Veoautod ja rasketehnika

ooteaeg euroopas

scania0
15:24 15.02.2009
kuidas teil on kodukoormatega.meil rootsist,saksast,prantsusmaalt ja soomest ei ole absoluutselt mitte midagi tuua.proovitakse auto kuidagi euroopast soomegi saada siis soomest kannatab juba tühja auto koju tuua.ma tuleval nädalan vist hispaaniasse aga ega heameelega ei lähe sest iial ei tea millal koju ja kus kaudu.näiteks kui võtta hispaaniast koorem,viia see rootsi ja sealt siis soome siis minu arust on sellisel tööl ikka kerge sisetöö maitse juba juures.palk tõmmati alla niikuinii.ma siin loen et saksa 8 päeva ja kes kus on ootand.jube seal kabiinis ikka passida.ja see pidi veel algus olema.vahetaks elukutset aga rasked ajad igas valdkonnas.siin ülemustel juba välja kujunenud lause et kui ei meeldi siis nägemist.
Hispaanias
15:37 15.02.2009
Hea kui sa Hispaaniast Soome või Rootsigi saad. Ja kui nädalaga minema saad on veel parem.Aga su ülemusel on täielik õigus.
Tööline EU-s
15:43 15.02.2009
Ise olen sisetööl rohkem ja seismist ikka on...Soomest Euroopa koormaid ei ole aga Eu-st soome veel ikka jagub. Kahju neist kellel passimist palju, midagi aga ei ole teha, tuleb kannatada.
dafland
16:11 15.02.2009
Scania0, palju sul palka alla tõmmati? meil vähendati 20% ehk ligi 0,4 krooni kilomeetrile. võrreldes varasemaga on ikka saast küll, kuid ehitajatel on vist palka poole võrra kärbitud.
seisuaja eest ka ei maksta, kuid tagasikoormaid peab min 3...4 päeva ootama. midagi teha pole, peab vist ära kannatama.
scania0
17:22 15.02.2009
meil oli ennem 500 pluss km tasu aga nüüd 800 päev võta või jäta.
scania0
17:29 15.02.2009
rootsi tööd võiks ju veel teha 800 eest sest km vähe ja laevas sööd ja magad aga kuskile hispaaniasse ei viitsiks eriti käia sest sama raha eest pead poole rohkem sõitma.ajuvaba olukord ikka küll sest kas on meil laenud liisingud või söök odavamaks läinud.kulu pool on nagu sama aga palk väiksem.mismoodi ma nüüd siis peaks elama.süüa tahaks ikka samapalju ja ega panka ka eriti ei huvita et kas sul nüüd oli sitt kuu või oli hea.
dafland
17:47 15.02.2009
800 päev polegi väga paha, kui see kätte tuleb. meil on nüüd 1,3 krooni kilomeetrile ja kuus tuleb kuskil 14000 kätte, aga see 22 päevaga ehk natuke üle 600 päevas.
kui kisa tõstsime, siis öeldi, et pole võimalik rohkem maksta ja kui kusagil rohkem makstakse siis kinni ei hoita. tööotsijaid pidi järjekorras olema ja üks mees löödi ise ülemuste poolt minema sest kütusekulu läks liiga suureks.
kuna siiani pole palgaga nöögitud, siis enamus otsustas sellega leppida ja loodame et aasta teises pooles äkki läheb natuke paremaks.
finWest
18:08 15.02.2009
Scania0 ega sa juhuslikult Astar Transpordist pole?

800 päev on minumeelest igati normaalne praegusel ajal.

Importkoormatega veits tuuga jah, kui mul midagi tagasi võtta pole siis juppidest kombinerib ikka midagi kokku.
Hispaanias
18:10 15.02.2009
Mina maksan 800 eeki päevas kätte. Mehed teenivad nii 20000 kuus. Kärpisin kah 1000-lt 800-le aga keegi ei tõstnud kisa. Aga kuna turg on jätkuvalt languses siis üks palga muutus tuleb vähemalt veel üle elada neil. Läheme päeva tasult kilomeetri palgale üle. Midagi pole teha.
R480
18:39 15.02.2009
Meilgi muudeti palka. Ennem sain 1200kr/päev, nüüd 1.5kr/km. Kusjuures 8 päeva passimise eest ma ei saanud kopikatki. Küsisin küll ülemuselt, et ega ma oma süül ei passinud, ülemus ei arvanud raha andmisest midagi. Üsna niruks on see asi läinud jah. Ülemusel olevat soolas miskine töö Rootsi-Hispaania vahet, aga ausalt öeldes sisetöö mind väga ei tõmba. Tuleb raskel ajal ellu jääda, hea et mingigi töökoht olemas on. Mingi sissetulek ikka veel on, aga kauaks ??
Aga ma nüüd hakkan sättima. Panen täna Hollandisse, arvata on, et tuleb jälle EU-s passima hakata.
Kõike paremat!
Heiki
jan440
19:41 15.02.2009
Tere.
Kurb,et asjad nii on läinud.Ja räägivad,et kehvemad pidid veel ees ootama.Olin eile lätlasega Belastoki-Augustowi vahel parklas koos,kurtis ,et ootas konnas pea kuu koormat.Ilma mingi tasuta.Ei teagi,kas kaasa tunda või parastada,et selline logistik on.Aga endast-veod veel kulgevad ja muutunud pole miskit.Sisetööd ei tee.Palk päeva tunnid pluss 500.Reisus 10 päeva ja kodu tagasi.Hetkel Märjamaa statoil,Eesti õlu jne.
Tundub,et see majandussurutisevärk on nagu kartelli kokkulepe-ehk põhjus autojuhile vähem maksta.
Edu ja turvalist veeremist kõigile.
Janek.

eelmistele
20:18 15.02.2009
Kahjuks on rasked ajad nii tööandja kui töötaja jaoks alles ees. Palgatase 1,3...1,4 kr/km eest pole kindlasti põhi. Midagi pole teha, sellega peavad leppima mõlemad, tööandja ja töötaja. Töötaja võib ju proovida mujale minna, kuid kindel on, et pärast palgapäeva on uues kohas ülemused esialgsed suured lubadused unustanud ja öeldakse, et kui ei meeldi, siis mine minema. Juhte jätkub ja järjest tuleb sisetöölt koju tagasi juurde. Ja kui hakkad jooksma erinevate firmade vahel, siis ei võta sind keegi enam tõsiselt ja normaalsest palgast (üle 1 kr/km eest) võid vaid unistada.
tahaks soomest kaupa tuua
20:27 15.02.2009
Tervist fuuramehed.

Küsimus, kui eemlmine aasta läks soomest 24t rekkaga kauba toomine 17500.- sulas maksma ja 2007a 15000.-, siis mis võiks olla see sellel aastal. Helsingist siis 200km Pori poole ja Tallinast 30 km Rapla poole. Kaubaks on graniitkivi euroalustel. Kui pikad on hetkel järjekorrad, eelmine aasta oli näitkeks, et tuli 2 nädalat ette teatada.
Onu Raul
20:39 15.02.2009
Soomest kivivedajale - selle aasta hind oleks sinna 2007 a.kanti ja ülekandega peab saama ka tasuda
kivivedajale
20:47 15.02.2009
see aasta on sinu pakkumise taga vedajate järjekord. sulas maksmine pikendab järjekorda veelgi ja sinna eksib ka mõni autojuht ära, kes teeks hea meelega tööandja tedmata haltuurat.
professor sammaljalg
16:10 18.02.2009
scania0 ja jan440 jms tarkpeadele teadmiseks, et notari vastuvõtule pääseb vabariigis ilma järjekorrata ning oma äri võite püsti panna üleöö, ikka sellise, kus palgaks poolteist tonni päev ja tagasikoormad pakuvad ennast ise. Kartellikokkulepe on harimatu inimese suus ütlemata häiriva kõlaga sõna.
mati-leo
19:06 18.02.2009
meil on nii, et peale koorma maha panekut umbes nädal ootamist ja ka palk tõmmati maha.
ei seisa euroopas
23:03 18.02.2009
tere sellel aastal 6 reis euroopasse nüüd seisin 2 päeva kuna koorem sai esmaspäevaks valmis.muidu anna ainult takka.edu seisumeestele
mihkel12345
00:13 19.02.2009
siis oled küll heasse firmasse tööle saanud, endal ei ole küll midagi head siiamaani.
üleeelmisele
09:20 19.02.2009
mida sa euroopa all silmas pead, lätit, leedut, soomet, rootsit. see aasta on olnud eilse seisuga 49 kalendripäeva. selle ajaga kuus reisi tähendab reisile 8 päeva ilma puhkepäevadeta.
ahhjaa, unustasin, et eesti ka ju euroopa.
ei seisa euroopas
16:43 19.02.2009
5 saksat 1 konn kui tööd on tuleb teha.mitte viimase kombel siin päevi lugeda.ja firme on lõuna eestis.meil tööd nagu putru
kris901
17:38 19.02.2009
ei seisjale-valetad,mis pöhjusel,ei oska arvata,aga autoga sa seda ei teinud,ehk käisid lennukiga? 50 päeva-6 reisi,s.t 8 päeva reis ilma pausita,üks neist konna. Tunnista ausalt,et liitsid ühe reisi juurde,siis usun. Edu!
ei seisa euroopas
18:46 19.02.2009
kas sa laevast oled midagi kuulnud.need käivad ka edasi tagasi nii riiast liepajast kui ventspilsist
finWest
21:11 19.02.2009
mitte seisja - Teil Linteris on siis ikka hea elu .

aga mis need bossid arvavad, elate ikka rasked ajad üle?

Kõike paremat.
ei seisa euroopas
23:06 19.02.2009
ma pole linterist l eesti ulatub ka tartust kaugemale
kah töömees
17:26 20.02.2009
Kui juba kelkimiseks läks ,siis mul ka seeaasta 10 saksat tehtud. Pole probleemi 3 kiipi olemas ja ülemus annab ka iga reisi alguses pakki tikke ,et silmade vahele panna. Ei kurda- lasen nagu orav ja pappi sees kasvõi püherda.Koorem juba peal esmaspäev jälle Euroopasse.
finWest---
21:36 20.02.2009
mitte seisja poiss -- Linter käib enamasti paadiga, ja mõtlesin et oledki Linteri mees .

tom-tom
16:40 22.02.2009
aga kahe nädala puhketunnid(45h)mismoodi need on tehtud?24h pausi saad jah laevas ära teha.
eelmisele
17:09 22.02.2009
ei ole mõtet lisa küsida, sest tüüp klähvis lihtsalt tühja. kui vähegi seda tööd tunned, siis saad aru ju, et tüüp ajab jama.
professor sammaljalg
18:02 22.02.2009
45h paus jäägu ikka vendadele, kes pudelikaela roolirattale eelistavad, isiklikult vabatahtlikult seda ette ei võta
isiklik kogemus
20:50 22.02.2009
Jaanuaris jäid 45 h pausid tegematta. Saksa BAG korjas rajalt maha, puuduvate 45 h pauside eest saadeti paberid Kieli, kus tähtsad mehed pidavat määrama karistuse. Summaks arvas BAG võivat tulla ca tuhat euri. Nüüd siis ootan arvet (seda korrutas kogu aeg et üks nädal 24 h, järgmine 45 h.)
professor sammaljalg
21:24 22.02.2009
paberil järgi ajada siis peab ju iga nädal 45 tegema eksole, pluss tegema peab ta väljaspool autot, ehk siis hotellis jne jne.
gapo
22:59 22.02.2009
kõige lihtsam on isandatel ikka juhil palkka maha võtta. sest neil pole suurt *****gi teha.siis kytte(ülekulu) võtame maha ja tel. arved võtame maha.ja siis toome bulgaariast juhid,sest need teevad vapsee aitähh eest aga siis... ja vahepeal laseme veohinna alla et saaks teisefirma töö kuidagi kätte. vahet pole kas on sellise hindega võimalik tööd teha või ei. huvitav see eluke saab olema. jaksu
valge inimese maa
00:01 23.02.2009
No aga 300000 ahvile on vaja tekitada pesakast ja see ratastel kuut pidavat üks võimalus neile olema.
sammaljalale
12:04 23.02.2009
iga 2 nädala tagant tuleb 45h teha.

või oled sina nii rikas mees, et jõuad Bagile või polski drogowegole pappi maksta?
professor sammaljalg
13:10 23.02.2009
iga nädal tuleb teha 45, kuigi esimene nädal võib seda lühendada 24 peale, kuid vahe tuleb kolmanda nädala lõpuks tagasi teha, millest järeldubki 45 iga nädal

eks iga mees ise vaatab loomulikult, kuidas ära tasub, kõige odavam on kodus istuda
sammaljalale
16:32 23.02.2009
IGA 2 NÄD TAGANT ! ! ! sinu jutu järgi peaks 25 tundi päevas ja 8 päeva nädalas rooli keerama, pauside tegemine pole kohustuslik ja need kes pausetavad on parmud.
professor sammaljalg
18:05 23.02.2009
ära hüsteerik palun röögi, vaid loe seaduseid ja ürita aru saada, et jah sa võid teha 24h pausi esimene nädal, kuid puudujääv 21h tuleb KOMPENSEERIDA hiljemalt kolmanda nädala lõpuks liidetuna mingi muu vähemalt 9h pausiga. see tähendab ikkagi vajadust 45h pausiks, iga nädala sees keskmiselt. ja kuna autos tohib teha pausi vaid kuni 44h59min, siis ajaviitemehed istuvad kõik hotellides eks

aga egas midagi, edukat verbaalset ülepingutamist ja sõitke ikka poolat seitsmekümnega, nagu peab ja on õige
R480
19:33 23.02.2009
Olen tagasi kodus. Imekombel oli mul kodukoorem kohe olemas. Andsin koorma maha, tunni pärast oli koduaadress olemas !
Ja tuleb tunnistada, et Sammaljalal on õigus, et tegelikult tuleks iga nädal 45 teha, aga saab lühendada esimene nädal 24 peale.
RIX001
10:59 24.02.2009
Kui suur see kokkupuude peab olema kui enamus aastast kulgen mööda euroopa teid,kodus on aega veeta paar-kolm päeva reisu vahel.Jah olen seda küll näinud kuidas pikemate pauside ja laevas joomine käib aga tean ka paljusid kes sellega ei tegele.
finWest
12:58 24.02.2009
Sammalhabe - ära aja eestlasi ja leedukaid sassi.
Eestlased enamasti joovad rahulikult ja mõõdukalt. Leedukatel käib see asi nii, et on vaja ennast nii umbe tankida , et pärast üksteisele tasuta lõuga saaks pakkuda.
Jah sammalhabe, see nn " sammaljalale " olin mina.
ja sulle veel teadmiseks, et 45 teevad enamjaolt ainult need mehed, kellel on kiibiga auto, aga need, kellel on kettaga auto, saavad sellest natukese mööda nihverdada.
Ja sa ära hakka oma tatipritsimise ja röökimise juttu ajama - Internetis kahjuks või õnneks ei saa neid tegevusi teha :)

Edulist veeremist kõigile!
professor sammaljalg
14:14 24.02.2009
ei ma ei aja eestlasi ja leedukaid sassi, finwest ära räägi muinasjutte, et eestlased ennast emaseks ei joo

ja mis ketaste pealt ei loe välja et 45 tegemata? ketaste pealt ei viitsi keegi sul kahe nädala tunde välja lugeda, 45h paus oleks vägagi näha. ja ka iga nädal 45h pausi tehes on võimalik kahe nädala tunnid lõhki saada
Punnpea
17:40 25.02.2009
Mida rohkem seda kamarajura loen,seda enam mulle tundub,et Samblavana ongi siin ainuke normaalne tüüp.Vabandust kui keegi ennast puudutatud tunneb.
mait l
02:14 28.02.2009
hr.sammaljalg teadmiseks sulle,et Poolas enamus teid juba sellised kus lubatud kiirus veokale 80km tunnis.Nii tark sa siis meil oledki.
professor sammaljalg
07:58 28.02.2009
piiratud ilmavaade, mait l, piiratud, kui mõnikord ka mujale, kui saksa juhtud minema, siis räägi oma 80-teedest
väntvõll125
10:19 02.03.2009
http://www.emta.ee/?id=23522&highlight=autojuhtidele,p%C
3%A4evaraha

Lugege hoolikalt,enne kui lahmima hakate.Euroopa vedajate päevarahadel kriips peal.
Tuleks minna eelkõige Brüsselis resideerivate euroametnike koduigatsus tasudekallale,aga mitte töömehi koorida!
väntvõllile
10:48 02.03.2009
Ära külva paanikat. See on ainult maksuameti seisukoht ja kohtulahendit veel antud asjas pole. 99%-lise kindlusega ka sellist kohtulahendit ei tule, sest siis oleks see EL sees pretsedent ja tõmbaks Eesti teenuste ekspordile vee peale. Senini tuleb seadused läbi lugeda ja dokumendid korralikult vormistada.
väntvõll125
18:28 02.03.2009
Emta lehel tundub asi suht resoluutne olevat,aga ei hakka igaks juhuks vaidlema.
mida on
11:06 03.03.2009
kui lepingus on tööpiirkond euroopa, siis jah tahetakse päevarahad maksustada, kui aga tööpiirkond Eesti, siis on päevaraha kuni 500 eek maksuvaba. Lugege hoolikamalt.
mida on
11:12 03.03.2009
Poolast, kõigil neljarealistel ja enam teedel on 80km h lubatud, samuti kaherealistel, mis on nn autostrada.
professor sammaljalg
13:53 03.03.2009
vau, ei ole nii!

ja palju neid autostradasid siis poolas on, peale saksa viivate trasside? mine sõida piki 19 teed barwineku poole korra ja siis räägime
mida on
15:54 03.03.2009
19 mnt ei kommentaari, tean seda. kuid peale 50 mnt 8 ja edasi alla 1mnt neli rida Tsehhi piiri välja. Tead seda ikka vai ei tea. Ja ise kohe sõidad Poolat 70km h jah, herr Sammaljalg.
666xxx
16:27 03.03.2009
Mida te vaidlete, iga mees sõidab nii nagu tema rahakott seda lubab.Parem selgitame tööaja seadusi üksteisele edasi, sest numbreid tunnevad spidol ju kõik.
mida on
16:53 03.03.2009
mis selles seaduses arusaamatut?
professor sammaljalg
17:42 03.03.2009
jah, peale saksa trassi on veel 8, varssavi-radomi trass ja lõunaväil krakowist saksa suunal, aga enamus on ikka 70 ala

ma pole kordagi väitnud, et ma poolat 70ga sõidan, kümme korda loe ja üks kord postita, "mida on".
MartMaelt
22:18 14.03.2009
ketastega tehakse ju lihtsalt. masin reisist tagasi kettad autost minema ja uude reisi minema hakates annab aga firma puhke lehe. katsu sa digiga nii teha. aga mis puutub poola teedesse, siis paremaks on need läinud, aga et enamus teid oleks 80 seda ikka ei ole küll
Ümber/läbi Warssavi
16:47 15.03.2009
Kuidas on mõttekam rekkaga Warssavist läbi murda? Mis on levinumad marsruudid?
kuhu
22:06 15.03.2009
kuhu vaja täpselt minna
Ümber/läbi Warssavi
15:41 16.03.2009
Poznani kaudu Berliini, edasi Lillesse.
MartMaelt
18:09 16.03.2009
tegijad panevad otse. mina nii tegija ei ole ja põhjapoolt. on vist 62 tee.
küsimus!?!?
00:55 27.03.2009
Oskab ka keegi öelda kuidas teil sealpool kaubaga lood on? kuulsin , et mehed seisavd saks oma nädal aega enne kui mingi tagasikoorma saavad.
ETTA
07:20 01.04.2009
Alates sellest kuust on ooteaeg euroopas keelatud.
hundipoeg
09:15 01.04.2009
seisvad rattad sisse ei too, seega auto peab olema 24/7 liikumises, kas koormaga või ilma.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte