Veoautod ja rasketehnika

Kes tahab saada kutseliseks juhiks?

edward
22:51 04.02.2005
poiss käis pinda, tahab suureks saades "rekkameheks" hakata. Tegin siis natuke statistikat, palju läheks aja jooksul maksma "täisvarustuses" kutseline juht, eeldusel, et kõik kategooriad eksamid tehakse eraldi ja igaks juhuks ka kõik vajaminevaid (üldlevinud) lisakoolitused.
(A-kategooria 4600 + 760)
B-kategooria 4100 + 760
C-kategooria 4720 + 760
CE-kategooria 5310 + 760
D-kategooria 7080 + 760
rahvusvaheline litsents. 1200 + 100
Sõitjateveo autojuhi täienduskoolitus 2360
Veoautojuhi täienduskoolitus 2360
ADR (k.a. paakautod) 3300 + 380

kategooriad kokku: 25810
täiendkoolitused: 9220
riigilõivud: 4280
kokku: karju appi...

Enamus hindadest ühe firma lehelt, kus kõik kenasti kõrvuti kirjas, mõne kursuse saaks mujalt odavamalt, teise jälle kallimalt, kui mõned asjad koos teha, siis paari tuhande kaupa saaks kokku hoida. kuid kardinaalselt lõpptulemust see ei mõjutaks. Kuna ise tegin kat. eksameid ammu-ammu, siis jäi natuke häguseks see riigilõivu pool, kas tõesti iga kat-i tegemisel kasseeritakse 2x380 eek riigilõivu?
Ühesõnaga absoluutsele tõele ei pretendeeri, kes oskab see palun parandagu või täiendagu.
Igal juhul sellise koolituse saanud noor inimene, kes ise peab ennast koolitama, Eestisse mõne tuhande kroonise palgaga, tööle jääda ei saa.
Mel
23:08 04.02.2005
Hakka parem meremeheks, tuleb odavam ja palk ka parem.
treilamees
13:07 05.02.2005
to edward:arvad,et poiss niisama kõrgkooli panna oleks odavam? ega seda raha pea ju korraga välja andma.teeb ühed paberid ära,hakkab tööle teenib raha areneb teeb järgmised jne.ja aastate pärast on see number veelgi suurem(kui mitte eurodes).ise tegin E-kati siis kui see maksis 750 rutsi oli ka suur raha mis teha?
treilamees
13:11 05.02.2005
tahtsin veel lisada,et praegugi olen teinud kõik lisa koolitused oma rahakotist.tahad areneda ja konkurentsis püsida tuleb investeerida
edward
14:59 05.02.2005
ongi küsimus? palju maksavad tänapäeval tööandjad koolituse eest?
Ma ka siiani kõik oma rahakoti peal teinud, kategooriad said õnneks kõik rubla-ajal, aga viimane ADR-i täislaks oma raha peal võttis mõtlema, enamus grupist olid tööandjate poolt saadetud, tööhõiveametitest vms.
Tööandjale sai räägitud ainult ametikoolitusest, vedas juba nina vingu ja keeras teema mujale, ADR-i oli ka tööandjal vaja, ikka minu raha eest, muidu oleks järgmine mees tänavalt võetud.
Arvestades koolituse hinda, on arvata, et noori enam teedel ei tõmba.
rene...
17:12 05.02.2005
...ei saa aru ettevõtjaist,kes juhi koolituse eest hoolt ei kanna. meil näituseks sedaviisi,et firma maksab koolid ja kui nüüd juhil tekib soov töökohta vahetada, siis vastavalt peale koolitust töötatud ajale leitakse kompromiss,kes-mis-kuipalju. senini on alati yhine keel leitud. samas ei keela ju keegi juhi poolt makstud koolitust kõrhema palgaga hinnata, peaks ju töövõtja asi olema kui kallilt-odavalt oma oskusi ja tööjõudu müüb.
jüri
20:08 05.02.2005
Kui tahad rekkameheks hakata siis vaja ära teha B+C+E +koolitused:D....Ise tegin ära B kui 16 sain...siis kogusin raha B kati kaubiku peal...Tegin ära C ja läksin firmasse eesti siseseid vedama...võin öelda et eesti sisene on raskem kui välismaa....siis tegin ära rahvusvahelise koolituse...siis tegin E ära ja siis läksin välismaale....ADR-i tegin poole aasta pärast :D......praegu olen 26 ja sõidan põhiliselt ungari vahelt. (aga euroopa läbi sõidetud :D) Ainuke siis jah mille peab kinni maksma lapsevanem on B kategooria :P.....ja las siis laps ise mässab oma rahadega ja teeb koolitusi ja lubasid :D
jüri
20:11 05.02.2005
edward....kas ma saaks teada mis autokool see on kus sa need kategooriad võtnud oled?...vend tahab ka lube teha...ja siis praegu sinu hindede põhjal on esimesed katid odavamad kui teistel autokoolidel. Äkki ütleks?
Ennu
22:26 05.02.2005
ei mis pane ikka laps rekkameheks , kui tal soov selline , siis pole midagi parata , meremeheks tap hakka siis sul niikuinii , ise hakkan ka vast rekkaga , mina viitsi seal mere peal kööluda , teadagi asi mis seal sünnib ,
edward
22:51 05.02.2005
http://www.tak.ee/teenused/koolitus.php
B-kat sai neti-ee esimeste autokoolide alt.
osanik
23:53 05.02.2005
Hm.Tundub,et Lõuna Eestis saab load tunduvalt odavamalt kätte.Väike näide:Põlvas,Viltumäe autokoolis CE-kat 4370+ riigilõiv,Tartus o/ü "Autokoolitus"CE-kat 3700+ riigilõiv.Täiendkoolitus hetkel 1900EEK.
Carl
12:53 06.02.2005
Ise teen hetkel BC1 Autokoolituses Tartus ja maksma läheb 5950+ riigilõiv, kolme aasta pärast kindlasti siis CE ka.
cowboy
16:27 06.02.2005
To Ed: kannatust veic, majandusministeeriumis on arutlusel uhtne riiklik bussi- ja veoautojuhtide koolitusprogramm.
Ma ei tea hetkel, kaugele nad joudnud on oma seadusemuudatustega, aga selge on see, et ega nad seda koolitust kohe uleoo ei suuda kaivitada..
margus
22:04 06.02.2005
nuh ma juba 6300 BC1 alla pannud....eks ta kalliks läheb aga töö meeldib siis miks mitte..saad hea kohapeale ja teenid selle raha 3 kuuga tagasi...

aga ega pea ju kutseline juht olema...võid ka nö. "amatöör" olla ;) paljud ei nõua kutselise pabereid.
Preeriakoer
09:50 14.02.2005
Olen selle poolt - kaugsõidu autojuhiks ei sünnita selleks saadakse ja mida kallimaks se tehakse seda parem meile, kuna nii piiratakse ka igasugu solgi teepeale tulemis. Olen ise kettas juba 85 aastast ja tean mis tähendab odav mees odavalt makstavas firmas, ned on enamjagu eesti mehe maine euroopas alla viinud.
Kui oleks minu teha tõstaksin maksu nii et oigama võtab ja kes vaatamatta sellele rajale tuleb, võib juba peale esimest poolt aastat talle käe pihku suruda ja nimetada teda meie sekka, kuigi mina ei maksnud kopikatki, minu katid ja liigid on vene õitsval ajal tehtud D ja E sain paltikumi transpordikoolis Jelgavas.
KILLER
17:24 17.02.2005
KILLER
17:26 17.02.2005
KILtutvu ka foorumi reeglitega
KILLER
eedi
19:30 17.02.2005
mina tahan,mul köik katid ka olemas,aga ei tea kuhu minna,ja kuhu algajat vöetakse.
fffffuuuuuuu ccccccckkkkk kkk
21:04 17.02.2005
mine tauresse kõige sitem firma pohuj aga mine ikka kõik minge tauresse 55kr päev kuus saate umbes 1500 pohuj
meeme mee eelmisele
22:10 17.02.2005
kummaline mees oled....
jeah
17:34 18.02.2005
inimesed minge parem sõjaväkke..kes veel saab muidugi. Tagalapataljonis neid vendasid nähtud küll, kes sõjaväest tulevad B CE D-ga välja või ka mõnest muust pataljonist, kus autojuhiks saad ja minnes ei ole neil isegi b-kategooriat. Paneb mõtlema...ise sain c-kategooria.
rene eedile
20:51 18.02.2005
no algaja peab ju ka kusagil alustama. paaril viimasl aastal on meie juures neli noorhärrat alustanud, neljast ainult yhega kõvasti alt läksime.
Kui huvi jätkuv, võta ühendust. meil enamus noored mehed, keskmine alla kolmekymne,yhel veel kaitseväes käimata,aga reisud kõik OK tehtud saab.
meeme mee to jeah
20:57 18.02.2005
olen aegateeninud tagalapatis ja keegi ei pakkunud mulle seal lube teha (olid olemas BC1). eriti ei usu Su juttu et kaitsevägi maksab kinni juhikoolituse. Vähemalt mu ajal küll sellist võimalust ei olnud. Küll sai aga hea kaevikukaevamise kogemuse.

Praeguseks siiski BCE kategooriad omandatud ja D omandamisel.
p.j
13:00 22.04.2005
millisesse firmasse soovitaksite minna uurima(tööd)millised masinad ? j.n.e kui pole veel kogemust ja mida tuleks silmas pidada algul ikka eesti firmasse kus sa ikka kohe lambist läände saad?
casecas to meeme mee
20:59 22.04.2005
mis aastal käisid?
kustas
21:38 22.04.2005
kui rekkajuhiks-siis ****** sulle A kategooriat vaja????
meeme mee to casecas
21:52 22.04.2005
casecas
22:01 22.04.2005
ma olin 1999jan-2000jan
meeme mee
22:29 22.04.2005
tubli.oli tore? ;o)
mikk
14:24 25.04.2005
adr-i sa ei pea tegema kui ei taha.
casecas
18:19 25.04.2005
****x Kogemus kogu elux :)
vahest meenutad siiani muigel sui sealseid tegemisi
eesti kodanik
10:33 09.12.2011
Sõiduõpe on TAK-is normaalne aga teooria on alla igasuguse arvestuse.
Mart Laanemäe
19:09 05.03.2012
Sõiduõppe OÜ Tartus Kalda tee 30 pakub heal tasemel ametikoolituse täiendkoolitust hinnaga 95€ ja ADR-põhiõpet hinnaga 130€

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte