Tervitused!
Olen juba suht lootust kaotamas, et kas keegi oskab öelda kust ma võiksin leida map&guide truck`i (viimast versiooni)? Tuulatud netis, käidud Saksas Mediamarktis, pöördutud itimeeste poole jne. Kui kellelgi on olemas või teab kust saab, ostaksin meeleldi.
Ei tea veel, palju mul temast Autoroute`ga võrreldes rohkem tolku on, aga tekkinud on nö sportlik huvi, asi arvutisse saada(:
Mul on 2012 olemas aga ausalt poest ostes on ta 2 000 euro kandis :( ja navigeerimiseks pole ta sugugi mugav loom. "kaalub" ka 8gb. Parem soeta Igo või AutoMapa
Nii ta on jah, netist ostes erinevad hinnad, aga tüürivad jah sinna 1000+ euri kanti. Praegu võtsin map&guide`i lehelt prooviks neti põhise, aga on ikka jah suht koht keerulisem võrreldes Autoroute`ga...
Asi selles, et mulle polegi teda tarvis mitte navigeerimiseks, vaid teekonna kilometraazi kalkuleerimiseks. Kuna logistika firma pressib Autoroute kilomeetreid, mida on arusaadavalt vähem kui reaalselt, mõtlesin et prooviks map&guide`i ja kui asjal pointi, saan kilomeetrite arvutamise süsteemi ümber muuta. Kuna reisid pikad, 6000-8500km, kuus ca 13-14000km, siis tuleb reaalselt läbitud ja Autoroute`s arvutatud kilomeetrites märgatav vahe, mis on muidugi 5 auto pealt oluliselt arvestatav miinus. Ja muidugi, väga väsitav ja närvesööv, on pärast iga auto reisi vaielda jne.
Pole aega olnud sellesse netipõhisesse M&G süveneda, aga kas mul on üldse mõtet sellega jännata ja kas tuleb Autoroute km`ga vahe? Ja kui, siis kas ja mis hinna eest oleks võimalik see enda arvutisse või mälupulga peale saada?
Km vahet ei usu,et olulist tuleb.Niikuinii tuleb endal ikka kõikvõimalikesse kohtadesse vahepunktid panna-nii nagu sina veokaga liikuda saad.Kui tema paneb tuimalt start-finis siis loomulikult see ei klapi sinu trajektoriga! MITTE ÜKSKI naviprogramm ei anna 100% õiget teed.Autoroute miinus on muidugi see,et seal liiga vanad kaardid-palju uusi teid pole pealgi
Arusaadav, 100% ei olegi võimalik taga ajada. Mõtlesin lihtsalt, et M&G`l pikkus-kõrgus-kaal võimalik sisse togida, et äkki aitab midagigi. Põhiprobleemiks muidugi Hispaania-Portugal mida vahet me sõelume, kus route kaalu jne. ei erista ja kust ka suuremad vahed tulevad.
Eks ma proovin selle prooviks võetud M&G`ga paari reisi Autoroutega võrrelda ja siis peaks näha olema...
No aga ka rõudile saad ju ka vahepunktid panna ja peale reisi näitad oma sõidutrajektoori(trajektoori faili saad ju juba töökäigus salvestada ja selle siis logistikule edastada) ja ongi asi lahendatud. Kui tekib küsimusi,saad ju ära seletada,miks teist teed(otse kirikutagant) ei saanud minna
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.