Veoautod ja rasketehnika

tahaks uut traktorit

ohho
21:20 22.02.2010
maata.mees,kas see töötunni number 2700 on õige ?See ju puhta uus alles,ma ostaks ära.Meil siin üks millel 12000 peal seegi käib väga hästi.Vanemad masinad olid lihtsalt paremast matejalist.
rt
21:53 19.03.2010
"sa kirjutad et mõnel trakal on klaasid eest kukkund või üldse pooleks läind,no kui asi on nii kaugele juba läind siis ei ole süüdi ükski kuradi traktori mark ,vaid pigem tuleks otsida viga sealt istme ja rooli vahelt."

Võid ju otsida - seal lihtsalt ei olnud kedagi. Pauk käis inimtühjas töökojas ära ja kõik kohad kilde täis. Teisel korral (või oli see kolmas) plahvatas klaas heast peast sõidu pealt. Kokku kolm korda.
Põline põllumees
15:52 15.01.2012
Põllumehed vaidlevad mis tõld parem on .. esi-isad vedasid atra hobusega ja heina lõikasid vikatiga. Kel kehvemini läks, vedas ise atra ja heina kakkus kätega!
VX, hobipõllumees
17:06 15.01.2012
Heina ei lõigata vaid niidetakse. Vikatiga, tänapäeval lisaks ka trimmeriga. Kas keerutad seda vikatit ise, veab hobene või traktor, see sõltub juba peremehest ja oludest. Olen oma elu jooksul kõiki variante kasutanud. Aiamaal olen atra ka vedanud, muldamisel käsiatra siis.
Ka vanasti võrdlesid/kiitsid talumehed kõrtsi juures ja turuplatsil oma hobeseid, miks nad siis tänapäeval oma tõldu ja traktoreid võrdlema ei peaks?
janno1998
18:58 02.08.2012
eriti hea on fendt 415 vario. 154 hp jõuab 6 hõlmalist pöörd atra vedada kuskil 5-7 m ketaskoorelit vedada. Ma olen päris väike aga soovitan seda.
sasukene
20:56 24.11.2012
köik on targad ja tunnevad asja. ei ole veel kuulnud kedagi kes otse välja ytleks et tarkkusest on puudus. mina ise ei ole hiilgava ajuga aga se siis nii nagu on. minul on ka jumpz ja valik oli see et käigu kast on teine kui teistel traktoriteln nimelt on eraldi aeglustus käigud ka. mootor on teine kuna kolvikäik on pikem ja sellepärast palju rahulikum. käivitusmootor ei ole kyl just mugav aga suur plus kuna talvel saab alati käima. on ka vöimalus kompresoon maha lasta. starterist kkäivitub käivitusmootor ja on eraldi plokisojendus paigaltatud. tegin ta veel esisillaveoks ringi ja soolo traktoriks. tera jätsin ette. mina ei söima vene tehnikat on nendega tehtud ennegi köik tööd ära. ja miks neid kalleid masinaid osta. peab teadma ise et mida tast tahad. lume töid saab teha ka kui ainult taha panna sahk vöi selleks tööks tehtud riistad. T40 ja T25 on kerkete tööde jaoks möeldud, näiteks vaheltharimiseks pöllutöödel ja heinatöödel. olen käind metsas ka tööl. on olnud korralikud jää ketid ratastel ja käru on ka tehtud vedavaks.kordagi ei ole sisse jäänd on kyl esirattad kadunud lume ja pori sisse aga läbivus on olnud vöimas.
deeremees
18:35 26.11.2014
Väikemajapidamises on Belarus hea abiline, pole nii suur ja kohmakas. Ise olen enamus ajast belarusi (dega) töötanud. Kui masin tipptopp korras on lausa lust töötada ( minu töömasinal uus avar poola kabiin peal) samas eelmine aasta töötasin käest ära lastud ( mitte minu poolt) mtziga sellest tuleneb ka vahe, korras ja mitte korras maisna vahel. Korras masin väsitab vähem seevastu mittekorras masin väsitab ikka päeval lõpuks ära.
Belarusid ei kao niipea!

Muudetud 26.11.14 20:53

maamees90
23:07 01.09.2015
Kellegil Fiat 180-90 või üldse fiati traktoritega ka kogemusi on? Kuidas vastu peavad jne?
v6sa
12:52 02.09.2015
Raud kestab, elekter trikitab, hüdraulika nõuab puhtust.

Töökindel tükk, kui pole surnuks tarvitatud või "leidlikult" remonditud. Rodnas/Tatoli oskavad muredes aidata.
Põka-põka
09:24 03.09.2015
Fendt variol on mingi eriline jõuülekanne. Kas keegi oskab lihtsustatult seletada mis see täpsemalt on ja miks ta hea on?
v6sa
14:36 03.09.2015
Lihtsustatult: pöördemoment liigub läbi jõuülekande paralleelselt hüdrostaatilist ja mehhaanilist ülekannet mööda. Hüdrostaatiline lüli võimaldab sujuvalt muuta pöördemomenti ja pöörlemise suunda.

Tavapärasel jõuülekandel katkeb pöördemomendi ülekanne käigu vahetamisel. Kuigi kahevoolised käigukastid on ka traktoritele jõudnud, pole need veel levinud.

Sarnast skeemi kasutavad ka teised tootjad, erinevate nimetuste all.
põka-põka
15:56 03.09.2015
Tänud.
Kes veel sellist süsteemi kasutavad? Ja mis selle süsteemi plussid lisaks sujuvale käiguvahetusele?
v6sa
15:43 04.09.2015
Kogu AGCO grupp, CNH, JD, ... - põhjusmõtteliselt kõik, kellel särtsjuhitav traktor valikus.

Eeliseks katkematu pöördemomendi ülekanne kogu kiirusvahemikus ja võimalus optimeerida jõuülekannet vastavalt hetkevajadustele, Vaid astmevaba jõuülekanne võimaldab käitusvõlliga töömasinal tellida liikumiskiirust vastavalt vajadusele.

Mõtleva juhi riist;)

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte