Veoautod ja rasketehnika

Veoauto (kallur) küttepuude veoks

sepikoda
22:54 05.01.2012
mis masinat soovitaksite? 10 ruumi mahutavus ja kandevõime oleks väga ok.Ise olen vaadanud vanemaid (15-20 aastat) MAN veokeid kategoorias kuni 7500kg, maksavad nii 4000 euri kandis. Kui kastile porte kõrgendused teha siis suruks sinna 10 ruumi puid peale, kaaluga umbes 3-4 tonni. Kuidas on aga nende vanade MAN veokite kütusekulu, hoolduse ja varuosadega? Äkki oleks lõppkokkuvõttes odavam soetada siiski mingi selline 10 aastat vana masin kui hakata selle 25 aastat vana raipega keberniitama? Mis arvate? Või olen MAN veoki sooviga üldse valel teel, äkki mõni muu mark hoopis?
Ja kas osta eestist või otsida Docsi kaudu näiteks kuskilt mujalt euroopast?
Mis kogemused ütlevad?

Muudetud 05.01.12 22:57

Ax
23:28 05.01.2012
Paku osalust, millest saab mu firma kasu, ostan ise piisava suurusega auto.
a vat
23:32 05.01.2012
Selle raha eest küll korralikku masinat ei saa ,soovitan piiluda Skandinaavia poole .Saksamaalt ei leidu ka midagi head ,lihtsalt Poolakad tassivad kõik head ja soodsad masinad minema.
Rootsi
www.bytbil .se
www.blocket.se
Norras www.finn.no ( Norra autole lisanduvad maksud ,kuna pole EU)
ulakas
09:42 06.01.2012
7500 kg täismassiga autol on kandejõud kukil 3000 kg ringis. see jääb lahjaks. soovitaks vähemalt 8-8500 kg täismassi. MAN sellises vanuses on paras peavalu. oleneb kus asud ja kaugel on mõni asjalik remondimees. sellest sõltub ka valik. isiklikult soovitaks MB 800 või 900 varjanti. võimsus? ära lahjat võta kui on valida. 160-200 hobust peaks piisama. aga 4000 euri eest pole mõtet 15-20 aastat vana saani osta.. remondile paned ruttu oma 3000 euri nagu naksti. võta ikka uuem ja saad tööd teha ja raha teenida. samas soovitaks ikkagi osta esindusest. vähemalt on mingigi garantii ja saad pärast ka kedagi sõimata. käest ostes saad aga kindla peale tünga. keegi ei müü odavalt töövahendit mis on korras. tavaliselt müüakse siis kui remont läheb kalliks.
asjalik soovitus
10:37 06.01.2012
osta ikka uus. võimsust peaks olema vähemalt 400 hj ja V mootor. valuveljed ja pasunad on tähtsad. kui oled auto kätte saanud, siis kindlasti muretse juurde michelini nukud, palju led tulesid ja vimplid. enne kui sõitma lähed, lase oma nimega number klaasi taha teha, sest muidu teised rekkamehed sind oma sekka ei võta.
puuront
10:41 06.01.2012
Ei tea küll kallurite hingeelust suurtmidagi aga kuna olen ise suht tihe puude tellija siis oma hoovil näinud igasugu ronte stiilis olen oma peremehe piinaja või et kohe suren siia samasse hoovile maha.
Aga üks mis hakkas silma oli see et 3-4000 kg kandejõudu jääb ilmselgelt väheks. Kui ikka lööd siis sinna peale 10rm-i märga kaske siis oled väga piiri peal ja tapad selle masina ruttu. Ja kui juba kallur siis ehk vahest ka vaja veidi muud puistkreemi ka vedada.
VX
14:10 06.01.2012
Kuiva ( ~20%) puidu erikaal on 470 (kuusk) ... 630 (kask) kg/m3. Ehk kui Sul 1tm = 2rm siis kannatab selle 3500...4000 kg kandevõimega masinaga vedada vaid kuivi puid. Ning vaevalt Sa 20% niiskusega puid müüd, kui juba alla 50% niiskus on, siis väidavad kõik küttepuude müüjad, et neil kuiv puu :), seega kaalub see 10 rm oma 4 tonni ära.
Nii, et unusta see 10rm ära või otsi 5,5..6 t kandevõimega kallur.
Küttepuud
18:31 06.01.2012
Mul isa kasutab samal otstarbel Volvo FL-tüüpi veoautosid ja tema muude markide poole vähemalt enam ei vaata, kui ta üldse vaadanud on. Tasub vaadata aga seda, et ratas oleks võimalikult suur, ma ei ole ise sellesse nii väga süvenenud, kuid mulje on jäänud, et neid on nii 17, 19.5 kui ka 22" rattaga. Väikse rattaga võib lihtsalt rohkem probleeme olla- kuna üsna tihti on kallamist muru peale, siis eriti arvestades vesiseid ilmasid nagu praegu tuleb väikse rattaga kriitiline piir enne kätte kui suurema rattaga. Lisaks on meelde jäänud nagu, et väiksema rattaga autol pole difrilukku, mis võib kahjuks olla eriti siis, kui kast püsti ja kast tühi pole- kergemalt ringi käiv ratas kerib tühja ja ongi olemas. Samamoodi ka kusagile lumisesse kohta viies jääb väiksema rattaga autoga enne hätta. Kasti suurusest rääkides- mu isal on 10-ruumise kastiga pillid, ma küll ei tea, kui suur passis kandevõime on, kuid arvestades seda, et enamjaolt läheb küttepuuks siiski lepp, ei tohiks probleemi olla. Lisaks see, et teatavasti võetakse enne kalludele "päris" metsakad kui "väikest metsa" vedavad punnid.
sepikoda
11:52 09.01.2012
kas mingist sellisest 10 aastat vanast Iveco Eurocargo nimelisest masinast tasuks kauge kaarega mööda käia ? Lugesin siit foorumist nii ja naa arvamusi.
ulakas
13:05 09.01.2012
vaata ikka autosid mitte neljarattalisi. kahjuks ei usalda selliseid automarke nagu iveco, daf, renault. autode puhul uuri kõigepealt varuosade saamist, hoolduse ja remondi teostamise võimalusi. aga üldiselt eks igaüks tea kas tahab raha teenida või raha maksta. lõppkokkuvõttes maksad nagunii aga kas korraga või siis aastatega jupi kaupa ja annad tööd remondimeestele.samal ajal ise raha ei teeni. aga arvesta kas tasub soetada auto kui teed päevas ühe reisi? osta on hea ja lihtne aga asjale rakenduse leidmine? võibolla on kasulikum hoopis rentida? kas või juhiga koos ja kasu võib olla tunduvalt suurem. aga eks ise otsusta ja arvesta ja mõtle ja siis kontrolli üle. sellise asja ostmine pole äkkmõtte ja kiirustamine kuigi võib esialgu paista et tasuv. arvesta ka veel tasulise teenuse veoloaga, ülevaatused, tahhograafid ja palju muud jama mis sellega kaasneb. nii et mõtlemist on rohkem kui arvata võib.
looder23
23:28 09.01.2012
kuule ulakas, ära hakka utoopiat ajama. isegi kui teha 1 reis päevas, isegi siis tasub auto ost ära. kui sa seda rentima hakkad, siis ei tea sa kunagi, millal sa seda autot saad ja ega puuvedu ole ju ka nii, et lähed ja kallad ümber nurga. tuleb ka pikemaid sõite, ja kui veel vead kellelegi puistet siis tuleb see raha ruttu tagasi. ise uurisin samuti autot, et tuua omale küttepuid. kui selle km hind öeldi, siis pidin perseli kukkuma. 8 ruumi puude jaoks on poolhaage kallur ka odavam tellida kui neid klotsiveokeid. võtsin rendist haake ja käisin sõiduautoga 2x. jah oli rohkem ladumist ja sidumist, aga järgijäänud raha eest oleks saanud poolele külale pralle välja käristada.
ma ei tea ühtegi küttepuuärikat kellel ei ole oma autot. rendi autodega jääksid nad varsti pankrotti. neil on kasvõi vana rimakas 53, aga ikkagi oma. olen näinud ka kastiga kaubikuid. 4 ruumi korraga peale ja uhavad. käsitsi peale, käsitsi maha. selliseid kallureid on vähe.
veoluba selle asja juures on kõige pisem probleem. TÜV, köömes, tahho...nonsenss. ära tekita asjatuid probleeme.
sepikoda
22:36 10.01.2012
no see veoki renditeema on loomulikult pull shitt. Praegu tundub ikka, et kõige mõistlikum ja otstarbekam on ikkagi soetada mingi selline 15 aastat vana näiteks MAN 8.100, hinnad kuskil 4000 euri kandis. Enne ostan neid vanu rimakaid 5 tükki ja sõidan järjest ribadeks, kui hakata mingit vägevat ja moodsat 20.000 eurist masinat ostma. Selle uuema masina raha ei teeniks see küttepuude vedu elulõpuni tagasi. Või on mu talupoja mõttekäik praegu päris puusse pandud ? Sest küttepuude vedu on nii või naa mingis mõttes piirkondlik teema. Ise asun küll kesk-eestis, aga ega ma kuskile Võrumaale nii või naa neid puid vedama ei hakka, sest see lihtsalt ei tasu ära. Kuigi samas mul siit kesk-eestist ju igas suunas 'ca 100 kilti ja oleks kohal.
Krt, peab vist mingi rimaka ära ostma ja eks siis saan oma vitsad kätte :)
a vat
00:01 11.01.2012
täielik aja energia raiskamine 5 rimaka soetamine ja järjest remontimine. logu võib ju isegi liikuda aga kui teele jääb siis käed iga päev õlised . mõtetu nöök . osta kohe 1 ja kobedam auto ca 10 tuh eest ja kokkuvõttes tuleb odavam.
täiest jabur arusaam.
Bõvalõi
09:39 11.01.2012
Kui tahad ainult küttepuude veoks siis 53 on samõi to.10-12 rummi võtab selga ja silmad teeb vastupidavuselt vanale lääne risule ette igal juhul.Muidugi temaga pole nii stiilne sõita aga kui komplekse pole siis kärab küll.
veel infi
17:29 11.01.2012
Elvas tegutseb lausa kaks meest, kes valmistavad kallurautosid, aluseks
võetakse Volvo FL6, sellele paigaldatakse tavaliselt gaz53 kast kõrgendustega.
veel infi
17:30 11.01.2012
FL6 peaks küll päris hea masin olema.
metsavaim
14:39 12.01.2012
Palun veel linke netilehekülgedele kus müügil traktorid ja veoautod.Soovitavalt soome,rootsi ,taani ja GB
endale leidsin sealt
11:57 13.01.2012

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte