Veoautod ja rasketehnika

Mida rekkajuhid tahavad, et tööle tuleks?

kapsel0
13:38 23.07.2012
On olemas ka firmajuhte kes kasutavadki ainult katseaja juhte ja makstakse nii vähe kui võimalik. Kaugele siis sellise poliitikaga jõuab ja mis tehnikast nii järgi jääb. Ja kes on parmott ? Kui ma joon ja töötegemist see ei sega ja lõhnadega ei sõida kas ma olen ka parmott siis
väike rekkajuht
22:48 23.07.2012
Ja nii see käib.Kui ülemuse naine sõidab juba dziibiga ja ülemus ise hakkab maja ehitama,on aeg firmast lahkuda.Tehnikat katseaja juhid ei jõua lammutada.
tööandja
00:49 24.07.2012
mõned juhid oma karjääri kestel katseajast kaugemale ei jõuagi ja aastas keskmiselt 3-4 töökohta. need on tegijad, sest kogemusi palju. irw
ei usu, et ükski tööandja tõmbaks häid juhte või laseks headel juhtidel niisama lahkuda. kui see juhtub, siis tuleks võib olla ka juhtidel pilk peeglisse visata.
arvamus ülemuse kohta
12:16 25.07.2012
Mh.. Kui veofirma omanik ostab uue auto või ehitab maja siis on enamikul autojuhtidel kohe nägu kõveras ja arvamus - näed ehitab meie palgast endale või ostis meie arvelt auto .
Kui on töölepingu sõlmimine ja läbiräärääkimised siis ju lepitakse tingimused kokku aga ikka see eestlase kadedus lööb välja .
Kui veofirma omanik investeeris oma firmasse - lõi firma sissemakse, ostis veoki ja haagise , omas esimest raha ,et kütet osta ,esimest palgaraha ,et esimesi laekumisi oodata jne...
See ei huvita mitte kedagi -veelvähem autojuhti .... siis ei tasu ka kade olla ,kui omanik endale oma töö ja investeeritud raha eest miskit lubab...
Ei ole enam sotsalism ,et mõni teeb ja siis jagame kõik võrdselt .
eelmisele
12:44 25.07.2012
-----Kui veofirma omanik ostab uue auto või ehitab maja siis on enamikul autojuhtidel kohe nägu kõveras ja arvamus ---
Mitte arvamus,vaid elu on näidanud,et uus auto on ikka VÄHEMALT jeep mis ikka üle võimete ja maja asemelt tahetakse villat ja siis hakkavad kokkulepitud palgad hilinema ja väiksemaks muutuma.Nii et see on suur ohuallikas,kui boss hakkab ehitama ja autot ostma.....
Olen selle üle elanud,kahjuks ei vahetanud kohe firmat,kui boss tõi omale hummeri ja hakkas ka maja laiendus-sain vitsad....
arvamus ...
13:56 25.07.2012
tegelikult pole autojuhi asi, mis autoga sõidab või kus elab ülemus. autojuhi tööks on kaubavedu. mida vähem tegeled kõrvaliste asjadega, seda rahulikum enda elu on ja võib olla saad ka kunagi omale "jeebi" osta.
Kristjankkkkkk
16:38 25.07.2012
Mõned mehed siin hakkavad äärmustesse kalduma, umbes nagu, et firmajuht peakski vaid luksuslikult elama või siis teiste meelest oleks jälle nagu sedasi, et firmajuht virelegu veel rohkem kui autojuhid ise.

Kui üldistest eetika ja viisakuse reeglitest lähtuda, siis on asi väga lihtne.
Kui ettevõttel läheb hästi, tehnika on korras, juhid saavad omad raha kätte ja palgad on vähemalt normaalsed, siis ei ole ühel normaalsel autojuhil mitte midagi selle vastu, kui ettevõtte omanik või juht saab elada pisut luksuslikumat elu. Millegipärast elu näitab pigem seda, et edukad ja eetilised ettevõtjad ei ole enamsti kehkenpüksidest eputrillad, kes omale villasid ehitavad ja luksusautosid liisivad.

See mis meestel meele mustaks teeb on hoopis olukord, kus firmas on kõik ligadi logadi ning omanik mängib laia lehte ja üritab kõigi jaoks kõva mees välja paista. Samal ajal on juhtidelegi palgad osaliselt maksmata. Kuna ise kasutan transpordifirmade teenuseid, siis olen pisut aru saanud, et Eestis ongi päris palju selliseid transaettevõtteid, mis just nii toimivad nagu ma viimasena kirjeldasin. Kliendina huvitab mind vägagi, kas minu kauba vedamise eest läheb raha normaalsetele inimestele või mitte.
punakuub
16:42 25.07.2012
mida tahaks? normaalset palka, normaalset tööd ja normaalset töövahendit ning lõpuks normaalset suhtumist autojuhti. täna on enamasti nii et palka ära küsi sest on sada põhjust miks mitte maksta, töö on alates ladimisest kuni lolli mängimiseni ja seda enamasti tasuta. töövahend on selline et häbi sellega sõita ja oled alati hirmul et ära ei lagune. suhtumine autojuhti on nagu suhtumine krantsi, ainult kohustused ja vastutus. õigused aga on viimased. ja veel edasi ja edasi. sellepärast ei lähegi kuhugi firmasse palgatöötajaks vaid ajan oma asja ise. ja täna olen rahul. kuigi see on ebameeldiv ja ennem oleks kuskil autojuht kui oma firma omanik, juht ja kõik kokku. aga mida sa teed?
to kristjankkk
16:54 25.07.2012
Kuna ise kasutan transpordifirmade teenuseid, siis olen pisut aru saanud, et Eestis ongi päris palju selliseid transaettevõtteid...

millest sa seda järeldada? autojuhtide jutu järgi? irw
O.C.
23:28 25.07.2012
Aga miks peaks autojuht valetama, kui peaks jutuks tulema näiteks? Samas leian ka seda, et head firmat ei pea häbenema ega seda vaka all hoidma- ka see on ju firmaomanikule ainult vesi veskile, kui tema firmat maha ei tehta.
Kuigi mis seal salata, ka autojuhina on päris palju tegelikult kuulda, milline on väga paljude Eesti firmade sisekliima jne.
Kusjuures ka minu suhtumine on selline, et tõesti- firma omanikul olgu või 7 Hummerit ja ehitagu või 7 villat, aga kui juht saab oma kokkulepitud palga,m ei ole tal öelda mitte kui midagi. Ja kui kadedus välja lööb ikkagi, siis ei saa ju keegi keelata ka ise teha :)
Kristjankkkkkk
02:30 26.07.2012
Autojuhtide jutust üksi ei järelda ma midagi, kuid ka see näitab midagi. Kui kogu info kokku panna, siis saab päris ilusa pildi. Muide, on selliseid veofirmasid, kus juhid aastate jooksul ei vahetu ning mehed on rahul ja õnnelikud. Üks selline veab minu kaupa Skandinaaviasse juba aastaid, saadaksin nendega mujalegi, kuid nad sõidavad vaid Skandinaavia ja Soome suunal. Samal ajal on mõni kolhoos nagu läbikäiguhoov, kus iga möödajalutaja teeb reisi või heal juhul kaks ja siis juba tuleb järgmine mees. Kui keegi väidab, et selles on süüdi vaid autojuhid ise, siis ma küll ei kavatse temaga nõus olla.

Autojuht on tihtipeale lihtne inimene, kellel petisest ebaaus ettevõtja suudab naha üle kõrvade tõmmata. Kõrvaltvaatajana see lihtsalt ärritab mind. Samas nii suur maailmaparandaja ma ka pole, et ise transpordiärisse sukelduda tahaks. Olen juba teistele asjadele keskendunud, kuid transporditeenuse sageda kasutajana näen transpordisektori mädapaiseid küllaltki hästi.
Kellele petisest ebaaus ettevõ
13:51 26.07.2012
Kulla Kristjan. Oled sa ikka veendunud , et sinu sõnadel väikenegi tõepõhi all oleks..
Teen sulle väikese spikri , et oleks lihtsam otsustada ja just ebaausate ettevõtjate (EaE) poolt vaadatuna
1. On sul näiteid tuua kus EaE -d niristavad lihtinimestest autojuhtide sõiduautodest kütust välja
2.Või oskad täpsustada neid lugematuid EaE joomiskordi samal ajal kui lihtinimestest autojuhid rasket tööd tegid
3. Et paneksid paberile nimekirja lihtinimeste tehnikast(näiteks sõiduautod) mille EaE on ära lõhkunud ja muidugi pärast tagasi ajanud.
4.Kindlasti oled üles tähendanud korrad kus EaE-d on lihtsalt minema läinud (klubi vahetanud)
5.Ega ma eriti kahtlegi , et Eae-d hakkavad kraesse just kõige tublimatele lihtinimestest autojuhtidele.Milleks teha koostööd inimestega kes saavad hästi hakkama.Siin on EaE-l kõva arenemise koht.
Rohkem ei viitsi aga mingi 10 punkti võiks veel lisada.
Kristjankkkkkk
14:04 26.07.2012
Lõpetuseks toon sulle siia ühe kõneka fakti. Eestis on olemas Töövaidluskomisjon, mille lahenditest on üle pooltel juhtudel jäänud õigus töövõtjale. See on väga kõnekas fakt, mis ütleb nii mõndagi Eesti ettevõtluskultuuri kohta.

Ei näe põhjust enam siia arutellu sekkuda, maailma sellega ju ei paranda.

Muudetud 09.08.12 15:41

kristjanile
15:51 26.07.2012
aga uuri, kas kohtus on töövaidluskomisjoni võit kehtima jäänud?
töövaidluskomisjon on tänuväärne asutus, kes teeb otsuseid töötaja kasuks, aga kui on töötaja süüdi, siis kaebab tööandja edasi ja kohus teeb otsuse toetudes tõenditele ja lõpuks peab töötaja kinni maksma nii enda kui tööandja advokaadid. nii palju siis järeldustest töövaidluskomisjoni otsuste põhjal.

Muudetud 09.08.12 15:41

suureke
21:44 26.07.2012
härrad ma töötan palgatööl autojuhina saan palka sinna 11000 ja teate sõidan skoda suberbiga2011 ja ehitasin uue maja ka. lihtsalt rahaga tuleb õieti ümber käia.
edu härrad
ta ei tea ju neist midagi.
02:33 29.07.2012
Kui mitte autojuht, sellise küsimusega välja tuleb, siis tekib küsimus, milleks talle autod ja juhid.

Muudetud 15.08.12 15:24

eelmisele
09:15 29.07.2012
ta ju tahab teada, mis tänapäeva juhtidel vaja on, et nad ei jooks ja ei varastaks, vaid teeksid tööd. arvestades olukorda transpordis, täitsa loogiline küsimus.
juht.
21:07 05.08.2012
Mida juhid ootavad tööandjalt?
Esiteks stabiilsust. On ju juht ka inimene ja võtnud pangast laenu. Palk peab laekuma õigeaegselt. Tänapäeval võitleb palga suuruse pärast igaüks ise. Seda ei saa numbritesse panna. Aga palk peab olema inimvääriline. Miinimumpalk on välistatud. Põhipalk peab olema pigem Eesti keskmise lähedale kui miinimumi lähedale. Keegi ei ole meist raudne, vahel ikka jääd haigeks. Töövõimetuslehel olles arvestatakse haigusraha põhipalga järgi. Lisatasuna on tööandjal kasutada maksuvaba päevaraha. Ja üldse peab olema kombineeritud palgaarvestus: põhipalk, päevarahad, laadimistasud, km tasu jne.
Teiseks tuleb arvestada, et juht on ka inimene, mitte töövahend. Juht ei ole ori kes 24/7 rabeleb. Ei taheta hoida palgal vahetusjuhte. Aga tehnika peab liikuma, sellest lähtuvalt lastakse koju vaid pesuvahetuseks. Puhkustega sama lugu. Tahad olla kuu puhkusel aga kolmandal nädala juba helistatakse, et äkki tuled reisi. Ja hobidest ei tasu rääkidagi. Hakkad kuu aega varem meelde tuletama, et toimub üritus. Aga tihti jääb see Sul osavõtmata, kuna töölt ei lasta vabaks.
Kolmandaks on töökorraldus-logistika. Valus teema. Ei tunta kella, mõõtühikutest ei teata midagi ja kaart ei tunta.
Neljandaks tehnika. Tehnika peab korras olema. Ei ole vahet kas uus või vana, peaasi, et juhi palk laekuks õigeaegselt.
Viiendaks on töötegemiseks vajalike kulutuste arveldamiseks olevate vahendite olemasolu. Kui ikka küttekaart kinni siis pole midagi teha. Tuleb otsida uus tööandja.
veevärgi vello
22:36 08.08.2012
Endalgi sama jama et tahaks nädalakese puhata ja siis öeldakse et pole autosid jne. Tee veel üks reis ja siis räägime, tean mis siis räägitakse aga rahast ei taha keegi rääkida. Ajud tossavad täiega juba
rekkavolts
23:12 08.08.2012
uus länkar, 200 ruudune maja, töö esmaspäevast neljapäevani kella 10-16, palk alates 2000 euri. pole ju palju nõutud
veevärgi vello
00:55 10.08.2012
nu sellise töö eest eesti tööandja (kellel endal ka pere kodus)
maksab vist ainult max 300 € palka
veigerekpuit
01:22 10.08.2012
Laeva peal kuuleb seda ülemuste kirumist kogu aeg,seejärel kirutakse kokkasid,seejärel laevatöötajaid,kes lasevad ikka seina äärde tagurdada.
Siis kirutakse teisi juhte,kes kõik teeääred on täis parkinud,et ei saa "neljakendviit" teha,siis on järg tellija käes,kes paremat kohta pole osanud otsida,kuhu kaupa tellitakse.Tagasi koorma peale saamine kirutakse samuti väga põhjalikult läbi ja siis hakkab ring otsast peale :D:D:D
kehäIIImies
09:28 10.08.2012
laeva jutte peab uskuma, sest seal on euroopa kõige kõvemad rekkajuhid koos. kui nemad midagi ütlevad, siis see on puhas kuld.
Bõvalõi
17:42 10.08.2012
Laeva meeste jutud on puhas kuld. Olen oma 24 aastase staaži juures, sellest 16 euroopa suunalist, kaks korda rootsi kaudu sunnitud koju tulema ja see mida ma laevas nägin ja kuulsin, no see on ikka müstika. Terve maailm vakatab selle Kapella täie tegijate kõrval.
mmmmm2
23:06 10.08.2012
Minu arust võib kogu selle teema taandada sõnale "usaldus". peab olema vastastikune usaldus töötaja ja tööandja JA KLIENTIDE!!! vahel. see tekib aastatega.
Kui see on olemas, on ka märksa kõrgemad palganumbrid ja paremad tingimused kui siin mainitud võimalikud.
Eriti toonitaks siin klienti, mida miskipärast siinses arutelus pole väga üldse mainitud. kui klient naeratab järjekordse õigeaegse ja kvaliteetse saadetise pärast (ja miks mitte sõbraliku ja muheda autojuhi !!! ) kajastub see ka firma finantstulemustes. Kui personalijuht on kompetentne tegelane siis see kajastub ka autojuhi palgas ning töötingimustes. nii see kolmnurk töötama peab... Kui mõni lüli ei toimi, tekivadki teemad nagu see siin. Soovitus teema algatajale, leia nõrgim lüli ;)
stammer
13:06 11.08.2012
Poolas saab rekkajuht keskmiselt brutos 1600€, Saksamaal 2100€ ja Norras 3000€. Tuttav lätlane ütles, et tema saab 1200-1300€ kätte(!) ja et seda on vähe, et ära elada.

Huvitav kui palju meie rekkajuhid palka saavad?
eelmisele
18:11 11.08.2012
kui foorumit uskuda, siis 0...5000 euri
kõvataja
17:04 13.08.2012
mh.. Kui juba stammer rammib siin eurorahaga ,siis peab minema ka kontroriise jalgu trampima ja juurde nõudma . Ei ole normaalne ,et mehed lällaris räägivad ,et lätlane ja poolakas saab minust rohkem raha ...Südame ajab kohe täis kuidas sakslane saab veel rohkem . Kurat ma pean ikke meie oma Siimule sinna Brüsselisse kirjutama -Mis toimub mees ???
Usu lällarit ja sa saad tunda kogemust -alati on seal parem ,kus pole meid !!!
Naljamehed
18:17 13.08.2012
Teie siin foorumis olete super naljamehed oma palgajutuga, ma sõidan päevas Muuga-Pärnu-Muuga-Pärnu-Muuga ja tööd teen 5 päeva nädalas, ja auto on mul vana ja palk on 2870€ kätte :) Varsti muidugi saan uue auto hetkel värvimises.
p3000
18:14 15.08.2012
noh 0,20-0,22e /km eest on hästi saadud ja Sind on õnnistanud ,et tööd jagub ja 600km päevas sõita saad..
mina mina
18:23 15.08.2012
To: Naljamehed

Sellist möla pole mõtet suust välja ajada.
Lisaks uued autod ei vaja värvimist.

NB!Adminn võiks ka oma sügelevad ja karvased näpud paikka jätta - kas peab reeglite üle vaidlema hakkama vä?
Stammer on "tark"
16:54 28.08.2012
Jah , Suures Poolas, kus on juhte küll ja veel on tõesti kõrgepalgalised juhid :D
Naljamehed!! :D:D
sasssmasss
17:30 28.08.2012
2850€ kätte???
tahaks ka sellist tööd-tavaliselt on palgad ikka 1200-1600 vahel ja ikka umbes 6-7 päeva nädalas tuleb tööd teha aga rohkem ei pigista kuidagi välja. Mis nipiga seda palka saab teenida - õpeta meid ka?
Bõvalõi
18:55 28.08.2012
2850??? Ma olin kunagi ühe tondiga koos õhtust söömas a-la poolas vist.Tema libistas õltsi ja rääkis palgast. Algul sai ta pisut rohkem kui mina aga kui ta õllele ka mõne klaasi subrovkat oli vahele visanud, muutusid need palganumbrid juba kordades suuremaks. Eks see algul mainitud number ole ka välja käidud vist peale teist pudelit salaviina.
stammer
19:43 28.08.2012
No kui juba 1600 € brutos on kõva(?) palk, siis no millest me üldse räägime?
Naljaninad.
gislaved
22:19 28.08.2012
Eks palk ja töö peaksid olema tasakaalus. Neid vendasid kuuldud nähtud küll, kes jalakõlgutamise eest "milli" tahab-küsib. Soome miinimum on hetkel autojuhile 13,67 tund ja sellest odavamalt ei peaks end keegi Soomes müüma, lisaks kõikvõimalikud lisatasud. Lihtne tehe ütleb ,et miinimumprogrammiga saab ca 2000 kokku- lõplik sissetulek sõltub maksukoormusest, mis omakorda sõltub sissetulekust. Eestis võiks samade tingimuste juures umbes poolega sellest leppida, aga eks iga mees müüb end sellise hinnaga nagu oskab ja niikaua kui leidub Eestis juhte, kes ennast ei hinda ja on nõus vorstita võileiva eest tööd tegama ei parane ka palgatase. Edu ja võib-olla kunagi õnnestub ka taas Eestis tööd teha ,senised pakkumised on küll olnud rubriigist "Baskini anektoodid".
mina mina
07:06 29.08.2012
To:gislaved
Muidugi väide,et kui leidub juhte kes ennast ei hinda ............ ei parane ka palgatase - on veits nii ja naa.Ehk siis sinu väitestloeb välja,et nagu juhid reguleerivad olukorra aga tegelikult teeb turg.Kui veohinnad on madalad siis tuleb igalt-poolt tingida.
einojah
08:49 29.08.2012
kui veohinnad on maas ja vedajal pole raha maksta nii palju kui juht soovib, siis juht sõidab internetis.
töömees teeb tööd sõltumata masust või buumist ja teenib alati paremini kui rändtirtsud.
tühi sisu
16:23 29.08.2012
ET nafta maamunalt otsa lõppeks siis poleks enam niipalju netti ja tuleks KAERAMOOTORIGA mööda ilma ringi kihutada ,aega poleks enam üldse ,sest kui aga vaba aega oleks siis peab ju hobuse eest hoolt kandma,et peremehel leib laual oleks ,naabrilt pakk heina pihta panna vaja ja küla kõrtsis hüüda kui kõvasti mulle ikka makstakse ,et elu vaim veel sees. edu kõigile kel veel hästi läheb
juhiabi
20:36 29.08.2012
Ehk "mina mina" oskab ka ära seletada, millest tekivad madalad veohinnad?
evald33
22:28 29.08.2012
Soome miinimumid, seda siis loomulikult, kes ametiühingusse kuuluvad
Etteruttavalt võib öelda, et need tõusevad nii detsembris, kui ka järgmise aastas veelgi.
Palkkataulukot 1.2.2012 tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden
alusta lukien (€)
tunti 2-viikko
Täysperävaununkuljettaja
alle 4 vuotta 13,29 1063,20
4-8 vuotta 13,45 1076,00
8-12 vuotta 13,90 1112,00
yli 12 vuotta 14,23 1138,40
Puoliperävaununkuljettaja
alle 4 vuotta 12,78 1022,40
4-8 vuotta 12,94 1035,20
8-12 vuotta 13,39 1071,20
yli 12 vuotta 13,67 1093,60
Kuorma-auton-, pumppuauton- ja pyöräkuormaajankuljettaja
alle 4 vuotta 12,49 999,20
4-8 vuotta 12,64 1011,20
8-12 vuotta 13,06 1044,80
yli 12 vuotta 13,37 1069,60
Henkilö- ja pakettiautonkuljettaja
alle 4 vuotta 12,22 977,60
4-8 vuotta 12,35 988,00
8-12 vuotta 12,77 1021,60
yli 12 vuotta 13,01 1040,80
sünteetiline õli
23:43 29.08.2012
Eesti tööandjatel on arusaam et autojuht on kui robot. Andke inimesele puhkust ja et töö oleks ka enam vähem ikka tööaja piirides ja loomulikult palk mis on põhiline, vot siis on ka juhid olemas. Aga üldjuhul loodetakse teab mida, sõitma peab ööpäeva ringselt, küttekulu peab olema nagu sõidaks ilma käruta, isiklik auto ei tohi olla diisel jne. Naera kõveraks onju
evaldile
09:11 30.08.2012
kas need on head palgad? sealt lähevad maksud maha, lisaks on kuluks elamine seal ja kodust eemal olek. hea juht teenib siin ka piisavalt, et rohkem kätte jääks.
evald33
09:32 30.08.2012
Loomulikult palga "headus" sõltub indiviidist ja konkreetne palk sõltub autojuhst ja tema oskustest, aga välja toodud miinimumid annavad mingi aimu, millest alla poole ei saa maksta.
See on samuti individuaalne, kas rabada Soomes ja elada mõlemal pool piiri või hõivata ankur ja jäädagi Soome. Mina isiklikult arvan, et kahte elu Eestis ja Soomes ülalpidada on kulukas, seda nii rahakotile, kui ka inimsuhetele. Eks seda otsustab muidugi igaüks ise, kuidas elada.
Muidugi tasub lisada, et veoautojuhid saavad korraliku lisaraha igasugustest lisatasudest.
Sattusin ükskord rääkima ühe metsaveo autojuhiga, kes oli paar aastat tagasi väljaveotraktori ameti rekkamehe ameti vastu vahetanud ja tema oli otsusega väga rahul. Rahulik töö, palk parem ja kõik lisatasud lisaks.
kolmkaru
21:16 30.08.2012
Uutest volvodest käi suure kaarega mööda,nendega on nööki rohkem kui arvata oskad.
vioxx
21:34 30.08.2012
to evald: TES palgad on tunti ja 2‐viikko kohta!

KUORMA‐AUTOALAN TYÖEHTOSOPIMUS      
Palkkataulukot 1.2.2012 tai lähinnä sitä    

Täysperävaununkuljettaja      
      tunti 2‐viikko
alle 4 vuotta  13,29  1063,20    
4‐8 vuotta  13,45  1076,00    
8‐12 vuotta  13,90  1112,00    
yli 12 vuotta  14,23  1138,40    

Puoliperävaununkuljettaja   
      tunti 2‐viikko
alle 4 vuotta  12,78  1022,40    
4‐8 vuotta  12,94  1035,20    
8‐12 vuotta  13,39  1071,20    
yli 12 vuotta  13,67  1093,60    

Kuorma‐auton‐, pumppuauton‐ ja pyöräkuormaajankuljettaja 
      tunti 2‐viikko
alle 4 vuotta  12,49  999,20    
4‐8 vuotta  12,64  1011,20    
8‐12 vuotta  13,06  1044,80    
yli 12 vuotta  13,37  1069,60    

Henkilö‐ ja pakettiautonkuljettaja    
      tunti 2‐viikko
alle 4 vuotta  12,22  977,60    
4‐8 vuotta  12,35  988,00    
8‐12 vuotta  12,77  1021,60    
yli 12 vuotta  13,01  1040,80    

vioxx
21:41 30.08.2012
See on ainult TES põhipalk 2- nädala kohta, lisaks tilguvad söögi-, päeva-, puhkuse-, haiguse-, ulkomaanliikenteen rahad, mis kõik kokku võivad moodustada põhipalgast suurema osa - nii tuleb teine palk lisaks.
c-kategooria
22:28 30.08.2012
Tere .kui raske on saada tööle rekka peale ,kui kogemust pole ?
mina mina
22:36 30.08.2012
to: juhiabi
palun väga - lihtsalt pole vedusid ja turul teenusepakkujaid liiast.ehk siis kuna vedusid pole siis tuleb kembelda iga koorma eest ja sedamoodi hinnad ongi madalale langenud.kuna aeg-ajalt tuleb ka seda teenust tellida siis olen suht hästi kursis kuidas aastate jooksul hinnad liikunud.

to: vioxx

kas sa ise ka aru saad mida sa kirjutad?
sina kirjutad:
lisaks tilguvad söögi-, päeva-, puhkuse-, haiguse-, ulkomaanliikenteen rahad,

päevaraha lisandub (kas kodumaa vöi välismaa) kahte korraga ei tule
lisaks kui on päevarahad siis mingeid söögirahasid ei maksta:)
puhkusetasu saad siis kui oled puhkusel ja seda makstakse ka Eestis:)
haiguspäevade eest makstakse ka siis kui oled haige mitte lisatasuna:)muide ka Eestis makstakse haiguspäevade eest.

yldjuhul päevarahad ei ole suuremad kui palk ja täpselt nii see on.Soome firmas töötades vöib maksimum saada palgalisa päevarahas kui oled Soomest väljas ja Venemaa suunal.suurim päevaraha Moskva piirkonnas 63 eurot ja tavavenemaa mingi 50 eurtsi.

arvuta siit edasi ja ära palun jahvata mötetut
vioxx
23:17 30.08.2012
to mina mina:
Soomes võib puhkuse ja haiguspäevade raha sisalduda juba palgas. Puhkepäevade eest välismaal võib palka mitte maksta kuid päevaraha peab maksma. Kui lõunaks koju ei jõua saad söögiraha, välisriigis +8% palgalisa.
Igas ettevõttes erinevalt, kuidas kokkulepitud on. Ühtsed on soomes ainult miinimumnõuded. PS! Töötan soomes asendusjuhina.
vioxx
23:23 30.08.2012
Väike väljavõte lvõimalikest lisadest:

3. Ulkomaanliikenteen palkat ja kokemuslisä
Täysin työkykyisen ammattitaitoisen kuorma-autonkuljettajan
2-viikkojaksopalkka ja tuntipalkka ulkomaanliikenteessä ovat edellä
mainitun taulukon mukaiset.
Ulkomaanliikenteessä olevalle kuorma-autonkuljettajalle, joka on toi-
minut vähintään kahden vuoden ajan samassa yrityksessä ja on tänä
aikana osoittanut omaavansa kyvyn selviytyä ulkomaisissa olosuhteis-
sa (kielitaito, liikennesääntöjen ja tullimuodollisuuksien tuntemus yms.)
maksetaan erikoislisänä vähintään 8 % 8 §:ssä mainitusta jaksopalkas-
ta laskettuna.
10 § Erilliset lisät

1. Ilta- ja yötyölisät

Klo 18.00-22.00 välisenä aikana tehdyiltä työtunneilta maksetaan ilta-
työlisää 15 % taulukkopalkasta ja klo 22.00-06.00 välisenä aikana yö-
työlisää 20 % taulukkopalkasta.

2. Vapaapäivätyölisä

Vapaapäivänä tehdystä työstä maksetaan vapaapäivätyölisä, jonka
suuruus on 100 % työntekijän taulukkopalkasta.

3. Myrkky- ja räjähdysainelisä

Myrkkyjen, räjähdysaineiden ja radioaktiivisten aineiden käsittely- ja
kuljetusajalta siltä osin, kuin vaarallisten aineiden kuljetusmääräysten
(ADR) vapaarajat ylittyvät, maksetaan lisää, jonka suuruus on 5 % tau-
lukkopalkasta.

4. Erikoislisä

Nosturiauton kuljettajille, lavettiauton kuljettajille, jäteauton kuljettajille,
puutavaran kuljettajille kuljetettaessa puuta metsästä silloin, kun kuljet-
taja käyttää kuormauslaitetta sekä niille autonkuljettajille, jotka suorit-
tavat maidon keräilyä imukeräilyautoilla, maanalaisissa laitoksissa kul-
jetuksia suorittavalle autonkuljettajalle sekä niissä erikoiskuljetuksissa
toimiville kuljettajille, joihin kuljetuksiin tarvitaan ao. viranomaisen lupa
sekä erikseen niin sanottu saattoauto taikka jotka tulee lainsäädännön
mukaan merkitä varoitustauluin ja -valaisimin, maksetaan erikoislisää,
jonka suuruus on 5 prosenttia työntekijän taulukkopalkasta.
mina mina
08:24 31.08.2012
to:vioxx

kuidas sa seletad väidet,et haiguspäevaraha sisaldub palgas?

ei viitsi hetkel körvalkabinetti minna raamatupidajat piinama ,et vastu väidelda:)
NB!tean ka yht-teist soome palkadest jne

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte