Veoautod ja rasketehnika

Ametijuhi koolitus

janar4
12:47 04.03.2007
Kas keegi oskab soovitada ja öelda kaua kestab see ametijuhi koolitus kui ei ole ennem seda läbinud ja palju see maksab????? Äkki oskab ka soovitada mõnda kohta!! Ette tänades
Huilgav Hull
13:28 04.03.2007
siin sellest küll jahutud.kasta otsingut
janar4
18:44 04.03.2007
Midagi konkreeteset siin pole ju!! Põhiline on siin see b kati koolitusest jutt!!!
guits112
20:07 04.03.2007
kasuta otsingut!! kes vöi mis on ametijuht?? http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=94438#748475 üks teema !
ulmik
20:57 09.03.2007
Kui ma kuulsin Vikerraadiost seda juttu, et sellest aastast hakkab politsei kontrollima, kas ikka ametijuhi tunnistus on, siis mul oli imelik tunne. Tegelikult annab ju vastava kategooria juhiluba õiguse autot juhtida ja selle eest ei saa keegi sind karistada. Et sõidad rekkaga näiteks. Ja kui küsib ment, et kus ametijuhi luba, sis võib vastata kunagise hittloo sõnadega, et: "me pappi ei saagi, me pappi ei saagi... ;)" Nojah, siis küsisin oma ülemuselt (elan ja töötan nimelt Soomes), et kuna euroliidu värk, kas ta peaks mind ka kuhugi koolitusele saatma. Ütles, et eestlased on oma eurohullusega lolliks läind. Et Soomes on C-ajokortti kutselise juhi tunnistus ja kunagi ei hakata muud nõudma. Selles viimases ta võib muidugi eksida, on siingi "kutselise juhi" kursusi, aga nende üle naerdakse üldiselt. Autokoolid on siin ise head.

Kui foorumi omanikud pahaks ei pane, siis kutsuks ühe mehe Soome tööle ka. Tegemist on Lindströmi mattide veoga. Füüsiliselt raske töö, päevad tulevad 9-10 tundi. Aga heas vormis hoiab ka. Ei ole mingi ettevõtja, ega vahendaja, otsin endale paarimeest, sest tahan ka vahel pikemalt aega oma kaunil Eesti kodumaal veeta. Jälle pole mitu kuud Eestisse saand :( Ja soomepojad tahavad ka asendajat ja kui veel rohkem tööd tahaks teha, siis saab õlut ka vedada veel. Helista ja küsi lisa, tel. 53 662366, Hans

Loodan, et ma foorumi reeglite vastu ei eksinud.
126
20:16 08.04.2007
Nii,täna on 8 aprill.Palju tuttavaid on rekka ja bussimehed.Siiani pole kedagi kontrollitud.
On inffi,ei ütle kust,et neid asju kontrollitakse aktsioonide käigus ja need kes vahele jäävad,tehakse näidispoomine,st.saavad täie rauaga, et need kel veel pole koolitused ära teeksid.Et riigil papp saamata ei jääks.
Kaine mõistuse järgi puudub asjal igasugune mõte.Ma saaks aru kui seda kästaks teha neil kes äsja CDE kati saanud.No aga terve elu roolikeeramisega leiba teeninud juhid!Sa pead niigi tahes tahtmata seaduste-normatiividega kursis olema kui tahad konkurentsis püsida.
Ega varsti ei imestaks kui need kel 10-20 aastat B katt olnud aetakse libeda ja teise astme koolitusele.IRW!
keeraja
22:43 08.04.2007
täna 8 aprilli seisuga on seda teie meelest **** tunnistust küsinud minult nii soome kui eesti politsei.kus juures soomes on see asi juba ammu kohustuslik .see et sul on mingi kati sõiduki luba ei anna sulle veel õigust sellega tööd teha ja kaupa või inimesi teenusena vedada.omaks tarbeks palju tahad...võid kasvõi iga päev rekkaga või kahekordse bussiga poes leiva järel käia,ainult naabrit ei tohi kaasa vedada....see on põhimõtteliselt sama tunnistus mida nõuti enne rahvusvaheliste vedude juhtidelt.ja muide riik ei saa suurt pappi midagi-koolitust teevad üldjuhul erafirmad ainult eksam on ark-i rida.olles ise selle 35 tunnise koolituse ära teinud võin öelda et midagi üle mõistuse seal küll ei ole-kes igapäev roolis saab asjaga lihtsalt hakkama.ah ja..üks oluline märkus-koolitus tunnistust on vaja üle 3500 regristrimassiga sõidukitele j...nii et to ulmik:kui sa seal vead matte mingi kaubikuga siis tõesti pole seda tunnistust vaja.
Murfen
23:39 08.04.2007
Ehk selgitate, oman B, C, D, E. Mida tähendab ametikoolitus kui vastav kategooria olemas, ehk siis võin sõita hobi korras tühja bussiga või vedada puid täis haagisega oma hoovi aga mitte olla tööandja palgal ????
126
11:50 09.04.2007
veopluss
09:27 28.04.2007
Haja autokoolis parnu mntl toimuvad kursused 1 nadal 2200eek plus eksam arkis 380eek , kokku tuleb 2500 tuhat, aga noortele autojuhtidele kellel on kogemus kuni 2 aastat on veel raskem 1 kuu vaja oppima
25
10:18 28.04.2007
ja maksab 7500 see üks kuu. Töörahva mõnitamine mu meelest.
ulmik
11:38 28.04.2007
Keegi siin, keeraja nimelt, ajab valejutu. Minu pomo siin Soomes ütles eile, et nüüd jah, tuleb meilgi kooli minna. Minul ja temal endal ka. Aga kohe ei saa, sest veel pole koolituse mingeid standardeid kinnitatud. Ja aastaks 2009 peab olema käidud. Nii et Soome politsei ei saa kohe kuidagi vastavat tunnistust küsida. Järelikult keeraja valetab.
ulmik keerajale
11:42 28.04.2007
Ei vea kaubikuga, mul nagu tööauto registrimass on 12 tonni. Ja 2009 aasta on see aeg, kui siin ka seda ****tunnistust nõutakse. Ja see on kindel ja konkreetne info. Soomes õnneks tööandja maksab selle kinni.
25
18:17 28.04.2007
Mul maksis ka tööandja selle kinni.
ulmikule
18:57 28.04.2007
iga norm klubi maksab selle kinni. olgu see siis eestis või mujal. naljamees on soome läinud, sest siin ei saanud hakkama ja tööandja kiusas.
ulmik eelmisele
21:10 29.04.2007
Sain hakkama ja tööandja ei kiusanud ka. Tööandja ise oli pidevalt kuses omadega, sest tellijad ei raatsinud talle töö eest normalselt maksta. Siis ei saanud ta mulle ka norm palka maksta. Point on selles, et Eestis üldse raha liigub vähe. Muide, käisin viimane nädalavahetus Eestis ja elu on seal juba sama kallis kui Soomes praktiliselt. Siitsamast foorumist lugesin, et autojuhid saavad Eestis Soomega võrreldes ka müstiliselt head palka :) Ei noh mehed, olge siis rahul ja mõnusad seal. Mina olen Soomes lihtsalt seepärast, et ma elan siin. Mul on siin kodu ja abikaasa nimelt.
endine autojuht
01:01 18.05.2007
Ehk oskab keegi oelda kas need kursused on statsionaarsed voi on voimalik ka kaugoppe teel kursustest osavotta .Viibin ise valis riigis pikemat aega ja oleks huvitatud kursustest osa votma interneti teel .
kakaaadu
23:25 18.05.2007
enam politsei ei tohi seda paberit kontrollida nagu mujal EU -ski
Ametikoolitusel käinud
09:24 23.05.2007
Koolitus koosnes viiest päevast, seaduse järgi peab auto ja bussijuhtidel olema eraldi programm, kuid selle peale pigistati silm kinni (olid kõik läbisegi). Lõpuks oli kõik selge, see seadus on lihtsalt selleks et raha saada, midagi uut sealt me küll ei kuulnud. Sellest võiks veel pikalt kirjutada aga tuuleveskitega võitlemine on suht mõttetu. Kokku läheb see maksma= arstitõend 450 eek; kursused 2300eek; ARK is tunnistuse väljastamine 380 eek, pole suht odav lõbu eriti kui seda tehakse ainult paberi pärast.
kah koolitatu
09:33 23.05.2007
ma sain paari tunniga hakkama. hommikul kella 9 paiku algas ja lõunaks oli läbi. paari päeva pärast sain tunnistuse ka. meil grupis oli ca 60 inimest, aga tohib olla vist mingi 20?
teostas lugupeetud asutus männiku teelt. see koolitus on ikka tõeline naljanumber. huvitav, kas tõesti ministeeriumi üldse ei huvita asja sisuline pool?
126
16:16 23.05.2007
Kah nüüd käes.2 nädalat oli.Iga nädal kolmapäev ja laupäev pühapäev.2-3 tundi iga päev.Rohkem naljanumber.See mida seal räägitakse-aastaid autojuht olnud inimene teab niigi.Meie lektor ütles kah et eks se üks rahvalt raha kättesaamise vahend ole.
Tarkadele niipalju et mingit ARKi eksamit pole.Oli nn.klubieksam.Anti sellised papitükid.Viisin selle ARKi ja nädala pärast sealt siis anti plastiktunnistus.Väga sarnane juhiloale.
2000 eeku maksis se "jutlus"+ARK 380eeku.
Praktiliselt mahavisatud raha.
PS.Mõni nägu ei käinud kordagi kohal.Kuid tunnistused said kõik;D
To kah koolitatu;Sa kirjuta järgmisel korral siia koolitaja ja lektorite nimed kah ritta,siis järgmine kord saavad kõik 2 nädalat käia a12 tundi päev.
Ei maksaks siin konkreetsetele koolitajatele ikkagi näpuga näidata.

Muudetud 23.05.07 16:26

Küsimus kõigile koolitatuile
13:39 27.06.2007
Kui pikk võib olla autojuhi TÖÖpäev? ehk küsides teisiti, kui olete lõpetanud nö 24h pausi, millse aja möödudes on kohustus alustada järgmist igapäevast puhkepausi või igapäevast lühendatud puhkepausi?
tanan,+1
22:05 08.07.2007
aga kas saaksid vastata lühidalt, nt 12 h, 13 h või 15 h ja näidata koht,kus see kirjas.
+1
00:02 09.07.2007
to+1
08:56 09.07.2007
see ei ole vastus küsimusele,st.seda tööpäeva pikkust seal määratletud ei ole , vähemasti mina ei leia. parklates teineteiste käest õppinud roolikeerajad aga pakuvad välja erinevaid variante ja alatihti kuuled lällaris,et sõitnud täna pole midagi, peab aga sesma jääma,kuna /töö/aeg saab täis. kuis nii?
keeraja
20:56 10.07.2007
to ulmik: kui seda juttu rääkis sinu pomo siis las see jääb tema südametunnistusele-soomes nõutakse seda "****tunnistust "...ehk on see 2009 viimane aeg.igatahes on seda küsinud minult nii soome toll kui poliisi 8 tonnise furgooni roolis ,samuti saksa piiril 11 kohalise bussiga sõites...
ulmik, keerajale
19:30 15.07.2007
Naljakas küll, Soomes me ei eaa seda "****tunnistust" veel kätte. Sest pole kinnitatud koolituse standardeid. Ja seega ei tehta ka koolitust. Täitsa *****s! Pomo teab väga hästi, mis siin toimub. Arvan, et soome politsei oskab lihtsalt Eesti juhtidelt seda tunnistust küsida. Et Eestis ju kehtib juba. No et saaks jälle ***** keerata konkurentidele. See tundub loogiline.
luba
21:03 16.08.2009
Hea süsteem küll selle koolitusega.Kui mul on c+e kat ja tööd ei tee sellega kaks aastat siis kahe aasta pärast on juba koolitus lühem.Koolitus peaks ikka samma pikk olema mis vahet seal on kas load on olnud 1 või 6 aastat.Kahju, et Lepikson manala teed läks.

Foorumisse postitamiseks peavad küpsised (cookies) olema lubatud.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte