Veoautod ja rasketehnika

hooldusniidukitest

motorman
22:09 14.05.2008
on juhtunud sedasi ,et vaja soetada hooldusniiduk või mingi selline aparaat mis rohtu purustab.olen müügilt leidnud kahte tüüpi masinaid nn suur muruniitja mitme risti rootoriga ja trummel tüüpi Y-terade või koppadega.Millega kannatab tööd teha ja mis mudelit eelistada?
käkipress
20:59 15.05.2008
Niidad Sa rohumaad või juhtub sekka ka võsastunud alasid?
motorman
18:33 16.05.2008
plaanis ikka heinamaad niita aga vahest on ka väikest võsa vaja pureda.(suurema jaoks kettidega niiduk olemas)
BERTI
11:31 17.05.2008
Soovitan kindlalt trummelit. Nö. muruniitja tüüpi usku pole, olen seda varianti töös näinud-tulemus mind küll ei rahuldanud. Omal Berti trummel kopadega ja toimig väga edukalt, peneb kerget võsa ka kui vaja. Nii et minu arvamus on kindlalt trummel.
motorman
22:12 18.05.2008
millist siiski eelistada kui trummel niiduk ,kas Y terade või koppadega variant - pole nagu kuulnud ,et vaheta mida tahad- trummelil on erinevad kinnitused.Mis saab siis kui kohata mõnda suuremat kivi ?
motorman
22:13 18.05.2008
Ja kus kõik müügimehed on ,et mul on parim niiduk?
jd
09:29 19.05.2008
kasutan 2.5 m trummel niidukit.koppadega.heinamaal teeb väga hea töö.
võsa kuni 5 cm võtab maha.olen sõitnud kivihunnikusse ja siis olid kopad
trmmlilt kadunud ka.kui paugu saab murrab poldi ära ja kopp lendab küljest.üksikutest kividest võib ka ainult kõva kolina pääseda.kui plaanid
teenust teha siis korra hooaja jooksul remont on reaalne.
Vogel&Noot
14:53 19.05.2008
Soovitaks kah kindlalt trummelniidukit. Endal 2.5m Vogel&Noot (trummel-koppadega. ostsin võsa niitmiseks, võtab nigu ragin. Aga olen kuulnud et kui niidad ainult heina siis tasuks osta Y tera on töökiirus suurem!
Kverneland
09:38 20.05.2008
Endal eelmisest hooajast 2,4 Kverleland trummelniiduk Y teradega. Niidab vabalt ka väiksemat võsa ja rinnuni hein pole probleem. Y terad ei karda kive ka nii hirmsasti kui koppadega aga kõrge rohu korral on koppade niide tasasem. Samas on Y teradega kütusekulu väiksem, katseliselt järgi proovitud.
llöklkj
17:30 21.05.2008
kas vene rootorniiduk ajab asja ära
llöklkj
17:31 21.05.2008
ja kui ostagi venelane mida peaks jälgima
käkipress
19:50 21.05.2008
Akendele võrgud, sellised tugevad. Üldjuhul vanematel jooksevad juba rihmad viltu - suure rihmaseibi pukil kinnitused kulunud ja kõverad. Tavaliselt niidulatt lekib ja selle peatamiseks kolhoosnikud keevitasid ta kinni. Niiduketaste ja laagrite seisukorda tasub samuti heebli abil kontrollida.
Vene rootor on jube jõutarbija, samas tema ajam on ka hulga tugevam ülejäänud tänapäeva rootoritest.
Kõik oleneb ikkagi - mida Sa temaga teed. Heinaniiduk ei ole päris samaväärne hooldusniidukiga - otstarbed on erinevad. Heinaniiduk jätab vaalu ja see mädaneb kauem, hooldusniidukid pudistavad massi puruks, tulemus on ilusam ja kasulikum.
llöklkj
22:19 21.05.2008
kas lattniidukiga vikat 5a söötis põldu ka niidab
jd
00:09 22.05.2008
tuleb meelde umbes 7-8 aasta tagune aeg millal sai lattniidukiga jebitud,
praegu ei tahaks sööti sellega isegi proovima minna.võibolla oleneb niidukist aga muti hunnikud ja muu rämps ummistasid pidevalt.
võta kusagilt purusti teenus ja peale seda saad niita kas või muruniidukiga
llöklkj
17:13 22.05.2008
mis hinnast hakkavad hooldus niidukid .kasutatud. ikka mtz82 le
Perugini
21:02 28.05.2008
Mul 2.2 Perugini Maaritsast ostetud. Paar aastat olen lasknud ja häda ei suurt midagi kui välja arvata eelmine suvi kui suure umbes 30 cm kivi otsa panin. Kahjuks see ulatus juba võllini ja võll nüüd kõver. Muud pole teha kui uus. Väiksemaid lennutas või lõi puru natuke suuremaga lõi haamri poldi puru haamer ise korras kui aint üles leidsin. Haamrid kulusid kivide peal ära ka ja teritada kõva materjali tõttu suht raske. Aga muidu väga hea masin. Uute teradega sama hea kui muruniiduk.
motorman
22:08 13.06.2008
Nii ,niiduk olemas ja esimene proov ka tehtud.Enne ostu sai neid ka vaadatud ja uuritud,Van wamel ja vogel&noot teistest kindlalt üle.Ise ostsin Y teradega Vogel&Noot i kuna hinnavahe Hollandlasega oli ca 20 kilo.jõudlus belarussiga ca 1ha tunnis.
llöklkl
12:16 28.06.2008
palju kusiti aparaadi eest kui saladus ei ole
ivarliit
11:07 15.07.2008
Sooviks rohkem teada motormani kett niidukist. kirjuta mailile [email protected]
evald111
05:06 19.07.2008
Mul ka teist suve Maaritsast ostetud Perugini 2,2m MTZ taga.Masin tugev aga panen pahaks, et traktori rattajäljed tõusevad hiljem püsti ja maa näeb niimoodi räsitud välja.Kõrget tugevamat nagu puju ja mesika jms, jätab kasvama, kuigi haamrid on teravad aru ma ei saa, kas kuskil on minu viga või!?Mis arvate, teadjad?Rihmad ka on pingul ja puha!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte