küsimus selline, et tavalisel veoautol töötades, palju on normaalne tunnitasu? pakkutakse yhes firmas tööd ja katseajal pakutakse palgaks 25-30 krooni. kas seda on vähe, või ongi see eestis hetkel keskmine kaubajaotaja palk.
mis asi on tavaline veoauto,kus vead ja mida vead?
ma ise vean kaupa,c1 kat.olemas,nädalas 6päeva ja umbes 30h tööd ja palk on 4000. ja seda ka ainult linnas tööd tehes,nädalas 1x vaja karksis käia...muidugi ma olen alles vahtraleht kah :P
küsimus on selles, et palju pikaotsamehed saavad kätte. üle ühe juhi pole palka kätte saanud, sest pole teinud lepingut ettevõttega, kui arvestada palgalubadusi, siis on kättesaamata summad ca 100 tuhat krooni. see on piir, kus juht kipub aru saama, et ta seda raha nagunii ei näe ja targem on töökohta vahetada.
Nujah, siis on selge, miks sohvreid ei jätku. Kas on kusagil olemas nn. black list, kus probleemsemad firmad kirjas. Sooviks ametit vahetada aga tekib juba kerge hirm ämbrisse astuda.
ma töötasin 25 aastat kalluritega ja palk oli 2 aastat tagasi 30 kr.tund
nüüd olen vana mees juba kuid vahetasin ametit ja teen ehitusel lihtsamaid töid,väike firma ja ametlik palk 100 tund.
miks inimesed on nii kitsa silmaringiga et ei leia suurema palgaga ametit kui 30 kr autojuhina.ma alguses arvasin et suren ka Kamaz i rooli taga. kuid nüüd olen rahul,tervis korras enam ei selg valuta auklikel karjääriteedel loksumisest.
Kas autojuhid omavahel sellest ei räägi?
Enamus rahvusvaheliste vedude juhte, kes on töövestlusel käinud, pole mitu kuud palka saanud. Nad on nõus tööle hakkama sisetööl 30 tuhande eest, kuid siis teatavad, et leidsid hoopis firma, kes maksab 50 tuhat. Eelmine, kust lahkuvad, lubasid samuti 50 tuhat, kuid kätte said ainult 3000. Isegi päevaraha ei mastud ja alati oli tööandjal vabandus olemas. Mulle tundub, et siin on põhjus siiski autojuhis, mitte tööandjas. Niikaua kuni leidub selliseid juhte, niikaua ka neid lüpstakse.
Ei tasu uskuda keskmisest oluliselt suuremaid lubadusi. Veohind on kõigil enam vähem üks ja sellest tulenevalt ei saa ükski transpordifirma omale oluliselt suuremat tööjõukulu lubada. Lisaks ei tohiks suurt palka lubavas firmas olla tööjõupuudust, sest tõenäoliselt hoiavad olemasolevad juhid oma töökohast kinni ja järjekord on ukse taga.
Üldiselt tasub soovitada autojuhtidele vähe pikema ajalooga ettevõtteid, sest neil kipuvad asjad rohkem korras olema. Lisaks tasuks uurida omanike ja tegevjuhi tausta, kui need on sullerid, siis pole midagi teha. Sama lugu on ettevõtte suhetega näiteks remondifirmadega. Kui autosid kuskil ei soovita remonti võtta, siis tõenäoliselt on põhjuseks maksmata arved ja kui arved on maksmata, siis varsti on ka palgad maksmata.
Seega tasuks töökohta vahetades vaadata mitmeid faktoreid: firma ja tegevjuhi taust, olemasolevate autojuhtide muljed, kuulujutud ettevõtte kohta (kus suitsu, seal ka tuld), autopark ja selle areng viimastel aastatel.
Lp. tööandja võiks avaldada, palju sellest 30 000 tuhandest on ametlik brutopalk. Mimed tuttavad autojuhid saavad ametlikult ainult miinimumi, st. kusagil nii 5000, ülejäänu komandeeringuna või niisama mustalt. Aga mis saab siis kui juhtub pikem haigus tulema, laenu saab ju ka ametliku palga järgi jne.
Ametlik brutopalk on alates 20000 krooni, sellest läheb tulumaks maha ja kätte tuleb natuke üle 15 tuhande. Reeglina on 1000 krooni kalendripäev. Kuu peale on see siis 15 tuhat päevaraha ja ülejäänud ametlik palk.
Tänud, päris kenad numbrid. Iseasi, paljud firmad sedasi maksta raatsivad.
H,uvitab ikka veel palju on norm. palk Eesti- EU suunal, Ehk palju on võimalik maksta?
Eesti ja Euroopa vahel sõitev autojuht saab keskmiselt 15...25 tuhat krooni. Kahjuks on ka juhte, kes saavad alla 15 tuhande, kuid selle põhjuseks on kesised töötulemused. Kui tööd ei tee, siis ei ole ju mõtet millegi eest maksta.
utoopia vennale: ega see autoomaniku elu kerge pole. Tõenäoliselt on sellel autojuhil mõistust rohkem, kes on palgatööline ja teeb oma tööd korralikult. Raha on kindlasti rohkem.
Autojuhtidel tasub eriti kuulata ekspedeerijate lubadusi, et osta oma auto ja nad annavad hea hinnaga tööd pärast. Kui oma auto käes, siis hakatakse selliseid ühe autoga firmasid pigistama ja midagi pole teha, pank tahab laenu tagasi saada ja selle nimel ollakse valmis mõtetu hinnaga tööd tegema. Tööd jätkub aastaks-kaheks, kuni auto on ribadeks ja siis algab jälle asi otsast peale. Ainult vahepealse aja jooksul on hulga närve rikutud ja suur laen pangale tasutud, mis pole aga ennast tagasi teeninud.
See 100 tunnis kätte eeldab autojuhi töö puhul brutopalka kuus ca 23...25000 krooni. Räägi firmast, kus töötad. Saaks majandusaasta aruandele pilgu peale visata ja su sõnu kontrollida.
Tõenäoliselt oled ümbrikupalga saaja, kui üldse nii palju saad!
üldiselt tänapäeval sisetööl alla 10 tuhande neto ei saada ja pikaotsa mehed alates 15 neto....Kui mõni alla selle saab...siis oma asi,kui odavalt end müüb.
Siin räägite, et on Eestis odav ja hea elada. Ma siin käisin taas eestis Rimi supermaketis. No kurat! Kui teil on palgad 15-25 tuhat krooni, siis jah, saab osta. Kui käia tavalistes poodides, siis ei ole enam hinnavahet Soomega. Säästukas jah, on odavam, aga Soomes on ka Lidl olemas. Samad hinnad, kui Eesti säästukas. No ja muidugi on see T-market, nyyd tal mingi uus nimi, kus vaevatud nägudega vene naised sind teenindavad. Raplas on Eesti naised tööl, seal lihtsalt pole venelasi. Jube tegelikult. Mis elu elatakse! Ega soomes ka pole mingi imedemaa, aga vähemalt saad palga eest üürida endale elamise ja osta süüa normaalselt. Et ei pea makarone õgima kogu aeg.
Kohati paneb imestama, räägitakse siin foorumis,et EU vendadel ...-25 tuhat kuus kätte. Millegi pärast pole mul kordagi nii väike palganumber tulnud, kettad on korras, töögraafik on hea, elan nagu valge inimene. Ma pigem kaldun arvama, et need kes siin karjuvad, et Euroopa vendadel palgad väiksed, need on rohkem kadedad. Ei taha sellega kedagi solvata.
Muide teemasse, algatuseks hea palk, ega keegi ei saa kohe ju hea palga peale, ikka tuleb alt poolt alustada, tõestada ennast ja siis küsida juurde palka, küll ka ülemused saavad aru, et sa oled palgatõusu väärt kui teed tööd korralikult ja autot ei lõhu.
Kuidas see valge inimese elu rekkajuhil siis EU sisetööl välja näeb? Rohkem on kuulda et elu nagu penil, elad kuudis, sööd kausist, kused rattale :). On ka tegelikult nii või, et muud suurt ei näegi
Plaanis ka rekkajuhi leiba maitsta, aga see sisetöö kuudielu eriti ei ahvatle, eriti kahe kuu kaupa. Kuigi jah palk pidavat norm olema.
jälle sa püüad enda Soome minekut õigustada. norm eesti juht oskab ise mõelda, kus riigis töötades rohkem raha järgi jääb ja praegu on seis kahjuks Eesti kasuks!
sinu jutt, et hinnad Soomes samad, mis Eestis on üks suuremaid jamasid, mis üldse olla saab. mine vaata, mis toimub sadama Rimis (muuseas seal kõik asjad natuke kallimad, kui mujal Eesti poodides). seal rabavad sinu uued hõimuvelled saia, vorsti jm igapäeva eluks vajalikku nagu maailmalõpp oleks tulekul, sest Soomes on see kraam oluliselt kalim. need hõimuvelled on tõenäoliselt natuke parema palga teenijad Soomes kui sina. kas tõesti on nad nii lollid, et käivad Eesti kallimat toidukraami ostmas? või on Eestis valik parem;)
kahju sust ulmik, et nii piiratud maailmavaatega oled.
PS Eesti autojuht ei pea Säästukas käima (ta saab vabalt ka RIMIs, Selverisvõi Prismas hakkama), seal käivad rohkem need vennad, kes Soomes töötavad ja sinna minnes kraami kaasa ostavad.
Üldiselt ,kui makstakse tunnihinda ,siis on see sõidutunni hind. Eestis on see kuskil 80-160kr. Sama number soomes hakkab 10 eurist. Need numbrid on bruto ja sõltuvad veel väga paljudest erinevatest asjadest. (Laadimistasu, läbitud vahemaad ,küttekulu,telefoni arve, jne.) Fakt on see ,et peale ei maksta mitte kusagil, kui auto raha sisse ei too, siis on ka juhil kõht tühi. Rahvusvahelistel vedudel käib asi nii,et töötasu on kordades väiksem kui komandeeringu tasu. Soomeriik (ametühing) sellist lollust ei soosi, palk ei saa olla väiksem ,kui komandeeringu tasu.(Riik saab maksuraha ja tulevikus ei ole vaeseid pensionääre).
Kes oskab matemaatikat see teab ,et soome poodides on väga paljud tooted odavamad kui meil.
Soomes on tunnitasu üldkokkuleppega paika pandud. Jah, selle nimel näeb vaeva kohalik ametiühing, et see number oleks võimalikult suur. Kahjuks on seis see, et seal keegi üle selle miinimumi ei maksagi. Õnneks või kahjuks hakkavad ka Eestis need ajad läbi saama, kui komandeering on suurem kui palk!
Kindlasti on paljud asjad Soome poodides odavamad kui Eestis. Sama võib väita ka Monaco või mis iganes muu riigi või linna kohta. Kahjuks see ei tee elu odavamaks. Lihtne näide elu odavusest on see, et soomlased käivad siin varumas lisaks alkoholile ka söögikraami. Sama teevad ju Soomes töötavad autojuhid, kes Eestis kodus käivad! Kui Soomes oleks elu odavam, siis Soomes töötavad inimesed läheksid laeva väikeste käsikottidega, kuid sadamas avaneb teine pilt.
Huvitavad arutelud teil siin. Kui ma aastate eest veel Eestis elasin, et jäänd mul üldse raha kätte. Puudu tuli kogu aeg hoopis. Soomes ikka jääb natuke. Ma siin vaatasin neid muid teemasid ka. Päris huvitavaid mõtteid tuli. Kõigepealt neist hindadest. Kui Lidlis käia, siis on toit üsna Eesti hinnaga. Riided saab kordades odavamalt kätte, sest kui Soomes on ale, siis see on ikka kui 70 prossa hinnast maha. Tehnikakaupadega on samamoodi. Tubakas on jube kallis. Seda ostan Eestist, kui ema juures käin. Õlu ja viin on kohutavalt kallid. Ometi kõik siin joovad neid tooteid. Veib on Alkos isegi odavam kui Eestis, aga veini eriti ei jooda. Korteriüür Espoos on mul sama nagu Tallinnas praegusel ajal on. Mul lihtsalt ei vedanud, et ei olnud midagi erastada õigel ajal. Olin liiga noor ja vanemad ja vanavanemad olid veel elus. Nemad siis erastasid ja said tagasi. (Imelik, nüüd pole neil ka enam midagi järgi. Vahetasid kuidagi peenrahaks, nagu öeldakse.) Korteriüürist veel, maksan oma 40 ruuduse elamise eest 7000 krooni, aga lisaks on veel 60 ruutu aeda ka. Väga ilus, kalju peal selline elamine. Ridaelamuboks ühesõnaga. Muru peab niitma, aga see on isegi täitsa meeldiv.
Palka saan 186 krooni tunnist, töötan keskmiselt 9 tundi päevas, kuupalk on seega 34 000 krooni kuus. Ennem sain natuke vähem, aga siis mõtlesin, et kaubajagamine on ikka raske töö, et lähen kalluri peale ära. Siis tõsteti. Öeldi ka, et olen hea mees, et ei taha minust ilma jääda. Nüüd tean siis, et kui jälle palka juurde tahan, siis peab hakkama ära minema ;)
Siin ühes teemas oli juttu Allandost ja ****stest autodest. Ma tööle tulles küsisin, et kui tihti võib pesta. Eelmises kohas töötasin eestlaste juures ja seal oli kord nädalas limiit. Soomlasest peremees ütles, et siis kui auto must, siis käi pesulas. Nii siis ongi, et ****sel ajal saab vahel üle päeva ka pestud, suvel jälle kord kuus. Ei tundu, et firma pankrotti viiks see pesemine. Muidugi pole rekka ka. Natu väiksem masin. Kusjuures, miks see pesu nii kallis peab olema? Sõidad lihtsalt harjade vahelt läbi ja ongi puhas. Ausalt, ma ei tea, mis pesu Soomes maksab, ma vaid kirjutan alla, et töö on tehtud. Ega ma ei teaks kütuse hindu ka, kui mul oma autot poleks. Seepärast ikka vaatan tanklatest. Eestis on veel veidi odavam. Veel on, aga kauaks?
Mis veohindadesse puutub, siis üks tuttav firmajuht, mitte minu ülemus, ütles, et oli oma eesti kolleegidega rääkinud ja et pidid üsna samad veohinnad olema, mis Soomeski. Et seepärast eesti firmad ei kipugi Soome tulema, kuigi võiks ju. Ma ei usu seda hästi, aga kui ta nii ütles... Siin on nagu ainet mõtlemiseks. Mis need veohinnad ikkagi on? Autojuhid ei tea Soomes ega Eestis neid hindu. Aga eks need ole kaubeldavad ka. Mulle peremees vaid mainis, kui palju tellija hinda tõstis, et ma ära ei läheks ja kui palju tema ise juurde pani. Tema pani rohkem.
Muide, siin Soomes on autojuhte ikka vähe ja tihti tuleb ette, et omanik ise teeb ka päevad läbi tööd roolis. Meie firmas on 15 autot ja see on juba täitsa suur siin. On muidugi kontserne saja autoga ka, aga neid on vähe. Üldiselt nende värvide all sõidavad ka väiksemad üritajad. Transpoint on siin heaks näiteks. Meilt on ka 5 masinat nende värvide all. Soome suurim transpordifirma on see väidetavalt.
Ja kokkuvõtteks veel. Ma käin tööl viis päeva nädalas, hommikul 7 lähen, õhtul kell 5 astun koduuksest sisse. Poen naise kaissu. Vaatan telekat, niidan muru. Palka saan nagu eesti rekkamees, kes elab kuudis jne. Ja kelle naist peavad naabrimehed kuu aega rahuldama ja kui siis mees ise korraks koju jõuab, on naisel päevad :) Rekkamehe töö eest on 50 tuhhi ka vähe. Ausalt. See pole mingi elu teil. Hullu pappi peaksite saama hoopis. 70 tonna vähemalt. Jube töö ju.
2 tonni euri eestlasele on soomes paras, somm ise sellist tööd alla 4 tonni ei tee.Ja ki Fl koju palgapäeval tuleb ja oma korteri üüri ja muud majapidamisasjad maha arvestab jääb talle elamiseks sama palju kui eestlasele enda kodumaal.
jah huvitav. soomes veohinnad samad mis eestis seega firma sissetulek sama aga miks need kuradi eesti t;;andjad siis ei maksa samu palku v'lja t;;tajatele/autojuhtidele nagu soomes_!_
sama teistel elualadel. vaid ehitajad saavad pea sama palka mis soomes. inimesed, arge olge nous tootama madalate palkadega!!! noudke voi vahetage tookohta!!!
tööandja jutt kõik õige. 35000 kätte sisetööl normaalne. Kuid arvestage, et selle eest peab ka töö olema normaalselt tehtud. palju on jooksikuid, kes jooksevad 1 firmast teise ja sõimavad ja laimavad igal pool. samas nõuavad head palka ja uut autot. kui aga arvestada, et selline mitte liikuv uus auto toob sisse ametlikku palka makstes alla 10000 krooni kuus on küsitav, kas on üldse mõtet autot pidada. Kui samal autol garantii lõppeb ja auto hakkab osasid nõudma ongi probleem käes, sest liising ju viis aastat samas suurusjärgus ja kindlustusmaksed aina suurenevad. samas on ka palju hinna solkijaid, kes tõesti lubavad juhtidele utoopilisi palku, ise arvestamata, kuidas seda maksta. kui saate mõne töö pakkumise, arvestage ka ise kas see ka tegelikult makstav on. ja uurige ka firma tausta.
Kui tehakse utoopilisi palgapakkumisi, siis rääkige selle klubi teiste autojuhtidega ja uurige kui palju ja millal nad neid utoopilisi palkasid ka kätte saavad. Alati võib leida põhjuseid, miks töötajale vähem maksta ja neid tööandjaid polegi nii vähe, kelle äriidee ongi selles, et tuleb palju lubada ja siis leida põhjuseid, miks neid lubadusi täita ei saa. Aga autojuht kuulab ju enamasti ainult seda, mida talle lubatakse ning seetõttu ei ole sellistel firmadel ka probleeme tööjõu leidmisega.
pole need veohinnad Soomes ja Eestis midagi sama suured. Tunnitöö puhul kipub Eesti veohind olema Soome autojuhi tunnipalga suurune. Kilomeetrihinna puhul on vahe küll väiksem, kuid siiski tuntav.
Üldiselt on Soome veohinnad madalad, sest seal on julgelt üle 90% vedajatest perefirmad, kus on paar autot ning isa ja poeg või vennad istuvad roolis ja ema või naised teevad paberimajanduse, seega jäävad ära paberimajandusega seotud kulud. Veotellijad on selle eripäraga kursis ja kasutavad seda ära. Väikesed konkureerivad omavahel ja kellelgi pole nii head positsiooni läbirääkimistel kui oleks suuremal firmal.
Siis kui rentaablus jääb alla 20% pole mõtet autot pidada - müü maha ja investeeri näiteks fondidesse 10-15% peaks ikka teenima.Ja ei ole miskit piirangut a la 9tundi ,45min ,90tundi - kumm tühi ,kõht lahti,jne
to paremale soomele.
Kust koopast need andmed välja kaevati?Ole normaalne,väikefirmad põdras olid 70-ndatel,nüüdseks ammu välja surnd või suurte poolt ära söödud.Ja kui Eestis saab tunnis pea 180 Eeku,siis miks siin kõik virisevad?
Eesti mehed on nii kõvad tegiad, et ainuke töövaev on käia rahaautumaadist pappi väljatirimas, sõita pole vajagi kohe, kohe ilmuvad sellised mehepojad välja.
nimeta 10 Soome firmat, kus on üle 10-ne auto. polegi vist nii palju (va ehitusvedusid tegevad). Soomes on väikesed perefirmad, kes on koondunud nn veokeskustesse. NEED POLE TRANSPORDIFIRMAD, vaid lihtsalt vedude organiseerijad ehk ekspedeerijad. ekspedeerija ja vedaja on eri asjad!
Eesti autojuhid elavad pilvedes. Mingi 20% ei suuda pudelist mööda vaadata, 30% neist ei oska sõita, 50% ei tea auto ehitusest midagi ja 80% jääb juba kaitsme vahetusega hätta. Vot sellised on kõvad autojuhid, kes tahavad oma töö eest saada 20k kuus kätte ja arvavad, selle juures, et pool tööks kasutatavast kütusest kuulub neile. Eriti kõvad mehed on need, kelle CV on töökohti täis ja iga töökoht kestis vaid mõned kuud ehk teisisõnu tööandjad ei suutnud autojuhi tempoga kaasa minna ja autojuht on sunnitud otsima sellist tööandjat, kes suudaks sellisele kõvale mehele väärilist palka maksta.
Õnneks toob algav aasta kaasa töötuse suurenemise ja nii mõnigi SUUR AUTOJUHT kukub kolinal pilvedest alla maa peale.
see juhtub just tänu kütuse hinnatõusule ja tellija maksujõuetusele.
Enamus transpordifirmasid on kütusehinnatõusu pärast juba niigi palju kotanud või peale maksnud.Nüüd läheb veel raskemaks,kõik on kleientide kätes,kas nad jõuavad ja saavad aru,et me ei sõida enam 10.- kütusega.
Tallinn -Rakvere ots maksab juba 700.- rohkem,lisaks elukallidus jms.
Kui 30% sõita ei oskaks siis oleks surnuaedu ka sellejagu rohkem,kui 50% oleks konstrukturid, siis tööle saamisel seda ka rääkige, et legu tahab üle päeva lahti võtmist ja kokku panemist, 80% on siis si..ad kaitsmed et sees ei seisa ja 20% on krooniline vedeliku puudus.
Tõenäoliselt saab lähiajal palju nalja transporditurul. Juba on tekkinud üksikuid, kes on valmis töötama odavama hinna eest, kui eelmise aasta lõpus. Varsti tõuseb järsult autojuhtide arv, kellel on palgad saamata jäänud, sest tööandja ei vea muidu välja, kui autojuhile maksmata palga arvel. Eriti kiiresti jõuab see kätte mustalt palka maksvate firmade puhul.
Kütuse hinna tõus muudab ilmselt veo hindasi suhteliselt vähe. Autosid on lihtsalt talveperioodil rohkem kui vaja on.
Küll aga ei saa ma aru miks peaks mustalt palka maksev "ettevõtja" kiiremini pankrotistuma kui ametlikult toimetav kolleeg? Seepärast mustalt makstaksegi, et kulupool väiksem oleks. Ja iga tööandja teab, et palka mitte välja makstes on töötaja õige kiiresti tema jaoks kadunud.
Kütusehinna tõus viimaste kuude jooksul ca 4 krooni liitri kohta muudav vedaja kulu kõigest 1,40 krooni võrra kilomeetrile (veduk, mis tarbib kütust ca 35 liitrit 100 km-le). Eks igaüks otsustab, kas see on vähe või palju. Arvestades veohindasid, siis see on ca 10% veohinnast.
Autosid on rohkem kui vaja, sest majanduskasv on pidurdunud ja enam pole nii lihtne autodele tööd leida. Ja veelgi raskemaks läheb. Lähitulevik toob kaasa marginaali kukkumise ehk need vedajad, kes on eufoorias liisnguga kalleid autosid soetanud saavad väga raskeid aegu tunda.
Mustalt palka maksev vedaja on juba oma ärisse pettuse sisse planeerinud. Kui kulud kasvavad, kuid tulud sellega kaasa ei tule, siis tuleb kuskilt lisaraha tekitada. Parim ja kiireim võimalus on selleks autojuhi töötasu (reaalne elu on korduvalt tõestanud, et seda ka tehakse). Siis jookseb autojuht minema, seejärel on vaja leida uus juht. Kuna juhivahetus toob kaasa probleeme ja tiheda konkurentsi puhul on vaja midagi, mis kompenseerib probleeme kliendile. Selleks on raha ehk odavam veohind. Odavama veohinnaga majandamiseks on vaja odavamat autojuhti jne. Ring toimub kuni raha otsas. Ametlikku palka maksev vedaja suudab tavaliselt ka rasked ajad valutumalt üle elada, sest ta on suuremate kuludega juba harjunud.
Kui on vaja pangale liisingut tagasi maksta, siis ei koti see töötaja enam kedagi.
Seletage ära lause majandus kasv, kui see isegi oleks 2% siis vedude maht tõuseb ka selle jagu nii et hea on uduajada. Ise asi veohinnad ja vedajad vot seal on konkurents ja hämamine.
kui kulud kasvavad, siis tegeletakse rohkem kulude kokkuhoiuga ehk püütakse leida võimalusi tegevuste efektiivsemaks muutmiseks. Autosid tellitakse vähem, kuid koormatakse rohkem. Ei lasta sõita pooltühjalt. Kui mahu kasv pidurdub, siis lihtsalt jääb aega rohkem kuludega tegeleda ja selle tulemus on see, et väiksem arv autosid teeb sama töö ära.
Eks seda saa vedajad lähitulevikus omal nahal tunda.
Ma ei saa aru mull on kuut kogu aeg täis kuda sinna veel juurde toppida, või mõni on uue mooduse leidnud kuda kuudi katusele ka midagi orkunnida.Pea asi, et hind ei muutuks vean või ülekaalu.
Ma ei saa aru,mul on "kuut" koguaeg täis,kuidas sinna juurde toppida?Või on mõni uue mooduse leidnud kuidas käru katusele ka midagi panna?Peaasi,et hind ei muutuks!Vean,kasvõi ülekaalu! ----Tõlkisin juttu. ;) Oleks rahul kui kasvõi üks lausegi oleks õigekirjas!
viimasel ajal on helistanud palju juhte ja tööd küsinud, kuid asi on jäänud palga taha. kõik väidavad, et saavad 900 päevas kätte. pole ju paha. kui olen küsinud, miks siis töökohta tahavad vahetada, siis on kõigil sama vastus: palgad juba paar kuud saamata. järelikult on need suured palgad paljad lubadused ja tegelikult teenitud heal juhul miinimum.
Ja kui mitme tunni eest 900eek päevas kättesaadakse.Osadel meeldib lihtsalt huvitavatest summadest rääkida .See selleks ,et mitme tunniga see 90 eek mõeldud on ja midatehes.Osa kohti väiksematel masinatel kus pole ka probleeb rahateenida kuid kõik kohad erineva raskusastme ja päevatihedusega.
tundubki enamus väljapakutud summasid on sellised, mida töötaja kunagi ei näe, vaid millest ta unistab. eriti haledad on sellised töötajad, kes usuvad tühje lubadusi ja teevad seda hoolimata korduvatest petmistest.
Müts maha ka petjatest tööanjate ees.Ise riskida kül ei tahaks ja poleks mõtet.Tean jutumeid kus kokkuvõttes saab tööline palga aga tööanja jääb numbritega ja varalise kahjuga sügavasse pankrotti.Sellisei maksmata palku ikka ise kuulnud väga vhe kui siis pikemate viivetega.Ei maksa ju tööpakkujal ka riskida.Aga kui juba ikka mitme kuupalgad saamata siis ikka töötaja ka vähe valesti käitunud kuid eks äkki teine pool kuidagi pressib.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.