Nii, olen sõitnud FH12 1,5a lääne vahet, nüüüd sain siis paar reisi teha Suht tutika vesipeaga, ja, minu arvamus on kindel, volvo on juhile mugavam tööloom, kui scania, kuigi scannil olid kapid ja ja nii või naa on kabiin suurem, on volvos majandada lihtsam. Kuid scann on ökonoomsem ja käigusüsteem veidi kiirem, mootor erksam, loeb ikkagi juhi töökoha mugavus ja puhketingimused päris palju. Olen raudselt volvo poolt. Muidugi ehitas Scan nüüd selle pika kajutiga versiooni ka valmis, ja mis pidi euroopas juba liikuma, on sisutus ja olukord jäänud samaks, uusi muudatusi on scannil vähe tehtud. Võibolla kui uus kabiini mudel välja tuleb on asu muutunud, siiamaani sõidaksin parema meelega volvoga.
..teadmiseks enamusele,et uus seeria ...R-seeria kabiin on hoopis teistsugune ,kui vana 124......ja mootor on ka juba euro4....tehku volvo midagi sellist järele...esimesed R-seeria autod peaksid eestisse jõudma septembris-oktoobris
Uskuge või mitte aga ma nägin 3 R-seeria Scaniat juba 2 nädalat tagasi, vaatasin kohe kas on eesti numbrid- olidki, 2 olid ilma sabata kusipead ja ja ühel vesipeal oli tuttuus külm taga....Ai kui kena vaatepilt oli;)
scan ei aita pikamaa sõitmiseks eriti. volvoga saad sõita palju tahad. volvo on rahulik masin ja vanematele autojuhtidele paras. noored kes tahvad kiirendada vs midagy plaanida kiirenduse mõttes. volvoga saad ka kuid ta ikka aeglase mootoriga. mina sõidan ainult volvoga. selle auto kohta pole keegi halba õelnud.
Volvo on parem sest uued scannid on nii ökonoomseteks tehtud et mootorid pole enam sama äkilised kui ennem. volvo on mugavam ka.kiugi scannil ka midagi viga pole. nad on enam vähem võrdsed
kui pean valima kas scan124 või volvo fh ja mõlemad maala-kallutaja kabiiniga siis ehk valiksin isegi scanni, aga kui juba kõrge siis fh. seal on ikka juhil mugavam elada. eriti kui sellest uleb elada päevi ja nädalaid. see et scan on erksam on minu silmis isegi miinus. eelistan rahulikku ja tõsist astumist nagu seda fh-l. R seeri scanni pole veel proovind seega ei avalda ka selle kohta veel arvamust
To: väntvõll euro-4 ei ole veel isegi rootsis müügil. Ei ole veel müügil lisaainet mis autost euro-4 teeb.To:Teised. Aga Volvo on meie oludes pehmem ja seoses sellega ka töökindlam.Kabiini mugavuselt olid vanemad scannid paremad kui volvod aga FH pani ikka pika puuga ära,mis R-seeriasse puutub siis ta on küll teistsugune aga jube tavaline(loe igav).Kui södertälje mehed saavad scannile normaalse taga vedrustuse ka standardvarustusse võib konkurentsist rääkida.Mis mootorisse puutub siis viimane volvo mootor on raske koormaga igast sama võimsast scannist ergem ja SITKEM st.vääne on parem ja ronib mäkke paremini.Meil on ka kõigil volvodel vabalt hingavad õhufiltrid ning kütüse kulu on soome tööl 31-32max,kui pikemalt saab lasta siis ka väiksem,linnas jaotades tõuseb 34-ni.Olen volvosid kasutanud 12,5 aastat ja midagi paremat pole leidnud.
to:scanman Mul just üht autot juurde vaja äkki räägid kust neid laaste saab,saab odavamalt kätte võibolla.Ja kui see scania tüüpi masin nii hea on ehk siis lisaks mõned põhjendused,et mis ja kuidas.Minu teada on nad peaaegu võrdsed v.a.minu eelmises postituses mainitud erinevused.
eelnevalt lugesin R seerja kohta. neid on eesti pinnal üks jagu juba linfordil on ligi 10 uut R-seeriat. üks oli isegi nii julge, et parkis oma R seerja Sossimäele (teadjad mehed saavad aru)
Vahepeal räägiti mulle, et scann ja volvo tahtsid ühineda, ehk teha mõlema auto hybriid, kuid seda ei teostatud, kuna teised veoauto tootjad oleksid turu ära kaotanud.
Tegelt on mõlemad head autod, üks eelistab yht, teine teist autot, see iga mehe enda teha.
Osaliselt Volvo ja Scania võrdlemine on sarnane öö ja päeva võrdlemisega, neidlihhtsalt ei saa ühele joonele panna.
paljud ajavad siin sellist rullnoka ***** suust välja, et raske on uskuda et te olete ise rekkajuhid. Mis kuradi vahet sellel on, kumb on läheb paremini kohalt ära ja jne jne sellist jama. Kui te tahate kihutada, siis jätke rekkad koju. Ise sõidan fh-ga ja teist ei tahaks.
Aga ma ei lähe ka ütlema, et scania on kaka. Kellele meeldib ema, kellele tütar
sõita tuleb sellega, mis peremees sulle annab.
Ega ikka nii ei ole, et alguses lööd rusikas käega vastu lauda ja ütled, et sina scaniaga ei sõida vaid tahad volvot. Selle jutu peale saadab tööandja su pikalt ja hea kui tööd ei kaota.
Olen sõitnud scaniaga kui ka volvoga...ütlen tõesti et volvo on parem aga kui ülemus annaks scania siis võtaksin lahkelt ka selle vastu. Kui palka makstakse siis vahet pole millega sõidad...kui 80k makstaks siis sõidaks kasvõi zil-iga!
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.