Veoautod ja rasketehnika

roomikekskavaator

aadi55
14:47 07.01.2007
millist kasutatud roomikekskaavtorit soovitate väiksemamahulisteks karjääritöödeks? tootja?mida peaks jälgima tehnilise poole pealt?
Politruk
18:23 13.01.2007
Hea ja odav on ikka EO-tüüpi kaevemasin. Muud tootjad on ju kapitalistlik rämps.
mati
18:41 13.01.2007
kasutatud tehnika sõltub seisukorrast selles on küsimus mitte firmas!
to: mati
21:06 13.01.2007
No päris nii see ka ei ole, et nimi midagi ei tähenda. Siis peaks ju ainult Itaalia ja Korea saast meie ehitusplatsidel esindatud olema.
to:aadi55
23:08 13.01.2007
Itaallast (Fiat ja kõik temaga paaritunud margid) ei tasu tõepoolest kasutatuna võtta, samuti on koreakad kasutatuna kaheldava väärtusega.
Küll aga võiksid mõelda jaapanlase (Hitachi, Komatsu, Kobelco) peale. Aga ühinen eeltooduga - kõik oleneb ajaloost ja seisukorrast. Siit soovitus - uuri esindustest ja väldi kindlasti kasutatud masina ostmist välismaalt, sest näiteks Inglismaa on koht, kus lastakse täiega (korralikult hooldamata) ja siis müüakse siiapoole.
kopamees6
17:03 04.04.2008
soovitan soojalt kobelco ja rohelist see jaapanis tehtud muide komatsud ja hitasid pannakse ka kokku hispaanias.aga roheline kobelco see ikka ehtne jaapanlane.ise kuus aastat kobeloga mõrand ja väga rahul.
rainer520
19:56 04.04.2008
hitachit ei panda kokku hispaanias ära uduta, tean täpselt et jaapanis!
sk210
12:55 12.08.2008
Kobelco on kõige kindlam valik.
tarku on palju....
15:03 12.08.2008
Hitachi roomikuga on lugu selline, et euroopa turule ei valmistata seda mitte Jaapanis ega Hispaanias vaid Hollandis. Täpsemalt Amsterdamis.
to viimane
19:06 12.08.2008
Kas me peame uskuma, et sina oled kõige targema jutuga. Ma siiralt selles kahtlen...
klõmm
20:36 12.08.2008
kobelco 235 on juba kollast värvi kuid siiski veel jaapanlane aga kauaks.
Sk235
10:41 13.08.2008
Jepp, 235 tulevad Jaapanist Hiroshimast. NHK 135 SRLC samuti samas august :)
ka tark
21:05 13.08.2008
case ka ju jaapani jublakatest tehtud ... aga toodetakse prantsusmaal
Case kohta
10:50 14.08.2008
Kui ma ei eksi, Case'st ei ole seal midagi. Lihtsalt tehakse Jaapanis mingi X firmaga, ja värvitakse Case värvidesse. Ühel päeval see koostöö võib lõpeda ja Case roomiku ei jää mitte midagi.
joska
09:32 10.09.2008
Komatsu roomikekskavaatoreid tehakse nii Jaapanis kui Inglismaal. Mujal mitte. On igati kvaliteetsed ja vastu peavad kõvasti.
Case CX B-seeria
11:43 16.10.2008
Mingi X-firma, on tegelikult Sumitomo Heavy Industries. Ja Case CX B-seeria on jaapani turul müügis Sumitomo SH-seeria nime all. Muidu, kunagl ammu Sumitomo teinud roomikud JCB jaoks, ja praegune JS-seeria on SH üle-üle-eelmise põlvkonna edasiareng. Mis puutub Case CX-seeriat, siis võin öelda, et kõik (!) ekskavaatorid tulevad Jaapanist, nii 13-tonnised kui ka 80-tonnised. Hitachi, Komatsu ja New-Holland-Kobelco puhul on vaja birkat vaadata, tavaliselt Jaapanist tulevad ainult haruldased mudelid, nt. lühikese tagumikuga SK135 ja SK235 - need on 100% jaapanlased, New Hollandi oma seal ainult kleps. Kui jutt käib pop-mudelitest (karjäärides tavaliselt teevad tööd 24-30-toonised masinad), siis ainult Case tuleb Jaapanist, ülejäänud Euroopast. Kui ametliku esinadajate hooldust ja kasutatud masina seisukorra arvesse mitte võtta, ja rääkida ainult masinate disainist ja hinnast siis minu top selline:

1. Case. Kasutatud masinate turul, tänu sellele et suurem osa inimesi ei tea mille masinaga tegelikult tegu on, hind on väiksem, võrreldes nn. "tegijatega" nagu Komatsu ja CAT, kus makstakse ka nimi eest. Jaapanis Sumitomo on ikka tegija. Selles mõttes, arvan et parem oleks kui need masinad olid turul Case-Sumitomo nime all, järelturu hinnale see oleks küll parem.
2. Hitachi. Nagu Case kasutab Isuzu-mootoreid, ja tegelikult masinad on väga sarnased oma idealoogia poolt. Näided on enam-vähem samasugused, ja hinnad ka tegelikult, viimaste põlvkondade puhul Case on natuke parem teise hüdraulika konstruktsiooni tõttu. Võib olla nimi on natuke atraktiivsem järelturul, juhul kui on siis mitte eriti palju. Infoks, Jaapanis Sumitomo ja Hitachi toodavad roomiku montaažkraana koostöös.
3. Komatsu. Lihtsalt hea tavaline ekskavaator, mitte midagi erilist. Kui autodega võrrelda siis see on Toyota ekskavaatorite maalimas - igav, lihtne, mitte kõige paremate näidetega, aga... kõik ostavad - nimi teeb tööd. Selles mõttes Case ja Hitachi on rohkem Lexus ja Infiniti moodi :)
4. CAT. Hea ekskavaator, aga tavaliselt suur osa hinnast läheb selle eest, et tagumiku peal on kirjutatud "CAT". Räägivad et võtavad kütust ka palju. Plussiks, nagu Komatsul, on kindel osa järelturust.
5. Volvo... mis tegelikus hoppis Samsung. Huvitav jah? Hyundai kohta kõik räägivad, et korea-saast, aga mitte ühtegi korda pole kuulnud midagi taolist Volvo kohta :) Aga, muidu tätsa norm masin. Akerman'i ajast ja laadurite turust tehtud nimi aitab müügis kõvast, tänu sellele järelturg on ka väga strong, selle masina kohta.
6. JCB. IMHO üks eelis: Isuzu mootor. Ja uuena maksab peaaegu sama palju nagu Case ja Hitachi. Mulle ei meeldi.
7. New-Holland-Kobelco. Terra incognita - ei saa aru mille jaoks neid ostatakse, pop-mudelid puhtalt Itaalia oma, Kobalcost seal ei ole mitte midagi. Järelturg lihtsalt puudub.
8. Hyundai. Kui hind läheks ka arvesse, siis ta oleks paar-kolm punkti ette poole. Muidu tehnika poolt kuskil üle-eelmises põlvkonnas kui Case ja Hitachi'ga võrrelda.
9. Doosan. Keegi välja arvatud Kaurits'i neid kasutab?
10. Kato. Hmm... Ei oska öelda :)
Case CX B-seeria
12:07 16.10.2008
Krt, kuna jutt käib kasutatud masinatest, siis päris Kobelco on ka aktuaalne.

Tegelikult itaalialased CNH kontsernis väga kummalised vennad, ja nendel on omapärane visioon markeetingust. Asi on selles et nii Case, kui New Holland ja Kobelco on ühes kontsernis CNH. Ja Euroopas nendel on, mingil määral, väga kummaline olukord ekskavaatorite segmentis. CX-seeria puhul mingi osa klientidest jääb katmata tänu sellele, et Case nimi võib ollla on natuke nõrk selle masina jaoks. New Holland-Kobelco E-seeria puhul vastupidi - Kui New Holland'i nimi kõrvale lihtsalt Kobelco't panna, sellest itaalia kvaliteet paremaks ei lähe. Kahjuks, alates aastast 2007 tänu TIER3 normidele ja kontserni juhtkonna otsusele euroopa turul päris Kobelco't osta ei saa. Muidu kuni 2006 masin on väga tasemel, arvan et 3. koha väärt.
Kaevur Mati
20:45 16.10.2008
C##e müüatel paistab müügiga peenike pihus olema :-).
Ärge stressake, hetkel igasugu tehnika pakkujatel rahulikum periood.
Aga oleks suureks abiks ilmselt kui teleturgu oma klipi üles paneksite.
Umbes nii, et "Varem ei saanud ma magada aga olles ostnud C##e ekskavaatori, magan hästi ". Mu selg ei valuta enam ning niudepiirkond pole samuti enam pinges. Ja see pole veel kõik......

mina järjestaks teisiti
18:04 18.10.2008
1. Cat..sama küttekuluga tõstab cat suurema hunniku kui teised.
2. Kobelco..kiire kui kurat, kahju, et uuena eestis ei müüda.
3. Case..küttekulu lubatust palju suurem, kabiin üli mugav.
4. Hitachi..kabiini sisu oleks nagu mage, jõust jääb ka ikka kõvasti puudu võrreldes teiste kolmega, remondi poole pealt on ka asi stt...
Ülejäänutega...ma ei tea, kuidagi....kraavi kaevata on kuidagi tuim ja liigutused pole nii mugavalt täpsed. Vist maitse ja harjumise asi.
Case müüja
12:41 22.10.2008
Minu meelest minu TOP on enam-vähem objektiivne arvestades sellega, et olen huvitatud isik. Mis puutub kütusekulut siis nii ja naa, sõltub palju operaatorist. Ütlen niimoodi, et on olemas ettevõtted kes on tõesti saanud kätte 20% kütuse kokkuhoidmist võrreldes 6-silindrilste masinatega (kas Komatsu, eelmine Case CX jne.), aga olemas ka sellised kes tänu Common Rail'le Case mitte kunagi enam ei osta, kuna kütuse kehva kvaliteedi tõttu kogu süsteem läks katki.
Kaevaja
15:49 22.10.2008
Tundub ,et Intrac-i meestel peenike pihus ,kirjutavad siin oma unistustest ,palju teil ka mehi koondamisele läheb , kuulda et Stokkeris umbes 20 isendit.Kahju ainult ,et siin foorumis ei kirjuta eriti need mehed kes igapäevaselt kangide taga oma leiva teenivad ,nende arvamus oleks eriti teretulnud.See seltskond on siiani ikka Kobelcost ja Cat -ist lugu pidanud,esimesest oma töökindluse,kiiruse ja omanikule ökonoomsuse poolest teist samadel põhjustel lisaks hea järelturu väärtusele.
mina järjestaks teisiti
19:58 22.10.2008
olen teeninud 7 aastat selle tööga leiba..jääksin oma järjestuse juurde...krt kui selle uue case`ga ikka märga savi tõsta siis poole gaasiga pole sul *****gi teha..ikka punn põhja või muidu lendad objektilt molutamisega...ega nad ikka võtavad laias laastus ühte kanti seda kütet...lihtsalt kellele mis masin istub...mina võtaks cati millel oleks case kabiin:D
kopp-p
20:18 22.10.2008
ex exkavaatoreid palju kuid valkis Volvo
case kohta
21:14 28.10.2008
kabiini kohta ei leia küll midagi head,kõige mugavaim kabiin on olnud libeherriga töötades,aga kõige kehvem ekskavaator on olnud OK.
ole nüüd mõistlik
19:55 29.10.2008
liebherri kabiin on nagu kuut, vaata veel neid uusi kabiine. peale selle on talvel külm ka kabiinis. ilmselt kuidas kellegile sobib...maitse asi ütles kukk ja nokkis stta edasi:D
viimasel ajal
23:35 29.10.2008
on tulnud nähtavale päris palju oranze doosaneid! kelle meistritöö see on?
Intraci mees
09:53 30.10.2008
Doosan - endine Daewoo, ehk korea tootja, kus tehas asub ei tea, mõtlen, et midagi ikka Euroopas kokku pannakse.
klõmm
14:13 01.11.2008
Kas kellelgi on kogemusi KATOGA töötamisel ja kuidas nad vastu peavad?
ee
16:55 01.11.2008
kas mitte Laadur ei müünud katosid..vist müüs.
kaevur Matti
14:48 15.11.2008
olen Kobelcoga üli rahul, mugav ja kiire, kui teed 8h tööd pidevalt (vahest lased ainult vee välja) siis läheb kütet umbes 100 toopi ja see on põhjas lapatsiga kuna molutamisex aega pole ja autod tahavad oma koormast lahti saada. Hea valik on Kobelco!
klõmm
13:27 19.11.2008
Täiesti nõus ,et kobelco on hea masin.Aga mis töö see selline on,hakkas päris huvitama?
klõmm
13:34 19.11.2008
Kas metsa ikkagi raiutakse?
jcb kasutaja
19:27 19.11.2008
ise kasutame jcb roomikuid ja väga rahul!
klõmm
17:58 20.11.2008
Kõige tähtsam ongi ise rahul olla,see mida üks või teine arvab polegi oluline.