Veoautod ja rasketehnika

kaaludest teavitamine

avion
01:50 14.12.2006
Kuidas teavitada vastutulevat juhti et ees on kaalud, kui ei ole lällerit või on läller parasjagu rikkis, või antenn katki. Näiteks jalakäija saab anda autojuhile märku et tal tuled ei põle siis kui ta näitab kahe näpuga oma silmadesse. Millist märguannet kasutatakse, kas vilgutatakse tulesid kuidagi eriliselt või viibatakse kätega. Kui on olemas mingeid erilisi märguandmisviise kaalude kohta siis võiks seda jagada.
kaal
12:28 14.12.2006
Ajada käed laiali.. ja koogutada paremale vasakule... siis on kaalud teel..
kui teha pyksilukk lahti.. siiis on kütusekontroll
kui näidata meelekohale sõrmega siis on teema algataja liikluses
to kaal
12:40 14.12.2006
kaal on vist ise mingi ajukääbik. Küsitakse abi kuidas teavitada ka teisi juhte kui elektroonilisi kanaleid mõõda pole võimalik ja sina hakkad siin näägutama. Küsiti ju kas on olemas ja kui siis kuidas teavitada. Mine arene kuskil edasi
aivar
12:50 14.12.2006
ikka läbi lällari ja võimlikult täpselt auto asukoht ja sõidusuund ja auto mark siis meil ka lihtsam. Ärge siis virisege et eesti teed on halvas seisukorras.
hjkl
14:53 14.12.2006
polegi vaja teavitada , kord peab üle kaaluline vedu lõppma
s
15:31 14.12.2006
üks põhjus miks eesti teed lagunevad ja on tekinud pikirööpad,ongi see,et enamus veokeid on ülekaalulised
s
15:31 14.12.2006
fyou
19:44 15.12.2006
sinusuguste kääbikute pärast ongi maanteed nii ****s seisukorras
kallutaja
11:08 16.12.2006
No mine proovi veokaga nendes rööbastes sõita ja vaata kas mahud ära. Ja kui kaua see ülekaalu teema kestab? Selle viie aasta jooksul ,mis mina olen kalluriga sõitnud, on koormad kahanenud juba lubatud piiridesse. Eks on loomulikult üksiküritajajaid, kes ei saa oma raha muidu kätte, kui ülekoormusega vedades, aga küll ka neile varsti ära keeratakse. Nii et hakake viletsaid teede seisukordi juba mujalt otsima ja pealegi kiunujad, kui teile killustiku koorem vundamendi kõrvale tuua, siis kiljute kõik, et miks nii vähe peal on, miks kast täis ei ole.....!
jah
14:22 16.12.2006
meie firmas on üks mõnus vend,kes utleb kiunujatele,võta ja kaalu üle kui tahad. Tegelt teede alused on ****d muud midagi.Vaadake suur-sojamäel uut asfaldi lõiku,juba pragunenud kolm ümargust laiku 50cm läbimõõduga ja pea järjest ning lohku vajunud.Ehitus pole veel lõpetatudki!
sumaki
14:37 16.12.2006
eesti teed on ****sti ehitatud muud midagi
ma...
19:01 16.12.2006
... tegi ükspäe sellist pulli,et Pärnus olles helistasin 110. eluilmas pole ma koppelit treffand ja nüüd siis oli kange soov ning tahtsin näha. palusin lahkelt,et kui õige kaaluks, kui võimalik. võimalus on,aga täna mitte, kosteti vastuseks riigiorganitest, pandi telehvon ära ja nii ma oma 28t koormaga olingi sunnitud reisu jatkama.
ints
21:01 28.12.2006
kuidagi teist moodi on raske kaaludest teavitada küll, kui lällarit pole.

teede seisukorra koha pealt "ei kommentaari". Olen ise ka aastaid üritanud neisse rööbastesse mahtuda, aga veel pole selgeks saanud.
Tarmo
08:47 29.12.2006
veokite raskused ja halb ehk teisisõnu harv teede remont ongi põhjuseks miks on pikiroopad . ja miks on pikiroopad- õige, voek on raske.
jah
21:45 29.12.2006
üldjuhul lähevad rööpad sõiduautodega kokku mitte veokatega
jasz13
23:41 03.01.2007
Las Sinu ülekaaluline tööandja vehib rahatähtetega, siis pole Sul karta midagi. Edu ja õnne Sulle.
raits
09:03 04.01.2007
See ülekaaluline ülemus võib ju vehkida rahatähtedega aga politsei rikkumiste registrisse läheb ikkagi kirja autojuht.
jaan
15:23 04.01.2007
ma ei võta iialgi rohkem peale,kui võiks.Pigem isegi alla kaalu sõidan.
rene
17:37 04.01.2007
targem oleks ju kolleegidele teada anda,kus kaalumistoimingu sooritamine võimalik,see teostada ning rahumeeli ning muretult seejärel sihtpunkti veereda.Kaalumisteenust pakkuvaid firmasid on ju ometi olemas, nt Jupiter+ Pärnus, hind taskupärane ning pereraffas lahke.
Kasutada saab ka erinevate tehnoülevaatuse abi, piduristende,kuhu kannatab koormaga peale sõita ning mis ka sillakaalu ära ütleb, on mitmel pool,nt. Targa Tallinnas Peterburi teel.
kallutaja
20:16 05.01.2007
Kuna ma sõidan kalluriga ja päevas tuleb kuni kümmekond erinevat koormat peale võtta, siis nagu suht keeruline kasutada iga koormaga mõne sellise punkti teenust. On ka karjäärides kaalud, aga ka need näitavad vaid üldkaalu, mis aga ei pruugi langeda kokku teljekaaluga. On normaalseid laadurimehi, kes panevad koorma peale mõnesaja kilose eksimusega, kuid on ka neid kes suudavad samade koppade arvuga panna poolteist tonni erinevaid koormaid. Suht hiromant peab olema. Õnneks on ikkagi praeguseks asi suht paika loksunud ja meeletu ületonaazi vedu on kadunud(on üksiküritajaid alati).
Ja kui mõni sõiduatuomees tahab, siis ma võin anda enda auto ja lasta sõita nendes pikiroobastes, näeb siis kuda läheb.
rootslane
11:32 07.01.2007
eesti teed on rööpas seepärast et siin kaalutakse auto täismassi mitte teljekoormust. kurat kui auto täismass on 40 tonni lubatud ja see on kasvei ühel rattal ei ole äda midagi. aga kui on 50 tonni ja 8 sillal siis on äda lahti , seadused on täpselt nii kuidas riigil kasulikum,vaja ju politsei eelarvet täita. see siin oli kuidagi piltlikult seletatud aga ehk saate mu mõttest aru.
meelis
10:03 15.01.2007
märku anda - võiks tõesti mingi märguande keegi välja mõelda, endalg i paar korda kuus ülekaal ja ärevust lui palju
oi sind kaal
13:37 16.01.2007
naljamees oled.ära siis kohe põrkama kuku inimene küsis täiesti asjalikku küsimust.vb alles sõidab eestivahet.küll kunagi sulle silmad pähe teeb
tarvi
13:40 16.01.2007
no näiteks kui ees on kaalud maha paigutatud siis märku võiks ju anda kas siis vasakpoolse suunakaga või kui prozekad siis neid vilgutada
volvofriik
13:35 07.12.2007
Mina olen loogikat kasutades käelaba harali sõrmedega ette sirutanud ja seda nagu kaaludes kõigutanud.Vastutulijate reaktsioonist järeldades said vist aru. Nüüd muidugi lällar...
j@pe
18:15 20.12.2007
mina olen jõudnud järeldusele, et enamus pikkirööpad on meil sõiduauto naastrehvidest.
aga sellest ma kül aru ei ole saanud kuda autojuht teab palju kaalu peal on?
sakslane
19:10 20.12.2007
Kaaludest teavitamine ei oleks üldse vajalik kui kõik vedajad lubatud koormaid veaksid, mitte ei laksa 35 tonni selga ja 11 eeki km, teid lõhuvad siin
looder23
21:48 20.12.2007
ennem neid ülekaalusid korda ei saa, kui võetakse vastu seadus, et koorma kaalu eest vastutab kauba saatja(laadija). niikaua kui saab vaese autojuhi kaelal liugu lasta, ei muutu midagi. nagu juhuseid palju old, et paberile pannakse kaal 20000kg kopikatega, aga kummid on kandilised all. või kaalu ei panda üldse ja raiutakse, et pole ilmaski üle 24 tonni. autojuhil ju kaalumise võimalust pole.
to rootslane
17:47 04.01.2008
see puha jama jutt pigem on vastupidi seda täismassi 40 tonni võid sa veel ületada aga kui silla kaal on lõhki siis tuleb kibe kiirelt protokol