Veoautod ja rasketehnika

majanduslangus

tsiklipoika
11:10 13.12.2008
Tervist,sooviks teada ,kuidas praegult tööga on.
Kas on üldse midagi veel vedada.
arvamus 33
15:59 13.12.2008
Vedada on küll ja tööd jagub . Igapäevaselt näiteks Rimist toidukotte kodu ja üleeile tegin naisele headmeelt -vedasin ta süles voodi ...
Ara nuta- pea püsti ja suunurgad naerule.
Kuski33
15:42 16.12.2008
Osadel on ja osadel pole.
Ringteel asuv Lkw trucks liisingutelt äravõetud rasketehnika müüjal on aga küll plats pungil täis seega midagi kiita pole ja kui keegi pakub tööd, võta kindlasti vastu.
HOLLON
16:30 16.12.2008
noo ikka on tööd , pigem pole kes teeb. soovisin viia kaupa hollandisse, vaja 5 m laadimispinda. enne jõulusid eriti veokaid ei lähe. noo üks mees lubas ikka ära viia. kuid hind on xxxxx. noo tavaliselt on poole vähem pidanud maksma.
siis öeldi : kui ei sobi siis pole midagi teha.
noo tulemus see, et kirvehinna löönud transportija sõidab pooltühjalt, kuid hinnaalandust ei teinud . Järeldus : transpordifirmadel läheb veel hästi.
kui mina oleks see vedaja siis oleks võtnud ikkagi pakutud koorma peale autos ju ruumi oli ja sõtis nagunii sinna kanti.
viimasele
16:57 16.12.2008
Ega see veel tähenda ,et veofirmadel hästi läheb kui nad õiglast hinda küsivad. Majandussurutise all ägavad tootjad,vahendajad ja kauba saatjad enamasti arvavad ,et kõige õiglasem kulude kokkuhoid on transpordi arvelt, sest kui kütus langeb peab kohe veohind kukkuma- kui kõtusehind tõusis ei olnud eriti keegi vaimustuses hinda tõstma.
P.s. Pesueht kapitalistid lõpetavad seal reeglina töötegemise 18-19 ära ja alustavad tööd 10 jaan paiku...sellest ka selline ulme hind,sest kui auto peaks seal koormata jääma ja seisma 10-ndani ..arva mis see siis maksab.
Mõte viimasele- alati on võimalus sul endal veok soetada ja teistele heategusid (odavvedusid) korraldada..enamus oleks uhked su üle.
Hoidke ikke autodel tuli torus.
Nii ta on
17:37 16.12.2008
Asi langeb jah, kui kellelgi on tagaluugile miskit tööd pakkuda, siis võtaks vastu küll, eriti Lõuna- Eesti kandis
huhuuu
19:17 16.12.2008
To viimasele: Mina küll poleks õnnelik kui HOLLON omale auto ostaks ja niigi rikutud turgu solkima tuleks,nagu neid säästufirmasid vähe oleks...
ja-ja
23:05 22.12.2008
varsti pole enam midagi vedada...
ka probleem
20:53 09.01.2009
peab vist pillid kokku panema ja midagi muud mõtlema, peale pühi autod seisavad ja töötellimusi pole kusagilt näha
to ka probleem
16:34 10.01.2009
eelnevale
18:05 10.01.2009
hiljaks oled jäänud pillide kotti panemisega. müüa sul autosid enam ei õnnestu, kui siis mõtetu hinna eest. poole aasta pärast tundub muidugi ka see praegune mõtetu hind väga hea rahana.
Töö käib tõsine selle nimel.
23:06 10.01.2009
See amet läheb kohe kindlasti tulevikus kilide kätte, kui kaugemale mõelda.
ettevõtja
13:31 11.01.2009
Pole veel väga hull midagi,et kliente hoida lasin ka seoses kütuse hinna langusega vähe veohinda alla.kui väga otsid siis saab tööd küll.Ja need kes selle aasta üle elavad on tõsised tgijad.Edu Teile kõigile,sest väike konkurents on alati teretulnud.
ettevõtjale
13:34 11.01.2009
millest selline optimism? veomahud pole veel langema hakanudki, praegune on väike korrektsioon. vedajatel ju pidu õues, kütus odav ja tööd jätkub. jamad alles tulevad. tõsised tegijad on need, kes 2010 lõpus veel selles valdkonnas tegutsevad.
Eurohulgus2
17:19 12.01.2009
Sõber helistas Eestist ja ütles, et kodus ainult 2 tegijat transpordifirmat alles jäänud...Hansaliising ja Ühisliising:).Elu on raskemaks läinud, piimajõed voolavad aeglasemalt ja pudrumäed jäävad ka järjest madalamaks:) Edu sõitjatele!
ma-langus
20:19 23.01.2009
vaatasin LKW trucks saiti ja seal polnudki tehnikat üldse palju. Ja ka teistel automüüjatel ärävõetud tehnikat ei paista müügil. Kus need liisinguautod siis on ?
ahsel
20:50 23.01.2009
raskeks läheb neil kellel palju liisinguid maksta.
minul kõik masinad kohe enda ostetud, ja kui isegi seisavad vahest- pole hullu. noo pakibussi eluiga ongi nii 5 aastat , kui tööd vähem siis jätkubki autot kauemaks. väike puhkuseperiood kulub marjaks mulle ära, ongi liigapalju tööd rabatud.
arvan et korralikke autojuhte ikka leidub ja sõidame ka aasta pärast.
to ettevõtja
20:26 04.02.2009
veohinnad on niigi juba nii alla lastud, et autojuhi palgast varsti ei jaa enam midagi. Ja vaatamata sellele töömahud langevad edasi.
eelmistele
21:02 04.02.2009
need kes tana hadaldavad on homme minevik! langus alles algab, praegu ju veel lillepidu. kutus on euroopas viimase 3 aasta odavam. kui kutus praegu touseks, mis siis saab? veomahud kukuvad nii eestis kui euroopas veel min 40% lähima 12 kuu jooksul, seega jääb 40% vedajate autodest tööta. juhtide järjekord kasvab ja kui pakkumine on suurem kui nöudlus, siis hind (palk) kukub ja kovasti.
DESPERAADOS
23:44 05.02.2009
Pärnust panen paagi täis13 tuhhi-eest(kaardiga) --tulen Belgist tagasi,leedust võtan juurde--teeb kokku oma 20 tuhhi.(et koju saada) Aga nüüd firma(tahab raha veose eest+kasum) ja ikka edasi tagasi koorem--logistik+auto(amortisatsioonikulud)--ise tahaks ka palka saada--pole ime,et siis logistiku kohad on ka tühjad??Pole asjalikke vendi, kes keelt jägavad ja koormaid kurseerivad. Firmas elekter,tööpind maksab ka midagi!! Kõike maksame.Jama missugune ja õnnetus--kes liisingus.
Aga mis siin halada ja lõuad pidada nagu šVeik! Õnne ja jõudu-poisid! Ise ka juba peagi 47 ja rabelen!
DESPERAADOS
23:50 05.02.2009
Ah jaa --Veel midagi--Ei noki kellegi kallal ning pikad kärud--peaksime kokku hoidma! [email protected] NAELA KIIRTEELE --KÕIGILE!! See tuli hingest ja südamest!
maakas999
21:12 14.02.2009
viimasel paaril aastal transpordifirmadel läks väga hästi, tööd oli ülepea. Osteti kogu aeg autosi juurde, nüüd nendega ei ole enam midagi teha. liisingud tahavad maksmist, juhid palka, maksuamet makse,autod remonti jne. Varsti on kõik firmad võlgades ja tulebki pankrotilaine. Palk langeb, töötuid tuleb juurde ja mis edasi saab teab vist ainult jumal.
///
22:45 14.02.2009
Kusimus selline,et mida arvata praegusest majanduslangusest,igalt poolt karbitakse, lastelt, noortelt peredelt, pea-aegu igalt poolt kust votta annab, aga et riigikogu oma rahakotti kergendaks,seda ei ole.Kuhu me niimoodi jouame, varsti ei jaa muud ule, kui hakka nagu heal veneajal ise aiasaadusi ja loomi pidama,et ara elada, kui ikka tookohta enam ei ole ja palka ei tule, siis vist muud ule ei jaa.
finWest
23:24 14.02.2009
Nii ta paraku on, ca 3 aastat on veel sellised jube jube ****d .

Olen kah firmaomanik , kui seda firmaks võib nimetada .. Nimelt mul on 2003a Scania , ja põhjus , miks ma pole uksi kinni pannud on see , et ma maksan endale kasvõi 10tuhat kuus palka, aga mul on vähemalt mingigi sissetulek. mitte ei pea kodus istuma.
pool scaniat on makstud sellest 400-st tuhandest, üritan veel selle aastaga makstud saama , siis oleks täitsa nitsevoo .
Hetkel naudin nädalavahetust veinikese , naise ja pisipoja seltsis kodus. Esmaspäeval tööle jälle - nähtavasti Olsztynisse .
R
14:20 15.02.2009
mul juba seapõrsad ja lehm laudas,et rasked ajad üle elada.
finWest
18:11 15.02.2009
Äkki mõni treilamees oskab ka sõna sekka öelda, et kuidas teil praegu olukord on? Eestisse vist pole liikureid eriti vedada ... mis otsasi sõidate?
treilerimees
03:23 16.02.2009
tööta kodus ja nälgas
startar
18:32 28.02.2009
Kui meil enam autot müüa ei õnnestu, siis võib olla proovida müüa aafrikasse või lõuna-ameerikasse, oli juttu et sinna veel tahetakse. Ikka parem variant, kui pank võtab ära.
eelmisele
19:50 28.02.2009
Aafrikasse ja Lõuna-Ameerikasse õnnestub müüa selliseid autosid, mida kindlasti liisingud juba aastaid pole soovinud näha.
to finWest
20:12 28.02.2009
Tänu sinusugustele(ma maksan endale kasvõi 10000 palka ja elan ära) läheb transpordis olukord iga päevaga halvemaks kas sa sellest ise aru ei saa,sest sõidad ükskõik mis hinnaga et oma 10000 kätte saada ja peksad kõiki hindu alla et ainult sõita saaks.
finWest
20:25 28.02.2009
terekest, viimane postitaja.

kus on kirjas, et ma endale 10tuhat palka maksan? see on nii mõeldud, et kui elu täiesti ***** läheb, siis saan kasvõi oma 10 tuhat kätte, aga ma ei pea omale uut kohta kuskilt otsima hakkama.
Tänapäeval koduvahet sõitmisega vist üle 20 tuhande enam kuus palka ei tule.

ennem loe postitus 10 korda läbi, ennem kui ilmaaegu sõimama hakkad.
meeme mee
21:22 28.02.2009
ennem=pigem, enne = enne. muud midagi.
to Finwest
22:07 28.02.2009
Nüüd räägid juba 20000 palgast,aga sinul kui autoomanikul peaks olema peale palga veel kasum olema ,aga see on vist juba kõrgem matemaatika....
agaaga
22:28 28.02.2009
tänapäeval on autojuhi palk eestisisesel veol juba 7000-8000 eeki ja ilmselt langeb veelgi, kui veel jaab mida vedada.
finWest
22:48 28.02.2009
Ma praegu küll ei tea ühtegi firmat mis Eesti-Eu-Eesti vahet sõites üle 20 tuhande kätte maksaks...

sa vist ei jaga üldse matsu välja..
kui on selline seis, et maksad liisingu ära, kütted teemaksud ka, ja järgi jääks ainult 10 tuhat, kas sina siis istuks ilma tööta kodus ja sügaks kotte?

ma räägin praegu tuleviku perspektiivis, keegi ei tea kui ***** transport veel minna võib.

Praegu veel saan veel omale korraliku palga ära teha + jääb üle ka raha, kuid kui kauaks?.
Tänan tähelepanu eest!
Tõnu Suurna , Transtar.
19:55 01.03.2009
Üheks majanduslanguse põhjuseks olete Te ise , lp.autojuhid.
On üldteatud tõde , et palgad ei saa kiiremini kasvada kui tööviljakus.
Kahjuks nii see möödunud aastatel oli. Ja palgasurvet avaldasite Te ise kasutades osavalt ära tööjõu vähesuse.
Nüüd on lood vastupidi ja jällegi lp.autojuhid ei maksaks eriti kaastunnet Teie palga suhtes oodata.
Võimalikud palgamäärad lähitulevikus on siis järgmised; skandinaavia suund 7-10 t/kuus , euroopas käijad lagi 15t , keskmine 10 ja sisetöö 15-20. Võtke või jätke.
Ja nii kurb kui see ka Teie jaoks ei ole , Teie palgad ei tõuse enam kunagi endisele tasemele. Seepärast soovitan muuta oma tarbimishajumusi.
Ja töövestlustel keskenduge palun enda oskustele ja panusele firma heaks mitte ei esita küsimusi: Kui palju siin klubis makstakse.
Püüdke aru saada , et Te olete samuti protsessis sees. Kui läheb majanduses halvasti siis ka Teie palk on väiksem. Usun , et pooltel kuni ühel kolmandikul Teist tuleb uus amet õppida.
Teine Tõnu
20:46 01.03.2009
Kui seda tööd vaid oleks eks siis makstaks ka 15 tuh kätte aga kes arvas, et majandus kasvabki ainult tõusujoones ja oma töömehe palgaga suured laenud-liisingud peale võttis läks lihtlabaselt reformierakonna valimislubaduste õnge ja peaks nüüd nagu järgmistel valimistel veidi aru pähe hakkama võtma. Aga kes jälle valitseva kliki pläma uskuma jääb, et süüdlasi ei ole ega tohigi otsida ega isegi mitte analüüsida millest see pauk lahti läks siis võib ainult isennast süüdistada. Mina ei ole otseselt tööline vaid madalapalgaline insener aga kaine mõistus käskis siiski mitte laristada vaid vähimgi ülejääv kopikas sukasäärde panna ja mitte mingit laenu võtta vaid euroremontimata majas edasi elada. Naine õnneks ka rahulik inimene ja ei aja uhkust taga ja nüüd võime öelda, et vähemalt kaks aastat elame ka ilma tööta üle.
ühel nõul Transtariga
21:09 01.03.2009
Täitsa nõus Transtari Tõnuga. Palgad on viimasel ajal tõusnud lihtsalt töökäte puudusest, mitte tööviljakuse kasvust. Nüüd kukuvad nad normaalsele tasemele tagasi ja siis hakkavad võib olla aasta kahe pärast 5% haaval aastas tõusma. Need, kes täna arvavad, et ei tule enam oma kulutustega toime, sest palk on langenud, neil saab tulevik väga raske olema, sest palgakukkumise põhi on veel kaugel. Olen kindel, et mingi 40% kukuvad palgad selle aasta jooksul veelgi, kuid see polegi nii valus teema kui küsimus, et kas kõigile ikka tööd jätkub. Arvestades viimastel aastatel toimunud transpordifirmade juurdekasvu, siis ligi kolmandik autodest jääb veel enne suve ilma tööta. Kahjuks see liiga suur vedajate hulk kiirendab autojuhtide palga kukkumist enne kui tekib tasakaal autode ja koormate vahel.
veofirma
21:16 01.03.2009
Juhid, kes te otsite uut töökohta, palun kirjutage enne CV valmis ja otsige vähemalt 2 soovitajat. Muidu pole mõtet tulevase tööandja aega raiskama tulla. Lisaks mõelge valmis vastused küsimusele, et miks peaks teid palkama ja mida te suudate teha omalt poolt, et transpordiprotsess oleks tööandja jaoks ökonoomne.
Väike soovitus rekkajuhtidele (pean silmas 40t täismassiga autode juhte), kelle kütusekulu on üle 30 liitri 100 km kohta. Teil on viimane aeg hakata eriala vahetama.
Ö konomist(vanakooli)
21:19 01.03.2009
Tõnu Transtarist räägib täiesti loogilist juttu, ettevõtluses tuleb raha välja käia nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik. Miks peaks Tõnu palka rohkem maksma kui leidub ullikesi kes söögiraha eest tööd rabavad. Mina ka ei maksaks. Kui tahate elu inimväärsemaks teha, õppige arenenud riikide kogemustest. Näiteks kui Tõnu oleks sellist arvamust Soomes kõvahäälselt väljendanud, oleks tema nahk hommikul topise tegemiseks parajalt kuiv olnud ja igat sorti Ametiliidud, -ühingud oleks karjas ettevõtet (boi)kottinud. Võtke eeskuju, ei tasu omaette üksinda nohistada.
Teine Tõnu
21:33 01.03.2009
Ei saa mainimata jätta, et osa firmajuhte on ikka ka parajad idioodid kes arvavad, et tootlikkuse tõus peitub palga vähendamises ja töötajate ülekurnamises. Tõeliselt lollid küsimused ikka reaautojuhele, et millega tema saab firma transpordiprotsessi ökonoomsemaks teha. Parem protsesside organiseerimine ikka ülemuste asi rohkem ja kui organiseerimisega hakkama ei saa ja ainult töötajaid sõimama jääte siis tulebki firmaga lõpp kätte. Madalpalgaliste orjadega te kaugele ei jõua.
lihtsameelne
22:08 01.03.2009
Pole päris kindel ,et siin mõni mees ei riku foorumi reegleid(esinemine vale nime all). Samas on jutus iva sees. Kui ei suuda oma tegevusega raha sisse tuua siis ei ole võimalik seda ka taskusse panna. Pea kõik vaatavad oma tulu/kulu üle. Samas keskmine palk 10tuh. pole paha, välismaal viibitud aja eest päevaraha juurde ja elu ilus(kui just alati kohe tagasi koormat ei saa).
mitte tänane
22:09 01.03.2009
Olen Tõnuga täitsa päri,kohe näha ,et inimene asjas sees ja jagab ikka matsu.Need kes siin asjale ikka pihta ei saa,pole küll peale enda kedagi süüdistada,käinud koolis ja harinud end siis rohkem,et taibata ka lihtsamaid majandustõdesi.Ei aita siin isegi mitte Ametiliidud ega muud sellised ollused.Kui ikka tööd ei ole ja sellest tulenevalt ka nutsu ,siis millest kuradist sa ka maksad.Kes ennast ikka ülelaenanud või vähemaga hakkama ei saa siis vaja ametit vahetada ,kui juba mitte hiljaks pole jäänud.Või minna Soome bussijuhiks.Aga siin lähiaastatel küll suurt raha oodata pole mõtet.Edu kõigile kes veel sel ametil püsivad
Nõus Tõnuga
23:21 01.03.2009
Ilus on vaadata ,kuidas töötud ja kõiketeadjad lahmivad foorumis arvudega ,mida peavad firmad töölistele maksma. Eriti ilmekalt näitab "selliste Tarkade" arusaamu firmajuhtimisest ropendamine ja laimamine . No aru ma ei saa,miks siis "sellised targad" ise ei aja transpordiäri ? Siis ju enamus kummardaksid sind siin ja saad teisi kadedaks ajada , et mina maksan praegu olenemata tööst ja iga ilmaga 15 000 eeku + põhipalk. Tore oleks olla ju hetkekski Jumal siin ...
Kes ennast ikke ülehindab ,seda ei aita ei ametiühing ega Jumal...pigem töötukassa-seni kui seal veel pappi jagub..
autojuht 110
11:36 02.03.2009
eks me oleme ikka petta saanud, olenemata millised olid ajad majanduses. siis, ikka ja jälle leidsid firmajuhid, et midagi oled valesti teinud ja ei saa sulle lubatud palka maksta. nii tegi ka rein omecarist siis transtari omaniku isa. rein lubas ju kõigile piimajõgesi kui tööle läksid, tema juurde. aga paraku hakkas mehike otsima ja leidma võimalusi, et mitte lubatud palka maksta. mina töötan omecaris palju aastaid ja olen näinud eriti suurt kaadri voolavust. millest see on tingitud, kas siis kõik autojuhid on saamatud.............edu kõigile.
to autojuht 110
11:54 02.03.2009
täitsa tainas, transtari ja omecari omanike vahel pole kyll mingit seost...
autojuht110-le
12:15 02.03.2009
millal on omecar pudrujõgesid lubanud? kui oled küsida osanud ja saad vähegi transpordiprotsessist aru, siis peaksid ju aru saama, et tegemist on miinimum palga ja päevarahadega.
oma suhtumiselt töötajatesse ja palganumbrite järgi on omecaril ja transtaril ikka väga suur vahe.
mida on
11:34 03.03.2009
Lp tööandjad, öelge palun, milles te näeksite autojuhi tööviljakuse tõusu, kas sõites end lambiks. Ja kuidas kütekulu hoida alla 30l 100km kohta, edasi tagasi on täiskoormad, 23, 24t. tühisõitu minimaalselt 5-10 protsenti ja suurem osa Poola teed, pluss ülemuse soov ruttu kohale jõuda.
treilavoila
14:02 03.03.2009
Mul küttekulu ikka 50 kanti. Vean muidugi treilerit ja 16 liitrine mootor.
seda on
16:29 03.03.2009
kui paljud suudavad sõita küttekuluga alla 30, siis on asi ju lihtne. tööd jätkubki ainult neile, sest kaubamahud vähenevad ka min 30-40%. teised peavad ehitajaks või kaevuriks tagasi minema.
tulevikuplaan
16:52 03.03.2009
Ja veel parem, kui suudaks sinisega sõita, siis ehk jääb palgaks ka midagi.
sinise ärikas
17:18 03.03.2009
kui teha korralik kontroll veokite paakides, siis leiaks toll nii mõndagi. sihtgruppi pole üldse raske välja sõeluda, sest need, kes tangivad tanklakettides, reeglina ei saa sinist kasutada, sest tanklasse jääb sinise ostust jälg maha. aga nendel, kes tangivad oma pütist, kipub paagist igasugu soga läbi minema.
ja miks mitte sinist kasutada, kui kontroll ju puudub. kui see annan ettevõttele ökonoomiat, siis on see praegusel raskel ajal ju igati abiks.
firmaomanikele
23:52 04.03.2009
üritage magnumiga kütusekulu alla 33 saada siis ma teen teile LV välja
ka autojuht
08:25 05.03.2009
kui viimased 10 aastat omaette väikefirmas venevahet sõitnud kust ma need kaks, uuele tööandjale, sobivat soovitajat võtan. narvast muidugi saaks 200 kokku.
mis töö, mis marki autoga on, kus küttekulu peab alla 30 olema. kus, mis tingimustel tankimine toimub.
reinosson
21:39 06.03.2009
päris huvtav palju siin vanakoolimehi on. mina oma 18 aastase staaziga sattusin puht juhuslikult siia. paljugi tänu sellele et tööd vähem, tavaliselt möödub mu aeg ikka kabiinis. läpakat mul pole, ja ega pole huvi ka sellega mängida. seisu ajal öösiti magan, ja sõiduvabal päeval õlle ning auto sättimine. ikka on seal midagi teha, ja kui ka ei siis parklanaabrit aidata nõu ja jõuga.
reeder1
11:35 07.03.2009
ei noh ju tore, kui selline küttekulu, aga eks küttekulu sõltu suuresti ka autost, millega sõita, piirkonnast kuhu sõita ja ka mingil määral ilmast.
miniinimene
02:48 08.03.2009
Võib kyll kasutada igasuguseid kõlava nimega yhendusi nagu ametiliidud ja asjad, kuid seoses tulevikuga peame me kõik ära õppima yhe väga olulise asja, mida meil kellegil vist ammu pole vaja läinud. Nimelt oskuse ennast myya. Ja kui mina oleksin transpordifirma juht siis mind kyll väga huvitaks, mida suudab ja tahab tööotsija minu ettevõtte heaks teha. Ja kui inimese ainus vastus on sellepeale, et palju makstakse ja kas on ikka uus masin siis tööotsijale negatiivse vastuse andmist ei keela minuteada isegi kurikuulsad skandinaavia ametiyhingud.
ja mõtte kaob ka ära
09:58 08.03.2009
Polegi vist inimest, sai proovitud mingis klubis pool päeva ja selle 4tunni jooksul juba sunniti nelja erinevat seadust rikkuma, ei hakka siin täpsemalt pori loopima, aga ausalt pole nii rikas et sellist tööd teha.

Muudetud 14.04.09 21:16

eelmisele
10:24 08.03.2009
see ongi elu! ja aina hullemaks läheb! kui see ei sobi, siis pole autojuhiks asja.
samas, kui ei julge sellise klubi nime avaldada, siis ei kao ka sellised klubid kuhugi.
reeder1
12:25 08.03.2009
selliseid klubisid, kus omanikud sooviks, et juht sõidaks 24 tundi ööpäevas ja jamad klaariks omast rahakotist, paneks peale ikka rohkem kui seadus lubaks, aga vahele ei jääks ja seal juures hoiaks veel küttenormi alla 30 sajale või veel parem ostaks kütte ise, kes vahetaks kõig digi tahhografid analoogide vastu, ketad saab ju minema visata rahuga ja puhkuselehti arvutist printida selliseid on Eestis kindlasti rohkem kui üks.
mida on
21:41 10.03.2009
kus nüüd tööandjad kadund? Tea kas läksid ise sõitu, proovima täislastis veokaga Poolat läbima, alla 30l 100km kohta! Edu!
seda on...
23:06 10.03.2009
...et tööandjad ei oska otsustada, kas kärpida iga kuu autojuhi palka või teha seda kahe kuu tagant. uusi juhte on uksetaga järjekord ja need, kes juba 1-2 kuud tööta on, saavad aru kui oluline on sissetulek. vahet pole kui suur (vabandust, tahtsin öelda kui väike). miks peakski juhile maksma üle 6000, kui selle eest on iga teine valmis tööd tegema. ja kulu alla 30 pole probleem, kui esimene äpu ei saa sellega hakkama, siis teine saab ja kui teine ka ei saa, siis kolmas saab kindlasti. niimoodi kaovadki turult nõrgad juhid.
MartMaelt
00:15 11.03.2009
Ei noh alati on ju hea töölise palka kärpida. Ega siis oma sissetuleku kallale olekski imelik minna. Seda järjekordade juttu uste taga olen ennegi kuulnud. Aga noh võtku siis sealt, kui ikka on keda võtta. 6000.- rekkajuhile kuus või nädalas? Kui kuus, siis see eurodes muidu küll rooli ei roni. See elu ja töö ei ole meelakkumine ja tugevalt alamakstud. Aga noh eks tööandjad ennegi kaevureid vooluga maa alt selle tööpeale ajanud küllap leiavad nüüd kodutud, kes muidu nõus autos elama vähemalt soe tuba. Muidugi kütust tuleb neil juurde varastada, et norm ikka alla 30 seisaks.
Ennast nõrgaks juhiks ei pea aastaid kogemusi, ketta lõhkisõitmist ei poolda. Ulmelisi küttenorme ei luba ja odavalt ennast ei müü!
täpp
02:49 11.03.2009
naljakoht, kas majanduslangus on tõesti aint rekkajuhtide teema .. ??
no ma kahtlen selles siiralt :D
äkki muu töövaldkonna esindajad annavad ka endast märku ? teema ei ole ometigi transporditöölistepõhine.
kumminui
08:05 11.03.2009
MARTMAELT,selle 6000 euroga magad sa varsti ka silla all
ülevaataja
13:48 11.03.2009
See on põhimõtte küsimus. Saksa, kus elanikke u.80 milli, veofirma omanik sõitis X5. Eestis elanikke 1,2 milli firma omanik tahab kah X5 sõita. Võetakse sealt kust võtta lastakse ehk töötaja käest. Veeti odavalt ja hulga- kütuse hind, tehnika jne.samad mis Saksas , palgad nagu Eestis. Võta või jäta.
rockenroll
14:29 11.03.2009
siia see koer maetud ongi. Et kui mujal euroopas saadakse firma hea käekäik ja head palgad pika töö tulemusena, siis eestlaste traagika seisneb seoses orjapälvest vabanedes selle, et tahetakse saada uut maja kohe, uut ja kallist autot mis silma torkab ja naabrist parem - kohe, tahetakse maailma näha- kohe, naisele vaja uut autot - kohe, jahti, ATVd -kohe, suvilat -kohe, ja **** ka kohe. Aga nööritakse oma töölisi ja raha nimel palvetatakse iga õhtu
Tahan ka kohe veofirmajuhiks
18:15 11.03.2009
Lugedes arvamust ,et kohe saab selle tööga uue maja, naisele auto ja ATV.. Loodan ,et see jutt on ikke puhas kuld ,mida siin räägitakse. Mulle see sobiks- hakkan ka ettevõtjaks.. Kes tahab mu juurde tööle tulla??
obama
18:22 11.03.2009
Vaatan ja imestan- eesti autojuht on nagu mingi dalai-laama, alla 1000 kr. päevas tööd ei tee. Hoian pöial,et teil nii ****ks läheks,et 300 eest hommiku värava taga ootamas oleksite.
rkj
09:39 12.03.2009
"palk 1000 eeku päevas"-naljamehed.tegelikult on see ju üldjuhul 500 komandeering +palk(kellel bruto,kellel neto).komandeeringuraha EI OLE töötasu.
ise läksingi töölt kui 500+netopalk langes tuhande peale.tööandja ei olnud ka nii semu,et odavamalt oma aega talle müüa.nüüd istun kodus-raske on. aga see aeg,mis kuskil kusehaisuses parklas veeta,kulub ka väga hästi ära kodus pere jaoks ja uuteks väljakutseteks.
500 komand+100 palka päevas+maj langusega kaasnev ajudekepp jms ei ole eriti perspektiivikas ja elujõuline tulevik.aga muidugi ,kes roolist kaugemale omaarust ei küündi...-igaüks teeb elus omad valikud.
lollid-
16:19 12.03.2009
kuidas saab tööandja palka ühepoolselt kärpida?? see ei ole võimalik. ise olen ka autojuht, töölepingus kõik palgatingimused kirjas, ühepoolselt ei saa palka vähendada. te ise olete järelikult nõus olnud nn ümbrikupalgaga. kui oleks õige tööleping siis ei ole ka milelgiüle viriseda
MartMaelt
19:42 12.03.2009
Ega ühepoolselt ei saagi. Need kes pole nõus need kas paremal juhul koondatakse või halvemal juhul hakatakse lihtsalt nöökima tööandja poolt, kuni juht ise lahkub.
skandinaavia ametiyhingud ???
18:27 14.03.2009
"Maksan töötasu kilomeetri pealt", "Istusin koorma ootel kaks nädalat ilma rahata", "Maksti vähem kokkulepitust". Skandinaavia transporditöötajad ei saa nendest lausetest aru, sest selline asi pole lihtsalt võimalik (on suisa ebaseaduslik). Oleks Eesti Transporditöötajate ametiühingul ka mõni hammas suus!

Muudetud 14.04.09 21:23

Huvitavaid seadusi.
18:46 14.03.2009
EUROOPA PARLAMENDI JA NÕUKOGU MÄÄRUS (EÜ) nr 561/2006,
15. märts 2006,

Artikkel 10
1. Veoettevõtjatel on keelatud töölepingu alusel töötavatele
või veoettevõtja käsutusse antud juhtidele makstava tasu, ka
lisatasu ja preemiate kujul makstavate summade sidumine
läbisõidetud vahemaa pikkusega ja/või edasitoimetatud kauba
kogusega, kui makstavad summad võivad oma laadi poolest
ohustada liiklusohutust ja/või soodustada käesoleva määruse
rikkumist.
2. Veoettevõtja korraldab lõikes 1 nimetatud juhtide töö nii,
et juhid saavad kinni pidada nõukogu määrusest (EMÜ)
nr 3821/85 ja käesoleva määruse II peatükist. Veoettevõtja
peab juhti nõuetekohaselt juhendama ja regulaarselt kontrollima
määruse (EMÜ) nr 3821/85 ja käesoleva määruse II
peatüki täitmist.

Artikkel 21
Et käsitleda juhtumeid, mille suhtes liikmesriik on seisukohal,
et tegemist on käesoleva määruse rikkumisega, mis võib
selgelt ohustada liiklusohutust, volitab see liikmesriik asjaomast
pädevat asutust jätta asjaomane sõiduk seisma kuni
rikkumise põhjuse kõrvaldamiseni. Liikmesriigid võivad
kohustada juhti kinni pidama ööpäevasest puhkeperioodist.
Lisaks sellele liikmesriigid vajaduse korral tühistavad või
peatavad ettevõtja tegevusloa või piiravad selle kehtivust, kui
ettevõtja asukoht on selles liikmesriigis, või võtavad ära
sõidukijuhi juhiloa või peatavad või piiravad selle kehtivust.
Komisjon, toimides artikli 24 lõikes 2 sätestatud korras, töötab
välja suunised käesoleva artikli ühtlustatud kohaldamiseks.
maksuamet
18:57 14.03.2009
Transpordi ametiühing on kinnitanud miinimum tunnitasu mis tuleb maksta ja see peaks vististi olema 55.-eek miinus maksud.Norm tunnid kuus pluss ületunnid siis tuleb ettevõttel kena kopikas kuus välj käiia.Kui võtta klubide tulumaksu deklarid siis huvitav paljud seda selles mahus ka maksavad,Ühesõnaga kus on maksuametnikud MaSu ajal
Kütuse kulust
18:59 14.03.2009
Autorongi (sadulveok+poolhaagis) kütusekulunormi arvutamise juhend:

Qн = 0,01 x (Hsan x S + Hw x W) x (1 + 0,01 x D),

Hsan = Hs + Hg x Gnp, l/100 km .

Valemis kasutatud teguritest ei sõltu ükski autojuhi jala raskusest!
To: maksuametile
19:04 14.03.2009
MaSu ajal kärbiti maksuametnikel samuti sissetulekuid, nüüd peab ta pärast tööd autotranspordi firmat, et oma maja- ja autoliisingu makstud saaks.
seadusetundjale
20:16 14.03.2009
Nagu määrusest vist isegi aru said ei keela see maksta juhile km eest, kui see ei ohusta liiklusohutust või antud määruse täitmist. Eeldades, et autojuht on inimene, kellele on natukenegi antud mõistust ja ta on kursis töö- ja puhkeajakorraga, siis ei ole probleeme ka km tasu maksmisega. Juht peab siiski tundma ja täitma seadusi iseseisvalt ja km tasu mittemaksmine ei ole mingi võluvits, mis paneb juhti seadusi täitma.
Seega tuleb ettevõttel juhiga teha tööleping, milles tuleb lahti kirjutada juhi kohustused, sealhulgas juhi kohustus täita oma töös töö- ja puhkeajanorme ning ongi antud määruses mainitud ohud likvideeritud. Kui nüüd juht rikub töö- ja puhkeajanorme, siis see ei saa olla kuidagi seotud km tasu maksmisega, vaid ikka juhi aruga või selle puudumisega.
maksuametile
20:19 14.03.2009
EV alampalk on 4350.- krooni või 27.- krooni/tunnis. Kui ametiühing on mingi hulga ettevõtjatega kokkuleppinud sellest kõrgemad alampalgamäärad siseriiklikel vedudel, siis tuleb kokkuleppes osalenud ettevõtjatel seda kokkulepet täita. Ülejäänud ettevõtjad võivad oma töötajatele maksta palka EV alampalga järgi.
kütusekule arvutajale
20:22 14.03.2009
Kui kirjutasid valem, siis kirjuta ka seletus.
Kui oled reaalse eluga kursis, siis tead väga hästi, et kõige suurem kütusekulu mõjutaja on tihend rooli ja istme vahel ehk otseselt juhi sõidustiil ja eelkõige sõiduoskus.
mida on
22:19 14.03.2009
Mitte alati ei olene kütuse kulu rooli ja istme vahelisest tihendist . Konkreetne näide : Vilniusest - Läti piiri , koorem 24 t , kütte kulu 26 l 100 km ( Volvo 440 ) . Teine reis Wrotslavist Leedu piiri koorem 24 t , kütte kulu 40 l sajale . Sama auto ja sama tihend .
MartMaelt
22:23 14.03.2009
ei noh korralik juht ostab ise juurde et norm ikka alla 30 sajale püsiks! :)
kohalik tsungel
00:33 15.03.2009
Vot siis istutki oma miinimumi eest võpsikus ja vahid oma 0 läbisõitu ja kraaksud vett pidavast leppingust.Seal ei küsi keegi aru on sull õigus või ei ole.
ja ajame kägu.
23:00 15.03.2009
Mis teil viga on aru ei sa, kui enamb omadega välja ei tule, miks juhti ära ei koonda nii nagu peab või käib maksuametiga kokku mäng sulle mulle, teeme orjad meestest.
bockipoiss
23:39 15.03.2009
Oi kui tore.Tee siis oma OÜ ja alusta aga tegevust ,autod on SUPPER odavad ,võta laen ja liising,mitte ära aja KÄGU ja kuku nii et teised ka sinu vigadest õpivad
õieti aru sain
01:10 16.03.2009
ot et kui sa õigel ajal ei jaganud ära ennast majandada, mis siis nüüd peab tihed sinu laenud ja liisingud kinni maksma või selles on asi.
mida on
02:07 16.03.2009
Loogiline ju! Mis te arvate, et tööandja koos meiega püksirihma pingutab vai?
Ax
07:56 16.03.2009
Autojuhid, annan teile head nõu. Kui võimalus on, laske Eestist jalga. Nagu ma aru olen saanud, siin on kas alg- või põhiharidusega tööandjad, kes arvavad, et raha läheb ainult neil tarvis. Ise olen juba ligi 4 aastat Soome ja Rootsi vahet käinud ning olen igati rahul.
to:Ax
09:17 16.03.2009
Siis oled sa asjadest ikka valesti aru sanud küll.
düsgraafik
10:28 16.03.2009
keegi siin osalejatest ei ole teistest parem-ühesugused tainad kõik.
targemat teha pole kui targutada öösel ja päeval foorumis.eriti tegijad on 600 päevas maksvad "firmaomanikud ja muud majandusteadlased".
tänan tähelepanu eest

To:Ax
15:39 16.03.2009
Jaga kogemusi kuidas sa sinna said.
Erty
20:35 16.03.2009
HeaHa
09:48 17.03.2009
Majanduslanguse ajal tuleks üksteist toetada ja sõbralikult läbi saada. Siin foorumis sellist "hirmu" ei teki. Kõik lahmivad täiega üksteisele ****a kaela.

Kõigile autojuhtidele teadmiseks, et kauba vedu on tugiteenus. Eestis kui vaeses riigis ei maksta tootmist teenendavates valdkondades põhjamaadega võrreldavaid palku. Meil lihtsalt ei ole tootmist, mis luuakse lisaväärtust, mille abil kõik hästi elavad.
hulgus
16:45 17.03.2009
Eelpool arutletud ökonoomsus jutu jätkuks.

Ökonoomia, ehk kütuse kokkuhoid sõltub kõige enam veokorraldusest ja logistikast.
Auto või bussijuht võib pingutada nii, et ninast veri väljas ja gaasi üldse mitte puutu, kuid kui logistik saadab vales suunas 10% teekonna mahust, siis juhil ei ole ka teoreetilist võimalust seda tagasi teha.
Näide elust. Oli tore kolleeg T.T., kes ikka pidevalt kompuutrist kulunumbreid jälgis ja ise ka huvi tundis. Säästis liitrit, paar sajale, mis 1500km reisi jooksul teeb kokku maks 30l.
Tuli noor ja tubli veokorraldaja, kes igavusest lihtsalt täiskoormaga auto 2x 180km, (ehk ainult kütust ca 100l) ühe euroaluse järele kupatas, kulu kordades rohkem, kui mees kuuga suudaks tagasi teenida.

Sama ka ajaga. Kuulen pidevalt kiunu, et miks ei jõua, miks hilineme?
Aga kui lähtekohast juhist mitteolenevatel põhjustel toimub väljumine 2h hiljem, siis seda vahet ei suuda ka parimad juhid, ka paari päevaga trassil tagasi teha. Ikka ja ainult uneaja vms. arvelt.

Muud ei miskit, kui et kala mädaneb ikka peast...
hulgusele
17:29 17.03.2009
mis neid juhte siis üldse tarvis, kui nendest midagi ei sõltu. arvestades seda on see amet küll väga ülemakstud, kui juhi mureks on ainult roolikeeramine.
hulguse poolt mainitud tühisõit ei ole autojuhi mure ja see mõjuta keskmist kütusekulu läbisõidule.
vasja iz kopli
17:59 17.03.2009
Ei tea,kas leedukatel ja poolakatel on transpordi toetused alles.Paar aastat tagasi sai vesteldud ühe leedu firmaomanikuga,kes rääkis,et saavad iga auto eest,mis firmal on riigilt pappi
MartMaelt
19:44 17.03.2009
ega jah koorma raskusest ja ilmastikust ja maastikust küttekulu ei olene. tundub, et tarkade inimeste teadmine, et see sõltub ainult juhist. eks see kauba kohale jõudmine sõltu ja ka vaid ainult juhist. mitte aga sellest, mis ajal koorm peale saadud, kuidas sujub liiklus ja millised on tee olud. küll on hea olla tark inimene ja paberil koormad ilusti kohast kohta liigutada. nagu lauamäng.
oli kord selline logestik, kes leidis, et kui poolas võib sõita 70 km/h ja poolat 700 km, siis miks 10 tunniga läbi ei jõua. eks ole hea see kooli haridus. paber ikka parem, kui kogemused.
seda kas leedukad enam riigilt toetust saavad ei tea, aga jah paar aastat tagasi said nad seda veel ja mitte vähe. aga noh poolakatel ja vast ka leedukatel pidi auasi olema, et igast kaubast mis koormas peab ka näidis kabiinis olema.
pange ennast valmis
12:15 25.03.2009
natuke lisainfot vähe asjalikumast foorumist. suunatud eelkõige neile, kes väidavad erinevates teemades, et neil on infot selle kohta, et veohinnad tegelikult tõusevad ja tööandjad bluffivad rääkides, et neil ei jätku raha palkade maksmiseks:
http://www.logistikauudised.net/Default.aspx?ArticleID=b6c91
c7d-7c05-4088-a142-decd810c5958&readcomment=1#comment

nõrganärvilised peaksid kiiremas korras otsima uue ameti, sest lähitulevik toob väga suure palgalanguse (reaalselt teenitav raha jääb kaugsõidu autojuhtidel ksuagile 10000 krooni kanti kuus ja see sisaldab juba päevarahasid) ja suurel osal autojuhtidest puudub kahjuks võimalus sellest osas saada, sest neil jääb üldse palk saamata.
linnajalg
07:24 01.04.2009
On imbunud läbi salajast infot, et majanduslangus on selleks korraks läbi ja alates maist hakkavad firmad autojuhtide palka tõstma. Iga kuu keskmiselt kaks korda. Valitsus on otsustanud, et autojuhtidele tuleb reisil olles maksta naiseigatsus tasu 790 krooni päeva ja 1200 krooni öö eest.
Lisaks on infot, et vedajad vahetavad kõik üle 2 aasta vanused autod uute vastu ja edaspidi hakkavad veoringid olema sellised, kus autojuhid saavad iga nädalavahetus kodus olla.
rekka meestele
11:41 01.04.2009
Oi kus ma olen sellist aega kaua oodanud. Lõpuks saab töölisi hakata värbama kas miinimumi eest või siis varsti ka söögi ja peavarju eest. Ma ei saa autojuhtide soigumisest aru, et ei tule omadega välja. Kui ei saa enam 20k kuus siis tuleb oma kulutusi piirata ja kogulugu. Ei pea sõitma uhke sõiduautoga ringi ja uues korteris elama. Muidugi prostidele ka ei saa enam kulutada. Lihtne ju. Endal näiteks oli 2008 aastal keval vajadus uus tööline tööle võtta. Oleksin pakkunud 10k kätte. Selle peale ainult naerdi ja saadeti pikalt. Sügisel sain lõpuks inimese tööle 7k eest. Nüüd on haruldane nädal kui keegi ei helista ja ei küsi, et ega tööd ei ole. Kogu aasia töötab ainult supi ja makaronide eest, ma loodan, et nii hulluks asi eestis lähe aga töölistele oli küll viimane aeg korralik mõistuse pähe panek teha, viimased tõusid ikka alates 2005 aastast liiga ära. Inimesele on vaja ainult niipalju palka anda, et suudab järgmisel päeval tööle tulla ja tööd korralikult teha. Mind ei huvita see üldse, et kas tal on vaja uut 42´´ telekat koju või tuleb autole uusi valuvelgi osta. Ja tulla soiguma, et mingid liisingud kaelas ei huvita ka mitte üks raas. Ega siis 1992 aastast ei jäänud keegi üle öö ilma koduta. Elamise koht oli kõigil olemas ja praegu saad ka eriti virumaal omale korteri 50k eest. Paras palk inimese kohta on 5000-6000.-kronu kuus ja aitab küll. Ja kui lätlased või poolakad saavad väiksema rahaga hakkama, miks siis eesti autojuhid on nii viletsad, et ei tule omadega välja. Minul on täitsa kama mis marki rekkaga mulle kaup hoovile tuuakse, kas on maz aastast 1980 või man aastast 2008. Kui maz toob mulle kauba odavamalt, muidugi ma võtan odavama varjandi. Töövahend peab olema võimalikult odav et ei oleks kahju tööd teha (mõlgid-kriimud) ja sama, et teele ei jätaks ja oleks odav remontida.
Nii, et laske aga km hind sinna 8-9.-km kohta ja küll siis tööd hakkab ka olema.

Ärge muretsega kriis saab hiljemalt sügisel läbi.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte