see kiirusepiiraja on tihtipeale veel ohtlikum kui ilma selleta. Kujutge ette kui pikk on möödasõit näiteks 80-85km/h liikuvast autost kui sul masin üle 90km/h välja ei lähe..? Ega sõiduautol ei ole ka ju eriti vaja seda üle 200 lõppkiirust, pigem on tähtis see kui kiiresti suudab kiirendada 80-lt 140-ni, et just möödasõidud oleks lühiaegsede ja ohutumad.
nunuhh,miks peab alati mööda tormama?? eesti mehel pole seda pysimatust, kui yks mööda sai , on ilmtingimata kohe mul ka vaja:rahu ja klylma närvi vaja, kui kihutada tahate minge tuletörjesse vei kiirabisse seal see vöimalus olemas! tean omast käest! see pärst tava liikluse naeran neid ulle ! (söidan ise ka vabal ajal rekkat) pole kunagi kiiret, kiire on ainult siis kui pyksi kipub tulema:)) kommige nyyd
kui on kiire ja mõni **** 75-85 toppab ees siis ajab ikka närvi küll ja kui mööda hakkad minema siis lisatakse veel hoogu juurde, sõitke ise normaalse kiirusega ja laske teistel ka sõita. 90km7h on paras lasta.
kui piiraja maha võtad siis pane lüliti vahele, isa võttis ka vanal töö autol ka ära scania 113m ja pani lüliti vahele. kui vaja siis piiraja peale ja kui ei siis maha ja kui mentidega problem siis klõps ja piiraja peal.
huvitavaid inimesi siin liigub:alles keegi kirjutas,et ABS on eluohtlik,nüüd sama lugu piirajaga. varsti tuleb välja,et roolivõimendi tekitab küünarliigse põletikku... elame-näeme.
esimestel 4. seeria suurema mootoriga isenditel oli ABS i kaitsmega koos. Kaitsme tagant juhe välja ja lüliti vahele.
Aga ei soovita, Eestis veel vaadatakse mööda, aga Euroopas saad neljakohalise euro trahvi ja kordusülevaatuse.
Sinusugused nagu "MINA" ajavadki asja ohtlikuks. Mina sõidan sinu järel, piiraja on peal, möödasõiduvõimalus on nullilähedane. Minu taga on üks sõiduautoga algaja, kes ei üritagi mööda sõita, taha tekib saba. Lõpust hakkab paar hullu mööda ajama ja ongi pauk.
Tänan kes vastasid.
Ilma piirajata sõitmine on vajalik just möödasõitudeks. Ega ju muidu naljalt üle 90-ne ei kihuta.
to ummi nu seleta mulle ära miks ma pean täis laakamis sõitma 90ga ja oma autot lõhkuma, sinu suguseid transamehed need põhilised kihutajad siin maanteedel ongi ja siis kirutakse et rekkad kimavad mõistusega juhid ei kima keegi
kle mees, 1. ma ple veel rekamees ja vaata et sa teistele jalgu ei jää, 90 on paras kiirus millega lasta ja nagu ummi ütles et sellest tekivadki osaliselt paugud.
kiskuge aga köik piirajad maha, nii löbusam, kihutage nii et teepeenrad keskjoonel, andke minna, jartsile , et öpi ise söitma köigepealt, siis tule vanainimestele kraevahele piuksuma, lappa kodus oma mudeleid!
to ummi vaat noormees sa sõidad seal oma scann94 ga 2 kypsise kasti kongis aa teised veavad ikka koormaid mis algavad 24 tonnist nii et ple ju mõttet kimada ja kui mööda tahad sõita,näen seda peeglist ka ja yld juhul olen gaasipedaali tagasi tõmmand
täitsa nõus guitsiga
ja sina, to mina-sina poja õppi kõigepealt kirjutama ja siis vaatame kes kelele jalgu jääb
to mina,ei vea kõik küpsised ön ka teisi koormaid.eivaidle vastu enamus rekkamehi näitavad et anna minna tee vaba.ise olen samast klassist.aga kui ma ikka ei kiirenda,tõmbab hinge kinni,siis onjama mööda minna ja istun sinu taga, klaas ****ne,nähtavus null.saaks mööda, sõidaks 90-ga.sinul rahulik,saba pole,minul hea klaas puhas.
tartust paideni, mäos pidasin kinni ja kohva tegin! seda liinibussi sabas!! olen näinud väljalöigatuid laipasi mis iganes~!?( 10 a kiirabi) seepärast ei kipu kuskile, aega kyll?? kihutage aga! kui ikki saba taha tekib, krt pole raske teeäärde tömmata ja suunaga märku anda! klatsige kui palju tahate! see on minu pöhimöte!! tean et tuleb söimamise laadung nyyd , andke tulla!!
Olen vaiksematel teedel kui pikk saba vaikseid taga, teinud meelega ringide peal terve ringi ara, et lasta vaikestel minna ja seda tihti inglismaal.
Aga piirajaga pole motet jantida, hispaanias hakkavad tahho rikkumiste eest trahvid 5000eur, pluss uus taatlemine jne. Mul on onnestunud kahe paeva jooksul hispaanias saada 3taiskontrolli osaliseks.
Hoidke ikka pikivahet ja rahulikku narvi liikluses.
sõitjad jagunevadki enam-vähem kaheks: ühed, kes sõidavad nii kiiresti, kui piiraja lubab( st.~ 93 km/h). teised jällegi 80-85km/h ja on sellised rahulikud vennad, aega küll ja ei torma kuhugi. reeglina lasevad viimased ikka mööda ka. neid fänne on küll, kes piiraja maha võtavad või seda piirkiirust tõstavad ja eks nii mõnedki on trahvi ka saanud... nii et andke aga minna ja eks elu õpetab.
mõnele teadmiseks et eestis teedel max kiirus 90km/h talvel ja kuidas siis 140km/h kellegist mööda kimada?? no märtsi kuuni võib seda lubada aga peale seda seleta mentidele mida tahes ja load võetakse ka vähemalt 3 kuuks ära.
kiiruse piiraja maha ?? nyyd kui mendid juhuslikult meerikut tahavad vaadata siis tilu puul ju.
to guits ple ma mingi hale tegija 8 aastat olen vedand mets Scania 143 500hj ja nyyd 470ne multilift systeem aa sina neist asjadest miski ei jäga.Kas siis tegijad on teia arust seal euros kes libavad mööda asfalti see ju kõige lihtsam asi. Ma pole seleks sinna läind et mul kodus pere ja palk ka pea päris norm. kle guits ega sa parameedik ple??
Loen Su teksti ja aiman kuhu välja jõutakse.Loe eelmisel lk-l suletud teemat(kes tunneb...).Piiraja võib lüliti alla lükata küll,aga ainult siis kui poolitsaga kohtumine välistatud.Viimati kohtusin sini-valgetega Piibe mnt.-l pühapäeva hommikul 10.00.Nad küsivad Su`lt juba enne "vile puhumist"ketast näha.
to:mina.Minu pärast sõida kasvõi 40-ga aga lase kiiremad mööda.st.anna märku.Aga millegi pärast enamus metsakaid ja laua vedajaid seda ei tee.Ise olen sinusugustega pidevalt hädas,sest kui on laeva kiire siis peab lihtsalt piiraja kinni laskma,laev ei oota.Samas sõites suurema osa soomes rootsis lihtsalt harjud täiega sõitma kuna seal kõik(peale venelaste)sõidavad nii,ka metsakad.Koormad on neil aga ikka tunduvalt raskemad,tehnika ka muidugi vastav.Ise vean ka pidevalt 25-26t koormaid ja ei julgeks väita,et tehnika sellest rohkem laguneks või kütet rohkem kuluks(FH420 JA KRONE 1999vl).Minu jaoks on kõik sinusugused venijad kehva sõiduoskusega käpardid kes ei oska või ei julgegi kiiremini liikuda.Millegi pärast leidub selliseid ainult end.sots.maades lääne pool on nad ikka haruldus.Aga ärge võtke seda isiklikult,see on minu arvamus.
olen 16a igasugu asjandustega söitnud, nyyd viimane 10a kiirabis+lisa teenin yhes transpordi virmas, ei ole minagi mingi euru hlgus! kodudeede aukudes seilan! volvo f12, fl 10 ja ne, vene vankritest ma ei räägigi! kraziga pole söitnud! aga teema oli ikka kiirusepiiraja ja miks seda maha kiskuda?? mina , su jutuga olen ma nöus, aga minu pöhimöte oli see , et miks pöhjuseta kihutada?? kuhu on kiiret!? ikkagi tehke siis mulle selgeks , miks peab ilmtingimata mööda ajama kui keegi ees on ja ei suvatse mööda lasta??
No saa aru ,guits112 ,mõnedel on lihtsalt KOGU aeg kiire ,alates sellest hetkest mil voodist õigel ajal üles ei saa.
A te kuradi kiirustajad ,kas tuledega olete proovinud märku anda ,et 'käi raibe jalust!' ,mis edasi on juhtunud?
90 km/h EI OLE KOHUSTUSLIK LIIKUMISE KIIRUS ,VAID PIIRKIIRUS.
To:guits , vaata mõnimees tahab perele raha ka teenida ja liigutab ennast mitte ei uima 70-85.
kui raha tahad siis tee tööd, ja ega asi ei ole nii et kui tahad siis kiirustad ja kui ei siis ei kiirusta. saa rekkameheks ja siis näed kuidas asjad käivad,
(mina ple rekkamees mudu, aga tean kuidas asjad käivad kuna olen terve elu peaaegu kaasas olnud)
teeningi raha ja seda kahe kohaga, on minulgi pere! olen igasugu kiiruste ohvreid näinud ja köike muud mida tava inime ei näe, sellest minu pöhimöte on see, miks piirajad maha!? milleks need mööda kihutamised!kuhu me jöuame, yhesönag tahaks kokkuvötteks öelda et austust meie, teie, mis iganes vahel vöiks rohkem olla! andkem kiirematele teed, abistagem teedel abivajajaid!
jartsile nii palju, et oled muidu asjalik, ja loodanet sinust tuleb kunagi asjalik, maanteé hunt! oma vanusekohta tead sa kuradima palju, ok edu sulle!(olen su kommentaare lugenud):)
oki oki tänan aga ma ytlen weel seda et põhjamaades on piirajaga sitt lugu kui 24-26t seljas ja piiraja 85-90 peal ja kui siis on suur mäkketõus siis on masinal hing kinni, sellepärast oleks kindlalt kohe hea.
seda olen ise kogenud aga mitte roolitaga.:D
Adminnil siin vaja kord majja luua. Soimama tulite siia voi.
Soome vanamoor 56aastane laseb Valge era FH-ga max85km/h Lubecki ja itaalia vahet aastaid.
Ja pole probl.soita max85km/h, utles et alguses vandus kull, aga harjus ara kuna kutusekulu laks ka vaiksemaks.
Nimelt oli ta lainud FH-ga ulevaatuspunkti soomes, meestega tulli ja need tal asja paika panidki.
teema vist ammmendatud.arvamusi seinast seina.ei tahtnud mingit arvutifännide möla kaeda,vaid spetside arvamust kuulda.tänud tegijatele,ülejäänud toksige edasi arvutis,või kui on aega siis keerake rooli kah!
Eesti tahho taatlejad on mokud... Ei teagi oiget sona nende kohta. Kusagil riigis ei noogita oma autosid ja autojuhte niipalju kui Eestis.
Taiesti norm euroopas on, et piirajad on reguleeritud 91 voi 92km/h. Aga soidetakse veic alla 90 mingi 87 voi 88, olenevalt riigist kus asud.
Paljudel Eesti autodel tahhod loevad kiirust VALESTI, ikka autojuhi kahjuks, kontrollimisel teepeal on nii, et piiraja on 89km/h ja tegelik kiirus on 86 voi 87km/h. ja tahho loeb ketta peale veel 94km/h.
Koigepealt peaks oma tegeliku kiiruse ara kontrollima siis tahhole luliti vahele hankima.
Austan vanemaid autosid millel pole piirajat peal, muts maha vabalt hingavate autode ees.
To jarts:(oeldud sobralikult) vana oled siis kui voi suus ei sula. Parimateks veoauto juhi aastateks loetakse 45 ja ule... vaata tookuulutusi, loevad kogemused.
lase lihtsalt piirajat edasi tõsta.oma autol oli piiraja juba ostes 98 peale sätitud.maanteel sõidan stabiilselt 85-86km/h ja seda varu kasutan möödasõitudel kui vaja,aga tavaliselt pole vaja.see väga harva tarvis kasutada.sellise kiirusega ei tule poller ka kraesse.tühjalt sõites paaril korral 98-ga polleritele radarisse sõitnud,aga maha pole võetud.ja kui logistikud vinguvad,et kiire-kiire,siis saad alati oelda ,et ma juba kihutan 90-ga.rohkem ei lähe ja pole ka lubatud.
muide minu auto 86 km/h = scania 90 km/h.mitme kolleegiga katsetanud.nüüd on rehvid poolenisti kulunud ja siis libiseb scania õige pisut eest ära.aga möödasõitu saab ju alati lällari kaudu arutada.see kindlam kui suunaga.küll olen öelnud,kui mõni pikem sirge ees kuid taamal paistavad auto tuled,et anna minna,küll ma nats tagasi lasen.pole ju üldse raske veits paremat jalga kergitada või korraks piduri pedaali toksata ning kui teine möödas siis uuesti parem jalg sirgu või püsikiirusehoidja nuppu vajutada.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.