Veoautod ja rasketehnika

Automaat vs manuaal

pumizo
21:34 10.02.2011
Tere.
On tekkinud üks argument,nimelt selline,et minuteada ja paljud,kelle käest ma veel olen uurinud selle kohta(kuna ise pole automaatkastiga suurega sõita saanud) manuaal käigukast võtab vähem kütust,kui automaatkast ( scania r
seeria kast näiteks )

Kuigi tean päris paljusid isikuid/firmajuhte/autojuhte,kes ostavad või kellele ostetakse just selletõttu manuaal käigukastiga autosi,kuna kütusekulu on väiksem ( sellepeale teatati mulle,et ma olen pmst loll ja tolle firma omanik on ka loll,et ostab manuaalkastiga autosi,kuna manuaalkastil on hoopis suurem kütusekulu,kui automaadil ja nii olevat olnud 20 aastat tagasi,kui manuaalil oli väiksem kütusekulu,kui automaadil)
pumizo
21:35 10.02.2011
Siia võite kirjutada ka man. ning autom. kastide häid ja halbu omadusi.
asd12354
22:19 10.02.2011
küttekulu oleneb siiski juhist, mitte kastist
skso
22:56 10.02.2011
Manuaal lubab ise oma nägemusele pööretega mängida nii ,et tagada sujuv sõit. Mõni laseb väga pöördesse, mõni mitte.
Tüütsivana
11:25 11.02.2011
Sama teema on siit foorumist ju varem ka läbi käinud. Ehk siis - Veokitel ei ole automaatkäigukasti vaid on tavakast, millele on lisatud (pool-) või automaatkäiguvahetus, ehk siis masin vahetab käigu siis , kui tema seda tahab. Loomulikult saab valida ka manuaalreziimi. Kütte kokkuhoid VÕIB tulla sellest, et masin ei lase mootorit reeglina "pöördesse", vaid vahetab enne käigu ülesse. Mida vähem mootoripöördeid, seda suurem kokkuhoid. Loomulikult sõltub see veel sajast muust pisiasjast, nagu kaalust, teeoludest, tehnilisest korrasolekust, masina varustusest (kiire või aeglane veosild) jne jne.
Siidorov
11:58 11.02.2011
See on sama hea kas esi vs tagavedu. Suht maitse asi.
johaidiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiii
13:08 11.02.2011
Auomaat vahetab kiiremini ja õigete pööretega käiku kui manuaal, ühesõnaga käiguvahetus toimub õigel ajal ja kiiresti mida ükski autojuht ei suuda teha. Ja sellest tulenevalt on automaadi küttekulu ka väiksem.
VennoP
13:32 11.02.2011
Scania opticruise ka ise vahetab, kuid mulle tundub, et manuaaliga suudan ma kiiremini käigu ära vahetada, kui see aparaat teeb. See võib ainult petlik luulu ka olla.
Volvo FH 12 automaat
00:49 15.02.2011
aastast 97,Mingid nupud kangil(täpsemalt kangi seljal ja omapool pöidla all.) Pole selliste rümpadega tegemist olnud,aga nüüd nagu sunnitud
Ärrimees
14:39 16.02.2011
nö automaat kast võtab muidugi vähem, kuna ta ei lase pöördesse autot ja pidurdamine toimub alati mootoriga(kui just hoo pealt neutraalile ei pane). meil on nii automaate kui manuaale, üldjuhul jääb kulu samasse kanti, aga tsipakene on automaat kastiga autod ökonoomsemad.

Foorumi reeglid

Juhime tähelepanu, et foorumi kasutamisel tuleb järgida Kasutustingimuse punktis 7 toodud piiranguid Sisu lisamisel. Nende piirangute täpsustamiseks ja neile lisaks on Haldaja kehtestanud Lisatingimused foorumi kasutamiseks järgmiselt:

• Foorumis on KEELATUD:
    • Ostu-, müügi- ja vahetuse kuulutuste edastamine
    • Otsene reklaam
    • Teadlikult ebaõige sisu avaldamine
    • Ropendamine, sõimamine, karjumine ehk läbivate suurte tähtedega kirjutamine
    • Kirjutamine rängalt eesti keele grammatikareegleid eirates
    • Teemast mööda rääkimine
    • Samas teemas erinevate nimede alt postitamine
    • Võõra inimese pärisnime all esinemine
    • Sõnumite ja teemade kordamine
  • Lubatud on teiste foorumi külastajate aitamine soovitades mõnda head firmat või töömeest. Lubatud on teema laiendamine. Liiga usinat ühe ja sama telefoninumbri/meili jagamist erinevates teemades võidakse lugeda reklaamiks ning kontaktandmed/postitused võidakse kustutada ja kasutaja blokeerida.
  • Teema pealkiri ei tohi olla umbmäärane: "mure", "probleem", "appi". Pealkirja lugedes peab saama aimu, millest antud teemas juttu tuleb. Teemade pealkirjades on keelatud korrata kirjamärke, näiteks: "palju on Calibra kütusekulu???????????".
  • Teema pealkirjas ei tohi laimata kaubamärki-firmat, näiteks: "petturid ASDF autopoes". Oma konkreetset kogemust mingi firma või kaubamärgi kohta saab väljendada kirjutatud sõnumis.
  • Küsimused, ettepanekud ja järelpärimised võib postitada "Vaba teema" foorumis asuva teema "Kaebused" alla.
  • Reeglitele mittevastavaid, mõttetuid ja foorumit risustavaid sõnumeid ja teemasid on administraatoritel õigus kustutada või sulgeda. Pidevalt mõttetu sisuga postitustega foorumit koormavaid kasutajaid on õigus moderaatoritel blokeerida.
  • auto24.ee-l on õigus foorumi reegleid muuta.

Vasta teatele

Pildid + lisa pilte