niipalju kui mina sõitnud olen, siis teed ei kipu sõiduauto ja kaubikute juhid andma. sõidavad ees rahulikult 80-ga ja ei tee sinust väljagi. pigem märkan tolerantsi teiste rekkajuhtide poolt ja mis siin salata, ka vanakoolimehed (kamazi ja mazi juhid) on suhteliselt tolerantsed liikluses ja arvestavad sinuga. just paar päeva tagasi sõitsin rekkaga keila poole, kui enne mind 200 meetrit keelas teele Sisu, üleni paasi täis. Mõtlesin isegi, et mida kuradit ta nüüd ette keeras, liikus masin ees 55-ga, ma tulin 90-ga. Aga ei olnud midagi hullu, masin näitas ees sunda ja võttis ilusti kõrvale ning möödumisega polnud mingeid probleeme, kuigi see on koht, kus naljalt rekkamehed mööda sõita ei julge, kuna tee kitsas ja kurviline.
1.Sõidan mina Tartu poole sõiduautoga (keskmiselt 100-110 km/h) Hollivoodi juurest keerab ninaeest ka Tartu poole rekka ja jääb ette uimerdama.Mina pidurdan,kuna tuleb auto vastu,minu taga aga ühtegi autot enam ei ole,milleks rekkamees nii teeb jääbgi mulle arusaamatuks?
2.Situatsioon täpselt sama ainult sellel korral rikun nahhaalselt liiklust ja panen üle pideva joone vastssuuna vööndisse ja mööda ,kuna kedagi sel korral vastu ei tule ja minu taga ka kedagi ei ole.Küsimus ka sama,miks te rekkamehed nii teete? Need kaks näidet on selle kevade läbielamised ja mõlemal korral mõttes siunasin teid .
3.Väikeste autode kolonn on rekkal sabas (ca 7-8 väikest) vana annab 85-90 km/h(väikestele 100km/h lubatud) minna vasakud rattad üle telgjoone ,ääre poole võtab ainult siis,kui on vastutulijaid.Mitmekilomeetrise üritamise peale õnnestub lõpuks mööduda.Õnneks on ilus ilm,aga rekkamehed mõelge nüüd veel sama situatsioon vihmase ilmaga,kui teil suur s.. pilv ka veel taga on kuidas siis mööda peaks saama-milleks või kelle karistuseks te seda teete?
4.On teie hulgas ka viisakaid,kes suunaga märku annavad ja võtavad teeääre poole(tean väga hästi,kui ohtlik see manööver rekkale on,aga ei näe ka põhjust ,miks teil vasakud rattad üle telgjoone peavad olema ,kui väikesed autod taga on).Viimasel ajal on küll viisakaid rekkmehi vähemaks jäänud,kuid nahaalseid väikeautojuhte on tõega kordades rohkem juurde siginenud.
Siiski olete teie rekkamehed peohvid ja teilt ootaks siiski rohkem viisakust,kui rullnokk sõiduautojuhilt.Esimesed 3 juhtumit teile küll au ei tee (ma ei räägi situatsioonist,kui on tihe liiklus ja on vaja tõesti "rinnaga" teed murda). Kena suve teile ja NAEL KUMMI.
täna õhtupoolikul tallinn tartu maanteel oli ilmne näide meie kultuuritusest.üks "rekkamees" keeras teisele niimoodi kanni,et äärepealt oleks kolmanda kolleegi ära tapnud.üks pressukäru hakkas SP mehest(vana niinivirta scan+jokineni haage)mööda sõitma,aga arusaamatult venis see manööver meeletult pikaks ja siis tuli kurvi tagant kuusakoski rauakoll.SP mees selle asemel,et kolleege säästa ja korraks paremale võtta sõitis nagu trammiga.pidurituled läksid siis põlema,kui kuusakoski poolest saati kraavis oli(õnneks sai teele tagasi).olgem imimesed.ma ei propageeri kihutamist,aga kui sa näed peeglist,et kolleeg hakkab sinust mööda minema,tõsta jalg korraks gaasipedaalilt ja lase tal minna.järelikult ta on kiirem,aeglasemad ju ei sõida mööda.sõitke ise ja laske teistel ka sõita. edu ja jõudu.
oleks kõigil Su koleegide arusaam asjast niisugune nagu Sa siin selgitad poleks viga midagi,aga nüüd tuleb välja,et te ei suuda omavahel ka "kokkuleppele"saada.Eelmises kommentaaris kirjutasin tänavukevadisi läbielamisi teiesugustega.Omal mul 32 aastat staazi ja eelmise valitsuse ajal sai ka nooruspõlves suure rooli keeratud , sellest ajast ka teadmine mida see tähendab. Olen ka suuremalt jaolt üksisõitja,kui see ei õnnestu,üritan kolonni vedada,lihtsalt omal on rahulikum,pole vaja kogu aeg eesliikuja lollusi kaasa teha.Tõesti on see nii ,et möödasõitu alustades ärkab ka uimerdaja üles ja leiab,et miks sa ikka mööda lähed.Seisukoht Sul jumala õige,kui juba järele jõudis lase ta mööda ,läheb eest minema ka kindla peale.Mina neid kääbikuid ei mõista kes möödasõidu takistamiseks oma kiirust tõstavad,milleks ta siis kogu aeg ei või kiiremini sõita?
täitsa nõus eelneva mehe jutuga. kui teist keegi mööda sõitma hakkab, siis võtke korraks jalg gaasipedaalilt. see ei ole ju midagi erilist.
rekkamees ei saa eriti kiirust lisada, ega see sõiduauto ei ole, millega sa võid seal kiiruse 120 peale lasta, et korralikult mööduda. enamus rekkad lähevad siiski 90-95 ainult välja ja kui eesolija kavatseb veel seal 80 pealt natuke gaasi vajutada oma suva järgi, siis on masendav.
eestlased ei ole veel jõudnud õppida euroopa liiklemiskultuuri. aga ega see aeg kaugel ei ole kui mõni auto näeb et sõidab aeglaselt ja tagant tuleb rekka ja ta kõrvale tõmbab et rekka mööda saab. eestlasene on selline inimtüüp, kes käib välismaal ringi, näeb mis seal tehtud on ja tuleb eestisse ja tahab samamoodi teha. praegu vähemalt minuarust on läinud moodi see, et antakse märku et mine nüüd mööda sest tee tühi. või siis kui keegi minust möödub, sõidab ette ära ja siis tänab ohutuledega et andsin märku et tee tühi. paari aasta pärast ma kujutan ette et ei tunne enam eestit äragi.
need kes siin selliseid sigadusi teevad on kohalikud, vähemalt valdav enamus, sest euroopas ei saa olla selline siga, kuna see tasub üsna kiiresti tagasi, mehed kes euroopat sõidavad on viisakamad ja annavad isegi sõidukatele suunaga märku ja võtavad hoo maha.
Sõidan palju Tallinn-Tartu maanteel ja lisaks Hollivudile esineb ettekeeramist ka Paia ristis rohelist värvi IMAVERE SAEVESKI logosid kandvate rekkate poolt(samuti tee puhas,võiks ühe väikeauto läbi lasta).Need juhid paistavad silma erilise nahhaalsusega (tunduvad olema endised traktoristid,kuna sõidustiil on hästi sõnnikukoormat vedanud Bellarusijuhi moodi.Äkilised ja ettearvamatud liigutused + must suitsupilv järel).Samuti sõdavad antud tegelased telgjoonel ja üle selle,ning kui tahad mööda sõita hakkab tal samuti kohe kiire ja annab gaasi nii,et must pilv järel.Numbreid ei ole kull võrrelnud (ei tea on taolisi üks võiu mitu)aga silma on need rohelised rekkad küll jäänud.Häbi teile.
jutt ei ole mitte teele keeramisest,vaid peateele ettekeeramisest,kuigi tee on vaba ja võiks lõpetada oma manöövri siis,kui väikeauto on läbi lastud (miks väike peab piurdama ennast 50km/h,kui konkreetsel kohal võib sõita 70 km/h ? ).Kui loed tähelepanelikult,siis kiirendamisest ei ole juttugi peale ettekeeramist,vaid samad tegelased on silma jäänud trassil sõiduga ja kiirust üritavad nad (või ta?)lisada siis,kui tahad trassil mööduda (loodan et iva jõudis Sulle ka kohale).Lastetuba on Sul sõbrake nats nigel(Sinu viimase lause põhjal) või tundsid ennast puudutatud olevat ? Ps.autokool ammu seljataga ja kilomeetreidki piisavalt.Kirjutasin lihtsalt sellest mis häirib ja nagu mainis *niisama* ei ole mina ainuke kellele rekkameeste käitumine probleemiks.
to kuule- mis kuradi moodi sul valesti käitume?
mine käi korra euroopas ära ja siis tule tagasi targutama.
käid korra ära siis on karp ikka kinni kui kinni.
vaadake kuidas te siin eestis sõidate?
kerge soovitus teile.
minge euroopasse.
sa mine õpi rooli keerama kõigepealt.
peale teie on ka veel inimesi,kes oskavad autoga sõita ning isegi teist paremini ja viisakamalt.Võibolla on teil siiski endil seda vaja kõige rohkem õppida ja eriti seda,kuidas viisakalt käituda.
Ma arvan et sinul tuleb veel liiklemiskultuuri minna õppima.
eestis kurat sõiduautojuhid nagu puuga pähe saanud.
sõidavad seal kus tahavad.
nüüd kui sa mõtled siin et need kes hakkepuitu ja eesti sisest panevad, need võibolla küll sõidavad teile ette.
tehke vahet neil asjadel ja tulge siis targutama.
rekkameeste käitumine vahest ületab ikka igasugused piirid >( ma arvan et ei pea sellest pikemalt rääkima ,eks igaüks teab millised. Kõige rohkem käib pinda see kuidas nad Bussijuhte kiusavad, sõidavad ees aeglaselt ja mööda ei lase... ARENEGE REKKAMEHED jumala eest ARENEGE!!!!! ja nii mõnigi autojuht peaks oma lubadega P. pühkima sest need load on kll ostetud
ma avan et sa paned ikka väga puitu praegu. meie kiusame bussijuhte.
sa võibolla ise pedereerid nendega.
meie ei pea arenema, teie aga küll kes te siin kõvad targutajad ära.
kindlasti kui mõni teist euroopas ära käib, tuleb tagasi ja suu on pärast nii kinni kui kinni.
näete kuidas te ****d siin eestis sõidate.
mehed jutt muutub mölaks,üksteise mudaga loopimisest ei piisa liikluskultuuri parandamiseks.tegusid on vaja.olge teiste vastu viisakad,võibolla siis hakkavad ka praegused liiklushuligaanid kunagi teistmoodi mõtlema.kui hakkavad.seniks edu ja jõudu.
hmm sa räägid ikka enda eest????
ma ei usu iial et oled jumal ja tead kõike ,saati siis tead seda mis ümberringi toimub .... Kus sa võtad et ma ei räägi tõtt?? nii mõnigi kord bussiga sõites olen teie nahaalsust näinud ... mingid piirid VÕIKS ju olla??? Samas pole piire pole ka ...
irw.
no tore.
siis mis kuradi nahaalsust sa näinud oled?
tee vahet hakkepuidu vedajatel ja meil kes me käime euroopas.
võibolla need esimesed ******davad aga eriti ei usu et meie kes me käime euris.
mis vahe sellel mille vedaja sulle ette keerab.Fakt et keerab jääb faktiks,vahet pole veab ta saepuru või villa või õhku.Küsimus on selles,miks sedaviisi tehakse,said sellest aru?
Yhesonaga ,votame nyyd teema kokku eesti vanasonaga ,pada soimab katelt jne...... ,olen soitnud "suurega" usas ja voin oelda ,et lohakust on nii suurte kui ka vaikeste autode poolt ,nii siin kui sealpool ookeani ja arenguruumi on meil enamusel ,kena suve koigile....
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.