Veoautod ja rasketehnika

Rekkamehed andke nõu

tartzzzz
15:00 25.12.2009
Olen 26a vana ja oman ce-kat juhilube.Siiani olen tegelenud erinevate äridega,kuid praegusel ajal ei oska millegagi tegeleda.Rekka pisik on juba lapsest saati, kui isaga sai sõidus kaasas käidud. Läbi tutvuste pakutakse rekkale tööd, vene otsadele(oma autoga). Olingi juba otsustanud, et ostan auto ära ja hakkan sõitma, kuid nüüd olen natuke selle ameti kohta uurinud ja mind on suht ära hirmutatud. Räägiti sellest kuidas paberimajandusega nöögitakse nii tollis kui ka mentide poolt ja trahvid pidid iga väikse asja eest väga suured olema. Ehk oskate nõu anda riskidest,paberimajandusest,tollist jne. Kas on ikka mõttet oma viimast raha sellesse ärisse investeerida???
Auto plaanisin välja osta Volvo FH (500hj) automaat 2004a. ja haake väikse liisingu peale.Moskva otsa eest pakutakse 23 000-30 000. Kas see on normaalne hind?

Ette tänades

Muudetud 28.12.09 14:37

ärikas tartzzzile
15:36 25.12.2009
ma arvan, et kõige targem oleks astuda keskerakonda ja investeerida oma raha sinna. siis ei nöögita dokumentidega, vaid ongi parem, kui neid on vähem. lisaks on võimalus saada aegajalt kinkekaarte jm häid asju.
aga muidu kopikad rooste ja ketid haljaks.
haljas kett
16:21 25.12.2009
mine vaata,mis idapiiril toimub,räägi seal järjekordades seisvate meestega.
-...........
16:26 25.12.2009
Kui ennem sõitnud pole,ära venesse küll mine.Katsu Poole miilitsatega hakkama saada,kui Eu käpas võid venet torkida,seal on omad seadused ja süsteemid,mitte ametlikud vaid Oma seadused. Pakutakse küll 30 000 otsa eest,aga kes garanteerib et jõuad koormaga kohale ja auto vahepeal ära ei kao,rääkimatta pidevast miilitsaga suhtlemisest(loe: maksmisest). Pakkuja on vist omadega rahul et saab kellelegi venet sokutada,aga võiks natuke ikka kogemuste kohta ka uurida.Ennem sõidaks aasta euroopas,teeks asja endale pulkadeni selgeks ja siis kui teravused elamused endiselt meeldivad prooviks venet.
rekkapekka
17:32 25.12.2009
autojuhid on kõik eitedeks hakanud, kes enam venet sõita ei julge. pole seal häda midagi, kui ise mees oled. eitedel on igal pool raske, välja arvatud parklas pausi tehes ja õlut libistades.
1
18:04 25.12.2009
Siiamaani kõik rekad venest tagasi tulnud.
Suht harv juhus, kui keegi kirub miilitsat või vene tolli!
Kui koorem korras ja dokumentides vigu pole, pole midagi karta!
Kõige aktiivsem on vene toll pühade ajal, siis nokitakse ka koma kohapärast!
Vene otsad pidid kõige tulusamad olema.
Ja, kui üksi kardad minna võta keegi kaasa!
professor sammaljalg
19:20 25.12.2009
ma usun, et mu jutust õppust nagunii ei võeta, aga teeme siis ikkagi mõningad kalkulatsioonid
okei, ostad auto ja liisid haake. kas litsents ja sõidukikaart on olemas? arvestades, kui tuuga vene teelubadega on, kas sulle keegi CEMTi annab? liikluskindlustus, kasko vähemasti haakele (kui liisingus), cmr-kindlustus, päris korralik kopikas iga kuu, lisaks reisi- ja tervisekindlustused endale, telefoniside, mis pole venemaal eriti odav, summa raamatupidamisele jne. kindlasti pole 6a vana auto enam tehniliselt esimeses nooruses, isegi, kui midagi saba ei anna on rehviring ca 40kilo, jne jne
ja siis lõpuks peale paberimajanduse kordasaamist võtad selle "23 000" moskva koorma, seisad kolm päeva piiril, arvestades, et sa seal kunagi käinud pole lähevad asjad parimal juhul väga aeglaselt, sitemal juhul saad endale vene tollipunkti sissekirjutuse vormistada. davai, saad venemaale, paagid tühjad, kas sul kütusekaarti on kuskilt võtta? arvatavasti ei ole port1 nullist alustajale eriti mingitki krediiti nõus andma, kui siis mingi max 14päeva äkki. kütad siis moskvasse, istud tollis, äkki järgmine päev saad mahagi, ots ringi ja kui ei joppa, tühjalt tagasi. seega käive miski kümne päeva peale (eestis peale, toll, piir, toll, moskvas maha, piir, tühjalt tallinna) 23000 eeku, arvuta sealt nüüd püsi- ja muutuvkulud maha ning vaata, palju üle jääb. ja see 23kilo jõuab sinu pangaarvele mingi heal juhul kahe kuu pärast peale pikka lunimist ja tagaajamist.
ja miks keegi "tuttava tuttav" peaks head otsa lihtsalt siniste silmade pärast mujale andma? tegu rohkem ikka sellega, et otsib lolli, kel pole aimugi, palju ühe komplekti ülalpidamine summat võtab ja kes piimajõgede ja pudrumägede juttu tõsiselt võtab, eks ta ise koorib ka veohinnalt kopikat ja kui sina paari kuu pärast aru saad, et müts pähe tõmmati ja vaja pillid kotti panna, leiab see "tuttava tuttav" endale uue sinisilmse optimisti.
3874
19:46 25.12.2009
да ты упокойся! я тыщу раз так делал.
Znel
20:09 25.12.2009
Mina ütlen, et anna minna! Pole midagi põdeda. Uuri jah enne kõik paberimajandusega seonduv ära, tee see endale selgeks ja teele! kogemus tuleb ikka aja jooksul. sul paistab väheke kapitali olevat niiet jäta natuke reisiks ja hiljemaks varuks. Lepi kokku ka järgmised veod ning uuri kuidas saada tagasiotsi.
Hoia kulud madalal ja uuri vanemate vedajate käest, kuidas asjad käivad. Ja hakka juba algul kohe töö-ja puhkeaega korralikult arvestama. Kui hakkad nihverdama, siis jäädki seda tegema ja töö muutub trahvihirmus närviliseks ja loob stressi. Üht korralikku vedajat oleks vaja küll. edu!
mina mina
21:01 25.12.2009
professori jutul iva sees ja soovitaks kuulata.

23 tuhhi moskva koorma eest on koti pähe tõmbamine:)
znellile
21:12 25.12.2009
Vene suunal on esimene asi, mille pead unustama, töö- ja puhkeaeg. seda muidugi, kui tahad kasumit teenida. aga kui tahad puhata ja oled valmis tööle peale maksma, siis anna minna oma töö- ja puhkeaja seaduse järgi.

lisaks sambla poolt väljatoodule pead arvestama TIR-ga. üks asi on TIR märkmiku maksumus ja teine asi on selle süsteemiga liitumine, milleks sul endal arvatavasti võimalusi pole (raha).
professor sammaljalg
21:19 25.12.2009
tiri ei toonud juba sellepärast välja, et litsentsi peab nagunii hankima firmast, millel see juba olemas on ja nagu ma mainisin, cemt ka
miniinimene
21:49 25.12.2009
yldiselt oli veel kuu aega tagasi 23 moskva otsa eest normaalne hind..vb nyyd seoses aastalõpuga on midagi muutunud aga suurt usku kyll pole..ja 30kilo on sellel aastal kyll puhas ulme
mina mina
22:10 25.12.2009
to eelmisele

kui oli siis oli ja üldiselt mehed ärge imestage miks te palka ei saa:)
lihtsalt sellest rahast ei jagu:)
mati12
02:14 26.12.2009
Lisaks siia,et mingi 4 a tagasi oli de-ru ots ilma vahendajateta u 5000 eur. Sellest hakkasgi suur vene rabamine.
reinosson
13:14 26.12.2009
Ei ole seal venes hullu miskit. Ära kuula seda nuttu, et mina käinud ei ole aga räägitakse.
professor sammaljalg
18:42 26.12.2009
reinosson, kiida siis ka veohinda ja nullkogemusega moment oma auto ostmist, while you're at it
hea nõu
19:48 26.12.2009
Ära tee lollusi.Ma saan aru,et sul on kuigi palju raha, Ela sellest vaikselt, jälgi elu-olu,küll tulevad ka ajad kus leiad endale normaalset tegavust.
Auto ostmisel annad Sa raha teistele kasutada,endale võlad ja peavalu.
Lõpp tulemus,ei autot,ei raha.
Võta aeg maha!!! Edu
a vat
21:41 26.12.2009
kui sul tõsine soov ikka siis pead ju proovima, kõrgemalt on ikka valusam kukkuda.
kui sa saad 23000 kr ja pead sõitma kuskil 2000 km ja vähemalt 5 päeva piirijärjekorras siis sinu moskva reis eest saadav tasu 11 kr km(sellise hinnaga ei tahetagi eestis sõita) on pigem naeruväärne. sinu seisupäevasid piirijärjekorras ei taha keegi kinni maksta.
kui sa teed 2 reisi kuus ja veoki kogukäive kuskil 50000 kr siis maksad pigem peale kui teenid kasumit . arvesta sellega, et 2004a. volvo pole enam uus ja vajab ka remonti ja tulevikus uusi rehve.
Olen näinud mitut vana veoki omanikku kes sõitsid niikaua kui autot oli ja kui ühel hetkel autol sidur laiali läks siis enam polnud raha et korda teha.
tuleb ikka arvestada et iga sandikopika eest ei saa sõita,selliel äril ei ole tulevikku.
kurb tõsiasi on veel ,et paljud firmad otsivadki koguaeg uusi väikeettevõtjaid kes rügavad tööd ja lõpuks teevad külma arve ka - jäädki
Üks eelis ikka on Venemaal -kütus on odav.
igavesti raha ootama.
aga ikkagi soovin edu. julge alustamine on juba pool võitu.
VOLVO FH
21:51 26.12.2009
miks käia üle narva, mina vuran üle luhamaa, sinna 22 ja tagasi 9, kolm reisi teen ära 7200 km, kütus 6,2 kr meie rahas, ei teagi miss euroopasse minna tuleb km, ja meil kütus 14 koos kmaksuga
volvo fh
22:02 26.12.2009
tagasi tulen üle narva, seal pole kaalusid, venepoole transportnik saab ka 500 rubla ja tulen puhaste ketastega,
head saabuvat uut aastat
rkj1
09:04 27.12.2009
üle 19 tuh pole viimased 6 kuud tallinn-moskva makstud.
ekspereerija loeb boonuseks raha kindlat laekumist tagasi jõudes ja järgmist koormat esimesel võimalusel.kui hind odav ja ei meeldi-ära võta,pole probleem,narvavandid ikka võtavad.oma autosid pole tal ka selle raha eest mõtet venesse saata.
a vat
10:18 27.12.2009
19000 tuh Tallinn-Moskva . ja tagasi koorem ka sama hind kokku 38000 ?
antud tegelane rääkis kogu edasi tagasi hinnaks 23 tuh.????
no vot
11:07 27.12.2009
tagasikoorem on 4-5 tuhat ja kogu ring ongi 23 tuhat. kui töö- ja puhkeajast kinni pead, siis jõuad kuus 2 ringi teha. kui sülitad sellele ja on hea klient, siis 3 ringi, aga seejuures pead arvestama, et 85% kuu ajast möödub autojuhil piirijärjekorras.
rkj1
22:49 27.12.2009
selle hinnaga täiskoormaga sinna ja tühjalt tagasi.mis seal enam 2-3päeva tagasikoormat passida kui nädalaga tuhat km sõidetud ja eestis hea hinnaga koormad ootavad eksporti.
mõtle enne ....
16:14 04.01.2010
.... veel, kas sul ikka on jaksu ja tahet, et passida piirijärjekorras.
daaaaa
22:20 04.01.2010
paljud juba söidavad 11kr -km
professor sammaljalg
23:20 04.01.2010
volvo FH see hetk, kui mina oma pika teksti kirja panin, olid emta andmetel järjekorrad narvas, koidulas ja luhamaal praktiliselt samad nii autode hulga, kui kuluva aja suhtes, sa ei ole ainuke, kes peale narva muid piire teab.

Muudetud 05.01.10 11:36

hulkuv hunt
00:53 06.01.2010
Samblalt üks asjalik postitus ( see esimene) :P
tartzzzz
11:13 08.01.2010
Tänud kõigile vastanutele. Aitasite mul otsustada, nüüdseks olen selle mõtte juba suht maha matnud.
Ehk oskate nõu anda kas 0,73 euro eest on mõtet euroopas sõita?
kilomeetreid lubatakase kuni 12 000 kuus
tartzzzile
12:07 08.01.2010
selle hinnaga sõitjaid Euroopa täis. kui nad elus püsivad, siis vist tasub. ainult, kui suur see kuni 12000 km tegelikult tuleb? 6000? 7000? või tulebki 12000?

mis sa põed. osta rekka ära ja proovi järgi. kui välja ei tule, siis oled vähemalt kogemuse võrra rikkam, mis sest et rahaliselt vaesem.
veel tartzzzile
12:09 08.01.2010
kas sa tõesti arvad, et siinsed "rekkajuhid" eesotsas hundipojaga oskavad sulle nõu anda selles. selles ei kahtle keegi, et nad on kõvad tegijad, kuid seda siiki parklas sarviku taga.
hundipoeg
13:04 08.01.2010
Kena lumist talvepäeva härrased!
Mõni kohe kuidagi ei saa ilma minuta! Nii tegijatele ja tarkadele isadele, kui siin foorumis viimasel ajal kooskäivad pole minusugusel väheste kogemustega lihtsal autojuhil mingit nõu anda. Ärge parem loodkeki.
See, et mind parklas mingi sarvikuga seostatakse on ikka väga madal ja mööda arvamus. Aga noh kui soovite, siis arvake nii. Mina isiklikult pole õlle ega alkoholi sõber ja ei ole kunagi vajanud seda laadi turgutusvahendeid selle ameti meelepäraseks muutmiseks kuskil parklanurgas. Minu sügav austus selle ametimeestele ja ka mõningatele naistele.
Roolikeerajatele meeldivaid lumiseid matku, nael kummi ja ketid haljaks!
Lugupidamisega hundipoeg.
hundipojale
13:46 08.01.2010
võta vabalt. keegi ei peagi sind mingisuguseks tegijaks. kui sa lõõpimisest aru ei saa, siis kahju.

Muudetud 09.01.10 08:38

looder23
15:34 08.01.2010
kui see 0,73 on lkw-walteri töö siis unusta kohe heaga ära. viska see telefoni number ära ja unusta, et selline firma olemas on.
tartzzzile ja loodrile
16:00 08.01.2010
LKW-Walter maksab rohkem.
pakun, et see on mõni Rootsi või Taani ekspedeerija. sel juhul on läbisõit kuus 8000-9000 km. edasi võid ise arvutada, kui kiiresti liising laenutagatiseks panditud maja/korteri käest võtab.
............
16:59 08.01.2010
Lubatakse küll et läbisõitu koguneb,aga reaalselt istud ja ootad koormaid ilma erilise läbisõiduta.Aga noored peavadki alguses "musta tööd" tegema,ega kohe ei hakka keegi teenima.
K
14:47 10.01.2010
0,73 euri kilt kõlab kui kullaauk, kui võrrelda meie kohalike suuremate ekspedeerijate pakutavat. (pisut alla 8 ja pisut üle, lisaks laevad, teemaksud ja mõningane korjamise komp.)
K-le
16:24 10.01.2010
paraku need hinnad ongi sellepärast nii s...d, et mõni võtab 0,73 euri kullaauguna. ei tea ühtegi mõistusega vedajat, kes selle hinnaga sisetööd tegema hakkaks. ****sid kahjuks on aga väga palju, kuid õnneks puudub au neid tunda.
df456
20:33 13.01.2010
Mitu transpordi teenustega firmat on venemaal oma 10 - 30 suurest veoautost ilma jäänud.Lihtsalt inimene tembeldatakse kurjategijaks pettust kasutades,konfiskeeritakse auto koos kaubaga ja on hea kui juht ise veel vanglast pääseb.Juhul kui on aga tutvused ja oskad maksta siis saad kaitse alla ja probleeme ei tekki
eelmisele
21:21 13.01.2010
sa oled vist liiga palju sarvikut külapoe nurga taga libistanud.
krrt, autojuhid on nagu turueided. lasevad kuulujutte laiali. ise ka usud seda?
rkj1
22:06 13.01.2010
eelminsele21.21
on küll nii.
kuna sina väidad siin jälle risti vastupidist.
vaata mina usun seda.

elagu külapood ja sarvik ning ketid haljaks.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte