Veoautod ja rasketehnika

lajose rekkamees

sõiduautojuht
12:19 12.06.2005
Sõitsin laupäeval sõiduautoga Tartusse. Pärast Jõgevat sattusin ühe rekka taha, kärule suurelt kirjutatud "Lajos". Huvitav on see, et kui ma rekkale järele jõudsin, hakkas juht mingil ime kombel sõitma 95 km/h, aga ennem ta ei sõitnud, sest sõiduautoga sõitsin ma stabiilselt 85-90 vahel, kuid ma jõudsin talle järele. Otsustasin sõiduautoga temast mööda sõita ja nii kui ma kõrvale jõudsin, hakkas too rekkamees paaniliselt kiirendama. Mind huvitaks, milleks oli vaja temal kiirust tõsta. Lisaks sellele, et ta ületas kiirust, tekitas ta ka liiklusohtliku olukorra. Mõõdasõidu lõpetamisel näitas mul spidomeeter 120 km/h. Kuid sellega see veel ei lõppenud. Pärast nägin Tartus, kuidas mees oma rekkaga kesklinnas sõitis. Kusjuures ta sõitis julmalt keelumärkide alt läbi. Pärast seda ma mõtlesin küll, et sellist rumalat juhti pole ma veel oma elu jooksul näinud.
hei rekkamehed
15:16 12.06.2005
sama teema üleval samas foorumis nimetusega "autojuhid eestis",kus keegi andrei püüab väita,kui viisakad on rekkajuhid ja kui sõiduoskamatud ja lollid on kõik ülejäänud liiklejad. Mulle isiklikult juba ammu need rekkad ebaviisaka käitumisega silma jäänud. Paar aastat tagasi olid erilised nahaalid mingi kamp lillade kabiinidega (kas mitte mingi reisalu auto või midagi taolist)rekkamehi.Õnneks pole seda värvi enam viimasel ajal näha olnud,või on kaader viisakamaks muutunud,et ei hakka enam nii silma. Põhiliseks nahaalsuseks rekkameeste poolt ongi üksikutele autodele peateele ette keeramine (miks ei võiks peateel liikujat läbi lasta ja siis kui tee on nagunii absoluutselt puhas pöörata,miks peab ilmtingimatta ette keerama ?) ,keskpaika sõiduteed sõitmine,nii et möödasõit väga ohtlik,kui mitte võimatu ja kui õnnestubki möödasõitu alustada,milleks te sii ilmtingimatta peate ka üritama kiirendada (näha on kui teil torust järsku musta tulema hakkab ja kiirus siiski küll aeglaselt ,aga siiski tõuseb).Vastake rekkamehed konkreetselt,miks te nii teete ja pole mõtet jahuda teemal,kes kui osav ja tark on -võibolla see mingi teie ameti eripära? Kinlasti oleks huvitav teada,tükk lihtsam pärast teie hingeelu mõista. Jään ootama asjalikke selgitusi. Ette tänades
taavi
15:53 12.06.2005
Sõitsin Paldiskist Tallinna kiirusepiirang 30 kmh sõitsin 45 rekka sõitis taga ja lasi signaali ja Keila sillal sõitis mööda nõnda, et vastutuleja oleks äärepealt jõkke sõitnud.Rekka number teada firma teada jaanipäeva paiku ühel vennal väga tõsine jutuajamine ees.
Lihtsalt
17:38 12.06.2005
*** ikka parajad *****pead olete küll siin. rekka sõidab keset teed. nii palju kui mina eestis liiklen on kõik rekkad ilusti teeservas. tee võibolla ajate segamini. te ise olete võibolla keset teed.
sõiduautojuht
17:38 12.06.2005
Eriti mul rekkameestega probleeme pole, st et julmalt mulle ette keeratud ei ole. Aga eks see sõltub ka teedest, kus sa sõidad. Ma põhiliselt liigun Tallinn-Rakvere-Narva vahet. Muud piirkonnad väga harva.
Pange tähele
17:41 12.06.2005
Tallinn-Tartu-Valga teed on siiski väga kitsad ja ujuvad. Kuigi kuskil Jõgeva juures on pandud uus asfalt 15 kilomeetri pikkuses, mis on suht korralikult lai võrreldes ülejäänud osaga Tallinn-Tartu maanteel. Hetkel seal veel 70 märk, kuna tööd pole veel täielikult lõpetatud.
to taavi
22:26 12.06.2005
irv.. mis sa kogud julgust jaanipäevani?! kui sa nii kõva mees oled, sõitnud siis järgi ja teinud kohe asjad selgeks...
swenska
22:31 12.06.2005
Sõidan ise suurega ja ei saa aru viimasel ajal süvenevast trendist.Järjest rohkem veokaid üritab sõita vasakpoolsete ratastega tee telgjoonel,kuigi taganttulija hakkab üritama möödasõitu!Nagu loperdav tent veel vähe nähtavust varjaks.
Mis puutub Tartu kesklinna rekkaga sissesõitu keelavatesse märkidesse,siis osad neist on kellaajalise kehtivusega.
to swenska
22:44 12.06.2005
See märk, mille alt lajose mees läbi sõitis, on pideva piiranguga.
kytt
22:55 12.06.2005
ei ole mina tähele pannud, et rekkamehed sõiduautojuhte niimoodi piinaksid. alles oli üks meeldiv kogemus kus 80-85km/h sõitnud rekka taha hakkasin jõudma ning juht juba suht varakult(mul mingi 100m temani veel jäi) kenaste tee ääre pool tõmbas ning paremat suunatuld vilgutas (väga positiivne temast IMO). Üleeile samuti üks rekka ette jäi, võttis ka iluste paremale aga mu 1,4L motoga täislastis autoga oleks see möödasõit liiga pikaks veninud, seega sõitsin rahulikult ta taga, kuna tee oli tuttav siis teadsin, et mingi 5 km pärast tuleb ristmik, kus juhtub üks kahest - kas rekka keerab teisele poole või tuleb mul tast peale ristmikku kiirenduse peal mööduda (viimane variant osutus ka tõeks, ei takistanud see rekkamees mind küll kuidagi).
Siit moraal - kui tee on tuttav, siis tead sa mitmeid tunduvalt ohutumaid möödumiskohti kui see, kus rekka sulle ette jäi, kannata need mõned kilomeetrid seal rekka taga ära ja naudi rahulikul sõidul loodust.
parem kaotada minut oma elust kui oma elu minutiga
FWD
23:25 12.06.2005
rekkamehed on ju tropid, mis siin ikka arutada asja.
Kah autojuht
00:08 13.06.2005
Sõidan ka rekkaga iga päev eestis ringi ja loen õhtui kui aega on siinseid komme.No mida virinat käib a`la *** rekkast ei saa mööda ja kihutavad jne.kui mõni sõidukas on mus kiirem ja tahab mööda sõita ,siis tõmban juba varakult paremale tee peenra poole a mitte nii palju et kruusa hakkaks lendama.tagantulijale jääb päris normaalne vaateväli möödasõiduks.Suuna näitamisest niipalju,et näitan suunda vaid siis ,kui olen veendunud ohutuses et see taganttulija om 1.1 mootoriga jõuab ikka ilusti mööda,vajadusel vajutan ka veic pidurit.
ii
00:53 13.06.2005
ok 'kah autojuht' , sina oled kultuurne. aga kahjuks ongi ikka piisavalt töllmokkasi ka liikvel.
sest kui ikka mingi töllmokk 20t rekka seljas sigadusi teeb siis tema suurt oma elu pärast muretsema ei pea...kahjuks.... aga sõiduautojuht peab...

Mauno
01:10 13.06.2005
taavi anna mulle see rekka number, mul on ka moodus mismoodi neid natuke ****ida
jarts
12:02 13.06.2005
****** rsk, ma pean ka oma sõna sekka aytlema :)
kuradi sõiduauto juhid on ainid- mööda hakkad minema ja siis krdi ****id litsuvad pedali põhja, sõitke korralikult ja laske teistel ka sõita.
jarts
12:04 13.06.2005
ja seda ka veel : kui hakkate kuskile ära pöörama(teisele teele) siis pange ennem suunatuli sisse , ega ma jalgrattaga ei sõida et kohe pidama saan.
sellised jorsid ajavad eriti närvi, kes panevad viimasel hetkel suunatule sisse
haaa haaa
13:21 13.06.2005
mauno sa oled nii tüüne... tõeline mees!
anna abi
19:56 13.06.2005
jarts sul pole veel piimalubadestki haisugi, mis rekkasõidust sa mulised...
jarts to : anna abi
22:06 13.06.2005
ei olegi , aga vaidled vastu et sõiduautojuhid ei pane õigel ajal suunatuld põlema ja möödasõidul panevad pedali põhja ?????
Kah autojuht
23:57 13.06.2005
No kultuurseks ma ennast küll 100 % ei pea ,lissalt nii liigelda ON normaalne,sellest ka väike moraalijupp sõida nii nagu sa tahaksid,et teised sõidaksid.Eks igal juhil on oma musti ja helgeid päevi(palju oleneb ka logistikutest).
anna abi
06:08 14.06.2005
ses suhtes pole vastuväidet, aga jarts, sa ju sõidad jalgrattaga..
looder
09:33 14.06.2005
ka jalgrattaga liikluses sõites näeb meie liikluskultuuri.ja veel edukamalt kui autoroolis.jalgrattureid ei peeta mitte millekski.
Mahno
09:49 14.06.2005
Kui vaadata, kuidas jalgratturid liikluses käituvad, siis ega neid eriti millekski pidada ei saa jah. Kord on nad sõidukid, siis jalakäijad, siis eikumbki sõites punase tulega... Lugupidamine tuleb ka välja teenida kuidagi.
jarts TO: anna abi
19:14 14.06.2005
sinu rõõmuks või kahjuks ma käin jala.

ja ka mõningad jalgratturid sõidavad valelpool valget joont ja jäävad rekkameestele ette kuid ka jah jalgratturitel on omad õigused

Kah autojuht
23:28 15.06.2005
Jalgratturitest.Krt täna märkasin paari selli vabakal rattaga tee peal sõitmas,point selles et,kas nad ei peaks hoopis kõrval kõnniteel sõitma.Kõnniteel ju jalakäija/ratturi märgid üleval ja miks pollarid neid ei peedista? Ega enne võmmid seda ei vaata,kui mõni rattur koibapidi auto all.
argo11
01:29 16.06.2005
Aga te sõiduka juhid ikka rekka numbreid vaatate? Äkki tegu kuuevarbalistega? Kui on, siis ma teie väidete üle ei imesta!!!
kraby
12:47 17.06.2005
k6ige rohkem ajavad närvi need s6iduautod kes kihutavad sust mööda ja siis kukkuvad kohe pidurtama et pöörata kas paremale v6i vasakule. Tahaks öelda et kui ikka m6istus oma teha pole ei maksa autorooli ronida ja teiste elusid ära rikkuda. ega 40 t rekkat mis s6idab 85 km tunnis ei saa 20 m pidama, vahepeal on kyll siuke tunne et m6ned lausa otsivad seda et neid ära triikitakse v6i on elu isu otsas. omal on olnud mitu juhust kui olen 6nne tänanud et vastas suunast autot ei tulnud sai lihtsalt teise ritta keeratud ja 6hku väljalastud läbi pasunate. olgem vähe viisakamad
to kraby
13:06 17.06.2005
Ma ka ei saa sellistest juhtidest aru. Mõistus pole kahjuks enda teha :D
landemar
13:31 17.06.2005
mida te töllid mõlisete... minge oma sõiduautodega rekkatest siis mööda kui jaksate, ja sõitke ees ka normaalselt mitte ärge jääge ette koperdama.
suunatule näitamisega ka selline jama et näita või terve tee suunda ikke on mõni loll kes passib selja taga ja mööda ei lähe.
olge head ja mõelge kõik kenasti läbi ennem kui siin midagi ütlete.
red
20:21 18.06.2005
Sõidan ka viimasel ajal eestis päris palju,pool maasturiga pool rekkaga ja minu arvamus on see,et eestis ei osata sõita selle sõna otseses tähenduses.No ei ole normaalne,et ma pean rekkaga pidevalt sõidukatest mööda üritama,sest tahaks ka 90-ga sõita,samas on ka liik nn.rekkamehi kes on ka koguaeg jalus,aga kui mööda minema hakkad siis leitakse gaasipedaal kiirelt üles,mul aga üle 90-ne ei lähe.Ettekeeramine on täiesti tavaline nii väikeste kui suurte poolt.Algul see mind nats ehmatas,sest mujal nii ei tehta,aga paari nädalaga läks nahk paksuks ja nüüd ma panen lihtsalt pasunaid ning ei lükka isegi pilooti välja,surun lihtsalt tegelase teepeenrale või isegi kraavi(kui ta minust väiksem on)ja lohutan end sellega,et mina pole süüdi ja kuus sanga pannakse külge talle mitte mulle.Vanasti näitasin alati kõigile paremat suunda kui tee vaba,aga enam eriti ei viitsi,sest tänada ei oska meil keegi,näidataks suundagi,aga keegi ei viitsi isegi seda teha.
Mitte ammu oli päev kus saarde minnes ja sealt tulles andsin kõigile kes taha jõudsid paremat suunda ja kogu päeva jooksul mitte ühtegi tänu ja siis tekkiski mõte,et milleks ma slls oma suuna lülitit kulutama peaks,sest lasen ka 90-ga.
Siit moraal tahad koos huntidega elada tuleb koos nendega ka uluda.
Samas maastureid veel nats kardetakse,prosed ja rauad veel ikka mõjuvad,sest käitumine hoopis teine.
to red
21:19 18.06.2005
"No ei ole normaalne,et ma pean rekkaga pidevalt sõidukatest mööda üritama,sest tahaks ka 90-ga sõita,"

Täitsa nõus sinu jutuga. Ma lihtsalt ei suuda aru saada, mida kuradi pärast nad uimerdavad 75 km/h tunnis oma sõiduautodega. Ma saan veel aru kui kamazid, sest neil saastadel jookseb mootor kokku, kui nad kiiremini sõita üritaksid aga no sõiduautod ?
Ja tõesti, muud ei jäägi üle, kui julmalt signaali lasta.
heh
21:58 18.06.2005
see red on jõmm ja jõmlust ta siin promob.
aigo
23:36 18.06.2005
olen kohanud paljusid kes tänavad ja ka neid kes ei täna.
osad on sellised palvannid ,et kui näitad paremat suunda et tee vaba "anna minna" ja kuradi **** passib ikka *****s nagu viimane m (vabandan väljenduste eest aga nii ta ju on)
eesti kultuur on omadega täitsa pees
tädirutt
09:14 19.06.2005
***,ma ei saa aru miks keegi redi maasruti raudu jo prosesi peab kartma.
mis see üldse redi ja aigo taoliste asi on,et kas ma sõidan rekka taga või-ees. ei ole mõtet tänada p-suuna eest,kui seda näidatakse pika tühja sirge peal.ja kurvete peal peab juht ise veenduma,et kas tee on vaba.
ma korra mingi bussijuhi pärast pidin niimoodi surma saama .
to tädirutt
14:30 19.06.2005
ÕPI EESTI KEEL SELGEKS ENNEM, KUI SIIA FOORUMISSE MÖLISEMA TULED.
aigo
14:47 19.06.2005
sa tädirutt mine pane näppu kuskil , ära rahulda ennast siin
tädirutt
23:22 19.06.2005
aigo kommentaare loengi näpp v...s ja "to tädiruti"PERFEKTNE eesti keel meeldib samuti.
chef
23:35 19.06.2005
sõitsin ükspäev virtsu poole , kõik oli väga hea seni kuni jõudsin ühe rekka taha . mõtlesin et sõidaks mööda kuid rekkamees väänas 95-100 rauda äkki.ürita siis kurvilisel lõigul mööda tast saada.kõigehullem oli see et igas parempoolses kurvis sõitis ta kruusa peal ning peale kurvi jälle telgjoone peal vasakute ratastega.selline asi ajas tõesti närvi.õnneks sain tast ristil mööda :P
killer
12:23 20.06.2005
To chef- Minu poolt väike provokatsioon-MIKS sul oli vaja 100-ga sõitvast rekkast kindlasti mööda saada!?Liikluseeskirju tunned? P.S Elan sealkandis,tunnen seda teed peast-aga 100-ga sõitvat rekkat sel teel õigeks ei pea!
kraby
14:09 20.06.2005
möödas6iduga on nii, et m6ni näitab jumala suvalt suunda ja kui ise ei veendu selles et tee vaba oleks v6id m6ne t..a pärast oma eluga huvasti jätta. alati kannatab ennem ise järgi vaatata kas tee on vaba. s6iduautod 75km/h on liikluse surm täiega. k...t neil tuleks liiklus eeskiri uuesti omale selgeks teha, see punkt mis räägib sellest kui sa oled aeglasem s6itja ja kui sinu taha koguneb autosid, et mis siis teha tuleb.
detroit
14:44 20.06.2005
Ise sõiduauto juhina pole küll täheldanud, et mõni rekkajuht meelega peedistaks. Eesti põhimaanteed on kõik nii laiad, et isegi siis kui keegi lausa telgjoonel vastu tuleb, mahub sõiduautoga silmad kinni mööda. Pigem soovitaks mõnel vingujal metsa minna ja puude vahel auto gabariidid selgeks õppida.

Vahel sunnib tee keskel sõitma olukord. Näit 1,5 aastat tagasi ei saanudki Ida-Virus TLN-Narva teel teisiti kui mööda telgjoont või peaaegu teepeenral. Ülejäänud osa teest koosnes ainult aukudest.

Lajose rekkameestest niipalju, et vist eelmisel talvel sõitsin Kuusalu kandis Tallinna poole ja ainult parempoolne sõidureada oli lahti lükatud. Jõudsin rekkale järele, vana tömbas suure autoga vasakule lumme ja jättis vaba tee. Sellist viisakust pole enne näinud:) See oli üks Lajose tsemendipütt.
chef
16:46 20.06.2005
to killer - kas sulle meeldiks igas parempoolses kurvis kivirahe alla jääda oma autoga??arvan et mitte , samuti ka mina , sellest tingituna ka see möödasõit :)
to kõigile
22:58 20.06.2005
Mida te ajate et rekkamees lasi kuskil 95-100ga,rekkatel on 90km/h piiraja...Kuidagi üle 90km/h ei taha liikuda.Ja kui mõne rekkamehega kuskil kaasas olen siis on näha küll kes on kursis liikluseeskirjadega või kes istub terve päev arvutitaga ja õhtul kakerdab punetavate silmadega liikluses.
to:TO KÕIGILE
23:06 20.06.2005
ega kõigil ple piiraja peal, enamustel küll on aga mitte kõigil
TO: chref
23:07 20.06.2005
no kurat ära istu nii *****s siis, tõmma õigel ajal mööda mitte kurvide kohapeal !!!!!!!!
*G*
03:05 21.06.2005
Mina ei kujuta ette, kus te neid pahatahtlikke rekkajuhte leiate.. Kõik võibolla tõesti suunaga märku ei anna, aga mingit takistamist küll ei ole täheldanud. Samas on auto piisavalt võimsa mootoriga, et möödasõidud probleeme ei valmista .) Kusjuures tänan ma teist juhti alati, kui märku antakse või lihtsalt tee äärde tõmmatakse. Elementaarne viisakus ometi.

Muide, mulle on isegi ehtne rullnoka bemar suunaga möödumiseks märku andnud, mis siis teistest liiklejatest rääkida :P Üldiselt tundub, et mida proffesionaalsem juht, seda viisakam (või siis ütleme enda ja teistega arvestav). Kõige rohkem probleeme valmistavad tavaliselt pühapäeviti turule sõitvad taadid jms, kes võib täiesti süüdimatuid manöövreid teha (alles keeras üks oma lehmarajalt julmalt ette)
guits112
21:42 21.06.2005
see tänamise komme on kadunud, näita palju tahad et tee vaba, tänu ei kuskil!!
andres
23:55 21.06.2005
guits112-l on täiesti õigus. Ikka on hea tunne kui sind tänatakse.
Aga eestis 1 autojuht 5-st tänab sind.
andrus
23:56 21.06.2005
1-ks 5-st on jah ikka HEAL juhul mõeldud.
irwhammas
18:24 22.06.2005
Mind ajavad närvi need juhid, kes oma sõiduautodega ette keeravad. Ja tänu sellistele idiootidele peab järsult pidurdama ja jälle kiirendama hakkama. Ühesõnaga rikuvad ilusa ja sujuva sõidu ära.
Täna oleksin Tallinn-Narva maanteel teetööde piirkonnas ühe Pesukotti teepealt ära lükanud. Õnn oli, et koormat peal ei olnud aga koormaga oleks kindel pauk olnud. Ja mis siin salata, vahepeal on tõesti selline tunne, et sõida kas või tagant sisse. Enne nad raisk ei õpi.
W 123
19:18 22.06.2005
Töötanud igasugustel masinatel ja sõidan kõigega, mil rattad all, seega peaksin erapooletu hindaja olema. Kui hakata hullemaid segajaid ritta panema, siis jalgratturid, taksojuhid, "süstivad" mootorratturid, sõidukajuhid ja bussijuhid (kuigi nendest saan mõistusega aru, intrite streigi ajal sõitsin nädalajagu Ikarusega linnaliini ja magus see leib ei ole). Rekkameeste seas on igatahes põhjendamatult "pidurdajaid" ja ülbikuid kõige vähem.
red
12:48 23.06.2005
to: cehf
Kus on Virtsu teel pidevad kurvid?Minu arust on see tee küll suuremas osas sirge ja nii lai,et kolm rekkat mahub kõrvuti.Mis sa siis tartu mnt.teed ei sõidagi kellestki mööda või?Seal ikka suht kõver see tee.
Ja veel kõigile teadmiseks,et kui rekka sõidab piiraja põhjas 90-ga siis sõiduka spido näitabki peaaegu 100-t,sest nad on juba tehasest valeks regullitud,rekkad aga käivad iga kahe aasta takka taatlemas ja need kellad pannakse õigeks ratta pöörlemise järgi ja nad on väga täpsed.Nende lubatud eksimine on väiksem kui politsei radaril.Nii,et enne kui sel teemal sõna võtate hankige omale kuskilt GPS ja tehke endale selgeks palju te kellad valetavad ning siis tulge sõna võtma.Kui oled oma õige kiiruse teada saand siis ei hakka ka rekkad enam taga aknas istuma ja kõigil parem olla.Muidugi tasub ka oma rehvi mõõdud üle vaadata.
juhan
21:18 25.06.2005
need rekka juhid on ikka naljkad küll .mõtleva ,et juhivad ei tea mida.neid tuleb karta tõesti,sest suurema osa nad sõidava otse ja kui keerata on vaja siis on paanika majas.ja kui kuude viisi seal ketta taga istuda siis ei tea nad ka enam millist teed enda ees valida ,sest neid on tekkinud liialt palju
Janno Junn
21:35 26.06.2005
Ma usun,et vanema kooli vennad liiklevad normaalselt...Ja minu arust sõidavad meie teedel suht normaalselt ka kapitan tenkešid ja muud indiaanlased...Parajad ****d on palgivedajad ja nn.kohalikke vedusid tegevad antsud...
allar
22:29 26.06.2005
IMO on suurim probleem need rekkad kes maanteedel peaaegu olematu pikivahega kolonnis sõidavad. Minu auto ei ole "piisava võimsusega lux versioon" ja mitmest rekkast möödumine on keeruline. Tihtilugu ühtlustan oma kiiruse eessõitvate rekkatega juba paarsada meetrit autode enne kolonni, sest tean et ei ole mõtet hakata paariminutilise võidu nimel kõigega riskima. Seevastu üksikult sõitvatest suurtest masinatest saab kergesti mööda ja probleemiks on pigem justnimelt need kohalikud antsud ja jürid, kes tee telgjoonel kulgevad ja kurvi minnes pidurdavad ja sirgel jälle kiirust lisavad.
Samuti ei saa mõnikord minu taga sõitvad "suure võimsusega lux versioonid" aru sellest, et mulle on vaja eessõitva rekkaga mingisugune pikkivahe, et saavutada oma reas sõites rekka suhtes kiiruse erinevus. Alles seejärel saan hea nähtavusega kohta jõudes otsustada kas sõita mööda või mitte. Kahjuks minnakse tihti minust mööda kohe, kui ma olen jätnud suurema vahe kui 10m.
Tulles tagasi teemasse: minu arvates muutub rekkajuhtide sõidustiil üha arvestavamaks teiste juhtidega. Aga nüüd võiks mõni rekkajuht öelda kuidas neid tänada. Kuna veokijuht on minust palju kõrgemal, ei näe ta ju seda kui ma käe peale möödasõitu keskele tõstan, või näeb? Ja katuseluugist ei ole mittemidagi näha. Ainus asi mida ma saan peale normaalse suunatule näitamise teha on tulede vilgutamine, aga jällegi tiheda liikluse korral ei tahaks tuledega eriti vehkida.
Ints
23:38 26.06.2005
Allar, täitsa õige jutt sul. Mind häirib ka, kui iga väiksemagi vahe korral minust eessõitva autoga kiilutakse ennast vahele. Kas on siis tõesti nii raske aru saada, et vahe eesolijaga jäetakse just selleks, et oleks võimalik kiirendada hoog sisse ning siis korraliku hooga eessõitvast masinast mööduda. Ei ole meil kõigil 200 hobujõulised masinad ***** all. Datsuni vennad tahavad ka ju kuidagi mööduda aeglasematest liiklejatest!
jorss
00:44 27.06.2005
to Allar
Peale oma ritta naasmist lased tänamiseks suunatuledega(mitte ohutuledega) vasak-parem.
volvoFH12
19:12 28.06.2005
vangi sellised suhtumisdebiilikud!!
raul
19:18 28.06.2005
oot miks ei tohi ohutuledega tänada pan-id teevad seda just tihedamini, et aega säästa, miks siis meie juhid ei tohi ?
suured autod
20:02 28.06.2005
Euroopas, muud riigid, kui viimased liitujariigid, on heaks tavask veoautodel kiirteedel reastumise ajastuse parendamiseks kasutusel see, et mööda sõidetav vilgutab kaugtulesid, kui möödasõitja tahab tagasi reastuda, või kui on juba piisav pikivahe olemas, mille peale möödasõitja tänab kummagi poole suunatulega vilgutades. ohutuled tähendavad üldiselt ees tekkinud stau lõppu ja see täh suuret ohtu tagant otsasõidule ees juba pidurtavatele autodele, siis need veoautod, kellest möödute, ja kes euros käivad, peavad enamsti seda selleks, et ees on ummik ja tuleb hoog maha võtta, vasakule paremale on lihtsalt tänu. Selgitusest piisab
raul
20:33 28.06.2005
selles on sul õigus küll, aga see ohutuledega vilgutamine stau lõpust on levinud aint nendes riikides, kus on suured seisakud, seega pole eriti vahet millega siin tänad, sest seisakuid on siin vaid kord aastasa, peaasi et mingi sigadusega hakkama ei saa.
jorss
00:45 29.06.2005
to Raul(teised ka)
Teeme siis puust ja punaseks. Jõuan mina rekkale, bussile, sõidukale, millele iganes järgi ja näen, et haakel tahab näiteks üks ratas kohe-kohe minema panna või tagavara raami pealt lahkuda või rehv tühi või ei paista põhja all asjad nii nagu olema peaksid või hakkab koorem lagunema jne... ja tundub, et eesolija ise ei ole seda jama veel märganud, aga hea oleks talle sellest teada anda. Tema näitab suunda, et tee vaba, lähen mööda, aga liikluse tõttu ei saa pikalt kõrvale jääda ja sõiduka roolist rekkamehega läbi küljeakna eriti ei suhtle, viimane istub lihtsalt kõrgemal ja läbi katuseluugi(kõigil pole ka luuki) pole ka suurem asi toimetada. Seega sõidan mööda ja tõmban ohutuled peale, aga vat nüüd teine tömbab prožedega, kuna hea meel, et ma teda tänan. Mul ikka ohutuled peal ja natuke pidurit ka, et pidurituled ka põleksid, taga veel prožesid ja pasunat ka, just nagu ma tahaks teda röövima hakata või ma ei tea mida tahaks. Tegelikult oli rehv tühi(ise ta ei teadnud) ja lõpuks saime ikka seisma, algul hoia kaugemale, äkki saad kangiga.
Ühesõnaga ohutuled on OHUtuled.
aigo
11:17 29.06.2005
enamus tänavadki ohutuledega, lasevad 1 korra vilkuda. Mõningad tänavad ka vasakpoolse suunatulega(kuidas kunagi)

kui midagi viga siis viska vasakult poolt käsi aknast välja ja anna nii märku et rekkamees aru saaks ( aga jah mõned on sellised tolbajonnid kes millegist aru ei saa)

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte