Olen viimased seitse aastat kaubikuga (haagis taga) Leedu ja Poola vahet sõtkunud.Nüüd aga hakkab firmas minu töö otsa saama, kuna transa firmad toovad kauba sama kiirelt kätte (pole ju piire) ja hinnadki pole tapvad.
Minu probleem selles, et kas on mõtet rekka firmasse tööd küsima minna, kuna pole ju suurega sõitnud, kuigi E-kat. olemas (sai kunagi tehtud, et saaks suurt käru vedada).
Üheks probleemiks on ka vanus(40), sest selles eas peaks ju proff olema, mitte õpipoiss.
kindlasti tasub,mul üks tuttav hakkas paar aastat tagasi samamoodi üle öö rekkameheks.ta polnud kunagi varem autojuhina leiba teeninud,ainult load olid.vanus ka sama.kimab euroopast venesse ja vastupidi.saab edukalt hakkama.edu sullegi
ikka proovida, sul on baltikuni kogemus olemas, ainuke, et suurega ei ole olemas, küll see tuleb ja ruttu, ei ole enam libe ka ja teed lähevad kuivamaks, paras aeg proovima hakata, kuid vaata eelmisis foorumeid, et kuhu proovima tasub minna, kolhoose ei soovita.....
liiklus sama , rool on sul käes, käigukangi tead ka , pedaale ka vist :) , ainult kõrgem vaade, aluges natu harjumatu , poolik käigud jne, aga harjutamine teeb meistriks, soovitan soojalt minna :)
Proovida tasub alati.Põhiline ,et ennast täis ei tee.Mina sõitsin algul suurtega.S.o 80 - 90.a (või mis suured nad siis ikka olid.12 -15 tonni ja hing kinni.)Siis said firmad otsa ja töö kuivas kokku.Tutvustega said ainult kuskile rekka peale.Tegin väikse autoga pea sama raha linnas kokku.Muidugi kahe - kolme koha peal.Nüüd paari aasta eest läksin uuesti suurte peale tagasi.Vahepealsed aastad rikkusid küll ilusa CV ära,sest töö sõiduautoga...???Ja mis kohad sellised on ja mis soovitajad jne... Kuid ega paber sõida.Mis kunagi selgeks saadud - ei see unune ja lisaks rasked kogemused.Hea kõrv ja silm ja p...sega masina tunnetus.Nüüd küll tunnetab masin sind pe...sega :-)))
mul vanames suts üle 40 ja läks ka rekka peale tagasi..alguses tegi 1 reisi kaasa et mingi ülevaade uuesti saada (ennam sõitsis 8 aastat rekkaga...praegu üldiselt juhipuudus ja kui töö meeldib siis miks mitte..se on selline mõnus vanus juba sellise töö tegemiseks..lapsed suured jne jne ;)
Aitäh arvamuste eest!
Pean nüüd plaani mida teha, kas hakata jälle autode plekke üles lööma (seda sai tehtud enne kaubikuga sõitmist), või rekka peale.Euroopat küll pelgan, sest ei arva nad seal ei vene ega soome keelest midagi ja muud "dialektid" on mulle võõrad, väljaarvatud mõned f- ja s- tähega sõnad. Aga töö ise huvitavam.
see keele asi on nii, et saksas on enamus tõstukijuhid venelased, muud ei midagist, keel on viimane mis segama hakkab, loogilisust peab olema. Elementar õnad sad niisama selgeks ja see pole raske, plkitamine on uidugi sellevõrra parem, et oled kodus, kui rajale tahad, siis mine aga, sind võetakse igale poole tööle, uuri ikke paremaid kohti.......... edu ja kalja..... :)
Võõrkeele oskus pole nii tühiasi midagi!Halbu näiteid oleks tuua palju,aga on võimalik õppida ka töö käigus,on vaja vaid tahtmist.Kui tahtmist pole,sunnib töö ise,ka tulevane tööandja tunneb kindlasti huvi.Endal autos kaasas mitme keele kerged sõnastikud,hetkel uurin vabal ajal italianot.Soovin edu sullegi!
Olles nüüd rääkinud mõnede meestega, tekkis küsimus, kas Leedu tööd tehes sõidetaksegi kettad lõhki, või on ka erandeid.Ühe mehe jutu järgi on hea, kui une aega ööpäevas tuleb 6 tundi ja üks vaba päev nädalas.
Jama jutt.Leedukatel on nüüd ka juba kettad mesipala.Pole siin miskit,et laseme 10 tundi jutiga ja siis pooleks tunniks pea patja.Poolakad aga päris shaakalid.Ei maksa mängida juhuste peale.Saad sellise litri,et terve kuu teenitud raha läinud.Kui boss ütleb"et maksan kinni!"siis anna minna,kuid omal algatusel ketast lõhki ei tasu sõita.Trahvid liiga suured.Ja eks õige ka - trassil kõikuvaid rekkaid on ikka veel palju.Kui paned ikka padriku poole - nähes unes unistuste tüdrukut ei tähenda sulle siis seda,et paned talle....
Ise saad kolm lauda peale,ja pere maksab su surnud hobust hiljem aastaid.
läksin ka ainult lubadega enne ilma sabata sõit, pandi sakslase kõrvale et harjuks, tuli seda fritsu hoopis õpetada ja lasti peale seda lahti nüüd käin itaalia vahet ja seal võid vabalt eesti keeles teed küsida peaasi et ise aru saad mis nad vastavad. Inglist jagavad sama palju kui eesti keelt nii et keelt ära karda.
No miskit ei klapi!
Kahe mehega olen rääkinud, kes leedu tööd teevad ja mõlemad ajavad kettad puruks.Oma kaubikul oli ketas ja hoidsin korras, sest leedukad olid isegi minu väikse auto ketta peale maiad.Poolast parem ei räägi.
kui tahad sõita, siis hakka kaugemale, kui poola, sealt saab midagist, alla 1.40/km pole mõtet, ja baltikum raudselt ei toida, tahad sõita, vali midagi ikka poola piirist kaugemale. Ja kettad on prioriteet, mida hoida......, neid ei tasu mitte mingil juhul lõhki sõita. Siit foorumist leiad infi, kus proovida.......... vaata teisi alateemasid, 15k, alla selle pole kodutööl mõtet, sises ikka rohkem......., tööd on, korralikku, ära niisama õnge mine.........
see 40-d ei ole veel mingi vanus,vara kipud ennast pensile sättima,linfordis on"lenin",kellel aastaid kõvasti üle 65,vanal oli mõni aasta tagasi Taanis südamega mingi jama.Mootoris tehti väike klappide regull,vana sügab jälle euroopa vahet."Inimene õppib kogu elu"ütleb vanasõna.Eks sa Ats oled koolis ikka mõnes võõrkeel tunnis käinud,võtad sõnaraamatu kaasa ja tuletad koolis õpitu meelde.Eks meie kõik oleme niimoodi alustanud.Mis puutub kettastesse,siis see on mingil määral kokku leppeline asi tööandjaga.Nii palju kui mina olen,rääkinud hollan.saksl. jt.riikide koleegidega ,siis lõhki aetakse ennast igal pool,ise-asi on see kas ka vahele jäädakse.NB.konnasööjate juures ei tasu katsetada,kallis lõbu!
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.