Tere
Plaanis müüa ennast autijuhina teenuse vormis.Olen renditööline kas puhkuse haiguse või mis iganes asenduseks. Soovid üheks reisiks,nädalaks või paariks.Tellija otsustab.Mingeid siduvaid töölepingulaadseid kohustusi ei tule.Kas sellisel pakkumisel oleks ka nõudlust.Käib siin foorumis ka ettevõtjaid.Mida asjast arvate? Kogemust seni vähe,aasta kalurpoolhaakel.B,C,E kutsetunnistus,digikaart.
sellise teenuse järgi on küll ja veel vajadust. tee adr juurde ja leiba peaks jaguma. kui oled veel normaalne mees olema, läheb jutt lahti ja töö tuleb. üks tuttav kasutab sellist teenust. aga oleks võimalik pakkuda ka alalist tööd.
selline nõudlus täitsa olemas, eriti suvisel ajal kui mehed soovivad puhata, aga see kehtib rohem kaugvedudele. Probleemiks võib saada kogemuse puudumine kui ainult kallaja kogemus olemas. Rendijuhilt eeldatakse et töö ja tee on tuttav ja saab tehtud kiirelt-korralikult. kallajate turu kohta olen skeptiline, talvel tööd niigi vähem ja seda enam suvel rabatakse. Aga uuri otse firmadest, kui ise tubli siis arvan et mingi aja pärast hakkad juba ise pakkumiste vahel valima mis sulle sobib, info ju liigub ka korralike juhtide kohta!
Selline plaan oli endalgi u. aasta tagasi. Töötada oma firma all ja rentida tööjõuna ennast välja. Oman kogemust ja kõiki pabereid, kuid leidsin ennem töökoha. Töö ei ole küll seotud enam veokitega, mistõttu on mõte siiani olemas. Teenistus võiks sellisel puhul olla tunduvalt kõrgem, kui tavalisel palgatud juhil, sest lähed ju n.ö tulekahju kustutama. Sellises rendi ettevõttes võiks olla rohkem, kui 1 töötaja, siis saab luua ka n.ö kliendibaasi. Veel on rendi juhi puhul 1 väga suur eelis, palga või siis rendiraha saab küsida ette, mis välistab maksmata jätmise, mis Eestis kahjuks tihti kombeks on. ( vabandan ausate ettevõtjate ees)
Kogemuse puudumine ei ole nüüd väga suur miinus, esimese paari reisiga on enamus tööks vajalikku selge. Kui oled ise terane ja valdad autot siis ma küll ei näe probleemi. Iseasi on talvine norra....
Edu ettevõtmisel, anna teada, kuidas asi areneb!
Kogemust nii tsisterniga, kallajaga, kui ka tendiga. Lubadel on BE CE T pluss digikaart ja ametikoolitus. Käidud on Saksamaal ja mitmeid kordi Poolas.
Kel huvi, siis tel. 59023557
Aseńdusjuhile oleks turgu ma arvan , aga see eeldab ,et need kellele sa teenust pakuksid saaksid ka oma teenuse koheselt ( haigused ei oota , kuigi puhkuseid saab planeerida ) Kui ajad oma kliendibaasi suureks ,siis peavad tahaes tahtmata mõningad pettuma ,sest sind on ju vaid üks ja kõigile ei saa hea olla .
Mõte ,et küsida kogu raha ette on supper, kuid firmal peab ka mõni trump jääma --------kui näiteks kinnitad koorma valesti-kaup läheb alustel laiali, sõidad tendile augu sisse,tagurdad vastu rampat haagiseukse puruks ,lased varuratta ära varastada ,unustad koormarihmad mahalaadimiskohta maha, hilined kellaajalisele laadimisele
või sõidad kogemata posti otsa ...(kasko küll maksab -kuid omavastutus ikkagi ) jne,jne Kuidas siis asi lahendada ,kui sul pole mingit seost firmaga ja papp on juba käes ...
Kogemuste puudumine ei ole miinus ,aga algajal juhtub tavaliselt ikke rohkem ,kui juhil kes igapäev oma ringe/ tööd teeb . Seda enam ,et oled asendusjuht ja sind visatakse igakord " uude olukorda" ja sa pead olema tasemel ,sest kõik logistikud ei anna abi ja ei nännuta sind teel olles ,kui sa ei tea kus teemaksu osta või kus parkida tohib.
Aga eks on olemas erinevaid kokkukleppeid ja diile mida sõlmida ----edu ja rahulolu ettevõtmises.
pilvedelt maa peale tagasi.
ette ei maksa sulle mitte keegi. enne töö ja siis palk.
kogemused väga olulised. ükski normaalne firma ei hakka asendusjuhti võtma sellist, keda tuleb veel õpetama hakata. kui ei taheta põhijuhtegi koolitada, siis mis asendusjuhtidest rääkida.
kõrgemat tasu võid küsida kui pakud professionaalset teenust. aga kui mõni kommenteerija arvab, et paar korda saksas käimine annab selleks vajaliku kogemuse, siis eksib rängalt.
firma palkab asendusjuhiks eelkõige mehe, kes on selle tööga kursis ja teeb selle laitmatult ära. foorumiautojuhtidel pole selleks palju sanšše.
soovitan ka turgu uurida. üks mees "pakkus" seda teenust buumi ajal. uurige, kuidas läks ja mis tast on tänaseks saanud. selle info järgi on tulevik närune.
küsin "tööandjalt". Mis siis selles töös nii keerulist on, et peab rohkem kui 2 korda saksas käima, et olla väga kogenud juht. Olen nõus, et talvistes oludes on sõit märksa keerulisem, kuid kui jälgida suuremaid avariisi, siis protsentuaalselt on seal siiski rohkem nende " vanade tegijate" käsi mängus, kes endast väga heal arvamusel ja lohakad. Olen ise sõitnud üle 4 aasta nii euroopas kui skandinaavias. Norra ei meeldinud mulle ja ei hakkagi kunagi meeldima. Ketid, libe jne. Euroopas ei mängi nüüd küll väga rolli, mitu korda sa seal käinud oled, nii kui nii on iga reis erinev ja alati uusi kohti ja situatsioone. Kui oskad kaarti lugeda ( ei sõida ainult navi järgi) ja tunnetad auto gabariiti, siis ma ei näe probleemi, miks noor juht ei peaks hakkama saama. Väikseid jamasi juhtub kõigil. Mis puudutab ettemaksu, siis Eestis teistmoodi ei saagi ja alati saab sõlmida varalise vastutuse lepingu, kus kõik sisse kirjutatud, kes kahju korral midagi hüvitab.
Millegipärast alati tehakse neid noori juhte maha. Vanad "tegijad" on varsti pensionil, julgustagem noori tööle ja tulevik on ehk helgem.
Kui alustada algusest ,siis tuleks luua rendiautojuhil oma firma . Siis oleks selged ka teenuse tellijale ( firmale, kes usaldab rentnikule oma auto, haagise ja kolmandate isikute kauba ) Veofirma ja rentnik sõlmiksid omavahel kirjaliku lepingu ,kuhu saaks kirja panna olulisemad punktid- tööaeg, rikkumised ,materjaalne vastutus,tasustamine ,kulurahade maksmine ,tankimiskohad,sõidu marsuut jne .
Ei kujutaks ette ,et maksad täiesti vöörale asendajale "mustalt " ette ja siis teed temaga mingi varalise vastutuse lepingu . Veofirma peaks hakkama uurima ,kas rentnikul ka tegelt mingit vara on ja mis väärtuses ..
Sellisel juhil peaks olema kõiksugu kindlustused,igaks elujuhtumiks,millega ta võib hakkama saada.Nagu autol liikluskindlustus,mis korvab teise poole kahju. Ja kindlasti ei toimi see ettemaksuga.Vedajale ei maksa keegi ette. Jõudu unistamisel.
re-hugo399-le
Kuidas sa, siis ette kujutad seda "lepingut" ,kui rendiautojuhil pole firmat,et arvet kirjutada, siis lõhnab ikke asi niimoodi ,et papp pihku ja nägemist ? Eraisik ja suusõnaline(kirjalik ) leping veoettevõtte vahel? näitad seda maksuametile , kes maksab maksud selle pealt? Digis jääb ju kohe märge maha ja ,kui tööinspeksioon küsib kes see mees oli -kus on tööleping või mille alusel ta sinu ettevõttes sõitis ? Kui lased ringi kettaga ,siis tee mis soovid -aga enamik liikureid ,mis vuravad kaugemale kui leedu on ikke digimasinad.
Keegi ei ole ju öelnud, et jutt käib eraisikuna rentimisest, võimalus FIEna või ettevõttega seda teha ja asi ametlik. Ka teemaalgataja pole mustast rahast rääkinud.
399-le..
teemaalgataja lause : Mingeid siduvaid töölepingulaadseid kohustusi ei tule.Kas sellisel pakkumisel oleks ka nõudlust?
Eks igaüks saab sellest lausest erinevalt aru .
foorumist sa omale kliente ei leia. korralik firma ei palka omale foorumirekkajuhti.
siin rohkem juhtide põhjakiht ja nendega ennast samastades ei jõua kaugele.
aga natuke asjast ka. selliseid juhte liigub ringi, kes ennast ainult juhureisidest elatavad. kui oled hea juht ja jõuad töö teha põhijuhtidega samaväärselt, siis peaks nõudlust olema. kõrgemat hinda keegi vaevalt maksma hakkab ja oma tegevusega kaasnevad riskid oleks sul mõistlik kindlustada kui ei soovi töölepingualaseid suhteid.
kui kriitikat enda kohta ei talu, siis pole mõtet sisutuid poste teha.
teemaalgataja või muud huvilised võiksid selle järgi proovida ja seejärel muljetada.
Ja sinu post oli ikka sisutihe , PÕHJAKIHT OLETE TEIE, KES TE KÕIKI MAHA TEETE , EESOTSAS VIIMASEGA , need on joomarid , kelle eest ema neti kinni maksab , et poeg saaks muljetada !!!!! See teema oli asjalik , kuni ilmusid tööandja ja muud limukad ..... roolijoomarid , logudega eesti teedel liiklejad , kõvad palgalubajad , muud petturitest firmajuhid . Noored ei tohi mingit teemat arendada , kui hakkab teatud isikute poolt jama , mõtetu jama tulema . EESTLASE LEMMIKROOG ON TEATAVASTI , TEINE EESTLANE . EDU NOORTELE !!!
Tänud vastukaja eest.
Ei otsi tööd foorumis vaid kas selisele teenusele on nõudlust.Esmamulje on et on ja paju.Ei tegutse mustalt ettevõte loodud. Vastustuskindlustuseping on elementaarne.Pole minul perses nii paju karvu kui masin ja koorem maksab ja tellija vaevalt et ilma ka oma autot annaks.Ettemaks tuleb päevarahade osas ja käibemaksu osas juhuks kui...Hakata laekumatta arvelt KM maksma siis olen suht ruttu pankrotis.Ega rikkaks ei saa ja rohkem kui tavatöölisele ei maksta.Mingi protsent on alati võimalik juurde kaubelda aga läheb see ka muudeks kuludeks ( raamatupidamine või muu) Siiamaani pole probleemi olnud. Tundub et ma ise pabistan rohkem kui tellija. Aasta vanni peal olin ka teenuse vormis.Arveid maksti korrektselt.Oli mitmeid juhuseid kus arve andmisel kontorist koju tulles oli raha juba peal.Kordagi ei jõudnud asi isegi maksepäevale.Tol korral oli sama mõte aga jäigi ühe firma piiridesse.Äratulek oli tagantjärgi oma lollus või põhimõte.Lubasin lastele et lähme iseseisvuparaadi vaatama .Mingil põhjusel pandi käsuks just sellel päeval tööd teha.Ei teinud ja see jäigi viimaseks.Lastel oli vähemalt elamus.Kogemuste puudus pole olnud takistuseks.Olen siiamaani hakkama saanud ja tänud meestele kes on riskinud anda masin ilma igasuguse kogemusega juhile.Ütlen ausalt et ise ei julgeks.Otsustasin tol korral töötada eestis ja olla kodus kuid pakkumisi tuli ka siis euroopasse.Käisin ka proovitööl Soome-Rootsi.Kaup sai kohale ja auto jäi terveks.Oli poolhaage ja taga veel haagis(kutsuti eurovasikaks).No esimesed 200 km olid käed nii higised et lausa mullid olid peal aga harjub ära.Mõte oli korraks pakkuda ennast tagasi vanasse firmasse aga selgus et minu asemel tulnud juht sõitis masina sodiks kolmandal päeval.
Nüüd keriski uuesti vana plaan üles.Aasta edasi läinud ja sellepärast uurisingi foorumist mis muutusi olnud.
MIs kindlustusse puutub,siis kindlustada võib ju kõike.Aga see maksab.Lepingusse ütleb tellija ise kui suur peaks minu omavastutus olema.Krooni ajal oli summa 250 000 ja maksis 1800 aasta. Kindlustuskaitse oli peal just kolmandate isikute ees tekkinud kohustused.Ehk antud juhu just tööjõu tellija kuna koorem ja muud asjad on juba tellija enda kindlustused ja kohustused.
Ükski kindlustus ei vii riske nulli.Alati on riskid olemas ja nii töövõtjal kui tellijal.Kogu elu on üks suur risk. Siis ei saakski midagi teha.
Eespool kirjas et inimesi peaks olema rohkem.
Ma ennast kloonida ei saa aga palun organiseeriks siis kõik sellised soovijad kokku ja tekkiks tööandjatele märksa arvestatavam partner.
Mõte toores kuid teoreetiliselt ju teostatav?
Kui seda samas suunas terve mõistusega edasi ajada,võib sellest asja saada. Tähtis et asjapulk ise,kes saab olema tööandja ,oskaks vaadata kogu asja tööandja mätta otsast. Edu ettevõtmisele
Esimesed eufooriad on siis nüüd üle läinud.
Kõik on ilus aga kuni palgani on sul oma seisukoht kuid alates numbritest peab võtma istekoha. Ausalt ei uskunud et valdav enamus miinimum kuni 400 ja ülejäänud siis päevarahad. (täiskuu eest).
Kurb.
Mis imeloom see tegija on? See amet ei ole ju nagu näiteks programmeerimine, kus algaja esimesed pool aastat võib ettevõttele rohkem kulu kui tulu tekitada ja suurte kogemustega tegelastest hoitakse kümne küünega kinni. Kui sõita oskab, siis ei ole tööandjal küll väga olulist vahet kas roolis on veteran või roheline leht. Halvemal juhul ettevaatlikusest läheb mõni tund rohkem või tüütab paari telefonikõnega tööandjat/logistikut, aga see on ümmarguselt ka kõik. Põhiline sõltub inimese enda loomusest. Kui ei julgeta kogemusteta juhti võtta, siis on iseasi. Aga kui talle juba on auto ja koorem usaldatud, siis palgas ei saa küll märkimisväärset vahet tulla.
Mind lükati pea uue masinaga 0 kogemuse juures üksi Läti poole. Esimene reis oli ärev, aga edasi tuli kõik väga kiirelt. Pooleteise aastaga kühveldasin EU vahet 250t km. Siis tüütas ära ja läksin hoopis teise valdkonna peale.
Selle aja jooksul nägin nii mõndagi "vana kala", kes laevast maha sõites järgmise päeva parklas kaineks magas, hoopis vales suunas ajama pani või talvel Poolas võsa vahel lõpetas kuna arvas, et "pole siin hullu midagi". Minul jäi kogukaoks selle ajaga üks katkine peegel.
Kuna omal ettevõte, siis olen ka mõelnud, et võiks selle abil aeg-ajalt mõne reisi ikkagi teha asendusjuhina kui põhitöös mingi vaiksem hetk juhtub olevat. Viimati uurisin, siis tundus, et saaks kaubale küll.
autojuhil ja "autojuhil" on väga suur vahe. üks teeb töö ära ja teist pead kogu aeg jälgima ja telefoni teel õpetama ja päeva lõpuks saad tagasi katkise auto ja kauba saatelehed ilma vastuvõtja allkirjata jne
..tõepoolest selline vahe on ja siin võib paralleele tuua ükskõik millisest valdkonnast. Aga see ongi juba inimese enda iseloom ja seda ei muuda küll näiteks 5a või miljon km. Erand kinnitab reeglit muidugi.
Vioxx räägi kas oled ametlikut asenusautojuht või käid niisama juhutööd tegemas? Ennastki huvitab see teema tegelt, et kuidas seda asja siis teostada? Mida peab arvestama ja teadma enne kui näiteks FIE-nagi seda teha? Omal nii 4 aatsat selle töö kogemust ja seda nii Euroopa kui Skandinaavia peal. Teinud nii külmatööd kui tenditeemat ja ka natukest ülegabariidi vedusid.
Ehk siis kõike natuke. Kuid oletan, et paljalt nendest oskustest ei piisa päris ametlikult nö. rendijuhiks olemisest?
Teemast laiemalt võtta siis kuidas on sellise asjaga mujal asjad aetud? Teab keegi midagi? On ta sama teema kui oma autoga FIE? Millised garantiid peavad seal taga olema? On mujal maailmas üldse nii tehtud seda asja? Ma ei pea silmas sellega muidugi mingit autojuhtide Inglismaale hangeldajaid - sutekaid.
Huvitav on see värk, kui lambad nõuavad endale kõrgemat aeda ja vähem toitu ja materdavad kohe seda, kes paistab teisiti elavat. Just sellise mulje jätab see kui üks eestlane siin sõimab teist eestlast jooksikuks kohe kui kahtlustab, et ta polegi pikka aega ühes firmas töötanud ja talunud omaniku või ülemuse sigatsemist, väikeseid palkasid ja muud jama mis tihti Eesti firmades aset leiab. Saage ometi aru, senikaua kui neid mitte-jooksikuid meil jagub, et muutugi midagi paremaks. Alles siis, kui neid „lojaalseid“ töötajaid enam pole ja siga-ettevõtjad on põlvili surutud, saab midagi muutuda.
Olen üritanud veoauto teemadel mitte sõna võtta, kuna siin tulised vaidlused alati. Ning kõik paistavad väga targad olema.
Endal tegelikult on väike kogemus nn asendusjuhina, mis leidis aset Taanis kus ma olin nagu puhkuse asendaja, oma elukutselt ma pole tegelikult autojuht, aga nii sõiduoskus kui ka load on olemas. Sain seda tööd teha tutvuste kaudu ja eesmärk ei olnudki nagu raha pärast, kuigi palka sai hästi. Tahtsin lihtsalt veidikene Eestist puhata ja vaadata kuidas seal riigis asjad käivad. Ülikooli jaoks oli pisut raha ka lisaks vaja.
Üldlevinud skeem neil Taanis on sedasi, et on olemas rendijuhtidega tööjõuvahendusfirmasid. Ma ei oska öelda kas ongi spetsialiseerunud rendijuhtidele või igasugusele tööjõule, kuid rendijuhte saab, kuid nende hind on kallim kui võtta mõni usaldusväärne sõber või tuttav selleks ajaks sõitma, kui päris juht on puhkusel.
Kui nüüd järele mõelda, siis rendijuhi teenust pakkuv ettevõtja (FIE) peaks ka Eestis saama oma rendijuhina töötamise eest tunduvalt rohkem raha, kui sama töö eest makstakse tavalisele autojuhile, kes on ettevõtte palgal. Vastasel juhul ei tasu see asi lihtsalt ära, kuna rendijuhina töötamine ei käi tõenäoliselt aastaläbi, päevast päeva, kellast kellani. Lisaks sellele tuleb veel tegeleda oma teenuse müügitöö ja raamatupidamisega (eeldan, et nii pisikese ettevõtte FIE raamtupidamine tehakse ikka ise ära).
Siin jõuamegi selleni, et kas Eestis on üldse selliseid ettevõtteid, kes oleks nõus kulutama sellise rendijuhi peale. Pigem lastakse mõnel mehel teha ületunde, kui teine on puhkusel või pannakse üldse masin seisma puhkuse ajaks või ajastatakse masina ja haagise hooldus või mõni suurem remont puhkuse ajale, mis on ka levinud.
Lõpetuseks tahaks veel lisada, et Taanis oleksin ma igal juhul nõus töötama veokijuhina, aga Eestis ei julge isegi mitte mõelda selle peale. See on lihtsalt nii suur vahe, kas sul on uus auto, korras kaart, normaalne kollektiiv ja juhtkond või siis oled Eestis, kus sa pead olema nagu laulatatud autoga, mis vaid tahtejõuga koos seisab, rääkimata sellest, et ketas on lõhki ja palka ka ei saa.
Pluss veel see, et Eestis, pead sa olema TEGIJA ja siis leiab sind töö ise üles :D nagu mõned mehed siin väidavad. Huvitav kes see tegija selline siis on? Kas see, kes on aastakümneid Maz'i roolis suure Venemaa avarusi mõõtnud ja nüüd nõus töötama alamakstult, tehniliselt mitte korras autoga, seda ise remontima ja oma ketast nurisemata lõhki sõitma. Ning tagatipuks veel ülemuselt sõimata saama, kuna ülemusel on paha tuju, sest vanade rontidega ja oskamatult firma ei too piisavalt sisse, et ta oma Landcruiseriga muretult sõita saaks.
Taanis muide olid teistsugused tegijad. Näiteks alla 30 aastased kenad pereemad, kes naeratades veoki rooli keerasid või muhedad vanahärrad, kes ei arvagi, et ainult nemad veokirooli keerata oskavad ja ainukesena siin maailmas normaalset palka väärivad. Pluss veel see, et ettevõtjad on aru saanud, et veokijuhtidel on tööaeg, mille jooksul nad saavad sõita ja kui see on läbi, siis ei saa sõita, sest aeg on läbi ja nii ongi.
nutt und hala teemal, kuidas eestis on kõik jube paha ja taanis on kõik jubehea.
üldiselt olen ka ise vahetusi andnud, kui midagi paremat teha pole. hinna määrasin ise ja maksjaid oli küll. samas peab olema endal mingi moodustis, mis saab esitada arvet, kas siis oü, fie vms. raamatupidamine täies mahus ja endale palgad jm ametlikult, muidu sul tänapäeval paljud kliendid enam vedu ei võta. nagu veofirma puhul ikka, autojuhtimine on see kõikse lihtsam asi.
Vahest ma mõtlen, et kas pole mitte nii, et need, kes kritiseerivad neid, kes kritiseerivad seda, mis on Eestis halvasti, ongi selles süüdi, et Eestis on paljud asjad halvasti ja väga vaevaliselt, kui üldse, muutub elu paremaks.
Sammaljalg, see võis olla sinu meelest nutt ja hala, kuid see jutt oli ju õige mitte vale. Fakt on see, et varsti jookseb riik tühjaks, mis võtab kokkuvõttes leiva ka paljude nende laualt, kes oma teenistuse sisemajandusest saavad ja praegu veel hästi elavad.
oojaa, nutt ja hala aitab alati. ma ei arva, et eestis kõik hästi oleks, kuid selmet teada-tuntu üle vinguda ja haliseda võiks midagi ette võtta. ja kui ette võtta ei oska, siis infomüra ärahoidmiseks lõuad koos hoida.
ära klähvi, mida see sinu vingumine auto24 foorumis muudab? kümneid pässe on siin iganädalaselt alahuult väristamas, kuna päriselus on leivaisale vastuhakk pigem vastunäidustatud. nagu ma ütlesin, kui on midagi halvasti, siis TEE midagi, või hoia pudrumulk pudru tarbeks.
see rahulolematuse väljendamine ilma tulemuse saavutamiseta pigem eelkooliealiste neidude pärusmaa, jalgade trampimine ja pisaravoog
Sammaljalg, Sul jutul kohati tõetera sees, aga ära seda unusta , et Sinusuguseid kangeid mehi on Maarjamaal vaid käputäis. Ega kõik ei ole sellised lahmijad nagu Sina siin.
Kuule sina sammalhabe pea vähe hoogu! Kui mõned mehed käivad siin keelt teritamas ja reaalseid tegusid ei tee, siis las nad teritavad oma keelt. Nad koguvad sedasi ehk julgust ja ühel hetkel on see keel nii terav, et tulevad ka päris teod. Vaikimine ja kannatamine vaid kasvatab allaandja mentaliteeti.
Aga nagu ma näen, oled sa oma allaheitlikusega niiväga leppinud, et püüad eos materdada need, kes julgevad väljendada oma rahulolematust siinse eluga või kutsuda teisi üles ka oma rahulolematust väljendama ja midagi paremaks muutma või vähemalt hädavajalikke muutuseid nõudma.
Minu isiklikust aastatetagusest rahulolematust sündis näiteks täiesti toimiv keskmise suurusega ettevõte, mis kogu oma toodangu ekspordib. Millegipärast selles ettevõttes ei ole kaadrivoolavust, ega lakkamatut omaniku/juhi kirumist. Ehk siis minu rahulolematus tekitas kõigepealt rahulolu mulle endale, mis omakorda on tekitanud ka minu ettevõtte palgal olevate töötajate rahulolu.
räägi kristjanike, mida ma virisema peaksin? Teen tööd mis meeldib, tehnika on korras ja palganumber soliidne. Kas see näitab minu "allaheitlikkust"? Väga tore, et su töölised sinu ees vinguda ei julge aga ka sinu enda jutust koorub välja, et kui miskit ei meeldi, tuleb TEGUTSEDA (teha oma firma näiteks) mitte nutta ja halada kui kehva on.
Eestis on ainult kaks meest kes võivad kuulutada lõpplikku tõde need on Ansip ja sammal ning sammal on neist kahest veel see kõvem mees sest tema oskab veokaga sõita.Aga ülejäänud sudrimudri kellele tundub et neil on oma arvamus asjast siis nagu maailma parim autojuht teile ütles suu kinni.Siin foorumis juba nagu proffides et mingi koer või siis sammal tümitab koguaeg teisi.PS mul on kõik hambad suus ja keskharidus ning ootan loomulikult pikka ja sisutihedat minu kirjutist mahategevat vastulauset.
Kuidas on renditaksojuhtidel tööd? Kas ja kui palju jääb kätte ,kui bensiin,kummid ja md maha arvestada? Räägiks siis konkreetsetest summadest,mis kätte jääb!?
reaalsus rendiautojuhil on see,et saad sama või vähem,võrreldes konkreetse ettevõtte põhikoha juhtidega.
makstakse mustalt või vormistatakse katseaeg.
ei hakka keegi kinni maksma sinu ettevõtte tegevkulusid.see raha mis saad,elad lihtsalt ära.
minge tööle,ärge raisake aega pseudoprobleemidega jauramisele.
härra imelugu näikse savipätsi demagoogialeksikonist tarkust ammutanud - kui sõnumit ümber lükata ei saa, ründa sõnumitoojat (-8
konsonantühend oli vist küll juba algkoolis päevakajaline.
Karupojalt kūsiks, et kust on tänapäeval veofirmal musta raha tulemas, et sellega maksta saaks? Enda kogemus näitab siiski, et tulekahjude kustutamisega tegelemine ( a la laubä kell kaheksa õhtul kõne, et kell kümme peab laevas olema) on väga tulus tegevus, samas peab nõustuma, et põhitööna leiba sellega stabiilselt laual ei hoia.
Sammal raporteerimas cannesi päikese alt
Kust krt sa neid kogemusi ikka saad kui pead kunagi tegema elu esimese reisi, endal samalugu näidati auto ette 11a vana (alguseks väga hea) CMR kätte ja nõõ. Käin samamoodi puhkuseid andmas paar korda aastas, põhitöö kõrvalt.
Kummaline lugeda kuidas näritakse üksteise kõride kallal.
Võin öelda et teenuse järgi nõudlust on piisavalt.
Millegipärast eestis pead olema mikrobioloogja tuumafüüsiku haridusega et teha tavatööd
Olen käinud mõned korrad üle lahe asendust andmas.
Hinnaskaala 23-25 tunnis.
Kettad korras ja neegrit panema ei pea.
Õppige keel selgeks ja ADR vedudel ca 28-30 tund.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.