ja /või SOODUSTADA ...kui seda ei tee ja seadusest kinni pead on ju kõik okey..
Eks seadused ole huvitavad ja neid tõlgendatakse nii nagu keegi heaks arvab või kuidas kellegil on kasulik.
2. Veoettevõtja korraldab lõikes 1 nimetatud juhtide töö nii, et juhid saavad kinni pidada nõukogu määrusest (EMÜ) nr 3821/85 ja käesoleva määruse II peatükist. Veoettevõtja peab juhti nõuetekohaselt juhendama ja regulaarselt kontrollima määruse (EMÜ) nr 3821/85 ja käesoleva määruse II peatüki täitmist.
3. Veoettevõtja vastutab oma sõidukijuhtide rikkumiste eest ka juhul, kui rikkumine pandi toime mõne teise liikmesriigi või kolmanda riigi territooriumil.
Nagu näha,ka seaduse ees kõik õige. Eks tegelikuses on asi selline,et ükskõik mis arvestusi meie firmade raamatupidamised kasutavad,lõpuks on juhil ikka käes kaks numbrit: kuus läbitud km ja arvele laekunud summa ja teeme ikka lihtsa tehte,millest selgub km hind. Enamus on ju nii harjunud,selles pole midagi halba!Ka minu firmas arvestus keeruline,mine või raamatupidamise kursustele,aga viimane arvestus ikka minu teha ja andis 1,46 eeku km.
Nagu näha,ka seaduse ees kõik õige. Eks tegelikuses on asi selline,et ükskõik mis arvestusi meie firmade raamatupidamised kasutavad,lõpuks on juhil ikka käes kaks numbrit: kuus läbitud km ja arvele laekunud summa ja teeme ikka lihtsa tehte,millest selgub km hind. Enamus on ju nii harjunud,selles pole midagi halba!Ka minu firmas arvestus keeruline,mine või raamatupidamise kursustele,aga viimane arvestus ikka minu teha ja andis 1,46 eeku km.
oskab keegi rääkida kuidas praegu siin varsti algaval tee-ehituse hooajal ka kallurijuhte tasustatakse....
huvi oleks nii soolomasinate kui ka nn vanni palga kohta....
tunnitasu suurus ja ka tykitöö tasu...
Sõitsin ka euroopat soome logistika all,saime km eest o,16-0,18 eur/senti. Peremees tõi auto tööpealt ära kuna soome log.oli masuga seoses makse raskused. peale seda lahkusin ka firmast sest peremees oli mulle pidevalt 2kuud rahaga sees.Lõpp arvet sain pool aastat kätte.endised kolleegid saavad praegu kuskil 1000-1200 eur kätte.Selle eest ollakse praktiliselt kuu aega liinil.Mina hakkasin kodus metsa vedama.Teenin 80-100 eur tööpäeva eest kätte. kuus on ca 13-15 tööpäeva sest oleme paarimehega kaheksesi.Üksi sõites siis üle 20 tp. Palk on alati õigel ajal arvel.Nagu aamen kirikus.Tehnika on korralik.Rehvide,varuosadega pole probleeme.Keegi ei nutta,lihtsalt tehakse oma tööd.
mehed, mis maailmas te elate. meil euroopas makstakse juba ammu 250 euri päevas ja kuus 45 päeva eest. ärge orjake km palga eest, vaid nõudke 100 tonni aastas.
Isegi ome maksab täna 1400.- kuus , siis soome firma maksab alati rohkem . Metsavedu on ikka supper-meelakkumine , öö ja päeva vahet pole seal pimedas metsas ukerdades .
Porine ja higi järele haisev autojuht on mingi lupard.Nähtud ka rekkaroolis euroopas selliseid ei pea ainult metsast neid otsima.Ise ei kurda.Sokkidega enam jah sõita ei saa nagu euroajal aga putka on puhas ja ennast saab ka kasida kui on tahtmist.Asi rohkem viitsimises kinni.
Metsamehed olge ikka viisakad ja ärge ülekoormatud veokitega üldkasutatavatele teedele tulge(avalik saladus, et pea kõik 99% on ülekoormatud), siis jääks tavainimesele ka teed järgi, millel sõita. Mul muidugi heameel, et mõni teenib 100€ päevas, kuid kahjuks väheusutav, et norm. tööajaga seda teenida on võimalik.
Ma sõidan praegugi metsaka peal sokkides.mis seal imeliku on. Kui inimene pesta tahab siis saab alati.koormad on täpselt nii palju kui postide vahele mahub. Rohkem ei pane.Raha ei haise.Edu.