Veoautod ja rasketehnika

Tahan saada rekkajuhiks! Kuidas edasi?

Tulevane juht
20:20 22.01.2005
Tere
Olen küll tsipa noor aga huvitavad väga rekkad ja tahan ka saada rekkajuhiks.....varsti hakkan ka lube tegema ja siis oleks ka te abi vaja.
Et siis tean millised load ka endale teha!
Lähen eesti firmasse autojuhiks ja tahaks nii mõndagi teada rekkameeste elust ja olust.
Tahaks teada mis rohkem kasu toob ja mis oleks mõtekam, kas eestisisesed veod või siis rahvusvahelised veod. (endal autot pole...lähen sinna firmasse kus auto antakse ise)

Siis tahaks tegelt ka teada kui raske see rekkameeste elu ikka on? palju magada saab? palju palka saab? mis kulud tuleb auto juures ise maksta? palju raha söögi peale läheb? kus saab pesemas käia (kui oled rahvusvahelistes vedudes)?
Ja muidugi tahaks teada kas kuskilt raha endale ka näpistada ka saaks? sest olen kuulnud et need rekkamehed ikka näpistavad endale!

Algul lähen kindlalt eesti sisestele....aga tahaks teada kas pärast on mõtet minna rahvusvahelistele?

Palun vajan tõesti teie abi ja vastake nii paljudele küsimustele kui võimalik! Sest sellest vist oleneb ka mu elutee!
Tänan

Muudetud 18.03.10 09:09

jarts
20:32 22.01.2005
vana praegu oled??
Tulevane juht
20:40 22.01.2005
inc
20:50 22.01.2005
Kõigepealt vaata et endale c-kati saad, siis vast aasta pärast saad e kah kätte . Kui need on käes sul siis võid edasi mõelda, aga ära sa seda loodagi, et keegi tahaks endale autojuhiks kedagi kes on just load kätte saand, autost on ka ju ikka midagi vaja jagada, ega ainult load ei aita .Proovi siis kellegi usaldus kah võita, mine sa kurat tea , ehk isegi õnnestub
Muhv
20:56 22.01.2005
Pole ise küll suurem asi rekkamees aga kõikidele küsimustele ikka foorumi teel vast vastust ei saa :)
No mõtle pisut loogiliselt kui siin hakata näpistamisest rääkima siis võib ju mõni foorumit lugev firmaomanik poistel "torud" kinni keerata :)
ratastel
21:01 22.01.2005
üldiselt on nii ,et kui mingi jama siis esimene ikka autojuht kes selle **** kaela saab,peab säilitama rahulikku närvi ja külmakõhuga vaatama kui mingi **** on,magamise koha pealt vast ikka saab(mina vähemalt)aga eks ülemused tahavad ka et palju km-d ja magamiseks jääb teinekord aega väheks aga eks see viimane oleneb ikka mis firmas ja mida vead,eestis sees minu teada palgad 5000-8000(u.sinnakanti)ja söök teepeal suht kallis,üks söögikord teepeal ikka vähemalt 50eek kui sellega saab hakkama ja teine asi kas piisab et korra süüa,aga eks see kuda kellegil,ise sõidan eestis ja lätis ja on omal gaasipliit ja söögi teen ise (kas või mingid salvesti purgid)ja magamise saan sättida ka ikka nii et ketas väga ei kannata,aga tean et suur probleem on mis ei sõltu autojuhist vaid ikka sellest mis tööga kaasnevad:ülekoormad ja ületunnitöö,mis ei sõltu tihtipeale üldse sinust-seda peaks küsima kui kuskile lähed et kuda nende asjadega on ja kui mingi trahvi saamis võimalus olemas kas ülemus maksab need ikka kinni või pead omast taskust kinni maksma,see minu arusaam a nii tean vähemalt mina ja olen kuulnud teiste käest,kokkuvõttes on autojuhi elu üks koeraelu:magad kuudis,kused vastu ratast ja sööd kausist a igatahes edu sulle tulevikus
Tulevane juht
21:26 22.01.2005
Tänan sind väga "Ratastel" .... ootan veel vastuseid! nii palju vastuseid kui võimalik :D
Ennu
21:30 22.01.2005
ja kui leedus , ise käisin leedus ja 160 eeku läks toit , sai nälja äda polnud , sai pelmeene jpm libistatud ;) . endalgi plaan alguses eesti sisest , olen ma sotu või ei tea , aga hakke peale vist sõidan küll , kui veel metsa jägub :) , aga ennem mingi pisikese putuka peale , atego näiteks jne
Tulevane juht
21:36 22.01.2005
No muidugi...ma olen ikka loll et hakkan küsima näpistamise kohta...selles suhtes on sul täiesti õigus "Muhv" ....aga kui keegi suvatseks mulle seda infot jagada siis ma oleks väga tänulik

[email protected]

ratastel
21:36 22.01.2005
niipalju veel et rekaga alusta hakkeveost kui võimalik,hea lihtne ,lihtsalt sõida ja ei mingit ****i
Tulevane juht
21:41 22.01.2005
Jätan meelde ...eks näis mis tuleb...loodan et saan siin veel vastuseid!

Ratastel kas sul ei ole MSn-i? saaks natuke juttu puhuda...sellest rekkamehe elust üldse:D....ma olin 13 aastane kui see rekka pisik mulle külge tulin...kui olin 14 ja 15 siis hakkasin asja lähemalt uurima...ja nüüd kindel mõte minna rekkameheks :D
ratastel
21:56 22.01.2005
ei ole kahjuks,eks küsi niisama kui midagi pähe tuleb,vastan hea meelega kui sellest abi on
Tulevane juht
22:04 22.01.2005
väga hea et eestis leidub selliseid mehi kes tahavad ka noori ja uusi aidata sest eks see algus ole ju alati raske :D

Tahaks ikka teada...kui sõita eestit ja lätit (näiteks) palju siis päevas peab ära sõitma umbes (mitu km) ja mitu tundi antakse magamiseks?...ja kas see ei ole hea kui ma kohvi ei tarbi?...sest ma kohvi ei joo ja ei suitseta ka....noh aga vahest mõne õlle sisse ikka lasen :D
Nokatsiga rekkamees
23:35 22.01.2005
Olen üle 15 aasta rekkadega ringi kimanud. Mõnus tunne on mööda ilma ringi sahistada. Poolas on juba nii mõnigi kobe chick tuttav. Mul on korralik magamisase kabiinis, hea chikkidega möllata, panevad hästi küll. Tavaliselt libistan ikka sõidu ajal õllet ka, nii möödub tead aeg kiiremini. Mul on autosse spets süsteem ehitatud. Tuleb ju ikka vahel vedelama ja paksema häda peale, aga egas aega peatuda ei ole. Enne sõitma hakkamist ühendan oma toru teise toruga, mis juhib siis kogu kraami autoaknast välja. Mõni on möödasõidul teinekord pihta saanud ja siis tuledega vilgutanud nagu segane, aga mis ma teha saan, häda ei anna häbeneda.

Selline see rekkavenna elu on, pole nuriseda suurt midagi, anna ainult minna ja naudi elu!
tüüp
23:38 22.01.2005
Algul ikka alusta Eestist ja no ega kollanokkasi välismaistele ei võetagi kohe.Eesti sees on palk nagu ta on.Oleneb kuhu firmasse saab ja no otse loomulikult,kui tahad hakata normaalset teenima ja elama siis firmasse,mis viib kaupa Euroopasse.
Tulevane juht
23:44 22.01.2005
Täpselt minu mõte! :D.....aga keegi võiks rääkida sellest rekkamehe elust rohkem....palju naistega saab möllata :D? kui raske see on?
palju päevas räha läheb? jne
tüüp
23:49 22.01.2005
Naistega võid möllata nt laevas või siis võtta tee äärest mõni l**s nende viimastega ole ettevaatlik.Ega Eestis sisetööd tehes sööd ilmselt kodus ning toidu peale läheb nagu läheb.Euroopasse minnes osta ikka endale gaasipliit(väike) ning nt Salvesti suppe ning muidu sääraseid asju,kui sa söögitegemise peale ei viitsi aega kulutada.Kui hakkad sõitma maad mööda Euroopasse siis nt Poolas ja siin ida pool on söök teeääres odavam ning võid väljas süüa.Laevaga minnes on söök ja magamine laevas,kui on vähegi normaalne firma.
Tu:levane Juht
23:58 22.01.2005
Ise pole rekkas seeski käind, a sa Tulevane oled ikka üks paras frukt... Loen siin ja irvitan
Et kui raske naistega möllata on? eeh tõ
Tulevane juht
00:17 23.01.2005
kui tead siis olen ´rekkas sees käind....juhuslikult oli mu paps rekka peal....aga ta lõpetas ära peale avariid...ja siis..RIP
Ja olen jah tulevane sest praegu ma pole veel juht...aga tahan saada...nii et hoia oma suumulk kinni kui sa asjast ei tea....ja eks iga inimene tahab teada kuidas seal on....ja kuidas naistega on...sest eks see rekkamehe elu üks ükildane ole

Nii et rääkige teemakohaselt mitte ärge ajage mula palun....kõik on suutnud korralikult rääkida asjast ja aidata..aga ikka peab mingi **** tulema ja mölisema ise lükkab veel mudeleid krt
jarts
00:23 23.01.2005
To: tulevane juht: anna andeks aga jummala lollid küsimused sul on, "palju magada saab, kus pesta jne"

kui rekkameheks tahad saada siis peab mingi pisik ikka sees olema, kas sa autodest jagad ka midagi. oled sa yldse rekkadega kokku puutund.

(päris nii see asi ei käi et lähed firmasse ja hakkad sõitma)
ära pane pahaks mida ma rääkisin :))
edu sulle
treilamees
00:30 23.01.2005
ega vist alla 21e taheta piiritaha lubada
Tulevane juht
00:32 23.01.2005
jah ei taheta jah lasta alla 21...nii kaua sõidakski eesti vahet...saaks tiba kogemusi

Aga kas keegi seletaks mis saab edasi kui mul load käes?

Auto remonti tunnen ma ka tiba...ja rekastega on kokkupuuteid küll
juht
00:49 23.01.2005
anna andeks,aga sina teemapüstitaja oled ju laps veel,mitte vanuse poolest,vaid jutt on sul selline nagu elaks ilusasti emme tiiva all.ära sellise jutuga kunagi potensiaalse tööandja poole pöördu,saadavad su kohe peesse.kasvata parem iseloomu,äkki muutub siis ka su jutt mehelikumaks
Mel
00:52 23.01.2005
Sorry, tulevane juht, aga sa tundud mingi naiivse lambana. Nõmedad lapsikud küsimused sul, keskkoolis ikka oled käinud?
Sossa Sepp
02:30 23.01.2005
See "Tulevane juht" paistab küll mingi armukadeda eide moodi ,kes uurib siin rekkameeste käest siseinfi selle asemel ,et oma jolbri käest küsida.
A teemast: koeraelu see amet on ja iga konn lihtsalt ei sobigi sinna. Paljalt tahtmisest ei piisa - võid ju aktiivne olla ,aga liidame lolluse ja muutudki väga ohtlikuks nii enesele ,teistele kui ka masinale.
Paarimehega pead suutma arvestada ,aga kui tema sulle meeldib ,siis ei pruugi sina talle sobida jne.
Magamisele mõeldes võid küll kuskile lipsumeheks kandideerida ,saad 8 - 17ni ja sooja sängi naise kaisus omas kodus.
Remontida pead suutma ka -30 juures hanges ,sest töökoda teel vaevalt keegi omast taskust maksta tahaks.
Muide ,kas sel tahtjal armees käidud ja millega seal tegeles?
Ise sai 2aastat sinna maetud ja betoonpõrandal oma ZIL-i putitatud. Tuul just eriti ei tõmband ,kui boksiuksed kinni olid. Rekkameheks ei hakkaks enam sellegipoolest. Niigi elan rohkem metsas kui kodus ja nii juba viimased 15 aastat.
Tulevane juht (õige)
09:51 23.01.2005
Kuulge kes on minu nimega siia juttu toppinud?????? Osad on küll krt minu omad aga mõned junnid küsimused mitte....no tead krt!
Jah magamist ma mõtlesin ise....aga naistega möllamine??? no krt!
peab ikka selliseid ****e siin ilmas olema!

Ma tean palju rekkamehe elust juba sest rääkisin meelisega...msn-is
ta õpetas mulle kõike
Remont on enamvähem mul käpas...kui käigukast üles ütleb siis ega ei oska parandada....aga ´teisi ikka enamvähem!
Tulevane juht (õige)
09:53 23.01.2005
Kuulge keegi võiks rääkida ikka veel....kui ma load kätte saan mis edasi tuleks mul teha...egas ei ole ju nii et load kätte, firma, sõidan....egas see vist nii ei käi :D
guits112
10:29 23.01.2005
kylasta proffide lehte, sealt saad igatsortinfot , muljeid, pilte,saad ka vastuseid! www.profid.ee
Tulevane juht
10:46 23.01.2005
Rääkige palun veel rekkamehe elust....sest mul nädala aega aega...siis lube tegema
B on olemas...tegin kui sain 16 aastaseks ....aga nüüd vaja C teha
guits112
11:05 23.01.2005
esialgu saad ikka C1, SÕIDUAUTO & VEOAUTO

BC1-kategooria (sõiduauto ja veoauto registermassiga kuni 7500 kg) alates
18. eluaastast läbides kursused, pikkusega 10 nädalat.

VEOAUTO registermassiga kuni 7500 kg

C1-kategooria alates 18. eluaastast ja omades B-kategooria juhiluba, läbides
1,5-kuulised kursused.

VEOAUTO

C-kategooria (piiramatu registermassiga veoauto) alates 21. eluaastast, omades juhiluba 1 aasta ja läbides 1,5-kuulised kursused.
guits112
11:07 23.01.2005

SÕIDUAUTO + HAAGIS

BE-kategooria (haagis registermassiga üle 750 kg või B-kategooria autorong registermassiga üle 3,5 tonni). Alates 20. eluaastast omades B-kategooria juhiluba. Kursuse pikkus 3 nädalat.

VEOAUTO+JÄRELHAAGIS (AUTORONG)

CE-kategooria alates 21. eluaastast, omades C-kategooria juhiluba ja läbides 1,5-kuulised kursused.

AUTOBUSS

D-kategooria alates 21. eluaastast, omades kaheaastast B-kategooria juhiluba ja läbides 2-kuulised kursused ja nii edasi
treilamees
11:16 23.01.2005
mis seal ikka.teed load ära .otsid mingi klubi kellel sulle on midagi pakkuda.alustuseks võiks olla mingid jaotusveod.neid tööbörse ja -kuulutusi ise ei usalda.head kohad saab ikka sõprade-tuttavate abiga.nagu ma aru saan sul selliseid juhtidest sõpru pole,tuleb ikka töökuulutustest alustada.tuleb ennast pakkuda ja uurida pakutavat.ja kannatust tuleb varuda .elu? suht koeraelu mis puutub töö ja puhkeaega,siis lõhkiaetud ketta eest vastutad ju sina.muidugi saab trahvi teha ka ülemusele aga pole kuulnud,et seda kuskil rakendatud oleks.edu õpingutes
Tulevane juht
11:25 23.01.2005
Mul tutvusi Est-Trans veos!
arvan et sinna lähen esimesena....ja tutvusi Tallina Toiduvedudes!
Kuhu minna? Kumb parem? kas keegi on nendes töödanud?
Alguses mõlemas ikka eesti vahet siis kaugemale :D
meeme mee
11:27 23.01.2005
kuti kõige suurem mure on kas ja kui palju magada saab....mine tõesti käi sõjaväes ära ja siis tule küsi uuesti nihukesi küsimusi. (sõjaväes saad tappa nii lolli küsimuse eest)
Tulevane juht
11:30 23.01.2005
kahjuks ei saa ma sõjaväkke minna!...juba kutsuti ja käisin läbivaatamisel ...aga mul on lampjalad ja siis ei saa minna!...sest kui jooksen pikemat maad siis hakkavad jalatallad hullult valutama!
Ise olin sõjaväest huvitatud aga näe....ei saanudki minna
treilamees
11:35 23.01.2005
alguses pole tähtis kumb on parem,mine sinna kus moraalne tugi suurem.sõida,tulevad kogemused siis aega valida kus on parem .
Tiit
11:49 23.01.2005
Lasteaeda tagasi!
cowboy
12:08 23.01.2005
To tulevane juht, kohe alguses kusimus, mida Sa motled selle all:
..Ja muidugi tahaks teada kas kuskilt raha endale ka näpistada ka saaks? sest olen kuulnud et need rekkamehed ikka näpistavad endale!..

Kus sa votad seda, et keegi varastamisega on rikkaks saanud. Unusta kohe sellised motted ara kui tahad hingest autojuhi elukutse peale tulla. Ainuuksi selline mottelend on juba solvav ja kogu ametile plaki tegemine. Torva tilk meepotis. Enamus tosiseid mehi teeb ausalt tosist, ohtlikku ja rasket tood teepeal, nad kaivad vaga harva kuskil foorumites sona votmas.

Kusimus: kas tahad saada tavaliseks autojuhiks voi valid endale tosise eluviisi teenides sellega ka igapaevast leivaraha. Uhendades too- hobi- lobu- vabaaja. Ainult lobu parast euroopas ei kaida, selle too eest peab saama ka korraliku palga. "Rekkameheks" ei sunnita, see too opitakse selgeks aastatega. Taielik valjakutse iseendale, kas tahad, saad hakkama voi loobud ja virised.

Kui oled valinud endale selle teise ja tosisema too, siis ara esita motlematuid kusimusi ja kuula, max kuula mida vanemad kolleegid raagivad. Alati on mida korvataha panna. Ja kui tuled teepeale, osta endale tehnoturust "lallar" ja jalle kuula. Lallar ei tee sinust veel proffi.

Esimesed 2aastat haakega on koige ohtlikumad Sinu elus. Sa lahed liikluses kole julgeks,tundub et koike tead. Pead arvestama sildade korgusi, auto gabariiti, pikkust ja seda, et haage keerab tagant ule. Silmad tuleb liikluses lahti hoida. Loodame, et jatad enamuse valestiehitatud poste pusti ning kolleegide kabiine terveks.

Kohtumiseni profid foorumis ja teepeal. :)
Jarjekordne aasta ule 100 000miili avariidetta mooda euroopat kolatud.
treilamees
12:21 23.01.2005
cowboy jutt õige need,kes tahavad "näpistamisest" elada jäävadki eluaegseteks otsijateks
to cowboy
12:39 23.01.2005
mhh varastamisega rikkaks ei saa,siis sa oled kyll kitsarinnaline, tööga ikka rikkaks ei saa(vaata EW) ;))),ja vaevalt et sa nii aus oled
Tulevane juht
12:52 23.01.2005
Tänan sind cowboy.....panid mulle aru pähe!
ma olen sellest tööst ammu unistanud.....ja ma loodan et ma ei lähe liiga julgeks liikluses...sest tean tegelt kui kerge on veoautoga pisikesi avariisi teha!.....
TÄNAN SIND ROPULT COWBOY......ehk saaks kunagi kuidagi rääkida ka?
oleks vaja sellise targa õpetusi sult!
msn?....oleks tänulik
meeme mee
13:02 23.01.2005
vaadake vähem filme...
Re
13:07 23.01.2005
Vaata foorumist liikmete nimekirja, andmeid, kes tahab see otsib, kandikul ei tooda midagi kohale.
Veelkord, ma ei pea varastama, voib ka ausalt tood teha, saad norm raha norm too eest ja magan oosel nagu maru rahu ise. Kahju, et osa Eesti mehi toesti peavad sinna paagi kallale minema, neid ikka vahest on, eriti probleemsetes firmades.
Mind pole vaja ropult tanada, tark ma ka pole, sest siis oleks juba ammu toompeal ja ei kaiks kodust ara, vaid sooks iga ohtu kodus sooja suppi. Hea kui leiad omale infi mida otsid.
jarts
13:12 23.01.2005
ole üle 40 tunni roolitaga ja paar tundi saad magada ja siis näed rekkamehe elu.
nagu eespool öeldi et koeraelu.
to jarts
16:16 23.01.2005
No oleneb ikka firmast ka.Need,kes siin Eesti sisest teevad nendel tõesti paras koeraelu.Euroopas ei ole see nii väga võimalik,sest trahvid on suhteliselt karmid ja firmad ei raatsi eriti riskida.
lugeja
16:40 23.01.2005
Siin foorumites räägitakse et noori ei tule peale, pigem otsitakse isegi vanu mehi uuesti üles.Siin eespool ütles üks mees täitsa õiged sõnad- mine käi kõigepealt sõjaväes ära,mina lisaks et selle allmõeldakse tegelikult NL sõjaväge,kardan et see meie 8-kuune pull ei suuda veel mehejuttu suhu tuua. Vanasti öeldi lihtsalt- läks tattnokk sõjaväkke, tagasi tuli juba karastunud mees kellele võis töö kätte näidata.Vot sellepärast meil pealekasvu polegi.
Cowboy ütles õieti: kuula mis mehed räägivad ja veelkord kuula, ära mölise vahele, sest sul lihtsalt pole veel kogemusi. Tee oma tööd mis ülemus annab, tee seda korralikult nii et ise häbenema ei pea ja siis ükskord pakutakse kui juba vastutusvõimelise täismehe mõõdu välja annad.Ära solvu selle peale aga sa lihtsalt näita oma kindlat tahet ja asjalikkust, õpipoisi aja olema me kunagi kõik läbi teinud. Ja ära tõesti arva et kahe reisi järel võid juba kuskile firmasse logistikanõunikuks kandideerida nagu lapsministritel on lapsnõunikud.
Edu sulle, väärt mees leiab oma koha elus ja ükskõik mis ameti valid tee seda nii et pärast ise häbenema ei peaks.
toits
16:51 23.01.2005
Minuarust lampjalgadega ei võeta ka rekkameheks,nii et ära unista seal midagi.
Tulevane juht
16:55 23.01.2005
võetakse küll....käisin vestlusel...ütlesin et lampjalad...ja öeldi et see pohh....ja saingi tööle juba...ütlesin et aega läheb sest C veel pole käes...aga nad ütlesid et võtavad mu vastu ükskõik millal. (pst natuke oli ka tutvusi :D )
ratastel
17:05 23.01.2005
eile sa ju veel töölei old nagu aru sain ja pühapäeval võetakse tööle siis
jarts
18:01 23.01.2005
ise sa ytlesid et sul pole veel autolubegi.
ajalehe poisina said tööd we+
Tulevane juht
18:46 23.01.2005
Ei vestlusel käisin tuttava abiga...mingi nädal tagasi....siis sain teada et kas ma ikka sobin...et ikka kõik korras on :D....ja lampjalad polnud probleemiks...ja noh tööd veel ei ole...aga firmas olen sees...kui load saan siis võin sinna iga kell sisse sadada ja tööle asuda...eesti sisene vedu ja autoks antakse scania furgoon (külmetusega), hakkan külmutatud juurvilju (noh neid pakendeid) vedama peamiselt
Meha
19:42 23.01.2005
Rekkameestele väike jutt_: samal ajal kui te poolas ruberoidi trukite teadke seda, et loodus tühja kohta ei salli ning samal ajal paneb keegi kodus teie naist.irw kõvad mehed olete
meeme mee
22:05 23.01.2005
mina varsti kardan juurviljadega scanne...ausalt..
Ennu
22:09 23.01.2005
irw mina tõmban tee äärde , kui juurvili mööda sahiseb :P
guits112
22:17 23.01.2005
ennu ära karda , ma ka juurika rallit aegajalt harrastan!
Marko
22:25 23.01.2005
Soovitan teemaalgatajat mitte liiga tõsiselt võtta, see postitus on ka tema sulest:

noku 19:14 täna
Veoautod > Daf XF 95? > Re: Daf XF 95?

tussi auk on see auto vot! tuleb **** peale läheb vedelaks krt! mõtetu!
siim
16:42 27.01.2005
kuulge rääkige siis Tulevasele juhile :D...is pole eriti suur rekkamees :D aga eks eestit sai omal ajal veetud :D
maa
19:23 12.02.2005
minu autojuht laseb ungari vahet,iga nädal päeva,kaks,kolm kodus,palk jaanuari kuus 16000.-,mida veel ma nende eesti hindadega lubama pian on seda vähe või palju ma ei tia.
Rekkamees
11:58 29.03.2005
Mina olen juba 4 aastat Inglismaal seda tööd teinud. Eestis käin harva, sest kisub vahest. Palk oli alguses 1500 naela. Seda juba sellepärast, et olin just saanud load ning mulle anti lihtsamaid otsi, kus ei pidanud hullult manööverdama igasugustes kitsastes LOndoni Supermarketite hoovides. Täna on mu palk 2300 naela, kuid tööd tuleb ka teha kõvasti. Aeg ajalt saan ka rohkem. Kõige suurem palk on olnud 3000 naela. Elan üldiselt nagu kuninga kass ja olen rahul. Autoks( just sain) on 2 aastat vana Mersu. Igal juhul soovitan punnitada. Alkoholiga peab muidugi piiri pidama. Pead alati arvestama ühe päeva varuks. Üldiselt on elu nagu hernes. Loomulikult läheb mul igasuguste maksude peale suur summa. Maja- 650 naela pangale, kommunaalmaksud 100- 300 jne. muud jubinad. Igaljuhul löö läbi. Eestis ei soovita lolli mängida. Siin ei ela ega sure. Siin saad mingi 15- 20000 ja pead läbi akna sittuma, pelmeene jurama hommikust õhtuni ja üldse olema nagu kodutu. Minu reisid on alati planeeritud. Sisaldab hotelle, norm. sööki jne.
no
21:14 06.04.2005
ühe autokooli kodulehel kirjas, et ce-kat võib taotleda juba vahetult pärast c-kat lubade omastamist. St seda, et enam ei ole seda aastast ooteaega nagu vanasti või olen asjast valesti aru saanud? Tahaks loota et mitte.
coolfreese
21:22 24.09.2005
yx tartu firma pidi koolituse ja load tasuta tegema uutele juhtidele kes aga siis palgast maxad tagasi ja see on kokku juba mngi 40000-50000 eeku
Raikats
21:10 14.10.2005
Olen peatselt 52 a vana ja rekkajuhi kogemusi pole nagu ollagi. Kõik load aga on mul juba aastast 82. Olen kogu elu olnud peaenergeetik, katlamaja juhataja, tootmisjuht, automajandi juhataja, siis jälle energeetik. elu on teinud keerdkäike ja olen nüüd jõudnud seisuni, kus olen rekkajuht ka! Olen tegelikult kõrgema haridusega. Mingil ajahetkel on mulle öeldud, et olen rooli taha sündinud - kõike olen suuteline juhtima, millel rool. Võibolla kui keegi näitaks, kuidas, siis tüüriksin ehk helikopteritki! Too tolleks, aga olen nüüd paar reisi teinud - hollandi ja tšehhi koos staažika sõbrast rekkajuhiga teeb seda tööd juba pea 15 aastat. Sõitsime tõega pool maad mina, pool tema. Minu arusaamist mööda pole sõit üldse probleemiks, tähtis on hoopis see kuidas oma sõitu ajastada ja et kusagilt valesti ära ei pööra! Alles eile ütlesin sõidust prantsusmaale ära, kuna pole mingit kindlustunnet, et õigel ajal õiges kohas olen. Enne ei julge ikkagi minna, kui olen omale läpaka ja gps - i muretsenud, sest teedeatlase järgi pole võimali ilma kogemusteta sõita! Atlase andmed on 7...8 aastat vanad - paljud ristumised muutunud, ehitatud palju möödasõite, ümbersõite jne. Mina igal juhul ei oska. Nafta maksab ju jube palju! Võtsin MB Aktrose paagi täis - vaatasin ostutšekki ja teadvustasin endale ligi 8000 .- krooni maksab! Mõtle, kui saksas kiirteelt valesti maha sõidad ja pead uue kursi valima ja kui su palgast üleliigne diislikulu kinni peetakse - kas saadki enam palka, või jääd firmale võlgu? Teine asi on veel piiritagused trahvid - kas poola võmm võib hoobilt su palga olematuks teha, oled sa süüdi või mitte kohtuvaidluseni asi nagunii ei lähe! Ma olen liialt vana,et kaskadööri mängida ilma tagalat kindlustamata! Ilma GPS - ita vastu talve ikka ei lähe! Kõigil on kord esimene kord minna ja edu sulle! Hakka muidugi kõigepealt riigisiseseid tegema - ilma selleta ei saa kuigi!
karl
23:11 14.10.2005
Eelmisele : ei pea olema just GPS ja läpakas.Müüakse seadmeid,mis ilma eelpoolmainitud tehnikata näitavad noolega sulle õiget teed ette ja ka häälega.Selline väike ekraan on.
aadu
13:00 05.02.2006
päris kaua üleval püsinud teema :D
üle aasta juba...aga teemaalgataja oli küll vist teema postimamise ajal mingi 13-14 ja lihtsalt "rekkafänn", aga noh mina pahaks ei pane kui noored huvi tunnevad, aga ei tasu valetada...
Kuigi tegelt kui oleks vanusekt öelnud 14 mitte 19, siis ei oleks ka nii palju postituse tulnud, see on vähemalt minu arvamus
xyxx
21:24 08.03.2010
tervist oleks vähe abi
et kui c-katti tegema hakkata peab juhiluba olema 1aasta käes et nagu kas ültse aasta käes olema või peale vahtralehte 1aasta olema
xyxxle
05:50 09.03.2010
Vahtralehega on esmane juhiluba ja ilma vahtraleheta on juhiluba. Juhiluba peab sul 1 aasta olema olnud. Ehk siis 2 aastat vahtralehte ja siis 1 aasta ilma.
wecon
23:04 10.03.2010
see firma tartus mis kollitab uusi juhte ja maksab load kinni on PENSKE LOGISTIC, juhataja seal oli vist toomas wä, krt ei mäleta enam, vanem mees, kotid silmade all, üle töötanud ennast, oli ka tegemist kunagi aga sinna paika see asi jäi, kuna veokas saksas ja eestist kaubikuga saksa vahetad ümber ja paarimees koju tagasi......suht jura
kunn84
21:06 12.12.2010
tegin kaa omale C,- ja CE oma kulude ja kirjadega( täiendkoolitused ja digikaardid) kokku kuskil 20 kilo! sai sõidetudki pool aastat, aga siis hakkas kõik allamäge minema, kuna sõidus olles tehti päevarahade summa väiksemaks(seljataga), siis ühtlasi jääb raha vähem kätte! pakuti küll põhikohaga autojuhi kohta, aga see mees keda asendasin temale oli see firma juba eelnevalt võlgu kokku 30 000-kr. sellepärast ei soovinud seda pakkumist vastu võtta, siis sõitsin Euroopat ühes teises firmas, kus oli omanik üks endine vana rallisõitja :) Kui olime Saksas ja maudi aparaadil oli raha otsa lõppenud, siis tollane ülemus ütles, et ostke praegu oma raha eest teemaks ära ja siis ma annan pärast ära, kui Eesti jõuate :D:D ise oli firma boss ja küsis töölistelt, et ostke kiirtee maks ära. juba see näitab, et seal pole kõik päris korras!
Pole nyyd paar aastat auto peal töödanud!

Aga nyyd lähen tagasi rekka peale tööle ja edu kõigile autojuhtidele ja Euroopas näeme!
teesklus
21:18 01.02.2011
Ma ei tea, kas ma kunagi vastuse küll saan, aga kas naistest võib ka rekkajuht saada?
Aare750.
22:13 01.02.2011
Mina ei näe selles mitte mingit probleemi, Soomes-Rootsis-Norras küll väga kenasid neide-naisi sõitmas näinud, kindlasti on mujalgi.
laksus.1.
22:15 01.02.2011
Naisi rekkajuhte on euroopas , inglismaal , külluses ja rohkem ka veel . Tee load ära ja mingit probleemi pole sul rekkanaiseks saada . Edu. Ka eestis peaks vast veel paar kolm naist rekkaroolis istuma.
osanik
22:15 01.02.2011
No kui tahtmist ja huvi,miks siis ei saa.Euroopas ja skandinaavias rekkajuhist naine tavaline.Ka eesti firmade all paar naist soitmas.Aga jah,teatud elu umberkorraldust see amet nouab.Nii et edu.
teesklus
14:31 02.02.2011
Aitäh nii kiire vastuse eest, enne lõpetan kooli ära ja kui oma erialal tööd ei leia, siis on mõeldav varuvariant olemas :)
kah natuke autujuht
17:16 02.02.2011
kulla teesklus see võikski jääda ilusaks unistuseks, sest tegelikuses on se koera elu ja koera palk
taloussanomate andmetel palgad järgmised
tuletõrjuja 2908 eur.kuus
met. õde 2817
lasteaija kasvt. 2352
ehit.abi tööline 2300
kokk 2040
rekka juht 1938

et selle koera elu ja palga peale saada kulub sull 2,5 a.ja umbes20000 eeki+iga 5a. tagant täiendkoolituste korrdamine.
jõudu ja meelekindlust valikute tegemisel.
teesklus
18:06 02.02.2011
Tahaks teada, miks riigi kohta need taloussanomati andmed on? Mu ema on lasteaia kasvataja ja ütleme ausalt, sellist palka ta nüüd küll ei saa. (Ning just lasteAIA).
Ning aitäh, meelekindlusest mul juba puudu ei jää!
kah natuke autujuht
18:27 02.02.2011
nagu lehe nimi ütleb,siis ikka eestlaste unistustetöömaast soomest
p3pu
19:58 02.02.2011
olles asjahuviline lugesin ka ise selle teema läbi ja olles ka ise natuke rekkameeste eluolu näinud ja natuke ka ise mõningaid masinaid proovida saanud (olen 16 veel) soovitaks ikkagi kõigile noortele kes rekajuhi elu vastu huvi tunnevad ikkagi ÕPPIDA õppida jaõppida, sest kui sul ikka vähemalt bakalaureusgi käes on saad sa juba paremat palka ka lihtsamatel töödel,rekkajuhi elu võib tunduda alguses ju huvitav on ju sellest palju filmegi, aga sa jõud seda rooli keerata ka vanemana veel ****ks, esimeseks tööks, mida nö ka eluaeg teha oleks plaan ei soovita kahjuks seda sest sa tüdined sellest kiirelt ja see võib muutuda kiirelt ka nö piinaks mõne jaoks,kellel sitemini peaks minema ja kes nt algatuseks sitemasse firmasse peaks sattuma, samuti rekajuhi elu hakkab tervisele, olen kuulnud, kahjuks pole küll näinud, aga ikkagi olen kuulnud üsnagi noortest meestest, kellel juba 30 eluaastaks on tervis kihvas (istuv töö, suitsetamine kohvi,alkohol ja närvid), niiet soovitus noortele: proovige õppida ikkagi ja saada mõned targad paberid,mis kindlustaks teile tööd ka mujal, rekajuiks võite ka hiljem saada,kui muu on ära tüüdand juba ja kui tõesti hea koha leiad
teesklus
20:15 02.02.2011
Ilmselgelt on Soome SOOME, seal on ka kallim elu ja palgad peavadki kõrgemad olema, seega jääme ikka Eesti piiridesse.
Alati ei pea bakalaureus käes olema, õpin sekretäriks ja ei püüdlegi bakalaureuse poole. Ja muide, helitute häälikute järgi kirjutatakse -ki liide.
p3pu
00:32 03.02.2011
sellepärast ma õpingi(vähemalt üritan) :D aga muidu oli see lihtsalt minu arvamus
ninatark teeskusele
09:12 03.02.2011
kirjavigu teistele ninaalla hõõruma oled tegija
samas loogika LONGAB kõvasti aga rekkajuhil on loogikat väga vaja.
1) taloussanomat=soome (siililegi selge)
2)asi pole riigis vaid palga,nõutavate teadmiste/oskuste suhtes.

ehitus abitööline=labidamees (ei mingit vatutust ega teadmisi)
rekkamees;keeled,seadused(töö/puhkeaja seadus,erinevate riikide liiklus ja teeseadused.tollieeskirjad,jne.),koormad ja autod mis maksavad vahel kümneid milljoneid.
nii, et mängi edasi oma kohvikeetjate liivakastis
eelmisele
12:54 03.02.2011
rekkamees=rool, pedaalid. sellest enamaks keskmise rekkajuht suuteline pole. järelikult miinimumpalk on väga hästi saadud.
R.K.
13:41 03.02.2011
kirjatarkust või selle puudumist võiks ühele rekkajuhile nina alla hõõruda küll- seadused ja eeskirjad vajavad ju lugemist ja arusaamist.;)))
teesklus
16:29 03.02.2011
Ega sekretäri amet ju koosnebki ainult kohvikeetmisest, meil ei ole vaja keeli ega ka seadusi, palju õnne. Ja see, et eestlane ei oska eesti keelt on ikka häbiväärne asi küll.
Ilmselgelt ma sain oma vastuse ja aitäh neile, kes aitasid!
aivar kernust .
23:12 03.02.2011
Härra R.K. Hakka ka rekkameheks , saad suure autoga sõita ja teistele ülevalt alla vaadata, lõbus ju ? ja mis põhiline, prozed ees millega vilgutada.
kovrovets
14:35 04.02.2011
teesklus tahab teada, kas naisinimene sobib rekkajuhiks. Vastus siin -vaata videot-youtube.com/user/jana160484
teesklus
14:55 04.02.2011
Sain juba küsimusele vastuse, aga aitäh siiski.
rekkari
13:42 05.02.2011
rekkajuhil pole vaja enamat, kui aru saada valgusfoorist ja osata tagurdada. ülejäänud on ju kukepea.
Rekkajuht
13:27 31.03.2013
Ma 16 mis rekka töö ma saaks
autojuht23
13:42 31.03.2013
Mine mõnda Soome foorumisse ja uuri sealt.
MM.
16:37 31.03.2013
Krt aru ma ei saa- mis seal imelikku on kui inimene tunneb ühe või teise ameti vastu huvi, see on igaühe enda asi, mis tööd keegi teeb, peaasi et ise rahul on! Lihtsalt tõesti hakkab juba äärmiselt nõmedaks muutuma see a24 foorumi ilkumine (just veokafoorumis eriti!), tõesti nagu lasteaed, ühtegi teemat ei ole sellist, mis algusest lõpuni normaalseks jääks. Tahaks päris teada, kes siin foorumis need on, kes seda ametit maha teevad, jube lihtsaks peavad jne. Huvitav küll- kui autojuhtimist nii lihtsaks peetakse, miks siis enamus avariid juhtuvad sõiduautodega suvisel ajal kuiva teega jne.
Kui veokajuhid nii halvad on, kuidas inimesed julgevad siis üldse midagi kusagilt tellida- sel juhul peaks ju kõik tellitud kaubad olema purunenud, hävinud jne, kuid kui palju selliseid juhtumeid on?
Lõpetage see ilkumine ära, just need, kes asjaga kokku puutunud ei ole ja veokat vaid oma kontoriaknast näinud on!
Lasteaed, tõesti- täiskasvanulikust suhtumisest ja tolerantsist pole siin vähemalt kohati haisugi!
MM.
16:40 31.03.2013
PS. Jutt käis just siinsetest haukujatest, näiteks võiks tuua kolm postitust tagasi olnud mõttesähvatuse ja muud sarnased.
567899898
18:18 04.04.2013
Need on kuradi trollid, kes käivad ühest foorumist teise ning ajavad inimesi närvi. Oma eesmärgi saavutades saavad nad orgasmi ning on üliõnnelikud enda üle. Kahjuks on neil erektsioon kiiresti taastuv ning üsna varsti pärast esimest rahuldust on nad tagasi pedereerimas.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte