Mul firmas üks uuem 4 sillaline kallutaja, 4 seeria oma siis.
Kokkupuuted 3 seeria masinatega puuduvad, eriti veel 4-sillalisega.
Mis arvate antud masinast, hind on vist tiba kallis?
Mis selle masina suuremad tüüpvead võiksid olla?
Mida tähendab 143E juures see E?
Keegi ehk teab midagi ajaloost?
Aga välismaalt tulnud masinatel peaaegu alati vaja teha põhjalik täishooldus.
Teiseks neil väljamaa masinatel on alati vaja rehviring vahetada, üliharva korralik rehv all.
Välismaa masina toomine jne läheb maksma ca 1500-2000 EUR ja kui sul ikka üks ei sobi, siis see otsimine, elamine seal välismaal jne läheb ikka väga kalliks ju.
Eesti omal kohe näha pildilt, et korralik rehv ees ja taga.
Eeldatavasti hooldusajalugu ka teada.
Ja tunduvalt viisakam näeb see Eesti oma ju välja ka.
ja samas mujalt euroopast 5 aastat uuemat saades ei tähenda ju, et ma korralikuma saan.
parem korralik vanem kui ront uus äkki?
selge on ju ikkagi see, et täishooldus vaja kindlalt teha mingile euroopast toodud masinale, usaldad sa seda, kui mingi ärikas väidab sulle, et kõik õlid fitrid just vahetatud jne.
eestis lased teha põhjaliku kontrolli ja saad ikka korralikku infi masina kohta.
mis infi sa saad 1996 a auto kohta ???? Unistuste tipp . Keegi ei käi nii vana masinaga margiesinduses remondis ,ikka nurgataga enda garaazis putitatakse.
Eestis ei müüda ühtegi head masinat soodsalt, majanduslangus ei võimaldanud paljudel autodel isegi õlivahetust,kütuse hind kõrge ja teenuse hind närune,sõideti kuni liigub .
aga ikkagi. kui on korralik masin, siis ta on ju oma hinda väärt, ju saab alla ka hinnast.
muidu sellest masinast oskate midagi rääkida ?
tüüpvead? on hea mootor, hea käigukast? kallis hooldamine võrreldes teistega? igasugune inf teretulnud.
võibolla võiks vaatama minna seda.
Euroopas on kallajad mis sõidavad ka avalikel teedel üldiselt kordades rohkem hooldatud ja korralikumad kui meil sõitvad rondid. Seal on juba TÜV karmim ja läbi usiitanud raami ja siledate rehvidega ikka läbi ei lasta. Siin piistatakse silm kinni(väikese raha näol) ja saad templi passi.
Igaljuhul on mõtekam väljaspoolt eestit vaadata. Eestlane tahab oma vana rondi eest kõva raha saada. Autod mis maksid 1-2 aastat tagasi maksimum 7-8 000 euri on nüüd müügis 10-11 tuhandega.
Ajaloos saad olla 70% kindel kui auto on siit uuena ostetud ja paberid alles. Mõni müüb oma 95 aasta kallajat, LS. 500 000km ehk on oma elu jooksul omanikule ainult kahjumit tootnud ?
Selle konkreetse masina kohta ei oska midagi öelda, piltidel paistab suhteliselt viisakas, rehvid ka korralikud. Kuid muud tehnilist poolt niimoodi kindlaks ei tee. Ainult korraliku rehvi ja välimuse järgi osta on ju natukene naiiivne. Auto on vana peldik(tehnika) aga kallaja üle võõbatud ja uued rehvid all, siis võiks ja peab kohe ostma? Isekallajal on neid sõlmi ja asju mida peale rehvide vaadata küll ja küll.
Oma kogemustele tuginedes võin öelda, et 143 Scania oli viimane auto millega sai tõsiselt tööd teha. Kõik uuemad on tulnud tunduvalt kehvemad ja pehmemad. Juhul kui on korralik auto siis ennem osta see kui euroopast 4. seeria auto. Töötegemiseks ei ole aastaarvu vaja, töötegemiseks on vaja autot millega saad tööd teha mitte garaazis vigaseid andureid vahetada.
akv on uskumatu naiivik. arvad, et siin müüakse ainult romusid ja välismaal on ainult korralikud autod. irw
kui auto on ostetud eestist uuena, siis on võimalik saada ka kogu ajalugu. välismaal saad ka ajaloo, aga see on müüja poolt kirja pandud.
välismaa auto siia toomine maksab.
üldiselt siit saad sama raha eest rohkem.
Kuid miks siiski tõsiselt huvituva inimesed toova autod Soomest või mujalt euroopast ? Eestist ja ainult eestist ostavad need kes ei saa väljaspool eestit hakkama, ei oska keelt, ei oska asju ajada. Soomest toodud 2 isekallajat, pole siiamaani kahetsenud. Toodud FH 12 masinad, sahad kõhuall, auto olnud töös, mõlemil kaasa haaked(kasett), rehvidel mustrit küll kui muster näritud(killustikul sõidetud)
Hind koos haakega sama mis siin saad tavalise kallaja(ilma kasett süsteemita) ja masinad seest, väljast, tehinka poolest korralikud. Muidugi peab otsima ja ootama seda õiget. Sai käidud ennem teisi iseneid vaatamas, ühele põdrale oleks tahtnud kallale minna. Pildid ilusad, jutt hea, masin tipp-topp. Sõidetu sai helsingist ca. 1500km, kohale minnes selgus, et pildid tehtud a.la 10 aastat tagasi või kuulutuses oli puhas vale kirjas.
Tõin näite ainult omast kogemusest, eks igaüks talitab endamoodi ja on asjast oma nägemus.
naiivik või mitte ,tahaks näha kallurit mis 1996 a uuena Eestist ostetud????
Sellel ajal olid enamus kallurid Kamaz ,Maz ja KRAZ.
uus kallur maksis nii meeletut hinda ,et keegi ei ostnud tuliuut .Uusi kallureid hakati ostma majandustõusu ajal peale 2000 aastat.Selleks ajaks hakkasid kütusehinnad meeletult tõusma ja hakati otsima ekonoomsemaid ja suurema kandevõimega autosid .
Teema algataja pole tõenäoliselt kursis välismaa autoturuga .
Eespool komenteerijal on õigus et Saksamaa või Hollandi autod on paremas seisus kuna TÜV ei lase läbi romusõidukeid millel Raamid läbiroostetanud ,vedrulehed katki,rehvid siledad ja tilguvad õli.
Eestis aga käib ülevaatus nagu ikka ,tutvustega venitatakse iga peldik läbi ja sõidetakse kuni liigub.
Kuidas mootor, selle vastupidavus, ökonoomsus?
Mis varuosade hinnad ja hoolduskulud sellisel Volvol on võrreldes Scanni ja Manniga?
Mis tüüpilised nõrgad kohad sllisel Volvol.
on mõni mees ikka kotkasilm. minu silm küll seal õlijooksu ei tuvastanud ja need jutid mis seal rehvidel olid võivad olla ka sulanud lumesogast. mis teha kui mõnele mehele on tehaseväravast välja veerenud auto juba vana ja romu. mis siis vanemast autost veel rääkida.
aga teemaalgatajale. need autod on juba nii vanad, et seal hoolduse kulust rääkida pole enam erilist mõtet, sest, unusta ära tehase etteantud välp ja igasugused õlitootjate välbad, et selle ja selle õliga võid sõita nii ja nii palju. kuna see auto hakkab saama raskeid tingimusi, siis pead välja mõtlema omale mingi välba, kas km-d, aja (mootori töötunnid) vms. ja hakkama sellest korralikult kinni pidama. kõige odavam mootori remondi edasilükkamine(korras mootori puhul, kui juba kohvi siis ei aita) on korraline ja regulaarne õlivahetus. Kuna see auto teeb ka väga erinevaid töid, tiksumine tunnitööl või ajab ka maanteel km taga. ise pead paika panema selle värgi. õli vaheta parem tihedamini kui harvemini. samamoodi sillad ja käigukast. antud autode puhul pead sa vaatama eelnevat seisukorda. roomama auto all ja auto peal. siis vastava välja valima ja siis selle kuskile spetsjalistide juurde ülevaatusele viima. kes juba vaatavad need sõlmed ja tehnika ise korralikult üle. ainuke kus sa hoolduselt kokku saad hoida on õli kogustelt mis sa sinna autosse sisse valama pead. (ma mõtlen karteri, käigukastide ja sildade õlimahutavust, mitte seda et paned alla normi sisse)
mõtlemiseks sulle veel niipalju, et ma ei tea mis kerod neil peal on, aga volvol on vähemalt selline süsteem peal, et kui sa talvel tühikäigul kohapeal tiksud, siis läheb vähemalt mootor soojaks ja sa saad ka kabiini sooja. scann (vähemalt 4 seeria, 143 ei tea, targemad rääkigu) ja daf jahtuvad kohapeal tiksudes maha ja sellega ei puhu ka sooja kabiini. talvel kuskil tunnitööd tehes ilma kerota on mõtlemist. ise olen muidugi "volvopede" ja eelistaks volvot, aga kui volvo ikka ulme raibe ja scann korralik siis ikkagi võtaks scanni. nii pede ma ka pole. samas on volvol juhiistme seadmise võimalused suuremad(seljatugi kahes osas). tuttaval tekkisid dafi ja mb-ga(sadulad) sõites seljavalud, volvoga need kadusid. olen ka erinevate juhtide käest kuulnud, et volvo on pehmem auto kui scann. k.a. "krokodill".
ise otsiks veel natuke edasi ja eelistaks magamiskohaga kabiini, sest võite rääkida mida tahate, aga kui on passimist siis vahest tekib vastupandamatu vajadus pikali visata. kasvõi korraks, 15-20 minutit. eriti kui veel loksud mingil olematul teel. kui võimalus sättida päevakabiin tasaseks, et saaks kasvõi istmetele pikali visata siis pole hullu. mõelda sul on. volvo kohta uuri, kas sidur on vahetatud. läbisõit küll selline, et peaks olema vahetatud, aga kui mitte siis viimane piir käes ka. selle investeeringu pead siis kohe ära tegema. kompressor peaks veel ca 300 tuhat kestma. sõltub muidugi kui palju tiksumis tööd teinud.
jah ma võin ka naelakasti peal istuda, aga volvol on kahes osas reguleeritavate seljatugedega istmed standardis. uutel saab valida kas tavalise või delux istme. delux juhitav elektriliselt. võibolla saab selliseid istmeid tellida ka teistele markidele, aga standardis on nad ühes osas seljatoega.
standardis on kõigil üks. mõni müüja pakub ise paremat, aga üldiselt tuleb osata küsida. kõikidele saad valida väga mugava istme.
päris rumal peab ikka olema, et istme järgi autot ostad. aga, mis sa ikka taha, siin ju rekkamehed koos.
kulla mees, alo ei taha osta uut autot, vaid kasutatud. kui autod on võrdses konditsioonis, siis tuleb hakata valima muude tegurite järgi. ja halloo, kui sa arvad, et sõiduasend ei ole sulle tähtis, siis pole sa järelikult veoautoga sõitnud. tundud selline wannabe firmaomanik olema, et vaata mina ostan auto ja sina tööline pead nüüd olema mulle ääretult tänulik ja maani kummardama ja istuma tabureti peal.
ma ei tea kas ta tahab selle autoga ise sõitma hakata või paneb sinna peale juhi, aga mina annan soovitusi enda vaatevinklist, kuna istun paranka taga ikka väga pikka aega ja mugav on kui saad seada omale nii nagu sul mugavam on. ja kui juhil tekivad seljavalud (nagu mu tuttaval), siis arvad, et ta tahab sulle tööle igal hommikul tööle tulla 101% tööindu täis ja ta tahab ka tööd teha. ka töötajal peab olema mugav töökeskond, mitte ainult ülemusel direktori toolis lösutades. kuna ma juba mainisin, et tuleb vaadata eelkõige nende autode seisukorda, aga nagu sa paistad olema tavaline foorumilugeja, kes sisus aru ei saa vaid suudab tekstist paar sõna meelde jätta ja siis selle üle irisema hakata. jüudu sulle.
looder, sa ei jaga üldse teemat. kus kurat on kasutatud autod võrdsed, et valikut istme järgi hakkad tegema. kasutatud autodel on 100 tähtsamat asja, mida vliku tegemisel silmas pidada. iste on odav ja seda võib hiljem vahetada. aga eks igaüks teeb valikuid vastavalt oma mõistusele.
Looder ju ütleski KUI autod on võrdsed, siis võid hakata mugavuslisasid vaatama. Ise võtaks valikust võimalusel raud, veel parem hardox kastiga auto, saab julgemalt ka kive vedada.
Hei.
Otsin inimest, keda kaasa võtta kasutatud veokit üle vaatama.
Kallurit tahan osta. Tasu selle eest lepime ka kokku.
Kui kellegil mõni hea kontakt pakkuda, siis [email protected] või 55670193
no näed, saingi kinnitust oma kahtlustele, et mingi lugemisoskusteta (sõnu oskab kokku veerida, aga tekstist aru ei saa) mats raiub vastu. vaid terve teemast jäi silma ainult sõna "juhiiste", mille tähendust ta ka mõistis ja nii raiub kui rauda, et selle järgi autot ei saa valida. kirjuta tekst vastu ja ikka korrutab sama asja. masendav.
igal ühel omad parameetrid, mille järgi autot valida. looder teeb seda istme järgi. eks nimi ütleb juba ära, miks seda pehmet istet vaja on.
tark vedaja valib auto selle järgi, milleks teda vaja on. seejärel vaatab, et tehnika oleks korras. istme jõuab igaüks sellise sisse osta, millist täpselt vaja on. kasutatu tehnika puhul on praktiliselt võimatu variant, kus on valikus 2 täpselt samasugust autot, aga istmed erinevad.
rohkem ei viitsi antud teemas kirjutada. kui looder arvab, et rohkem tema rumalustele vastuseid ei tule seetõttu, et istme järgi autot ei vali ja olen loll, siis järelikult on see nii.
tubli targake, sa suutsid kahest pikemast postitusest välja lugeda juhiistme reguleeritavusest ja sellega hakata nüüd kiunuma. kas ma olen kuskil öelnud, et ma valin auto juhiistme järgi? pehme istme vajadust pole ka kuskil poole sõnagagi maininud. püüa nüüd lahti saada sellest juhiistmest ja loe mõttega antud teemat uuesti. katsu ka teemast aru saada. ja ps. teemaks ei ole juhiiste vaid anna teemaalgatajale soovitusi, mida siis veel vaadata nende autode kohta, peale juhiistme muidugi. ja stiilis, a`la ,et need vanad risud ja raiped, et mine osta uus ei sobi talle, sest temaalgataja soovib osta kasutatud autot. ja kordan sulle veel, et ma talle soovitasingi eelkõige seisukorda.
minu nimi võib ju looder olla ja sa võid sellest välja lugeda mida tahad (muide, olengi laisk inimene ja valisin omale istuva töö) see ei huvita mind üldse (sinu lugemisoskus on mulle juba ammu arusaadav), aga sina oled ju üldse nimetu (ära hakka põhjendama, sest ei huvita).
Üks kallur, mida välismaalt hetkel vaatan on opticruise kastiga.
Scania R124 siis.
Kas peavad vastu?
Ehk keegi viitsib täpsemalt selgitada selle käigukasti tööpõhimõtet?
Mis läbisõidu juures nad enamasti läbi lähevad ja remonti vajavad, ligikaudsed väljaminekud mis olla võivad?
Scanni opticruise on põhimõtteliselt manuaalkast automatiseeritud käiguvahetusega.Vanematel,kolme pedaaliga masinatel on paigaltvõtt nagu tavaautol siduriga.Edasi vahetab ise.Samuti tagurdamine mugav,saad siduriga asja kontrollida.Uuemad opticruised,tulid alles kevadel uute R-idega välja,on kahe pedaaliga.Meie klubi kasutab neid opticruise juba mingi kümme aastat küll ja ei mingeid tõrkeid pole veel olnud.Kusjuures läbisõidud pole väiksed ja masinaid on 25 pargis.Opticruisi ära karda,kõva asi.
kui ostad soolo kalluri, siis hoia opticruise kastist kindlasti eemale.see kõlbab ainult maantee rekkale.pildil nähtud volvo on küllalt õige variant st.kalluri tööks kõik vajalik-külgülekanded,raudkast,lehtvedru,manuaalkast.ainult mis on nii ja naa on mootor kuna tegu 1999 a autoga,siis võib seal peal olla d12a mootor või d12c,sõltub mis kuu auto toodeti.A mootor oli hea mootor C mootor enam nii hea ei olnud.Samal aastal muutusid ka tagasillad,vanaemat tüüpi sillad olid ka head,aga kahjuks kõige kiirem ülekandearv oli 3.76.Uuemat tüüpi sillad on sellepärast parem ,et seal oli kõige kiirem ülekanne 3,61 ja reduktor on väiksem.Loomulikult sõltub see sellest,mida uuena klient alla tellis.Ülekande arvud on 3,61ja3,76ja4,12ja4,55.Kui sellel Volvol on näiteks 4,55 siis maanteel võib sust Kamaz mööda sõita. Väike reduktor on selleks hea et pehmel pinnasel sõites ei teki nn."kolme jälge".Helista müüjale ja küsi raaminumber.Volvo on ainuke kes näeb välisriigis VOLVO esindustes tehtud hooldust ja remonti,samuti küsi Eesti volvost "VIC CARDI".sellelt saad teada mootori margi.käigukasti margi,reduktorid.,kliima, kero ,keskmääre,teljevahe,paagi suurused,istmed jne.See kõik on tasuta.Kui seda Volvot võrrelda eelneva Scaniaga,siis kõige suure miinus on see kast.Alumiinium on raskeks tööks nõrk-ei saa vedada külmand tükke,kive ja muidu kehva kraami.Katki kasti lukud,kinnitused.Seda kasti sina oma garaazi all ei keevita,see kast on ka põhja alt nõrk.See auto peaks olema Taanist ja seal kasutatakse sellist kasti põllumajanduses.Mul omal oli selline variant-väga õnnetu variant oli,kinnitused taga olid nõrgad,et sirge maa peal kinnitus murdus ja kast murdus pealt maha.Scania külgülekanded on ka kehvakesed(lammutusest ei saa ja uut sa osta ei jõua nende veohindadega)balansiir on tõsine õnnetus-puksid,pukk(pidev määrimine ka ei aita)ja reduktorid pole ka kiita.Ka Scania kohta saad raaminumbri abiga teada,millest auto koosneb,aga hooldust näed ainult Eesti Scanias tehtut.
selgitage, miks on opticruise kast kehv kallurile???
see ju tavaline manuaalkast, millel on lihtsalt peals veidi automaatikast, mis vahetab ise käigu ära. see ei ole ju täisautomaat.
raske koormaga sõidad lihtsalt manuaali peal ja vahetad ise käiku, maantee peal koormaga võid vabalt ka automaadiga sõita.
selgitage, miks on opticruise kast kehv kallurile???
see ju tavaline manuaalkast, millel on lihtsalt peals veidi automaatikast, mis vahetab ise käigu ära. see ei ole ju täisautomaat.
raske koormaga sõidad lihtsalt manuaali peal ja vahetad ise käiku, maantee peal koormaga võid vabalt ka automaadiga sõita.
vaadake soome, rootsi, norra kallurikuulutusi.
pooled kui mitte enamad kallurid on opticruise kastiga. et eestis opticruise kastid e itoimi ja ei sobi, aga seal riigis sobivad?
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.