kedagi ei saa sundida seadusi rikkuma. kurjategija on ikka see, kes rikub, mitte keegi kolmas, kes väidetavalt käsib. vastutab rikkuja. kui kettaid pole, siis ka tööandja, kui keegi suudab tõestada, et tal peaksid kettad olema.
Võid ju minna tööinspektsiooni kui sul mingit tõestusmaterjali on. Niimoodi tegutsevad suurem osa Eesti transpordiettevõtetest ja ega muud ei järgne kui sa pead omale uue töökoha leidma mis pole võib olla eelmisest parem, nokk kinni, saba lahti.
tõendusmaterjal ongi minu arvates see, et auto on nädalas 3 korda soomes käinud, aga ettevõttel ei ole nende reiside kohta mitte ühtegi ketast. Tegelt on juht ka ****s olukorras, kuna tema nimi on laevapiletitel. Samas ütleb ju seadus ka et juhil peavad kaasas olema jooksva nädala kettad ja ülejäänud kettaid on ettevõte kohustatud säilitama 12 kuu jooksul...või isegi pikemalt. Niiet tegelikult ei vastuta ju juht nende ketaste eest mis jäävad kaugemale ühest kuust. Või ma eksin?
reeglina vastutab politsei ees autojuht. tööinspektsiooni ees aga firma. kui firma aga ütleb et tema rendib autot koos juhiga läheb kõik kompott juhi kaela. tean juhte kes teevad ketastest koopiad, laevapiletites ja kõigist saate dokumentidest. seaduse järgi neid dokumente ja koopiaid võib kasutada ainult kohtus. kolmandatele isikutele levitada ei või. endaldi on aastaga juba pakk lehti ja koopiaid olemas ja seda igaks juhuks. igatahes ehmatas tellija ära kui sai teada et materjalid on olemas ja teme olukord on üsna täbar kui ametlik käik anda. nii et sain ise head nõu ja soovitan kateistele eriti kui on kahtlased tellijad sammuti omada materjale tagataskus. sammuti soovitan otsida hea või väga hea advokaat kes sulle töölepingud, koostöölepingud ja muud paberid juriidilidelt ja pädevalt vormistab. võib tunduda kallina aga kohtus makstaakse kõik kinni ja vähemalt ei müü sa end kopikate eest orjaks. seadused on sellisteks asjadeks olemas aga keegi ei julge neid kasutada sest hirm töö kaotuse ees on suur. paraku aga maksate omast taskust kõik kinni ja saate sandi kopikaid oma orjatöö eest. vaadake või soome autojuhte ja firmasid kus kõik on paigas ja kõik on rahul. vinguvad et kallis aga ikkagi tellivad ja maksavad. aga neid lolle otsitakse ika kes odavalt või ilma rahata tööd teevad. kui ika juhid seljad kokku panevad ja suu lahti teevad küll siis ka asjad muutuvad. täna aga urgitseb igaüks oma nurgas ja on õnnelik et midagigi jääb järele ja saab poodi viia.
Asi ongi selles, et auto on nende oma, aga ametlikult on juht teise firma palgal. Kas ettevõttel ei ole siis kohustust oma auto liikumisi salvestuslehtedede näol säilitada. Olgu seal siis mis juhid tahes sellega sõitmas.
ketaste eest vastutab autojuht. kui annab kettad firmale üle siis peab olema ka paber selle kohta et firma need sai. vastasel korral firma ei tunnista oma süüd ja kõik läheb autojuhi kraesse. et ei anna kettaid ja nii edasi. sisuliselt iga liigutus mida tehakse tellimuse täitmiseks tuleb dokumenteerida. iial ei tea kus ja milleks neid vaja läheb ja reeglina inimese aju ei mäleta seda mida ta tegi kolm nädalat tagasi kell 14-15. suusõnaline jutt ja kokkulepe on kehtetu. alati on võimalus et tehakse mingi lüke et ise puhas olla. aga pikk jutt on s..t jutt. parem kirjutage ja määrige paberit. saate rahulikult magada.
Kas ettevõttel ei lasu siis otsest kohustust koguda ja säilitada salvestuslehti 12 kuu jooksul. Ma ei usu, et ettevõte saab tööinspektsiooni ees lihtsalt käsi laiutada ja öelda et "aga juht ei andnud mulle ühtegi ketast ". Jutt ei ole paarist lehekesest vaid konkreetse juhi 3 kuu tööst ja temale eelneva juhi 1,5 aasta tööst, mille kohta ei ole mitte ühtegi lehte. Mina leian et ettevõte juhtkond peab ikka seisma seaduse täitmise oma ettevõttes.
miks peab ettevõte koguma mingeid kettaid? juhul kui ta võtab isegi auto koos juhiga rendile pole tema asi mis ja kuidas sõidetakse. süüdi on otseselt autojuht. kahjuks ei tea mis lepingud ja kes mida peab tegema aga paistab et asi on väga hapu. juhul kui autojuhil õnnestub see kõik ilusti tõestada, seda enam et midagi tal on, samas ei ole probleem võtte telefoni väljavõtted, laeva piletid , ja veel ühtkoma teist siis selle ettevõtte jaoks on asi nutune. eriti kui on tegemist transpordi ettevõttega siis hakkavad mööda päid saama vedude esst vastutav isik ja nii edasi. igal juhul soovitan pöörduda olemasolevate paberitega töövaidluskomisjoni , konsulteerida ja anda asjale ametlik käik. kõige parem kaitse on rünnak ja minna lõpuni välja. aga head advokaati on kindlasti vaja.
juhul kui lihtsalt autojuht ja palk mustalt siis maksuamet ootab kindlasti infi. nii et aja paberid korda, kogu infot ja materjale ja lase sellele sulikambale vesi peale. samas võib ka majanduspolitsisse pöörduda. küll sealt tuleb veel maksu pettusi ja muud jama päevavalgele. samas ka veel see et sõidab auto "suure venna" all? siis on jama ka sellel suurel vennal. ühesõnaga asi on nii nagu enamustel turusolkijatel. midagi nikerdatakse ja süüdlaseks tempeldatakse lõpuks ikkagi autojuht. mina ei ootaks vaid juba tegutseks. sellepärast rõhutan et hoidke kettaid ja muud infomaterjali alati varuks. ükskord läheb neid vaja ja kui midagi pole siis pole probleemi kah.
Autoveoseadusest tulenevalt peab tasulist autovedu korraldaval vedajal olema määratud vedude eest vastutav isik, kes korraldab vedaja veoteenuste osutamist ja vastab autoveoseaduses sätestatud nõuetele.
Kas see nüüd mingi uus seadus, et firma ei pea säilitama kettaid? Kui juht oma 28 pluss jooksva päeva täis saab, siis anndab ta kettad üle autot omavale ettevõttele, kellel on neid kohustus säilitada, ei viitsi praegu riigiteatajas tuhnima hakata, 12 kuu jooksul. Soome TULLI teab täpselt milla ja kui tihti see auto üle käis, aga vaevalt nad hakkavad mingeid pabereid sulle väljastama selle tõendamiseks. Maksuamet võtab ettevõttest kuni viimase seitsme aasta tegemised luubi alla ja küllap nad sealt midagi ikka leiavad. Alati jääb kuskile mõni jälg maha.
siin on üks targem jurist kui teine. eks tee proovi tööandja vastu kätt tõsta ja näed kuhu sa oma odava eluga välja jõuad. mis sa arvad, kumbal jätkub kohtuskäiguks raha. kas sinul või transpordifirmal? irw
see kes sa mainisid,et palk makstud mustalt!?
seega ise aitad kaasa sellele jamale - ja mine kitule ja kindlasti maksuametisse nagu keegi soovitas siis arvesta sellega,et ise sa ka puhtaks ei jää:)
selle summa pealt mida sa oled mustalt saanud kasseeritakse sult tulumaks ja ettevöttelt lisaks veel muu jama.
vötame palgaraha vastu mustalt ja kirume siis eesti riiki ja valitsust,et köik on ****** keeratud ja jne jne .vaadake peeglisse:)
Kellele pead andma oma kettad? Oma otsesele tööandajale, mitte kolmandale isikule. Ku tema on sind C kati juhiks tööle võtnud, lasub temal kohustus sinu kettaid tallel hoida 12 kuud. Autoomanukul sellest savi, tema vaid rendib autot. Kuidas ja milleks seda kasutatakse, vastutab kasutaja, ehk sinu tööandja.
Üldiselt otsi parem töökoht, muu siin ei aita. Kulutad vaid oma närve ja aega.
tundub et mõningad kommenteerijad teavad mida räägivad, niiet tänud neile asjalike vastuste eest. Antud olukorrale on antud ametlik käik, niiet loodan et teen kellelegi teene praegu, vaevalt et iseendale.
õige tegu. neid firmasid tulebki pedistada nii nagu nad juhte peedistavad ja orjatööle kopikate eest ajavad. alati on igasugune komisjon ja kohus töötaja poolel ja ettevõttel olgu kui hea jurist ja palju raha saab ikkagi pükse mööda. see et lepingut pole on firma süü, see et mustalt makstakse on firma süü ja kui ei järgita seadusi on firma süüdi. iseasi kui palju suudad samata jäänud töötasu välja nõuda on iseasi aga selle firma tulevik on tume. tööja puhkeaja seaduse rikkumine on juba põhjuseks et tühistatkse veoload. poliseisse lähevad autod musta nimekirja ja nii edasi. igal juhul edu ja tulevikus tahaks ka tulemust kuulda. nii palju ütlen et minul võttis asi pool aastat aega ja 68000 eeku tuli nagu naksti. soovitus ära mägedesse oma palganõuetega mine vaid jää keskmise palga piiridesse. nagunii õnnestub sinna veel paarkümend % juurde suruda advokaadi ja muude kulutust pärast.
kui saad mustalt palka, siis maksude osas peab firma maksma sotsmaksu, kuid sina tulumaksu, mis on 21%. nii et arvesta selle väljaminekuga.
kui firma viitsib, siis jätkab kohtuteed seni kuni sul raha otsas. maksud pead sellegipoolest maksma ja firma advokaadikulu. aga alati tasub proovida, kui raha jätkub.
Antud juhul ei ole küsimus absoluutselt mustas palgas. Vaid küsimus on puhtalt selles, et ettevõte pole säilitanud mitte ühtegi sõidumeeriku salvestuslehte. Palk tuli mul toona ja tuleb ka hetkel oma ettevõttest. Ainuke millepärast asja ette võtan, ongi see, et sellisele süüdimatult tegutsevale ettevõttele korralikult s***a keerata ja kõik. Eesmärgiks ei ole mitte mingi musta palka vms asju seal ajada. Ainuke argument on see, et auto on üle 1,5 aasta Eesti Soome vahel liikunud, aga ühtegi ketast säilitanud ei ole ja selle eest peaks sellele firmale päris kena rahaline õppetund tulema.
miks sa arvad, et su koostööpartner seda foorumit ei loe ja sulle palju suurema õppetunni ei anna. rumaluse tipp on kuskil foorumis kireda, et maksan omale oma firmast musta palka. ma võiks konjaki peale kihla vedada, et sinu IP aadress on juba tuvastatud, firma ja isikuandmed olemas ja planeeritakse külaskäiku, mis lõppeb suurema maksuarvega riigi poolt.
Said valesti aru. Ei ole mina endale kunagi musta palka maksnud, saan ametliku palka ja maksan korralikult makse. Asi selles, et tegin mingi aja mustalt autojuhi teenust teisele firmale teise firma autoga ja sealt tuli raha mustalt. Ühesõnaga asi on juba klaaritud ja tänud kommentaaride eest.
Eestis kehtivate maksuseadustega on maksukohustus tööandja kohustus, samuti ka tulumaksu kinnipidamise kohustus. Seega kui sulle on makstud mingit töötasu siis igasugused maksud on tööandja probleem. Kohtupraktika järgi võin öelda seda , et kui tuvastatakse töötasu makse füüsilisele isikule, siis kõik maksud kasseeritakse juurde makse tegijalt (sots.maks, kinnipeetud tulumaks, töötukindlustused mõlemad, pensionisambad). Kui tööandja suudab tõendada töövõtulepingu olemasolu, siis kogu maksukohustus läheb üle tööETTEvõtjale.
lihtsustatult siis, hammustan kätt mis toidab. lihtsalt tahan oma firmale (tööandjale) ***** keerata. sinu firmal (kui tööandjal) ei ole mitte mingit kohustust kettaid säilitada juhul, kui ta ei oma veolitsentsi. seega kui litsents on "suure venna" oma siis peab säilitama need kettad "suur vend". vahet ei ole kes maksis laevapiletid jne. kui tuleb mingi jama ja asi väga karmiks läheb siis "suur vend" tunnistab oma maksejõuetust ja läheb pankrotti. tekib "suur vend 2" ja elu läheb edasi ilma sinu koostööta oma firmas (tööandja juures). kettaid peab säilitama ja puhkelehti võib väljastada ainult firma kelle litsentsi all antud juht sõidab. seega kui sina saad oma ametliku palga oma tööandjalt ja mustalt said mingi x firma käest raha. siis saad sa ka tõenäoliselt litri ka oma tööandjalt, sest kindlasti on su lepingus punkt, et ilma tööandja loata ei tohi sa teises firmas töötada. seega luba polnud ja trahv on kerge tulema. muus asjas tuleb "tuleb suur vend 2". ma arvan, et sa ei saavuta siin midagi erilist. vaheta parem klubi ja asi tahe. mustalt sõitjaid jagub ****ks. endalegi töötajate otsimisel olnud, et 1. küsimus oli, et kas palk on ametlik või mustalt. kui tuli vastus, et ametlik, siis kostis torust ... tuut, tuut, tuut, tuut... ja selliseid kõnesid oli oma 30-40%. kui ise olete nõus mustalt sõitma siis ei näe nagu põhjust ulguda ja oma tööandja kätt pureda.
Ma vaatan et olen ennast vist jah küsimuse sõnastamisel valesti väljendanud. Ametlik tööaandja olen ma endale ise, maksin endale toona ja maksan ka hetkel ametliku palka. Kuna olen ametilt logistik ja tol hetkel oli suht vaikne aeg, siis tekkis võimalus kätt proovida ka autojuhi ametis, millest ma ka agaralt kinni võtsin. Aga sain suht kohe aru, et logistikaga on seal ettevõttes jama ja proovisin autoomanikele asja natuke selgitada ja transpordii seal normaalselt jooksma saada, mispeale öeldi et neil ei olevat ketaste järgi võimalik sõita jne. ja sellepärast ma kogu selle asja ette võtsingi. Eesmärgiks on anda sellele ettevõttele õppetund, et seadused on järgmiseks, ja mingit musta raha vms. ma taga ei aja.
ühesõnaga oled p...sse kukkunud logistik/autojuht ja süüdistad oma hädades tööandjat. irw. tüüpiline eestlane ja veelgi tüüpilisem rekkajuht. selliseid kohtab soome laevas õlleklaasi taga kümneid.
kui tahad tulevikus paremini hakkama saada siis õpi omale mõni amet selgeks, millest jõud üle käib. ära võta omale võimatuid ülesandeid.
mis ajast siis nüüd nii äkki seadused järgimiseks on saanud. eluaeg on räägitud, et seadused on rikkumiseks ja nüüd äkki hakka järgima. tasa ja targu tuleb neid asju ajada. sa kui logistik oleks võinud ju asja selgeks teha, puust ette ja punaseks värvida, et näed saab küll, aga sa kukud kohe lammutama. see, et sa ütlesid, et hakkame nüüd ketaste järgi sõitma, siis muidugi aeti sõrad vastu, aga sa oleks pidanud graafiku tegema. iga tahes tekib "suur vend 2" ja hakatakse magneti või lülitiga kettaid õigeks ajama. iga asja vastu leitakse rohi. sa õpeta ja koolita seda firmat palju tahad.
Ei pea ennast päris lolliks, lihtsalt noore mehe kogenematus maksis võib olla kätte. Nii p***e kukkunuks samuti mitte, et peaks sõna võtma nende asjade kohapealt millest ilmselgelt suurt ei jaga, nagu mõned vennad siin. Aga Looder23: Koostasin ettevõttele vähemalt 10 erinevat logistilist lahendust ja tegin asja nii puust ja nii punaseks kui vähegi sai, kui sellest ei aidanud siis tegin siniseks. Ettevõte lihtsalt ütles et neil on vaja odavate laevadega sõita et oma toodanguga kasumisse jääda, ühesõnaga loll jutt. Tegemist ei ole otseselt transpordi ettevõttega, tegemist on puiduettevõttega kes kasutab oma masinat oma toodangu vedamiseks ja soomest/tallinnast korjekoormate vedamisega. Inimestel kes firmat juhivad puudub igasugune arusaam transpordi korraldusest ja seadustest. Aga seaduse mitte tundmine ei vabasta seaduse täitmisest.
ega laiska, lolli ja ahnet ei õpeta. seda näiab ka see et ei hoolita ei seadustest ega nõuetest ega normidest ega heast tavast. tavaliselt otsitakse keda annab oma sõrme ümber keerata ja siis peedistatakse nii kuidas jõutakse. lõppkokkuvõttes on firmal kama kas saad lõhkisõidetud ketaste eest trahvi või jääd kellelegi hambu. nemad raputavad suled sirgu ja kirevad edasi. paraku on nii et autojuht on see viimane kes sõna võib võtta. tavaliselt ülbatakse et järjekord on ukse taga ja nii edasi. tekkib küsimus aga kauaks. ? ühel päeval lihtsalt pole kes sõidab mis siis? ostetakse teenust kalli raha eest ja midagi ei juhtu. ainult et kohalikud tegijad on juba läinud või minemas.
Situatsioon selline: Puidu ettevõte omab enda masinat kuid sõidab "suure venna" litsentsi all ja autojuhti rendivad teisest firmast.
Küsimus - Kui ta rendib autojuhti -kas siis sa oled seal tööl (tööettevõtu lepinguga ,töölepinguga või fie-na või oü-na ) ?
Kas sa töötad siis lepinguga "suure Venna" all ? Kas on lepingus ära määratud tööaeg ( sumeeritud,sumeerimata või töö sõidumeeriku järgi ) ?
Kes annab sulle otseseid tööülesandeid? ( puidufirma või "suur vend " -kelle veoloaga sa ringi kimad )
Panen ka infot sedausest EÜ 561/2006 (15 märts 2006)
III PEATÜKK
Veoettevõtja vastutus
Artikkel 10
1. Veoettevõtjatel on keelatud töölepingu alusel töötavatele või veoettevõtja käsutusse antud juhtidele makstava tasu, ka lisatasu ja preemiate kujul makstavate summade sidumine läbisõidetud vahemaa pikkusega ja/või edasitoimetatud kauba kogusega, kui makstavad summad võivad oma laadi poolest ohustada liiklusohutust ja/või soodustada käesoleva määruse rikkumist.
2. Veoettevõtja korraldab lõikes 1 nimetatud juhtide töö nii, et juhid saavad kinni pidada nõukogu määrusest (EMÜ) nr 3821/85 ja käesoleva määruse II peatükist. Veoettevõtja peab juhti nõuetekohaselt juhendama ja regulaarselt kontrollima määruse (EMÜ) nr 3821/85 ja käesoleva määruse II peatüki täitmist.
3. Veoettevõtja vastutab oma sõidukijuhtide rikkumiste eest ka juhul, kui rikkumine pandi toime mõne teise liikmesriigi või kolmanda riigi territooriumil.
Ilma et see piiraks liikmesriigi õigust võtta veoettevõtjat piiramatule vastutusele, võivad liikmesriigid selle vastutuse siduda lõigetes 1 ja 2 toodud sätete rikkumisega. Liikmesriigid võivad kaaluda kõiki tõendeid, mis võivad tõendada asjaolu, et veoettevõtjat ei saa toimepandud rikkumise eest põhjendatult vastutusele võtta.
4. Ettevõtjad, kaubasaatjad, ekspedeerijad, reisikorraldajad, peatöövõtjad, alltöövõtjad ja juhtide vahendamise agentuurid tagavad, et lepinguliselt sätestatud ajakavad ei lähe vastuollu käesoleva määruse sätetega.
5. a) Veoettevõtja, kes kasutab käesoleva määruse reguleerimisalasse kuuluvates sõidukites sõidumeerikut, mis vastab määruse (EMÜ) nr 3821/85 IB lisale, tagab, et:
i) kõik andmed laetakse salvestusseadmelt ja juhikaardilt regulaarselt alla vastavalt liikmesriigi nõuetele ja et olulised andmed laetakse alla lühemate ajavahemike tagant, et tagada kõigi veoettevõtja poolt või veoettevõtja heaks teostatud tegevustega seotud andmete allalaadimine;
ii) kõiki nii salvestusseadmelt kui ka juhikaardilt allalaetud andmeid talletatakse pärast salvestamist vähemalt 12 kuud ja muudetakse kontrollivale ametnikule selle nõudmisel veoettevõtja valdustes kas otseselt või kaudselt ligipääsetavaks;
b) Käesoleva lõike tähenduses tõlgendatakse mõistet "allalaadimine" vastavalt määruse (EMÜ) nr 3821/85 IB lisa I peatüki punkti s määratlusele.
c) Oluliste andmete allalaadimise maksimaalse ajavahemiku üle vastavalt punkti a alapunktile i saab komisjon otsustada kooskõlas artikli 24 lõikes 2 nimetatud menetlusega.
NB! emü nr 3821/85 seadus käsitleb sõidumeeriku tüüpe,paigaldust,kontrolli ja kasutamist .
Arvan ,et kõik algab ikkagi sinu "töölepingust",mis seal on kirjas. See ,et firma sunnib sind seadust rikkuma ,ei ole argument. Samahästi võib ta käskida sul autosse parklatest teistest autodest oma töövahendisse (autosse) kütust varastama ,et sa oma autoga sõita saaksid
Aga edu sulle !
Mul sai see küsimus jah natuke valesti sõnastatud. Asi selline, et olen ametlikult oma firmas tööl ja saan ametlikult palka. Selle puidufirma nö. autojuhiks sattusin juhuslikult ja sõitsin seal mustalt. Kuna enda firmas oli vaikne siis kasutasin juhust ja sõitsin. Ühtegi lepingut ma ettevõttega ei teinud, ainuke asi mis võiks mind antud ettevõttega siduda on laevapiletud, aga nagu selgus siis tööinspektsioon laevapileteid ei uuri. Ju siis uurivad lihtsalt auto piiriületusi. Puidufirma kasutab suure venna litsentsi, aga tööd otsivad ise, põhiliselt veavad oma toodangut soome ja et mitte tühjalt tagasi tulla otsivad soomest ka vahepeal tagasikoormaid. Ühtegi ketast säilitanud ei ole ja kirjutasid mulle ennem igat reisi välja puhkusetõendi. Mina üritasin ikka kettaid koguda, aga kui nädalas kolm reisi teed ja sõidad ainult hommikuste ja öiste laevadega siis korras kettaid praktiliselt ei ole. Proovisin neile asja selgitada igat pidi, aga vastuseks võeti mingi metsaveo autojuht minu asemele kes on nõus kettaid lõhki sõitma kui tal trahvid kinni makstakse, ühesõnaga ****. Kuna selline ajas korralikult närvi siis otsustasin ***** vastu keerata ja annan asja tööinspektsiooni lahendada, kuna ettevõte peab säilitama 12 kuu kettad, olenemata kes sul autojuht on.
No aru ma ei saa, ise olid mustalt tööl ja nende tingimused ei sobinud.Miks sa siis töölt ära ei tulnud? Sind ei sidund nendega ju miskit -ei tööleping egas veotellimused?? Astunud siis päevapealt autost maha ,kui tundsid ,et liiga tehakse sulle .
Praegu tundub vägisi selline variant -pärast kaklust rusikatega vehkimine.
P.S Eestis pole vaid üks firma ,kelle all töötada või omavahelisi lepinguid sõlmida (ka töölepinguid)
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.