Veoautod ja rasketehnika

käpikud teises reas

kapsel0
22:27 21.08.2012
Küsimus suurele ringile, et miks on linnaliikluses eriti Tallinnas käpikud teises reas sõidavad ja valgusfooride ees eriti, kui roheline süttib siis on enamus neist vägagi aeglased kiirendajad, kas poleks viisakas siis esimeses reas olla ? Täitsa tavaline 420 hj poolhaakega veok täiskoormaga teeb täitsa vabalt enamusele nendele ära, no ei saa aru ? Mida siis väikeste autode juhid veel mõtlevad kui sellised ees pargivad ? Loomulikult arusaadav kui vasakule pöörata vaja aga enamusega nii see ei ole ju

Muudetud 21.08.12 22:33

...
01:11 22.08.2012
Kui vasakule või tagasi ei ole plaanis natukese aja pärast pöörata,siis aeglasemad juhid võiks viisakusest tõesti parempoolse raja valida kuigi liiklusseadus seda ei nõua.Kuna ma ise olen aeglasem liikleja siis mina vähemalt teen nii,et kiiremaid ei takistaks.Kiiremaid on aga alati,isegi siis kui ma sõidan lubatud suurima sõidukiirusega.
.............
07:14 22.08.2012
Ennevanasti oli nii, et mida kirem olid seda kaugema raja valisid, kui oled aeglane sõitsid mööda esimest rida ! Inimesed ei oska ja ei saa hakkama, manöövreid ei sooritata vastava telgjoone äärest jne jne.
R.K.
09:14 22.08.2012
eks nad täidavad krampliku täpsusega liiklusseadust.
karvanejakole
09:24 22.08.2012
No linnas veel, aga maanteel sama lugu, mõni venija on ikka teise rea omastanud
pissläkskakordkeema
11:03 22.08.2012
Olen ka Järvevanal vaadanud. Õppesõidu auto töristab ka teises reas 65km/h. Isegi sõiduõpetaja ei tule sellepeale, et kamandada rida vahetama. Täna seaduse järgi enam ju paremast reast mööda sõita ei tohi, krt hoia siis äärmisse ritta
viimasele
11:13 22.08.2012
Järvevanal võib täna napilt 50km/h sõita
kapsel0
11:24 22.08.2012
Minu teada veokiga teise või kolmandasse ritta võib ainult möödasõiduks, vasakule või tagasipöördeks minna. Olen endalgi tähele pannud et ma väikse autoga kipun ka tihti peale esimeses reas istuma, mingi loll harjumus
eelviimasele
11:50 22.08.2012
raudteest pea Veerenni otsa oli varem 70, täna pole sõitnud
karvanejakole
12:05 22.08.2012
to viimasele: krt vahet pole, kui kiiresti kuskil sõita võib, viisakas on ridu täitma hakata paremalt poolt. Võimalusel sõidad äärmises parempoolses reas, tiheda liikluse ja möödasõidu korral kasutad teisi ridu. Meil mingid peded arvavad, et kui sõidavad suurima lubatud kiirusega (ja tiba rohkemgi) annab see neile mingi mendi staatuse ja hakkavad ümberringi toimuvat korraldama (pedereerima) Tikud ja natuke bensu sellistele.
mittekäpik
12:44 22.08.2012
Ma lootsin, et seda teemat selgitatakse juba autokoolis õppijatele kuid tundub siiski, et vist mitte. Olen Tallinn-Peterburi maanteel korduvalt jäänud vasakpoolses reas aeglasemalt sõitva auto järgi ootama. Mingil hetkel kannatus katkeb, vilgutan tuledega, mõne aja pärast veelkord ja kui ikka rida ei vahetata siis teen paremalt möödasõidu. No mis teha kui inimesed aru ei saa. Üheksal juhul kümnest on roolis olnud nooremapoolsed naisterahvad ja nemad paraku ei oska ka teiste juhtide märguandeid tähele panna. Linnaliikluses tegelikult ei saa seda nii pahaks panna, sest 1. liiklus nii tihe, et vaata kuidas ära mahud; 2. tõepoolest on iga natukese aja tagant võimalus ka plaanitavaks vasapöördeks; 3. neid paganama BUS-radu on ka liiga tihedalt...
jfjfjfj
13:05 22.08.2012
Linnas küll esimeses reas ei soida, sest seal kaevuluugid ja muud augud. Lisaka pole see ka keelatud. Maanteel loomulikult teine lugu.
markos12
17:13 22.08.2012
Mitte, et ma neid esimesest reast kaugemal sõitvaid, üldist liiklusvoolu pidurdavaid sõidukeid õigustaks, aga teises reas eessõitvast aeglasemast sõidukist möödumine esimeselt parmalt realt ei ole ju keelatud.
AUDI A8 V8
18:00 22.08.2012
mõtetu teema, igaüks sõidab nii või naa seal reas kus ise tahab ja tuju on ,keegi ei tule ütlema et sa ei tohi siin sõita sõida mujal. Osad vennad sõidavad niikuinii ainult internetis
...
18:04 22.08.2012
Ma sõidan ka tihti teises reas 55-60km/h.
See on üle lubatud kiiruse, nii et kui kellelgi kiirem on, siis vaadaku ise kuidas seadust rikkuda saaks.

Vaba maa, sõidan seal rajal kus tahan.
arx...
18:48 22.08.2012
viimasel jumala õige jutt. kui mina ikka sõidan lubatu piiris siis kriminaalid vaadaku ise kuidas mõõda saada et kihutada!!!!
teisereamees
20:22 22.08.2012
tartus turu tänaval peab sõitma vasakus reas suunaga linnast välja. kaevukaaned ja muud tee kumerused ei kannata mingit kriitikat.kahjuks sõiduautoga neid lohke-muhke ei tunneta. kujutan ette kuidas kaubakäpikus kaubaalused kreeni vajuvad! ja pole vahet kus reas ja kui kiiresti veokiga sõita sest sinu 60 ja 70 on alati aeglasemad kui sõiduautodel
pissläkskeema
20:55 22.08.2012
Marko12, löö korra liiklusseadus lahti siis saad aru millest jutt käib. Eesliikuvast söidukist tohib mööduda vaid vasakult. Paremalt realt ettejöudmine on seadusejärgi keelatud. Seadusejärgi söidadki pärnumaanteel Laagrist Ääsmäele 85 km/h, kui rekka on teises reas. paremalt möödumine on lubatud vaid vask vöi tagasipööret tegevast söidukist
Kaval-ants
21:03 22.08.2012
Mina sain 17 aastat tagasi autokooli õpetajalt sugeda, et kramplikult 50 km/h hoidsin ja ühtlase vooluga kaasa ei sõitnud (mis oli vähemalt 60)...

Milleks TAHTLIKULT pidurdada oma lubatud kiirusega sõitmisega endast kiiremaid ja sellega liiklust veel närvilisemaks teha???? Ego (väike noks) ei luba kedagi mööda lasta/esimeses reas sõita???

Sõitke ja laske teistel ka sõita!!!
...
21:53 22.08.2012
Kaval ants, kas väike noks ei luba seadust jälgida? Ei, arusaadav. Pead ju kuidagi näitama, et mees oled ja julgust on.

Äkki lähed teed muid kuritegusid ka? Kui seaduse rikkumine sinust mehe teeb.
Hale kohe.
R.K.
22:09 22.08.2012
kuule pissläkskeema(huvitavad nimed ikka omale leitud. eks seegi juba ütleb üht teist inimese kohta), löö ise seadus lahti või veel parem, lase kellelgi targemal ette lugeda ja asjad selgeks rääkida. mitte keegi, mitte kuskil ei keela mul paremas reas sõites vasakus reas sõitjast mööduda ehk ette jõuda. mööda sõita, jah seda keelab, aga möödasõit on manööver, kus möödumiseks reastutakse teise ritta ja peale manöövrit siirdutakse endisele tagasi. möödasõit toimub jah, ainult vasakult poolt, aga kui peale möödumist jääd samasse ritta, siis on kõik seaduslik. nii et lase aga edasi, Ääsmäeni ja tagasi selle rekka taga.
Kaktuseviin
22:26 22.08.2012

R.K. jutt jumalast õige, eriti esimene pool. Aga tegelikkus on see, et paremalt mööda sõita ei tohi!!! AGA Reastuda vajadusel paremasse ritta ja mööduda ja siis reastuda uuesti vasakusse ritta, seda ei keela ükski seadus!!!
R
23:10 22.08.2012
Kaktuseviin pani ikka nii "puusse", kui puusse veel panna annab - täpselt risti-vastupidi, paremalt möödasõit on keelatud kuid möödumine mitte - ehk R.K. -l jumala õigus. Pagan, lugege ükskord ometi Liiklusseadus mõttega läbi!
kapsel0
00:02 23.08.2012
Olen ka R.K. jutuga täitsa ühel meelel, möödud kaasliiklejast paremas reas ja jäädki sinna ritta ja ükski seadus sinu vastu ei hakka. Möödasõit on see kui lähed kõrval ritta ja pärast naased tagasi aga jutt on möödumisest. Samamoodi näiteks tee ääres on kivi ja ma möödun sellest, kes keelab ?
pissläksjällekeema
00:21 23.08.2012
kurat mehed lugege seadusi ja mnt.ee lehelt kommentaare seaduse kohta ja jätke see minu ja naabri meelest jutt. Reastudes paremasse ritta, ei tohi ees liiklejast ette jöuda. See loetakse möödasöiduks..ning paremalt on see keelatud
selline siis spetsialistide ko
08:47 23.08.2012
Uuest aastast muutub möödasõidumanöövri tähendus
Esmasp, 12/06/2010 - 13:42 — timo.vijar
Alates 1. jaanuarist loetakse möödasõiduks ühest või mitmest sõitvast sõidukist ettejõudmist oma sõidurajalt välja sõites, seega on möödasõit manööver, mis võib toimuda ka pärisuunavööndist väljumata.

Eesliikuvast sõidukist tohib juht mööda sõita vasakult. Erandiks on möödasõit vasak- või tagasipööret sooritavast sõidukist. Liikumisel parempoolsele rajale ei tohi ette jõuda seni eesliikunud sõidukist, sest see oleks möödasõit paremalt, mis pole lubatud. Nõue on lisatud, et vähendada ühtlases liiklusvoolus sõelumist ja agressiivset sõiduviisi.

Kaktuseviin
08:57 23.08.2012

to R: Kas sa lugesid kah mis ma kirjutasin või? Täpselt nii ma ju ütlesingi, et mööda sõita ei tohi ja mööduda võib. Kus ma siin puusse panin?

Ja kui naabrimehe jutu all peetakse silmas maanteameti nõunikut, liiklusekspert Villu Vanet, nuh siis ma ei tea veel keda uskuda. http://www.postimees.ee/501772/mis-on-moodumine-ja-mis-mooda
soit/
. Selles artiklis on väga ilusti ta lahti seletanud mida tohib ja mida mitte.
haigutus
09:55 23.08.2012
Nii kui mõni linnas 70ga sõidab, arvab ta, et on linnapeaks saanud ja kõik teised peavad talle teed andma ja kõik muud liiklust korraldavad märgid ja seadused ei kehti.
Kalju56
10:06 23.08.2012
iseenesest huvitav lähenemine, et möödasõit ja ümberreastumine-möödumine-ümberreastumine on erinevad asjad Villu meelest
v6sa
11:33 23.08.2012
Mis loom on käpik? Miskine suurem kaubik?

Selle paremalt möödumise teemaga pandi seadust tehes kõvasti puusse. Väidetavalt taheti keelata sõelumine, kuid välja kukkus nii, et üleüldse ei tohi paremalt mööda minna. Õnneks praegu politsei seda punkti ei jälgi eriti pingsalt. Aga teoorias on tal õigus selle punkti alusel trahvida. Niikuinii vahetasid enne rada - järelikult sõelusid. Ja vaidle siis...

Vane võib ju tõlgendada, kuid sõnastust see ei muuda. Ning peast miilits mõistab seda veel kolmandat moodi huvitavalt.

Mis puudutab teises reas aeglasemalt sõitmist, siis siin on selgelt näha lastetuba (või selle puudumine). Kes oskab ise elada ja laseb ka teistel ning kes ajab oma jonni.
Ühelt poolt ei ole asulas ju keelatud.

Aga viisakas on ikkagi eest minna.

Oma õiguse tagaajamine lõpeb varem või hiljem kurvalt...

Täpselt samuti pole kuklassehingaval sõidukijuhil õigust mind sundida kiirust veel rohkem ületama või kõrvalsõitjate ohutut pikivahet hävitama meievahelist pikivahet olematuks sõites, vilgutades, näppu visates ja signaalitades, kui minu spidomeeter näitab juba +10 km/h... Küll ma eest kaon, kui esimesse ritta on ruumi tekkinud. Vaevalt nüüd igas tümmi taktis värisevate tumedate klaasidega pannis sünnitaja või veeniverejooksuga haige on...

Õnneks paistab, et enamus liiklejaid oskab seda õhkõrna vahet tunnetada ja reastub paremale kohe, kui see on ohutu. See ohutu tähendab paraku ka vähemalt kümnemeetrise (linnas!) vahe sissesõitmist. Paarikümne cm kaugusele reastumine on sigadus tagasõitja suhtes.

Kuid nagu selleski lõimes näha on, kipub ikka sekka mõni, kes õigustab vaba esimese rea korral teises venimisega liikluse takistamist sellega, et see on asulas lubatud...

Kasvatust kas on või mitte...

Muudetud 23.08.12 11:36

hullar
11:50 23.08.2012
täpselt nii nagu selgitas Vane,rääkis sellest ka Indrek Sirk.
Aga tundub,et foorumiautojuhid on palju targemad seaduste tundjad.
karvanejakole
13:04 23.08.2012
Mõttetu on vahtu pritsida liiklusseaduse iga debiilsuse pärast, reaalne elu käib ikka tervet mõistust järgides ja kui seaduses on teisiti kirjas, siis see lihtsalt ei toimi.

Muudetud 23.08.12 14:20

Kaval-ants
14:51 23.08.2012
Paremini kui v6sa ja karvanejakole seda sõnastasid, ei saaksi vist kogu teemat kokku võtta.
Elage ise ja laske teistel ka elada.
kapsel0
23:26 23.08.2012
Algatasin teema mõttega et kui olen valgusfoori ees käpikuga kõrvuti (mina esimeses reas), süttib roheline ja mina saan raske koormaga (17m poolhaakega sadul veok) minema ja käpik istub alles ristmikul teises reas, kas poleks tal siis viisakas kaasliiklejate suhtes esimeses reas olla kui ei suuda kiirendada. Ega ma siis LE seaduste järgi teda esimeses reas ootama pea jääma kui ta kunagi lähitulevikus kiiruse üles saab. Lugedes neid postitusi siis kipub teema küsimusest eemale kalduma.
Käpik on täitsa tavaline tagaluuk soolo C-kat veoauto
kaugsõidu autojuht
11:44 24.08.2012
milleks selline teema rasketehnika foorumis.
NALJATILGAD
aga kui juba alustasite. siis kiiremad ikka vasakul. kiirem saab olla ka 85km/h.
isiklikult mina tiheda liiklusega antwerpeni ringil ikka kõige vasakpoolsemas reas, ja olengi kiirem kui teistel ridadel. sama madriidi M30-l. teatud ristumiste eel saksamaal.
vähemalt keegi ei tee äkk ümberreastumist mahasõiduks minu nina alt. euroopas tehaksecseda nii aeglaselt et võin ka pihta saada, aga moskva ringil jälle nii kiiresti et isegi pidurdada ei jõua, aga seal ka olukord teine.

Ja öelge nüüd mulle kus on eestis tihe liiklus?
hullar
12:43 24.08.2012
kas sa Kapsel saad seadusest aru nii,et kui olete kõrvuti foori taga siis sa ei tohi enne liikuma hakata kui teises reas olev käpik hoo üles saab?
pissläkskeema
12:48 24.08.2012
Palun vabandust, ei taibanud kohe Hollandi, Saksa, Spaania seadusandlust ja olukordi lahata. Siin hobused koplis sihitult gallopeerivad ning kokkupõrkel juhtu midagi. Üks mees kord jala Riiga läks, see olla ka autot näinud. Aga see suri väga ammu ja noorena vist kopsupõletikku
§
13:08 24.08.2012
Seadus seaduseks krt võtaks (tuleb seadus, et kõik blondid peavad tagaistmel sõitma - täidavad kõik??) aga jutt on elementaarsest viisakusest ja liikluse lugemisest.
Kui oled autoroolis siis need **** kes nii öelda sõidu ajal peavad seadust lugema ja selles nii kinni on takistab liiklemist...
Hea õigustus, mina võin seaduse järgi teha ja keegi keelata ei saaa... Pehmelt öeldes loll oled!
juhiabi
12:23 26.08.2012
Käpikutel on pisikeste tegelaste sündroom. Ikka tahaks ju suurema ja tugevamana välja paista ja selleks tuleb ennast igal võimalikul juhul kuskile vahele ja ette suruda, tartu maanteel oodata kuni tuleb pimekurv ja alles siis suuremast veokist mööda sõitu alustada, et saaks ikka manöövri lõpuks oma kongiga nibin nabin mööda.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte