Veoautod ja rasketehnika

Ametikoolituse kohustus omanikule

schummmi
14:21 06.04.2013
Tere,
Mul on oma kallur. Vahel vaja palgalist juhti asendada äkki.
Kas võin seda teha ilma ametikoolituseta?
Palka ma firmast ei saa, seega palgaline juht ei ole. Lihtsalt juhatuse liige.
Aitäh
Arvatavasti
14:48 06.04.2013
Ikka peab olema, teenust teed ikkagi ju.
Samahästi võiks enamuse ajast ilma ringi vurada aga kandsa kahtlane

Jõudu
schummmi
15:49 06.04.2013
Olen siit-sealt kuulnud väiteid, et omanikud, juhatuse liikmed, kes palka ei saa ei pea omama seda tunnistust.
adadadadadadada
15:56 06.04.2013
kui käib tasuline vedu siis peab olema sul ametikoolitus läbitud isegi siis kui sa taha 5 minutiks kedagi asendada.
looder23
23:41 06.04.2013
schummi, sa oled õigesti kuulnud, et juhatuse liikmed kes palka ei saa, ei pea omama, maetikoolituse tunnistust. isegi palgatööline ei pea omama tunnistust kuniks ta ei istu sõiduki rooli, mis teostab tasulist või omal kulul veoteenust. juhul kui teostad, käi ka mendile tunnistus välja. alles teisipäeval sain hr. tikkile sellise dokustaadi esitada + palju-palju muid dokumente.
punakuub
09:02 15.04.2013
võiks lugeda seadust ja mitte hakata kuidagimoodi mööda hiilima. auto jõuad osta siis jõuad ka kursustel käia. kui aga ei viitsi siis mine prismasse või rimisse käru lükkama. ei saa aru mis firmaomanikud, juhatuse liikmed ja muud imelikud ronivad valdkonda mis nende ajuehituse jaoks on keeruline?
ometigi
03:49 16.04.2013
mul oma kallurt põle. tahad, ma osta su oma ää, saad murest priiks?
sokuonu69
21:58 17.04.2013
varsti ei lubata peale autokooli enam üldse rooli istuda...läbi aga erinevad ameti- ja täienduskoolitused automaatkastile, manuaalkastile, libedasõidud jne jne...muudkui pumpa aga raha riigile ja koolitajatele...
ahsel
22:23 17.04.2013
Need ametikoolituse kursused on selleks et lambakarja autojuhte natukegi harida. Mitte raha välja pumbata.
Ise olen ka need kursused läbi teinud ja nii mõnigi asi on meelde jäänud .
Vähemalt esmaabi koolituses tunnis on meelde jäänud, et avarii korral kus on kannatanuid tuleb helistada ka politseisse ,mitte sõbrale või armukesele.
kiire poiss
08:57 18.04.2013
Sõidab ikka mees, mitte koolituse tunnistus. mõttetu raha pumpamine.
kiire poiss
09:02 18.04.2013
See, et sa ahsel nimetad autojuhte lambakarjaks ja väidad, et sulle sealt mulatunnist kasu oli, siis näitab see su enda kohta ka midagi. õnneks saab veel nii ka, et kallist tööaega selle kisakoori peale ei raiska.
ahsel
09:36 18.04.2013
Kallist tööaega ?
OÜ Autosõit teeb kursused nädalavahetusel.
Kõik autojuhid on nii targad ja osavad ,muidugi elage oma maailmas ja ärge huvituge millestki kui täisjoomisest nädalavahetusel ja pohmas peaga hommikul sõitmisest .
Ütleks nii mõndagi jäi kurssusest kõrvataha ,kui mõni mees seal magab tunnis vaid on ta enda mure.
Igastahes tean ka nüüd palju on lubatud auto täismassid ja teljekoormused .
Samuti kui pikk tohib olla väljaulatuv veos ja millega tuleb tähistada.
Ütlen ,varem sõites ma neid ei teadnud ja vabalt võis ment tee peal ära teha ilma põhjuseta.
Kasulikku jäi nii mõndagi veel ajuse.
no
11:29 18.04.2013
andestage mu rumalat küsimust,aga milleks vaja veel seda ametikoolitust,kui mul a,b,c,d,e kategooriajad juba üle 30 aasta,kuigi viimastel aastatel pole suurtega onud vaja tegemist teha.Ehk võtab keegi vaevaks selgitada neid tagamaid,või paneb ehk mõne lingi,kus oleks võimalik teada saada sellise "paberi" otsesest mõttekusest peale rahapumba funktsiooni ?
Olen igaljuhul tänulik asjalikule vastajale.
..............
11:32 18.04.2013
Need koolitused on Ainult RAHA PUMPAMISEKS ! Reaalselt nendest kasu ei ole...ja kui tõesti küsid midagi mida ei tea või mis tahaks üle täpsustamist siis nendele vastust nad anda ei oska. "Ah ega me ka päris täpselt ei tea"
professor_sammaljalg
19:32 18.04.2013
ma nüüd üritan küll aru saada, et mis raha pumpamine teoimub brüsseli käsul eesti õppeasutustesse aga ei jaga lahti

samas, küsi autojuhilt, et mis sohvriametis keerulist, saad vastuseks, et seaduseid peab tundma ja liikluseeskirju ja koormakinnituse jne jne. aga üks keskmine eesti autojuht ei jaga ööd ega mütsi ei ühest ega teisest.
looder23
21:53 18.04.2013
sa võid ju olla 30 aastat autojuht, 50 aastat autojuht, aga muutuvad nii seadused kui olustik. paar postitust tagasi just kelkis, et 30 aastat veoki load olnud, aga viimastel aastatel pole suurtega tegemist olnud. aga kui nüüd tuleb olude sunnil tegelema hakata, siis esimene miilitsaonu joonistab kopsaka trahvi ja siis läheb vingumiseks, et oi kui pahad, oi kui kurjad, oi kui ahned. ise sa ju enne tööle asumist seaduseid läbi ei lappa. samuti, kui suur on see kontroll kui palju teid teel olles kontrollitakse? igas parklas ja laevas on igal mehel seadusest oma arusaam ning kuulutatakse oma tõde ja õigust, aga millegipärast politsei joonistab ikka trahve välja. see koolitus ongi asjade meeldetuletus, seaduste muudatus jne. ei midagi ebatavalist, korra 5 aasta jooksul istuda paar päeva koolipingis. iga enesest lugupidav ettevõtja maksab selle koolituse kinni.
ahsel
23:22 18.04.2013
Ma sain kursustel isegi nii targaks ,et hea lälleris teiste "tarkadega" vaielda.
tean isegi palju on Lätis lubatud max veoki (autorongi) mass .
Kui keegi teab veel pange kirja .
Näidake oma teadmisi.

looder23
23:40 18.04.2013
A klassi(põhimaanteedel) teedel (A1-A15) lubatud 40 t.
P klassi (teised riigi maanteed) teedel (P1-P133) 30 t.
konteinerveokid 44 t, juhul kui on 3-teljeline poolhaagis.

on olnud jutte, et vastavalt telgede ja rataste arvule lubatud kuni 52t. metsakad jne. ei kinnita ega lükka ümber.
ahsel
23:56 18.04.2013
Sellele 52 t just minu vihje oligi ,aga telgede arv peab olema piisav.
Tõenäoliselt on see mendi silmis kohalikele vaid .
Aga Läti sisetööd ei tee ja pole täpsemat huvi tundnud ,mujal ikka ei saa niipalju.
looder23
00:00 19.04.2013
rv transport on 40 ja kogu polka. olgu sul neid telgesid, palju tahes. kui luba pole saad nii, et kiljatad.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte