Veoautod ja rasketehnika

Kuidas saada rekkameheks?

Tulevane rekajuht
08:59 17.11.2003
Olen noor(26), terve, tugev, unetu ja õppimisvõimeline, ning mind hakkas huvitama autojuhi amet. Eelkõige pikad rahvusvahelised otsad.
Mida on vaja et saada sellisele tööle??
Mis autojuhiload on vaja teha?
On tarvis mingit tööstaaši veoautol eestis?
Kas on vaja ADR ohtliku veose mingeid pabereid/eksameid/lube?
Või on vanusepiirang kusagil kirjas?

Igasugune info oleks tänuväärt!
R.K.
10:01 17.11.2003
ARK aitab, helista ja küsi.
Tulevane rekkajuht
10:50 17.11.2003
Lubade kohapealt sain terake targemaks - tuleb hakata õppima ja veelkord õppima. Aga ka staaši peab kogunema, nii et kohe välismaale ei saagi. Aga vist pole eriti hullu, sest EU lähenedes muutuvad ka selles vallas üht teist. Mingi daam oli toru otsas ja ei osanud eriti seda rahvusvahelist asja selgitada.
motodoktor
16:47 17.11.2003
kõigepealt tuleb osta rekka,siis haagis ja tuleb hakata omama juhilube nii rekka kui ka haagise omi
edward
22:17 17.11.2003
kui muidu ei saa osta C+E load ja mine loe ajalehtedest tööpakkumisi. avalik saladus on see, et autojuhtidest on põud. Iga vähegi terasema taibu ja rahulikuma närviga inimene võetakse õppima, ainult et jah... esimesed aastad oleks soovitav eestimaa pinnal liigelda. Siin arstiabi odavam ja pukseerimine koju lühem.

ps. leedukad trügivad täie rauaga euroopa turule, soetatud on juba sellisel hulgal masinaid, et maale pole enam traktoriste jäänud, kõik on "rekkamehed". kui muidu ei saa, paku ennast sinna, rõõmuga võtavad.
Tulevane
10:44 18.11.2003
"arstiabi odavam ja pukseerimismaa lühem" ? :(
On see õppimisprotsess tõesti nii valuline ja tehnikathävitav?
18 m lihtne kindlasti pole kuid kas kõik lõhuvad alustades treileri või paar?
ah
11:57 18.11.2003
Vaja CE lube, soovitav oleks veel ADR, rahvusvaheline koolitus ka läbi teha. Kui need olemas võta lehed ette need on kuulutusi täis. Iseasi kas 10-15 tonni eest on mõtet kabiinis kuude viisi elada. Sa noor veel õpi midagi asjalikumat.
Cowboy
12:32 18.11.2003
Uusi mehi on peale vaja. Ikka läbi õppimise CE ja veic kodus tööd, siis väljamaa vahet. Küll see palk ka paika läheb ükskord. On vaja lihtsalt pealehakkamist. Kaugsõiduautojuhtide põua eesti väljapääsu näen naistes, naised on veel suur kasutamatta reserv. Ehk on Sulle abiks ka autojuhtide kodulehekülg www.profid.ee ja kui vähegi soome ja muid keeli jagad siis rahtarit ja UICR lehelt leiad ka infi. Väga hea on Hollandi ja inglaste koduleht mille saad lahti UICR lehelt klikkides verbände peale.

Öö on magamiseks ja päev töötegemiseks, hoia oma silmi. EU seadustega pikenevad ja lähevad kallimaks autokoolid...
tulevane ...
17:07 18.11.2003
Olen kuulnud et masinate tehniliste vigadega on rekkamehed tihti üksi- eriti mis puudutab väiksemaid vigastusi. Suurema probleemi puhul loomulikult hirmkallis service, kuid omanikud tahavad näha et oskaksin pisiremondi teel ise ära teha. Masinaid erinevaid, kuid siiski - peale kummivahetuse saab veel miskit õppida - VÕI ÕPETAB ELU ISE TEEL HÄDAS OLLES?
Tahtin ka tollide ja spetsiifilise paberimajanduse kohta küsida. Kas ingliskeelse terminoloogiga saab euroopas/skandinaavias läbi ja kas see tehniline keel on samuti aastatega külge hakanud või saab kusagil ka teatud "rahvusvahelise vedude keelekursust" võtta.
Vene, inglise keel suus, kuid ega see soome keelgi tea mis raketiteadus pole.
..
17:24 18.11.2003
OSTA PC MÄNG REKKAMEHED- HARD TRUCK. SIMULAATOR- SEAL SAAD KAH KAUPA VEDADA. CA 160 KR. SAABKI UNISTUS TÄIDE VIIDUD.
mastermees
17:49 18.11.2003
põdeda ei tohi, alustasin ise ka üsna noorelt,23.a.metsveokaga,pool aastat hiljem esimene reis oli hipaaniasse, hämmastav kogemus.Kui kõike pabereid tahad, siis läheb umbes 20000.-üks sõber alles hiljuti lõi omal kokku, hakkas ka rekat sõitma.iga tahes edu sulle!
Rene
23:29 29.11.2003
Joudu ja edu Sulle.Sellised soovitused,osta load ja kohe liiklema parem lugemata j@ta,olen oma elus selliseid ko'ge ko'igemaid taluma pidanud,head ei tule sellest ei Sulle ega to''o''andjale.Tean omast ka''est,et kaugel pole aeg,kus Eesti ettevo'tjad aru saavad,et noorde asjast huvitatud mehesse on kasulik investeerida.Kusjuures kasu ju mo'lemapoolne.Klubi,kelle leiba mina so''o''n,ei pea igastahes sellist kulutust raiskamiseks.Juhul,kui huvi to'sine,ja''ta teade.
Rene
23:37 29.11.2003
Inglise keele kursused (rahvusvaheliste vedude autojuhid) sellise sisuga kursused toimuvad,korraldajaks Autotranspordi Instituut. La''hemalt www.ati.ee
Tulevane ...
13:21 01.12.2003
Leidsin SL õhtulehest või oli postimees tallinna autokooli kus on pakkuda kohe rahvusvaheliste veoautojuhtide koolituskursused. Aga praegu jah kogun liha kontidele(raha) et asja ametlikult õppima minna- aga tegelikult nüüd huvitaks mind ikka see asja tehniline raskus- oskused auto juures millised võiksid olla?? ja kas nii 5 aaasta vanusel autol tuleb iga 5000 km kohta kord - kaks kapoti all käia??? või saab lipsu ja valgete kinnastega reisil tavaliselt käidud.
Ja keegi ennist ähvardas mind puksiiriga - kas algaja alati lõhub miskit ära??? Olen kuulnud tendi remondi hinda ja ma ei taha mõeldagi palju haagise remont läheks.
edward
19:04 02.12.2003
Puksiiri juttu võib muidugi naljana võtta, sest nii baltikumis kui ka poolas on veokate remondi tase, oluliselt parem (ja õnneks/kahjuks odavam) kui meil. Teenindusi ka tihedalt.
Kapoti/kabiini alla juhil enam asja ei ole, kui korralikult hooldatud masin on. Pigem on vaja tehnilist taipu, et jagu saada igasugu elektroonikast (f....g actros).
Kogu vajalik vedelike kontrollimiseks on tavaliselt ette välja toodud. Rehve, rihmu jms peab lihtsalt regulaarselt kontrollima, et üllatusi vältida. Enamus firmasid kes tegelevad rahvusvaheliste vedudega, ei nõua enam autojuhtidelt remondioskuseid ja usaldavad selle spetsidele.
Sellega, et eelneva kogemuseta juht esimes(t)e aasta(te) jooksul kabiini ja haake ära mõlgib, tuleks suhtuda kui paratamatusse. Tegijatel juhtub ja peegleid, nurki ja tente läheb ka "proffidel".
Lipsust ja valgetest kinnastest ei tasu siiski unistadagi, kui vast ainult bussijuhina ei tööta. Koormate laadimine ja tankimised, lisaks autos söömine ja maamine mõjuvad igasugustele heledamat sorti riietele hävitavalt. Laeva ja mujale korralikuma koha peale ilmumiseks peavad pühapäevariided kaasas olema.
+++
11:11 03.12.2003
FL 7mel peab küll putka ülesse pumpama,et tosooli lisada
täpselt
15:19 03.12.2003
olen 23a, olen juba pea 2a rekkat vuranud saxa vahet, ja ütlen ,see ilus illusioon, et see töö kerge on läks ruttu pealt ära. load koos rahvusvahelise loaga läks kokku pea 10000.-, CE kategooria tegin kohe järjest, see on nüüdsel ajal võimalik, pead omama b kat üle aasta ja olema 21a vana, nii et sobis. kuid kahjuks load ei sõida, mees sõidab, olen istunud talvel külamaga tee ääres, kütsepumba võlli liigse kulumise ja tagasivoolu klapi rikke tõttu FH12 Globega, olen käruga hädas olnud, eks on ise hakkama saadud, on teisi aidatud, on servis käinud jne. Kõige täthsam on et saaksid aru, mis piiridel teha tuleb ja kuidas koormat tuleb kinnitada, see sõitmine on selle juures ainult kõrvaltegevus.
don
18:52 05.12.2003
olen 33 juba ,kas olen hiljaks jäänud,söidaks küll ,kui leiaks firma,kes osaliselt DE kursuse aitaks tasuda
lupo
19:08 05.12.2003
don, mis sa arvad, et see töö on nii lihtne, et lähed ja sõidad, sõitmine on kõige väiksem asi. Kui lubasid tahad, siis võtad end töötuks, läed tööhõive ametisse, ja nad koolitavad sulle kõiksugu paberid kätte, täitsa tasuta, kuid eksamid pead ise maksma, sest see on isiklik asi, riigilõiv. D-kat, see on keerulisem asi, selle saad TAK-st, kuid oma raha eest ja töökoha kindlasti ka kohe linnaliinis.
don
18:39 06.12.2003
olen söitnud kiirabis,9a,viimased pool aastat fl 7ga isotermilisega,nii,et see töö vööras ei ole1 aint see firma on kut ta on!11,1m FLga pole suurt löbus linna vahel aerutada!
Rene
20:01 07.12.2003
Soovitan ERAA-st kysida,äkki nad võtavad koolituskulud kanda.Vedajad liikmetena maksavad sinna baabi koguaeg. Ilmselt vajab teema ERAA-l ette võtta,kuna soffrikriis uksele koputamas.
aare
23:58 09.12.2003
Ise Ckatiga 9 a. sõitnud ja E-d ka näpitud (lubadeta varem) Sai ka E ära teha, maxma läx 4500.- (kool, exam), 3 nädalat kestis, plaanis autojuhtida täiendkoolitus ette võtta 1500.-, kestab 4 päeva (esmasp. -neljap) iga nädal, ADR 2600.-, kestab 3 päeva. Siis peaks paberite suhtes vist enam-vähem kõik vajalik olemas olema.
aare
00:00 10.12.2003
P.S. Praegu Eestis metsaka peal, plaanis on Rootsi metsaka peale või muu rootsi asi...
lupo
15:35 10.12.2003
täienduskoolitus ja ADR, 1500.- + 2600.- Kus nii odavalt saad, tahan ka täiendust teha ja ADR kindlasti, ilma pole mõtet, lihtsalt, niisama sõita, luukered kastis on vahalejäämiel ikke jube jama koos. Vead ADRi ja endal pole ei auto varustuses ei ole litsentsi ja jne. Hans kirjutab pikalt kohe arve välja.....
aare
21:39 10.12.2003
ADR kohta ei oska hetkel täpselt öelda, aga üks sõber tegi paar kuud tagasi ära ja hind oli selline, paakauto pidi tonn kallim olema, aga mis täiendusse puutub, siis asub see Männikul ja tel. nr on 055607891. Asutus ise on Autojuhikoolituse OÜ. Vist on nii, et iga teine nädal on eestikeelne, tuleval nädalal s.t. 15.12 tuleb venekeelne kursus. Ise kavatsen 2004.a algul ära käia...
lupo
00:59 12.12.2003
seda autokoolitust ma tean, kuid just see veoautojuhi täiendus on pinnuks silmas. See tuleb ju nüüd niivõinaa ära teha, kuna ilma uut kohta juba ei saa. ADR on mõteks ikke täismäng kätte teha, lihtsalt tükikaup pole mõtekas, kui siis täiega, sest kunagi ei tea, kunas mida sa endale adulasse haagid ju, paagi peal oleks hea töötada ka, pesta saab silindrit kõvasti....
Rene
10:29 12.12.2003
Tynni vedu on siiski sedavõrd spetsiifiline ja eri autoga,tavalisele vedurile vaevalt selline tynn järgi juhtub.Eeldab ju see pumpade jms.erivarustuse olemasolu vedukil.Samas on ka täis ADR-veduk tavavedukist erineva varustusega./verjestatud juhtmed,lisälylitid jms./
lupo
13:53 12.12.2003
tean tean, kuid egas need litsentsid ja täiendused ju tegelt leiba ei küsi, parem on , kui olemas ju on.......
uugu
18:26 04.01.2004
Tohohh,pole mitu aastat sellist inimest näinud!
rooste
11:35 01.03.2004
kus on võimalik õppida r-katekooriat
RIX
19:43 01.03.2004
palju maksab CE kat-i lubade tegemine
Aare750
20:10 01.03.2004
Minul maksis 4.5K...
rix
14:14 02.03.2004
kuna tegid ja kus tegid
Aare750
08:21 03.03.2004
Sai Pärnus sügise algul teha (Aide). Ja mis puutub ADRi, siis niipalju kui ma kuulnud olen, on ADRi ja külmaga piiril lihtsam kui tendiga ntx...
Rene
14:22 03.03.2004
lihtsam kyll ei ole, ajas võid võita.ADR ei seisa piiriyletusel järjekorras. Ka kylmikuga ei seisa alati-nt. lilled jms. kaup,mis reshiimi nõuab. Sygavkylm liha koormas- yhine järts yldjuhul.Samas on toidu- ja taimse kauba veol sagedasti vaja piiril vet.arsti ja toidulabori esindajaid kylastada.Sisseveetav kaup tihti litsensi alusel jne jne.
Rene
14:22 03.03.2004
lihtsam kyll ei ole, ajas võid võita.ADR ei seisa piiriyletusel järjekorras. Ka kylmikuga ei seisa alati-nt. lilled jms. kaup,mis reshiimi nõuab. Sygavkylm liha koormas- yhine järts yldjuhul.Samas on toidu- ja taimse kauba veol sagedasti vaja piiril vet.arsti ja toidulabori esindajaid kylastada.Sisseveetav kaup tihti litsensi alusel jne jne.
Aare750
19:23 03.03.2004
Ei hakka vastu vaidlema- ei taha näida mingi tarkurina, kes kõike teab :) Selle koha pealt- siin foorumis on teadjamaid mehi, kes asja kogenud on, ise pole veel sinnamaale saanud :)
ratastel
14:41 05.03.2004
Olen kuulnud,et kui noored tahavad saada rekkameheks läheb lubade peale u.20000-24000eek+staaz,et asuda tõsiste otste peale.Loodetavasti on sul mingid load olemas ja kui ei siis kiirusta,sest kõik see värk pidi kallimaks minema.Eesti vajab noori ja hakkajaid rekkamehi üha rohkem,asi selles,et paljud vanad kaovad ära ja vähe on noori kes selle alaga tahavad tegleda.
Kaf
23:01 12.09.2004
Niisiis, plaan juba ammu ammu hakata reka juhiks. Hetkel teen c +e lube peaks nii umbes 3 kuu pärast ehk käes olema. Kas peab siis veel mingeid asju juurde tegema. n see juhi koolitus vms (ikka välismaad sõitma tahaks hakata). Ja kui peab siis kas neid saab ka enne teha kuni ma CE load kätte saan? Sest praegu nagunii tööl ei käi saaaks kõik asjad yhe hoobiga ära aetud. ning siis juba sõitma kiirelt hakata!
rene
08:34 13.09.2004
panes Sulle siia paar numbrit,helista ja küsi järele. Autokoolituskeskus 6439262,saad õppida ADR-i ja täiendkoolitust,st seda mida lubadele lisaks vaja.HAJA 6463400,HEDI 6015111. Viimased ei koolita ADR-vedudeks juhte.
mikk
18:47 13.09.2004
sul on vaja e-kat. ja siis haagise lubasid. minu teada oli igal kategoorial 2 aastat pidi staasi olema,et siis saad teise teha.
ADR-i pole vaja juhul kui sa ei taha neid vedusid teha. aga muidu uurida võid esialgu eesti siset sõita ja siis kui saab siis kuskile kaugemale. see rekkamehe elu on üksikule inimesele,sest sa oled suhteliselt vähe kodus ja pereelu ei saa hästi elada. endal tuttav perekond 4 liikmeline ja pereisa ei saa kodus olla kuna see selline amet lihtsalt,et ei ole kodus nii palju kui tahaksid olla. aga üksikule inimesele see sobib küll:). kui soovid rohkem teada võid kirjutada [email protected] või [email protected]
Kaf
21:09 13.09.2004
To : Hr. Mikk E-kat ja haagise luba on ju yks ja see sama asi? CE on veoauto haagisega, nii saan mina asjast aru. Aga just huvitsaski see ADR vms.et järelikult pean selle ka tegema et saada Ülepiiri ka ikka sõita. Mingi firma on ka olemas juba kus midagi on ära räägitud et teen mõned sõidud kaasa ja siis peaks ise saama minna. Aga vaatasin et teen kõik varakult valmis, et siis kohe sõitu saaks. Kui need asjad on muidugi nii tehtavad yldse
Kaf
21:11 13.09.2004
To : Hr. Mikk E-kat ja haagise luba on ju yks ja see sama asi? CE on veoauto haagisega, nii saan mina asjast aru. Aga just huvitsaski see ADR vms.et järelikult pean selle ka tegema et saada Ülepiiri ka ikka sõita. Mingi firma on ka olemas juba kus midagi on ära räägitud et teen mõned sõidud kaasa ja siis peaks ise saama minna. Aga vaatasin et teen kõik varakult valmis, et siis kohe sõitu saaks. Kui need asjad on muidugi nii tehtavad yldse
eurooplane
20:57 26.09.2004
to. kaf ADR-i sa ei pea tegema, et üle piiri saada- näiteks ühel rekkamehel minu teada pole seda adr-i ja sõidab ka juba 6 aastat rekkaga.
edward
21:21 26.09.2004
ADR = ohtlike veoste vedu, tahad vead, tahad mitte. Kuid kõiksugu litsentside ja paberite olemasolu aitab kaasa suuremale palganumbrile.
Kohustuslik asi on kutselise juhi täiendkoolitus, ilma selleta läheb uutel raskeks palgale saada.
guits112
11:55 27.09.2004
mingist ajast peavad ju köik veoautojuhid läbima selle täiend koolituse
eurooplane
21:09 27.09.2004
see värk uuendamine pidi selle aasta lõpust hakkama pihta. iga firma juhtid peavad läbima mingid koolituskursuse.
ei
17:31 19.02.2005
osta omale auto ja vea kaupa
ei
17:33 19.02.2005
lihtsalt muuda oma nimi ära
ja oledki REKKAMEES
nii saab juhiks
14:16 20.02.2005
tõmba nahk üle kõrvade ja oledki rekkamees

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte