Veoautod ja rasketehnika

puud vs euroopa

kahevahel
19:01 16.06.2005
peas seis endal hetkel vivti-vivti,et kumb tööots mõtekam valida-kas vedada puid eestis uue volvoga või käristada poolhaaget mööda euroopat?
hetkel peaegu veel poissmees.
mis on kumbagi töö plussid-miinused?
pinokkio
23:40 16.06.2005
mine tõmba poolhaaget ja papp hakkab kohe jooksma,puuveoga on aga nii,et enne kui selle selgeks saad,läheb aasta ja seni ei teeni ju eriti midagi.
indrek
23:43 16.06.2005
Kuidas selle töötasuga lood on ? Kas samas hinnas ? Niipalju kui mina metsaveokite juhtidega rääkinud olen, siis palkite vedu just eriti lihtne töö ei ole. Ja egas sa siis üksi selle palgiveokiga sõitma ei hakka (ma mõtlen tööd vahetustega).
Euroopa kohta aga ütlenseda, et oleneb autost. Kui ikka mingi 95 aasta sadulauto on, siis ei tasu ära. Mugavus maksab ja kui Euroopas pead 10 aasta vanusega ärasõidetud masinaga lohistama, siis hakkab ajudele.

Metsaveo masina pluss on see, et tööpäev on siiski enamjaolt 8 tundi pikk (muidugi ületunni-meestest ma ei räägi) ning tavaliselt saad kodus ööbida (juhul, kui sa öises vahetuses ei sõida).
Miinuseks on maastik kus liigud. Eestis on suht viletsad teed ja kui vead palki, siis sõidad kindlasti mööda kitsaid ja käänulisi teid rohkem kui Euroopas sõidaksid (või isegi sadulveokiga eestisisesed otsad).

Euroopa miinus on see, et kodus oled suht vähe. Pluss aga see, et kui sõidad hea sadulveokiga, siis pikad otsad on äärmiselt mugavad ja laadimistöid on vähem kui metsaveokitel.

Räägiks hea meelega veel aga väsimus tuleb peale. Sai just sõidust tuldud, 650 km maha sõidetud tänase päevaga.
pinokkio
23:54 16.06.2005
indrek:8 tunni jutt on küll jama.Mina täna kell kuus ärkasin seitsmest rooli ja koju jõudsin tund tagasi ja sõitsin ka 600 km ära.
indrek
00:06 17.06.2005
pinokkio, Üks boss ütles mulle, et tema firmas sõidavad mehed kolmes vahetuses. St, et igale mehele jääb 8 tundi tööaega. Aga loomulikult on see iga firma enda teha. Kui vahetusi ei ole ette nähtud, siis sa võid lasta kas või 14 tundi jutti, ise asi, kuidas sellele politsei ja seadused vaatavad.
kahevahel
21:00 17.06.2005
olen ise ka seda metsaasja uurind-enamus alla 24 tunni vahetusti ei sõida.see 8 h värk mehele ka kehvem-vaba aja magad kodus põhimõtteliselt maha.pikemate vahetustga oled korraga pikemalt vaba.
räägitakse,et pikal otsal olnud kõvad sõidumehed ei julgegi peale esimest kilomeetrit täis puukoormaga sõita-koorem kõvasti raskem,metsateed kitsad ja kõverad,käru töllab nii,et peeglisse vaadata ei tihka.ei tea kas on ka asi nii hull?
selle puude tõstmisega saab vist küll ****i näha.
muidu juhid ise räägivd ka mingist 15-20 kilost kätte,kuivähegi tööd teed.
mis pikaotsa tööd maksavad?
raul
21:55 17.06.2005
ple see asi midagi nii hull võibolla käru tõesti taga töllerdab, aga manööverdamisega pole metskaga kyll mingi eriline ime, sa proovi inglismaa teid ja linnu siis näed mis tähendab kitsus, kui pead 14 meetrist haaged sama laia teed pidi vedama kui rekka. palgad on vahest tõesti rekkameestel suuremad oleneb kõik firmast, selles on sul õigus, et rekkaga sõidad mõned kuud, siis eestis tagasi. aga mina jah soovitan sul seda haake vedu, pole ka talvel laadimist ja külmetamist, muidugi oleneb kus sõidad. jõudu otsustamisel!
indrek
22:54 17.06.2005
24 tundi järjest metsavokiga nikerdamist hakkab küll ajudele. Kui tõesti pead 24 tundi sõitma, et saada normaalset palka ja siis saad nautke puhata, siis küll ei tasu ära.
metsakas
23:20 17.06.2005
arvesta sellega et kui ennem pole olnud kogemusi metsatõstukiga ,siis võtab selle omandamine täiuslikuseni kuskil aasta.kõige hullem on see et vöid oma kogenematusest auto ära löhkuda.Ja kui see veel uus on ka ,siis parem oleks küll ennem kuskil vana auto peal harjutada mõned kuud ,ennem kui uue auto peale lähed.Endaga juhtus sama asi ja karistuseks pidin 2 kuud näljapalga peal elama ennem kui remondikulu hüvitatud sai ja sedagi ainult poolenisti .
to metsakas
23:34 17.06.2005
Mille sa täpsemalt ära lõhkusid ?
metsakas
11:46 18.06.2005
töstuki noole pikendus murdus maha ,kui hakkasin lahti murdma poolenisti langetatud mändi,mis oli metsa teel ees.
rr
10:23 22.06.2005
Olen sõitnud mõlemat.Kummagil oma head ja vead.Metsas talvel kerge pole eriti kui tõstuk on ilma kabiinita nagu enamus eestis.Istud pukkis ju iga ilmaga aga see et metsas on kitsas ja libe sama on ka talvel poolas.Metsas saad muidugi hea kogemuse ekstreemsetest oludest(näit:Jää mille peal on vesi tee ise pealt kumer kahel pool suured kraavid u.3-4m.Kiirus väike lendad välja kiirus suur lendad ka välja.)Selliseid näiteid on palju.Ment on ka muidugi nuhtlus eriti metsas
teadja
10:47 22.06.2005
On juba Eestis väga tugevaid metsaka firmasid.Autod uued,soojad kabinetiga tõstukid ja mis kõige tähtsam töö aasta läbi.Kui tööd on siis saab laadimise selgeks 4000 tm laadimisega (2 kuud)olen ise proovinud.
Sebastien
11:07 22.06.2005
Palga juures tuleb arvestada ka sellega, et tööd teed ainult pool kuud (juhul kui töö on vahetustega). Meil on firmas nii- kaks tööl ja kaks vaba. Sõitu tuleb umbes 450-700 km päevas. Palka tuleb kuskil 15-20 tuhat kuus kätte. Teed on meil tõest kehvad ja just riigimaanteed, mis autot ja käru meeletult lõhuvad. Käru on nelja teljeline Kilafors ja see saab ikka mõnuga vatti, kuigi on õhkvedrustus.
Nii, et iga kuu on kindel laks- kolm päeva remonti.
acrobator
23:15 01.07.2005
puud,ikke puud. millest selline imelik kysimus yleyldse tekkida saab

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte