Teadjatele küsimus .Millega pean arvestama kui ostan sellise masina . Kas on sellisel isendil juba pumppihustid ja kaks turbot . Millised on vead ja tema nõrgad kohad kui ostma lähen . Mida jälgida .Aitäh!
...Jah kui rääkida konkreetsest autost siis tegemist ON saraga. Kui rääkida aga üldiselt sadulast kui sellisest siis on probleemivabam kui MAN,MB, DAF.
Aga arvesta, et iga vähekenegi omanikule raha teeninud sõiduk sõidab aastas ca. 100 000km. Kõik muidugi oleneb tööst ja 4 aastaajast, ning erand kinnitab reeglit.
Jäta meelde vana tõll.
Kõik mida teenid maksad ära.Heal juhul näpistad endale palga 500-1000 euri. See mille üle sina pabistad moodustab kulutustest 5 %. kindlustused on ka kaks korda suurem kulu , rääkimata kütusest , maksudest, allahindlustest kõiksugu kama ostmisel.
Aga soovitan ikka unistada kõrgest kabiinist ja püsti pükste jalga tõmbamisest siis on tulevikus valu vähem.
Miks nii kurjalt. Kui sinu küsimus oleks vähe targemat laadi saaksid ka teise vastuse.
Nii, oletame, et ostad ära. Mida vedama plaanis hakata ? Arvesta, et töötad ennem enda rahadega 1-2 kuud, alles siis hakatakse arveid maksma...kui makstakse. 1-2kuu kütus orienteeruvalt 1000-3000 euri, oleneb kas teed kohaliku tööd või sõidad väljaspool, ning ükskõik missuguse tehnika ostul on alati vaja midagi investeerida ja teha.
1-2 kuu kütus 1000-3000 Eur.?
Naera puruks ,sellest ei saa küll midagi .Kui auto seisab niisama pole mõtet seda ka osta üldse .
Mul kulub kaubikul kuus ka suvel iga tööpäev sõites 2000 eur , aga veoki kütusekulu 3 korda suurem...
Küsin et kas see kahe turboga süsteem ei ole ridamootorile liiga suureks koormuseks mille tagajärjel väntvõll ei pea vastu . Kust saaks kirjandust selle masina ehituse kohta . tehnilisi andmeid . Just selle turbo süsteemi ja ajamite kohta . Tänan !
inimene küsib masina mootori tehniliste iseärasuste kohta, aga vastuseks tuleb, et mingi auto on 2 aastat seisnud ja 1-2 kuud peab tasuta tööd tegema ja BLA-BLA-BLA.
lugeda ei oska või? tekstist aru ei saa või? vastake teemas püstitatud küsimusele, mitte ärge hakake ajama mingit mõttetut mulli. vastata neil, kes on antud mootoritega kokku puutunud. mitte, et mingid hülgenäod hakkavad siin mingit hülgemöla ajama. küsimus oli konkreetne.
See pole eriti õnnestunud mootor jah, selline eksperiment nö. Nõrgaks kohaks on vast see compound turbo, maksab ca 2800 eur. Põhimõttelisel saab seal ka laagreid vahetada, aga Scania seda loomulikult ei tee. Vända pooleks minemist on kahjuks kuula olnud küll jah. Aga suurim probleem minuarust on suur kütusekulu millele lahendust tundub ei suudeta leida. Selles suhtes R470 neid probleeme ei esine.
Esiteks- pealkiri on veidi eksitav- tegemist on 6x2/4 autoga ehk pusheriga, 6x2 on boggie ehk t6stetava tagumise sillaga, ei saa mina aru, miks sommid pushereid fännavad. Kuid see selleks- mist vänta puutub, siis selle purunemisest olen rohkem kuulnud suure läbis6iduga v8-te puhul. Küll aga v6ib mootoriremont varsti k6ne alla tulla, samuti siduri vahetus, kui see juba muidugi vahetatud pole, samuti v6ib arvata, et ega igast klapid-värgid raami vahel.- all ka just esimeses nooruses pole Üldiselt, vähemalt mina ei julgeks eriti suure läbis6iduga endist p6dra autot osta, kuna somm just erilise innukusega auto hooldamisel silma ei paista ja soome veokapargi üldmulje on üsna rääbakas. On muidugi ka palju erandeid, kuid üldpilt väga kiita pole. M6ningaid m6tteid siis...
Arvata siis et egas ta vähem kütet võta kui 8V või ... Kartus on et selle teise turbo käitamise mehhanism on vast kallis . Arvan et mingi vabajooksu siduriga või ... Kas seda annaks remontida kui keegi teab . Ikkagi kust saada selle isendi kinemaatilisi pilte ,jooniseid .läbilõikeid mehhanismidest . Selle turbo käitamise oma .Muidugi on selle sillavalem mulle sobilik ja veos mida vean nõuab ka jõulisemat masinat .See isend on teistest silma jäänud ja sellepärast konsulteerin asjatundjatega et mitte oma lollusest või teadmatusest ämbrisse astuda . Lõpuks küsin et mida teadjad soovitavad .Kas ennem V8 selle asemel või... Remonti ei karda . Kui saab taastada . Uusi osi ei jõua vast osta . Kui on väheesinev isend siis pole ka lammerist eestist võtta . Ja poest või Scannist ostes saavad käsi hõõruda ja muiata vast minu peale .Eks vana masina ost on nii ja naa .Mõistan seda ise ka . Olen kutseline autojuht .Hetkel on minul vanem isend 80 -ndatest aastatest ja teeb tööd . Kuid süda saab kinnitust nii mõnelegi küsimusele teie abiga . Paraku uut ei jõua osta ja selle pisku tööpeale mis nädalas ühe või kahe reisiga teenib pole mõtetki . Aga elada on ka ääremaal vaja . Tänud neile kes on suutnud ja suudavad viisakalt postitusele reageerida .Edu teile kõigile .
Pane google otsingusse "compound turbo" sealt tuleb pilte ja juttu nii, et vähe pole.
Ma siiski soovitaks vaadata pigem 420hp mootori poole kuna seda 50 lisa hobust mina realselt ei tundnud. Küll aga lisa kütusekulu mille otsimisele sai nii mõni tuhat Scanni viidud, tulutult.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.