Niisiis on päevakorda tõusnud täiendkoolitus.Minuarust on mõeldud sellele,kuidas raha järjekordselt kätte saada.Ja selleks sobib see variant üsna hästi.nagu ka autojuhikaart(ca. 700 eek)Kui paljudel see täiendkoolituse tunnistus on? Kes seda kontrollib?Seaduse järgi autojuhtidel,kes teevad raha eest veokijuhi tööd,peaks see olema.Kes tõestab,sõidad sa raha eest või niisama sõbramehele oled abiks.Olen tuttavale abiks niiviivi küll olnud.Segane värk suht.Lisaks on kursus ka üsna kallis,liiatigi kehtib see vaid 5 aastat.Esiteks peab investeerima juhilubadesse,siis tervisetõend,ega seegi tasuta ole.Siis autojuhikaart,ametikoolitus tunnistus.Siis adr.Ühesõnaga pabereid peab olema autojuhil ,nagu lenduril.Lendur ilmselt oma palgaga väga nuriseda ei saa,autojuht on ilmatu papi erinevatele kursustele investeerinud ja palk eriti mainimisväärset ei ole.Kes selle täiendkoolituse peale tuli,oleks põnev teada?
UUs meetod raha juurdepumpamiseks on nüüd selline, et tunnistuse saab kätte ARK-ist, lisandub riigilõiv, vist mingi 380 eek, igatahes öeldi, ei sama palju, kui juhilubadel. Ise veel kiidavad, et esimesena euroopa liidus ja puha! Eks kõige suurem ja vanem liidumaa peabki andma eeskuju teistele! (see viimane lause oli suht sapine, kui keegi aru ei saanud)
teind see koolitus siis varem ära, sest nagunii sellest ei pääse. Mul kaart juba eelmisesr aastast taskus ja polnud vaja kuskil arkis käia ajusid n*ssimas.
ää muretse seepärast ometigi. või jäta ykspeev paprud kogemata kodu ja nigu neetud, kargab miski kollase jopega a/ü taat koos poolitsaga kadakpöösa takkast välja ning nuhtleb Sind säädusega ettepandud korras. ise irvitavad veel pialekauba. see oo vakt nigu murhvi säädus, sellest ei pääse
Aga, kas keegi oskab öelda, kas autojuhi ametitunnistus on nõutav ka b-kategooria autojuhilt? Töötan autojuhina Transiti peal. ARK-i jutust saan aru, et nagu peaks, sest vean tasueest kaupa (ei ole FIE, vaid palgatööline). Samas ükski firma ei paku nagu b- kategooria ametikoolitust.
Ette tänades.
see peaks nagu ikka c-kati kohta käima. sest kui ma ise seal koolis kükitasin siis küsiti millal c-kat või d-kat tehtud on. sega sõida rahumeeli transitiga edasi.
Kas see täiendkoolituse tõend peab kogu aeg sõidus kaasas olema? Ma justkui olen aru saanud, et ilma selle tunnistuseta ei tohi alates sellest aastast tööandja uut juhti tööle palgata? Mul koolitus läbitud ja tõend olemas, aga tööl seda kaasas ei kanna.
Enamuses autokoolides peaks saama teha.Meil siin nagu üks grupp lõpetab nii hakatakse järgmist kokku korjama.Minult kasseeriti 2000 eeku.Kuid hind võib paikkonniti olla üsna erinev.
ARK väljastab tunnistuse ca 380eeku,nn.teised load.Väljaõpe käib ikka samamoodi,ainult veidi karmimaks asi läinud,peab ikka kohal käima.Koolitajaid võidakse igal ajal kontrollida,kas ikka loengut peetakse ja registreerunud kohal on.
Ehhki jah se mida seal loetakse,enamuse professionaalne juht teab niikuinii.Eks ta rohkem üks raha kantimise viise on.
Ma olen kaks korda seda jura pidanud tegema
oli esimene 2000 aastal siis maksis tonni ümber ja nüüd 2006 oli sõna väärtus juba kahest tonnist veits üle, d olen ka korra teinud jutt jumalast sama ainult tonnist veits üle, aga nüüd sellegi mula väärtus üle kahe roninud ja nii iga viie aastaga tonn otsa ja ainumas muutus pappist tõend asendati plastiguga.
olen juba üle viie aasta ilma selleta sõitnud ,ei ole minu käest seda keegi küsinud, kurat ma ei saa aru kellele seda üldse vaja on? kui mul seda pole ,kas ma siis ei oska sõita või?
minul on 2006 välja antud ja üks tark seadusemees ütles ,kui lõppu pole märgitud kehtib surmani .nt lubadel, arsti t,on kõik ilusti kirjas.nii et vaieldav asi.
peab ikka kaasas kandma eesti vabariigi politsei kontrollib seda see hakkas kehtima kui ma nüüd ei eksi siis möödunud aasta suvest pean silmas seda kontrollimis õigust aga meile öeldi et see nagu rohkem eestlaste asi aga nagu lugeda võib siis mõne vabariigi politsei on kah ära pööranud kas nüüd peab siis mingi notariaalse tõlke tellima
Täna sain targemaks nõuavad uut täiendus koolitust, kuna arkis pidi viis aastat kirjas olema ja veel nõuavad uut täiendavat arstitõendit, kuigi vana oli kuus kuud vana üks tõestab et kategoorja sõitukit võid juhtida ja teine et tööd võid teha käisin siis uurimas mis arstid vaja läbi tuiada täpselt samad ja summa ka täpselt sama ja vastu tasuks pakkuvad miinimum palka.Kõik jutt kehtib D kohta.
See on jällegi selgelt ainult ÜKS MOODUS RAHA KOKKU AJADA!
Kus kohast seda looma nimega "autojuhi tunnistus" on võimali osta muidu? Mis loom see on? Mida see paremaks teeb? Mis on selle koolituse sisuks?
Kas siin sealaudas on üldse liiklus mingit moodi paremaks selle tõttu läinud, välja arvatud muidugi seadustest väljapool tüübid nagu 101 dalmaatslast, nõukogudes passijad, lihtsalt silmakirjateenritest klubilised, oma saadana teenrid jne jne.
P.S:
Mis rahakorjajatest sitamaja organisatsioon see Maanteeamet veel on?
Kas pime peab ka tervisetõendi tooma kui soovib C-kat masinat juhtida?