kas gaz 53 mootorit on võimalik kasutada termostaadiga??kuna kui panen termostaadi on mootori temp korras siis õlisurve olematu kui aga termostaati ei pane õlisurve mõistlik??ja äkki on näpunäiteid kuidas bensukulu väiksemaks saab?
ette tänades asjalike näpunäidete eest.
ja aga mul kaks masinat ja ühel võibolla jah mootor tahab remonti kuid teisel mootor ainult 20000 peale kappi sõitnud ja kui termostaat vahele panna siis isegi vanemal masinal surve parem kui kap mootoril ja olen paljudelt kuulnud et enamus pidi termostaadi vahelt välja viskama sellest ka selline küsimus,et kas ültse on termostaadiga võimalik sõita
ühes tavaline universaalne vene õli teisel(vanemal) kamaz õli kuna tagumine simmer lekib ja paksema õliga lekkimine väiksem ja kas on võimalik kuidagi tagumine simmer äravahetada ilma et vänta lahti laseks??
ja kui peaks olema mingi õli mark mis paremini sobiks sooviks teada
gaz 53 mootoril see õlisurve ongi vahel olematu, tühikäigul tuli vilgub. tagumine vändakaela tihendus - rasvanöör. ilma väntv. vabastamatta saad vahetada alumise osa ja külgede kummid.
pole termostaati vaja,vanasti sõideti ikka ilma,pane spets. kate auto nina ette!? ja kas ikka ribid tõmbad kinni?? 53 oli endal küll päris soe kohe,aga kabiin oli seest mistraga soojustatud lisaks.
minu gaz-ikul kasutan juba aastaid deboil 15w40 ja muidugi ka on termostaat sees.Pole õli survega probleeme olnd.Ma käin gaz-ikuga natuke ekstreemsemates oludes sõitmas mitte ainult teedet vaid ka põldudel ja üle väiksemate EURO kraavide.praegune lumi ei takista põldudel liikumist.
natukene vananenud 53-l pole kunagi ölirohku olnud. kap. remondiga ei vaheta keegi nukkvolli pukse, ja minu arvates see röhk sealt kaobki. muidugi on erandeid. aga moto kestab, kunagi soitsin umbes pool aastat piimakaga millel oliröhu tuli kustus 80km/h kiiruselt. hommiku kontrollid ölivardalt ja jehat. ja olid meil koigil termostaadid sees ja M8 oli, vist oli see mark nii.
Vanasti oli vesi jahutussüsteemis ja sellepärast ei saanud termostaati kasutada, radika oleks sõidu ajal kinni tõmmanud. Rõhk kaob tavaliselt saalede pärast.
ei tea millest ***** räägib. 1988-1991, soitsin 53ga hommikuti vesi sisse ja oli ka termostaat omal kohal. ja ***** kujutad Sa ette et oli jouab survega ka nukkvolli.
Kui Sa oleks nendega rohkem sõitnud ja neid ka remontinud, siis ilmselt saaksid aru, millest jutt. Ma räägin külmaga sõitmisest, mitte sulailmaga olematutest talvedest. Kui termostaat on väikese ringi peal(15-20 miinuskraadiga ta ka enamus aega on), siis sõidutuul ja külm kokku jahutavad nii palju, et radikas lihtsalt jäätub ära. Jah, ma tean, et nukkvõlli õlitus on survega. Lisaks 53-ga sõitmisele olen ma ka neid mootoreid lapanud ja seni on kõigil õlisurve saalede/vända vahetuse/lihvimisega tagasi tulnud.
Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:
Foorumis on KEELATUD:
Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
Otsene reklaam
Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
Teemast mööda rääkimine
Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
Võõra inimese pärisnime all esinemine
Sõnumite ja teemade kordamine
Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.