Veoautod ja rasketehnika

Plaanis teha oma firma......

saksamees
20:18 15.04.2008
Tere.
Plaanis osta endale sadulveok ja hakkata haakeid viima.
Kelle töö kõige mõttekam ...... Sp? ferroline?...........
!!!!
20:28 15.04.2008
Vähe hiljaks ei ole jäänud? Majanduslangus tuleb kolinal ja sina hakkad firmat tegema.
.-
20:48 15.04.2008
Küsija suu pihta ei lööda.
opetax
21:51 15.04.2008
mis puutub siia majanduslangus. Kindlasti osta ja tegutse.Kelle tööd teha lepid eelnevalt kokku. Tööd on ninaga piisavalt.
saksamees
22:26 15.04.2008
seda arvan mina kaa..... aga äkki keegi oskab midagi soovitada.????
mrgus457
22:28 15.04.2008
Mis puutub siia majanduslangus?? kõige andekamad/ edukamad ongi need, kes raskel ajal edukalt toime tulevad. Tuult tiibadesse
erghjs
22:56 15.04.2008
ma ei usu, et kumbki variant nüüd kõige parem on. kui sul on tutvusi, saad osta koorma, ning käru rentida.On olemas firmasi, siin samas, pärnus, kellel on kõigest 5 autot, aga see eest müüvad nädalas 10 koormat ära. Sp jne. juures on häirivaks momendiks meeletu bürokraatia ja karmid lepingu tingimused. Ning esimestel aastatel hakkad sa n-ö "*****nokkijaks", mis tähendab, et sõidad tallinn - riia otsi paari tuhande eest. kusjuures maha tuleb anda kuskil 5 kohas. ma kunagi tahtsin sama teha, aga jätsin pooleli, sest nii ei ole mõttet. auto ja kõik vajab veel ülalpidamist. nii et minu soovitus on lasta kõrvad lidusse ning minna pakkuma ennast firmadesse. Soovitan soojalt pärnus hüntal autot. sel pole isegi vist kodulehte, agijaga eesti mastaabis on kõva kõva te
streetracers
22:57 15.04.2008
Muidugi anna minna oma firma on ikka oma
finWest
00:01 16.04.2008
Tere tere! Annan sulle nõu, ferrot ega SP'd ära tegema küll hakka! Kohe kindlasti mitte! DSV oleks mõeldav isegi. aga kui tahad asja arutada , siis [email protected] on mu msn, ise 2 kuud tagasi alustasin kah oma autoga, võiks sulle siis nõu anda.
erghjs-ile
07:25 16.04.2008
Hüntal nüüd küll mainimist väärt firma ei ole... *** on ka isu sõita mingi 150a vana autoga venemaal ja euroopa masinad ka kõige paremad pole. palk pidi ka jura olema!
opetax
10:19 16.04.2008
Kui nina oled ostnud ja toimetad mõnes firmas,siis anna teada kah,kus ja kuda sul läheb.Raudselt sulle edu ja pealahakkamist.
edulistele
16:08 16.04.2008
Saksamees. Kindlasti tee oma firma, Ja ära kuula kellegi kadedat mulinat. Siin finWest andis oma kordinaadid, võta ühendust. Ta tundub väga asjalik ja sõbralik olema. Oleks rohkem temasuguseid. Olge kõik tublid ja EDU.
paul309
20:47 16.04.2008
Plaan osta endale russ metsaveokäruga ja hakkata ise metsa vedama. on asjal jumet või ei
trrr trrr trrr trrr
16:31 17.04.2008
Töö puudust sul küll ei tule,soovitan RMK-ga.Ühendust võtta ,olenemata kus sa ise elad.Harvendus raidele otsitakse pidevalt tegijaid. Nii ,et anna minna. Ja kui oled juba tegevuses,ära unusta meile pudelit välja teha.
scania0
16:37 17.04.2008
oma ninaga sa ara küll ei ele praeguste kütusehindade juures kui liiter on 18 ja nt sp maksab sulle 10 kr km.mul on oma nina ja hetkel seisab see maja ees ja ootab paremaid aegu.slovakkia tööd tegin viimati ja siis oli selline seis et kusagil 3 kr tuli omal juurde maksta.isegi suurtel firmadel on praegu raske.vaata kui palju autosi on pandud müüki.just sadulaid ma mõtlen.nii et soovitan soojalt see mõte juba eos maha matta.sulane olla on praegusel ajal kõige mõtekam.nõuad aga oma palka ja pole vaja muretseda kas kütuse hind on veo hinnaga tasakaalus või mitte.praegu vist pole ühtki firmat kes maksaks sulle km eest üle 12 krooni ja seda ka siis kui sul on oma käru.mul see kõik läbi käidud tee.
Arvo591
06:55 18.04.2008
üks pärnu kutt arvas et praegusel ajal on parem minna kasiinosse ,saad kiiremini oma rahast lahti
kah uus
20:31 20.04.2008
Haledad vennikesed ei saa momendil hakkama,vedage venet seal leiba jagub kõigile. EDU VEDAJATELE.
kohti ainult ei jagu järjekorr
22:48 20.04.2008
Pidi jah kole tulus olema kui tehnika seitse päva narvas jõude vedeleb.
narvas
09:25 21.04.2008
kas järjekorda ei oska kinni panna. Ja seitse päeva seisti eelmine aasta. Edu kõigile.
firmaomanik
16:54 22.04.2008
Saksa koorma eest makstakse 18k, veokulu on 23-24k, edasi mõelge ise...
kah omanik
17:11 22.04.2008
to eelmisel täiesti õigus, kes vene vedu plaanib tegema hakata,tal lihtsam kyttega, ja Narvat annab teha ......
hmmm
17:19 22.04.2008
olen kuulnud, ka et saksa veetakse 12ooo.- eest.see on juba tõeline matmine...
jamad jamad
17:20 22.04.2008
praegu on jamad ajad, seoses kytte hinnaga nii euros kui est-is. Olen kah valiku ees, kuidas ja kuhu edasi.......................................................
......................................
juht kes teab rääkida
20:32 22.04.2008
Saksa veetakse 12-15000 eest, tagasi 30-32 tuhhi, minek on kahjumiga, tulekuga teeb natuke tagasi.
see puhas ulme nigu nii kohale
21:35 22.04.2008
Eestis ongi kombeks et tuleb mingi kärs ja veab teisest odavama hinnaga ja siis ühel päeval avastab et asi p...s ja kisa lahti.
looder23
11:16 23.04.2008
ei ole siin midagi, et tuleb mingi kärss ja veab madala hinnaga. see madala hinnaga vedu on suurfirmade ära solgitud. suur ja võimas sp transit võtab pärnu külje alt koorma ja viib lõuna-saksa (prantsusmaa piiri äärde) 16000 eegu eest. aga mis summa ta maksab vedajafirmale? selle otsaga on ta juba rämedalt miinuses. tagasi on korjekoorem ja sellega teenib kahjumi tagasi.
suur kolhoos allandu tõmbas läti veol hinnad alla. see, et hindade allalöömises süüdistatakse väikevedajaid, see on juba ammu hülgemöla.
jyyri57
15:36 23.04.2008
aga need samad uued waiksed tegijad teevad suurtele juu allhanketoid suurtel
ju oma masinapark puudub enamus niinimetatud autojuhte on selle lati madalaks
lasknud ei suuda konkureerida omavahel loe (SAAMATUD) ja samas teiste peale
kadedad aga NIISUGUNE ON ELU
teadja.
18:48 23.04.2008
Linford ja Linter viisid minu mäletamistmööda Trave töö hinnad alla.
Aga üldiselt transport omadega p***es jah hetkel
jyyri57
21:02 23.04.2008
mille voi kelle arvelt hinnad alla lasti ? 1.tehnika sama kallis 2.kytte sama
hinnaga kui laane ettevotjal 3.hooldus ka enamjaol samas
SIIT JARELDUS; kallid sohvrid olid ise musta raha lohkiste ketaste ja
naeruvaarse palgaga nous. ah ja woib olla eesti ettevotjad loobusid oma kasumist.
sõidumiis
21:18 23.04.2008
teha võib oma firma kui on isiklik puurauk.
allando on latti tõstnud sest nüüd juba peab tulem 15eeki km ringi puhul.
ferolinel on ikka irw nr jooksev 11 eeki. mida maksavad kurb
to eelmisele
22:29 23.04.2008
Kas allando pakub kaa seda ferroline varjanti? ???
sõidumiis
22:51 23.04.2008
siis kui oma haagis
savipäts
23:10 23.04.2008
kui allandul oleks km 15, siis oleks tal kõik uued autod, mitte plats romusid täis. praegu on suht sitt aeg turule tulekuks, isegi sisetööd pakkuvad lääne firmad ei paku uutele tulijatele eriti üle 12...13 krooni/km eest
afhkdfhkdshf
10:22 24.04.2008
minu arust on juhte sõimata odava hinnaga sõitmise eest sama naeruväärne, kui sõimata kõike eestlasi selle eest, et nad on nõus kallima hinnaga poest kaupa ostma, ning nüüd on hinnad kõrgemaks läinud. kõik elavad ju oma vajaduste ja suutlikuse järgi . . .
...................
09:46 26.04.2008
Mu meelest on yx kõige lollakam turusolkija ja hindade allalööja AHOLA, ja seda mitte aind siin, vaid ka soomes.
eelmisele
10:31 26.04.2008
ja mida arvata veel nendest vedajatest, kes ahola all sõidavad?
nii kaua kuni ahola ja ferroline sugused omale allvedajaid leiavad, nii kaua nende äri ka töötab ja lollid on ikka vedajad, kes on nende pakutud hindadega sõitma, mitte nemad.
lihtsameelne
10:59 26.04.2008
Teema algatajale soovitan ,et kõige tasuvam on leida oma klient keda teenindada ja siis alles osta vedusid, mis turul üle on. Halba ei tee ka see kui maksu seadus korralikult selge. Sellega on võimalik võita ja kaotada.
Ahola kohta tean nii palju ,et rattad kogu aeg pöörlevad. Poisid sõidavad kui kallajatega viivad koorma ära ja tagasi tühjalt(Näiteks:leedust soome).
juht(õige)
23:33 27.04.2008
Kogu aeg kui käib võitlus püsiklientidega hinnatõstmise üle, siis ähvardused et on odavamaid vendasid kes homme peale lendaks, kusjuures jutt sulatõsi, aga siiani kuidagi hakkama saanud sest piisavalt pädev ja kliendid rahul tegelt. Samas olen kuulnud et ninaga mehed kes ise juhid ja auto omanikud peavad normaalseks et noh eesti-läti, eesti-poola ringide puhul jäävad miinusesse või nulli ja no saksa ringiga teenivad ka siis väheke midagi - no minu arust see ebanormaalne. Järelikult haagete vedu saavadki teha vaid üksiküritajad kes laenavad kuulõpus oma naise käest raha et natikene varastatud kütet paaki niristada ja jälle vireleda.
Aga noh tee ikka oma firma ja osta auto, vähemalt üks inimene on siis sillas ja teeb kodus sampuse lahti - see mees kes sulle auto müüs!
akustik
11:33 06.05.2008
No mis on siis vahepeal saksameehest saanud ,kas auto ostsid ja tööd teed?
scania0
18:32 06.05.2008
ei tea jah vaevalt ta ostab.mul just oleks vaja enda oma müüa.praegu nii palju autosi müügis et vaevalt mul müüa õnnestub.tööle kah ei saa hakata km hind oli eelmisel nädalal ikka veel 10 krooni.15 oleks selline juba et võiks nagu auto käima panna.viimati maksin 3 krooni km ise peale.igal juhul edu neile kes suudavad praegusel ajal endal hinge sees hoida.ise teenin leiba praegu sulasena metsaka peal.
janjan5
17:28 24.06.2008
mis see ahola yltse maksab....?
finWest
18:10 24.06.2008
Ei ole kursis ahole hindadega. aga kui oma auto võtad, siis otsi mõni tuttav logistik või ekspediitor, kes sulle koormaid sebib.
Vennaga ostame kahepeale ühe auto veel nüüd ;)
sanja ss.
09:06 25.06.2008
mõni saab hästi hakkama, teine aint vingub, maitse asi.....
Hädistele...
23:26 30.06.2008
no kui ei teeni, kohe miljonit ühe reisiga, mis siis teha................................siin hulk mehi ei nurise, kui kasum VÄHEKE...väiksem. Nii, et teeme tööd edasi. Edu.
Vähemalt kellega ise olen kokk
23:23 04.07.2008
Vaadates neid era vedajaid, siis tekkib küsimus kas teil kehtib teine töö ja puhkeaja seadus või olete unetud.
To tedja
23:33 04.07.2008
Linford ei tea Trave värgist midagi
bockipoiss
01:19 05.07.2008
Ole ise ettevõtja ja ära targuta,kui sul tühi-sõitu tekib palju ,siis vaata äkki on parem teiste tööd teha .Auto osta pole probleem . Probleem on maksta liising ,kindlustus,hooldus ,remont ja juhi palk.Aga omanik L P ... . Nii et võta haamer ja löö naabrimehe kuuri seina laudu,teeni raha ,muidu jookseb juht minema ...ta ju rekkamees raske töö SAKU-LIHAS kasvab.Õnne ja edu kõigile VEEREME EDASI.

Muudetud 05.02.09 15:53

aix687
21:21 06.07.2008
minu arvates ei loe see majanduslangus midagi,sest mitte ainult musklites ei pea jõudu olema,vaid aju peab ka olema,ka tohutut tahtejõudu.
sdfsdcfgfh
21:30 06.07.2008
njah, see kellel tahtejõudu lööb läbi igas vallas. Ilge **** ainult, et eestis muud võimalust pole. Mõnes e-roopa riigis näiteks ei peagi tööl käima, et eesti mõises normaalselt ära elada.
vana hala
00:19 08.07.2008
Küte tõesti liig kalliks läinud,samas,on 90-ndate algusest seda nutulaulu kuulatud,et transport ei too mingit kasumit.
parlandu
02:50 15.11.2008
kui Aholas õigele logistikule nats annad on kohe pikkemad otsad sinu
õkamõka
12:36 15.11.2008
Aholas pidi vist ka suur autode koondamine olema ?
Eesti autod ma mõtlen.
ökamökale
13:09 15.11.2008
koondamine on igal pool. varsti ei ole enam platsidel ruumi autodele.
professor sammaljalg
11:36 23.12.2008
he heh, kus nüüd siin igasugused finwestid soovitavad auto osta ja dsv-d vedama hakata ,irw
finwest--
11:44 23.12.2008
Tõepoolest. aga vaata ka, millal .
Aasta algul oli DSV täitsa norm töö, aga ei tea kuda nüüd.

Ära nüüd 9 kuud hiljem küll tarka panema hakka, kuna mu post on 24.04. tehtud .
professor sammaljalg
12:35 23.12.2008
majandusseisak ukse ees pole vast mõtet igasuguseid asju soovitada, iirc polnud ka aasta alguses dsv hinna ja kütusehinna suhe eriti positiivne
treilavoila
13:53 23.12.2008
Ja mis minu post aasta algul ütles.

Vähe hiljaks ei ole jäänud? Majanduslangus tuleb kolinal ja sina hakkad firmat tegema.

Ja 2009 tuleb veel hullem!
ekspedeerija
19:13 23.12.2008
Hetkeolukord on väga hea, veokvaliteet paraneb tunduvalt. Olen täheldanud, et majanduslangus on ka autojuhtide teadvusse jõudnud, ollakse varasemast rohkem valmis igal võimalusel sõitma ja igasuguseid otsasid tegema. Väga tervitatav nähtus.
treilavoila
19:51 23.12.2008
Turu korrastamise suhtes on muidugi surutis hea, eriti just ehitusvaldkonnas, kus asi hakkas iga väga üle mõistuse minema.
Eks nüüd langeb mingi osa vedajaid ära, kes siiani vedasid odavalt ja elasid päev korraga.
ufod jälle teele
19:52 23.12.2008
Mis see tervitatav on , kas kui seadus prügikasti visatakse või. Debiil see kaitseb ju sinu tervist, mitte kubja rahakiibas seda ei tee.
ekspedeerija
20:32 23.12.2008
To: Ufod... Kindlasti on Sind elus kõvasti aidanud läbi lüüa oskus ridade vahelt lugeda ja kirjutise tegelikku mõtet, meist - vähem andekatest -, paremini hoomata. Lihtsalt täpsustan, et eelnevas postituses pidasin silmas autojuhtide asjalikumat suhtumist töösse, mitte ei tervitanud töö- ja puhkeaja seaduse rikkumist. Ilusaid Jõule kõigile.
nojah
18:47 24.12.2008
Eks ta ole -veokvaliteet paraneb juhtide poolest ,sammuti ka firmade osas. Kuid arvan ,et kes jäävad turule ka 2009 aasta II pooles ,egas need end kopikate eest müü. Minu mõte on selles,et kahte head asja lihtsalt ei saa- head kvaliteeti ja odavat hinda...
Ekspediitorid istuvad oma meeletus ahnuses koormate otsas mida keegi vedada ei taha, sest hind ei kannata isegi rääkimist. Loodan ,et nad ei pea ise neid seljas hakkama 2009 aastal vedama ,sest müügiplatsid aina täituvad autodega.
Soovin kõigile kauneid jõule ja ,et tehnika vastu ikke peaks.
Mujal nagu on seadus ees
19:24 24.12.2008
See kvaliteedi jutt hakkas mind kohe päris huvitama.Ma ei ole küll ühtki tegelast kohand, kes oleks vabatahtlikult passind4h laadimistel.Ainuke koht on sõidu ajal mingeid nuppe näppida, et kiiremini kaugemale jõuda ette antud ajaga.
to nojah
21:15 24.12.2008
See on selge,et need kes alles jäävad vähemalt üritavad neid veohindasid normaalseks saada ja see on ka hea,sest praegused hinnad on ikka alla poole arvestust.

Tuleks siis äkki ka korralikke juhte koju tagasi tööle ja need sovhoosnikud/kolhoosnikud oma õige töö juurde tagais läheks.
Ilusaid jõule !
!!!
22:33 24.12.2008
Täpselt! Näha olnud küll selliseid tegelasi, kes müüvad ennast odavalt. Peaasi, et saaks tööd teha ja otsotsaga kulud katta.
Kui palju oli mehi, kes julgesid töö seisma panna kui oli vaja kütte hindade tõusuga seoses ka veo hindasid ülesse saada. Kellel oli vaja auto liising maksta, kellel maja laen, kellel tahtis naine kasukat. Ei pea sõitma seitse päeva nädalas, võib sõita ka viis päeva, kui hind on õige.
eelmisele
10:46 25.12.2008
jutt on küll kõva, aga tegelikkuses ... need, kes panid autod seisma, kui kütte hind tõusis lootuses, et veotellija satub raskustesse ja tõstab hinda. nende autod seisavad senimaani.
varsti sõidetakse 7 ööpäeva, et kulud katta ja võlad maksta. muidu võtab liising koos autodega nii maja kui naise kasuka.
!!!
13:29 25.12.2008
No aga millest mina siis räägin? Alati on mingi osa tegelasi, kes sõidavad ükskõik mis raha eest. Ja siis seisavadki nende autod, kes üritavad hinnad saada vastavusse tehtud tööga. Kui palju on juba langetatud veohindasid peale küttehindade langust? Esimene langetamine toimus kohe, kui diisel langes, aga millal tõsteti hindasid? Siis kui küte oli juba viis krooni tõusnud, anti natuke juurde veohinda.
Kütus langeb, veohind langeb, aga millegipärast poes kaup ei lange.
viimastel on täiesti õigus
19:05 03.01.2009
Viimaste jutuga nõus, püüa sa tellijale selgeks teha et me ju hindu tõsta ei suutnud, nüüd aga nõuavad langust.Tõsiselt ogarad.
Aga sellepoolt olen ka,et ekspediitorid võiks oma olematute hindaega koormaid seljas vedama hakata.
bockipoiss
20:33 03.01.2009
Õige mehed õige ,mul ka majandus-surutis,jumalteab kudu välja rabeleb.
Naine tahab elamiseks raha ,tütar tahab ülikooliks,pank liisinguks ,kindlustus oma,aasta maks ja muud kulud .Oh sa JEERUM,närvid pingul nagu jahi-koeral.KURAT SELLIST EESTIT MA KÜLL EI TAHTNUD,Kanaari Saartest pole haisugi,vanaema haual käisin 2 aastat tagasi.Kurat ,mina müün end odavalt ,minge sõitge ,müüge end kallilt ,elage nädal kohal ,6 kohta peale ,6kohta maha .Vahepeal ajage jalad harki ka .Muidugi tee oma firma ,ja firma jook olgu BOCKI õlu ,teeb ruttu lolliks .......JA mis peamine LOLL EI VASTUTA OMA TEGUDE EEST.
hundipoeg
22:04 31.03.2009
Roheline ei ole ja tööd ei karda, aga väheke arusaamatu on see näitaja 6 kohta peale, 6 kohta maha. Kas see on palju või vähe? Ka ei saa ma aru mis pagana näitaja see BOCK on? Kes asja läbi hammustanud, ehk seletaks mulle ka. Aga noortele või ka vanematele ettevõtlikele soovin alati edu, visadust ja õnne ka. Vot sellega olen küll nõus, et loll ei vastuta, aga osa on kainelt ka lollid ja koolitamine seda kahjuks sagedamini süvendab, mitte ei paranda.
to saksamees
12:57 07.04.2009
Kas tegid firma ära? Jaga kogemusi.
professor sammaljalg
13:52 07.04.2009
kas viimane postitaja planeerib omale autot osta või?
rkj1
14:43 07.04.2009
mul enam-vähem eelarve koos aga ühelt kulurealt puudub number-palju peab veel eraldi logistikut määrima,et elu kulgeks normaalset teed pidi ja tekiks väike eelis.
ma saan aru,et see omavaheline kokkuleppe värk aga ikkagi sondeeriks pinda,et kas on kindel kuutaks või vastaval teenetele,koormahind vms.suurusjärgu võib ka öelda kui teab või julgeb.
paremetl aegadel see toimis täielikult ja kodutee jooksis rataste all tihemini kui lepinguga kõrgete ülemuste nina vehkijate autojuhtidel.
kas praegustes kitsastes oludes see üldse enam toimib või sõidab lihtsalt kõige odavam vadaja.
professor sammaljalg
15:11 07.04.2009
ma soovitaksin eelarvest muud read eemaldada ning lisada vaid üks - tuusik rohelise aia taha

elukaugus mõjub rahakotile hävitavalt
rkj1
15:38 07.04.2009
sammaljalg
su vastusest ei loe välja põhjust,miks hullumajja?elukaugus pole psühhikahäire.või väidad,et mingit määrimist ei tule ega pole olnud
professor sammaljalg
15:51 07.04.2009
lehti loed, telekat vaatad?

kui suurtel ja kaua tegutsenud veofirmadel pole midagi vedada, mida sa siis tegema hakkad?

ise pole määrimisega kokku puutunud, samas pole ka paljukiidetud dsv jms gigantidega väga pistmist olnud, st ühest korrast on piisanud. kipun siiski arvama, et määrimine aitab, kui oleks midagigi vedada.
rkj1
16:48 07.04.2009

ilma irooniata- kodus lehti lugedes,telekat vaadates tulebgi maailmalõpu tunne.ega elu täna -homme seisma jää.
üksikpunnitajal kuluderida lühem,kannatab ise vahetust sõites odavamalt teha,sellega leiab tööd.
omaette teema on muidugi rahade laekumine ja kaelavõetud kirves liising.
ilm kõva liisinguta(nt.lotoõnn) on asjal jumet.
professor sammaljalg
17:22 07.04.2009
asjal jumet? küürakat pidi ainult haud parandama, mõistlik inimene valib endale ikkagi ala, kus mingigi võimalus plussi jääda, mitte transpordi, kus väidetakse pool veomahust üle olevat.
hundipoeg
17:47 07.04.2009
jume on muidugi olemas. aga lisan, et olen kuulnud mingi aeg tagasi üht transpordi firma juhti väitmas, et tema valis selle äri just selle pärast, et sellega pidi kõige kergema teenida olema. kas ta sellist juttu ka hetkel räägib ma öelda ei oska. samas kahju ka neist juhtidest, kes oskavad vaid rooli keerata ja nüüd valmis või nahast välja pugema ja palgast loobuma, et aga saaks roolida.
hundipojale
18:16 07.04.2009
mõni aeg tagasi oli kõigega kerge raha teenida. aga transport paistis silma selle poolest, et seal polnud oskustöölisi vaja. osta auto, otsi virumaalt vajaliku kategooriaga kaevur ja istuta rooli ning tee rikkusele võiski alata. nüüd on vaja mõelda ka. enamus platsidel seisvatest autodest ongi selliste firmade omad.
kui arvad, et oled targem, siis tee proovi.

alati ei tasu uskuda teiste juttu, vaid vaata, mis tegelikkuses toimub. kui arvad, et elu on lill, siis poleks platsid autosid täis ja juhtidel ei kärbitaks palkasid.
hundipoeg
19:25 07.04.2009
seda juttu, et kaevandustest olla elektriga kaevureid välja aetud, kui juhtisid nappis olen minagi kuulnud. aga küll on hetkelgi selliseid firmasid, kes otsivad lihttöölisi, kes nõus odavamalt sõitma, aga mitte oskustöölisi, kes väheke rohkem raha võivad tahta.
ma ei pea sugugi end teistest targemaks ja seoses sellega jäeb mulle segaseks, millega ma proovi pean tegema?
tereteretere
21:13 07.04.2009
Vaiki palun sammal.ütlen sulle ausalt et kõik firmad eestis ka *****s pole,osadel on muidugi täitsa läbi see äri,aga teised samal ajal elavad väga hästi ära....see oleneb väga palju logistikust - kui on mingi **** logistik sul suure firma asju kamandamas siis see firma muidugi ei püsi kuid kui on igati tasemel logistik kellel on palju palju kogemusi ja tutvusi siis saab ju hakkama.
ma ise kaldun arvama sama et praegu on ühe autoga palju rohkem tööd kui ütleme 20-st masinast koosneval autopargil
edu kõigile
professor sammaljalg
22:16 07.04.2009
no aga polegi siis ju midagi, kohe autosid ostma, kodanikud! ega need mehed, kes autod platsile viinud, need on ju kõik lollid ja ei oska äri ajada, teie olete ju targemad ja kindel pidev töö olemas!
sa teretere arvad väga palju, ega mingit alust su arvamustel ei paistvat aga ega nad palka ka ju ei küsi, eks

siiani parim vastus, mida olen kuulnud vastuseks küsimusele, et mis tööd siis oma autoga tegema hakkad, oli, et riiga kala vedama tallinnast...
tereteretere
23:47 07.04.2009
Kulla sõber, kas ma olen väitnud sulle et nüüd peaks kõik kuskile platsile masinat ostma minema? Loe mu jutt korraks veel läbi, ja siis äkki mõikad selle sisu...sinu jutujärgi tuleb nii välja,et Euroopa kõik transpordifirmad on nii per*es kui vähegi olla saavad ja et kõik sõidavad kahjumiga ja enamus ajast seisavad.aga kui see nii oleks siis millepärast neid tutikaid veokeid ikka ostetakse?ma millegi pärast kaldun arvama et kui tööd poleks ei võetaks ka autosi....EDU!
mehekestele......
00:51 08.04.2009
sõidan oma autoga ja autojuht roolis, ning ma ei või kurta , et tööd pole ja sissetulek kesine. MEESTELE, LÕPETAGE SEE NÕME HALA......
rkj1
09:09 08.04.2009
transport ei ole omaette majandusharu,et sellel läheb võrreldes teistega sitemini.transport on tööstuse tugiteenus.
see fakt,et veomaht poole väiksem praegusest ühikute arvust on võetud ajakirjandusest ja on kuiv statistika.vellbaumi väljapakutu järgi on siis veomhahud vähenenud50% aga statistika järgi 20 %-elu paraku pole must-valge.
kindlasti on praegu autosid liiga palju ning tööd ei jagu kõigile.ei aravagi,et elu nii lihtne on aga midagi vedada kindlasti on.
kõige rohkem kõrbevad praegu firmad,kellel suur ja kallis autopark hiljuti soetatud aga oma logistik aei tulnud järgi.nüüd siis oma logistika sisuliselt olematu aga kontorikulud ajavd omahinna kõrgeks.
see ei ole loeng,vaid minu versioon olukorrast.lükake ümber.

professor sammaljalg
09:16 08.04.2009
teretere, mina pole väitnud, et kõik väga *****s on, ise elan suht hästi ära, tööd on ja raha makstakse, aga see kipub olema erand reeglile, nagu üldisest olukorrast näha. uuel turule sienejal peaks olema väga kindel leping stabiilse firmaga, et üldse millegile mõtelda, mitte, et nüüd ostan auto ja kui joppab, saab kuskilt tööd ka.

ja kus neid tutikaid autosid sul ostetakse? aasta paari esimese kuuga oli näiteks scania tervelt ühe uue auto müünud, seegi prügikast
tereteretere
15:50 08.04.2009
loomulikult peab kõik olema läbi mõeldud ja tuleb kalkuleerida olukorda tuleviku suhtes. loomulikult peavad olema normaalsed suhted ekspediitoritega. Loogiliselt võttes on vedada ikka midagi,kuna päris paljud firmad on ära vajunud ja uusi peale ei tule.

Isiklikult öeldes, siis mina praegu ei riskiks auto ostmisega, aga samas kes ei riski, see sampanjat ei joo.......

Aga huvitav,kuidas külmaga tööd praegusel ajal on? Inimene peab sööma ikka midagist...

Nende tutikate auto kohapealt - Eks transport võttis terve posu R seeria scaniaid,Aviatoril paar TGX-i tekkinud,Rollol päris mitu uut TGX-i jne.
krokutill Kena
16:13 08.04.2009
Viimased uudised veohindade juurest:
Liinitöö Tallinn-Riia-Tallinn - 250 EUR edasi tagasi siis.
Pakkujaks ja töö tegijaks Läti ettevõte.

ikm
18:15 08.04.2009
suurem osa transpordifirmadest hetkel pekkis. mõni lõpetab, mõni toimetab edasi lootuses, et raske aeg üks päev läbi saab, kasumit pole hetkel mõtet transpordifirmadel loota, ainuke võimalus oleks sõita ilma liisinguta vana väljaostetud autoga ning loota, et midagi läbi ei lähe, siis võib teoreetiliselt ka nulli tulla. kaupa hetkel vähe, kuid võrreldes aasta algusega hetkel siiski kõvasti rohkem, samas veohinnad endiselt all ning pole alust loota, et nad lähemas tulevikus oluliselt tõuseks. kui võtta näiteks saksa ring aasta-poolteist tagasi ning praegu, siis hinnavahe ringi pealt ca 10000 krooni. h,cz, sk -5000-7000 jne. vedajate hind on viimastel kuudel olnud 9kr/km vedaja haagisega, samas arco pidi väidetavalt pakkuma 7kr/km oma haagisega saksa tööd, korjates ning teemaksud jäävad vedaja kanda. kuna firma töötab on alust arvata, et sõidetakse ka selle hinnaga. jutt stiilis, et las suured vahendajad, näiteks ferroline, dsv, schenker jne veavad oma kehva hinnaga - varsti kõrbevad on iidvana, kogu selle jutu taustal on need firmad ainult oma positsioone tugevdanud. fakt on see, et kõrbevad põhiliselt suurte liisingukuludega vedajafirmad, kes igale sõidule peale maksavad, vahendajad on väikeste kuludega ning suudavad olukorraga kohaneda, mis tähendab siis selget võitu paberil koorma n.ö. mahamüümise teel. kuna autosid palju, siis vahendajal pole vahet, kas konkreetne vedaja võtab ta koorma ära või ei, autosid seisab palju ning 95% keegi ikka võtab, isegi olematu hinnaga on parem koju sõita pärast nädalaajast seismist kusagil ringteel, kui tühjalt koju tulla. ja kui eestlane ei võta võtab leedukas, või poolakas, või rumeenlane jne. olukord on lihtsalt selline ning üksik firma, veel vähem inimene ei saa midagi parata, olukorras kus tarbimispidu on läbi, kaubavood oluliselt vähenenud ning autosid kõvasti üle, veohinnad langevad. selline on turumajandus. jutt vedajate kartellikokkuleppest (a la alla 15 kr/km ei sõida) on sama vana, kui jutt suurte turusolkimisest ja peatsest kõrbemisest. hea võrdlus oli eespool - sama utoopiline on kutsuda inimesi üles mitte poest mitte süüa ostma, kuna hinnad kallid ja siis võetaks hinda alla. alati teatud hulgal oleks ükskõik, isegi kui keegi suudaks ühendada transafirmade omanikud ning kõiki samamoodi nõudma panna, mis on muidugi süvafantaasia kategooriasse kuuluv plaan. kindlasti leitaks sellise fantastilise plaani teoks saamise puhul ka uusi võimalusi integreerumaks leedu, rumeenia jne transporditurgudega. ainuke reaalne lootuskiir, mis hetkel paistab, on eraa plaan hakata vist sügisest nõudma üsna soolast liitumistasu (võis olla 50000 eurot), mis hoiaks ära n.ö. lambivendade käe proovimise selles äris. kes hetkel kõrbevad, kõrbevad ära, uusi lambikaid sisse ei lasta. samas võib taoline plaan eesti transpordi sellisel kujul üldse välja suretada, kuna nii mõnegi eelpoolmainitud euroopa riigi firma veaks endiselt hea meelega vana hinnaga. naera või nuta, selline see olukord on ja kedagi otseselt süüdistada pole (kuigi süüdlasi võiks leida palju: suur ekspedeerija, odav vedaja, valitsus, odav autojuht, kliendid, pangad, väike ekspedeerija, leedukas, rumeenlane jne), igaüks elas varemalt nii nagu sai ning pärast nõudluse vähenemist ning pankade laenutingimuste karmistumist ei ole ajad enam sellised nagu varem ning kannatama peavad kõik. lootust lisab ka see, et ükski tõsiseltvõetav majandusteadlane ei arva, et hetkel võiks olla n.ö. uue suure depressiooni algus, lihtsalt pärast kohutavat tarbimispidu on nüüd normaliseerumine. nii et pea püsti ja elame näeme.
professor sammaljalg
18:53 08.04.2009
pea 100% eelneva jutuga nõus, 50 000 euri on siiski TIR-süsteemile liitujale, seega ei oma erilist mõju üldisele transpordifoonile
rkj1
23:27 08.04.2009
tõesti väga tugev kommmentaar.respect.
lisaks veel seda,et makstakse ka kõrgemat hinda aga täna seal allvedaja kurtis et kui varem tõmmati km vähemaks,siis praegu võetakse sõidetud km üldse lambist.enne kui jõuad asjast rääkima hakatagi,kästakse käru ära tuua ja sinna minna,kus parem.sisuliselt tegu ju km devalveerimisega.
entusiasm hakkab vist järjekordselt raugema.
hundipoeg
23:38 08.04.2009
respekt selle ilusa ja põhjaliku kirjatüki autori ees. on millest eeskuju võtta. jätkem kibestumine!
rkj1
10:58 04.06.2009
selline rehkundus siis:
läbisõit kuus 10 000
kütekulu 36/100
km hind ninaga 9.-
küttehind 12.-

kulud rahaliselt (tuhandetes)
küte 43
liisisng 15
kindlustused 3
juhipalk koos optimeeritud maksudega 25
muud kulud 4
------------------------------------------------------------
-
90 tuhat
hädapärast pigistab siit ka 5 tuh kokkuhoidu aga kui juhtub midagi?
kas jäi mõni kulu puudu või on lähteandmed valed?
kust selles rehkenduses kasum välja pigistada?
peaaegu täppi
11:16 04.06.2009
No kui mingi poole millise volvo või scanni stad,siis tuleb ca29-31 küttekuluks ja kui töö jookseb,siis 12000ringi läbisõit
professor sammaljalg
11:37 04.06.2009
ei tule 29-31, 19-20 tuleb, kuna vaata, minu fantaasia suudab paremini ette kujutada endale asju.

rkj1 miks sa kasumit taga ajad? siin pea kõik "autoostjad" peaksid olema leppinud asjaoluga, et tähtis pole mitte kasum, vaid, et käpp äris sees on...
kris901
12:22 04.06.2009
dotsent sammaljalg,pole sa vist kodumaa arenguga eriti kursis,Rollol jaanuarist 5 uut,kõik sõidavad.(ära hakka kohe pritsima).Firmade tase erinev,expedeerija,juhid,töösuund,omanike kasumisoov jne.Mõnel juhul kujuneb kasumiks ka 0,sest kui liising saab makstud,on seegi kasum.Vähe lohutav,aga tõsi.Loodame paremaid aegu,seniks pidage vastu ja vähem virisemist. Edu!
rkj1
12:22 04.06.2009
no mul ka vaja hästi elada.siia juhtub teinekord mõni delavoi,kes lahkelt lolle õige otsa peale juhatab.
see"käpp äris sees" tähendab paraku ju seda,et svensson ,põder, sakslane vms venitab oma tehtud naeratuse sinu naljade peale laiemaks,silmadega aga hiilib poolakate hinnakirja ning ütleb sulle naljatades uue "naljaka" hinna.sinu naeratus läheb selle peale vähe kitsamaks ja ajad oma asja edasi"käpp üleni äris sees".
või olen jälle kõigest valesti arusaanud?
professor sammaljalg
14:48 04.06.2009
ei kris901 väga tore, näita mulle nüüd mõni postitus, kus keegi Rollo juhtkonnast auto24 plädisemisfoorumist nõu küsib oma ära püsti ajamiseks :)))
professor sammaljalg
15:23 04.06.2009
huumori mõttes teeb õhtulehe anekdootidele ikka silmad ette :)

ahjaa, minu töökohast, autost ja muidu elust-olust on siin plädisenud kõik peale mu enda, isiklikult pole vajadust tunda oma rahakoti sisu letile lugemiseks sättida.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte