Veoautod ja rasketehnika

sooviks nõu ja tarkust "vanakestelt"

priidik99
13:22 08.02.2008
Tekkis soov vahetada elukutset ja liituda mõne nn. rekkaklubiga.Vanust 30 ja hetkel oman B katti , aga autokoolis õpingud alustatud.Siit ka soov saada teada vanadelt olijatelt , et kuidas on mu lootused rahvusvahelistel vedudel tööd saada?Kas alguses on ka võimalik nö. õppida mõne "tegija" kõrvalt või saadetakse kohe teele ?Kui suur peab keelte oskus olema?Millised ohud või võlud mind ees võiksid oodata ?Tänud kui keegi viitsib vastata ja veidi rääkida , et kuidas ja kus alustada või kas üldse tasub.
fghj9
13:46 08.02.2008
mul sama plaan minna rekkajuhiks,tahaks kusida mis see praegu maksab d voi E kat. oppimine?
xzs
13:48 08.02.2008
No siit sa vist küll päris tegelikku ülevaadet ei saa. Pikamaa mehed pikalt teel ja neil pole aega eriti pajatada. Siin ilguvad nn naljamehed, aga seda kindlasti mitte kõik!
Korralikest juhtidest on praegu põud ja kui oled korralik mees, siis on firmad sinu paljusid tingimusi nõus täitma, ainult kuidas neile tõestada oma korralikkust. Nad maksaksid ka su koolituse kinni, et saaksid hiljem teenides tagasi maksta. Aga see tähendab, et nad peavad sinus ennem kindlad olema.
Võõrkeeles anektoote rääkida pole vaja, aga kui mingi väike probleem on, siis peaks end ikka väljandada oskama, nii et teised aru saaks.
hyjm
13:48 08.02.2008
kusija suu pihta ei lööda.
xzs
13:50 08.02.2008
Kehtna Majanduskoolis, või kuidas teda nüüd nimetatakse, seal saab C ja E kati omandada, vaata, uuri.
priidik99
13:53 08.02.2008
Suhtlustasandil inglise keel enam vähem , saab hakkama.Korralikkusega on nii , et töötan hetkel veel poolmilitaarses riigiettevõttes ja korraga harjunud - ei napsu enne tööd ja käsk on täimiseks." lastetuba " ka suht korralik olnud ,isa mul vana bussijuht ja kella õpetas ta mind küll tundma , rääkimata sõitmisest.
hyjm
13:55 08.02.2008
kas mitte C lubade järel mingi aeg lihtsalt veokaga ringi ei pea ajama ja siis saab alles E katti teha.Muidugi autojuhi kursused vaja läbi teha.
xzs
14:04 08.02.2008
No siis sul ju põhiline olemas juba nn emapiimaga. Kui võõrkeeles suhelda oskad, see on suur pluss juba, palju kergem, kui teistega seal kaugel suhelda saad, kui midagi arusaamatu.
Ainuke asi, et kui esimese töökoha saad, et mingi kõrilõikaja kätte ei satuks, kes noort kohe omakasuks ära kasutab. Selliseid palju, enne tööle minekut on vaja tööandaja tausta tugevalt uurida. Enamus kardavad nad palgapäeva, kuna pole või ei raatsi sulle arvele midagi kanda.
Muu asi on juba kukepea. Kõige tähtsam, et oma teenitud tasu kätte saad, mis lubatud!!!
mikkkkk
20:10 08.02.2008
Hetkel teen ka rekka lube aga enne peab ikka C kati tegema ja siis Ekati C läks maksma 5800 + ark ja E katti saab siis teha kui C käes
jynh
21:00 08.02.2008
millised need rekka load on
to jynh
12:04 09.02.2008
Rekka juhiloaks nimetatakse CE juhiluba.
eelmisele
14:14 09.02.2008
preeria koer nimetab ce-luba rekka loaks. on nüüd uhke olla.
Rene.
16:51 09.02.2008
To to jynh: Ega ikka ei nimetata küll. Selliseid lube nagu "rekkaluba" pole olemas. On C(veok piiramatu massiga) ja E(haagis). kui mõlemad käes, saad koos haagisega veokiga sõita ehk nn. rekkaga
xze
20:00 10.02.2008
sõita saad CE lubade olemasolul, aga töötada ei saa, siis veel ametikoolitus vaja läbi käia.
priidik99
22:33 10.02.2008
mis ,kus ja kuidas see ametikoolitus käib ?
kapsel0
22:54 10.02.2008
On näha et kõik räägivad igast asjast eraldi ning noor ja algaja ei saagi aru et mis ta tegema peab, minu teada jah 21 saab C, siis kui C või D on 2 aastat käes olnud juba, alles siis saab E load teha ja siis pead täiendkoolituse läbima lisaks et palgalist tööd teha (mida nõutakse ainult eestis ja saksas on ka küsitud eestlaste käest seda) ja siis leia endale sobiv firma kes sinust huvitatud on ja hakka tööle. Üldiselt on vaja CE kat lubasid ja täiendkoolituse tunnistust ja soovitavalt ADR tunnistust (ohtlikud veosed), mina näiteks töötan juba 5 aastat ilma selleta ja ei soovi ka seda
rool24
23:30 10.02.2008
ei sa saad teha c ja kui c-eksamid sooritatud kohe e-kati. ise tegin alles sügisel ning samal ajal käis ka ametikoolitus.
vanames
16:40 11.02.2008
kapselo ajab vähe imelikku juttu.Täiendkoolitus peab sul igal juhul olema ka c katiga.Ilma selleta lihtsalt tööandja ei tohi kedagi tööle võtta.
Muidugi võib ka nii olla et oled kusagil tööl lukksepana või mingi tehnohoolde meistrina ja tööautoks on mingi c kati liikur,kuid palka sa selle autoga sõitmise eest ei saa.

Muidugi kui õnnestub sõita ilma koolituseta ja ADR et ilma ADR tunnistuseta vedada sõidad seni kuni esimese agara pollarini ja siis on ****sti.Minul on see aasta juba 2 korda kontrollitud.Õnneks se lilla kaardike olemas.

Muudetud 11.02.08 16:46

kapsel0
23:40 11.02.2008
Unustasin kirjutada jah et ADR tunnistust mul pole aga täiendkoolituse tunnistus on olemas, selle täiendkoolituse läbimisel sain eestikeelse tunnistuse aga kuna saksas tekkis ühel kolleegil probleeme et BAG ei saanud aru mis kirjas on eesti keeles, käisin igaks juhuks vahetasin ARK-is ümber selle tunnistuse koos lubadega inglise keelse vastu et probleeme rohkem ei tekiks sellega. Raha nööriti iga asja eest 380 eeku k.a. arsti tõend 380
JAHH
12:36 15.02.2008
ADR-i ei soovitaks,liigne peavalu ja muidugi kiirusepiirang. Kui pea lahti ja käed ei kasva peest on noored juhid alati teretulnud. Klubi valikul pead kindel olema et ämbrisse ei astuks, soovitan firma tausta uurida. Suu peab peas olema, kui midagi ei oska või ei tea pole vaja häbeneda ja nõu küsida vanemate kolleegide käest, sest mitteteadmine võib väga kõvasti mõjuda rahakotile. Edu teile noored juhid!
wolmat
12:15 19.03.2008
saadetakse esimesse reissu vana olijaga.ja nii ta laheb.usk endasse,on vaga tahtis,ning kylma narvi.PRIIDIKULE.
tramavoi
22:11 19.03.2008
tööd saada ei tohiks probleem olla.keel tuleb alati kasuks.kui huvi on siis ikka võid proovida.ja juhtide põud ainult süveneb.meilgi puudu juhtidest.igal firmal ja tööl omad iseärasused.kui ära tüütab saad ju muud otsida.
jarawoi
10:51 20.03.2008
tramavoile.kui sul hea firma,hea palgaga,siis anna teada.OTSIN LEIBA.
tim1000
16:15 26.03.2008
no olen juba 3 aastat sisetööd teinud ja ei ole mu käest veel keegi seda ametitunnistust vmi küsinud .......pole olemaski mul sellist asja
MIES.
17:04 26.03.2008
SEE PRIIDIKU POSTITUS ON VÄGA VANA.PANEME TA VAST LUKKU.
ejam
21:12 31.03.2008
Kui siin juhtub lugema mõni mees kes on valmis rootsi,norra või taani keele ära õppima siis võiks minuga ühendust võ[email protected] on selles et kui norras kuu sõidetud ja paariks nädalaks koju tulla siis ei tea kellele auto antakse ja mille peale tagasiminnes satun.Skandinaavlased ju nädalavahetusel kodus ja asendust ei vaja.Ja uuest euroopast kedasi tööle ei võeta,kui just kohalikku keelt ei räägi.Noorematel just ajud värskemad.
meeme mee
16:44 23.05.2008
Mul on Suur mure. Andke palun targemad nõu. Ma nimelt ei tea kas olen ikka päris Rekkamees ja kas võin lehvitada vastutulevatele päris Rekkameestele, juhul kui ma sõidan tagaluugiga furgoonautoga naabervabariikides? Vuntse mul ei ole, aga lällar ikka autos on. Ja magamisase on ka. Olen nõutu ja ei tea mida teha ja kuidas olla. Ette tänades, Meeme Mee.
Ants Lagi
19:04 23.05.2008
Vastastikune teretamine ja info jagamine ju alati teretulnud:). Pole vahet oled sa tagaluugiga või bussiga!
ikka juht
21:39 23.05.2008
Käppa ikka visatakse, nii, et sinu poolt kõik õige. EDU VEEREJATELE.

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte