Tere
Nii avalikus meedias kui vedajad kinnitavad et autojuhi palgafond moodustab veohinnast 25-30 %, küte 35-40%, autokulu ,35%. Sellised proportsioonid olnud aastaid.Enna teema algatust netis uuritud ja peab paikka ka tänasel päeval. Jah +,- mõned protsendid . Veohind igal oma,kuid alla 1.- km ei paku keegi.
Kui vaatan töökuulutusi siis palgafondi osa kuvab koheselt kokku. Miks?
Jah,tunnistan viga.Ei olnud täpselt välja toodud millist vedu silmas pidasin.Kuid kui võtta rahvusvahelisel aluseks 10-15% palgafondi siis maksud maha arvestatuna ei saagi naljalt üle miinimumi maksta sel juhul.Ei kiru kedagi aga tahan selgust saada kuna plaanis tõsiselt ametit vahetada kõik kategooriad tehtud ja nüüd aeg otsustada. Ma ei mõista miks pahased ollakse kui inimesed lahkuvad.
otsiyakse alati lolli. see kes teeb tasuta tööd see ka saab tööd. norm palka ei taha keegi mingile autojuhile maksta. piisab minimumpalgast küll, sest enamus autojuhte on nõus ennast kopikate eest müüma. alati on autojuht olnud väikesepalgaline ja siit ka põhjus miks neid ei usaldata. varastavad igal võimalusel ja kõike alates kütusest ja nii edasi. kahjuks on reaalne elu selline. eks lükake väide ümber.
Veosehinnast ehk tulupoolest peab peab katma kõik kuluartiklid.
Otsesed kulud nagu palk , päevaraha , kütus , laevapilet ,teemaks .Peale selle amortisatsioon (liising) , kindlustused, rehvid , hoolded, remondid , maksud , telefon, kontorikulu ja veel mõned väiksemad kulutused.Ning kui üle jääb siis see ongi kasum. Ja iga kuluartikkel moodustab mingi osa tulust.
Saan aru , et Teie meelest on see vale , eriti palga osa.
Minge enda tööandja juurde ja õelge , et Teil on parem plaan kuidas kulusid jagada.Ja veel nii , et kõik söönud oleks.
Punakuub. Sinu kohta võiks õelda , et sa pole just kõige teravam pliiats pinalis.Sinu üllitise paar viimast rida vastavad tõele, alguse osa on veidi mööda.Oled sa kursis palju teiste valdkondade inimesed teenivad, näiteks õpetajad.
Juhtidele ettepanek.Tehke tööandjaga diil. Kulud pooleks, tulud pooleks ehk teete auto lõikes kahe peale firma. Ette õeldes kirjutavad enamuse tööandjad lepingule alla. siit küsimus.Kes siis vhe teenib ?
Ei see ei ole vale.Kõik on enesest mõistetav. Kuid kui pakutakse % veohinnast.On see tunni,kilomeetri või mille iganes põhjal siis raha ikkagi laekub tulupoolest nagu ütlesite asi selge. Mina töötajana ei saaks tööandjale öelda et ära tee erakõnesi,või kontori printeris peaks printima ainult ettevõttega seotud materjale. Mind saadetaks pikalt.... Paraku protsent hinnast eeldab just avatust ja läbinähtavust.
Ma olen nõus oma palgafondi piires tegema arve. Kahjuks jääb jutt pidama netosumma juures tahtmattta aru saada et on olemas ka muud kulud ( puhkusefond,juhul kui haigestub tööline jne).
Mina olen nõus arvestama kulu oma auto lõikes et masin teeniks ja teeniksin mina. Kuidas siis seletada tööandjale et ära arvesta MB maasturi liisingut sisse kuna minuarust saaks punktist A punkti B liikuda ka odavama ülalpidamiskuluga autoga.Teema foorumisse tekkiski sellepärast et on pakutud % tulust kuid tulupoolt saab oluliselt mõjutada omanik või logistik.
On küll ja küll selliseid tööandjaid veel kes elavad siiamaani üle oma enda reaalse võimete piiri. Ega siis autojuhid kes ikka rohkem on seda tööd teinud hakkab see asi silma küll. Loomulikult teame mis maksud ja kulutused kaelas on selle tööga. Ja asi pole üldse kadeduses
paluks kõrgeaulistel võõras rahakotis sorijatel endale selgeks teha, mis on käive ja mis on kasum. pole kuskil näinud ega kuulnud, et juhile pakutakse palgaks protsenti kasumist - ikka protsent veohinnast.
Eesti veofirmadel pole mingeid kasumeid näha ,kui vähegi raha üle jääb ostetakse firmasse uus LANDCRUISER ,millega firma omaniku naine poes käib.
Ise pean ka transpordi ettevõtet ja põhimõtteliselt sama lugu,kõik raha mis tuleb kulub kuskile ära palgad,komandeeringurahad makstud ja ei mingit kasumit ei näe riik. Osad spetsjalistid müüvad veel oma firma arvelt kütust sõpradele ilma käibemaksu summata,sealt saadakse firmast kätte ka viimsed ülejäägid
.Ainult LC ei ole vaid VolksWagen.
kõrgeauline võtab soovitust kuulda. Pakkuda protsenti veohinnast kutsubki tööandja ise töötajat oma rahakotis sobrama. Pole töömehe asi tegelikult ka veo hind. See peremehe oma asi mis hinnaga veab,kellele veab.Veohind on nii hea kui hästi ennast müüakse.
Minu jaoks nõrk kas ei saa kokkuleppida selgelt,kõik sõltub kuskilt kellestki millestki. Tegelenud aastaid mööbli valmistamise ja paigaldusega. Paar aastat ka ainult paigaldust teinud.Tellijal sama põhimõte et paigaldus 10 % maksumusest. See ei ole töömehe asi palju klient on ettevõttele selle eest maksnud. Jutt hakkas kiiresti muutuma kui köögi hinnad olid 220 000,310 000 eeki. Aga et kapp on ju ikka kapp no ära lepi siis % müügihinnast või transpordis veohinnast. Mööblpaigalduse rekordköök 465 000. Ja tõest sama kapp mis teistel. Kui veaksite kulda näitlikult ja Teile makstakse 1000 kordne veohind kas autojuht saab 1000 korda rohkem. Kilomeeter on ju sama.
mille moodustab siis kuulõikes nn. ametlik palk + päevarahad (22,3- 31,9 euri päev)
Ja olenemata sellest kui väike on tööpanus.
Teatavasti tööaeg on piiratud ja Teil puudub võimalus 24 h või enam järjest tööd teha.
Keegi ei soovi Teiega vaielda või võistelda kas palk on suur või väike.
Teil on võimalus seda suurt palka endale teenida.
Muidugi kui riskida julgete.
Teile kulud pooleks , tulud pooleks auto lõikes.
Ja kohe otsa reageering , et MB maasturi liising..
Mis sa kohe oigama hakkad mida tööandja oma kasumiga teeb,Sinu kasum on täpselt sama suur, osta endale ka MB maastur ja maksa liisingut.
Tegelik olukord , härrad unistajad, on selline , et oma mõtetes Te ei julge ühtegi juhti peale enda mõtetes auto rooli panna.Väidetavalt ei saa kedagi usaldada.
On samas juhtum kus juht on endale auto ostnud ja tänaseks on see arv kasvanud 60 ligi. Müts maha.
mis asi on kasvanud? juhtide arv, kes on ostnud omale auto? 60-ni? päevas? kuus? aastas? elus? mida te sogate.
olenevalt töö iseloomust on % auto käibest või veohinnast siiski mõistlik. palga hinnaga saab kokku leppida küll, aga kui firmal paremini läheb, veo hinnad tõusevad jne, siis juhil ei lähe paremaks. ja kallurite puhul hakkab rolli mängima see, (üldse 90% eestlaste puhul), et kindla palga kuhul sõidetakse alakoormatega. veetakse 23tonniseid koormaid, kui saaks vedada 28 tonniseid. päeva palkadega rahvusvahelised juhid sõitsid päevas 300-400 km. ah pohh, palk jookseb ju. palju lahedam on tanklas tinunni panna. seega tuleb teha palk, mis motiveerib töötajat tööd tegema. kui ma võtan omale autojuhi, siis ma võtan sinna nagu sõbra, keda ma usaldan, kelle enda käekäigust ma huvi tunnen (mitte, et näed siin on miinimum palk ja auto peab sõitma 24h ja 50%-e ülekaaluga). ja sama ma eeldan ka juhi poolt. neid juhte on väga vähe kes saavad aru, kust nende palk tuleb ja mida selleks on vaja teha, et see palk tuleks ka hiljem. selle kilomeetri palga või % käibest saadki sa selle, et juht kasutaks ära maksimaalse tööaja ja auto lubatud koormuse. kui on vaja kontrollida, kas ta saab % puhul palka õiglaselt, siis tule istume maha, vaatame esitatud arved üle ja arvutame sealt su palga välja. mina isiklikult panen kõikidele arvetele auto nr. peale ning kontroll on ju teostatav. sõidulehti täidad sa ju samuti. kui thakkab tekkima usaldamatuse küsimus, siis sorry, aga see töösuhe on lõppenud. usaldamatus siis emma-kumma poolt.
Oh, jätke järele! Selleks, et mingi roolikeerajaga teha diili, on vaja eelkõige seda, et inimene saab aru kust ja kuidas tekib temale makstav palk ning millised on tema võimalused seda mõjutada. Käsi südamele - palju selliseid autojuhte on? Üldjuhul peavad autojuhid kõik endid haritud spetsialistideks kuid ei adu mütsigi.
Kui räägime palkadest, tuleks eelkõige endale selgeks teha millised on tööjõukulud Eestis. Kuhu kaob raha mida ettevõtja maksab jne... Transpordis peaks hakkama rääkima brutopalgast nii nagu mujal valdkondades.
Olen nõus ja pooldan protsenti veohinnast motiveerimaks töötegemist. Trots ja sapp tekkiski olukorrast kus käidud kohal töövestlusel.Kaks tundi räägime üksipulki asjad läbi ja siis miinimum + päevarahad. Äkki kadus igasugune osa veohinnast. Mul puudub kogemus tööst kuid ma ei usu seda juttu et istutakse ja ainult juuakse. No mida pidada siis sellist venda võte selline kes teeb tööd.2003 aastast teinud tööd läbi teenuse arvega. No ma ei kujuta ette et inimene ei tea kuidas tekib raha ettevõttesse ja palju on reaalne kulu. Andke ikka palgaleht ka küll aru saadakse. Ei maksa vastandada ja süüdistada. Kui töömees töötab miinimumi eest siis on jobu ja kui tööandja peab mehi miinimumi eest ja kirub et autojuhid ongi pooletoobised näitab ettevõtja saamatust korraldada asju teistmoodi.
Ärge palun nüüd peksma hakake,et tee oma firma ja maksa endale kasvõi miljon.Ei ole vahet kas ise oma autoga või töölisena raha on ikka sama raha. On ettevõtjal vaja juhti ja on juhil vaja ettevõtjat,kumgi ei saa ilma üksteiseta hakkama.
Minu arusaamise järgi tekitab see protsent lihtsalt mõttetut peavalu ja justnimelt kutsub sobrama teise rahakotis,mis ei puutu üldse minusse. Oled tegija mees sõida või helikopteriga müts maha ja kade ei ole. ( Ka siis kui MB maastur vaba maa vaba valik)
Nõus viimasega. Esiteks peaks kokku leppima kas räägime bruto- või netopalgast. Autojuhid oma piiratuses on võimelised rääkima ainult netost, tööandja näeb laiemalt ja tööjõumaksud EV-s on ikka röövellikud küll.
Teiseks ei ole autojuhil mingit osa veohinna kokkuleppimises, seega miks peaks ta saama osa veohinnast? Ja kui veohind on autojuhi arvates madal (ja madal on ta alati!), siis tuleks süüdistada tööandjat, et see madala hinna on kokku leppinud?
Ei ole mõtet leiutada püramiidskeemi ja mõelda kuidas piskut jaotada. Mittemillestki ei tee midagi. Suurema palga saamiseks peab ka rohkem tööd tegema, mitte vastupidi - nii lihtne see ongi.
Noh tean eestis päris mitmeid veofirmade omanikke kes elavad nagu kunnid. Kinnisvara eestis ja välismaal. Töölistele öeldakse, et raha ei ole aga firma kasum aastas on 500 tuhat eurot ametlikult + must raha.
Kas te olete mõelnud selle peale, et miks eestis ja soomes on samal kaubandusketil niivõrd erinevad palgad, erinevus ligi 10x?
Kas eestis on poel käive väiksem või kasum väiksem, et ei suudeta rohkem maksta? Kas kassiir teeb vähem tööd, kas tema tööviljakus on väiksem? Tegelikkus tuleb välja aga kasumiaruandest. See ka põhjus miks siiani eestisse tehakse suuri ostukeskusi nagu kriisi ei olekski.
benjamin button, oled sa äkki mõelnud karjäärile ametiühingutes? seal on koos palju inimesed, kes teevad lühikestest baasandmetest väga kaugeleulatuvaid järeldusi :D
ma olen koormat oodanud koos %palgal oleva juhiga, temal olid koormad ikka läbirääkimise küsimus logistikuga, mitte ei olnud sunnitud. koostöö peab ikka kahepoolne olema.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.