Veoautod ja rasketehnika

T-16

auk_
08:07 27.05.2006
Tere spetsialistid. Mure järgmine, et õuel seisab üks T-16, millel siduri kojas käigukasti poolsed tihendid vaja ära vahetada aga mõistus ei hakka peale, et kuidas seda toruvõlli, millel siduriketas liigub eemaldada. Kus poolt üldse läheneda, et äkki peab käigukastist midagi lahti laskma. On veel olemas selliseid mehi, kes sellist asja on teinud või mäletavad. Ette tänades ,iga info on teretulnud!!
!
09:34 27.05.2006
Lihtsam oleks mõnest vene traktorite esindusest küsida...ma arvan et siin ei tea enamus mis riist see T-16 ongi.
.
11:45 27.05.2006
Seal 2 tihendit, üks jõuvõtuvõlli ja peavõlli vahel teine jõuvõtuvõlli ja korpuse vahel. Võta mootor maha siis peaks näha olema. Peavõll ühes tükis hammasrattaga ja tuleb välja ainult käigukasti poole.
auk_
10:06 29.05.2006
esindused ütlevad, et ei mäleta, kuid mootor on maas aga ei oska lihtsalt tõmmata (eemaldada). Peavõll jah tuleb ainult käigukasti poole aga see toruvõll, mis liigutab õlipumpa ja esimest jõuvõlli, no kurat seda kätte ei saa. Äkki oskab keegi mingit netist kataloogi koordinaadid. Olen ise otsinud aga pole leidnud.
.
11:17 29.05.2006
Raamatust vaadates tundub olema poltidega kasti seina küljes, ja laagritega peavõlli peal. Vaata ehk on mingi stopperrõngas ees ja vaevalt ilma tõmmitsata maha tulebki.
kah omanik
17:23 29.05.2006
tilgub mu omal ka aga pole hakanud sellist suurt tööd ette võtma
auk_
22:34 30.05.2006
mul lausa voolab õli välja, sellepärast teengi seda parandust. Asi nimelt selles, et see laager, mis on väntvõlli otsas, kuhu läheb võll sisse oli omadega ribadeks. Tänu sellele siduriketas kõver ja ka tihendid on loksutatud ellipsisse ja muudkui sindrinahk jookseb õli. KRT. sai see jama kaela ostetud. Väntvõlli otsas on laager, mida tuleb määrida ja kui seda ei tehta, siis asi jama.
Poltidega seinas küll kinni aga seal teisel pool hammasratas, mis ei lase liikuda korpusel. Mingi kataloog näitab ka, et seal stoperrõngas aga kuidas saab maha ei oska. Võib veel midagi ära lõhkuda, muideks nati juba lõhkusin ja nüüd pean 500 eest uue korpuse ostma. Kas tõesti tuleb kõik rattad ka maha võtta ja võll, mis teise ratta juurde läheb ka maha. See ju tähendab, et asi jummala jupeks.
.
23:56 30.05.2006
See raamat mis mul on ei näita täpsemalt mis seal on, võta käigukasti kaas maha siis peaks ikka nägema. Ma olen kunagi seda kasti lammutanud küll aga ei mäleta enam. Võib-olla tuleb peavõll enne välja võtta.
auk_
15:40 31.05.2006
käima kasti kaas ka maas, midagi eriti näha ei ole. Hammasrattad on allpool korpust. Mutrit peavõlli otsas ei ole, muidu saaks lahti. Olen juba kõik tuttavad läbi helistanud , keegi ei mäleta, kes asjaga tegelenud on, muidugi need vennad on ka 10 a tagasi selle asjaga tegelenud. Kõigil uued välismaa masinad ostetud. Äkki keegi ikka mäletab, kuigi need inimesed vist eriti netindusega ei tegele, kes võiksid teada.
51
15:48 06.06.2006
aasta tagasi tegime ühe targema mehega sama tööd(tehnika ümberladumine teisele k-kasti korpusele).Mootor tuleb maha võtta,võlli kinni hoidvad poldid lahti lasta.See tuleb pesast üsna tihkelt välja.Ma ei mäleta täpselt kas kastist tuli mõni võll või hammakas ka välja võtta et seda jurakat kätte saada.Kui kaane alla piilud,näed ära.
külasta automoto.ee foorumit, seal vähe targemad koos
auk_
12:46 07.06.2006
to 51, tänan külastan toda foorumit. Paistab, et hammasratas tuleb ka lahti lasta aga kuskohast, seda ei tea
auk_
14:27 12.06.2006
no nii rahvas sain asja lahti. Kirjutan sellepärast, et mõni veel selline hädaline. T16 -el siis tuleb võtta vasakpoolne ratas maha koos ülekande mehhanismiga st. pooltelg ka, mis tuleb kergelt pesast välja. järgnevalt tuleb võtta see kate maha, mis jääb täpselt pooltelje taga ja on kolme poldiga, enne ei saa neid välja keerata, kui pooltelg eest ära. Siis edasi katte alt tuleb võtta splint ära, mis jebis mind täiega, kuna keegi ei öelud, et see hoiabki kogu võllide mehanisme koos. Edasi tuleb eespoolt veovõll poltidest lahti lasta ja välja tõmmata seal on olemas ka spets kohad, kuhu saad poldi sisse keerata, et asi lahti tuleks. Edasi tõmbad etttevaatlikult, seda võlli lahti, muidu käigukastis jooksevad kõik hammasrattad ja laagrid oma liikumiteed mööda. Kus see asi laht saadud ja eemaldatud tuleb kogu sidurivõll lahti oma korpustega ja edasi juba lihtne, kui asi lauapeal, muudkui tükkhaaval lahti, seal vedruseibe ja splinte ohtralt. Varsti hakkan asja kokku panema, siis juba põllutöö aega möödas enamjaolt, see nagu super värk. Labidas on ka tööriist.
kah omanik
15:14 12.06.2006
Kas oskab keegi öelda kui suur lammutamine on diffriblokile ligisaamine? Mu masinal viskab kõks-kõks kannaall üle...
.
20:46 12.06.2006
Käigukast seest enamvähem puhtaks ja külgülekanded maha.
auk_
23:41 27.07.2006
nii järgmine jama. Krt. närvid juba läbi. Läksin sõitma ja ohh imet , kui mootor soojaks läheb sureb välja. Võtab korra tuurid üles ja kogu moos sureb tuimalt välja, enne muidugi töötab ühe pütaga, kui seisma jääb. Kütusepumba panin uue (sain remondi vahetusfondist), pihustid uued nu , ei tea mida edasi teha. Mingid tüübid ütlevad, et imeb õhku sisse aga kas siis ikka töötab 10mintsa korralikult ja siis kogu moos . Andke nõuandeid. Nati käiates läheb soojalt ka korraks ilusti tööle.
korvimees
11:51 28.07.2006
Oli ka 16-el selline jama kunagi. Panin kütusetorustikus KÕIK alumiiniumseibid uued ja nüüd korras. Enne oli seal nii vask kui-ka alumiiniumseibe ja osad ka lahti käinud ja siis vanad tagasi pandud. Imes kuskilt õhku vahele aegajalt.
ee
12:19 28.07.2006
pane kanister küttega kapotile ja vaata kuidas siis töötab!
auk_
14:55 28.07.2006
nii täna sain infi juurde, et mingi surveklapp on pumba pea kõrval(tagasivoolutorude juures) , mis hoiab madalsurvet ja äkki see jamab. Läheb soojaks ja tekib vahe. st. jälle pump maha. Eks annan teada, mis värk om.
kah omanik
15:17 28.07.2006
Mu masinal oli ka üksvahe viga et jäi nälga. Soovitati seesama tagasilöögiklapp üle vaadata, oligi sellel vedru katki. Aga uue panekuga midagi ei muutunud. Hoopiski oli kohe enne filtreid torus kurvikohas koll ehk roostepuru ja muu sodi ees. Etteandepump imes süsteemi sellise vaakumi et käsipumpa ei jõudnud välja tõmmata. Kui süsteemis ummistusi pole siis seisab töötamise ajal käsipump ilusti väljas.
auk_
23:10 01.08.2006
no nii. Jummala jama värk, sama värk nagu "kah omanik"-ul. Teate selline jama ajab lausa närvi. tegin kõike nagu spetsialistid arvasid aga sindrinahk roostepuru tegi täiega ära. Loll saab kirikus ka peksa , muud ma ei oska kohe öelda. Tänan kõiki osavõtjaid, kui midagi jälle juhtub annan teada.
Jukutom
09:25 11.07.2008
Kas keski teab, kuidas T-16 pidurilinte vahetatakse? EIle kiskusin poritiiva maha, kuid tundub, et sellest august, mida poritiiva kinnitus varjab ei mahu ei sisse ega välja, ei uus ega vana.

Ja ehk on kellelgi ka nõu anda, mis mootorit vaevab, et käivitub vaid köiestarterist?! Jäi kevadel kartulivagusid kinni ajades seisma ja nüüd ongi nii, et köis ja veduk, ehkki starter veab nii, et isegi hüdrosüsteemi saab tõsta.
auk_
00:07 12.07.2008
pead ikka ratta maha võtma ja reduktori ka eemaldama, muidu ei saa asja korda. Ja vahetad ikka ülevalt poolt, ei mäleta ka enam . Alati vist tuleb pilte teha. See, et köie värk , siis tõmbab õhku kuskilt ligi, paagist ei saa piisavalt kütet kätte(toru ***** täis, mis paagi peal.) või küttepump lööb alles korralikult suurematel pööretel. Minul paagist tulev toru oli umbes.
Jukutom
11:00 14.07.2008
Nüüd on juba uus teema- kuidas reduktorit tagasi panna?
Võtsin maha parempoolse reduktori ja tagasi panema hakates selgus, et rataste blokeeringu julla on vajunud alla, nii et võlli ei saa enam sisse panna.
Kas nüüd tuleb juba käigukasti kaudu asjale läheneda?
auk_
22:03 14.07.2008
pead jah kaane maha võtma, aga see suht lihtne, vaata, et ainult tihendit ära ei riku, mina pidin uue tegema.
abi vaja
20:01 16.10.2013
Tere. Seletage palun kuidas käib t16m käigukastis kõige alumine suur võll välja. Käigukasti kaan maas, tagant vaadates parempoolne külgülekanne ja käis maas, kas see alumine võll tuleb nendest külje peal olevatest aukudest välja (parem pool). Proovisin aga ei tule. Aidake targemad :)
valevõll
20:08 16.10.2013
hea näide:kui ei oska, ära torgi!!
kokku lased nüüd suure raha eest panna?
eelmisele
20:24 16.10.2013
Tere. Tähendab, et selle parema poole (juhi kohal istudes siis) pidin nii ehk naa ma võtma, kuna see suur pammasratas, mis siis seda blokeeringut mõjutab( see 6 poldiga suur jurakas käigukastis, mille poldid tükivad lahti tulema, poltide peadel traat läbi aetud) see hammakas oli siis lahti, õigemini oli ka 3 poldil pead maas. Selle tagajärjel läks katki ka selle kõige alumise võlli hammasratta hambad. Üks külamees siin ütles mulle, et see alumine võll käib ka samalt poolt välja, aga ei tea ei oska.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte