Veoautod ja rasketehnika

Mis on parim rekka?

kleepsutarku r
13:30 11.07.2003
Paljud räägivad, et volvo fh12 pidi olema parim, mis arvate
cowboy
14:03 11.07.2003
Parim veoauto, see on tõsine teema, oleneb mille jaoks sul seda autot vaja on. Niisama neid ritta panna ei saagi. Põhjamaadesse sobivad vaieldamatult põhjamaised automargid Volvo ja Scania.

Kui soovid isiklikult teada saada, siis võta koorem peale ja tee paar reisi täiskoormaga. Igal autol on omad head ja vead.
Minu järjestus: Võrdselt parimad Scania ja Volvo,
siis MAN ja Mersu Actros,
siis Iveco ja DAF ning Sisu.
Kõik on suhteline, oleneb ju mis tööd teed.
Sisu-ideaalne metsavedaja,
DAF-hinnalt sobib eravedajale,
Iveco- itaalias astuvad hästi,
Actros- pidurid on ylihead kui kompuuter alt ei vea...
MAN- Sõjatehase masin, tugev, viimased on kõik statsionaarse arvutiga juhile varustetud.
Scania või Volvo - mõlemad on väga head - Volvo või Scania.
idikas
15:22 11.07.2003
Ja osad MANid tulevad Scania tehasest
cowboy
16:37 11.07.2003
to ******, nali teepealt
Ja see mis Scaniast üle jääb sellest pannakse kokku Volvo
idikas
23:37 13.07.2003
Kunagi sattusin ühe rekkamehega jutule ja too ütles,et kui head masinat tahad,võta Scania aga kui see mugav ka olema peab võta volvo.Ei ole veoautode teemal kodus,kas see tegelikult nii on? Aga miks on Scanial vaja raami jaoks uut tooteliini,et MANi kvaliteedinõuetele vastata??? Peaks siis MAN parem olema ju.
sass
23:48 13.07.2003
TCO
00:35 14.07.2003
Parim on Renault. Mhm, äkki selgitad ka, miks just parim on? Ma võin öelda ka, et parim auto on BMW. On mingid testid, kus Renault oli kõige parem või räägiti seda kuskil "turu" peal? Või oled sa tõesti kõiki rekkasid proovinud, et saad öelda, et parim on just Renault? Nii, et paluks ka selgitusi.
kummivilin
09:09 14.07.2003
gaz 51 on ka päris hea
Edward
09:38 14.07.2003
Mis on parim ???
odavaim osta;
odav pidada;
teenindajale/müüjale kasulik; (meeletute arvete esitamise võimalus)
autojuhile mugav;
ekspedeerijale soodus; (suur kv, suur maht)
vedaja firmale ökonoomne;
ökonoomne ja keskkonna sõbralik ;

Kui tahta autot mis sobiks kõigile, siis tuleks soetada 6 erinevat masinat, kui minna kompromissile igast natuke, siis...
aga see on juba minu subjektiivne arvamus.
GAZ 51 oli muideks oma aja (50-60 dad) kohta nii kõva sõna, et oli vene autotööstuse tugevaim ekspordi artikkel.
Cowboy
10:45 14.07.2003
Vaata vana head KENWORTH W900 1982 aasta malli tahaks küll.
Viide lingile http://www.profid.ee/pildid/btr13.jpg

Soome rahtarit www.rahtarit.fi klikk linkit ja siis vasakul autonvalmistajat ja myyjät avanevad head lingid. Osades kohtades võid ise autot komplekteerida ja ka sees käia virtuaalselt.
Trucker
11:14 14.07.2003
Üldiselt soovitan Scaniat, scania mootorid kõige äkilisemad. Mugavus jätab veidi soovida aga auto ise on töökindel.
looder
18:10 14.07.2003
olen kuulnud volvomehi rääkimas,kui vaid saaks scania mootoriga volvo siis rohkem ei tahakski.kes sellist omavad ei tahaks isegi tutikate vastu välja vahetada.(teise margi vastu).ise oman dafi ja vahest mõtlen küll,et paneks põlema.talvel külmaga käivitub kehvalt
-20 ja unistad ainult käima saamisest,tuleb plokisoojendus sisse panna.
cowboy
20:16 14.07.2003
Me elame ju põhjamaal ja suured seisavad ikka väljas.
Blokisoendus 220v. peaks olema mitte lisavarustus vaid kuuluma Eesti oludes põhivarustuse alla.
gunninkingas
15:21 17.07.2003
Mida arvate, ise arvan, et paremat ei ole olemas
Rolle
10:05 18.07.2003
Kuule looder mis su dafil viga on, et talvel käima ei lähe, minu oma sõidab küll harva, aga käima läheb küll nii muuseas, 89.aaasta 380-ne 95.
looder
20:19 18.07.2003
vat ei tea mis tal viga oli.kevadel tegin kap.remi.järgmiseks aastaks panen plokisoenduse sisse ja asi vask.siis kinnel värk.
trucker
13:46 23.07.2003
jah...oleks vaid Eestis Kenworthid või Mac`id.Nad pole küll seest suured (juhikoht) kuid kõik muu...
Aga Eestisolevatest kindlasti Volvo FH12
pets
21:46 23.07.2003
Scaniast Volvo peale küll ei taha minna. Maitse asi.
reikin
21:55 23.07.2003
sisu on ka täiesti tase, minuteada teevad renault-iga koostööd.
Hardtrucker
10:36 24.07.2003
Ei ole veel ühtegi SISU-meest kohanud,kes ütleks,et kuradi hea truck,sa oled esimene.Sisu juhil peab olema plekist ***** ja titaanist selgroog.
sass
10:51 24.07.2003
renault on väga mugav juhile ja mootorite töökindlus ületab paljukiidetud mercedes diislit.
Nuh,nuh
08:24 28.07.2003
Sisu on muidugi parim metsaveok. Ei ole veel ühtegi veokit, mis Sisu`le sel alal vastu saab
AH
14:16 30.07.2003
Kuidas kellelegi, peremehele on kindlasti scann parim, autojuhina ütlen, et FH XL.
22:14 30.07.2003
Autojuhid kiidavad renood, samas omanikud mitte eriti ?
Sisut kiidavad metsa ja kallurivedajad. palju neid aga pikka maad sõidavad ?
FH on juhile hea ja väljast üks kenamaid, aga samas ei ole juppide hind absoluutselt realistlik ja neid ikka läheb (kuuldavasti kütusesüst üks tundlikumaid s...le kütusele ?).
Scania on tõesti peremehele hea ja jupid odavalt igas piimapoes, aga on mugavamaid ja räägivad et viimased tõeliselt head masinad olevat 3seeria streamline´d?
Kas keegi on märganud kui paljud eesti vedajad on üle läinud DAF idele ? Seda just vastupidavuse pärast.
MAN on meil küll nõrgalt esindatud, kuid euroopas töökindluselt esimeste hulgas ?
IVECO st ja mersust ei räägiks. mingites testides jäeti IVECO katsetamine lihtsalt pooleli, sest asi lagunes kolossaalselt ja lihtsalt kustus p...e alla ära.
Rolle
10:48 31.07.2003
Muide DAFist veel nii palju, et kunagi käisin Karlstadis ühes tehases, kus tehti Volvo sildasid ja käimakotte, ära saatmist ootas ka üks suurem partii Daf-i sildasid.
cowboy
16:25 02.08.2003
oma 3ja poole aastasel Actrosel võrdlesin just alles saksas samavanusega ja tulemus- üle poole vähem vigasid saksa omadel - ilmselt ikka teed on paremad, me trambime ju poolat ja muid sante teid kõvasti, siin ei pea ükski auto ega haage vastu.

Üldine arvamus oli Volvo XL ja Scania, sakslane hindab ka uut MAN`i kõrgelt. Actros on veel väga toores, ainult pidurid on head.
ennu
01:43 06.08.2003
MiB
17:52 16.08.2003
Kui svenson oleks tore mees ja paneks volvost ning scaniast ühe korraliku masina kokku, siis võib öelda et said korraliku likuri nii metsas kui maanteel
rivo
18:26 16.08.2003
minu järjestus on järgmine:scania,sisu,volvo,MB Actros,renault,iveco,man,daf.
,,,,
02:05 17.08.2003
Mida see daf seal rivi lõpus teeb,sisuliselt on see ju volvo.Tee ikka pikem jutt,oleks huvitav.
volvo
21:07 18.08.2003
Üks tuttav rekkajuht rääkis, et kui soomlastele antakse valida volvo ja scania vahel, siis nad valivad alati volvo. Keegi ei viitsi scaniat teepeal remontida.
Veel ütlevad soomlased, et kui sul pole raha veoki ostmiseks, siis ära osta ka ivecot.
Minu arust on parim rekka VOLVO FH!
rivo
21:24 18.08.2003
kõige paremd rekkad SCANIA R164,SISU E18 ja VOLVO FH16.
rekkamees
21:44 25.08.2003
Ma toon teile ühed andmed, Scaniat myyakse kusagil 46%,Volvot myyakse kusagil 35%. noh vaadake ise siis milline on parem, muidugi on scann parim, jõudu on ja kui pedaalile vajutad siis ikke saab aru et liigud, volvot aga on vaja meelitada jne.Mersust räägiks nii palju,et kui kusagil juhe puruks läheb siis ei saa edasi sõita, arvuti ei lase, irw tegelt vst asi nii tõsine ei ole, aga marsule ikke igas kuuris korraliku remonti ei tee. Selles suhtes on volvo ja scann üle prahi, et neil teeb igas garaažis remonti ja tee peal ka. Siin keegi rääkis et 3 seeria Streamline on hea, jah on hea sest tal on 124 rohkem ruumi sees( see ei ole uuem TOPLINE)
lõpetuseks: maitsed on erinevad, aga mina pooldan scanni. kui ikke REKKAT tahad siis osta ikke scania, ma tean paari suurt firmat kus on ainult scaniad.
arvaja
21:19 26.08.2003
Parim rekka praegu on minu arust uus 2 seeria Volvo Fh 16 Vaadates Mootori karakteristikat .Scaniate viga on minu arust see et neil ei ole overdrive käikukast mille viimane käik oleks alla 1,0.Scania on ka liigselt kallis.volvo fh 12 mootor võib käia ara ka 2,5mil kmilma kapremontita.tõestatud fakt.
edward
22:34 26.08.2003
ja jaa, selleks et selgitada mis on parim on kindlasti vaja istuda laua taga ja vaadata mootori karakteristikat. Ja kui ikka overdrive ei ole siis on saast ? ja alla 16 l mootori on jama ja lahja ?
jaa, teoorias oleme tugevad.
mastermees
11:01 27.08.2003
Soovitan DAF 95XF, arvan et parim, sõidu mugavus ja kabiini mahutavus oi oi oi kui hea! Space Cabis on tunduvalt rohkem ruumi kui Volvo FH Globetroteri kabiinis, rool liigub samuti nagu volvol, ennem arvasin, et Volvo, nüüd sõidan aga DAFiga ja arvan, et see on parim.Tehnilisest küljest ei oska midagi eriti öelda auto alles üsna uus läbisõit 200000km, 430hj
Cowboy
15:07 27.08.2003
To Edward. Räägivad jah nii tarka juttu, et ei saa matsust kohe pihtagi. Ütle mulle Eesti keeles mis asi see overdrive õige on. On mul sellest mid.kasu ka teepeal.

Teemas ka, tuttav tuli vana rappe scania seljast kus pea igapäev oli vaja teha midagi, Mersu Megaspace peale ja ei jõudnud ära imestada kui hea auto on. Kui ta veel saaks uut Scaniat ja FH d proovida siis vist tekib tegu mida valida. Mersul Kögeli haakega on siiani kõige paremad pidurid reaalselt teepeal ja mägedes 40cm lumes sai tehtud tagasipööre, töötas ideaalselt veojõu kontroll.

Veoautosid tuleb teepeal täiskoormaga reaalsetes oludes testida. Parim komistuskivi on Innsbruck -> Brennero mäed mõlemas suunas itaalia reisu peal. Kogu tehnika saab seal kõvasti vatti. Keemise äärepeal on kõik masinad täiskoormaga. Ja siis selgub, et Mersul võiks olla veel üks käik vahepeal, Scanial parem jahutus, Volvol suurem mootor peal jne.

Kokkuvõttes on meil kättesaadavad uued autod kõk ühtemoodi head kui neil on piisavalt suured mootorid ja õiged ülekanded. Just siin paneb raha asjad paika. Mis on kasulik tööandjale ei ole alati parim autojuhile. Järjest rohkem on kuulda kuidas firmaomanik peab nõu autojuhiga, millist autot osta. Nagu Soomes, Rootsis Hollandis, Taanis. Meil kasutuses olevad autod on enamjaolt riigisiseseks veoks mitte rahvusvaheliseks.

Itaalias nädala lõpus soomlased kommenteerivad parklasse siisekeeravaid autosid mitte ilu vaid mootori järgi. 400hj ja 420hj on MOPO !!! Täiskoormaga kulub mopo mootoriga autodel rohkem kütust just mägedes ja nad on ka tunduvalt aeglasemad. Korralike teede peal mängib iga minut rolli. Kui ühes päevas kaotad tunni(-75km) siis kahes nädalas... aga aastas...

Õige auto on varustatud V8 mootoriga ja üle 500hj. Sellisega on hea tööd ka teha, olgu ta siis Volvo, Scania või Mers Megaspace. Ainult töötingimustes saab ühe või teise auto kohta nurinat kuulda teepeal. Kui just ei vea pidevalt penoplasti ja patju.

mastermees
17:24 27.08.2003
Cowboy on nii targa jutuga, kiitab ainult Mercedest, mersu hakab lagunema 300000km pealt, rooli reguleerimine on väga halb,Actros ei ole kellegi auto, mootoreid valitakse vastavalt tööle, sõidad näiteks eesti-holland-eesti, ma ei näe vajadust 500hj mootori järele, piisab 380-430hj. või mis !
ants
17:50 27.08.2003
Sõidan Volvo FH12 420hj Itaalia vahet, Brennero mäed pole probleemiks olgugi et alati on koormat üle 20t, Globetrotter XL kabiin on siiski minu meelest parim, olen sõitnud nii Scaniaga kui ka Mersu actrosega, Scania läheb hästi edasi küll, kuid raputas metsikult,Mersu ei ole ka minu meelest auto, vaid toorik alles, arengu ruumi on veel küllaga.Ise DAFiga sõitnud ei ole aga räägitakse et pidi täitsa hea auto olema nii tehnilises mõttes kui ka mugavuse suhtes
Cowboy
18:01 27.08.2003
To mastermees. Ei kiida ma midagi mersu. Alla 160tuh. oli kolvigrupivahetus. Ainuke mis hea on pidurid sel autol. Põhjamaade krooniks on ikka põhjamaised autod Volvo ja Scania. Loomulikult tuleb mootor valida vastavalt tööle. Otseselt mootor määrrab ju ära autohinna. Ma sõidan igalpool ja tunnen, et all peab olema V8 ja tükk maab rohkem hj kui praegu on.
mastermees
19:03 27.08.2003
millega sa siis sõidad ja mis maa vahet kihutad
Cowboy
19:38 27.08.2003
Motorex 2000 aeg Lillepaviljonis Mersu väljakul olnud punane raudadega Megaspace. (Rootsi varjant) 6V 400hj, tea aind palju neid hobuseid seal teg.järgi on. L/S unb.üle 460tuh/km. (kolm kuud on nüüd olnud asendusmees peal) See talv sain tänu kodusele solgile küttele tehnopunktis näitajad põhja ja toa suitsu täis. Lisasid on piisavalt. Kögeli tent on järgi. Ainult Venes, Türgis ja Norras ei käi. Reedel koormaga konna. Eks siis paistab kuhu edasi.
mastermees
19:50 27.08.2003
kas see
harju ab oma
mastermees
19:53 27.08.2003
millega sa veel sõitnud oled, ning mida arvad uuest fh-st, minu meelest juba natuke isegi üle pakutid
Cowboy
20:17 27.08.2003
Just, seal on neid raudadega 3tk. Üks neist on 666 ees ja taga. ma ei tellinud numbreid ja ega number ei sõida. 90aastal sain soomlase alla 17seeria MB sadula peale kuni tulid poolautomaat käigulülitusega juba uuemad. Norm autod olid peale supermazi. FH on ka läbi proovitud, väga hea auto. Kord isegi meetrises tulvavees pidas kaks päeva vastu ja ei hüpanud alt ära.

Sain suvepäevadel jaanipäeva aeg uut ja ainsat Eestis 500hj automaat Volvot proovida. Jättis sügava jälje hinge. Saaks töös proovida sellist. Scania? või MAN? annab niimodi autosid proovida, et teed reisi Euroopasse ja tagasi, siis otsustad kas ostad või ei. Jah, aga siis vaja otsida uut tööandjat, kes selle Volvo ära ostab... kurvaks teeb, parem ei mõtle sellele.

millega ise mastermees tegeleb, võiks kuskil mujal lobiseda, siin läbustab kole ära selle koha siin. Näiteks on www.profid.ee klikk foorum ja klikk live. koliks sinna. Siin ei tohi reklaami teha loodame et TCO ei pahanda.
smurf
20:31 27.08.2003
Parim on 500hj-ga mistahes reka. Endale meeldib selline scania, metsaveok, hullult kasulik nii firmale, kui ka mulle(järeldage ise).
NB! väga hea tõmme on ka.
TCO
21:57 27.08.2003
Ei pahanda. Samas mainin, et reklaamil ja reklaamil on erinevus!
Cowboy
23:09 27.08.2003
Thanks TCO, üritan netis edaspidi olla korralik. See on minujaoks uus maailm. Valdav enamus autojuhte ei tea netist suurt midagi, kuna ei puutu lihtsalt sellega oma töös otseselt kokku. Ka töö on just nii, et tavaliselt kukud koju saades voodisse. Rohkem on vaja autojuhtidele vaba ligipääsu netti ja autofoorumite kohta infot. Head kojujäämist.

Parim rekka on Kenworth W900 1982a mudel. Veel kättesaamatu.
mr
12:45 11.09.2003
metsavedaja
17:51 21.09.2003
täitsa nõus smurfiga ainuke jama on see et täisõhk ei kõlba metsakaks,murrab kammitsaid pooleks kui tõis laksuga paned
mastermees
19:29 23.09.2003
isiklikult ei arva uuest scaniast midagi, kabiinis on vähe ruumi(topline) panipaiku pole!!!!!
juht
20:05 30.09.2003
sul on õigus,mul praegu 380xf.enne tavaline400 ne,nagu öö ja päev.paremat ei tea tahtagi .vanas olin pettunud ,aga uus on küll hea ja kus juures on ka teistega proovitud,asja kaalub ülesse võib olla ainult magnum.
shragon
12:59 03.10.2003
Scaniat on odavam pidada, ja ta on volvost erksam, samas- volvo pidavat olema eht tööauto...
rekkajuht
17:13 04.10.2003
GTI!!!
10:38 05.10.2003
Eks parimad rekkad ole ikka USA omad:Kenworth,Mack,Ford jne,palju jõudu ja nende vast ei saaks küll mingid Scannid või Volvod ega Sisud!!!!!!!!!!
edward
19:28 05.10.2003
to gti

paha lugu küll siis. Terve euroopa ei oska tõeliselt häid autosid hinnata ja sõidavad nii manni, dafi, renu ja isegi volvoga.
Küsimus ikkagi selles, et autosid ei osta autojuhid, vaid ettevõtjad. need omakorda hindavad ka muud, peale võimsuse ja särava kroomi.
võimsus nimelt on otseses seoses kütusekuluga ja kliendil sellest suht savi, et tema kaup 100 hj võimsamalt edasi liigub.

ps. enamus Sinu loetelust jääb kahjuks euroopa jaoks kättesaamatuks. Nimelt ei mahu nad europpa mõõtudesse.
to edward
16:36 07.10.2003
kas ameerika rekkadel ,kuskilt jäi kõrvu,et esisillal puuduvad pidurid ja sestap ei saa neid euroopas kasutada,ning ka mõõdud .
edward
20:51 07.10.2003
üks põhjus, miks usakaid ei saa euroopasse, on nende veduki osa pikkus. Usas teatavasti kehtivad haagete mõõtudele pea samad nõuded, aga veduki pikkus on vaba (või oluliselt suurem).
Euroopas, aga on poolhaakega autorongi kogupikkuseks 16,.. meetrit ja täishaakega 18,5 meetrit. arvestades et poolhaaked on 13,6 pikad, siis jääb vedukile ainult <3 meetrit. sellesse ei mahu enamus usakaid ära. samal põhjusel kasutatakse vähe ka "ninaga" veokaid, sest miks kallist koormaruumi raisata.

Seda, et usakatel pidureid ei ole, ei tahaks uskuda, pigem asi selles, et mere taga kütus imeodav ja ökonoomiale (ja ka aerodnaamikale) erilist tähelepanu ei pöörata. Võrdluseks mainiks Leedukatel levinud International´i ja Scania keskmist kütusekulu: 45 versus 30-35 liitirt võrdsetes tingimustes.
TCO
21:45 07.10.2003
Ma olen siin Eesti teedel näinud seda Kalev kommivabriku rekkat. Kas too pole mitte USAs valmistatav? USA numbrid on küll peal, ei mäleta ainult osariiki.
Hardtrucker
19:35 08.10.2003
"KALEVI"truck on valmistatud USA jaoks VOLVO tehases.
Numbrid olid NEW YORK-i registris,kuid nüüd on vahetatud eesti omade vastu.Seisab hetkel Stockmani hulludel päevadel.
On ikka ilus asi küll!
edward
21:28 08.10.2003
tean palju peab vaeva nägema, eestis arvele saamiseks, mingi tavalise veoka modifikatsiooniga, millel puudub eesti tüübikinnitus. Ei julge mõeldagi mida peab tegema sellise "USA laeva" arvele saamiseks ?
Ainult pikkuse pärast peaks iga sõidu jaoks maanteeameti luba taotlema.
teadjamees
17:50 09.10.2003
Kalevi auto on Volvo VN aastast 2002. Valmistaja Volvo Trucks North America. 15 l 565 hj. Cummins mootor, Fuller (Eaton) 18-käiguline käigukast, el. süsteem 12V. Sealsed Volvo veoautod aadressil http://www.volvotrucks.us.com/
USA nõuetele vastavale autole Eestis tüübikinnituse saamisega võisid nad ARK-s tõesti hullult vaeva näha, kuid mingil moel ja suht väheste euroopalike osade paigaldamisega on nad sellele Eesti numbrid ikkagi saanud.
Kasutamise (registreerimine, hooldus, varuosade saamise vaevalisus!) suhtes üsna kahtlase väärtusega ost.
Sarnase välimusega on ka Volvo NH, mida küll valmistatakse Brasiilias, kuid ka Euroopa turule ja seega varuosad siin hulga hõlpsamalt esindusest võtta. Üks selline liigub ka Eestis.
edward
20:35 09.10.2003
Brasiilias tehtud 4. seeria scaniat olen ise eesti teedel näinud. Muidu scan nagu scan ikka. läänest tooduna, sai siin arvele esimese ropsuga.

oskab ehk teadja täpsemalt viidata, kust see volvo inf pärit on ? eriline huvi selle 12V el. süsteemi vastu.
bedford
11:19 10.10.2003
Eks suuremas jaos sõltub vastupidavus komponentide ja kooste kvaliteedist. Nn, tüüpvead on üldjuhul konstruktsioonilised puudujäägid. Kui nüüd maanteel toimuva põhjal arvamust avaldada, siis tühjad ja pooltühjad rekkad harva alla 100-a kiirusega liiguvad, pole ime, et naftat niimoodi läheb. Julgeks arvata, et see kihutamine ajavõitu siiski suhteliselt vähe annab, rohkem tõstab autode ekpluatatsiooni kulusid.
teadjamees
18:35 15.10.2003
to edward: Info pärineb algallikast. Mis sellest 12V el süsteemist huvi pakub? 3 akut(võib olla 4), 12V generaator, 12V starter (mitte ei lülitata käivitamiseks 24V-le), väline toide 120V.
Teistele uudistamiseks, millest jutt käib:
http://www.hord.ee/kalevi_kommilaev2.htm
http://www.kalev.ee/kampaania/rekka/popup.htm
http://www.profexpo.ee/foodfest/pildid/imagepages/image43.ht
m
edward
21:11 16.10.2003
on mujalgi eestis juba
http://www.miil.ee/index.php?ln=est&pane=autod&nid=8
8

aga 12V jutt tundub kahtlane, kogu (veoka)maailm sh. ka USA kasutab 24V ja tendents on 36 V süsteemidele.
heix
12:37 22.10.2003
Kui tahad kombainriks hakata osta Renault.
heix
12:39 22.10.2003
Scanial on mootor küll äkilisem aga Volvo mugavuse vastu ei saa miski.
heix
12:46 22.10.2003
Volvo FH12 XL 460 hobujõulise mootoriga on PÄRIS KOBE masin.
jara
15:52 22.10.2003
Parim veok juhile on minu arust 2 seeria fh 16 nii metsas kui teel.ka scania r164 580 ei ole eriti midagi viga.aga fh 16 on 2800nm ja 610 hp versus 2700nm 580 hp.Aga r''gitakse et scania mootorid on parimad aga saksa testis sc r164 alla 1857 mb actrosele makke tousus kiiruse poolest 47,9kmh v 51 kmh kuid k[tuse kulu oli scanial 3l vaiksem.molemad veokid olid uhesugustes tingimustes.hinna poolst on need autod toesti kallid r164 580 top line saksamaal ca 160 000eurot.Ameerika veokid Sukivad taielikult kw peterbilt jne rove disain ainult volvo veokid us variandid on normid
juht
11:55 23.10.2003
minu arust scania on oma lati nii kõrgeks millegi päras ajanud,et teised margid on nagu tühi koht. uue auto puhul ei tehta isegi alet. samas tuleb täis laksuga fh 100000 eek võrra odavam .ja eks need viimase aja autod on kõik ok,ainult nimi maksab.ise teen tööd xf.-ga ja pole häda midagi.
rene
00:08 25.10.2003
www.miil.ee - neil on yks "ninaga" Volvo.
truckermen
16:05 29.10.2003
Volvo f12,on parim,niis õidu mugavuse kui ka vastu pidavuse suhtes.Näiteks Scania 143 ja Volvo F12 mõlemad käisid ära Kashastanis, Scania kukkusid igasugused erinevad detailid ära, Volvol aga midagi ja niimoodi iga reis.Hetkel ise sõidan IVECO EuroStariga, ei kurda sõidu mugavust, originaal varustusega autos on ainult ruumi natukene vähe,aga mul on õnneks Taani var. auto.Lubatakse Stralist, ei tahagi kohe, nii ära harjunud. Stralise mehed andke teada kuda on!
juht
19:23 30.10.2003
sinu jutt vastab tõele,käisin ise 143 -ga Tengizis ja lagunes tõesti poritiivad,paagi kinnitus,kabiini padjad jne.ja kus juures teine auto oli,ma ei tea kas kokkusatumus,f12 ja too püsis kindlalt ühes tükis. aasta oli vist 94.
asjaarmastaj a-ninanokkij a
12:09 31.10.2003
Kiidate siin kõik hoolega Volvot ja sõimate Renaulti, aga mis siis järgmine Volvo endast võiks kujutada? Tehakse ju järgmine samadest juppidest. Kas korjatakse ülesse mõlemate parimad omadused või juhtub nii nagu alati et tahtsime parimat aga kukkus välja nagu alati..
ennu
19:23 01.11.2003
nu võõtes nüüd volvo siis on ta mugav ja kena välimus aga scania on ka hea mootor hüütakse kiirekäiguline traktor aga kui panna volvo ja scania kokku siis võin õelda et daf volvo iveco ne võivad enda teenenduse hea meelega kinni panna selle pärast polegi need kokku läinud scanial oli mõte volvo ära küll osta aga eu segas vahele ja ei ostnud Man: nu tegelt ausalt õeldes ma seda ei eelista ta on suur aga see pole nii mugav daf see on küll hea auto iveco : see on küll väga sõitetav eriti stralis renault (magnum) see on ka ülimalt hea auto aga eestis jm pole hea sõita ikke soojadel maadel on see mõeldud
Sisu : kena metsa masin ja üldine alluriks sobiv Kamaz: uuemat sorti kamaz pole ka hea väljast n selline nagu 2003 mõõtu annab välja aga seest on sama ikke rool on muutunud uue lada samaro moodseks :D Maz nu samad sõnad u kuigu võik sõita ka aga mitte kaugemal kui Läti ja Soome See siis oli minu arvamus
to ennu
10:47 04.11.2003
Kuule, kas Sa peale kooloni teistest kirjavahemärkidest ka midagi kuulnud oled? Kahju, aga Sinu mõttevälgatusest ei saa mitte tuhkagi aru. :)
dafi mees
20:57 04.11.2003
kulla dafi mees ära põe,tee aga tuli alla ja viska siia lehele ka paar rida,siis ma teen enda dafiga sama asja.ma olen oma saraga juba viimsed närvid ära raisand
dafi mees
21:24 04.11.2003
daf-y kohta tegelt paar head söna kah-kabiin suur,mugav,pehme,vaikne.Aint 380.mootor nõksa väsind ja liiga tuimaks jäänd.muidu mulle meeldib ilgelt aga autol on eluiga otsa saand ja õigel ajal pole maha kantud
dafiarmast
19:32 06.11.2003
Daf on tõesti hea auto on hea poolat sõita,võrreldes scaniaga
ennu
23:00 06.11.2003
nu jah pole erilist dafiga sõitnud aga jahm pole halba õelda aga jah hea auto eks volvogi on hea auto mugav vaikne jne jne :) scania on "rullnokkade auto" :P

www.zone.ee/rekkamees
kkk
15:44 16.11.2003
Käisin kevadel Riias mingil autonäitusel.seal oli scan vist oli580.mootor,kabiin oli ilget pikk ja kõrge.magamine toimus nurgatiivanil,mis oli pikku autot mitte risti,lame 21 tolly tv.norm.kööginurk,vesi toas...vaatad ja tatti lookseb
r164
14:10 19.11.2003
mastermees
18:16 19.11.2003
tolle scaniaga sõidaks küll,korterit polegi enam vaja!!!
to r164
23:36 26.11.2003
huvitav kui suur see kabiin siis oli,näita välist pilti ka
r164
12:12 27.11.2003
parim pilt mida avaldada kannatab, kusjuures elusuuruses näeb kabiin märksa parem välja kui joonisel :)

http://imagebank.scania.com/pic_d/02608.JPG
aare
00:15 10.12.2003
Vaata sinna, seal on pilt päris elusuuruses olemas http://imagebank.scania.com/indexie.jsp
muidumees
02:22 20.12.2003
Sõidan praegu scaniaga ja see on orja auto. Tagumine sild paneb selliseid lakse eesti teede peal et jube. Volvo on tõeline rekka auto eriti(460)FH XL .

tanel
14:25 23.12.2003
renaulton parem.piab hästi vastu.tuba pole talvel külm.suur kabiin.odav pidada.
metsamees
16:10 25.12.2003
arvan,et üle FH16 pole eestis küll midagi.tõsi metsakaks sobib vaid vedruvanker-õhulaev on liiga madal langil käimiseks.scannil käib kabiin nii hirmsasti metsas kahelepoole,et ei taha metsasihile äramahtuda.volvo nõrkus on metsaveol tagatiffrid.E tüüpi sisu on ka päris talutav auto metsatööks
scanivend
22:21 25.12.2003
olen era vedaja. söidan 3seerja toplain scannica ja ei kahetse.enne kasutatd auto ostu peaks uurima jupi hindasid. momendil scannile vastast ei ole. terwist ka ei tapa !!!
scandinaavia
23:06 26.12.2003
Ja!Scannides kolanda seeria autodel pole viga ,peavad vastu ,remontida lihtne ja odav.AGA neljada seeria omad ei kõlba kuskile ,vähemalt algus aastate omad.Mulle vähemalt nende remontimisest sai isu otsa.Läksin nüüd DAF XF 430 ja480 peale üle ja lasen laia naeru.
Aga noh ,eks iga **** kiidab oma p..si!
Ennu
20:19 28.12.2003
NU kuidas võtta Saaremaal on laialt kasutaakse volvosi ja sisusi nagu õeldakse igal mehel oma maitse rekka kohta :) aga iikagi rekka lõvid on scaniad ja volvod
mina
23:57 30.12.2003
tuttaval on Scania R113 - päris hea minek tollel masinal.
GAZIMEES
19:08 31.12.2003
GAZ, väike UAZ on ka hea, tollega on mõnus puid vedada. Aga Gaz on hea! Kamazid ja Mazid saadaks kohe venemaale tagasi, kahjustavad meie elukeskkonda, ei saa värsket õhku sisse hingata.

Aga kindlalt on kolma parimat (uutest) Scann, MAN ja Volvo
vana mees
22:41 31.01.2004
kui nüüd VOLVO FH 12-l oleks ACTROS-e käigukast:sobiks küll
td123
23:12 31.01.2004
teil kõigil on õigus kui nimetate ükskõik mis margi. kõigil autodel on oma head ja vead. seda teemat võiks lõputult arutada et mis on parim. ma ütlen kohe ära et mina loen volvot parimaks.
põhjendan ka ome eelsitust,'
esiteks.. iga töö jaoks peab polema õige auto. kõigepealt peab endale selgeks tegema milleks on autot vaja. kas sõidate eesti sisest või pikamaad, veate kruusa või puid. iga töö jaoks on oma auto. kas olete k´indel et see auto millega sõidate on just selel töö jaoks? aga võibolla on teil aeglane tagasild ja te sõidate maanteel. tulemus.. suur küttekulu.. aga te ajate selel kohe auto süüks. et jama auto .. kuid kuskil nurgataga remontides on sinna paigaldatud juba vale varuosa.. hoopis kallaja tagasild...
näiteid võiksin tuua lõputult. tavaliselt ei tea ei müüad ega ostjad milline on see õige auto..
teiseks.. varuosad.. miks ütlete et sc varuosad on odavamad kui vo.
vaadake.. mõlemal on esinduses enam vähem üks hind. aga te võrdlete alternatiivi hindu.. kuna volvole on poole vähem saada b kat varuosa. ja tegelikult jumal tänatud et on.nende kahtlase kvaliteediga alternatiiv varuosade kestvus on ju peaaegu olematu kohati. ostate odava siduri ja see teil näiteks lõpetab keset euroopat töö. küllalt kallis lõbu et osta töövahenditele odavaid asju.
eestis on küllalt korralikult levinud kaks markki autosi.. sc ja vo.
juba varuosade saadavus ja remondikiirus peaks määravak saama auto ostu. võite ju tuua maci aga kaua läheb varuosa tellimine.

säga
22:48 14.02.2004
võin teile skania austajatele öelda niipalju et mulle on isiklikult öelnud üks skania esinduse meister et hinna ja kvaliteedi suhtelt jääb skania mannist valgus aasta kaugusele maha.nii et tehke omad järeldused,see puudutab ka teisi rekkasid.
tööline
23:28 14.02.2004
Naerge, nutke või sõimake mind idioodiks, aga siiani parim veok, mille peal töötanud olen on uusIVECO Stralis. Ei kutsu enam FH ega Magnum, Actrosest rääkimata. IVECO automaatkast on klass omaette, sõida 100% nagu sõiduautoga, ainult 2 pedaali ongi..sigamugav. Elektroonoka alguses pani segast ja ahi käitus kummaliselt, aga tehti ära ja nüüd OK. Külmik võiks ka suurem olla.
Ja kes ei tea: Stralis toodetakse 100% saksamaal - ise käisin Ulmis tehases järel.
Hetkel l.s. 320 000km.

See teema on vastusteks suletud.