Veoautod ja rasketehnika

Kui paljud teist kasutavad GPS-süsteemi?

jaanus
09:51 13.10.2005
Huvitaks,ei kui paljudel rhavusvaheliste vedude ja ka EU sisevedude mehed kasutavad GPS-e? Sest vanamoodi kaardi järgi sõites on eksimise oht suur ja läheb sõidupeale rohekm aega,närvikulu jms.GPS teeb ju asja puust ja punaselt ette,sõida nagu kinnisilmi.Ja mis veofirmade autodel neid on?
Mati
09:58 13.10.2005
Vaevalt et eestis neid kasutajaid eriti palju on. Ise ei ole ühtegi kohanud. Tavaliselt kui jutuks tuleb siis on kõigil ikka kaart...
hulgus
10:07 13.10.2005
On palju juhte kes kasutavad, eriti veel need kes "sees" tööl. Mõnes firmas lausa klubi poolt masin kaasa antud.
Kui vaja päevas 4-6 kohta maha/peale anda, siis ei kujuta hästi seda linnakaartide pakki ette, mis autos kaasa lehvib.
Isegi ainult navigatsiooni programm ilma GPS-ta on suureks abiks. Kuigi jah, see 1100 eek GPS i eest...?
madis
10:11 13.10.2005
Olen mõelnud ka kunagi rekkajuhiks hakata ja ilma GPS eksiks ma ilmselt juba esimesel mahasõidul ära.Mis GPS maksab ja on seda lihtne kasutada?Ja kuidas funkag ja olen kuulnud ,et igas riigis ei saagi seda kasutada.
tolg
15:34 13.10.2005
huvitav, kas vanad tegijad ei oska enam sõita või, et peab gps peal olema. krt, enne leiti kõik asjad üles, nüüd ei tea, kust keerata. head mehed.
sepp
17:55 13.10.2005
aave transport kasutab
niisama
19:11 13.10.2005
Ei ole see värk midagi nii negatiivne, et vaevalt kellegil on. Tean juba paljusi kellel gps euroopas sõites peal on ja isegi siin rootsi sõitjatel on gps-id peal koos sülearvutitega.
arn
20:20 13.10.2005
olen kuulnud ja juhid on rääkinud et AutoRollo ka kasutab aga ise olen kaartiga harjunud ja minule plegi gps i vaja
hulgus
11:55 14.10.2005
to arn
Pool aastat tagasi, tuli meite firmasse kodanik, kes rääkis punktipealt sama juttu. Pole vaja, oleme hakkama saanud siiani, milleks mulle, jne. jne.
Peale esmast väljaõpet ja natukest harjutamist ütleb 20 aastase staashiga, 45 aastane juht, kellel puudus ABSOLUUTSELT eelnev arvutikogemus, et ILMA EI SAA. (sisetöö siis).
Lisa siia lisavõimalused, filmid, mängud...

Tööandja poolelt.
Sõidad L.Euroopas, oletame, et heal juhul 12 tkm kuus. Kui leida optimaalne variant kiire/lühima tee vahel ja seda pidevalt järgida, on tõenäosus, et kliendi makstud km (reeglina ka AR järgi arvutatud) ja läbisõidu km klapivad 1:1.
Kui nüüd "otselõikeid" mitte kasutada ja igapäevaselt lisaks sõita, ehk kulutada laadimiskoha otsingutel 5% läbisõidust (500-600km päeva puhul, ainult 25-30 km) siis kuu jooksul tekkib vahe 600 km (hinnaga 0,5€ moodustab see 30% arvuti+navigatsiooniprogrammi hinnast). + kaotatud aeg. Klient reeglina, autojuhi vigasid kinni ei maksa.

"kodu vahet sõitjatele" ei ole see probleem, sest rada läbi Poola, Saksa on ikka sama ja paber tagasikoorma infoga juba mapi vahel. Kui aga päevas on 3-4 (UUT)laadimist, teedel on "staud", logistik mängib laadimisi ümber, vastavalt Sinu edasijõudmisele, siis...

Asja toimimise üks eelduseid on muidugi autojuhi sissetuleku sõltumatus läbisõidust, kes ikka tahaks kangutada "bundekaid" kui bahni mööda saab kiiremini ja mis peaasi pikemalt.

to Madis
paljalt käsi GPS-ist jääb väheks, vaja ka aparaati, mis signaali sulle arusaadavaks teeks, e. siis nav. süsteemi. Kas pihuarvutiga (hinnad alates 400€) või korralik "läptop"(>10 t.eek, kasutatu odavamalt) GPS mooduli (1000 eek) ja kaardiprogrammiga(900 eek).

GPS on siiani kõikjal toiminud. Windows oma teada tuntud "headuses" mitte alati.
madis
12:51 14.10.2005
Helistasin ühte navi.syst. tegelevasse firmasse,nad ütlesid ,et on oleams selline ekraan,antenniga ja paigaldad selle armatuuri külge.Ja see seade maksab 600€ ja alates poolast töötab see ja näitab tee punktist a-punkti b,nii,et ei mingit eksimist.Näitab kõik teeremondid,ummikud jm.jama.Saab mälukaardiga ka riike juurde lisada aga üldsielt on kõik juba enamasti peal(18 riiki)Seade võtab raadiolingiga ühendust ja nii see töötab,et mingit kuumaksu ega midagi.Näitab nooltega teed ja häälega ka veel. Seade ei tööta Eestis,Lätis ja Leedus -aga selle elab üle.
arn
13:09 14.10.2005
to hulgus:
meil pole tagasi koormad mapi vahel meil sama moodi,logistik koguaeg vahetab kohti aga ma olen selle kaardilugemisega juba harjunud.
mul vaja pidevalt kaarti vaadata eriti kui puka koormad viin saksa(mööbel)siis tavaliselt on 9 kohta ja tundmatud ka.siis küll sooviksin et oleks gps aga muidu ei
raul
18:19 14.10.2005
mis krt gps mehed ärge laske tehnikal endast võitu saada, ma olen näinud sõitjaid, kes loevad kaarti kiiremini kui suvaline arvuti seda suudab, ja ega isegi seda saasta kasuta, kasutake ikka päid ja edu.
jaagup
19:42 14.10.2005
No seda on hea rääkida vanematel tegijatel,kes enne ka sõitnud.Noored ,kes alustavad roolikeeramist ja pole läänes käinud-usun,tuleb see vägagi ja vägagi kasuks!!!
garabanga
19:58 14.10.2005
olen ise eesti siseselt gps kasutanud koos kaardiga - mingil määral aitas a samas leian, et oleks ka ilma hakkama saanud...euroopa kogemus puudub, samas usun et aitab küll kaasa ja suht palju, ise ilma gps-ta ei lähekski ehk hulkuma :)
eur
20:32 14.10.2005
garabanga eestis gps?????????????
Mägismaa
21:55 14.10.2005
Päris palju see rekkamees mängib sul seal arvutis.
Arvad, et kihutab 1000 km. maha ja siis hakkab rekkameeste mängu mängima?
hulgus
22:09 14.10.2005
Uskumatu, kuid tõsi, ka Eestis on GPS (levi)olemas. Kui kasutaja eur ei usu, võin näidata, võin kuumaksu ka GPS kasutamise eest küsida, nagu lõuna pool euroopas juba mitmed nutikad ärimehed on teinud;)

ainult GPS-ist ei ole kasu, kui puudub korralik kaarditarkvara mis teekonna leiab ja asukohta näitab (krdi täpselt kusjuures).
Eestis (kahjuks sama kogu Ida Euroopa ja skandinaavias) kasutamiseks tean ainult paari KORRALIKKU programmi, üks neist maksab pöörast raha ja Eesti jaoks läheb arvesse ka Regio uus versioon.
Oskan minagi paberkaardi järgi sõita, aga kahjuks puuduvad finantsid, et endale iga riigi paberkaarti osta, ikka Itaalia 3x40€ ja Prantsusmaa 40€ jne. Normaalne arvuti programmike maksab 900 (ok netist saab tasuta) kus kogu Euroopa kohta ka väiksed külatänavad nimepidi peal, suurlinnade majanumbritest, postikoodidest ja teenindusfirmade tel. numbritest rääkimata.
GPS
16:35 16.10.2005
Võin pakkuda GPS süsteeme a-la 20-23000.-EEK koos kogu tarkvaraga.Kaasas 8-CD plaati. Toimib Euroopas (v.a. Baltikum ja SRÜ) ja Skandinaavias.
raul
17:43 16.10.2005
see mis sa pakud on kõva süsteem, aint kus sa ta nii odavalt saad ta maksab ju u. 2000 Eur
raul
17:43 16.10.2005
see mis sa pakud on kõva süsteem, aint kus sa ta nii odavalt saad ta maksab ju u. 2000 Eur
pkw euroopas
18:15 16.10.2005
just saabusi ringreisilt mööda saksa ja hollandi linnu kaasas läpakas + gps + map@guide 11 ajakokkuhoid meeletu kõik tänavad oelmas, pole vaja jahmerdada mingite paberkaartidega
NB!21 sajand inimesed käivad kosmoses-paber jäägu peldikusse
jaanus
18:51 16.10.2005
Olen nüüseks uurinud seda asja. Üks süsteem,mis algab alates poolast ,töötab efektiivselt ja täpselt ,maksab ca. 9500 eek.Ja teine süsteem laptop,GPS moodul,kaarditarkvara(Regio) maksab,olenevalt sellest,mis läpakat kasutad ca. 10 000 + ca. 1000 eek GPS moodul+ ca. 700 eek kaarditarkvara.kokku siis ümmarguselt 12 000. Mõlemal variandil omad plussid ja miinused.See ,mis laptooiga on,plussiks,et töötab juba eestis.Miinuseks,et ei teata,kus on madalaid sildu,ummikuid.Teise süsteemi miinus:algab alates poolast.Plussiks,et ei saada madalate sildade alla,väga täpne,juhib nii noolte,kui ka häälega,teatab ummikutest,teeremontidest,oskab neist minimaalsete vahemaadega ümber juhtida. Nii,et valik teie.
GPS
10:31 19.10.2005
see oli aasta-paar tagasi, kui ta maksis 2000.-EUR.
raul
19:29 22.10.2005
ei ei just kuu aega tagasin käisin nii lübeki kui rostocki volvo servises ja sealmaksis see seade täpselt 2000 euri
Lihtsameelne
11:07 25.10.2005
Olen soomes märganud ,et paljud kasutavad moblal töötavat gps süsteemi. Hinnaks koos gps+telefon+kaardiprogramm 550.-Euri.
Miinus on see et ekraan on väike. Juhib häälega.
Eesti telefonipoed ei te asjast midagi.
Kui omal telefon olemas ,siis gps+programm 300.-Euri.
Programme saab vlida kas terve eu või põhjamaad.
raul
12:48 10.11.2005
eks see üks nõrgapoolne syst. ole
GPS
21:10 13.11.2005
Võin moblaga GPS-i kasutamise kohta niipalju õelda, et nii kui väljaspool Eestit selle tööle paned, maksad kohe selle eest mahu järgi - see on kuskil 250.-EEK = 1MB. Nii et moblaga mõttetu raiskamine.
Lihtsameelne
21:47 18.11.2005
to:GPS Kas oled ise moblal põhinevat süsteemi kasutanud või ei erista GPS ja GPRS.
GPRS läheb vaja siis kui soovid uuendada kaarti, seda saad teha odavas kodu võrgus välismaal on see tõesti ulme hinnaga. Täpsemat infot saab www.66.com

torm to pkw
03:17 24.11.2005
kasutan ise rout2005,aga kust saada map@guide 11 ,itaalias ühel vene mehel nägin ja veendusin et see on suurema infomahuga
kalle to.torm
15:59 24.11.2005
kasutan seda pidevalt koos gps ja võin öelda ainult häid sõnu kui oled huvitatud jäta kontakt
T
16:14 24.11.2005
Ennem kui targutate tehke omale selgeks millega tegemist!

Lisaks veel link näitena täiesti arvestavalt töötavate seadmete kohta, mida saab autost-autosse ümber tõsta : http://www.jakari.ee/index.php?main=233
esimest korda saksas
16:02 10.12.2005
oma kogemus navi-ga selline, et kuu tagasi läksin elu esimest korda saksamaale, pealik ostis suvalisest tehnika poest navigatsiooni seadme (ca 300eur), millel oli kaasas saksa kaart, seejärel ostis juurde 1GB kaardi koos poole(lõunapoole) euroopaga, lasi seal samas poes selle sisse installeerida (kokku 90eur) ja nii ma sõitsin rõõmsasti nii saksas kui ka prantsusmaal kuu aega navi juhendusel (nii pildis kui ka hääles)ja ei tekkinud tunnet kah, et võiks eksida. See oli uskumatu kogemus ja nüüd arvan et see 5-6 tuh. krooni kulu sai seikluste arvelt kindlasti kokku hoitud. see navi polnud veel kusjuures ka kõige odavam, aga sellega mu kulutused piirdusid (st. ei mingeid ekspl. kulusid nagu siin eelnevalt on mainitud mingeid mobiili ühendusi. elu käib ju kõik satelliidi kaudu.) Seega noortele autojuhtidele julgust: kui teil navi olemas , ärge kartke seda suurt euroopat, pole ta nii kole ühti kui räägitakse
treilamees
04:47 12.01.2006
paberimeestele! ma tahaks näha kuhu teie oma terve kyla kaardid panete kui te euroopas ringi kihutate? metsakaid pidi tuleb ju kaa sõita ja kylavahel on ka lauta vahel vaja otsida! kus sa siis selle kaardi võtad? jah, saan aru et "vanasti" sõideti ja sai sõidetud aga navi mõeldigi sellepärast välja ju et oleks lihtsab orienteeruda, poleks seda paberimajandust ja mõtetut otsimist ning ajakulu!
ja kasutaja "EUR"... eestis on gps levi, olgugi et pyyab vähe sateliita kuid vahest õnnestub ennast kaardil ka meetri täpsusega ylesse leida! ja kui sa ikka veel gps levi ei leia siis ma soovitan sul see raadio antenn ikka korraliku gps vastuvõtja vastu välja vahetada!
Ants1
11:45 16.01.2006
Kasutan rahv.vahelisel veol juba aasta GPS i asi tunduvalt lihtsam aga peris pimesilmi kah sõita ei saa,asi tahab harjumist saada,kui selge kasutamine ja olemas piisavalt progesi siis ajakulu ja närvikulu minimaalne. Ise kasutan 3 proget(map&guide 11, route66 ja autoroute 2005)
jimmy
21:05 19.01.2006
Kas keegi oskab öelda ka Esti mõni automaja neid paigaldab ka.
navi fan
17:40 28.01.2006
te mehed pole korraliku naviga söitnud.kui korra proovite ei taha te ei läppakaid ega tom tom navi.eestis muujakse ka korralike navisi hinnad algavad 20 kilost.siiamaale metsa pole veel viind.uhtki kaarti autos pole.2 aastat pole kaarte vaja olnd.
hulgus
19:11 28.01.2006
to navi fan
Ära trambi jalgu. Tegelikult üks ja sama asi, lihtsalt üks 7" ja teine 15" ekraanil. Minul näiteks AR2005/2006 läpakas taustal jooksmas ja pole kah mitu aastat papre pealt näpuga järge ajanud.
Niipalju on ainult vahet, et kui Sina said 20k. ga ainult navi süsteemi, siis minul on 12000+900(AR)+1000 (GPS)=14000 eeku eest, nii Navi, DVD (+kodukootud filmid)+TV+meilindus koduga, + Internet, + sõiduleht jne jne.
To hulgus
03:15 10.02.2006
Teen sees tööd ja juba 3a.kasutan samu süsteeme , nüüd ka uut varianti (AR) ilma selleta oleks kaartil otsimine ja veel aadessi leidmine mõtetu ajaviide.GPS ja läpakas on parim variant. Seda tahab ainult natuke harjuda.Poolat, Leedut,Lätit, Eestit pole mul vaja me siin ei käi, Kui vaja siis laevaga Travest Trelle või Mälmö. Või otseRostockist Hankosse.Läpakas ja GPS toimivad seal hästi.Sisestad linna ja aadressi ja viib täpselt kohale, jääb üle ainult sissesõidu värav leida.Soovitan soojalt kõigile , ei vea kaasas enam kaarte ega atlaseid.Ja hinnast niipalju.Juba ainuüksi korralik Saksa proffiatlas maksab 30 EURi, aga arvesta mitu riiki veel on ja pealeselle veel linnad ja linnakesed.Iga väike linnake Tallinna suurune.Kuhu panna see kaarti mass?
to hulgus to hulgus
14:26 10.02.2006
ma noor algaja ka sisetööle varsti,läpakas on olemas räägi lähemalt kus saan vajalikud tarkvarad ma ei jaga sellest wärgist ise midagi.
raits
15:39 10.02.2006
Poest saab.kui leiad inimese kes selle juba ostnud, siis kasuta tema plaate ja olemas.Edu teepeal näeb!

Painutaja.
hulgus
21:28 10.02.2006
to h...
jäta profid foorumisse oma maili aadress, selgitame, õpetame.
kah koleeg
21:36 10.02.2006
ainuke küss on kas sa oma vahetusmehele ka oma tarka läpakat jätad kui ise koju jääd?meil vähemalt jääb koos naviga auto vahetusjuhike kasautada
hulgus
22:03 10.02.2006
Meil klubi poolt karp antud, aga ma enda omaga, vahetusmees saab ikka klubi oma. Lihtne? Ega eestis vist palju klubisid pole, kes juhile läpaka kaasa annavad?
ehand
12:32 11.02.2006
no oskan öelda et see asi on hakand ka eestis levima.......ise ostsin ka läppari ja gpsi ja see tasub omadega ära...eriti saksas ja sealpool
nt tulin soomest kapellaga ja seal oli viiest mehest neljal gps nii et pole see enam midagi nii haruldane
puruloll
15:29 11.02.2006
J6udu mehed!!mina kasutan gps.i ka poodi 6llejärgi minnes vahest joppa leiab norm naisi ka ules,senik olen ikka kuhugi välja j6udnud.ok jätkake samas vaimus
juku
19:22 11.02.2006
juba aasta pole kaarte autos.kasutan vdo navi.kui korra oled proovinud enam läpakat ei taha.näitab stud ja muud jamad ka ära.lux värk!
wello
22:26 15.03.2006
To juku:mis peale hakkad selle stau teadmisega kas keerad bundekatele vä? Pange massinasse map@guide sellele saab ka peale tõmmata kõik teeremondid ja muu staffi isegi olemas entusiastide poolt kogutud radarite asukohad jne ja kui ikke ei meeldi siis sikutad veel käima travelbook 5 ja ongi nooltega ja häälega navijutimine ainult et 14` v 15` molli peal + muud boonused
suva
12:56 25.03.2006
Mul onolemas igasugu progesid nii läpparile (AR 2006, iNav,jne), ppc(Tomtom, Navigon Navigator, jne) kui ka mobiilile. Vaja ainult gps ja mälukaarti. See kes sõitnud hääljuhtimise navi programmiga ei taha mingit muud. Olemas ka programm, millel eesti ja terve ida-euroopa( kuni uuraliteni) peal ja juhib eesti keeles ja toimib väga eduliselt
ehand
18:26 29.03.2006
tere
kle ants1 kas sult map@guide saaks?
mul endal route 2006 aga arvuti viirus sõi ära:S
äkki saaks sul plaate kui oleks võimalik?
tiit
23:13 14.04.2006
suva kui sul olema kaart koos eestiga(kuni uuraletini)ja räägib ka anna teada, mis firma sellist pakub, sest minuteada sellist veel pole olemas. Hetkel ainult Regio oma aga sellel ainult asukoha määramine.
suva
19:43 15.04.2006
Programmi pakub http://www.tomtom.com/ kuid tahavad selle eest palju raha saada aga nats aega internetis tööd ja saab kätte. Kuid kaarti on saadaval internetis.
20:07 15.04.2006
eee... sellelt tom-tomi lehelt on leida vaid:

"NAVIGATOR 5 - Software & Maps of Western Europe
With Maps of Western Europe TomTom can now take you to your destination in 18 countries!"

Uuralid vist ei ole "west EU"? ja 200€ rubla eest saab tõesti PALJU programme legaalselt soetada.
Saksa/NL Mediamarktis oli hetk tagasi soodukas 60€->30€ EUROUTE 2006 nimelisele programmile. puhas MS AR06 analoog, ainult ka kogu skandinaavia korralikult peal.
dr.
01:14 16.04.2006
kui vähegi võmalik,sõidan ka GPS-järi.aga omaloomingut onka suht palju tarvis.Eriti just Inglises.See KURWA võyab selle kõige otseme,aga see tee võib olla ka läbimatu rekkaga. Aga muidu tiptop
arn
19:57 16.04.2006
ma sain omale ka läpaka ja GPS.ühe autojuhi käest sain Map&Guide 12.seal isegi Eesti peal!mitte täiuslik aga Saksas kõik näidatud.tegu siis 2005 aasta ja kõige uuema map&guide programmiga
Puiatu
00:01 21.04.2006
Tähelepanek eelneva jutupõhjal

Kui sa sõidad mööda euroopat siis on suht tülikas vedada kaasas miljonit ärakulunud kohvi plekkidega atlase räbalaid... aga ok need võiksid kuskil kastis kaasa loksuda juhuks kui arvuti ketas lendab..

Map&Guide 12 Pro on tänaseks päevaks ainus programm millel on olemas 99% euro info k.a. Eesti (mitte et seda vaja läheks aga siiski) tunduvalt lihtsam on sul töötavast läpakast jälgida vajalikku suunda kui et kirjutada PostIt paberikeste peale E55 -> 30 u 120km ja siis E2 ja siis passida igat märki.. ok kui sa oled ull hai ja käinud seal juba 10000000 korda siis loomulikult paned läpakast miske laheda lugulaulu ja sõidad mööda tuttavat teed..
kui aga tee on uus siis ikka lihtsam läpakaga sõita...

Keegi teadis siin rääkida GPS-i levist... nooh nii palju kui ametisaladused seda rääkida lubavad siis ma ütlen sulle et GPS töötab ABSOLUUTSELT igal maal igal pool kui on vaid silmside taevaga... seda et keegi GPS-i "levi" eest raha küsiks ei saa lihtsalt tehnilistel põhjustel olemas olla.. tegelt saaks ka aga milleks? Kui sul on vastava kohe... näiteks sahhara kõrbe kaart (digitaalne) siis on võimalik seal sama moodi sõita nagu eestis Regio kaari järgi. Teadmiseks et GPS-i on võimalik kasutada ka paber kaardiga aga selle seletamine läheks liialt pikaks nii et tutvu võimalustega internetis. Nii et järeldus on see et kasutaga Map&Guide kui on kui pole siis alates saksast route66 või autoroute2005/2006 Map&Guide kohta võib lugeda http://www.mapandguide.com/ endal on ja ise kasutan ja väga rahul ainus miinus on Saksa keel
Infoks veel nii palju et enamvähem GPS-i saab osta Elioni poest 1000-1200eek läpaka samuti :D

Äkki sulgeks selle teema..
NB. Ära küsi kust ma sain ja kas ma ei saaks seda programmi... kes otsib see leiab
10:40 21.04.2006
Härrased Map&guide fännid, kellel on olemas LEGAALNE versioon?
Selle raha eest ise ei ostaks.

Muid versioone äkki kõval häälel ei arutaks?
Puiatu
21:12 21.04.2006
ma kadan et Eestist legaalset versiooni ei leia peale minu oma :D
to. ehand
12:04 17.08.2006
Mul kahjuks pole guide plaate ise kah sebisin aga arvutist arvutisse saaks tõmmata küll
margus
23:22 25.08.2006
Mida kasutajad siis soovitavad? Ise algaja rekkamees ja vihkan kaarte ,navi süsteem vaja osta aga mis hinnaga ja kus eestis asjalikumad poed on,kus mingit juustu sulle pähe ei määrita. Seega paluks abi ja nõu.
aim17
09:02 09.11.2006
eestis asi kallis. kui juba ringi sõidad siis vaata sealt. soovitaks tom tom go 910. eesti kaart küll praegu saada pole vaid liigub ringi beta versioonis aga kus seda saab ise veel ei tea:) tomtom-l 20gb mälu peal mängib mp3 saad pilte peale laadida ja siis pärast vaadat, bluetooth olemas! helistamine mõne vajutusega laeb su mobla nr-d endale.j.n.e
miinused on vaid eesti kaarti pole veel ja hind siin eestis soolane. neti-poes oli kõige odavam siba üle 5000 krooni:)
Rene
15:53 14.11.2006
Map&Guide12 on praegu kõige parem. 99% Euroopast
Aga Autorroute 2007 on väljas ja seal ka 99% Euroopast, ei oska öelda, kumb parem
ketas
16:09 14.11.2006
Nuh map&guide ehk parem
Avovol
23:13 14.11.2006
Kuule Raul, su jutt on umbes samasugune, et lõpetage arvutitega arvutamine ja rehkendage arvelaudadega.

GPS loeb sulle kaarti ja seletab teed, sel ajal võid rahulikult võileiba süüa või end sügada, selle asemel, et sõidad paberivirn käes ja ohustad teisi liiklejaid.

Konservatiivsus on hea asi, aga on valdkondi, kus tuleb ajaga kaasas käija, et konkurentsis püsida, ja mis veel olulisem, see teeb Su elu lihtsamaks, ning kokkuvõttes kindlustab ka Sulle edulisema sissetuleku.

See polnud mitte kirjutatud Su arvustamiseks, vaid sõbralikuks nõuandeks.

Parimat Sulle!
Avovol
23:17 14.11.2006
TO RAUL

Teine asi veel see, et pole siin üldse oluline, kes vanem, kes noorem tegija. Kui logistik Sulle ütleb, et sõida sinna ja sinna, siis arvan, et saad ise ka aru, et on lihtsam sisestada GPS süsteemi oma sihtkoht ja Sulle loetakse "vanaema" poolt iga keerd ja käik ette, ja just siis, kui Sul vaja seda kuulda on. Sõidad mööda keeramise kohast, siis juhatab "vanaema" sind pöördekohta tagasi, ilma peavaluta.

Kui Sa teeks seda sama paberist kaarti tuhnides, siis arvan, et saad ka ise aru, et selle aja peale oled sa juba pika edumaa saavutanud, kui teine mees veel ninapidi kaardipakis on :)
treilaVend
07:16 03.12.2006
eks se raul vast moni maakera vedaja oli. kruusaauke ju navi ei näita sulle!
ise kasutan VDO Dayton'it. lapakat kasutan siis kui vaja mitmest kohast korjata ja mingi marsruut paikka panna vio kilomeetreid arvutada.
Peeter
10:46 13.12.2006
Proovisin ka korra, rohkem segab ja saadab sind OTSETEED küladevahele !
proovi sealt siis edasi-tagasi saada, ega ta sildade kõrgust laiust ette hoiata.
kaardi järgi siiski kõige lollikindlam rekkaga sõita.
sõidukaga on teine asi muidugi.
suva
16:12 14.12.2006
to Peeter: Kas tavaline paber kaart tetab sulle silla kõrgused?
suva
16:20 14.12.2006
Paberil kaarti sa uurid kus ja kuidas saad sõita, sama on ka navi programmiga, et saad ennem sõitu marsuuti uurida. Pole vaja rääkida siin midagi, et paberkaart on parem ja lollikindlam. Kõik oleneb ka konkreetsest progest ja eeltööst
san4os1
16:33 14.12.2006
Oma Mercedes-Benzil kasutan navit COMAND APS 30
Kaido
08:56 29.12.2006
kui sul raha on , et osta, siis osta see kõige korralikum, hea muidugi kui boss töökohast kompenseerib, see näitab ju tegelt et hoolib oma juhtidest ja palju. abiks on ta ikka kui ikka päris küladesse minek .
ott
10:11 29.12.2006
to Ott
14:02 17.01.2007
tänud : )

kas ise ka kasutad
volvofriik
13:27 07.12.2007
Mõttetu asi Eestis.Siin oskan kohale sõita ilma selletagi ainus,mille jaoks mul teda ehk vaja läheks,on ummikuinfo. Seda See riistapuu mulle aga kohalikes oludes ei paku.Järelikult pole ka oma hinda väärt.
Martin07
13:34 07.12.2007
Kasutan ainult välismaal, väga hea abiline on, soovitan soojalt.
M.
19:50 25.09.2008
Palju need maksavad, kui ainult euroopas tahaks sõita ?
Teab keegi ?
Ilja1983
20:27 25.09.2008
Täiesti olemas TomTom 720. Kuna ma pole Tallinna elanik, kasutan seda Tallinnas või välismaal. Soome, Rootsi, Norra, Läti, Leedu.
Väga hea abiline. Leidsin selle abil kõik kohad, mis vaja oli. Ehk siis soovitan!
Väike Troll
14:48 29.09.2008
Kasutan Garmin 760 (mudeli nr.-s võin eksida, aga midagi sinnakanti see on) navi "sisetööl". Täiesti rahuldav aparaat, näitab ummikuid, teesulge jne. Ainult suurematest linnadest kipub läbi ajama, aga noh eks endal peab ka pea otsas ja silmad lahti olema.
vikir57
08:31 30.09.2008
Millist navi seadet oleks kõige mõtekam kasutada veoautol euroopa sõidul.Tahaks midagi korralikku,mida oleks lihtne käsitseda sest kui ikka toimub kümmekond koorma peale-maha laadimist erikohtades on kaarditega mässamine ajakulukas.
ehehee
10:50 30.09.2008
oleks vaja just sellist,mis ei laseks ilma põhjuseta sõita linnadesse,kui seda just vaja pole,sellist mis hoiataks madalate sildade eest( nürnbergis näit. on neid palju) ja sellist mis suunaks veoautode sõidu keelumärkidest mööda.A sellist vist pole veel olemas....
urmaskii
13:23 25.10.2008
Sai ka siis esimene nädal ära sõidetud. Oskan kosta niipalju, et navi igati hea asi, aga jah võiks aru saada veoautode keelualadest ja lõpliku laadimiskoha leiab ikkagi üles kiiremini tänu "vanade" juhenditele. Aga loomulikult tunduvalt kergendab autojuhi tööd.
Eks esmaspäeval jälle minema aga kõigile selle töö tegijatele jõudu!
suurenda või sõidurajad välja
16:27 25.10.2008
No ei tea, kas te ei oska teekonna sirvimise peale vajutada ja tulevast teekonda vaadata või läpparil oma asukoha määraja välja lülitada, saate sama moodi mõlemat suunda üksi pulki lä bi uurida.
Tomtom One XL
22:06 25.10.2008
Küsimus laiale ringile!
Osad nüüdsed navid arvestavad ka veoauto marsruute. Millised? On kellegil selline?
Ise oman Tomtom One XL-i ja sellel veoauto versiooni ei ole. Samas käisin hiljaaegu (praegu veel sõiduautoga) Leedus ning läbi linna ta ei saatnud Riia ringil. Tegi täpselt sama tee läbi mis veokid.
On mõni käinud sama asjaga Euroopas veoautoga ja kui palju seal see veoauto liikumist jäljendab?
Garminitest
20:09 01.11.2008
Vanad Garmin Street pilot´id teavad veokate vajadusi väga hästi. Eraldi veoki rida olemas, linnadesse ei saada jne. Uuemal Nüvi seerial 250/350 l on küll veoka rida olemas, kuid kontrollinud ei ole.
Sildadest ei tea küll vist ükski navi midagi.
544MDP1
01:09 09.11.2008
ajad muutuvad ja aju läheb endal vaja
544MDP1
01:19 09.11.2008
map guide 2008 teab
sulla-04
18:02 28.11.2008
Helista,kasutan GPS-i 4 aastat,väga kasulik asi,lugesin siin arvamusi,
ei ole see sugugi nii kallis,saad osta kaasas kantava väikese,ka telefoni pealt,töötavad üle maailma.GPS-il ei ole mingit maksu telefonilt.
maksuline on GPRS.tel.56621671
kirikurott
13:44 30.11.2008
Juhul kui keegi teist tomtom seadet soetama hakkab palun vaadake et seadmele saaks lisada SD mälukaardi.
Uued tomtom id on küll väga soodsad kuid enamusel kas eastern europe, või western europe peal.
Easten europe kaardil pole peal soomet ja western europe kaardil pole eestit peal.
Kuna seadmel mälu väga väga siis ei saa panna väga head kaarti(western and central europ)-i peale kus on Eesti, Soome , Rootsi,Saksamaa, Venema ja palju muud.
Samas kui kaartide paigaldamisega hätta jääte kirjutage [email protected]
ülbe külmamees
21:24 30.11.2008
kasutan vdo navi hinnaga u 17000.peal eesti suuremad linnad läti leedu poola ja euroopa.väga rahul ja meil on kõigil 30 autol need peal.kõik tom tomid ja muud on jura
Opticruise
00:44 01.12.2008
to: ülbe külmamees
Muide Tomtomil on ka peal Eesti suuremad linnad Läti Leedu Poola ja Euroopa. Ja ei maksa 17000.
ärivana
07:10 01.12.2008
ülbe külmamees, ega sa eksost pole? nad kasutavad taolisi navisi.
AS
07:59 01.12.2008
Navi navi ... tõesti hea asi aga ise ilma hakkama saanud, nii Saksas, Hollandis kui Stokholmis, viimati siis Riias ja pole hullu midagi, jälgi märke ja hoia kiirust.
peepmez
08:52 01.12.2008
noo jälle vedas mind navi alt - juhatas Amsderdami kesklinnas tupiktänavasse. ah endal peab silmad peas olema mitte jõllitama koguaeg väikest ekraani. eks ta aitab küll reisimisel kuid vahest peksab segast ka.
Saksamaal maksab TOM TOM navi 199 eur ja kõik riigid peal ja möliseb ka eesti keeles. samasugune maksab eestis poole rohkem.
ülbe külmamees
10:19 02.12.2008
to ärivana ei le ma eksost.ka teised firmad kasutavad vdo navisid
mella5
11:35 20.12.2008
kasutan ,navigon 2110i,väga vihane riist. 43 riiki peal,kahjuks baltikum mitte 100%. Hind saksas 220€
tomtomil
20:53 21.12.2008
nüüd veokale eraldi soft+kaart. sry lolli küsimuse pärast aga kui palju keskmise veoka pikkus-laius-kõrgus-kaal on? saax proovida menüüs ja testida
liikluseeskiri
22:29 21.12.2008
Lubatud suurimad:
pikkus 16,5-18.35 m
laius 2,5/2,6 m
Kõrgus 4,0m
t/mass soolo 25, autorong 40 tn
ha-ha
00:04 23.12.2008
kuulge navimehed kui navi rikki läheb kas siis kaarte ikka lugeda oskate või siis ei leiagi enam koduteed:)
jan440
01:10 23.12.2008
ha-ha´le.Nii kaua kui sa kaarti loed,on mul näiteks täna õhtu 2 kohta peale ja homme ka 2.Ma jõuluks kodus ja sa jätkad korjet uuel aastal.See oli lihtsalt üks näide.Lõputu teema-kellele mida iganes!Head saabuvat jõulu ja edu!
Kirikurott
21:47 24.12.2008
Just nii
Nüüd siis olemas TomTOm ile spets rekka kaart.
tomtom western and cerntral europe.
See siis on sarnane nagu garminil oli.
Lõpuks ometi aga väga kasulik lisa(Y)
Inglisekeelest lisainfot saab selle kohta adresilt
http://www.tomtomwork.com/
Kui mure tomtom i softiga, kaartidega,õpetused kirjutage
[email protected]
Aitan:)
ha-ha
14:00 04.01.2009
jan440-le:mina ikka jõulude ajal kodus kuna ma ei ole enam rekkajuht eestimaalgi tegemist mis ära tasuvad!

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte